Ups & Downs - 6. hét: Patriots vs Giants

Kép
Ups&Downs

A Patriots péntek hajnalban a Giants elleni mérkőzéssel már hatodik meccsét játszotta idén. A támadósor továbbra sem tud meghatározó lenni, a támadófal évek óta nem volt ennyire lyukas, de a védelem és a speciális egység remeklésének köszönhetően 35-14-re győzött a Patriots, és az NFL-ben egyedüliként áll 6-0-val. Lássuk az Ups&Downs-t!

UP

Stephon Gilmore: Gilmore a Bills és a Redskins ellen önmagához képest gyengébben játszott, a Giants ellen azonban a tavalyi szezonban mutatott formáját idézte, gyakorlatilag mozdulni sem lehetett mellette. Hat felé dobott passzból mindössze egy lett sikeres 9 yardért, de volt egy intercepitonje és négy leütött passza, az egyikből John Simon szerzett is egy picket. Az egykori kiváló cornerback, Darrelle Revis meg is jegyezte a meccs után, hogy szerinte jelenleg Gilmore az NFL legjobb cornerbackje, nehéz lenne vele vitatkozni...

Julian Edelman-Jakobi Meyers: A második kapott TD-nél megsérült Josh Gordon, és mivel Dorsett nem lett a meccskeretbe nevezve a draftolatlan újoncnak kellett beugrani. Meyers 4 passzból négyet kapott el 54 yardért, míg Edelman 9 elkapással és 113 yarddal zárta a csütörtök esti rangadót.

Brandon Bolden: Bolden Burkhead sérülésének köszönhetően több snapet kap a támadósorban, mint azt eredetileg várni lehetne, ám remekül él vele, 5 labdaérintésből 45 yardot szerzett, legfontosabb mozdulata mégis a "blokkolt" punthoz kötődik, hátratolta ellenfelét, akit így tarkón rúgott a punter. Dicséret illeti Chase Winovichot is, aki összeszedte a labdát, és első NFL touchdownját is megszerezte.

Kyle Van Noy: A csütörtöki meccsen a linebackerek közül Van Noy teljesítménye volt elképesztő; volt egy sackje, 2 QB hitje, egy pressure-je és egy fumble utáni visszahordott touchdownja. Nincs olyan hét, hogy a Hightower-Collins-Van Noy hármasból valaki ne nyújtana nagyszerű teljesítményt, most is ez volt a helyzet szerencsére.

DOWN

Támadófal: Az OLine továbbra is gyenge, Andrews hiánya fájóbb, mint azt sokan hitték, talán Wynn visszatérése lehet majd rájuk pozitív hatással. Scarnecchiának lesz ideje és dolga bőven a Jets elleni meccsig, nincs könnyű helyzetben.

Turnoverek: Nyilvánvalóan a turnoverek sosem jönnek jókor, de ezeket komoly egyéni hibák előzték meg. Brady a labdaszerzés után egy borzasztó passzt dobott Edelman felé, és a szél is közrejátszhatott, ez akkor is csúnya hiba volt tőle. Izzo a strip sacknél nem tudta tartani a védőjátékost, bár egy másodéves fiatal TE-től ez hosszú időn keresztül nem is várható el. Brady vakoldaláról jött a nyomás, sokáig tartotta a labdát, ez pedig egy turnoverhez és touchdownhoz vezetett.

Hozzászólás

A helyszínen néztem végig a mérkőzést a Gillette stadionban.

A stadion nagyon messze van a várostól, és meccsnapon hétköznap komoly feladat megközelíteni. De amikor ott van az ember, onnantól minden egy csoda.

A mérkőzésen Patriots és Giants drukker egymás mellett örült a csapata minden jó megmozdulásának.

A Patriots szurkolóknak a védelem az új kedvenc, ebben a D-ben minden pillanatban benne van a nagy játék, és a kiváló teljesítményük mellett lehet látni hogy minden játékos élvezi hogy pályán van és extrára törekszik.

A támadósor gyengébb játékának alapvető oka, hogy a pályán nem a címer és csapat múltja játszik, és egy Olszewski, Meyers elkapó páros nem playoff szint. Josh Gordon sérülése szerencsére nem súlyos, nélküle igazán bajba kerülhetett volna az offense. Ne felejtsük el, hogy idén már nincs Gronkowski, aki a legnehezebb meccseken tette hozzá azt a csodát, amit senki a világon nem tud megismételni.

De ez a védelem olyan erős, hogy ha a támadók egy közepes szintet januárban is hozni tudnak, akkor azzal akár még Super Bowlba is lehet jutni.

