Ups & Downs - 7. hét: Patriots vs Jets

Kép
Ups

Végre egy sima, izgalommentes mérkőzés, ahol mindhárom egység jól teljesített, de ezúttal is a támadókat érdemes külön kiemelni, hiszen remekül játszottak a Jets ellen. A győzelem gyakorlatilag az első két drive után borítékolható volt, csak a különbség volt kérdéses. Végül az is óriásira sikerült, 54-13-ra győzött a Patriots hazai pályán. Következzen az Ups&Downs!

UP

Damien Harris - Brandon Bolden: Harris ismét nagyszerűen szerepelt, 106 yardot és két touchdownt futott, az átlaga pedig egészen elképesztő, hiszen 14 kísérletből érte el ezt a yardmennyiséget (7,6). Természetesen a futó egyedül kevés az üdvösséghez, a támadófal is jól blokkolt előtte, valamint a playcalling is sokkal jobban működött, de Harris is sok elrontott szerelését és kontakt utáni yardért volt felelős. Bolden valami hasonlót hozott le a Jets ellen, mint amilyet White-tól az elmúlt években megszoktunk, 6 elkapás, 79 yard, 1 TD. Két futása is volt emellett - ezekből ("meglepő módon") nem szerzett yardot.

Kendrick Bourne: Bourne teljesítménye szerintem meccsről meccsre javul, már a múlt héten is jól játszott, most viszont nem elkapott, hanem passzolt TD-vel zárta a meccset. Az első drive során osztott ki egy 25 yardos passzt Agholornak, ami megadta a kellő lökést a csapatnak. Elkapások terén is jól teljesített, 4/4, 68 yard és csak egy apró yardon múlott, hogy nem szerzett egy 47 yardos TD-t.

Mac Jones: Jones máshogyan kezdte ezt a mérkőzést, mint az elmúlt néhányat, 50-60% környékén passzolt, de ez is elég volt, a futójáték és a screenek működtek. Később aztán "beindult", 66%-os pontossággal hozott össze 302 yardot és két touchdownt. Ismét összehozott Henryvel egy TD-t (2013-as szezon óta először fordult ez elő, hogy zsinórban négy meccsen TD-t szerzett egy TE a csapatban, akkor Gronkowski érte el), remekül irányította az offense-t.

Myles Bryant: Bryant nagyszerűen teljesített slot cornerként a mérkőzés során, tavaly is láthattuk, hogy van benne fantázia, ezt most is bizonyította. Rögtön egy sackkel kezdte a meccset, a legvégén pedig egy kierőszakolt fumble-t is elért. DMC sérülése miatt volt, hogy safetyként kellett játszania, jól teljesített a fiatal defensive back.

DOWN

Jalen Mills: Mills ezen a meccsen is meg lett néhányszór égetve, volt rádobott pass interference is, nem igazán tudta összekapni magát a Cowboys elleni meccs után. A pozitív oldalon egy negatív yardos szerelést lehet nála kiemelni, de ennél jobb teljesítményre lesz szükség tőle egy kompetitív csapat ellen - például vasárnap a Chargers ellen.

Büntetések: Hat büntetést szedett össze a csapat, ebből 100 yard jött össze, ami rengeteg. Nyilván a PI büntetések megdobják ezeket a számokat, de ott volt pl. King büntetése, ami egy szoros meccsen akár a különbséget is jelentheti a győzelem és a vereség között. Ahogyan Millsnél említettem, ez itt és most belefért, de legközelebb könnyen lehet, hogy már nem fog...

Hozzászólás

Nekem még mindig down a védelem. Tudom, hogy sok a sérült, és a mai meccs után is csak többen lettek, de egyszerűen ennyi harmadik kísérletet nem lehet benyelni. 

Jones kreativitása tetszik, én továbbra is állítom, hogy JMD és az edzői stáb nem merte vele korábban meghúzni a bátrabb, hosszabb játékokat. De ha lesz fal, akkor még lehet ez egy nagyon szép szezon!

