Bill O'Brien lett a Patriots támadókoordinátora!

Kép
BoB

Az egykori támadókoordinátorunk visszatér a Patriotshoz!

Több hiteles forrás szerint (Adam Schefter, Mike Reiss) is lehozta a hírt, miszerint az Alabama támadókoordinátora lesz a Patriots támadókoordinátora. BoB korábban dolgozott már a csapatnál (2007-11), volt OC is a Patriotsban, majd a Penn State-nél, a Texansnál és az Alabamán dolgozott különböző minőségekben. Az előzetes várakozások szerint ő volt a csapat elsőszámú jelöltje a posztra, ha hinni lehet a híreknek, ez valósággá is vált.

Az első kocka (minden bizonnyal a legfontosabb) a helyére került, ettől függetlenül még minden bizonnyal pozíciós edzői változások is várhatóak támadóoldalon a csapatnál.

Hozzászólás

Na, akkor ez pipa. :) Tudni lehet, hogy mennyi időre irt alá?

Leeeet's gooooo !!!

Edzőként kifejezetten jó dolgot művelt a Texansban.

Az Alabama és Patriots szurkolok is örülnek a hírnek. 😀

Ha fele olyan jó offenset csinál mint múltkor koordinátorként már javultunk!

- Örülünk? ... Vincent, örülünk?!

-Hja, örülünk! 

:))))

Ha lesz egyértelmű WR1 és a tackle posztokon is megoldás, akkor MJ-nek meg kell mutatnia mire képes . Ki fog derülni, hogy  Ő a jövő, vagy másban kell majd gondolkodni. Pénz úgy tűnik van rá, és a drafttőke is elég jól néz ki.

Az offense szempontjából a Tackle poszttal egyetértek, az egyértelmű! WR1 hype-ot viszont nem igazán osztom. Mire ment Diggs vagy Jefferson a PO érdemi részében, pedig nem kutyaütő/zöldfülű QB dobált nekik? Moss kivételével sohase volt Nálunk ilyen, JE inkább slotWR volt. Viszont tetszene egy jó TE páros (mint pl. BoB korábbi OC regnálásakor Gronk és AH) vagy legalább egy, olyan Kelce,-Kittle szerű ill. egy kiegyensúlyozott WR corps. Ez utóbbi talán nem lehetetlen a mostani „készlettel” sem -Agholor +Wilkerson esetleg Nixon.

MJ-nek meg szerintem van gyakorolni valója jócskán. Gyorsabb olvasás/döntés, szökés az összeomló zsebből, futtából is jó passzolás stb. Utálom a -10 yard-os sack-eket! :) BoB-nek van teendője bőven!

Wilkerson örök PS játékos. Ha ennél több lenne, akkor már valamelyik csapat WR depthjének az alját megcsípte volna. Szóval tőle stabilitást ne várjunk :)

Természetesen lehet, hogy igazad van, bár néhányszor felhoztuk a PS-ből és egyszer 2 TD-vel is villogott. Nekem az volt gyanús, hogy az idei 53 szűkítéskor gyorsan IR-re vágtuk és aztán lett PS tag, azaz valamiért mintha őrizni akarnánk. De lehet ezt rosszul gondolom. Egyébként úgy tudom, a PS-ből nem kötelező elszerződni mondjuk egy „depht aljára”. :)

Ezt a Webb-et meg nem tudom hova tegyem, a ST-en kívül gyakorlatilag nem játszott az offense-ben és nem hiszem, hogy Ő lesz Slater utódja.

Webb semmire nem lesz jó, az ST egyik leggyengébb láncszeme volt. Slater utódja Schooler..

Wilkerson meg a 2TD az kb Jonas Gray szitu. Ettől nem lett jobb játékos, nem véletlenül nem került rosterre sosem, csak sérülések esetén hoztuk fel.

A mínusz tíz yardos sack-ek azért többnyire abból jönnek, hogy a snap után nincs idő a játék kialakulására, mert addigra a QB az életéért fut. Legtöbbször passzblokkolási probléma az ok. Diggs esetében szerintem inkább Allen visszaesése volt a probléma, Jefferson meg 128 elkapásból 1809 yardot csinált a szezonban, szerintem elférne egy hasonló a Pats-ben (és Diggs is 108/1429). Még csak hasonló sincs rosteren. És nem csak a puszta számok miatt kellene, hanem mert megnyitná a lehetőségeket a többi elkapó előtt. Elvinné többnyire az ellen CB1-ét és sokszor a safety segítséget is, így a többiek könnyebben játszanák tisztára magukat. De ezt már sokszor leírták itt. A két Te-s játékot meg nem tudom akarják-e BB-ék újra, hisz a Smith-Henry páros is alkalmas lett volna rá eddig is.

