Ups & Downs - 5. hét: Patriots @ Redskins

Kép
Ups&Downs

Újabb idegenbeli mérkőzés, lassú kezdés, majd sokkal jobb folytatás. A Patriots a Redskinshez látogatott vasárnap, akik a meccs elején meglepték a jóval esélyesebb vendégeket. A Patriots szerencsére összekapta magát, 33 pontot tett fel a táblára úgy, hogy nem érkezett rá válasz. A támadófal gyengélkedése mellett akadt néhány jó teljesítmény is, következzen az Ups&Downs!

UP

Dont'a Hightower-Jamie Collins: Mintha néhány évet visszaugrottunk volna az időben, amikor is ez a két játékos jelentette a Patriots LB-sorát, amikor Jerod Mayo sérüléssel küzdött. Hightower a múltheti kihagyott mérkőzése után remekül tért vissza 1,5 sacket ért el, 8 szereléséből pedig 4 mínusz yardon született; ellenállhatatlan volt. Collins továbbra is mindenhol ott van a pályán: kiharcolt- és megszerzett fumble, 1 sack, 4 tackle. Az interception ezúttal nem jött neki össze, ám aligha bánkódik emiatt. Érdemes még kiemelni Ja'Whaun Bentleyt is, aki remekül oldotta meg a feladatát, és volt egy pusztító szerelése.

Sony Michel: Az első félidőben borzalmas volt a támadófal, nem is tudott sok yardot szerezni Michel, de a szünet után már mutatott valamit a tavalyi PO-formájából. Egyre többször találta meg a lyukakat, amit a támadófal nyitott, 16 futásból 91 yardot ért el (5,7-es átlag), valamint elkapásokra is használták (3-32).

Julian Edelman: Ahogyan már annyiszor, most is ő lépett előre, sérülten is nagyot játszott. Ugyan volt egy elejtett labdája, azon kívül tökéletes teljesítményt nyújtott; 8 elkapás, 110 yard, 1 TD. Többször látszott, hogy fájlalta a bordáit a meccsen, a rövid hét nem segít neki a teljes felépülésben.

DOWN

Támadófal: Már a múlthéten is akadtak gondok a támadófallal, akkor ez még csak siettetésekben és a játék képén látszott meg, a Redskins ellenben 4-szer is sackelni tudta Brady-t. Főleg az első félidőbe volt aggasztó a játékuk, a szünet után beindult a futójáték, és az irányítónak is több időt hagytak. A hibák egyik oka az összeszokottság hiánya volt: egy ízben hárman blokkoltak egy védőt... Főleg Newhouse lógott ki lefelé az egységből, de Mason és Cannon sem élete meccsét játszotta, mindenkinek becsúszott néhány kisebb hiba (erről részletesen a stat cikkben olvashattok majd).

Hozzászólás

A közvetítésből a kedvencem az volt amikor azt mondták: "Milyen védelem az amelyik az 5. meccsén 7 pontot kap és ezzel rontja az eddigi kapott pont átlagát (6.8 pont) ?!" :)

A DOWN besorolással szerintem mindenki egyetért, a fal sajnos nagyon furcsán működött, időnként mintha azt se tudták volna, hogy milyen meccsen vannak. A védők átadása, a blokkok szétosztása teljesen megkergült néha, pedig az ötből 3 még a régi csapattag a saját helyén. A két új ennyire szétzilálta volna a falunkat? Karras szerintem nem olyan rossz középen, Newhouse-tól meg tudja mindenki, hogy újonc, erre figyelniük kellene - és valaki írta a chaten talán, hogy a legkevésbé jó falemberünk védi Brady vak oldalát, ez legalábbis furcsa. Nyilván Scar mester ismeri az embereit a legjobban és benne aztán végképp feltétel nélkül megbízunk, de jó lenne tudni, miért ő került a legkényesebb posztra. Remélem az öreg lassan rendbeteszi őket is.

Újra megnézve az összefoglalót, feltűnő, hogy Brady hányszor nem talált elkapót, több másodpercig topogott, de képtelen volt passzolni - és ezt is a fal számlájára írjuk, miközben 10 másodpercig semmilyen fal nem képes tartani a védőket. Szóval a támadóegységet elöl és hátul is rendezni kell, mert egyre jobb védelmek felé megyünk, egy félidő jó játék nem biztos, hogy elég lesz.

GOOOO PATS!!!

Igaz, de nézzük a másik oldalról. Félidőben tudtunk alkalmazkodni a látottakhoz. +1 a Coaching csapatnak.

Egyetértek a minősítésekkel, bár találtam benne egy érdekességet. Az UP Michel, többek között, azért került oda, mert a DOWN támadófal megnyitotta Neki az utat. :)

Nekem tetszett a FB J. Johnson, aki időnként Develin tulajdonságokat mutatott, sőt elkapása is volt és Wino-ra nem találok szavakat. :) 

A támadófal főleg a pass block miatt (vagy annak hiánya miatt) került DOWN-ba, de az első félidőben a futásblokk sem működött igazán... :)

Nem tudom, hogy ér-e UP-ot, de nagyon örülök, hogy Bolden-t egyre többet vonják be a támadásokba.

Sajnos nem ér, mert ennek az okát én abban látom, hogy Burkhead sérült volt.

Remélem Bolden nem kell, hogy játszon, mert az azt jelenti, hogy mindenki egészséges.

Nekem már az is UP hogy Dorsett sérülése nem súlyos.