Egyetértek Veled, a támadókat látva volt pár trükkös játék, és néha Jonest is merték hosszabb passzba beleállítani, de most is inkább a középső futások és screen passzok jellemezték ezt a támadójátékot. Most nem volt szükség agresszivitásra, mert elég volt ez is. 

Talán csak én gondolom azt, hogy jobb lenne, ha néha agresszívabb lenne a támadójáték (most lehetett volna kísérletezni), de lehet, hogy az offense ezzel az állománnyal még nem áll ott, hogy agresszív támadójátékot játsszon folyamatosan illetve igyekszünk az ellenfél stílusához alakítani a játékunkat.

Mindenesetre a lényeg, hogy megvan a győzelem, remélhetőleg sikeresebb meccsek következnek, bár a Chargers ellen nem számítok sikerre. :( 

Ez igen, na valahogy így kellett volna játszani egész évben. Monjuk ez a Jets egy katasztrófa. Hogyan sikerült megverniük a Titanst, az rejtély.

Ezt én sem értem, igaz, hogy Jones és Brown azon a meccsen nem játszott. El is ment egy tippem egy másik játékban azon a meccsen. :)

" Ismét összehozott Henryvel egy TD-t (2013-as szezon óta először fordult ez elő, akkor Gronkowski érte el)" - ezt nem értem, kifejtenéd?

Örülök, jól játszottunk. De ez a Jets katasztrofális állapotban van. A Secondary nekem még mindig rohadt lukas, egy Gilmore kaliberű corner nagyon hiányzik. 

Harris ügyes, Jones egyre jobban néz ki. Kicsit pumpálnak még azon a karerőn és egy remek kis irányító lehet belőle (nem állítom, hogy a class legtehetségesebbje, de egyelőre ő tart legelőrébb). Jonnu esetében meg végre rájottem kire hajaz leginkább a fizimiskája meg mozgása. A megfejtés: Anquan Boldin 😀

A várt sima győzelemnek persze örülök, de Én a cikk első mondatát úgy fejeztem volna be: ...a Jets elleni edzőmérkőzésen. Mert, hogy az lesz/volt 20 perc után kiderült. Mivel 10 drive-ból 9-ben pontot szereztünk, és szinte minden statot megjavítottunk (TO, yard, pont stb.) sok mindent megengedhettünk magunknak. Például Mills kóválygását, a tartalék Jets QB élete első NFL passzából szerzett TD-jét, a 100 yard büntetést, hogy Judonnak egy önálló szerelése se legyen stb. A támadásainkban is sok volt a groteszk számomra, ami többek között az ellenfél fogalmatlanságának köszönhető. A ST-ből előlépett RB4 0 yardot futott és közben a csapat legtöbb elkapását (7/6) és elkapott yardját (79) Ő érte el. Az általában térdelgetni bejáró Hoyer 3 sikeres passzából közel 80 yardot ért el, jobb lett a PR-je, mint MJ-nak és 22 yardot passzolt (YAC nélkül!) a csapat bustjának. Legnagyobb örömömre MJ futott is 19 yardot, közte egy 13-as first down-t.! Igen, volt sok szép passz, futás, trükkös játék ezen a felkészülési mérkőzésen, de a java ezután jön, akkor kiderül, hogy tényleg feljövőben vagyunk-e. Jó lett volna „eltenni” 20-25 pontot a Chargers vagy a Browns elleni meccsre.

Az offense nagyon rendben volt. Végre tartott a fal, Macet is hagyták dobálni (volt vagy 2 túldobott hosszú labdája, de nem volt rossz), működött a futás és végre nekimentünk egy negyedik downnak!!! (sikerült is).

