Bill O'Brien lett a Patriots támadókoordinátora!

Kép
BoB

Az egykori támadókoordinátorunk visszatér a Patriotshoz!

Több hiteles forrás szerint (Adam Schefter, Mike Reiss) is lehozta a hírt, miszerint az Alabama támadókoordinátora lesz a Patriots támadókoordinátora. BoB korábban dolgozott már a csapatnál (2007-11), volt OC is a Patriotsban, majd a Penn State-nél, a Texansnál és az Alabamán dolgozott különböző minőségekben. Az előzetes várakozások szerint ő volt a csapat elsőszámú jelöltje a posztra, ha hinni lehet a híreknek, ez valósággá is vált.

Az első kocka (minden bizonnyal a legfontosabb) a helyére került, ettől függetlenül még minden bizonnyal pozíciós edzői változások is várhatóak támadóoldalon a csapatnál.

Hozzászólás

Na, akkor ez pipa. :) Tudni lehet, hogy mennyi időre irt alá?

Leeeet's gooooo !!!

Edzőként kifejezetten jó dolgot művelt a Texansban.

Az Alabama és Patriots szurkolok is örülnek a hírnek. 😀

Ha fele olyan jó offenset csinál mint múltkor koordinátorként már javultunk!

- Örülünk? ... Vincent, örülünk?!

-Hja, örülünk! 

:))))

Ha lesz egyértelmű WR1 és a tackle posztokon is megoldás, akkor MJ-nek meg kell mutatnia mire képes . Ki fog derülni, hogy  Ő a jövő, vagy másban kell majd gondolkodni. Pénz úgy tűnik van rá, és a drafttőke is elég jól néz ki.

Az offense szempontjából a Tackle poszttal egyetértek, az egyértelmű! WR1 hype-ot viszont nem igazán osztom. Mire ment Diggs vagy Jefferson a PO érdemi részében, pedig nem kutyaütő/zöldfülű QB dobált nekik? Moss kivételével sohase volt Nálunk ilyen, JE inkább slotWR volt. Viszont tetszene egy jó TE páros (mint pl. BoB korábbi OC regnálásakor Gronk és AH) vagy legalább egy, olyan Kelce,-Kittle szerű ill. egy kiegyensúlyozott WR corps. Ez utóbbi talán nem lehetetlen a mostani „készlettel” sem -Agholor +Wilkerson esetleg Nixon.

MJ-nek meg szerintem van gyakorolni valója jócskán. Gyorsabb olvasás/döntés, szökés az összeomló zsebből, futtából is jó passzolás stb. Utálom a -10 yard-os sack-eket! :) BoB-nek van teendője bőven!

Wilkerson örök PS játékos. Ha ennél több lenne, akkor már valamelyik csapat WR depthjének az alját megcsípte volna. Szóval tőle stabilitást ne várjunk :)

Természetesen lehet, hogy igazad van, bár néhányszor felhoztuk a PS-ből és egyszer 2 TD-vel is villogott. Nekem az volt gyanús, hogy az idei 53 szűkítéskor gyorsan IR-re vágtuk és aztán lett PS tag, azaz valamiért mintha őrizni akarnánk. De lehet ezt rosszul gondolom. Egyébként úgy tudom, a PS-ből nem kötelező elszerződni mondjuk egy „depht aljára”. :)

Ezt a Webb-et meg nem tudom hova tegyem, a ST-en kívül gyakorlatilag nem játszott az offense-ben és nem hiszem, hogy Ő lesz Slater utódja.

Webb semmire nem lesz jó, az ST egyik leggyengébb láncszeme volt. Slater utódja Schooler..

Wilkerson meg a 2TD az kb Jonas Gray szitu. Ettől nem lett jobb játékos, nem véletlenül nem került rosterre sosem, csak sérülések esetén hoztuk fel.

A mínusz tíz yardos sack-ek azért többnyire abból jönnek, hogy a snap után nincs idő a játék kialakulására, mert addigra a QB az életéért fut. Legtöbbször passzblokkolási probléma az ok. Diggs esetében szerintem inkább Allen visszaesése volt a probléma, Jefferson meg 128 elkapásból 1809 yardot csinált a szezonban, szerintem elférne egy hasonló a Pats-ben (és Diggs is 108/1429). Még csak hasonló sincs rosteren. És nem csak a puszta számok miatt kellene, hanem mert megnyitná a lehetőségeket a többi elkapó előtt. Elvinné többnyire az ellen CB1-ét és sokszor a safety segítséget is, így a többiek könnyebben játszanák tisztára magukat. De ezt már sokszor leírták itt. A két Te-s játékot meg nem tudom akarják-e BB-ék újra, hisz a Smith-Henry páros is alkalmas lett volna rá eddig is.

