Ups & Downs - 8. hét: Patriots @ Dolphins

Kép
Ups

A nyolcadik heti Dolphins elleni találkozó legjobbjai és legrosszabbjai következnek.

UP

Pharaoh Brown: A veterán TE hihetetlen utat jár be idén, az alapszakasz kezdete előtt érkezett szabadügynökként, mostanra pedig az egyik legjobb támadójátékossá nőtte ki magát a csapatban - persze ez sokat elárul az offense teljesítményéről. Blokkolásban és elkapásokban is jól teljesít, azon kevés játékos közé tartozik, aki miatt érdemes nézni az offense idei szenvedéseit.

Kyle Dugger: Dugger idei szezonja eddig haloványabb volt az eddigieknél, a Dolphins ellen azonban nagyszerűen játszott. Volt egy interceptionje és egy sackje is, Bentley kiválása után ráadásul ő irányította a védelmet is.

Jahlani Tavai: Tavai is szépen csendben egy korrekt linebackerré nőtte ki magát, nagyon megbízhatóan teljesít idén a védelemben, néha off-ball linebackerként, néha pedig OLB-ként. A Miami elleni meccsen volt három runstopja, egy leütött labdája, ami kis híján INT lett.

DOWN

J.C. Jackson: Jacksont akárcsak még a Chargers tagjaként, ezúttal is rendesen megégette Tyreek Hill. Jackson két touchdownt is engedett, igencsak megszenvedett a Dolphins elit elkapóduója ellen - egyébként nem csak ő, hanem gyakorlatilag az egész secondary.

Mac Jones: Továbbra sem megfelelőek a körülmények a fiatal irányító számára, ám a redzone-ban dobott interceptionje különösen fájó volt, ráadásul az első félidőben megint eléggé impotens volt a támadóegység. Kendrick Bourne kiesésével a legbiztosabb célpontja került oldalvonal mellé a szezon hátralévő részére... Egy olyan szezonban, ahol akár az NFL-karrierje is kukába mehet a korábbi első körös játékosnak, egyelőre nem a pozitív irányba tendál a teljesítménye.

Sérülések, bírói tevékenység: Sajnos tényleg minden a csapat ellen dolgozik idén, a legjobb cornerback és pass rusher sérülése után, most a legjobb elkapó szezonjának is vége, ráadásul Parkert is nagyon csúnyán kiütötték a meccs közben, így még rövidebb lesz a Commanders ellen az elkapószekció. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Land Clark és stábja hogyan lehetett ennyire vakon a 60 perc alatt. Láttam már néhány elcseszett zászlót, de ilyen konstans módon balf@szkodni szerintem már művészet...

Hozzászólás

A Pats hivatalos oldalán egy cikkben Evan Lazar is nyíltan kritizálja a bírókat, ami azért már jelent valamit. Ilyet azért nem nagyon szoktak.

Nem okoskodni akarok, sem bírókat védeni, de

A delfines Elliott a sisakjával találta el Parkert, ez vitathatatlan, noha mindkét játékos rogyasztott térdekkel találkozott és Parker bal arcánál érte a sisakját, a másik oldalról nézve, egy síkban a játéktérrel, talán nem egyértelműen. A felülről készült TV felvétel mindkét oldalt mutatja, de ezt a felelős bírók nem feltétlenül láthatják,mert Ők a pálya síkjában vannak valamelyik oldalon, legfeljebb utólag, a döntésük után a kivetítőn. Az elkapókat és a számokon kívüli játékot a Field Judge ill. a Side Judge figyeli a bírói hierarchia legalacsonyabb szintjén és talán a legkisebb tapasztalattal. Clark erről a hívásról nem tehet és mivel a bírói team-eket állítólag nem Ő választja, hanem kiosztják, nem Őt kell szidni. Aztán kérdezem, van még New York-i központ, aki felülbírálhat, mert dolgozhat a TV felvételekkel? Ha nincs miért szűnt meg, ha meg van, miért nem bírálta felül?