A DEF nem volt tökéletes, de volt pár jó teljesítmény. Bryant mellett Williams sem volt tragikus, mint eddig szinte mindig. Megnézném Wade-et végre, hogy milyen, remélem a héten tud már edzeni majd, mert ez a sec nagyon vékony lesz a Chargers ellen

A győzelmet nem kell magyarázni. Egy 41 pontosat meg végképp nem. Ezzel együtt a védelmünk sebezhető volt, mondom ezt a 13 kapott pont ellenére, mert egy jobb csapat sokkal több pontot rakott volna fel a táblára. Sőt kis szerencsével még ez a gyenge Jets is. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell már a hét végéig, ha el akarjuk hozni a W-t a LAC ellen (is). Főleg az első részben rengeteg volt a mistackle, melyekből 0 vagy kevés yardos szituációk helyett nagy haladások lettek.

A 100 yard bünti meg szinte egy gólvonaltól TD-re visszahordott punt, vagy kickoff.

MJ10 játéka nagyon tetszett, mert bár volt 1-2 meredek dobása, de összességében jól irányít és egyszerre található meg benne a vagányság és az alázat.

Harris és Bolden remekelt és Taylor is beköszönt végre az NFL-ben.

 

 

Örülök a győzelemnek, de az igazat megvallva elég unalmas meccs volt, az egyoldalúsága miatt. Ennek megfelelően helyén kell kezelni. Ahogy mások is írták, a védelemmel én sem vagyok elégedett. Bántóan egyedül álldogáló elkapók kapták el rendre a passzokat. Nyilván a TO-k is jól jöttek, de azért a Jets és Wilson ellen ez szintén nem sokat jelent. Ami kifejezetten bosszantott, hogy több "tökösséget" / kreativitást láttunk ezen a meccsen a Pats oldaláról, mint az elmúlt 3 elveszített meccsen együttvéve. Tényleg most kellett ezeket bevetni? Most kellett 4.-re nekimenni? 30+ pont előnynél? nem tudom... nagyon felemás érzéseim voltak a meccs alatt ezek miatt. De legalább W, ami mindent feledtet. Jövő héten reméljük megmutatják a srácok, hogy jobb csapatok ellen is tudnak nyerni. 

 

Csak érdekességként a Patspulpit UP&DOWN-ja:

UP: MJ, Harris, Bolden, Bourne, Henry, OL

DOWN: Mills

Hopi, van Ol nevű játékosunk?:D

OL az :) offensive line (tudom, hogy tudod)

mondjuk én up-ba nem tenném őket, mert azért egy-két blokkolás nem igazán ült, egyelőre nem down, de nálam nem is up

No de Arsenal! Az OL a "varázsfal" rövidítése, mert hol zár, hol tűfoknyit nyílik a futónak...:)

Az Onwenu, Karras, Andrews, Mason, Wynn felállás az eddigi legjobb falnak tűnik - a Patspulpit szerint. Én csak azért nem up-olnám Őket, mert nem voltak igazán próbára téve. A mi falunk még nem igazán varázsfal, de talán elindultak feléje... 

 

A PATRIOTSWIRE UP-ba teszi JC-t és Dugger-t is. Nem csak az INT-jeik miatt, hanem azért is, mert az előbbi jól limitálta Davist, az utóbbi a legtöbb szerelést csinálta. 

Kész végem: https://twitter.com/MikeReiss/status/1452662105459634185 

Hát a PFF 7. heti legjobb Patriots játékosainak grade rangsora sok érdekességet mutat:

  1. CB J.Williams 87,6!!!
  2. RT M.Onwenu 86,6
  3. G S.Mason 83,3
  4. WR N'Kael Harry 82,3!!!
  5. RB D.Harris 82,2

Ha már felmerül Harry neve, az pl. egy érdekes kérdés, hogy neki mi lesz a sorsa mert közeleg november 2-a, a trade deadline.

Hát... biztos szuperül blokkol, vagy jó kávét főz,  mert elkapni nem szokott. Most volt végre egy elkapása, de megint a nyakán lévő védővel, 0 szeparációval. Kíváncsi lennék mi tolta fel ennyire az értékelését. 

