Ups & Downs - Wild Card: Patriots @ Bills

Kép
Ups

A Bills elleni idei harmadik összecsapás vereséggel zárult, így pedig elbúcsúzott a rájátszástól a csapat, a szezon utolsó Ups&Downs-a következik!

UP

Mac Jones: Az újonc irányító nem volt könnyű helyzetben, hiszen a korai hátrány ellenére muszáj volt passzal haladni, ráadásul amikor futással próbálkozott a csapat, az sem működött. Jones 232 yardot, 2-2 TD-t és INT-t hozott össze, de az első eladott labdája egy zseniális védőmunka eredménye volt (igaz, ha nem a belső vállára dobja Agholornak, akkor nem lett volna belőle eladott labda), a második pedig egy felpattanó labda után született. Az elkapói sem segítették, több drop is akadt a meccsen, de így is korrekt meccset produkált élete első playoffmeccsén a nagyok között.

Kendrick Bourne: A másik olyan játékos, akivel elégedettek lehettünk, az Bourne volt. Nyolc felé szálló passzból hozott össze hét elkapást, 77 yardot és két touchdownt. Összegezve szerintem Bourne az egyik, ha nem a legjobb ár-érték arányú igazolása volt az offseasonnek, most is jól játszott.

DOWN

Védelem: Oldalakon keresztül lehetne olyan adatokat írni, amelyek jól kifejezik a védelem "ténykedését" ezen a meccsen, például Josh Allennek több touchdownja volt mint sikertelen passza, majdnem tökéletes passer ratinggel zárt, stb. Ahogyan az előző Bills elleni találkozón, most sem tudta egy percre sem limitálni a védelem a Bills támadósorát. A bye week óta látványosan elromlott valami a védőknél, ez pedig a támadósorra is hatással lett. A tendencia is ez irányba mutatott, de ilyen "teljesítményre" (már ha ezt annak lehet nevezni), senki nem számított.

Edzői stáb: Természetesen az edzőknek is óriási felelősségük van abban, hogy a szezon végén 1-4-et produkált a csapat, a mostani mérkőzésre sem lehetnek büszkék, szép magyarsággal élve outcoachingolva lettek a játék minden területén. A szezon eleje és vége keretet adott a csapat 2021-es szezonjának. Az is látható, hogy a folyamatos edzőcserék a csapaton belül előbb-utóbb a teljesítményen is meglátszik.

Hozzászólás

Alennek több TD-je volt mint sikertelen passza! De amúgy egyetértünk!

En nem gondolom, hogy a Byweeken múlott volna valami. Csak annyi történt, hogy elötte szar csapatok ellen játszottunk, akiket könnyü volt elverni. Utána meg jobbakkal. Ez a csapat ennyit tudott egész évben. Szerintem a tavalyi szereples után, idén jobban játszottak. Az látszik, hogy van meg hova fejlödni, de hat a Bills sem ma kezdte az épitkezést. Beletelt nekik is pár évbe, mire idáig eljutottak. Plusz kell hozza szerencse is, hogy akit draftolsz az be is fog válni. Szerintem az amit nagyon BB es a stáb szemere lehet vetni, az a rengeteg elköltött pénz kicsi megtérülese. Pl: Agholor ennél jobb volt a Raidersben, illetve Junno Smith is böven jobb volt tavaly. Most meg szinte teljesen eltüntek. Nem gondolom, hogy ez csak a játékosokon mulott volna. Ez mindenképpen edzöi hiba, hogy képtelenek voltak integrálni öket. Remelém ezen jövöre változtatnak. Ill. levonjak a következtetéseket. Az már most latszik, hogy az edzöi karon változtatásokat kell eszközölni. Uj friss szemlelet kell. 

Több szakértő is azt mondja, hogy a Patriots edzői stábja nem tartja a lépést az NFL változásával.

JMD-ről  az a vélemény amit te írsz. Kizárólag az ő hibájának tartják, hogy pl. Smith-t nem tudja beépíteni. Nem az történik, hogy a Smith elfelejtett játszani, csak Tennesse-ben másképp használták. 

Nyilvánvaló, hogy Steve B nem DC. Hogy BB a HC az nem kérdés.JMD már nem biztos, hogy kell. (talán elviszik HC-nek) Ami biztos, hogy kell egy jó DC. 

Viszont szerintem sajnos minden marad a régiben, a következő szezonra. 

