A hét jelenete - 11. hét: Patriots @ Eagles

Kép
A hét jelenete JÓ

Megvallom őszintén, a támadó playeknél az esélytelenek nyugalmával indultam neki a válogatásnak. Aki látta a mérkőzést, az anélkül is tudja, hogy kire tippelek, mint befutó, anélkül, hogy megemlíteném. De mivel a választás jogát szeretném megadni, ezért négy szavazati lehetőséget biztosítok, hátha aztán a végén megleptek a szavazatotokkal!

A védelem oldalán könnyebb volt a dolgom, hiszen a kezdeti megingás után jött a várt védelem, és sikerült egy peches Eagles sérülés után terrorizálni az ellenfél QB-ját, Carson Wentz-t. Ennyi bevezető után térjünk a lényegre!

 

A hét támadó jelenetei:

1; A jó öreg Watson

Jó az öreg a háznál, persze vannak kivételek. Azonban itt tényleg jó, hogy visszatért (kétszer is) Watson, mert az ő tapasztalata sokat dob a TE posztunkon. Két hosszú játék fűződik a nevéhez (22 ill 19 yard), íme:

 

T1-1Eagles

 

A második elkapása egészen bravúrosra sikeredett, ebből a kamera állásból még aggódhattunk is, hogy vajon megvan-e az elkapás, de szerencsére Watson biztos kézzel húzta be a passzt.

 

T1-2Eagles

 

2; A semmiből valami 

A kulcs blokkoló ennél a játéknál Karras lett volna, azonban mellé ugrik a védőnek, így egy sima -1 yardos eredményre lehetett számítani. Hála égnek Burkhead nem így gondolta, és sikeresen rázta le a védőt, és futott tovább a labdával még 30 yardot. 

 

T2Eagles

 

3; Edelman tökéletes passza

Nem volt egy gyalogg galopp ez a játék. Az Eagles védője lefülelte hamar, hogy Edelmannál a labda, így nem volt idő hosszas töprengésre JE részéről, azonnal dobnia kellett a labdát. Ha megnézzük alaposan, két passz opciója volt, illetve harmadik verzióként futhatott volna a labdával, de erre ugye nem volt ideje. Egyrészt a passz szállhatott Dorsett felé, másrészt a fal balra blokkolt és tolódott, így White várta ott a labdát, mintegy B tervként. Szerencsére az A működött, bárcsak ne lett volna belőle sérülés.

 

T3-1Eagles

 

T3-2Eagles

 

4; White 2 pontért

Végre egy szép munka a faltól! Tökéletesen nyitottak utat White-nak, aki így 2 pontot szerezve 7 pontra növelte a Patriots előnyét.

 

T4Eagles

 

A hét védő jelenetei:

1; Mintha már láttunk volna hasonlót

Ki ne emlékezne Gilmore csodás vetődésére, amivel kulcs pillanatban akadályozta meg az amúgy tökéletes passzt az elkapó felé? A történelem ismétli önmagát. Itt a szép védekezés eredménye az volt, hogy az Eagles csak FG-t tudott rúgni, és nem 7 pontos előnnyel mehetettek le a támadók.

 

V111Eagles

 

V112Eagles

 

Úgy látszik nem csak Gilmore képes bravúrra, hanem Terrence Brooks is. Az Eagles az egyenlítésért támadt a 4. negyedben, és rövid yardos szituációban (3&2) passz játékot választottak, azonban Brooks résen volt, és épp a megfelelő pillanatban ért bele ujjheggyel a labdába, ami egy incomplete pass-t eredményezett, így az Eagles puntolni kényszerült.

 

V121Eagles

 

V122Eagles

 

2; Roberts a Jolly Joker

Nem sok olyan játékos van, aki mindhárom csapatrészben képviselteti magát. A mérkőzés alatt a chaten dicsértem Roberts igyekezetét, hiszen FB-ként is nagyon hasznos munkát végez. Lehet a sok gyakorlás tette, hogy így félre tudta taszítani az Eagles futóját, mindenesetre nagyon jó ütembe vitte földre Wentz-et, így 11 yardot elvesztett az Eagles.

 

V2Eagles

 

3; Fontos strip sack és recovery

Hogy magyarul is "beszéljek", ez egy kulcsfontosságú védekezés volt, aminek során az egyik kedvencem, Danny Shelton az irányító sackelése közben sikeresen kiütötte a labdát a kezéből, és a földön lévő labdát csapattársa, Guy szerezte meg. Ezzel egy jó mezőnypozíciót adtak a támadóknak, akik ugyan csak FG-ig jutottak, de a végelszámolásban fontos volt ez a 3 pont is.

 

V31Eagles

 

V32Eagles

 

4; Fontos pillanatban jó védekezés

Közeledett a félidő vége, és az Eagles egyre közelebb jutott a pálya azon részéhez, ahonnan FG-t rúghattak volna. Négy emberrel támadta a Patriots az irányítót, de jelen esetben 4>6. Hightower két embert tolt egymásra, így Butler szabadon tudott a fellépő Wentzre odalépni, és földre vinni. Ezzel 3 yardot nyert a csapat.

 

V4Eagles

 

5; Itt nem rúgtok labdába

A következő játéknál így 3&5-öt kellett volna megoldani az Eagles-nek, de a centerük kötényt adott Wentznek, aki bár össze tudta szedni a labdát, nem tudott elmenekülni Kyle Van Noy elől, így az Eagles kiszorult a FG range-ről.

 

V5Eagles

 

6; A sas leszállt

3&15-nél a támadó falemberek feladata, hogy minél tovább feltartsák a védőket, hogy az elkapók megfelelő távolságra el tudjanak jutni. Úgy látszik a 72-es mezszám nem hoz szerencsét, ugyanis az Eagles 72-ét Hightower csúnyán megverte, és Kyle Van Noy-al egyetértésben a földhöz szegezte szegte a sasok irányítóját. 

 

V6Eagles

 

Hozzászólás

Húúúú, ezek a védő jelentek brutálisak. Mennyire jók voltak megint...persze a második negyedtől. :)

Dorsett agyrázkódást kapott a TD után és Sanu se edzett,neki a bokájával van gond.Miért kellett Brownt és Gordont elengedni??????

Szerintem túl kéne már lépni Brownon és Gordonon. Egyébként pedig senki nem tart a rosterén plusz két elkapót csak úgy poénból, mert egyszerűen nincs annyi hely.