A páros alkalmas lett volna, de a koordinátorok kevésbé.
Belichick hozta őket, szóval ő tuti akart velük valamit, hogy ennyit áldozott rájuk.
Aztán JMD látványosan kerülte a 12 personnelt, Patriciáék meg hozzá se tudtak szagolni nagyon a pozícióhoz érdemben.

MattyP-t hagyjuk, de JMD azért tudott volna olyat is hívni ha akar/BB azt mondja, de mégsem történt ilyesmi. Ebből gondolom, hogy nem volt igazán tervben. Vagy csak mi hisszük, hogy a TE-k alkalmasak, de mégsem azok valamiért. Fene tudja ...

JMD a Dallas meccs után elmondta, hogy nem volt elég játékunk 12 personnelben. Mármint a tarsolyban, mert azzal haladtunk, azzal voltunk meccsben, aztán elfogyott. És ha elfogy, akkor nem tudod újra behívni, mert tudják mi jön és nem fog működni. Pont most írtam ennek a ritmusáról, ahol ki van ez fejtve.

ha csak mi gondolnánk, hogy alkalmasak, akkor nem kerültek volna a rosterre ekkora fizetéssel és nem tudták volna őket használni máshol és nem lett volna piaci verseny értük.

JMD Vegasban sem ontotta a két tight endes játékokat, és nem azért mert nem jó koordinátor, hanem mert neki más a rendszere. Láthatóan nem ő akarta Jonnu-t, és nem is tudott neki feladatrendszert adni.

Patricia meg abból főzött kb, amit JMD hátrahagyott, mert a saját koncepciók nem működtek. És nem véletlen, hogy ugyanazokra használta, ugyanolyan fogalmatlanul és erőlködve, ritmustalanul, kb vagy 1 jet sweep, meg 1 screen feladatokkal meccsenként.

JMD-nél nem volt olyan, hogy BB azt mondja, hiszen full tejhatalmat kapott az offense-nél a visszatérésekor, plusz mellé BB megígérte neki, hogy minden más HC/GM feladatban átadja a tapasztalatait. Kvázi tudtuk, hogy időleges a visszatérése.

Azt nem tudom olvastad-e, de Jonnu Smith a 11 broken tackle számával a 3.legtöbb szerelést rázta le magáról a ligában a tight endek között. Kelce és Everett (14)  van előtte, lényegesen több lehetőségből kiaknázva a képességeit.

Ráadásul Jonnu aDOT értéke a legkisebb a ligában, vagyis állandóan olyan helyzetbe hozta a playcall, hogy védő volt a nyakán, vagy a backfielden kapta a labdát a nagy forgalommal szemben. Ez nem jó használata annak a játékosnak, akitől elkapás utáni yardokat várunk, és azt, hogy kialakuljon a méretéből, sebességéből adódó missmatch.

A leghosszabb elkapása is abból jött, hogy végre a 1st downra mentünk vele, és nem 3 yardos átlaggal kerestük, hanem lendületben kapta a labdát és a lerázott szerelési kísérlet után ment még vagy 30-40 yardot.

Az ilyen típusú in-line és off-the line blokkolásra is használható tight end nagy kincs BOB kezében.

Persze ettől még lehet kirakjuk jun1 cuttal, mert sokat nyom a fizu, de ha marad, akkor jó esély van rá. hogy értelmes útvonalakt kap és a skilljeire építünk, sok MLB és CB elleni párharcot kialakítva neki, akár lendületből, akár erőből felépítve rá a play-t.

Ennyire nem szoktam figyelni a statokat. Kérdeztem volna, hogy BOB-al a fedélzeten változhat-e majd ez, de ezt is leírtad. Csak remélni tudom, hogy a nem olcsón megszerzett TE-ket BOB végre tényleg akkora terheléssel és arra használja majd amennyit a sapiból elfoglalt helyük predesztinál. Szerintem van annyi pénzügyi mozgástér, hogy ha BOB hasznosnak tartja, akkor Jonnu maradni fog. 

Kinek mit jelent a WR1?! Szerintem nem egy Moss féle WR1 kell a csapatnak,arra ott van Parker,hanem egy fürge Welker,Edelman féle megbízható elkapó.Nem vagyok otthon ,hogy milyen lesz a draft WR fronton ,de ilyen tipusu játékos szerintem nagyobb hasznára lenne a csapatnak.Az edzői team jobban ki tudná használni MJ képességeit.

