Waiver, gyakorlócsapat és egyéb rostermozgások

Kép
Helmets

Szerda este 18 óráig kellett beadni a waiver claimeket a ligának, ezután pedig a csapatok elkezdik kialakítani a gyakorlócsapatukat.

  • 1:00 - További négy játékos írt alá a gyakorlócsapatba: QB Garrett Gilbert, aki már 2014-15-ben is a csapat tagja volt, idén nyáron a Dallasnál szerepelt. Továbbá C James Ferentz, OL William Sherman és K Nick Folk is a PS-be került. Még egy hely kiadó a Patriots gyakorlócsapatában.
  • 0:50 - LB Harvey Langi (ideiglenesen) szabadügynökké vált, hogy Malcolm Perrynek helyet csináljon a csapat. Amint csütörtökön N'Keal Harry IR-re kerül, vissza is tér a csapathoz (Langi veteránnak számít, azonnal szabadügynökké válik, nem kell végigmennie a waiveren).
  • 22:40 - Sokaknak talán nem érdekes, ám számomra (Increay) egyértelműen egy nagyon várt lépés: FB Ben Mason a gyakorlócsapatba került. A fullbacket már a Senior Bowlon is kinézte magának az edzői stáb, ám a Ravens az ötödik körben kiválasztotta a Michigan korábbi fullbackjét, így akkor nem kerülhetett New Englandbe.
  • 21:00 - Az előszezonban remekül teljesítő OLB Tashawn Bower is marad a gyakorlócsapatban.
  • 20:37 - Megérkezett a gyakorlócsapatba az első "külső" játékos is: a Detroit Lions 2019-es második körös LB-je, Jahlani Tavai az.
  • 20:35 - Közben befutottak az első PS-nevek is, mivel a Patriots kivágott játékosai közül senkit nem claimelt másik csapat, így jó esély van rá, hogy sokan visszatérnek a gyakorlócsapatba. WR Tre Nixon, TE Matt LaCosse, DB Myles Bryant, OL Alex Redmond, DT Bill Murray, WR Kristian Wilkerson, CB D'Angelo Ross és QB Brian Hoyer is maradt a csapatnál.
  • 20:30 - A Patriots egy játékost szerzett waiveren, méghozzá a tavalyi hetedik körös QB/WR/RB Malcolm Perry érkezett a Miami Dolphinstól, így egy játékostól meg kell még válni a csapatnak. Perry az egyetemen (Navy) még irányító volt, de az NFL-ben inkább WR vagy RB lehet belőle. Tavaly igencsak érdeklődött iránta a csapat, ha a Miami nem csap le rá a hetedik körben, könnyen lehet, hogy UDFA-ként Foxboroughban landolt volna.

Hozzászólás

No, valaki magyarázza már meg ennek a 246. pick polihisztor Perry-nek az 53-ba igazolását! MJ tartaléknak/backup-nak jött? Több, mint vicces. WR-nek? Nem fért be a Miami 6 vevője közé! Wilkerson, Nixon nem jobb? RB-nek? Minek, telt ház van. Persze tudom, a Navy és BB kéz a kézben járnak...vagy új JE-t látnak benne? Eh...számomra egyelőre érthetetlen.

BB-vel egy sör mellett áttekintik a Dolphins felkészülésével kapcsolatos dolgokat az első forduló előtt :)

Veheted poénnak, de nagy a valószínűsége, hogy tényleg csak információ nyerés és utána cut.

Nos, egy kicsit utána jártam. A.Poupart (si.com) szakíró szerint a Pats egy alulméretezett (178 cm) slot vevőt szerzett, aki, szerinte, egy potenciális Wes Welker. A hülye Delfinek nem vették észre...:)

Hát igen.

"Potenciális" Wes Welkerekkel tele a liga, de nagyon kevesen lettek Welker óta az új Welkerek.

Egy próbát megér. Hátha.

Hát.. ez elég meglepő. Valamiért nagyon beleszerettek, az biztos, hogy így "vakon" is bevállalták. 

Közben BB is lenyilatkozta, hogy CN távozásában nem játszott szerepet, hogy nem volt beoltva. Mondjuk ez a nyilatkozat sem jelent többet mint a többi pletyka a szememben. Valami még biztos volt a háttérben, mert annyival nem volt rosszabb (legalábbis amit mi láttunk belőle) mint MJ. Ha az első meccsen kikap, vagy nagyon bénázik, simán le lehetett volna cserélni és van egy minőségi backup QB a csapatnál (mert azért tudott vele tavaly is nyerni a csapat, idén meg csak erősebb a támadó szekció, meg hát azt is bizonyította, hogy Hoyernél és Stidhamnél is jobb), és CN is beletörődött volna (gondolom), ha jogosan lecserélik. Nekem teljesen értelmetlen továbbra is ez a cut így önmagában. Így azért MJ-re csak kerül némi nyomás... ilyen nyilatkozatok után még BB-nek is kellemetlen lenne, ha nagyon beég (bár BB válla simán elbírja, meg nem hinném, hogy nagyon érdekli ki mit mond)..

