Ups & Downs - 7. hét: Patriots vs Bills

Kép
Ups

Győzelem! A Buffalo Bills legyőzéséhez rengeteg jó teljesítmény kellett, ami ezúttal a támadósortól érkezett. Jöjjön az Ups&Downs!

UP

Támadófal: Mindennek a kulcsa - ez jól látszódott vasárnap. Ezúttal a kezdőötöst Brown-Strange-Andrews-Sow-Onwenu jelentette, a teljesítményben pedig óriási volt a különbség. Persze most sem arról volt szó, hogy 6-8 másodpercig távol tudták tartani a Bills játékosait, de ez nyilvánvalóan nem elvárás. A gyors passzokhoz szükséges időt remekül biztosították Jonesnak és jött néhány nagyobb futás is a jó blokkoknak köszönhetően. Végre valahára nem a LoS-en találkoztak a futók az ellenfél védőivel. Nagyon kíváncsian várom, hogy a Dolphins ellen melyik arcát mutatja majd az egység.

Demario Douglas: Az újonc elkapó karreierje legjobb meccsét játszotta a Bills ellen, 54 elkapott és 20 futott yarddal zárt, valamint volt egy 25 yardos visszahordása is. Az előszezonban folyamatosan ódákat zengtek róla a kinti szakértők, most éles meccsen is bizonyított. Remek sebesség, remek szeparáció, biztos kezek - egyszóval minden, ami kellett ennek a támadósornak. A végén két esélye is volt, hogy megszerezze az első touchdownját a ligában, ez egyelőre azonban nem jött össze, de ez legyen a legnagyobb gond.

Mac Jones - Bill O'Brien: Jones remekül végrehajtotta mindazt, amit BoB kitalált a hét során. Az elmúlt hetekben karrierje legrosszabb meccseit játszotta az irányító, folyamatosan hibázott, az önbizalma (már ha volt ilyen) a béka s*gge alatt volt. Ezen a meccsen mintha ismét az újonc évében látott Mac köszönt volna vissza, hihetetlenül pontos volt, remekül találta meg az elkapóit, 272 yarddal és 2 touchdownnal zárt, ráadásul jött a végén a game-winning drive is, amire sokáig emlékezni fogunk.

+1 Pass rush: Összességében a védelem talán gyengébben szerepelt (minden mutató ezt bizonyítja), viszont remekül működött a passzsiettetés, amivel többször is sikerült megzavarni Josh Allent. Mind a fal belseje, mind pedig a fal széle jól ért oda az irányítóhoz, ezzel megzavarva a QB-t.

+2: Speciális egység: Őket sem szabad kihagyni a listából, Ryland hibátlan meccset hozott le (közte egy 49 yardos rúgással), Baringer puntjai pedig nagyszerűen sikerültek. A szezon első meccsein ők is alulteljesítettek, most viszont megmutatták a bennük rejlő potenciált. Persze nem szabad elfelejteni Douglas visszahordását sem, remekül ültek ott is a blokkok.

DOWN

Elrontott szerelések: Számomra ez volt a legnagyobb mínusz a csapat teljesítményével kapcsolatban vasárnap. Bill Belichick is mindig kiemeli, mennyire fontos, hogy a játék ezen aspektusában jól szerepeljen a csapat, ez most sajnos nem jött össze. Ha egy kicsit előretekintünk, a Dolphins ellen ez egész biztosan nem fog beleférni, muszáj az első kontaktnál megállítani az ellenfelet.

Hozzászólás

Macnél még kiemelném a zsebben mozgást, ami ugyancsak erős kifogás volt eddig, viszont úgy néz ki, ha egy kicsit nagyobb helyet kap, nem pedig eleve rátolják a saját falát, akkor többször is remekül el tud lépni előre vagy oldalt a védők elől. A futásait is belevenném, mindjárt a második snapnél is elővette ezt és 1st downt ért el - ez láthatóan energizálta is.

UP nekem az elkapó csapat is, mert a fal adta idő alatt már rendre szabadra tudták magukat játszani, Jones pedig meg is találta őket. Ez is komoly probléma volt eddig, de ők is feljebb tudtak lépni. Ha Parker is teljes erőben lesz végre (én még számítok rá), akkor azért egy elég erős elkapó csomagot tudunk kiállítani.