Harryt nem a jó szeparációs képessége miatt hoztuk, hanem pont ezek miatt az 50-50 contested catchek miatt. Az egyetemen is ez volt az erőssége, akár két védővel a nyakán is elkapta ezeket és ilyenből kellene meccsenként legalább kettőt bemutatnia. legalábbis ez volt az elvárás három évvel ezelőtt...

Én ebben soha nem hittem igazán. Az ilyen elkapók szerintem majdhogynem használhatatlanok. Nagymértékben megnő ilyenkor az int esélye, a QB csak feldobja a labdát és reménykedik, hogy nem INT lesz, hanem sikertelen passz vagy elkapás. YAC szinte kizárt, hiszen örül, hogy behúzza a labdát, nemhogy még tovább fusson vele. Olvasás kb. semmi nem kell hozzá, csak a vak bizalom az elkapóban.  Össze nem lehet hasonlítani egy olyan elkapóval, aki szeparálódik és "üresen" várja a labdát. Talán az egyetemen ez még rendben van, mert ott simán lehet, hogy a védők közül senki a közelébe nem ér magasságban, méretben, de NFL szinten már van olyan védő minden csapatnál, aki ezt "semlegesíti". 

End Zone-ban már nem kell YAC :-) - őt ott kellene használni, illetve olyan kísérleteknél amikor azzal hogy elkapja a labdát megvan a 1st down. Egyébként hogy a college-ban senki nem ér a közelébe- akkor az NFL-be bekerülő secondary játékosok 21-22 éves korukban a draft után még nőnek 10 centit vagy ezt hogyan kell elképzelni?

A csapatok és azok játékos állománya között vannak nagyobb különbségek. Egy NFL csapat feltehetően igyekszik lefedni a különböző típusú elkapókat a védelemben, míg egy egyetemi csapat abból gazdálkodik, ami van (nyilván ott is megy ezerrel a lobbi, hogy melyik játékos jelölt melyik egyetemre kerüljön, de azért sokkal korlátozottabbak a lehetőségek, mint az NFL-ben, ahol az egész ország legjobbjai közül válogathatsz). Ennek köszönhetően sokkal több és nagyobb missmatch alakulhat ki az egyetemi fociban 2 csapat között, mint a profik között. 

Mi szurkolók gyakran megfeledkezünk arról (és sajnos ritkán figyeljük a meccs során!) hogy egy play sikere nemcsak azon múlik, hogy egy passz/elkapás/futás szemet gyönyörködtetően eredményes, hanem az eredményes blokkolásokon is! Gyors példák az előző meccsről. A Bourne-Agholor TD sikere döntően azon is múlt, hogy Onwenu „kiszedte”, földrevitte! a Bourne-re támadó DE-et és így Ő nyugodtan, kivárva a WR jó pozícióját tudott passzolni. Vagy Bolden nagyszerű játékát árnyalja, hogy MJ egyetlen sack-je az Ő sara. De az is érdekesség, hogy BB Henryt nem elsősorban a TD-ért magasztalta a meccs után… Ráadásul a rendszeres jó blokkolás rendkívül fárasztó lehet egy hosszú drive során. Talán fárasztóbb, mint egy-egy útvonalfutás, de egy kávéfőzésnél mindenképpen…:)

Persze, nagyon fontos a blokkolás, de azért nem szép, hogy egy első körös WR ebben tud csak maradandót alkotni. 

Nem akarom tovább ragozni egy első körösből WR4-é váló, szerintem kicsit szerencsétlen, játékos képességeit/játékát, erről Mindenkinek lehet saját véleménye. Mindössze annyit mondanék végül, hogy a PFF nem szokta csakúgy szórni a magas Grade-eket...Ők mást is néznek/vizsgálnak mint Mi szurkolók. Ja még annyit, hogy 50-50-el SB-t is nyertek már...:)

Az Ő Gradejet nagyon felhúzza,hogy futás blokkolásban elit 88.8as értékelése van.

Egyébként elkapásban 67.2.

De azért hozzá kell tenni, h kicsi a minta Harrynél, ha jól néztem ezt 88snapnél érte el /ebből 47x blokkolt futáshoz./