Mármint a sérült Stidham-nél. Egyébként nekem azért volt jobb az előszezonban MJ mint CN, mert CN már tíz éve a ligában lévő veterán, aki már letolt egy szezont kezdőként a csapattal, tehát nem keveset tudott velük gyakorolni, és még így sem sikerült neki jobban teljesítenie mint egy újoncnak. MJ pár hét alatt eljutott arra a szintre a csapattal, amire CN egy év alatt (sem igazán pl passzjáték). Ha folytatja a fejlődést (még ha nem is ilyen ütemben), akkor nemsokára le is hagyja CN-t. Ekkor biztos eljött volna a pillanat, hogy CN QB2 legyen, amit kijelentett, hogy nem akar. Akkor minek húzni ezt az egészet. Az oltás meg biztos nyom a latban a keretszűkítésnél, csak van aki bevallja (Urban Meyer), van aki meg tagadja, nehogy az NFLPA piszkálja miatta.

A menedzsment döntött, szóval egyértelműnek látszik, hogy CN-nek minimum megingott a QB1 státusza, amit valószínűleg el is mondtak neki.

MJ látványosan jól teljesített a preseason meccseken, de ezt azért a helyén érdemes kezelni, mert ilyenkor a teljes 80-90 fős csapat kiértékelése a feladat és simán előfordulhatnak olyan játékhívások, felállások, dobások, amik éles meccsen nem biztos, hogy látnánk, mert nem előnyös az adott QB-nak. Meg hiányozhatnak olyanok, amiben CN mondjuk jó.

Másrészről az éles meccs, az éles meccs. Egy preseason meccsen a D# nem feltétlenül akarja megfélemlíteni és kettétörni az ellenfél QB-ját, de ez egy éles meccsről már nem mondható el. Hogy az X-edik sack mit tesz MJ-vel, azt még nem tudjuk. CN-ről viszont tudjuk, hogy 10 éve beleáll ezekbe a dolgokba. Ez is egy olyan dolog, amit mérlegre lehet tenni.

És persze van még kismillió más aspektus, ami mellette, vagy ellene szól, de mint írtam, BB-ék döntöttek és innentől talán érdemes is elengedni ezt az egészet.

Végül: Remélem olvassa CN ezt a fórumot :), ezért szeretnék neki innen is sok sikert kívánni. Bevállalta a TB utáni korszak első évét, a sztratoszférából visszahulló csapat vezérének hálátlan szerepét, annak minden sz*sával. Tolta, csinálta becsülettel. Ennyi jött ki belőle. Remélem, talál magának csapatot! Én szurkolok neki is, mint a többi ex Patriotának.

Egyébként Folk-al mi a helyzet? Ő nincs a listában.

PS-be nem jött vissza, és nem is nagyon olvastam olyan infót, hogy tervben lenne a visszahozása. Cam Achord (ST-edző) azt nyilatkozta, hogy a fiatal és/vagy újonc játékosoknál megvan a fejlődési lehetőség, ami egy veteránnál nincsen. Valószínűleg nagyon kis különbség volt kettejük között, a csapat pedig inkább az upside-ra szavazott.

Folk-kal kapcsolatban olvastam olyasmit, hogy volt/van valami sérülése. De erről nem nagyon voltak részletek, szóval lehet, hogy nem igaz.

N'Keal Harry miért kerül IR-re? Ennyire megsérült a múltkori hosszú elkapás alkalmával?

Oké google a barátom, már kiderült mi történt.

Akkor ezek szerint még visszatérhet 3 meccs után.

Harry mindig megsérül, ebben nincs semmi újdonság. Lehet hogy ő NFL játékos akar lenni, de a teste nem akarja.

A 2021-es PS fizetések heti bontásban:

  1. Újonc ill. 2 v. kevesebb szezonban játszottak: $9200
  2. Veterán: $14000 (22-től alkuképes sáv lesz Nekik.)

A szerződés nem tartalmaz garantált fizetést, bónuszokat vagy ösztönzőket.

 Amennyiben egy PS tag egy adott héten aktív rosterre (48-ba) kerül, akkor az éves roster minimum 1/18-ad részét kapja. (Úgy tudom ez idén $660000/18=$36666)

Csak meg kellett volna csípnem egy roster helyet… na majd jövőre.

Mondjuk a heti 9000 sem olyan rossz. Megcélozom azt első körben.

Elhunyt David Patten. 47 éves volt. Nyugodjék békében! 

Patten!

3x-os SB győztes a Patriots-os 4 éve alatt. UDFA-ként került a ligába. Brady első SB TD passzát Ő kapta el. Motorbalesetének részletei még nem ismertek.

Semmi baj! :) A  telo a Patton-ra, az amcsi tábornokra hajaz, sajnos híresebb. :(

Welker és JE elődje volt, kicsik, de gyorsak, ügyesek... :)

Két DB játékos jön próbajátékra a jövő héten, valószínűleg a PS feltöltéséhez, mindkettő UDFA.