A páros alkalmas lett volna, de a koordinátorok kevésbé.
Belichick hozta őket, szóval ő tuti akart velük valamit, hogy ennyit áldozott rájuk.
Aztán JMD látványosan kerülte a 12 personnelt, Patriciáék meg hozzá se tudtak szagolni nagyon a pozícióhoz érdemben.

MattyP-t hagyjuk, de JMD azért tudott volna olyat is hívni ha akar/BB azt mondja, de mégsem történt ilyesmi. Ebből gondolom, hogy nem volt igazán tervben. Vagy csak mi hisszük, hogy a TE-k alkalmasak, de mégsem azok valamiért. Fene tudja ...

JMD a Dallas meccs után elmondta, hogy nem volt elég játékunk 12 personnelben. Mármint a tarsolyban, mert azzal haladtunk, azzal voltunk meccsben, aztán elfogyott. És ha elfogy, akkor nem tudod újra behívni, mert tudják mi jön és nem fog működni. Pont most írtam ennek a ritmusáról, ahol ki van ez fejtve.

ha csak mi gondolnánk, hogy alkalmasak, akkor nem kerültek volna a rosterre ekkora fizetéssel és nem tudták volna őket használni máshol és nem lett volna piaci verseny értük.

JMD Vegasban sem ontotta a két tight endes játékokat, és nem azért mert nem jó koordinátor, hanem mert neki más a rendszere. Láthatóan nem ő akarta Jonnu-t, és nem is tudott neki feladatrendszert adni.

Patricia meg abból főzött kb, amit JMD hátrahagyott, mert a saját koncepciók nem működtek. És nem véletlen, hogy ugyanazokra használta, ugyanolyan fogalmatlanul és erőlködve, ritmustalanul, kb vagy 1 jet sweep, meg 1 screen feladatokkal meccsenként.

JMD-nél nem volt olyan, hogy BB azt mondja, hiszen full tejhatalmat kapott az offense-nél a visszatérésekor, plusz mellé BB megígérte neki, hogy minden más HC/GM feladatban átadja a tapasztalatait. Kvázi tudtuk, hogy időleges a visszatérése.

Azt nem tudom olvastad-e, de Jonnu Smith a 11 broken tackle számával a 3.legtöbb szerelést rázta le magáról a ligában a tight endek között. Kelce és Everett (14)  van előtte, lényegesen több lehetőségből kiaknázva a képességeit.

Ráadásul Jonnu aDOT értéke a legkisebb a ligában, vagyis állandóan olyan helyzetbe hozta a playcall, hogy védő volt a nyakán, vagy a backfielden kapta a labdát a nagy forgalommal szemben. Ez nem jó használata annak a játékosnak, akitől elkapás utáni yardokat várunk, és azt, hogy kialakuljon a méretéből, sebességéből adódó missmatch.

A leghosszabb elkapása is abból jött, hogy végre a 1st downra mentünk vele, és nem 3 yardos átlaggal kerestük, hanem lendületben kapta a labdát és a lerázott szerelési kísérlet után ment még vagy 30-40 yardot.

Az ilyen típusú in-line és off-the line blokkolásra is használható tight end nagy kincs BOB kezében.

Persze ettől még lehet kirakjuk jun1 cuttal, mert sokat nyom a fizu, de ha marad, akkor jó esély van rá. hogy értelmes útvonalakt kap és a skilljeire építünk, sok MLB és CB elleni párharcot kialakítva neki, akár lendületből, akár erőből felépítve rá a play-t.

Ennyire nem szoktam figyelni a statokat. Kérdeztem volna, hogy BOB-al a fedélzeten változhat-e majd ez, de ezt is leírtad. Csak remélni tudom, hogy a nem olcsón megszerzett TE-ket BOB végre tényleg akkora terheléssel és arra használja majd amennyit a sapiból elfoglalt helyük predesztinál. Szerintem van annyi pénzügyi mozgástér, hogy ha BOB hasznosnak tartja, akkor Jonnu maradni fog. 

Kinek mit jelent a WR1?! Szerintem nem egy Moss féle WR1 kell a csapatnak,arra ott van Parker,hanem egy fürge Welker,Edelman féle megbízható elkapó.Nem vagyok otthon ,hogy milyen lesz a draft WR fronton ,de ilyen tipusu játékos szerintem nagyobb hasznára lenne a csapatnak.Az edzői team jobban ki tudná használni MJ képességeit.

Nekem a playmaker képességeket jelenti, mindegy a termet kb. Persze ideális lenne egy Chase-Jefferson-Lamb- Jeudy féle WR, csak hogy az utóbbi idők fiatalabbjait írjam. FA piacon Hopkins pl ott lesz, csak nem tudom mennyire passzolna az elképzelésekbe.