A bírókra szerintem már szavak sincsenek, annyira gáz volt, hogy mi mindent nem adtak meg nekünk, viszont miket dobtak be ellenünk. Csoda, hogy a chaten kollektíve nem ütött meg benneteket a guta. Sajna a chaten nem tudtam fent lenni, de visszaolvastam - nem volt vicces. A mecccset persze néztem élőben és párszor igen nagyot ráütöttem az asztalra, amiket mind a bíróknak szántam. :)

Nekem még DOWN volt a védelmi taktikánk is, mert Tua és a Hill-Waddle táncospáros (meg a többiek) ellen zónavédekezésre beállni szinte már öngyilkosság. Még emberfogással is erősen kétséges, de zónák közti átadással ezt a sebességet képtelenség a mi védőinkkel levédekezni. Tua az embereivel szétszedte a zónahatárainkat, ezért volt annyi unatkozó szabad elkapója.

A passrush se úgy alakult, ahogy reméltük. Pár jó nyomás/sack kivételével alig tudtuk Tuát kapkodásba belekényszeríteni, pedig látható volt, hogy amikor kergetik, akkor ő bizony képes össze-vissza dobálni. Judon nélkül ez se megy igazán.

Szóval a csapat nincsen összeállva, ezt a mennyiségű első soros sérültet egyszerűen képtelenség pótolni, pedig ugye  egy sérülés azonnal lehetőséget jelenthet egy sorban álló újoncnak, akinek meg ezzel élnie kellene - már persze ha képes rá. Hát nálunk valahogy ez se működik.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a ma-holnap mit fog hozni a trade lehetőségekkel...

A zónázás az egyetlen esélyed ha nincs olyan védőd, aki tudja fogni az ellenfél játékosát. A Pats- ban nincs jelenleg senki(a sérülések miatt), akit Hill ne falna fel. Egyénként szerintem az átlagához képesest még így us gyengébb meccset hozott…

Ez igaz, csak sajna olyan védőink sincsenek, akik a zónákat tudják rendesen lefedni egy ilyen gyors elkapóval és egy ilyen  jó irányítóval szemben. Meg meccs közben mutatták, hogy Tua mennyivel eredményesebb a zónavédekezessel szemben  mint az emberezéssel. A mi zónáinkat játszva szedték széjjel.

JC helyett a DOWN-ba Én a secondaryt írtam volna. Tudomásul kell vennünk, hogy JC már/még nem olyan, mint amikor elment. Ráadásul a mostani körülmények is mások ott hátul, pl. nincs DMC.

Az elit passrusher Chase Young vásárnap már nem sietteti MJ--t, trade 49ers!

Nálunk pedig nem volt mozgás, minek is? Minden fasza idén is … BB mint GM elmehetne már nyugdíjba. 

Abszolút igazad van! Hozzunk egy 2-6-os csapatba vagy 3-4 játékost a következő két év 1-4. körös pickjeiért, az biztosan megoldja a problémát. Jézusom... Néha azért nem ártana tájékozódni, gondolkozni is egy kicsit, nem csak lőni bele a vakvilágba a kommenteket.

Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy BB GM-ként az utóbbi években tökéleteset alkotott, tőlem is "megkapta párszor a magáét" a támadófal helyzete miatt.

Teljesen egyetértek veled. Felvetődik a kérdés, hogy bár a draft lutri, de ahogy a dolgok jelenleg állnak egy top 5-ös pick-kel mit fog kezdeni BB. Ha jók az infóim a következő FA állományból nem nagyon lesz minőségi lehetőség, marad a draft. Amúgy szerintetek mire kellene a Top picket használni?

Nem arra gondoltam (mert szoktam gondolkozni), hogy hozzunk 3-4 játékost, hanem arra hogy a lejáró szerződéssel rendelkező játékosainkat próbáljuk meg elcserélni draft cetlire. 
Elfelejtettem, hogy magyar oldalra kommentelek, bocsánat, hogy más a véleményem mint a Tied, de ez a hangnem azért elég erős volt. 

Ne haragudj de Increay-nek teljesen igaza van, ez egy tájékozódás nélküli hozzászólás volt. A 2024-es Pats FA-k nagy része 30 éves vagy feletti, mind túl a horizonton, akik fiatalabbak azok elég egyoldalú játékosok, a mai NFL világban nem képviselnek nagy értéket. Ez a BB, MJ cut olyan, mintha kiírnád a face-re a "világbéke" szót és ettől azt várnád, hogy minden háborús fél azonnal leteszi a fegyvert. Nem ettől lesz megoldva a probléma.