Érdekesen indul a NCAA! A Clemson otthon kapott ki, igaz a tavalyi 5.-től!

Na, Ninko is még belerúgott egyet a már eltávozott CN-be egy MJ hype-ért. Ej, ej...:(

Kedves MJ-fan (rajongó)! Ninko "infója" nem MJ-től, nem CN-től, nem valamelyik edzőtől, hanem egy meg nem nevezett belső embertől ered. Autentikus forrás! :) Ninko nem az "igazat mondja", hanem csak amit hallott, mert az igazat nem látta/tapasztalta!

Amennyiben esetleg igaz, bár Én kizártnak tartom, kibic akkor se rugdosson halott embert, mert ez enyhén szólva unszimpatikus. Persze tudom, egy rajongónál a hype mindent elsöpör. :) Rövidesen meglátjuk, mit tud a bennfentes ember szerinti Tanár Úr!

(Ui. Remélem MJ nem figyel ezekre a "nagy bemondásokra"!)

Azért elég valószínű, hogy igaz a történet. Gyakorlatilag minden valamirevaló beatwriter azt az infót kapja a játékosoktól és a belsős emberektől, hogy Jones magasabb szinten tudta futtatni az offense-t, és sokkal otthonosabban mozgott benne. Lazar például azt az infót kapta, hogy Newton még az edzőtábor végén sem csekkolt ki azokból a játékokból, amikről a snap előtt látszott, hogy nem fog működni. Ez egyébként tavaly is visszatérő probléma volt, szóval nem légbőlkapott dolog. Ahogy az sem, hogy nem veszi észre/nem akarja megdobni a checkdown opciót, amikor meg igen, az már későn van. Szintén jelzésértékű, hogy tavaly egy lényegesen lebutított, már-már középiskolai offense-t raktunk Newton alá, ami akkor teljesen érthető volt, azonban ez idénre sem változott sokat. Szintén Jones felkészültségét és rendszerismeretét bizonyítja, hogy Tre Nixonnak bármilyen kérdése volt a playbook kapcsán, hozzá fordult, nem pedig egy veteránhoz, de említhetném azt is, hogy amikor Bill O'Brient kinevezték Bama OC-nak, Jonest hívta fel, hogy tartson neki gyorstalpalót a rendszerből. Szóval egyáltalán nem légbőlkapott ez a történet, ugyanakkor az ő tanította meg neki a playbookot valóban erős kifejezés, sokkal inkább arról van szó, hogy bizonyos részekben segített neki.

Az utolsó mondatod második felét korrektnek tartom. Azt viszont konkrétan MJ nyilatkozta, hogy a védelem olvasásában CN-től tanult, azaz Én kölcsönösnek vélem a "tanítást" vagy inkább a segítséget és a védelem helyes pre/post olvasása is a playbook-hoz kapcsolódik. Ninko ezt kihegyezte az egyik oldalra, szerintem így utólag teljesen feleslegesen.

Nem értem mitől lesz valaki MJ fan attól, hogy lát lehetőséget arra, hogy egy állítás igaz, amire te azt gondolod, hogy biztos, hogy nem az. 

Ninko egy belső embertől hallotta, ahogy írod. Belső ember az edző is akár, még ha nincs is megnevezve.

CN dcemberben azt mondta, még tanulja a playbookot.

Brady, aki mondjuk nem kérdés, hogy nagyobb koponya-e, mint CN azt mondta, hogy a szezon felénél még nem tudta teljesen a Tampa playbookját, ránézett az alkarján lévő "kódokra", és megpróbálta maga elé képzelni az adott játékot.

Miért lenne teljesen ördögtől való, hogy azt a playbookot, amibe jópár elkapónak beletört a bicskája (pedig jóval kisebb szeletet kellett elsajátítania) kevésbé tudja valaki megtanulni gyorsan, és hatékonyan? Valakinek pedig gyorsabban megy. A "tanítás" valóban kicsit tulzónak tűnik, de ettől még szerintem nyugodtan lehet igazságtartalma a történet alapvető részeinek.

De attól még nem lesz senki MJ fan, ha ennek a lehetséges scenáriónk valamennyi hitelt ad. Legalábbis szerintem. 

Azt hiszem az előző két hozzászólás lefedi azt amit hozzáfűztem volna. Egy dolgot azonban azonban szeretném ha tisztán látnál. Én nem MJ fan vagyok, hanem Pats szurkoló. Ami miatt ez benned felmerülhetett hogy több esélyt látok vele (úgy hogy évek alatt fejlődik) a csapat sikerességére mint CN-nel valaha láttam. CN egy hatalmas tévút volt és végre az edzői stáb is belátta, és azóta is kapkodnak CN után a csapatok nem győzik egymást felüllicitálni :-)

Egyetértek, mindig is úgy gondoltam, hogy ez a sport áll a legközelebb a sakkhoz, sokkal-sokkal több múlik az intelligencián és a gyors helyzetfelismerésen mint az, hogy valakinek milyen a kar erőssége, meg mennyi alatt futja a 100-at. (40-et ha úgy jobban tetszik)

Közös meccsnézés szerveződik a Dolphins elleni szezonnyitóra!