Plusz nincs ott papíron, van szerződése, amit jó eséllyel egy hosszabbítással megtoldva kéne átvenni. Amúgy is véleményes lett volna számomra így, még ha én is WR1-párti vagyok, de a személyes dolgok ezt abszolút eldöntötték. 

Én mindenképpen Draft-ról hoznék elkapót ,az első vagy a màsodik körben.Attól függ,hogy minőségben megéri-e az adott helyen.Szabadügynök WR-ek közül szerintem egyik sem kiemelkedő jàtékos.Persze ott vanJuju aki szerintem kiemelkedik a többi elkapó közül,de nem adnék neki 15millàt/ év,pedig annyit biztos valaki ki fog fizetni neki. Akkor inkàbb Meyerst ne engedjük el.

Sajnos nem igazán a WR-t látom a legnagyobb gondnak, OT nagyon kellene, akár 2 is, bár Nekem ez a McDermott egész jónak tűnt. Egy jó FS is kell (DMC pőtlás), meg legalább egy CB, és persze K, P is hátsó körökből. BoB Bamás WR-t nem nagyon tud hozni, mert az első 15-20 prospect-ben nincs. Ha Meyerst elengedjük, azt nagy hibának tartanám, mert MJ dolgát is nehezítené. Meyers értéke a spotrac Market Value szerint $12,5M/év. Persze Nálunk bármi megtörténhet. :)

McDermottról kérdezz meg egy Jets szurkolót, hogy mennyire stabil?

Nálunk is voltak gondjai, csak Onwenutól befelé sok segítséget kapott, de a limitált oldalsó lépései és a sebessége miatt simán körbefutható. Nincs ezzel gond, egy backup swing OT esetében, csak többet sem kell belelátni. Nem véletlenül nem csinált nagyobb karriert az évek alatt, és nem véletlenül csak csereként számoltak vele. Ráadásul a dephten is egyre lejjebb csúszott, így került végül a gyakorlóba.

Én sem gondoltam tökéletes megoldásnak. Az „áldott” Onwenu meg szinte mindig legalább másfél embernyit dolgozik, bár úgy gondolom a besegítés egy falnál alapvető, ha van rá lehetőség/képesség. McDermott-ot Mi draftoltuk anno a 6. körben, mókás, hogy van egy TD-je Wilson-tól. Mivel egy szezonban többnyire hullanak a falemberek hosszabb/rövidebb időre, backup-nak talán elmegy, bár egyelőre nincs szerződése.

Adrian Klemm az Oregon Egyetemről jön második körre interjúzni o-line edzőnek (első körben OC-nak jött volna). A steelersbe tolta 19-21 között, tehát van NFL tapasztalata.

Scar nagyon dicséri Klemm-et. "Láttam...a fickó kemény, igényes. Jól kommunikál..."

20022-ben az Oregon Ducks Ofala engedte a legkevesebb sack-et az NCAA-ban és 12. helyen végzett a futásblokkolásban. (Előző évben, amikor nem volt ott, 24 sack és 24.hely a futásblokkolásban) Forrás:Patspulpit

Nagyon jól jönne MJ-nek a kevesebb sack!:)

A Patspulpit szerint van még egy OL edző jelölt, aki nem más, mint a Pats Ofalában 2008-2016 között UDFA G-ként közel 100 meccset játszó, SB győztes, most 36 éves, Ryan Wendell (jelenleg a Bills OL segédedzője). Talán előnynek számít az - véli a Patspulpit szakíró –, hogy 4 évig a BoB-éra alatt játszott a falban.

Talán eldől Vegasban a poszt, ott lesz Klemm 2. interjúja és Wendell-é is.

225 millió dolláros lesz a 2023-as fizetési plafon.

Nem vagyok perfekt cap ügyekben, de, noha a 6. legtöbb pénzünk van a ligában, a jelenlegi ~$38M cap space-t (spotrac, top51-re) nem tartom olyan soknak. Jó, a jelenlegi ~194M csökkenni fog néhány cut-al, de néhány újra igazolás is lesz nyilván, azaz talán kb. kiegyenlítődik ez. A sok draftpickből kb. 7-et behúzunk, ami elvisz kb. $10M-t, azaz marad 28, ami talán 2-3 minőségi FA-ra elég. Természetesen jó választások (visszaigazolás, draft, FA) esetén jelentősen erősödhetünk, de a draftlutri és a néhány FA kudarc is benne van a pakliban. Aki rózsásabban látja, ne fogja vissza Magát! :)

Picit egyszerűsítettél azért :) A cutok mellett simán várhatóak szerződéshosszabbítások és átalakítások, amik szintén nem csekély összegeket szabadídhatnak fel. Pl. ha DMC visszavonul, az utána keletkező DM-et tuti hogy nem csak idén nyeljük be. Van néhány olyan játékos, akin bőven lehet spórolni (nem, Jonnu-n nem lehet) pl. Mills, Brown.