 

JmD-vel az a helyzet, hogy emberileg beárazta magát a Colts-esettel, utána pletykaszinten még csak-csak felbukkant 1-2 helyen, viszont elértünk oda: már a munkája alapján sem igazán kapják fel a fejüket edzőkereső franchise-ok, és lássuk be, nem véletlenül. Na meg legyünk őszinték, min izgulna évi 5-6 M $-ral a zsebben? Amikor visszajött úgy rémlik, ilyen horderejű hosszabbítást kapott, nem tudom a főedzői átlagot, de lehet, a mezőny fele ennyit sem kap.

A Def ennél bonyolultabb, ott idén a játékos minőség sem igazán volt meg, és a kilátások sem egyszerűek. Lesz dolog, ez biztos.

Szerintem 2 dolog van:

1. A csapat teljesítménye visszaesett. Fizikálisan, mentálisan mindenhogy. A tegnap esti meccsen a Frisco olyan dinamizmussal védekezett, hogy mi ahhoz képest lassított felvételek voltunk. Nyomás rögtön Prescott arcában volt, hátulról a védők úgy ugrottak rá az elkapóra, hogy ihaj. Aztán mondjuk Jimmy majdnem elszúrta az egészet:)

2. Ezt viszont adom és én is ezt mondtam, hogy a Bills konkrétan 4 éve építi a csapatot és eddig egy AFC döntőt tudtak felmutatni, de ez a csapat nagyon együtt van. És azt se felejtsük el, hogy sajnos a évek alatt kivívtuk magunknak, hogy ellenünk végig tolni kell, mert mi 28-3-ról is megfordítjuk, illetve az ősi riválist agyon kell verni. Ez a kettő együtt vezetett ehhez a csúnya vereséghez.

A pontosság kedvéért (sz@r csapatok vagy sem), összeírtam a szezon végeredményeivel a menetrendünket.

Week  Ellenfél Eredmény Szezon eredmény Playoff?
1 Dolphins L 9-8 Nem
2 Jets W 4-13 Nem
3 Saints L 9-8 Nem
4 Buccaneers L 13-4 Igen
5 Texans W 4-13 Nem
6 Cowboys L (OT) 12-5 Igen
7 Jets W 4-13 Nem
8 Chargers W 9-8 Nem
9 Panthers W 5-12 Nem
10 Browns W 8-9 Nem
11 Falcons W 7-10 Nem
12 Titans W 12-5 Igen
13 Bills W 11-6 Igen
15 Colts L 9-8 Nem
16 Bills L 11-6 Igen
17 Jaguars W 3-14 Nem
18 Dolphins L 9-8 Nem

Tényszerűen az látszik, hogy 5 olyan meccs volt, ami playoff-ban szerepelő csapat ellen volt (ebből 2 Bills), az 5 meccsből 3 vereség (igaz a Cowboys ellen hosszabbításban), és 2 győzelem (Titans ellen, és a Bills ellen az ítéletidőben, amihez jobban sikerült alkalmazkodni, ami a felkészülést minősíti pozitív irányban!). 

A maradék 12 meccsből 5 volt olyan ellenfél ellen, aki végül pozitív mérleggel zárt, ebből 4 ellen vereség lett (Dolphins, Saints, Colts, Dolphins) és egy győzelem (Chargers). 

Maradt 7 mérkőzés, ahol az ellenfél negatív mérleggel zárt. Ebből mind a hetet megnyerte a Patriots. Igaz, ennek a 6 csapatnak (hiszen Jets kétszer volt) a kombinált mérlege 31-71, tehát átlagosan 5,2 - 11,8 -as eredménnyel zártak.

 

Szumma:

  • 2 Playoff-ba jutott csapat elleni győzelem
  • 1 Pozitív mérlegű csapat elleni győzelem
  • 7 negatív mérlegű csapat elleni győzelem

Ezt lehet úgy értékelni, hogy megvert a Patriots két olyan csapatot, aki bejutott a rájátszásba, vagy úgy nézni, hogy a 10 győzelemből 7 az negatív mérlegű csapatok ellen jött össze, a pozitív mérlegűek ellen 1-4 az arány, és ehhez jött a két playoff csapat elleni győzelem (Bills, Titans).

Na meg ezen kívül gondolom van ezer másik nézet, ki-ki a maga vérmérséklete szerint. 

Az én véleményem kettős. Egyfelől MJ többet adott, mint vártam. Másfelől szomorú vagyok, hogy ennyire nem sikerült jól az offseason igazolás, és ennyi pénzért nem kaptuk meg azt az értéket, amit vártunk előzetesen. 

Ha a sérülések (és a covid, ha még lesz) legalább olyan szerencsésen elkerülnek, mint idén, akkor jövőre jobb mérleget várok, feltéve ha rendet raknak az edzők a rosteren, és kihull a ballaszt! 

Tovább árnyalja a képet, hogy a Browns és a Chargers ha nyer ellenünk PO-ban van. Vagyis lehet, hogy pont miattunk nem lettek PO csapat.

Mindössze annyiban szólnék hozzá, hogy szerintem (egy-két az idei szezon alapján valóban kicsit túlzónak tűnő szerződés ellenére) ár-érték arányban teljesen rendben volt az offseason munka, beleértve a draftot is. (Jövőre már kijelenthetjük hogy túlzóak voltak vagy sem.) A problémát én abban látom, hogy nem sikerült a játékosok jó részét beépíteni a rendszerbe vagy jól használni. Ezt már korábban is leírtam. Pl. Winovich és Uche esetében érzem azt, hogy idén tudatosan nem lettek “játszatva”, nem kényszerült rá a csapat. Az persze más kérdés, hogy ha ők játszottak volna mások helyett (neveket direkt nem írok), az mennyit tett volna hozzá a védelem teljesítményéhez? Szerintem belőlük jövőre jóval többet fogunk látni és talán az előző kérdésemre is megkapjuk a választ. Go Pats! :)

Uche egy rendkívül túlhypolt játékos volt egy időben, mert látványos dolgokra képes passzsiettetésben, de ezen kívül gyakorlatilag használhatatlan. Rendszeresen ugyanaz a probléma vele kapcsolatban, ha fennakad a támadófalon akkor nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tud lejönni róla, így könnyedén elfutnak mellette. A futás elleni védelemben ezért hasznavehetetlen, ezért gyakorlatilag csak egyértelmű passz szituációban érdemes pályára küldeni. Winovich esetében is hasonló volt a gond egy szezonnal korábban, bár én őt nem láttam annyira reménytelennek a futások ellen mint Uche-t. Komolyan meglepett a mellőzése és az hogy szinte csak a special team tagjaként került a pályára.

Csináltam egy táblázatot a 2022-es ellenfelekkel kapcsolatosan. A táblázatba az idei eredményeket tettem be, ebből lehet szemezgetni, és természetesen teljesen irreleváns következtetéseket levonni :)

Week Ellenfél Szezon eredmény Playoff Pozitív szezon?
1 Browns 8-9 Nem Nem
2 Packers 13-4 Igen Igen
3 Dolphins 9-8 Nem Igen
4 Vikings 8-9 Nem Nem
5 Bills 11-6 Igen Igen
6 Dolphins 9-8 Nem Igen
7 Jets 4-13 Nem Nem
8 Ravens 8-9 Nem Nem
9 Bengals 10-7 Igen Igen
10 Bears 6-11 Nem Nem
11 Lions

3-13-1

Nem Nem
12 Jets 4-13 Nem Nem
13 Steelers 9-7-1 Igen Igen
14 Bills 11-6 Igen Igen
15 Cardinals 11-6 Igen Igen
16 Raiders 10-7 Igen Igen
17 Colts 9-8 Nem Igen

 

Ami tény:

  • 7 olyan mérkőzés lesz, ami Playoffba jutott csapat ellen lesz.Ez a szám idén 5 db volt.
  • 7 olyan mérkőzés lesz, ami negatív szezont zárt csapat ellen lesz. Ez a szám idén is 7 db volt, viszont jövőre a negatív eredményű csapatok erősebbnek tűnnek (Browns-Vikings-Ravens 8-9-el zárt, vs idén csak a Browns zárt éppen negatívval)

Nyilván ez most csak játék a számokkal, hiszen semmi de semmi garancia nincs arra, hogy jövőre ugyanezt "tudják" a csapatok.

Nem meglepő módon a hat legjobb értékelést támadóoldali játékos (Mason, Bourne, Andrews, Mac, Herron, Stevenson) kapta a PFF-től is

Hát Én GARBAGE TIME UP-ot írtam volna, ami tulajdonképpen már a 2. félidőben elkezdődött, főleg amikor a 8. percében már 3-33 volt az eredmény. A két játékos 1. félidei teljesítménye meg szerintem nem igazán UP. Az viszont kétségtelen, hogy mindketten a meccs vége felé próbáltak valamit tenni a totális megaláztatás ellen. (Sajnos Nekem a RZ-ban magányosan álló Henry dropja tovább megmarad az emlékezetembe, mint Bourne két TD-je és közel 100 yardja.)