Eddig 10 szurkolótárs jelezte hogy ott lesz, és másik 10 elképzelhetőnek tartja a részvételét.

Szezonkezdet, erős csapat, Mac Jones, mi kell még egy jó estéhez? Mondjuk egy győzelem a Miami ellen.

Ha van kedvetek együtt szurkolni más Pats fanokkal, akkor bátran gyertek. Létszámkorlátunk nincs. Van viszont nagy kivetítő és game pass! Mivel a meccset nem adják magyar nyelven, így streamet sem kell keresni az érdeklődőknek!

Ha van érdeklődő és jelzi ezt, azzal megkönnyíti az asztalok elrendezését, de ha valaki csak betoppan azt se fogja elzavarni senki.

Helyszín: Madhouse a Deák térnél az Anker közben.
 

A 19 órás sávban is van lehetőség meccset nézni az objektumban. Már akkor is lesznek ott Pats szimpatizánsok!

 

Én szívesen becsatlakozok. (Legalábbis most így látom, de péntekig szólok, ha mégsem :) )

Viszont ezzel kapcsolatban akkor már lenne egy "ügyrendi" javaslatom is (ha esetleg erre jár egy szerkesztő)

Ha ez a szokásotok megmarad, akkor szerintem ennek a lehetőségnek érdemes lenne egy, vagy hétről hétre egy saját cikket, bejegyzést gyártani itt a pats.hu-n (már amikor látszik értelme, mert nem hajnalban kezdődik egy meccs). 

Az oldal "örökös" és legkiválóbb szervezője LaFleur. Ezt a pozícióját nem szeretnénk elvenni, ez is előtte egyeztetve lett vele, mert nem szeretnénk megkerülni őt. Így a továbbiakról egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni, amíg nem egyeztettem vele a "közös nézések" kapcsán.

Először is nagyon köszi a szervezést, ha még lesz ilyen a szezon során biztos csatlakozom párszor majd (ez az első alkalom sajnos nem jó).

Abszolút egy technikai észrevétel: a Madhouse honnan jött? Nagyon szeretem a Mad scientist söreit is (meg úgy általában a Kraft söröket, haha) és fillérb*szónak sem tartom magam, de kevés olyan hely van még a pesti belvárosban is, ahol a legolcsóbb csapolt (0.4-es) korsó 1200 forint, a határ pedig a csillagos ég :)

Abszolút jogos a felvetés, viszont azok a vendéglátóegységek amik szóba jöhetnek, nagyjából ugyanezen az áron mozognak (Pl Kandalló) A Madhouseben az ár magába foglalja a szerviz díjat is, így a kb 1200-as sör az ugyanannyi, mint máshol az 1000 forintos. Cserébe viszont jobb minőségű :)

De a technikai magyarázata egyszerűbb. Nem ismerek olyan helyet, ahol Game Pass is szóba jöhet, ha a tévé nem adja a meccset. Ráadásul, ha digi van az objektumban, akkor a tévé is hiába adja. Plusz ez nyitva van vasárnap éjszaka is, és abszolút nem késdobáló színvonal, ahova "furcsa" alakok szédelegnének be a mérkőzés ideje alatt.

Nem mellékesen pedig szívesen látnak minket és örömmel adnak teret a szurkolásunknak.

Nálam is jó helyen vannak és olcsónak én sem nevezném a söreiket. Én is azok közé tartozok, akit nem ijeszt meg egy uborkasaláta ízű sör :) Szóval, ha azt nézem, hogy mondjuk a példa kedvéért mennyibe kerül a Liquid Cocain-juk a Spar-ban, meg mondjuk ott, akkor a kettő árának aránya a BP-i éjszaka tömeg söreihez képest nem is olyan égbekiáltó.

Nekem múltkor tetszett a konyhájuk is. Inkább a különleges ízekre hajaznak és nem a kiadós, 100000kcal-os telitetlen zsírsav pornó kajákra. De mondjuk szünetben max kiugrik az ember a környékre, ha másra vágyik.

Félreértés ne essék, össz-vissz kétszer jártam náluk. ;)

A 16. PS-tag: DT D.Ekuale (2018-as UDFA)

MJ első NFL meccsen dobott TD-jének elkapója, WR I.Zuber a 49ers PS-be szerződött. (Én Wilkinson helyett szívesebben láttam volna Őt.)

Először is üdvözöllek! Legalább 1 éve nem írtál ide, Nekem hiányzott! :)

Elnézést a névelírásért, kérdezném., pl mire? Zuber meg úgy rémlik jól fut... 

Wilkerson mindegyik speciális csapategységben nagyon jól használható. Az offseason alatt többször is leírtam, hogy WR4 szerepek esetén, ami nálunk a poszt mélységének az alja idén, már döntő lehet az egydimenziós jelölttel szemben, ha valakit több aspektusból lehet a pályára küldeni. Tehát nem az van, hogy jut neki max 4-5 snap, hanem minimum 15-20 esetben is a pályán tud lenni, attól függően hogy a FG unit, vagy a kick off és punt unit esetleg a return egység tagja. Ugye a spec.team esetén sem ugyanazok a feladatkörök minden egységben.

