Villogtak a támadók a szerdai edzésen

Kép
Juju Smith-Schuster Patriots training camp 2023

A támadójáték kulcsfontosságú elemei vannak a Patriots edzéseinek középpontjában. A Patriots támadójátéka kezd kattogni Bill O'Brien támadó koordinátor, Mac Jones irányító és JuJu Smith-Schuster, a legjobb elkapó közreműködésével

Ha van olyan dolog, ami miatt áttörést jelenthet az edzőtábor, egy hónappal az első alapszakasz mérkőzés előtt, a Patriots támadói mindet kihozták az edzésre szerda reggel.

Miután a keddi edzésen már látszott, hogy a támadójáték kezd összeállni, Mac Jones irányító és társai az eddigi legjobb edzésüket tartották, még élesebb végrehajtással, ahogy a csapat kezdi elsajátítani Bill O'Brien támadó koordinátor új játékkönyvét. Ebben a szakaszban a Patriots átnézi, amit már implementáltak, hogy tökéletesítsék a már ismert játékokat, több O'Brien féle alapjátékot pontosan úgy találnak el, ahogy a Pats OC megtervezte azokat.

"Az elmúlt napokban és hetekben új játékokat tanultunk, és most végre képesek vagyunk kimenni, és nagyjából meg tudjuk csinálni, amit tanultunk, és elsajátítjuk" - mondta a wide receiver JuJu Smith-Schuster a riportereknek az edzés után.

Jones a tegnap látottakhoz hasonló underneath dobásokkal nyitotta a 11-on-11 edzésszakaszokat, főleg a rövid zónákat támadta gyorsjátékos variációkkal. Onnan kezdve azonban a támadójáték elkezdett nyitni mélyebb irányok felé, hogy hosszabb dobásokat építsen be a pályán lefelé. A befejezéseknél a tight endek Hunter Henry (kétszer) és Mike Gesicki, az újonc elkapó Kayshon Boutte, majd a szabadügynök-szerzemény JuJu Smith-Schuster kezdett bekapcsolódni.

Először Mac Smith-Schustert találta el egy double-dig variációval, amelyben csapattársával, Kendrick Bourne-nal dolgozott a slotból. Bourne belső elkapóként nagyjából tíz yardot futott a pályán, míg Smith-Schuster ugyanezt az útvonalat a formáción kívülről futotta. A Pats védelme emberfedezetben volt egy segítő védővel a sticksnél, és amikor Jones szemei és az első befelé tartó útvonal Bourne felé terelte ezt a segítséget, Mac Smith-Schustert találta el egy befejezésért.

Miután a pálya közepén dolgoztak, a Patriots a red zoneba vitte a labdát, hogy befejezze a gyakorlást. Miután DeVante Parker túlugrotta az újonc Christian Gonzalezt, a magas piros zónából (nagyjából 20 yard) a Pats közelebb került a gólvonalhoz. Tökéletes példája volt annak, hogy az ismétlések touchdownt eredményeznek: A Mac-JuJu kapcsolat ismét az end zone-ban találtak egymásra, másodszorra egy négyjátékos sorozatban.

"A védelem, egész héten gyilkolt minket, próbáltak kombinálni minket belül és kívül is. Végül az egyiknél elkaptuk őket, úgyhogy végig jó futball volt. Elismerésem a védelemnek, amiért tették a dolgukat, és Mac [Jones] jó játékot hívott egy jó védekezéssel szemben, és ez a mi javunkra döntött. Egyszerűen csak jó munka volt." Smith-Schuster a Patriots.com-nak nyilatkozva.

A játékban Smith-Schuster a slotban állt fel, Parker pedig Jones jobbján kívülre került. A Pats védőjátékosai, Jonathan Jones és Jalen Mills úgy tűnt, hogy egy "banjo" hívást hajtottak végre, ahol az irányukba betörő elkapót követik. Ennek tudatában Parker befelé engedett, Smith-Schuster pedig először kifelé tört, majd visszatért befelé olyan szögben, ami az end zone hátsó része felé vitt. A "faux switch" tökéletes válasz volt a coverage-re, így a Pats DB-k pedig szabadon hagyták JuJu-t az end zone hátsó részében, amiből touchdownt ért el.

"Hogy megőrizzük ezt a szikrát a támadásunkban, hogy továbbra is jó játékunk legyen, különösen lent a piros zónában, mert ezek sok pontot jelentenek. Nagy különbség van a három pont és a hét pont között. Jó, hogy ma tudtunk néhány touchdownt szerezni" - tette hozzá Smith-Schuster.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás