Ups & Downs - 12. hét: Patriots vs Cowboys

Kép
Ups&Downs

Ismét egy újabb mérkőzés, amely a Patriots védelméről sokkal inkább szólt, mint a támadókról, idén tényleg ez lesz a "megszokott". A borzalmas időjárásban a passzjáték szinte lehetetlen volt, így a futójáték dominált. Szerencsére mind támadó, mind védőoldalon jobban teljesített ebben a Patriots, mint a szezon eddigi részében, így 13-9-es győzelmet aratott a Dallas Cowboys együttese ellen. Lássuk, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Stephon Gilmore: A nagyszerű cornerback ismét bebizonyította, miért ő az NFL legjobbja a posztján. A Cowboys legjobb elkapóját, Amari Coopert szó szerint leradírozta a pályáról, elkapást sem engedett, viszont szerzett egy akrobatikus interceptiont.

Jamie Collins: Collins mind pass rushban, mind futás ellen, mind coverage-ben megállta a helyét, bár sacket nem szerzett, de mindenhol feltűnt a pályán. Volt egy kierőszakolt fumble-je, egy fontos pillanatban kiharcolt holding szabálytalansága, valamint 10 tackle-je is.

Sony Michel: Sokaknak ez most furcsán hangozhat, de nekem Michel is UP volt a meccsen. Végre több olyan futást láttunk tőle, mint a tavalyi szezonban, 4,3 yardos átlaga is kiemelkedő az eddigiekhez képest. Ebben nagy szerepe lehet a visszatérő Isaiah Wynn-nek, reméljük tovább tud fejlődni a futójáték.

Momentumok az elkapók részéről: Szándékosan nem emeltem ki senkit, szinte mindenkinek volt dropja, ám több szép játék mellett sem mehettem el egy szó nélkül. Harry TD-je, Meyers hosszú megiramodása, Edelman több kulcselkapása mind-mind olyan mozzanat volt, ami segített időszakosan túllendülni a fontos pillanatokban a támadósornak.

DOWN

Jake Bailey: Bailey az előző heti teljesítménye után most kifejezetten gyenge volt, csak 43,8 yardos átlagot ért el, 6 rúgásából 2 ért földet a 20 yardoson belül. Rúgott két touchbacket, valamint egy puntja nagyon rövidre sikerült, a saját 30 yardos vonaláról indulhatott a Cowboys.

Deatrich Wise Jr.: Sokan várták Wise-tól az előrelépést idén, sajnos most sem a jó játéka miatt fogunk emlékezni rá, volt egy buta szabálytalansága, ami első kísérletet eredményezett.

Shaq Mason: A tavalyi szezon egyik legjobb guardja idén szenved. Andrews hiánya talán rajta érződik a legjobban. Az elmúlt mérkőzéseken már javuló tendenciát mutatott a formája, most sajnos ismét többször is hibázott, volt engedett sackje és holding büntetése is. Nem ezt várná el az ember egy top fizetést kapó játékostól.

Hozzászólás

Én egyedül Shaq Masont nem értem. Tavaly a legjobb blokkolónk volt, olyan takarításokat csinált, hogy csak néztünk. Idén meg alig látszik, pedig a helye ugyanaz - Andrews kiesése ennyire összezavarta vagy egyszerűen más feladata van, mert Karrasra is figyelnie kell, hogy segítsen neki? Remélem Scar lassan helyreteszi ezt a szereposztást is, mert fal már érezhetően jobb, de van még mit javítani a futásblokkoláson, abban meg Masonnek kiemelt helye volt.

Én még UP-ba tenném az időjárást is, mert bár gusztustalan volt, de láthatóan minket viselt meg kevésbé, tehát adott egy kicsi előnyt, ami ránk fért. :)

Az amerikai kommentárban mondták, hogy Prescott 2017-ben játszott utoljára esőben, tehát igazad van, komoly előny az ilyen.

Azért a mocsok időjárási körülmények is közrejátszhattak 1-2 esetnél! Nyilván minden körülmények között tudni kell játszani, de akkor is! Nem volt egy szép meccs, ritkán volt látványos, de megint egy nagyon jó csapat felett arattunk győzelmet! Cooper 0 yardja megsüvegelendő! És nekem Meyers játéka is több bizakodásra adott okot mint Harryé.. biztos minden formációra más ember alkalmas, talán majd Harry-t is látjuk "alkotni" :) Csak így tovább! Idén még a KC lesz a problémás, a többit elméletben hoznunk kéne hogy tuti legyen a kiemelés! 

Sziasztok egy kicsit off tema, de december 10en kijon az HBO-tol a The art of coaching, az egyetemi liga es az nfl legjobb edzojerol fog szolni. 

Kerdesem, lesz valaki lelkes rajongo aki esetleg szivesen csinalna hozza magyar feliratot?:)

Nagyon szepen koszonom:)

Up: Slater. Közvetve megnyerte a meccset. 