Emellett használható Z és Slot elkapóként is és még gadget playeknél is bevethető. És mint blokkoló is hatékonyabb Zubernél. Igaz, ha ebben az évben Wilkerson mint gadget playben használt játékos szerepet kapna, akkor nagy baj van :)

Ezért kettejük között nem is volt harc, mert Zuber a TC elejétől kezdve max a PS tagságért tudott küzdeni. Addig Wilkersonnak reális esélye volt az 53-ra is egy darabig. De aztán jött pár olyan drop, ami az addigi teljesítményét kellően ellensúlyozta. Ettől függetlenül simán benne van, hogy az első 3 héten aktív keretben lesz valamikor, amíg nincs Harry.

És persze Zuber szemre látványosabb szerepet kap, de ettől még Wilkerson hasznosságához nem tudott felnőni. És a roster összetételénél csak ez számít.

 

 

Egy dolgot tennék még ehhez hozzá: az atletikusságot. Wilkerson elit atletikus profillal rendelkezik (9,82-es relative athletic score), így a plafonja jóval magasabban van, mint a gyengébb adottságokkal rendelkező Zuber, ebből adódóan jobban megéri vele próbálkozni.

Ha esetleg valakit érdekel, Kurt Warner elemzi Mac Jones játékát. Erősséget, gyengeséget, tapasztalatlanságot.  Alapvetően nagyon jó véleménnyel van róla. Szerinte ő teljesített a legjobban eddig a most draftol irányítok közül.

Első rész:

https://www.youtube.com/watch?v=FF3QO4DaqMQ&ab_channel=KurtWarnerxQBConfidential

Második rész:

https://www.youtube.com/watch?v=jKFvF20OFCE&t=627s&ab_channel=KurtWarnerxQBConfidential

Noha nem olvastam el Warner véleményét, Én úgy gondolom, bármennyire is dicsérik MJ-t ( a Net tele van ilyenekkel!) az első szezonjában nem kéne túl sok terhet rakni Rá (sem edzőit, sem szurkolóit) és nem kéne csodát várni Tőle. A remek futó korps kapjon több szerepet a yard szerzésben (MJ futó készségét sohasem firtattuk!), ne Neki kelljen mindent megoldania. Szerintem, ellenféltől függően a ~30-35 passzátlag (ez, úgy vélem, kb. a támadó snap-ek átlagának a fele) egy jó hatásfokkal (60-65%) éppen elég kell, hogy legyen, ha megy a futás. Kerülnie kell a sérülés veszélyes sack-eket, mert gyakorlatilag nincs mögötte Senki. Kicsit hasonlónak érzem a helyzetet TB első éveivel, amikor a támadók (Pl. A.Smith, K.Faulk, T.Brown, D.Patten stb.) és a védők (Pl. M.Vrabel, T.Bruschi. T.Law, McGinnes stb.) nagyban segítették a dolgát és persze a fejlődését is. A futókban és a védelemben most is úgy vélem meg van ez a képesség. Persze lehet, hogy túl óvatos vagyok! :)

Simán elég a 20-25 passz is, tavaly is ez lett volna a terv. Csak Cam nem tudta megdobni az alapdobásokat, így ha első downon nem haladtunk futással, már gyakorlatilag vége volt a drivenak. Jones viszont képes hozni stabilan egy olyan átlagot, amivel akkor is tudjuk mozgatni a láncokat, ha a futás éppen nem működik korai downokon. Illetve a play action végre ismét fegyverünk lehet, ami nálunk alap, de Newtonnal nem ment.

Szóval a játékunkban lesz sok futás és amikor eltolódik a védelem, akkor play action már adja majd magát. A legnagyobb félelem Jones kapcsán ez volt, hogy egy NFL védelemnek háttal hogy reagál. Ugye egyetemen szemben van a védőkkel végig, nincs under center a legtöbb esetben. Viszont nagyszerűen működött ezekben a playekben, így nem kell félteni tőle. Persze lesznek hibái, eladott labdái, de ennek bőven bele kell férnie a játékunkba.

Szerintem akkor fog 30-35-t passzolni Jones ha nagy hátrányban nyomni kell a pedált. Más esetben a futás indítja be a passzjátékot és amíg lehet addig eltolódunk a futás fele, vagy a nagyon alapdobások, checkdown átadások és az underneath útvonalak dominálnak majd nála. De láttuk azt is, ha kell simán ellát a 1st downon túlra. Szóval nem lesz gond egy 2&10 vagy 3&8 szitu sem feltétlenül.

Osztom a véleményed.

+

Én nagyon remélem hogy MJ10 nem Youtubeozik mert akkora a hype az elvárások és jóslatok körülötte (Tom Brady 2.0 meg ilyenek) hogy ha ne adj Isten becsúszik az elején 2-3 L olyan oltás cunamit fog a média rázúditani hogy még az unokája is az miatt fog depizni. De ja bízom én is az edzők szakértelmében és remélem hogy meccsről meccsre fogják a csávót felépíteni.