21 játékos és 24 edző/aszisztens került a DOWN-ba, a BB családdal együtt! Maximálisan egyetértek!

Nem tudom, kövezzetek meg, de jobb volt így elveszíteni ezt a meccset, mint egy szoros meccsen mondjuk egy bírói döntés, vagy JMD egy hülye hívása miatt. Nem sok izgulni való volt a második félidőtől, és nyilván ciki a pontkülönbség, de részemről hamarabb túlteszem magam rajta, mint egy végletekig kiélezett, vereséggel záródó meccsen.Nem azt mondom, hogy jó így, de valahol könnyebben emészthető.;) Lesz ez még fordítva is, nem kell félni.:)

Hát nem vagyunk egyformák, az biztos. Érdekes szemlélet Számomra, hogy jobb mélyen megalázva veszíteni, mint kiélezett, küzdelmes meccsen egy akármilyen hiba miatt. Nekem úgy tűnik inkább vigasztalod Magad! :) Tudod minden ciki volt szerintem és a pontkülönbség a leglényegtelenebb belőle. Egy Patriots-al ne mossák fel a padlót! Ezt nem elfelejteni kell szerintem, hanem örökre megjegyezni.

Nem kövezzetek meg!!! De!!! Sok-sok év után az idei szezon és a play-off legnagyobb hiányzója az a CERUZA!

Félreértés ne essék nem az egykori mesére gondolok ami a varázsceruza volt ugye. Bill apó ceruzájára gondolok aminek most a Buffalo ellen nyoma sem volt. BB zsebredugott kézzel mászkált az oldavonal mellett és úgy éreztem hogy már Bolen elejtett labdája 0-7 a 35yardos vonalnál sem tudja már kihozni a béketűréséből. És bocs de nem BB-t szapulnám sőt imádom amit itt megvalósított évtizedeken át. De... Jöjjön egy hasonlat szerűség.

Valahogy olyan volt mint az amilyen a kutya olyan a gazdája szólás... A csapatunk mintha ott sem lett volna a pályán.  BB meg ott sétálgatott. És ez nem kicsit tudja flusztrálni a zembert... Vajon mi hagozhatott el a szünetben az öltözőben? Fijjuk!!! Arra figyeljetek csak oda hogy nehogy megfázzatok mert nagy kint a zima!!! Biztos nem. De bármi is nem látszott. 

Egy olyan franchise vagy dinasztia amelyik 2014-ben kétszer visszajött a Ravens ellen -14-ről és a SB az Falcons  - minusz világvéréől - ellen... Tőlük ez valahogy idegen ahogy minden lélektelenül kóricálnak a pályán.

A playoff jó de ez a meccs nem volt az... :(

Remélem Mac Jones köré felépül egy új modern világ-város!

Még mindig azon gondolkodom, hogyan jobb elveszíteni a SWC mérkőzést. 7 TD drive ellenünk vagy 14 olyan büntetés, amivel gyakorlatilag lenullázzuk a saját csapatunkat + 1 idióta futás a végére, hogy ne 30 yardról, hanem 20-ról kelljen Hail Mary-t dobni. Gyakorlatilag minden meccsen a papírforma érvényesült eddig. 3 csapatot is jól elpicsáztak, egy meg saját magát.

Ez egy ilyen szezon volt, 2019-ben éreztem hasonlót. Legyünk pozitívak és bízzunk abban, hogy van egy reményteljes QB és néhány jobb játékos. Az biztos, hogy a D-t jobban meg kell reformálni, az O alapjai megvannak.

Twitteren van egy videó, amiben Harris gyakorlatilag elköszönt a meccs végén Ivan Fearstől, az RB coachunktól, nagyon úgy tűnik hogy visszavonul az öreg. 25 éve van a csapatnál, idén is jó munkát végzett sztem a futókkal

 

Kicsit OFF

WR Wilkerson, Nixon, Perry, RB Ozigbo, K Nordin és OL Sherman aláírtak a következő szezon gyakorló csabatába. (future contract). 

Meyers és Karras maradni szeretne. Egyes szakírók szerint Meyers 2.körös tendert kap.