A rengeteg misstackle meg őrjítő volt, egészen durván tudtuk volna korlátozni a Billst, ha az első kontaktok ülnek, eleve megfogtuk volna a Diggs TD-t is, de egy csomó 1st down nem lett volna meg nekik. Persze a "volna" az itt nem éri, de azért na... :)

GOOO PATS!!!

Nekem UP Pharaoh Brown is.

Egyetértek! 3 target, 3 rec, 73 yard, Övé lett volna a legtöbb elkapott yard, amennyiben a 3.-at nem veszik el Lowe kóricálása miatt. E.Lazar írta Róla: "...fogalmam sincs honnan jött a játékának ez a verziója, de legitim fenyegetéssé vált..mindig el tudott szakadni és aztán tehervonattá vált..."

Douglas kezd Meyers-hez hasonlítani elkapóként, a megbízhatóság szempontjából mindenképpen.

Az off. sikerének kulcsa E.Lazar szakíró szerint. "...With the run game improving, O'Brien is also incorporating more play-action passes and run-pass options (RPO) to improve New England's early-down success. Jones's season-high 25% play-action rate on Sunday produced six completions for 95 yards (11.9 average)..."

Még két Lazar morzsa:

  • "...Reagor kulcsfontosságú blokkot hajtott végre Pop jet sweepjén..."
  • "...Onwenu és Sow szemetgyönyörködtető párost játszottak a futásban..."

Elgondolkodtam, a sec.-ben sajnos csak Peppers, Dugger és JC eléggé fizikális. :(

Ami még UP, hogy nem sérült le senki :) Ill. ha volt is valami (pl. Trent Brown), késöbb visszatért a pályára.

Néztem a hajnali Vikings 49s meccset, aki még mindig azon lovagol, hogy milyen szar az ofal, annak ajánlom. Mindkét oldalon olyan passrus és blitz volt hogy csak pislogtam, és még csak nem is mondhatnám rossznak egyik csapat ofalját sem. Egyszerűen nem lehet 5-6 mp-ig tartani őket. Viszont ami nagyon szembetűnő volt mindkét irányító esetében az, hogy ezt milyen jól kezelték. Nem voltak beszarva, nem dobálták össze vissza a labdákat, hanem ha kellett, akkor bevállalták az ütést, ha kellett kiléptek a zsebből és meghosszabbították a játékot. Ebben kellene Mac J-nek sokat fejlődnie, nyugodtnak maradnia, hasonlóan, mint a mostani meccsen, és akkor a miénk is egy nagyon jó csapat lehetne.

Tudod a zsebet már jó rég óta nem 5-6 mp-re méretezik, ma már a fele annyi is soknak számít.Az off. szabályok adta előnyét, egyre erősebb és gyorsabb Dline és passrusher gárdával próbálják ellensúlyozni. Aztán az RPO játék kivételével a hátráló ember mindig "erőhátrányban" van az előretörővel. A mai irányítóknak ezt tudni kell kezelni, ha sikert akarnak.

OFF

CB Marcus Jones egész szezonra végleges IR! :(

A büntetőlistán sajnos felkúsztunk az 5. helyre 47 penalty-val. (A listát a 49ers vezeti 50-el)

 

A büntetéseken szerencsére lehet javítani, akár egyik meccsről a másikra. Jones sajnálatos… lehet megpróbál a csapat szerezni még egy CB- t idény közben? Egyáltalán lehet még?

Ezek a RTP hívások nagyon idegesítőek. Elég szubjektív a megítélésük és meccsről meccsre változik, mit fújnak be. Viszont simán eldönthetik a meccset. Allen meglökése és MJ földrevitele a Henry passznál az utolsó drive- ban szerintem semmiben nem különbözött veszélyességében, zászló mégis csak az elsőre jött.

Még lehet. A trade deadline magyar idő szerint október 31. este 22:00.

(Vagy 21.00? Az időállítás egy hetes eltérése miatt most nem vagyok biztos benne)

A rosteren jelenleg 5 CB és 4 S van,a PSben van 2 CB. Nekem úgy tűnik jelenleg nagy CB hiány van a ligában a sok sérülés miatt. Nem tudom honnan szerezhetünk valakit. 

OFF

Malik a rosterről, a veterán Flowers a PUP-ről cut.