Prémium FA is kereshet az első évében 5-6 millió dollárt, ilyenkor az aláírási bónusz kompenzálja az első évben veteránminimumos alapfizetést. Mondok ide is egy példát: hozunk egy játékost 4 évre 50 millió dollárért, 20 millás aláírási bónusszal. Ha megkapja a veteránminimumot, az kb egy millióval nyomja a capet, az aláírási bónusz meg öttel. Végeredményképp megkap idén 21 milliót, de a capben csak hatmillió jelenik meg.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a két évvel ezelőtti cikket, amiben az új játékosok szerződése van (ITT elérhető), ott szépen le van írva minden (haladóbbaknak az OTC vagy a Spotrac is opció).

Természetesen igazad lehet, bár nem vagyunk nagy gavallérok az aláírási bónuszokkal, pontosabban az egy évre jutó részével, mert nem szeretünk sok pénzt előre görgetni. De persze bármit kieszelhetnek Groh-ék.

Jelenlegi draft pickjeink 4.217.319 el terhelnék a cap spacet. 38 millió sok és nagy a mozgásterünk van meglévő szerződéseknél. 60 játékos rendelkezik szerződéssel ami sok. Szerintem jó helyzetben vagyunk.

Ráadásul nincs is sok meghatározó játékos aki FA lesz idén. Meyers, Jojo, Harris, Cardona és Slater (ha nem vonul vissza) a jobb nevek. Ebből Harris, Cardona és Slater nem lenne szerintem kardinális összeg. Meyersről azt olvastam, hogy 10-12 milliót kérhet talán a piacon, JOJO meg nem tudom mennyit, de Ő elég jó corner így lehet többe fájna.

10-12 inkább amit mi ajánlanánk, bár nem látok bele, hogyan gondolkozunk Vele kapcsolatban. Sajnos az ilyen Kirk-féle szerződések nagyon felverik az igényeket - 4 év 72M volt tavaly -, Meyersnek sincs oka kevesebbet kérni, ha eddig nem lett hosszabbítás, a helyében teljesen védhető lenne, ha körbenézne. Az meg nekünk nem kedvez..

Meyers-el kapcsolatban az az érzésem, hogy talán „körülnéz”, mint anno JE, de végül elfogadja a csapat ajánlatát, amennyiben kap egy hosszabb távú (3-4 éves) szerződést kb. évi 7-8 millióval és számára kedvező összetétellel. Ennyi pénzünk meg biztos lenne rá, ha meg akarjuk tartani. Más csapatban nem nagyon lenne olyan meghatározó játékos, mint jelenleg Nálunk és Ő játszani szeretne. A csapatok WR1-re pályáznak leginkább, azaz sztárokra/sztárjelöltekre, bár az idei WR FA piacon főleg Nála idősebbek vannak. Ő inkább slotWR és nem sztártípus, alázatos. Persze tévedhetek, mert jó útvonal futó és konzisztens/megbízható, amit lehet máshol is megbecsülnének. Ráadásul Rosenhaus az ügynöke, aki nagyon tud „bűvészkedni”, minket is 3 évre „megetetett” Jonnu szerződésével. :) (Akár marad, akár nem ez a stat,-ja számomra felejthetetlen marad: 4/4, 88 yard, 2 TD, 158,3)

A terhelésben igazad van, megfeledkeztem, hogy ha 11 játékost draftolunk és rosteren tarunk, akkor a 11x$750.000=$12.467.319 pool pénzből kiesik a 11 várhatóan "kieső" játékos alacsony bére.

Off.

TB12 bejelentette a visszavonulását. Vessetek egy pillantást a Patriots fbook oldalára, vagy a twitterre.

Klemm nem jön! (nesncom)! Wendell? 