Down(neki): a dallasi coach, aki 7 pont hátrányban FG-t rugat 10 yardról a liga legjobb D-jével szemben a 4. negyedben. Nem is jártak többet arra hálisten... ;)

Nekem UP a special team koordinátor: ravasz ötlet volt tőle, hogy visszahordó nélkül küldtük fel a Dallas puntjánál a blitzelő játékosainkat, ezzel egymás után két hibába is belehajszoltuk az ellenfelet, ami összesen 10 yard nyereséget hozott a konyhára. Bevallom én még ilyen trükkös játékot nem láttam.

Bostonban hétfő reggel kisütött a nap! Újra van TB-től mosolygós "W" videó!

LET'S GOOOO!!!

Elnézve,hogy mit művel a Baltimore és LJ, lehet, hogy  egy kicsit újra  kell értékelni az ellenük beszerzett vereséget. Egy megtépázott csapattal, egy csomó "ki nem kényszerített hibát"  elkövetve  úgy kaptunk ki idegenben , hogy -noha teljesen megérdemelt volt a Baltimore győzelme -   az első sokk után szépen fel tudtunk zárkózni és ha nincs JE elejtett labdája, valószínűleg egy szoros mérkőzésbefejezésre  került volna sor.  Mindenesetre nem kicsit várom a Baltimore- SF mérkőzést, bár nem hiszem, hogy a SF meg fogja állítani Jacksonékat.

Aki meg akarja nézni a hajnali meccset ne olvassa tovább.

Pont most láttam az összefoglalót, újabb vérengzés. Maximum az SF-ből nézem ki én is, hogy megfogja őket alapszakaszban, de az is igen necces. Egyszerűen brutális az a támadósor, olyan könnyedséggel hozzák a yardokat és a TD-ket, mintha felnőttek játszadoznának gyerekekkel. Ráadásul még a védelmük is lenullázta a ramst gyakorlatilag.

AFC döntőben megfogjuk őket! Ha Baltimore-ban ám legyen. Még édesebb lesz a győzelem..

Limiltalni lehet őket de ha jól csinaljak akkor

erre az offense re nem nagyon van ellenszer.

Ráadásul ha hátrányba kerülsz ellenük akkor

inkább passzolni kellene a top secondary ellen.

49ers defense nagyon kíváncsi vagyok mit talál ki ellenük ott adott a front seven ami fogja futást. 

Tavaly a Chiefs-re és legfőképpen a Rams-re is azt mondták. Aztán jött a két "töketlen" BB és TB, majd megették mindkét csapatot reggelire.

Azért a Chiefs nem volt lesimázva, nekem úgy rémlik, ott nem sokon múlt a dolog. Én izgultam... :D

Persze, a SB-on is volt izgalom, de utólag ott egyértelmű, hogy le lettek iskolázva, mert megtaláltuk a McVay varázslat ellenszerét.

JMD is mehetnena downba. A leglátványosabb baromsága amikor 2x egymás után futtat középre a semmiért. 

(Tudom, hogy kell a futás stbstb, de ugyan úgy ugyan azt a redzoneban kétszer teljesen ötlettelenül....no comment.)

plusz amit soha nem értettem és tendenciává vált már. De itt aztán pláne. Egy alapvetően mocsok körülmények között játszott meccsen ami alapból nem kedvez a passzjátéknak, harmadikra rb nélkül felállni egyszerűen érthetetlen. Annak fényében, hogy az elkapóknál idén gond van értem ez alatt, hogy folyamatosan van sérült stbstb. A falunk nem épp veretes. És a Dallasi front7 sem egy rossz egység. És meg sem próbáljuk elhitetni velük, hogy akár futás is jöhet így ők egyből mehetnek az irányítóra ami jelentős előny számukra plusz az a rb még extra blokkolónak sem lenne rossz. Mindez úgy, hogy mint említettem JMD más esetben meg a totál felesleges futásperverzióját erőlteti. ( és ott most nem arra gondolok, hogy ne kellene futni ezt szeretném kiemelni, hanem amikor indokolatlanul erőlteti egymás után ugyan úgy ugyan azt)

Super Down!!!

Halihóóóóó!

Szerintem...

UP:

  • Just Wynn, Baby!!!
  • BB és a meccs végi time managment... 😊 (Vajon hazatelefonált 1:33-nál, vagy kit, miért hívott???)
  • 1. számú WR-ünk sokkal esőállóbb, mint a dallasi No. 1 WR --- Amari Cooper cukorfalatként olvadt el a bostoni esőben és Gilmore ölelésében

DOWN:

  • Legelőször is ÉN --- lemaradtam a múlt hétről
  • Gost szelleme még mindig ott kísért a pályán…
  • Gilmore --- Ő sem kapta el jobb százalékban a kezébe dobott labdákat, mint a WR-jeink…
  • DMC --- üssön már elég ahhoz, hogy futás közben ne tudja a labdát egykézzel megtartani az elkapó

Egy hiányérzetem van. Harry. Aki a zseniális és végeredményben a meccset is eldöntő TD-je okán UP, és emiatt kiemelkedik az elkapói gárdából.

AFC ben komoly harc lesz a rájátszás helyekért 

jön BB kedvenc hónapja amikor a foci elkezdődik. 

Hetvégén go 49ers