Jones kifejezetten erős személyiség és nem az összeomlásokról híres, hanem a "csakezértis" én leszek a legjobb hozzáállás jellemző rá. Erre számos példát írtunk az offseason alatt, amik bemutatták a jellemét.

A stáb pedig eddig is szakaszosan építette fel őt. Az első preseason meccsen csak a nagyon alapot kapta a playbookban, ezért lett 5 körüli a yard/passz átlaga. Látták hogy ez működik vele, a második meccsen a 1st down vonalat támadták a játékhívásokkal, megoldotta. A harmadik meccsen pedig szándékosan a hosszabb átadásokon volt a hangsúly, méghozzá sok esetben úgy, hogy a mentesítő útvonalakat is elvették tőle, hogy eszébe se jusson a tutit megdobni. Ezért is lett több a sack akkor, mert eleve a mélyebb játékokat kellett megoldania.

Szóval attól nem kell félni, hogy túl vállalja magát vele a stáb. De mivel ment minden amit kértek tőle, sőt remekül futatta a no huddle és a 2 minute drill-t is, így nem kérdéses, hogy készen áll a feladatokra. Persze egyelőre nem passzal akarunk nyerni. Ezért épül a brutális védelem is. A labdabirtoklásra helyezzük a hangsúlyt, és az ellenfeleket sem akarjuk, hogy gyorsan jöjjenek. Ez a csapat képes lesz a Ravens féle futás ellen is működni és a Chiefs támadóit is a padon tartani, hogy minimális drive jusson a Kansasnek. Ebben az esetben meg nem kell 30+ pontokat szerezni. De ha kell akkor készen állunk haladni a levegőben is.

Értek Én mindent amit írtatok és kívánom, hogy úgy legyen. Remélem a "csakazértis"-re nem nagyon kerül sor, mert a csakazértisek balul is elsülhetnek.

Jones mentalitásával kapcsolatban ajánlom az Athletic cikkeit, amiket a draftolása után írtak róla. Igaz, hogy elő kell hozzá fizetni, de az Athletic előfizetés simán megéri, brutál jó cikkeik vannak.

Update: Hopi, a legjobbkor dobtad be ezt a felvetést, ugyanis ma jött ki egy tök jó interjú Jonesszal, amiben (számomra) megint egyértelművé vált, hogy nem fog elszállni a sikertől, és képes lesz a helyén kezelni a helyzetet. Kiderült benne, hogy a barátnőjével az a közös programjuk, hogy az udvaron a Pats playbookját gyakorolják, és ez volt a helyzet az Alabamán is, a barátnője A-tól Z-ig ismerte a Crimson Tide playbookját, hogy a szabadidejében is tudjon készülni. Nem akarom Bradyhez hasonlítani, mert igazságtalan lenne Jonesszal szemben, de ez a maximalista, munkamániás hozzáállás abszolút rá emlékeztet.

Sajna a statisztikák alapján a legtöbb újonc nem váltja be a hozzá főzött reményeket. Szerintem Macnek az elején hasonló szerepet szánnak, mint Goffnak a Ramsben. Így is el lehet jutni a SB-ba és az idei Pats hasonlóan van felépítve. Vagy vehetjük a 2001-es Patset is. Brady sem volt nagy szám a pályája elején. Abban volt jó, hogy szorult helyzetekben, hátrányból is tudott jól játszani, kevés hibával. Macnek ezt még bizonyítania kell.

A legtöbb elemző szerint a Pats vagy a Dolphins fogja elcsípni az utolsó WC helyet az AFC-ben. Szóval a delfinek elleni meccsek triplán fognak számítani. Tuán sok fog múlni.

Goff szerintem nagyon nem jó példa. Ő fejben eléggé le volt maradva, McVay zsenialitása kellett mellé, mert presnap readekben borzasztó volt, Jonesnak viszont az a legnagyobb erőssége, ami a két füle között van. Abban viszont egyetértek, hogy az AFC East második helye egy wild cardot fog érni, de én a keretünket jobbnak érzem, mint a Dolphinsét, és a két irányító viszonylatában is nálunk van az előny.

Én még mindig azon vagyok fennakadva, hogy mitől nyeri meg egyértelműen a csoportot a Buffalo? Persze, esélyesek rá, de ez a hype körülöttük - az új PR is harmadik helyre teszi őket -, illetve a "Chiefs-státusz" erre a csoportra nekem erőske..

Nincs kétségem MJ igyekezetével kapcsolatban, bár ezt barátnős dolgot kicsit túlzásnak, bulvárosnak tartom. Elfogadom, hogy valószínűleg oda-vissza tudja az idei playbook-ot és az nem semmi pl. egy no huddle play-nél sem, jó a pre/post snap olvasása is (saját bevallása szerint CN-től is sokat tanult erről :)). Én csak amiatt "aggódok", mi van, ha a play egyetlen opciója sem működtethető, a zseb meg nem tarthat örökké...Remélem arra is megtanították, mit tegyen ilyenkor, mert bizony ez gyakran előfordul és úgy tudom/láttam a futás Nála rossz opció.

Nálunk alap, hogy akkor menjen le és nyelje be a sacket, de labdavesztést el kell kerülnie. Okos gyerek, meg fogja érteni. Ha máshogy nem egy hiba után mindenképpen. Brady sem tudott csodát tenni, ha egyik opció sem volt elérhető. Tényleg az a kulcs, hogy Jones egy nagyon értelmes figura, aki kivételesen gyorsan tanul.

A "csakazértis" meg nem arra próbált jelző lenni, hogy bármi áron, akár hibát hibára halmozva. Hanem a tökéletességre hajazva. Ha az a tökéletes megoldás, hogy sacket nyelünk be, akkor az fog bekövetkezni. Jones az első meccseken ha nem ég a ház és nem kell kockáztatni az eredmény függvényében, akkor azt fogja elvenni amit az ellenfél D felkínál vagy üresen hagy. Efelől kétség sem lehet. Persze ettől megtréfálhatja Flores egy-egy csapdával, amit még nem lát majd át az újonc. De hogy kétszer nem fog ugyanabba a szarba lépni ez a gyerek az tuti.

Az udvaron gyakorlás meg a playbookos story nem túlzás. Már gimisként is ezt az udvar berendezősdit tolta és egyáltalán emiatt lehetett belőle értelmes QB. Rengeteg érdekes és hasznos dolog lett magyarul leírva az offseasonban róla, amik nem városi legendák, hanem a valóság.

Csak össze én balhézzon aszonypajtással, mert akkor olvashatjuk majd a neten a playbookunkat :)

Ez is egy nagyon érdekes beszélgetés Brady-vel, amiben azt taglalja, hogy szerinte mennyire rossz irányba megy el a mai NFL azzal, hogy agyonbünteti a védőjátékosokat, akik lassan hozza sem érhetnek a támadókhoz. Szerinte igenis figyelnie kell az irányítónak is, hogy olyan helyre dobja a labdát, ahol az elkapót ne törjék össze egyből a védők.

https://www.youtube.com/watch?v=1Wmo5Z3qsvI&ab_channel=NFLDaily

Nem is olyan régen az ipse még azért kardoskodott hogy védjék az irányítókat kicsit jobban, most hogy már mindent is megnyert kivéve a Pats elleni meccset már keményebben szeretné ha megvernék. Hát lehet idén kap majd BB féle D#-től egy két atyai maflást :)

Az NFL és a csapatok nem a sérült játkosokból keresik a sok pénzt, és a sok pontos meccsek is nézőcsalogatóbbak, ergo magasabb bevétellel kecsegtetnek, ezért ez a trend nem meglepő. Ez történt a fociban is.

Érdekesnek/furcsának találom, hogy a minap 10! különböző posztú játékos volt egyszerre workout-on Nálunk. Nyilván a PS-re pályáznak, de Nekem úgy tűnt  ott jól megvagyunk. Egy-egy játékos próbajátékát értem, de egyszerre 10, ráadásul noname, játékosét nem igazán. Azt tudom, hogy máris sok a sérült a ligában (megszámoltam, máris 165 fő van hosszabb/rövidebb IR-en!), azaz a jelenlegi PS-ekből sokan felkerülhetnek néhányszor/végleg a rosterre saját csapatuknál ill. más csapat elszipkázhatja Őket, mert azért a PS minimum és a roster minimum pénze között jelentős a különbség. Talán úgy látja a vezetőség, hogy a Mi PS-ünkből valószínűleg sokan elmennek majd és már előre keresik a pótlásokat?

Semmi extra, nem kell ezeknek jelentőséget tulajdonítani. Felmérnek egy-egy embert, megnézik mit tudhat hozzáadni, ha megürül egy hely. Jönnek és mennek is majd zömében ezek.

Szerintem ebbe azért nem kell semmi komoly dolgot belelátni. Először is, talán ilyenkor a legpraktikusabb megnézni jópár játékost, mert lehet róla friss, érdemi infókat szerezni (hogy és mit alakított a felkészülés hónapjai(!) alatt, milyen személyiség, pár hónap grind után milyen volt a hozzáállása, stb.), nem mellesleg edzésben és játékban van. Két hónap múlva már sokkal több kérdőjel van akörül, hogy milyen állapotban van az adott pillanatban egy játékos, mert akkor már nem kap fizut, el kellett mennie melózni, nincs olyan jó edzés infrastruktúrára pénze, mint amit a csapat biztosított neki az elmúlt időszakban, meg csak napi egy órát tud edzeni, meg egyebek..

Másrészt szinte ingyen van. (Jó persze adni illik némi pénzt a jelölteknek, kaja, szálloda, utaztatás.) És, ha találnak egy 1%-kal jobb játékost a PS-be, akkor őt kell betenni a PS-be. Sokszor megénekelték már, hogy ez a játék a minden apró részlet ici-pici különbségein múlhat. Ebben benne lehet még egy PS játékos hozzájárulása is.