Kár, pedig nagyon jól hangzott. Az is érdekelne mi lesz a spec teammel. Oda nincsen jelölt? Felteszem komoly változások lesznek ott is…:)

Érdekes dolog ez a ST ügy. Természetesen az 6 szituációnál (KO, KOR, P, PR, FG, XP) nem teljesen azonos az összeállítás, talán a return-öknél hasonló és a kapura rúgásoknál, ami durván 4 féle „csapat”!!! Idén a 71, legalább 1 snap-et a pályára lépő, játékosaink közül 57-en szerepeltek valamelyikben, és 44-en két számjegyű snap részvétellel. Ebből a „játékoshalmazból” néhány értelemszerű (K,P, LS, H) játékoson kívül általában ismerjük a gunner-eket és returner-eket, örülünk/bosszankodunk a szereplésükön, a többi játékos kiválasztásának oka általában homályba vész és egyéni szereplésük/nevük csak esetleg egy-egy +/- bravúr esetén kap említést. Legjobban akkor bosszankodunk, az elrontott rúgásokon kívül, amikor az ellen a jó visszahordásával rövid pályát szerez. Mivel punt-unk és kickoff-unk volt bőven, megnéztem, mely játékosok szerepeltek min. 100 ST snap-nél a specialistákon kívül. Meglepett a lista: Strong, Webb, Wise, Mitchell, McMillan, Wilson, Tavai, Jennings, JoJo, Bryant, Phillips, Peppers, Dugger, Carl Davis. Ennek a 14 játékosnak legalább a felével elégedettek voltunk idén. Nem tudom/értem igazán, ott miért nem hozzák a jó formájukat. Persze fogalmam sincs hogyan kell edzeni a 4féle ST-et. Azt sem tudom, hogy vajon Achord a hibás, vagy csak pechünk volt, hogy Cody Davis és Schooler pont nem játszott azon a dupla kickoff return-ös meccsen. Vagy mindenért pl. Webb  meg Bryant a hibás? Vagy a Bills elsőéves ST asszisztense egy zseni? Mondjuk Harkey játszott néhány évet az NFL-ben Achord meg soha, de nem tudom ez számít-e valamit.

Teljesen igazad van, a legtöbbünknek fogalma nincs egyáltalán kik szerepelnek ST-ben. Azt tudom, hogy BB szeret ST-be rakni olyan játékosokat akik a többi csapategységben is játszanak, vagy használja tanulópályának az újoncoknál (Edelman is ST-ben kezdet). Így szurkolóként az ST játékok nem tűnnek túl összetettnek, olyan nagy meglepetések (látványra) ritkán érik a játékosokat, elvárnánk, hogy legalább egy átlagos szereplést lehozzanak, de aztán lehet hogy az is sokkal bonyolultabb, mint amilyennek látszik. 

M.Reiss (ESPN) szerint BoB frissíti a kissé "állott" Pats stábot. Magával hozza a Bamából Will Lawing-ot (37 éves), akivel már vagy 10 éve együtt dolgozik. Lawing a keze alatt volt Ofal és TE edző is. Úgy tűnik Caley helyére jön, de még nincs kinevezése.

A 40 éves Nick Caley 8 év Pats múlt után a RAMS TE edzője lett. (Nem felfelé ment, csak elfelé!) A fluktuáció támadó oldalon 2019-től számítva 100%-os.

Ha jól tudom nem lett neki újabb szerződés ajánlat feldobva, a régi meg lejárt. Mondjuk érdekes, hogy O koordinátornak meg interjúztatta a Pats. Miután BOB lett az OC, Ő hozta magával Will Lawing-ot, aki korábban O fal assistant, majd TE edző volt az irányítása alatt.

Nem az a különös, hogy BoB hozta az emberét, ez szokásos. Az a különös Nekem, hogy a legrégebbi támadó edzőnknek nem adtak új munkát. Caley nem felfelé bukott! Persze lehet, hogy nem jó edző, bár McVay-nek megfelel, de akkor miért őriztük 8 évig? (A TB éra edzőstől kiseperve! :))

Jön klemm oline edzőnek...

Jesszusom! Így kit fogunk szidni? :) 

Kraft nagyon megnyitotta a bukszáját! Klemm $850.000-t keresett Oregonban és állítólag többlet pénzért jött el.

Előző season spúr volt. Most kinyitotta buxáját. Újra SB contender csapatot akar. Berágott. Ennyi.

Nem hinném, hogy odament BB- hez tavaly és közölte, hogy bocs, öregem, de idén kicsit összébb kell húzni a nadrágszíjat. Nincs pénz edzőre és kuponra vásároljuk a proteint is! Szerinted mennyit számít a költségvetésükben 1-2 milla, mikor a magánvagyonából újítja fel éppen a stadiont, és azt tudjuk, milyen drága mulatság!:)

Ez a létező legamatőrebb hozzáállás lenne egy milliárdostól, aki azért lett az, mert a milliókat jól kezelte. Ne gondolja senki, hogy a millió dollárok ott nem milliókat érnek, vagy dobálják ki az ablakon a sikeres emberek.