Nekem a playmaker képességeket jelenti, mindegy a termet kb. Persze ideális lenne egy Chase-Jefferson-Lamb- Jeudy féle WR, csak hogy az utóbbi idők fiatalabbjait írjam. FA piacon Hopkins pl ott lesz, csak nem tudom mennyire passzolna az elképzelésekbe.

Plusz nincs ott papíron, van szerződése, amit jó eséllyel egy hosszabbítással megtoldva kéne átvenni. Amúgy is véleményes lett volna számomra így, még ha én is WR1-párti vagyok, de a személyes dolgok ezt abszolút eldöntötték. 

Én mindenképpen Draft-ról hoznék elkapót ,az első vagy a màsodik körben.Attól függ,hogy minőségben megéri-e az adott helyen.Szabadügynök WR-ek közül szerintem egyik sem kiemelkedő jàtékos.Persze ott vanJuju aki szerintem kiemelkedik a többi elkapó közül,de nem adnék neki 15millàt/ év,pedig annyit biztos valaki ki fog fizetni neki. Akkor inkàbb Meyerst ne engedjük el.

Sajnos nem igazán a WR-t látom a legnagyobb gondnak, OT nagyon kellene, akár 2 is, bár Nekem ez a McDermott egész jónak tűnt. Egy jó FS is kell (DMC pőtlás), meg legalább egy CB, és persze K, P is hátsó körökből. BoB Bamás WR-t nem nagyon tud hozni, mert az első 15-20 prospect-ben nincs. Ha Meyerst elengedjük, azt nagy hibának tartanám, mert MJ dolgát is nehezítené. Meyers értéke a spotrac Market Value szerint $12,5M/év. Persze Nálunk bármi megtörténhet. :)

McDermottról kérdezz meg egy Jets szurkolót, hogy mennyire stabil?

Nálunk is voltak gondjai, csak Onwenutól befelé sok segítséget kapott, de a limitált oldalsó lépései és a sebessége miatt simán körbefutható. Nincs ezzel gond, egy backup swing OT esetében, csak többet sem kell belelátni. Nem véletlenül nem csinált nagyobb karriert az évek alatt, és nem véletlenül csak csereként számoltak vele. Ráadásul a dephten is egyre lejjebb csúszott, így került végül a gyakorlóba.

Én sem gondoltam tökéletes megoldásnak. Az „áldott” Onwenu meg szinte mindig legalább másfél embernyit dolgozik, bár úgy gondolom a besegítés egy falnál alapvető, ha van rá lehetőség/képesség. McDermott-ot Mi draftoltuk anno a 6. körben, mókás, hogy van egy TD-je Wilson-tól. Mivel egy szezonban többnyire hullanak a falemberek hosszabb/rövidebb időre, backup-nak talán elmegy, bár egyelőre nincs szerződése.

Adrian Klemm az Oregon Egyetemről jön második körre interjúzni o-line edzőnek (első körben OC-nak jött volna). A steelersbe tolta 19-21 között, tehát van NFL tapasztalata.

Scar nagyon dicséri Klemm-et. "Láttam...a fickó kemény, igényes. Jól kommunikál..."

20022-ben az Oregon Ducks Ofala engedte a legkevesebb sack-et az NCAA-ban és 12. helyen végzett a futásblokkolásban. (Előző évben, amikor nem volt ott, 24 sack és 24.hely a futásblokkolásban) Forrás:Patspulpit

Nagyon jól jönne MJ-nek a kevesebb sack!:)

A Patspulpit szerint van még egy OL edző jelölt, aki nem más, mint a Pats Ofalában 2008-2016 között UDFA G-ként közel 100 meccset játszó, SB győztes, most 36 éves, Ryan Wendell (jelenleg a Bills OL segédedzője). Talán előnynek számít az - véli a Patspulpit szakíró –, hogy 4 évig a BoB-éra alatt játszott a falban.

Talán eldől Vegasban a poszt, ott lesz Klemm 2. interjúja és Wendell-é is.

225 millió dolláros lesz a 2023-as fizetési plafon.

