Wakanda mindörökké

Kép
TC

Cam Newton eddigi touchdownjait supermanre utaló mozdulattal ünnepelte, de patriótaként az első TD-je után egy másik szuperhős előtt tisztelgett. Ez a szuperhős a fekete párduc a Marvel univerzumból.

Miután a vasárnapi Dolphins elleni meccsen, a második negyedben a végzónába futott a labdával, Newton a Marvel filmekből ismert wakandai köszöntéssel ünnepelt. Ez a köszöntés hamar népszerűvé vált a film rajongói körében, azonban az elmúlt hetekben más jelentést kapott, mert Chadwick Boseman, a Fekete Párducot alakító színész augusztus 28-án elvesztette hosszú éveken át tartó csatáját a vastagbélrákkal szemben.

Boseman halála sokkolta a rajongókat szerte a világon és szeretet megnyilvánulások, tisztelgések és történetek egész sora árasztotta el a világhálót nem sokkal ezután. Boseman még nem volt 44 éves, amikor 4 év küzdelem után elhunyt. Utoljára az 5 bajtárs című filmben láthattuk, ahol az egyik főszereplőt Norman Earl "Stormin' Norm" Holloway-t alakította.

Nem Newton volt az egyetlen, aki a wakandai köszöntéssel tisztelgett Boseman előtt. LeBron James, az Arsenalos Pierre-Emerick Aubameyang és a Forma-1 hatszoros világbajnoka Lewis Hamilton egyaránt hasonlóan fejezte ki tiszteletét a Boseman halála utáni napokban.

Wakanda forever.

Forrás: www.patriots.com

Hozzászólás

Sajnálom a színészt, nagyon fiatalon ment el, bár nemigen ismertem, ezek a szuperhős figurák sosem álltak túl közel hozzám. Nekem a szuperhősök a pályán vannak, valódi csatákban és valódi győzelmekkel. Ha nem is a Földet vagy a teljes emberiséget mentik meg éppen, de jó sok ember lelkét erősítik minden ütközéssel, minden TD-vel. Cam gesztusa ezért nekem különösen tetszik.

Adalékként a színészről csak annyit, hogy végstádiumos rákosként (úgy, hogy ezt nem közölte) járta a gyerek korházakat és vidította fel a rákos gyerekeket azzal, hogy a Fekete Párduc látogatja meg őket.

A kórházi képeken szinte mindenhol ez a keresztbe tett kéz látható, ami a filmbéli Wakanda / Fekete Párduc jellegzetessége.

Minden tiszteletet megérdemel.