Konkrétan melyik játékosokért gondolnál draft cetlit kapni, milyen kondíciókkal? Így több értelme van a hozzászólásnak.

Igazad van, kicsit túltoltam, sorry.

A lejárók közül én jószívvel csak Uche-t tudtam volna elképzelni. Valszeg, ha jött is ajánlat valakiért az kevés volt, nem akarták elkótyavetyélni.

Azért egy Chase Young ezen az értéken nem lett volna ördögtől való, 3 gyakorlócsapatos ember volt a Miami támadófalában, aztán olyan volt a nyomás mintha öreganyám generálná a barátnőivel. Vagy kicsit szimatolni elkapófronton, ha már Bourne out for season. Bár az öreg a Sanu deal óta látom semmit nem mer 😃

Láttam is valami statot, hogy amíg volt Judon 12. voltunk nyomásgyakorlásban a ligában, mióta nincs 31. (Nyilván hagyott ki meccset azóta White és Uche is, ez sem segít ezen...)

JMD második HC időszakának is vége, a Raiders kivágta. Ezért kár volt innen elmennie. 

Igazából azért ment el, mert olvasta az itteni komment szekciót és rájött, hogy nem ért ő már ehhez az OC dologhoz, állandóan rossz playeket hív, mindig középre fut, ugyanazt hívja (futás-futás-passz), szóval ha ezt többen is megtudják a ligában, akkor már nem lehet sehol HC nagy pénzért, tehát megragadta az utolsó lehetőséget. :)

(kéretik észrevenni a smiley-t, bár a viccen túl azért valóban szurkálódom is picit, mert rengetegen nagyon kikiabálták innen JMD-t és az azóta mutatott offense teljesítmény szerintem nem azt igazolta vissza, hogy ő lett volna impotens)

A Raidersé sem azt, hogy potens lenne 🤷🏼‍♂️

Szép volt, jó volt, sokat nyertünk együtt, de nem kérem vissza, az is biztos 🙂

HC-ként megbukott két helyen is, az egyértelműen nem neki való.

De a denveri bénázás után még azért OC-ként egész jól elmuzsikált szerintem...

 A PFF szerint a liga legjobb TE-je egyelőre: Pharoh Brown: 93,3 Grade!

Minden összetevőjében jobb, mint a 2. Kelce (88,7). Elkapásban 95,4, futásblokkolásban 65,3, passzblokkolásban 71.

Mivel PFF szinten Ő a legjobbunk, nagyon vigyázunk Rá (:)), mindössze 26% snap jutott eddig Neki és 7 passz. A másik két pénzes TE-ünk nincs a lista első 20 játékosa között, Henry 3x, Gesicki 2x annyi snappel. Vajon mit kéne tennie, hogy többet játszhasson? (A cap hit listán 41. , ~$1M-al.) A két „olcsójános”, Ő és Douglas (snap 31%) az offense idei legjobb igazolásai, miközben alig játszanak. Persze nem kell mindent értenem.

Ha már snap-ek, eddig egyetlen játékosunk 100%-os: C D.Andrews, második Dugger 95,83%.

Pont azért első, mert keveset játszik. Harmadik számú TE-ként sokkal kevésbé figyel rá az ellenfél. Nem mondom, hogy rossz játékos és rosszul teljesít, mert abszolút nem igaz, de neki pont ez a szerep áll jól, magasabb snapszámmal nem tudná ezt hozni. Douglas tuti több szerepet fog kapni Bourne kiesésével, na meg szerintem Boutte is - főleg, hogy Parker valszeg nem lesz a Washington ellen.

Nos, nem az elkapásai miatt keveslem a snap-jeit, a sikere abban világos volt! Viszont a pasz-és futásblokkolásával is bent van a 10 legjobb TE között! Van egy nyűglődő Ofalunk ahova 6. emberként gyakrabban elkelne, mint átlagban meccsenként ~17 snap, azaz 2-3 drive.

Douglas hirtelen kiugró 77%-os támadó snap-et kapott már Miamiban is az off. nem falemberei közül jócskán a legtöbbet, úgy hogy ez nem lesz újdonság. (Brown is már 40%-ot!) (Annak kell játszani, aki teljesít - mondta BB, csak eddig ez nem mindig volt így.)