Pont azért lett kiadva a közös nyilatkozat BB és Kraft által, mert onnan fújt a szél a Patricia és Judge páros kinevezése kapcsán. BB elhitte hogy menni fog a labda azon oldalán is nekik a buli, és ebben BB ugyanúgy benne volt mint a másik két egykori HC, Kraft meg beállt a projekt mögé, mert amellett hogy gondolom ő is elhitte BB-nek, hogy ez működhet, még meg is tudott spórolni pár milliót azzal, hogy a két ember fizetését másik csapat állja.

Amúgy pont a spórolás miatt nincsenek titulusok sem a csapatnál, és erről már többen nyilatkoztak is, hogy nem feltétlenül szimpi mindenkinek a stábban, hogy kevesebb pénzért kell többet dolgozni. Caley esetében is visszaköszönt ez.

Ezek a titulus nélküli edzők ugyanis sokkal többet dolgoznak, mint más pozíciós edzők, akik viszont a titulushoz és a többletmunkához mérten kapják a csekkeket. Szóval elég sóherek vagyunk ezen a téren.

A cash flow és a milliárdosság is egy más dolog. Nem jelenti azt, hogy vannak azonnal utalható felesleges milliói az embernek, amik máshova nem kellenének.

A stadionfelújítás pedig mondjuk egy indok arra, hogy miért spórolt pont ezen a két emberen pár milliót, ahogy a többi vállalkozásában is könnyedén megtehette azt, amikből már pikk-pakk összejöhetett annyi, hogy fussa gond nélkül a stadion projektre is.

Pont azért mert milliárdos, felteszem ért az üzlethez. Szerintem nem éri meg spórolni az edzőkön 2-3 milliót, ha utána buksz sokszor annyit, mert a csapat be sem jut a rájátszásba. Továbbra is tartom, hogy az ő költségvetésükbe ez nem akkora pénz, hogy emiatt inkább az olcsóbb megoldásra szavazna, mert sokkal nagyobb a veszteség oldal, mint a nyereség. De aztán lehet nincs igazam, nem vagyok milliárdos.

Ez nem fogadás, hogy tartsál bármit :)

Az okfejtésed a végeredményből indul ki, márpedig amikor Kraft spórolt és döntést hozott, akkor nem tudták hogy ez lesz a végeredmény. Pont azért spórolt, mert bízott benne, hogy BB-ék megoldják Patriciával és Judge-dzsal. Nem tették, ezért most nem spórol, mert nincs miért.

Ezért nem lett senki elővéve a stábból az idei O teljesítményért, ezért nincs senki kirúgva, meghurcolva, busz alá dobva a management részéről. Mert ők pontosan tudják, hogy vállaltak egy minimális rizikót, és ezen a döntésen múlt. Ha Kraft nem akart volna spórolni, akkor odavág Billhez egy valag pénzt és azt mondja neki, hogy hozzál ide baszki értelmes O stábot. Nem tette.

És ez a spórolás ahogy írtam is, évtizedek óta itt van velünk, csak valamiért ignorálod mert nem illik ezen gondolatodba. Márpedig a tendenciákból kell kiindulni és az azt mutatja, hogy spórolunk a stábbal, amikor úgy gondoljuk, hogy olcsóbban is megoldjuk. Írtam konkrét példát is, amiért az itt dolgozó edzők panaszkodnak/panaszkodtak. Ezért megy el könnyen sok ember, mert majd mindenki egy szinttel feljebbi melót végez felelősségben, óraszámban és színvonalban is, de csak a kisebb valós titulus után kapja a fizetését a szerződése szerint.

Mayo esetében úgy fest kivételt teszünk, hiszen nem lesz assistant HC a jelek szerint, de kitömni ki kell a zsebét, mert különben nem marad amikor HC fizut kapna máshol.

 

Igen, úgy tűnik, ez a nem túl szimpatikus munkáltatói gyakorlat egy nagyon sikeres érában működik, de most nem abban vagyunk.

Kérdezem, a titulusokhoz jár egy minimum pénz vagy minden tulaj annyit fizet, amennyit akar?

A főedzői bérekben biztosan van különbség, így gondolom a többi sem bértábla alapján megy a ligában. Talán Stefanski volt idén a legkevésbé megfizetve (3,5 millió). De van vagy egy tucat HC akinél nem volt nyilvános. Minimumról nem tudok.

Berágott? Kire? Saját magára? :)

Egyszerűen belátták, hogy ami tavaly nem ment olcsón, azt most kompenzálni kell és kicsit drágább.

Megpróbálták, nem jött be.