Nem vagyok perfekt cap ügyekben, de, noha a 6. legtöbb pénzünk van a ligában, a jelenlegi ~$38M cap space-t (spotrac, top51-re) nem tartom olyan soknak. Jó, a jelenlegi ~194M csökkenni fog néhány cut-al, de néhány újra igazolás is lesz nyilván, azaz talán kb. kiegyenlítődik ez. A sok draftpickből kb. 7-et behúzunk, ami elvisz kb. $10M-t, azaz marad 28, ami talán 2-3 minőségi FA-ra elég. Természetesen jó választások (visszaigazolás, draft, FA) esetén jelentősen erősödhetünk, de a draftlutri és a néhány FA kudarc is benne van a pakliban. Aki rózsásabban látja, ne fogja vissza Magát! :)

Picit egyszerűsítettél azért :) A cutok mellett simán várhatóak szerződéshosszabbítások és átalakítások, amik szintén nem csekély összegeket szabadídhatnak fel. Pl. ha DMC visszavonul, az utána keletkező DM-et tuti hogy nem csak idén nyeljük be. Van néhány olyan játékos, akin bőven lehet spórolni (nem, Jonnu-n nem lehet) pl. Mills, Brown.

Prémium FA is kereshet az első évében 5-6 millió dollárt, ilyenkor az aláírási bónusz kompenzálja az első évben veteránminimumos alapfizetést. Mondok ide is egy példát: hozunk egy játékost 4 évre 50 millió dollárért, 20 millás aláírási bónusszal. Ha megkapja a veteránminimumot, az kb egy millióval nyomja a capet, az aláírási bónusz meg öttel. Végeredményképp megkap idén 21 milliót, de a capben csak hatmillió jelenik meg.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a két évvel ezelőtti cikket, amiben az új játékosok szerződése van (ITT elérhető), ott szépen le van írva minden (haladóbbaknak az OTC vagy a Spotrac is opció).

Természetesen igazad lehet, bár nem vagyunk nagy gavallérok az aláírási bónuszokkal, pontosabban az egy évre jutó részével, mert nem szeretünk sok pénzt előre görgetni. De persze bármit kieszelhetnek Groh-ék.

Jelenlegi draft pickjeink 4.217.319 el terhelnék a cap spacet. 38 millió sok és nagy a mozgásterünk van meglévő szerződéseknél. 60 játékos rendelkezik szerződéssel ami sok. Szerintem jó helyzetben vagyunk.

Ráadásul nincs is sok meghatározó játékos aki FA lesz idén. Meyers, Jojo, Harris, Cardona és Slater (ha nem vonul vissza) a jobb nevek. Ebből Harris, Cardona és Slater nem lenne szerintem kardinális összeg. Meyersről azt olvastam, hogy 10-12 milliót kérhet talán a piacon, JOJO meg nem tudom mennyit, de Ő elég jó corner így lehet többe fájna.

10-12 inkább amit mi ajánlanánk, bár nem látok bele, hogyan gondolkozunk Vele kapcsolatban. Sajnos az ilyen Kirk-féle szerződések nagyon felverik az igényeket - 4 év 72M volt tavaly -, Meyersnek sincs oka kevesebbet kérni, ha eddig nem lett hosszabbítás, a helyében teljesen védhető lenne, ha körbenézne. Az meg nekünk nem kedvez..

Meyers-el kapcsolatban az az érzésem, hogy talán „körülnéz”, mint anno JE, de végül elfogadja a csapat ajánlatát, amennyiben kap egy hosszabb távú (3-4 éves) szerződést kb. évi 7-8 millióval és számára kedvező összetétellel. Ennyi pénzünk meg biztos lenne rá, ha meg akarjuk tartani. Más csapatban nem nagyon lenne olyan meghatározó játékos, mint jelenleg Nálunk és Ő játszani szeretne. A csapatok WR1-re pályáznak leginkább, azaz sztárokra/sztárjelöltekre, bár az idei WR FA piacon főleg Nála idősebbek vannak. Ő inkább slotWR és nem sztártípus, alázatos. Persze tévedhetek, mert jó útvonal futó és konzisztens/megbízható, amit lehet máshol is megbecsülnének. Ráadásul Rosenhaus az ügynöke, aki nagyon tud „bűvészkedni”, minket is 3 évre „megetetett” Jonnu szerződésével. :) (Akár marad, akár nem ez a stat,-ja számomra felejthetetlen marad: 4/4, 88 yard, 2 TD, 158,3)

A terhelésben igazad van, megfeledkeztem, hogy ha 11 játékost draftolunk és rosteren tarunk, akkor a 11x$750.000=$12.467.319 pool pénzből kiesik a 11 várhatóan "kieső" játékos alacsony bére.