Harmadrészt alsó hangon 32 x 37 játékos keres állást, és sokuknak nem mindegy, hogy most 3/4 évig nulla dollárt keresnek, vagy PS fizetést kapnak. Tehát van teperés a csapatonkénti 3-4 PS helyért is.

Egy szakíró így foglalta össze (nem szó szerint) a felkészülési időszakunk TE játékát, főleg az elkapások szempontjából: ...ebből nem láttunk semmit... Smith kb. 2 elkapást produkált, Henry szinte végig sérült volt, egyedül az egyik előszezon meccsen Asiasi mutatott valamit, igaz, nem kezdő védelem ellen. Állítólag JMD bizakodó, persze Tőle ezt várjuk, Én kicsit szkeptikus vagyok. Persze tudom, hogy ha sokat fogunk futni és/vagy MJ-t akarjuk jól megvédeni, a jó blokkolás előbbre való, de Mi nem Allen játékáért rajongtunk... Mi a véleményetek?

Szerintem nincs ok aggódni, egyértelműen pihentettük őket az alapszakaszra a sérülések elkerülése miatt. Smithnek a WFT ellen volt egy szép elkapása, ott megmutatta mire is lehet tőle számítani. Macnek rengeteget fog számítani a két megbízható TE a pályán, akik ugye a futásblokkolásban is segítik majd a támadójátékot, ergo mehetnek majd a play action passzok is akár a TE-k, akár az elkapók felé. Várjuk meg az alapszakasz első 2-3 hetét, utána okosabbak leszünk, most így látatlanban csak vakon lövöldöz az ember kb. :)

Az edzéseken jól mentek a tight endek. Azt mi ugyan nem láttuk, de nem is az dönt, mit lát a szép szemünk:)

A preseasonben szándékosan nem erőltettük ezeket, hiszen tudjuk mit tudnak, edzésen megoldották amit kellett, minek erőltetni? Főleg, hogy egyikük sem egy vasbeton és sérültek is voltak a felkészülés alatt. Mindegyik srác jó a posztján, nincs mit megmutatniuk a preseason meccseken. Alap lesz a 12personel, szóval annyira emiatt ne izgulj.

Megnyugtatók a vélemények, már csak a sec sikerességével van némi kételyem (féloldalas?), de biztos erre is van orvosságotok. :) 

Egy jó Gilmore elitté tenné az egységet ez nem kérdés. Az viszont igen, hogy a hosszabb sérülés után milyen állapotban van. Én más okot nem látok egyelőre a kifizetés ellen. Hiszen az az 1-2 millió, amibe idén fájna, az nem hiányzik jövőre. Mondjuk Newtonon meg is spóroltuk kb. Szükség lenne rá, BB nem fizetne ki potyára egy valag pénzt a free agency alatt, ha lukasan hagyna egy kaput és így sutba dobná a pénzeket.

Szóval nálam az egészségi állapot és a hatásfok az ami kérdéses Gilmore kapcsán. De majd jön a 6.hét után, vagy jön más ha ez a projekt kivitelezhetetlenné válna. Wade és Williams nem feltétlenül lesz jó megoldás, Mills meg szélen annyira nem stabil, hogy rá építsen az öreg.

Simán benne van hogy a trade deadline körül jön egy CB, ha Gilmore nem tud pályára kerülni. Addig meg zúzni kell nélküle, nincs mese. Szerencsére a szezon eleje a könnyebb schedule.

Én is úgy látom, hogy LB/EDGE zúzás, JC nem kódorog, hanem fegyelmezetten/felelősséggel előre lép, mert a safety segítségre inkább a CB2-nek lesz szüksége. Köszönöm a véleményeket. :) 

A sectől tartok én is a legjobban, most fordul a kocka, eddig ők voltak a védelem alapjai, most viszont a front 7-nek kell előlépni, hamarabb odaérni az ellenfél irányítójához, mert a coverage sackek száma jócskán le fog csökkenni.

Gilmore-al kapcsolatban van egy olyan érzésem hogy BB megnézi mennyire megy nélküle a sec-nek.

Ha nem megy akkor hosszabbít vele vagy tradel egy fiatalabb nagyágyúért.Ha meg nélküle is megy akkor pedig eltradeli/eltradelheti (ugye az egy évvel hamarabb mint később elv)

A TE játékból sokat valóban nem láthattunk, mert szép libasorban mindegyikük lesérült. Bizakodásra az adhat okot, hogy a két veterán játékost összességében elég jól megfizettük, BB pedig csak akkor csinál ilyet, ha rövid távon is jelentős hasznot vár.

Gilmore kapcsán szerintem is reális opció lehet, amit geo81 ír, ha működik a secondery nélküle is, akkor lehet belőle megtakarítás/pick, ha nem, akkor ezt Gilmore is tudni fogja és lehet, 1-2 millával magasabb lesz az ára