Watson eltiltása

Kép
Ben Watson

A régi/új Patriots játékost, Benjamin Watsont eltiltotta a liga a szezon első 4 mérkőzéséről.

Ezt maga a játékos jelentette be Facebook-bejegyzésben. A TE elmondta, hogy miután úgy döntött a szezon végén, hogy visszavonul, az orvosai javaslatára március elején egy olyan terápiába kezdett, ami tartalmazott a liga által tiltott anyagot. Mivel már nem akart játszani, így belement a kezelésbe.

Március 29-én, 9 nappal azután, hogy elkezdte a kezelést a liga doppingellenőrzést hajtott végre nála, amiről május 3-án kapta az értesítést, miszerint pozitív lett.

Időközben több csapat is érdeklődött iránta, és úgy döntött, hogy megpróbál még egy évet játszani. Miután megkapta az eredményt, tudta, hogy ez csak úgy lehetséges, ha az első 4 mérkőzésen nem lép pályára az eltiltása miatt.

Az iránta érdeklődő csapatoknak ezt természetesen elmondta, és a Patriots ennek a ténynek a birtokában döntött úgy május 9-én, hogy leszerződik a játékossal. 

"Nagyon izgatott és hálás vagyok azért, hogy visszatérhetek New Englandbe, de csalódott is vagyok, amiért már az első mérkőzéstől nem lehetek ott a pályán. Nem így akartam csatlakozni egy új csapathoz, és elnyerni a tiszteletüket. Természetesen elfogadom az eltiltást, hisz ez teljesen jogos döntés volt a ligától."

Hozzászólás

Goodell még egy SB-t akar! :)

Szerintem, ha bejön, és ismét megnyerjük az SB-t, akkor Goodell soha életben nem fog Pats játékost 4 meccsre eltiltani :))))

Legalább pihen... Azok a szerek, amiket kapott valószínűleg jobban segítik a regenerálódását. 

Ezt tartalmazta a szer amit kapott “Bio Identical Testosterone Cypionate”. Mivel nem tudom a magyar nevét, így nem írtam bele. És igen, a regenerálódáshoz kellett neki. 

Ha ráadásul erről előre tájékoztatta a csapatot, akkor nagyon is korrekt dolog volt. Az ő korában már kell a plusz segítség a feltöltődéshez, így pedig utólag mindenki legalizálta az esetet. Jól van ez így (szerintem).

Azt hiszem az a lényeg, hogy a testosteron  cypionate egy androgén és anabolikus szteroid gyógyszer, amelyet a férfiak alacsony tesztoszteron szintjének (amely a kor előre haladtával csökken) kezelésére/kúrálására szolgál. Orvosi felhasználás/felügyelet mellett a fizikum és a teljesítmény javítására használják. Van szintetikus és szerves eredetű (bioidentical) változata. Tipikusan Amerikában gyártott/használatos/ismert gyógyszer, az európaiak mást használnak erre a célra.

Egy 38 éves, kemény poszton játszó játékosnak éppen elég lesz az a 15-16 meccs. Addig meg talán tesztelhetünk egy fiatalt a TE-jeink közül.

Hopi tesó, értjük ám a 15-16 meccses célzást! :)