A támadó fallal a legnagyobb probléma az volt, hogy elegendő volt a 3 emberes nyomás..és ez ugye oda vezet hogy 8 emberük marad covarege-ben a mi maximum 5 emberünk ellen. De ha bent tartunk pass protection miatt egy TE-det is, mert öten képtelenek megoldani 3 embert, akkor négyen vagyunk nyolc ellen, akinek passzolhatna Brady. Ezért fordul elő, hogy úgy tűnik jól tart a fal és sokáig vár Tom, majd nem talál elkapót. Azonban a fal ilyenkor is csak három embert tartott, azt is csak valameddig bírta megoldani. Viszont ez az idő sokszor hiábavaló, a jelentős többlet miatt a coverageben a védők javára

A középső nyomás mellett ez a másik olyan szitu ami számunkra végzetes egy értelmes csapat ellen. Ugyanis amikor működik ellenünk a 3 vagy 4 emberes passz siettetés, akkor értelemszerűen nehezebb lesz szeparálódni a sok védő miatt az elkapóknak. Így vert meg minket a KC anno, és a Broncos az AFc döntőben. Ráadásul akkor mélységi célpont se nagyon volt, így jelentősen letudták szűkíteni és fedni azt a zónát, ahol mi haladni szoktunk..Ezt nyilván próbáljuk azóta is orvosolni, hogy a fal tartson 3-4 ember ellen és blitzet kelljen hívni pluszban. és mélységi elkapót szerezni..Ezáltal pedig megnyílnak területek ott, ahol nekünk előnyös párharcok tudnak kialakulni. Amíg működik ellenünk a 3-4 emberes passz siettetés, addig rohadt nehéz lesz haladni folyamatosan és döcögni fog az O. Nem azért mert nincsenek összeszokva, vagy még akadozik a gépezet, hanem mert jelentős létszámbeli fölényben van az ellenfél az elkapóinkkal szemben. Így jut White-ra nem egy darab lomha LB, amit szeretnénk kialakítani..vagy ezért nehezebb bevonni Gordont folyamatában, mert többen tudnak figyelni rá. Persze JMD próbálja keverni és változatos útvonalakkal játékba hozni, de neki nagyon segítene ha egy ember elveszne a passz védekezésben az ellenféltől azáltal, hogy blitzre kelljen küldeni, mert különben sose érnének oda TB-hez.

A csapat elbúcsúzott Ben Watson-tól így 2 mil. szabadult fel a fizetési sapkából

Akkor ezek szerint nem volt meg már benne az ami miatt annyira vártuk. Ez igen sajnálatos, mert ritka gyengék vagyunk TE poszton, talán az egész ligában a leggyengébbek.

Ez a talán leggyengébbek az egész ligában óriási túlzás. Szerintem két kezemen meg tudom számolni a jó TE-ket a ligában. Watson úgy tűnik nem akkora upgrade Izzohoz és Lacosse-hoz képest, mint az a 2 millió cap space (ha tippelnem kell, ebből egy WR jön).

Lement 5 meccs és a két TE eddig 7 elkapást hozott 138 yardért és 1 TD-t. Ennél csak 1 csapatban voltak kevésbé használva a TE-k és csak 4 csapatban hoztak kevesebb yardot, tehát kijelenthető hogy a játéknak ebben a szegmensében a liga aljához tartozunk. Ez még nyilván változhat, de szerintem kéne a meghatározóbb TE játék is.

 

A TE-k játéka nem csak az elkapásokban nyilvánul meg, Izzo és LaCosse is hoz egy átlagos/átlagnál kicsit jobb szintet blokkolásban, amire elsősorban kellenek nekünk, Izzo pedig egyre inkább bevonható a passzjátékba. A másik dolog az, hogy hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy van egy kifejezetten jó vagy akár elit TE a rosteren, és így működik a támadójátékunk. Viszont ez nem kötelező, lehet átlagos TE játékkal is hatékony egy offense.

UP:

- BB meccskezdése (az az időkérés az EPIC)

- Washingtoni közönség, ahogy bíztatták a hazai csapatot --- "D-Fense! D-Fense!"

- Nugent gesztusa (1. rúgása amivel tisztelgett Ghost szerzonjának)

- Az egész O, de főleg az O-fal és JMD 1. félidei teljesítménye (amellyel sikerült teljesen elaltatni a Redskins védelmét a 2. félidőre)

 

Down:

- DMC 1. meccse INT nélkül (szerintem ezt nem is kell tovább magyarázni)

- Teljes D (2. meccs zsinórban kapott TD-vel, szerintem ezt sem kell jobban megmagyarázni)

- Jake Bailey (6-ból csak 2 punt ment a 20 yardon belülre. Az nem mentség hogy a saját 10 yardosról kell puntolnia, ugye?)

Végre egy komoly szurkoló, aki figyel a részletekre is és nem csak divatból szurkol a legjobb csapatnak!

UP kiegészítés:

Az új rúgónk field goal szempontjából még mindig 100%-os...

A ST egyetlen szerelését a kiváló J. Richard csinálta... 

Szerintem BB már annyi NFL-rekordot tart, hogy úgy gondolta, egyet még hozzátesz :) A leggyorsabb első időkérést :)
hacsak nem volt már még ennél is korábban kikért időkérés :)

Bár elég nehéz lenne elképzelni annál gyorsabbat, hogy az első játék megkezdése előtt megtörténjen :)))
Legfeljebb, ha még kivonulás előtt kér valaki időt :)