19 FA-e van a csapatnak. 

Ahogy néztem középmezőnyben vagyunk elkölthető pénz terén (26M körül) és elég jó helyen állunk a szerződéssel rendelkező játékosok terén. Ezzel együtt bőven nincs kánaán, mint tavaly. Draft-ban én nem nagyon bízok, mint elsődleges erősítés "forrás". Nézve a topp (bent maradt) csapatokat, azért 3-4 igazi playmaker alatt nem igazán látni egyet sem, a Patsnél ez a szám lassan 0-ra csökken. Tele vagyunk jó iparossal, amit én szeretek, de attól félek, hogy azért ez kevés lesz. Pénz meg nem nagyon van komolyabb szerződésekre, mert azért hosszabbítani kellene pár emberrel. Gondolom a tavalyi "bevásárlásnak" kellett volna beütnie, így most kicsit bajban van a csapat gondolom. A veteránok "jobb" kihasználásában megint csak nem bíznék. ha egy idény alatt nem lett meg a kémia, nem sikerült a beépítés, nem egy holtszezon alatt fog. Reméljük néhány rookie szintet lép majd, ahogy szokott az első év után, de láthattuk pl. OBJ mit művel mióta átkerült a Ramshez, na az azonnali hatás. Ilyesmi kellene nálunk is... csak hát miből és ki.  

OBJ kapcsán csak annyit, hogy Woods az ideit megelőző utolsó 3 évben 3300 yardot hozott. Szóval Beckham nélkül is ment az a szekér és volt ott ember, akinek a hiányát be kellett töltenie. Nem ő az akit csodát vitt oda..

 

A várható Cap Space ($208M) és a tavalyról átgörgetett nevetségesen kevés $107.616 adja a pénzünket. A pillanatnyi cap hit-ünk 2022-re: $188.193.864 (All Contract), a Dead Money $3.114.653, ez összesen: $191.308.517 (Forrás: spotrac). $208.107.616-191.308.517=$16.999.099.

Ez a $17M valahogy nem $26M. (Persze mindig Benzané a jó, de az Övét nem találtam :))

Miguel Benzan:

The Patriots could create $6.64M in 2022 cap space by converting most of Matt Judon's 11M salary into a signing bonus.

Cap numbers Before redo 2022 - $16.5M 2023 - $16.5M 2024 - $15.5M

After redo 2022 - $9.86M 2023 - $19.82M 2024 - $18.82M

Kösz, hogy megkerested! Ez bizony a spotrac-hoz van nagyon közel. A $26M forrása vajon onnan származik? 

Én csak beírtam a keresőbe, hogy NFL 2022 salary cap...

Szerintem innen volt:  https://www.spotrac.com/nfl/cap/2022/ .. azonban most kb minden szám más, mint mikor én néztem. Simán lehet, hogy elnéztem valamit, vagy nem updateltem, vagy azóta változott (az igazol játékos akkor negyven valamennyi volt,  most meg 52)...  elnézést, nem akarta félre vezetni senkit. Viszont így csak rosszabba helyzet, mint gondoltam.

Senki nem gondolta a félrevezetési szándékodat! Legalább látjuk, hogy milyen gyorsan változik a cap hit-ünk, akár egyik napról a másikra. Mivel mégtöbbet fog változni, egyelőre nem nagyon érdemes foglalkozni vele. A lényeg: kevés pénzünk van. :) 

 

Félreértés ne essék, abszolút jók a számok amiket beírtál :) Egyébként valóban idén kevesebb pénzünk lesz, de ne felejtsük el, hogy az átstrukturálásokkal azért bőven van felszabadítható összeg, komolyabban ezzel szerintem március elején kell majd foglalkozni:)

.

2022 Cap Totals

CAP TYPEBASE SALARYSIGNING BONUSROSTER BONUSOPTION BONUSWORKOUT BONUSRESTRUC. BONUSINCENTIVESCAP TOTAL

2022 NFL Salary Cap$208,200,000

2021 Rollover Cap$107,616

Adjustment$0

Adjusted Salary Cap$208,307,616

All Contracts$128,178,854$45,741,524$13,773,486-$80,000$375,000$750,000$188,898,864

Top 51 Contracts$126,768,854$45,741,524$13,773,486-$80,000$375,000$750,000$187,488,864

Dead Money-$3,114,653-----$3,114,653

Total (All)$128,178,854$48,856,177$13,773,486-$80,000$375,000$750,000$192,013,517

Total (w/Top 51)$126,768,854$48,856,177$13,773,486-$80,000$375,000$750,000$190,603,517

Cap Space (w/All)$16,294,099

Cap Space (w/Top 51)$17,704,099

Azért az se semmi, hogy 3 csapat is pozitiv mérleggel zárt a csoportunkban. Ilyenre nagyon régen nem volt példa.