OFF

Most olvastam az első 7 körös mock draftot Pat Lane (SBNATION)-től, hátha valakit érdekell:

1.kör: TRADE a Bengals-al: adunk: 1/14 és 2/76, kapunk 1/28 és WR Tee Higgins, 1/28: CB Joay Porter Jr. (Penn)

2.kör: TRADE a Jaguars-al, adunk: 2/46 és 7/259, kapunk 2/56 és 3/88. 2/56: OT Dawand Jones (Ohio)

3.kör: 3/88: QB Hendon Hooker (Tennessee)

4.kör: 4/107: C Joe Tippmann (Wisc Quindel Johnsononsin), 4/117: S Quindel Johnson, 4/135: EDGE Jose Ramirez (Eastern Michigen)

6.kör: 6/192: LB Mohamoud Diabate (Utah), 6/210: K Jake Moody (Michigen)

7.kör: 7/233: DT Dante Stills (WVU)

(Porter 188 cm magas, 40 yard-on 4,47s, D.Jones 203 cm magas és 163 kg, pont mint Trent Brown, Hooker szakadt ACL-ről jön, Moody idei rekordja 59 yard)

 

 

Nagyon csodálkoznék, ha nem hoznánk legalább két OT-t a draft során. A 3. körös QB-t sem látom jönni. De hát sok mindent nem láttam jönni, ami mégis jött... :)

Több szakíró szerint a "másik" OT- t a FA piacról célszerű beszerezni a rutinosak/veteránok közül. A javaslatok pl. McGlinchey, Peterson, Reiff esetleg Fischer. Egyébként u. u. veteránt javasolnak CB posztra, ha JoJo elmegy.

Lane szerint, Hooker plafonja viszonylag magas és nem '23-ra kell. 

Nos, úgy tűnik a csapathoz közel álló E.Lazar szakíró, trade nélkül, a kedved szerint mock-olt. 1/14-re OT P.Sikorski (Northwestern), 4/118-ra OT T.Steen (Alabama) a választottja. (Az előbbi nagyapja 5 NFL bajnokságot nyert!) Egyébként Sikorski-t plug and play-nek tekinti és Moody-t ő is választja.

Skoronski lesz az :) Egyébként szerintem sajnos ő addigra már el fog kelni, nálam ő a No.1 OT idén a drafton - eddig. Steen akár be is csúszhat hozzánk, a Bamát híresen szereti a FO, most hogy jött BoB, rontani biztos nem ront a helyzeten. Moodynak örülnék nagyon, ahogyan szerintem új punter is kelleni fog (Turk?).

Jogos, Skoronski a jó név! Nem tudom honnan vettem azt a rossz nevet. Lehet kapkodtam! :)

Lazar vagy kedveli nagyon a Bamát, vagy BoB-hez igazodik, mert TE C.Latu-t is hozná.

Turk statja idén kicsit visszaesett a korábbi évek bravúrjai után, Baringer kiegyensúlyozatabbnak tűnik. Valahol olvastam, hogy a FA B.Pinion is esélyes lehet.

Én vagyok csak ugy vele , hogy ezeknek a mockoknak semmi értelme?

Persze el lehet vele játszani, meg okoskodni de még nem sok jött be. A lottón hamarabb megvan a telitalálatos.

Természetesen látszólag értelmetlen, de senki, még a készítő sem gondolja, hogy beválik. A mock-ok egyik alapját képező, különböző draft rangsoroknak sincs túl sok értelme, senki nem tudja biztosra, hogy a rangsorolt játékos a grade-jének megfelelően beválik-e ill. mekkora a kereslet iránta. A kérdés ezért az, akkor miért foglalkozik több száz szakíró ilyenekkel a holtszezonban, a „hírínség” enyhítésén kívül? Szerintem a szakíró így elmondhatja a véleményét, hogy szerinte egy csapatnak mi a „szükséglete” és a draft sorrend/trade alapján ez hogyan/mennyire valósítható meg, ugyanakkor megismertet egy csomó játékost a szurkolókkal, miközben ezzel a játékosok reklámot is kapnak.

Szerintem érdekes azt látni, hogy a szakírók, hozzáértők, pláne a csapat körüli emberek milyen posztokat gondolnak upgrade-elni a csapatnál.

Az egyes nevek nyilván semmit se mondanak annak, aki nem követi nagyon részleteiben az egyetemi focit, de a posztok talán érdekesek. Én azt szoktam nézni, főleg az első két napra.