A mérkőzés hangulata európai fejjel nagyon tanulságos volt.

A szurkolók a mérkőzésnek, a Patriotsnak való szurkolásnak is örülnek, nem csak a győzelem tudja boldoggá tenni őket. A Patriots drukkereknek ez a Belichick, Brady időszak egy soha nem megismételhető csodát adott, ezt meg kell becsülni és bármi is lesz ebben a szezonban a Patriots az számunkra örökre a Patriots marad.

A Jets ellen még beleférhet az O bohóckodása, de utána lassan azért már össze kéne szedni magukat.

Ez leginkább majd a támadó falon és a blokkolásokon fog múlni, mert eddig egyértelműen az a gyenge pont. Sok a hiba, a meg nem értés a támadó falban, a két TE pedig nem igazán jó blokkoló, FB pedig már nincs is, mert már a 2. is megsérült. Ez egy nagyon nehéz ügy lesz és nem tudom a jelenlegi anyagból meg lehet-e oldani.

Bolden! Bolden! Bolden! 👍

Az öklömet harapdáltam a gyönyörűségben Van Noy beúszós TD-jénél! Még ma is beleborzongok, főleg a lassított ismétlésnél. Ő ma már egyértelműen a védelem legmeghatározóbb alakjai közé nőtte ki magát, Hightower, Gilmore mellé! Piszkosul bízom benne, hogy szerez nekünk még ilyen jó pár felemelő pillanatot, mert bugyuta szóviccel élve: Volt Noy, Van Noy, Lesz Noy!

Meyersben már a remek előszezon után bíztam és örülök neki, hogy Tomi (és JMD) egyre többet be fogja vonni a játékba. Nem érdekel, hogy ez most talán kényszerűségből is így jött ki, de már most meghálálta a bizalmat! Nagyon drukkolok neki. 

Lehet tudni, hogy N'Keal-el egészségileg mi a helyzet, kész lesz-e ha a visszatérésére lehetősége lesz? 

 

100%-ban egyetértek a minősítésekkel és az indoklással. :) 

Halihóóóóó,,

Szerintem :)

UP:

  • Az egész OFF + JMD 1. félidei teljesítménye, hogy izgalmas maradjon a meccs és ne aludjak bele…
  • Optimista QB sneak 3 yardról + TB futójátéka --- 2 TD
  • Újabb tisztelgés, most éppen Ray Finkle előtt 😊 „Laces out!!!”
  • Schurmur – legalábbis, hogy Eli Manninget játszatta, vele biztos nem felénk pattantak volna a kétes labdák

DOWN:

  • Höri pólója (valami kreatívabbra számítottam a nyitómeccs Philly-special póló után 😊)
  • Lassan az egész McCarthy család (1. meccs INT nélkül…)
  • Teljes D (passzolt TD??? --- Ennyi)

UP: A Chiefs megint kikapott. :-) Már két meccs is van, amiből az ellenszert ki lehet szaszerolni. :)

Down: Sam Darnold visszajött a Jets-hez, így azért nehezebb lesz, a secondarynek kicsit jobban kell majd figyelnie. :)

Érdekes, de múlt héten pont Mahomes mondta el, hogy ugyanazt csinálták ellene mint amit a Pats az AFC döntőben.

Szoros emberfogás és négy emberes rush, ami megzavarta.

Igen, csak náluk az a félelmetes, hogy ha nagyon kell, akkor sokszor akár 1 perc alatt átmennek a pályán 3-4 passzból. Hill is visszajött ráadásul.

Érdekes amit írsz, most nem kellett nagyon? Maradjunk annyiban, kicsit többször, mint nem... :) 

MIndennek oka a támadófal. Karras sajnos nem kezdő szintü center. Mason valahogy elfelejtett jól játszani. Valószínü lehúzza Karras. Newhouse felől majdnem állandó nyomás van TB-én. Cannon a vállsérülése óta nem találja a helyét. 

Ha ezeket rendbe tudják hozni és Wynn felépül akkor minden rendben lesz. Nem szabad elfelejteni, hogy ellenünk mindenki 200%-al játszik.

Most olvasom,hogy a PFF szerint csütörtökön Karras kiemelkedően jól játszott........

Hallgatni arany.

Nem kellene hallgatásra inteni valakit azért amiért kifejti a véleményét "kedves kolléga"!!! Ez a vélemény amúgy másoknál is megtalálható.

OFF:

Visszaigazoltuk Ben Watson-t