Off.

TB12 bejelentette a visszavonulását. Vessetek egy pillantást a Patriots fbook oldalára, vagy a twitterre.

Klemm nem jön! (nesncom)! Wendell? 

Kár, pedig nagyon jól hangzott. Az is érdekelne mi lesz a spec teammel. Oda nincsen jelölt? Felteszem komoly változások lesznek ott is…:)

Érdekes dolog ez a ST ügy. Természetesen az 6 szituációnál (KO, KOR, P, PR, FG, XP) nem teljesen azonos az összeállítás, talán a return-öknél hasonló és a kapura rúgásoknál, ami durván 4 féle „csapat”!!! Idén a 71, legalább 1 snap-et a pályára lépő, játékosaink közül 57-en szerepeltek valamelyikben, és 44-en két számjegyű snap részvétellel. Ebből a „játékoshalmazból” néhány értelemszerű (K,P, LS, H) játékoson kívül általában ismerjük a gunner-eket és returner-eket, örülünk/bosszankodunk a szereplésükön, a többi játékos kiválasztásának oka általában homályba vész és egyéni szereplésük/nevük csak esetleg egy-egy +/- bravúr esetén kap említést. Legjobban akkor bosszankodunk, az elrontott rúgásokon kívül, amikor az ellen a jó visszahordásával rövid pályát szerez. Mivel punt-unk és kickoff-unk volt bőven, megnéztem, mely játékosok szerepeltek min. 100 ST snap-nél a specialistákon kívül. Meglepett a lista: Strong, Webb, Wise, Mitchell, McMillan, Wilson, Tavai, Jennings, JoJo, Bryant, Phillips, Peppers, Dugger, Carl Davis. Ennek a 14 játékosnak legalább a felével elégedettek voltunk idén. Nem tudom/értem igazán, ott miért nem hozzák a jó formájukat. Persze fogalmam sincs hogyan kell edzeni a 4féle ST-et. Azt sem tudom, hogy vajon Achord a hibás, vagy csak pechünk volt, hogy Cody Davis és Schooler pont nem játszott azon a dupla kickoff return-ös meccsen. Vagy mindenért pl. Webb  meg Bryant a hibás? Vagy a Bills elsőéves ST asszisztense egy zseni? Mondjuk Harkey játszott néhány évet az NFL-ben Achord meg soha, de nem tudom ez számít-e valamit.

Teljesen igazad van, a legtöbbünknek fogalma nincs egyáltalán kik szerepelnek ST-ben. Azt tudom, hogy BB szeret ST-be rakni olyan játékosokat akik a többi csapategységben is játszanak, vagy használja tanulópályának az újoncoknál (Edelman is ST-ben kezdet). Így szurkolóként az ST játékok nem tűnnek túl összetettnek, olyan nagy meglepetések (látványra) ritkán érik a játékosokat, elvárnánk, hogy legalább egy átlagos szereplést lehozzanak, de aztán lehet hogy az is sokkal bonyolultabb, mint amilyennek látszik. 

M.Reiss (ESPN) szerint BoB frissíti a kissé "állott" Pats stábot. Magával hozza a Bamából Will Lawing-ot (37 éves), akivel már vagy 10 éve együtt dolgozik. Lawing a keze alatt volt Ofal és TE edző is. Úgy tűnik Caley helyére jön, de még nincs kinevezése.

A 40 éves Nick Caley 8 év Pats múlt után a RAMS TE edzője lett. (Nem felfelé ment, csak elfelé!) A fluktuáció támadó oldalon 2019-től számítva 100%-os.

Ha jól tudom nem lett neki újabb szerződés ajánlat feldobva, a régi meg lejárt. Mondjuk érdekes, hogy O koordinátornak meg interjúztatta a Pats. Miután BOB lett az OC, Ő hozta magával Will Lawing-ot, aki korábban O fal assistant, majd TE edző volt az irányítása alatt.

Nem az a különös, hogy BoB hozta az emberét, ez szokásos. Az a különös Nekem, hogy a legrégebbi támadó edzőnknek nem adtak új munkát. Caley nem felfelé bukott! Persze lehet, hogy nem jó edző, bár McVay-nek megfelel, de akkor miért őriztük 8 évig? (A TB éra edzőstől kiseperve! :))

Jön klemm oline edzőnek...

Jesszusom! Így kit fogunk szidni? :) 

Kraft nagyon megnyitotta a bukszáját! Klemm $850.000-t keresett Oregonban és állítólag többlet pénzért jött el.