Brady és Belichick, végre beszéltek egymással egy podcastban. Mind a ketten csak jókat mondtak a másikról. Nagyon meginditó, érdemes meghallgatni aki tud angolul.

https://www.youtube.com/watch?v=B9cCdV_ov9A&ab_channel=SiriusXM

Ezek nagyon tetszettek:

BB mondta a podcastban: „...sokat tanultam Tomtól, mert soha nem játszottam hátvédként, és soha nem láttam a játékot a hátvéd szemével. Egy edző szemével láttam. És amikor Tom elmesélte, mit és hogyan látott, az hihetetlen volt. Amikor meccs közben megkérdeztem: "Mi történt abban a play-ben?" Vagy nyolc egymás utáni eseményt sorolt fel és amikor később megnéztük a filmet pontosan minden úgy történt, abban a sorrendben, ahogy a pályán mondta. Rájöttem, ez a srác mindent lát. Látja a falemberek mozgását, látja a lefedettséget, látja az útvonalakat, látja a mélységet, és sok mindent lát előre is…Az edzéseken, ha Tom azt mondta egy play-re, hogy ezt nem látja, abbahagytuk az edzést és megkértem, hogy mondja el, hogyan lenne jó. Mert, ha Ő nem látja, senki sem fogja látni...."

TB-t kérdezték: Mit tett BB, hogy kihozza Belőled a legjobbat? TB válasza: "Inkább azt kérdezzék, mit nem tett...”

OFF

Már meg is születtek a 2023-as SB győztes odds-ok Vegasban. Első a Chiefs, utolsó a Texans. A csoprtunkból 2. a Bills, 8. a Jets, 17. a Dolphins. Mi  a 20. helyen vagyunk. :(

Nagyon optimisták abban, hogy a Jets csak behúzza valamelyik top, vagy aközeli irányítót (ARod, Carr). Jogosan, mert ha bejön, jó eséllyel előttünk lesznek. A 17. hely alapján viszont Tua egészségében nem bíznak annyira...

A szabadügynökpiac és a draft előtt sok értelmét nem látom ennek a jósolgatásnak, persze a fogadóirodák sokkal komolyabb szisztéma alapján dolgoznak, őket nem lehet "átverni". Ettől függetlenül nekem a Buffalo, de főleg a Jets helyezése több mint megkérdőjelezhető... Az, hogy egy irányító nélküli Vegas hogy tud elénk kerülni azt pedig végképp nem értem - pláne egy olyan csoportban, amilyenben ők vannak.

Úgy gondolom a vegasi odds-ok nem „jósolgatások”, mert már lehet fogadni rájuk. (Valószínűleg számtalan olyan faktor/információ alakítja az odds-okat, amiről nekünk fogalmunk sincs.) Az, hogy a Bills pl. 2. vagy mondjuk 4. lényegtelen, vitathatatlanul elöl a helyük, a Jets helye szerintem is érdekes, bár egy eredményes szezonjukhoz csupán egy jó QB hiányzik. A Raiders-nél kb. u.ez a helyzet és akár csoport 3.-ként is be lehet jutni. Természetesen az odds-ok biztosan változni fognak a FA piac és a draft során, de Engemet igazán ez a szinte "futottak még" kiindulási alap”keserít.el. :(

Off: tartott a csapat egy kis tisztogatást:

Patriots waived WR Kristian Wilkerson.

Kicker Quinn Nordin and defensive back Tae Hayes were also waived.

Lehet, hogy tévedek, de úgy érzem Wilkerson menni akart, mert játszani szeretne valahol, Nálunk meg nem lát erre esélyt. 

Máshol annyival gyengébb az elkapósor hogy beférne a rosterre?
Nem véletlenül nincs nagy terhelése az NFL-ben, ő ennyit tud. Ha valaki 2 évig nem bír 53-ba kerülni az azért elég sokat elmond róla.

Egy Wilkerson szintű játékos seggét veri a földhöz, hogy egy NFL csapatnál rosteren van az offseason alatt és lehetősége van legalább a PS helyekért kaparni, hogy egy esetleges sérülés esetén pályát lásson. Hogy jönne ő ahhoz, hogy kidobassa magát, kockáztatva azt, hogy máshova esetleg nem is kell majd?

Persze valszeg a 90-es keretbe felcsipegeti majd más, de ott ugyanolyan esélyekkel indul majd, mint nálunk. Ez pedig a PS tagságért való csata.

Mindenesetre, ha menni akart (ezt csak feltételeztem!) nem sokat kockáztatott és ahogy mások is látják, a Colts-ban, mivel úgy tűnik gyenge a WR-corps, talán nagyobb esélye van az 53-ra.

Azt, hogy a jelenlegi DL edzőnk, Demarcus Covington (33 éves) nagyszerű, sokan tudják az NFL berkekben és ezt a két DC interjúja is mutatja. Ezek közül a Cardinals új HC-jének, Jonathan Gannon (exPHI DC)-nak volt két érdekes megjegyzése az interjú után:

  1. „...lenyűgöző volt, sokat tanultam (!!!)…”

  2. „...BB tudja,hogyan kell edzeni az edzőket…” :)

A két Cardinals-os, Gannon és Ossenfort (exPats scouting) szerint jövőre DC lesz valahol. (Forrás: Patspulpit)