Ups & Downs - 8. hét: Patriots @ Bills

Kép
W8

Újabb vereség, de óriási különbség volt az előző héthez képest, ezúttal sokkal biztatóbban teljesített mindenki. Bár a végeredmény ugyanaz - a tendencia szerencsére javul, nem volt lélektelen a játék, így pedig több jó teljesítmény is akadt, lássuk az Ups&Downs-t!

UP

Damien Harris: Harris ismételten hozta a jó játékot, a legstabilabb futó - ez kijelenthető. Megszerezte első touchdownját az NFL-ben, a második félidőben pedig remekül hozta a yardokat is, végül 16 kísérletből 102 yarddal zárt (6,4 yardos átlag). Szükség is lesz a jó teljesítményre, hiszen a győzelmek alkalmával a futójáték jelentette a különbséget a Patriots és ellenfelei között.

Jakobi Meyers: Meyers nekem már tavaly is nagy kedvencem volt, aztán az idei edzőtáborban nem tudta folytatni a jó teljesítményt, emiatt pedig sokan nem is látták őt szeptemberre a csapatban. Szerencsére New Englandben maradt és már a 49ers ellen is megmutatta mire képes, ezt pedig még fokozni tudta a Bills ellen, ahol egyértelműen az elsőszámú WR volt - már ami az elkapásokat illeti (snapekben elmaradt Byrdtől egyetlen snappel). 6 elkapásból 58 yardot ért el, valamint ő kapta el a kétpontos kísérletnél is a labdát. Edelman és Harry kiesésével nagyon foghíjas volt az elkapószekció, de a remek teljesítményének köszönhetöen a Seahawks elleni meccset leszámítva most teljesítettek a legjobban a WR-ek (ez azért sok dolgot elárul...).

Josh Uche: Uche bemutatkozott az NFL-ben, nem is akárhogy! Bár igencsak limitált snapszámmal dolgozott, de látható volt rajta, miért választotta ki a Patriots a második körben - rögtön az első játéknál siettette Josh Allent.

DOWN

Futás elleni védekezés: Sajnos ezúttal is súlytalan volt a front7, ezt pedig a Bills könyörtelenül kihasználta, 190 yardot értek el a földön. Ami szintén észrevehető volt még, azok az elrontott szerelések, rengeteg yardot tudott kontakt után szerezni az ellenfél. Ez a két dolog akár az edzéshiányból és a fizikai felkészültség hiányából is adódhat, ebben mindenképpen nagy javulás kell a csapattól. Sokszor hét defensive backkel állt fel a csapat, ami szintén nem a futójátékok megállításában hatékony.

Ryan Izzo: Izzonak sem volt erős napja, a blokkolással továbbra is meggyűlik a baja, ismét volt egy engedett sackje. A két újonc TE hiányzott a meccsről, bár az elmúlt meccsek alapján ez maximum a snapszámok elolszlása miatt lehet érdekes, érdemben ugyanis nem tudtak hozzátenni a teljesítményhez.

Hozzászólás

DOWN nekem még a támadósor a szabálytalanságok terén - bántóan nagy hatással voltak tegnap az eredményre, meggyőződésem, hogy ez is komoly oka volt a vereségnek. Nagy játékokat tettek semmissé, és negatívan hatottak a motivációra is.

Sajnos a LB sorunk sokszor nagyon tanácstalannak és végtelenül lassúnak tűnt, ezen remélem tudunk változtatni a gyakorlás rendszeressé tételével.

Jövő héten megint jobb lesz. GOOOO PATS!!!

Az LB sorunk tehetségben kevés, egyszerűen nem kezdő szintű játékosok. Az ellenfelek sikeres futójátékainak nagy része az ő saruk. Rég rossz mikor a hátul helyezkező safety-k állítják meg a futást és az nálunk elég gyakori jelenség.  

Szerintem az Ofal szabálytalanságainak hatását kissé eltúlzod, talán azért, mert 2 remek/régen várt/látványos Meyers elkapást tett semmissé. (Én is dühöngtem! :)) Igaz, hogy Thuney holding-ja 17 yard veszteséget okozott a drive-nak, Mason Illegal Use of Hands-e pedig 14 yard-ot egy másik drive-ban, de az utóbbi azért TD-vel végződött. A másik két offense büntetés CN (Delay of Game) és, kissé groteszk módon, Meyers (False Start) sara.  (Egyébként jól tudjuk, hogy egy sikeres play igen gyakran "büdös", a kérdés csak az, a bírók észreveszik-e.) Az Ofal azért közel 200 yard futást biztosított...

Uche reménytkeltő volt az LB-k közül. Benne megvan az az atletikusság és sebesség, ami mindenki másból hiányzik a front7-ben

Meg mint Belichick tegnapi nyilatkozatából kiderült, fejben is rendben van. A második félidő elején Bentley későn ért ki az öltözőből, és csak 10 védő volt fent a pályán. Uche volt az egyetlen, aki ezt észrevette. Ez persze amellett, hogy dicséret neki, kritika az edzőkre és a rutinos játékosokra nézve.

Beau Allen is végzett az idei szezonra. Sokan várták de sokat nem láttunk belőle.

Cajuste mesternek mi baja van. Nagy a csend. Másfél év alatt Amerikában az orvosok egy új testet építenek. ha kell...

Én masszív UP-ba tenném a kondicionálásért felelős edzői team-et. Hogy őszinte legyek, nem vártam azt, hogy az utolsó negyedben kondiban bedarálja a csapat a hetek óta játékban és edzésben lévő ellenfelet. Márpedig a képernyő előtt nagyon úgy tűnt.

Lábjegyzet: Ez a "lélektelen játék" szókapcsolat egy f*g. (Bocs, Increay! Jövök egy sörrel ;) ). Egy meccsen a csapategységek által nyújtott "látvány" nem a csapategység abszolút, hanem a másikhoz viszonyított relatív teljesítményétől függ. Magyarán, ha az egyik csapat nincs edzésben, akkor a reackióidejéből, futásteljesítményéből, stb. adódó 0,1-0,2 sec-es időveszteség annyit okoz, hogy folyamatosan lemarad, bénázik, még ha fogcsikorgatva is csinálja. Fociban én is a "közönség számára is látványosan" legálázom a 10 éves unokaöcsémet, de egy profi focista meg velem teszi ugyanezt, pedig az ő esetében még talán jobban is hajtanék. Valószínűleg mindenki, aki nézné arra emlékezne, hogy 6-szor bőrözött be egymás után.

Lélektelen játék alatt azt értik sokan, hogy nem látják a játékosok szemében a tüzet, nem tűnnek motiváltnak, mert mondjuk nem rohangálnak hisztizve a pálya szélén mikor vesztésre állnak. Mindegy, mit csinálnak a pályán, ők ezt látják rajtuk. Mint az asszony, mikor azt mondja: nem az a baj, amit csináltál, hanem ahogy csináltad! :)

Lehet rosszul fejeztem ki magam, de akkor pontosítok: a lélektelen játék alatt én azt értettem, amit múlthéten produkált a teljes csapat, a koncentráció hiánya, sok elrontott szerelés, testbeszéd stb. Ebben (is) sokat fejlődtünk erre a hétre. Könnyen lehet egyébként (sőt valószínű), hogy ez az edzéshiányból fakadt, de ezen a meccsen számomra ez volt a legnagyobb különbség az elmúlt héthez képest.

Nem tudom ki kezdte el itt az oldalon ezt a "lélektelen játék" jelzőt használni, de megmondom őszintént tökre de jó lett volna ha megtartja magának...  lehet mondani, hogy a csapat felkészületlen... Fáradt... Szétesett.... Vagy nem koncentrált... De ez a lelketelen bullshit a legkevésbé profi dolog amit itt szoktam olvasni. 

 

De persze leírhatjuk minden vereség után... Csak nem látom mit változtat a lényegen... Ezt most nem kimondottan neked szánom,hanem úgy általánosságban. 🙃

Hogy én kezdtem-e, nem tudom, hogy használtam, az biztos és a 2. és 3. vereségnél látott játék kapcsán most is vállalom. 
Amikor egy-egy rosszul kivitelezett drive után kifejezéstelen arccal maguk elé nézve ülnek játékosok a padon az számomra ezt sugallja. 

Elfogadom, hogy ez neked “fáradt”, “szétesett”, “nem koncentrált”, azt ugyan nem látom, hogy ez mennyivel kevésbé bullshit, mennyivel szakmaibb, vagy lényeg látóbb, de nekem teljesen OK, hogy neked ezek a jelzők írják le jobban, amit láttál.

A Bills ellen pl. eszembe sem jutott a “lélektelen”-nek leírni a mentalitást, ott látható volt az akarat és a tűz a játékosokban, pedig kikaptunk. Bár lehet, ez megint semmitmondó, szóval tudatos és határozott kivitelezést láthattunk... Bízom benne, ez így sokkal profibb hatást kelt 😀