Első benyomás: 13. hét: Patriots @ Texans

Kép
EB

A Patriots idegenben 28-22-re kikapott a Houston Texanstól. 

A mérkőzésen gyakorlatilag semmi nem sikerült és semmi sem működött, és még így is volt esélye a csapatnak a győzelemre. Pici, de volt. Ha Bolden megmozdulása az onside kicknél lefelé esik és nem kifelé, akkor... de tudjuk, hogy a sportban nincsen HA. 

Ami a nagyobb probléma, hogy mivel a Ravens nyert, a Patriots pedig kikapott, így a Baltimore-i csapaté az 1. kiemelés, míg a Patriots lecsúszott a 2. helyre. Azonban tavaly is a 2. helyről nyertünk Super Bowlt... nem folytatom, tudjuk, a rájátszás már egy másik kávéház.

Sem a védelem, sem a támadóegység nem nyújtott kiemelkedőt, de sokszor még átlagost sem, de vannak ilyen mérkőzések. Nem lehet +16 mérkőzést teljes erőbedobással végigjátszani, ráadásul a csapat fele beteg volt a múlt héten, főleg a védelem magja, olyan játékosok mint Kyle Van Noy, Stephon Gilmore, Dont'a Hightower, vagy éppen Jamie Collins gyakorlatilag alig edzett a héten, még a mérkőzésre is külön repülővel utaztak, hogy ne fertőzzék meg a többieket. Van Noy konkrétan orvosi maszkban érkezett a mérkőzésre. Ez pedig a védelem teljesítményén abszolút meglátszott. Sajnos ez benne van. A támadóknak így kevesebb lehetősége volt és többnyire futniuk kellett az eredmény után. Ráadásul ez nyilván a Texans játékosokat extrán feltüzelte, végre volt esélyük nyerni a Patriots ellen, így a mérkőzés elég egyoldalú volt. Sajnos az elkapókkal kell kezdeni valamit, mert az nem megoldás, hogy egyszerűen senki nem tud elszakadni az őrzőjétől. Sokszor hiába védte meg a fal Bradyt (sokszor azonban érintetlenül engedték át a Houston játékosait), másodpercekig állt Brady és sajnos többnyire az elkapók is ahelyett, hogy próbáltak volna elszakadni. Harry sajnos a mérkőzés elején nem harcolt eléggé egy labdáért, amiből egy INT lett, ezzel ki is esett a lehetséges célpontok közül. 

Volt egy érdekes jelenet az egyik TD után, amikor a csapat felállt kétpontosra, de végül lejáratták az időt és Forbath végül kihagyta az extra pontot. Belichick a mérkőzés után elmondta, hogy nem tetszett nekik a játék, amit hívtak korábban, látva a Texans védelmének a felállását, azonban nem akartak időt kérni, mert úgy gondolták, hogy később értékes lehet, így bevállalták a játék késleltetését és bíztak Forbathban.

Persze azt is érdemes megjegyezni, hogy egész véletlenül megint úgy jött egy erős ellenfél, hogy több ideje volt felkészülni, mint nekünk. A Browns bye weekről jött (a szezon előtt, amikor még összeállították a naptárat még igen erős csapatnak tűntek), a Ravens bye weekről jött és most pedig a Texans előző héten csütörtökön játszott, ergo 3 teljes nappal többet készülhettek, mint a Patriots. A Chiefs, a következő ellenfél is előttünk fog járni, körübelül 1 nappal, hisz ők otthon játszottak hazai mérkőzést, míg a Patriots reggel fél 6-nál hamarabb nem fog Bostonba érni és valamikor nyilván aludniuk is kell mind a játékosoknak, mind pedig az edzőknek.

De nézzük a részleteket:

Brady 47 passzkísérletéből 24 volt sikeres 326 yardért, 3 TD-ért és egy INT-ért. Borzasztó sokat kellett dobnia, hiszen a csapat folyton az eredmény után futott (3-0-ra vezettek, utána gyorsan még az első félidőben szerzett két TD-t a Texans), így nem volt idő futójátékra. Brady egyébként a mérkőzés utáni interjúnál szintén betegnek tűnik.

A futók közül James White kapta most a legtöbb lehetőséget, 14 labdacipeléséből 79 yardot ért el. Sony Michel 10 alkalommal kapta meg a labdát 45 yardért. Rex Burkhead 3 alkalomból 15 yardot futott. Egyszer Brady is nekilódult, 13 yardot ért el.

Az elkapók közül Edelman felé 12 alkalommal szállt a labda, 6 elkapása volt 106 yardért és egy TD-ért. James White-ot 11-szer célozta meg Brady, 8-szor kapta el 98 yardért és 2 TD-ért. Jakobi Meyers felé 7 alkalommal szállt a labda, 3-szor elkapta 46 yardért. Meglepő volt látni, hogy ő úgy tűnik Harry elé került a listán, bár ezen a mérkőzésen mindenki előtte volt. Érdekes lesz látni, hogy egyáltalán mennyi időt töltött Harry a pályán, ritkán lehetett látni. Sanu háromszor kapta el a labdát 14 yardért, Dorsett kétszer 15-ért (aki a mérkőzés után szintén orvosi maszkban járkált az öltözőben, ergo ő is beteg). A két TE-nek, Watsonnak és LaCosse-nak is volt 1-1 elkapása, előbbinek 23, utóbbinak 24 yardért.

A támadófallal most is voltak problémák, de kevesebb, mint korábban. Sajnos Cannon még mindig nincs jól, többször is bement az öltözőbe, sőt egyszer még a csapat hivatalosan is adott ki róla sérültjelentést betegség címszóval. Ami még nagyobb probléma, hogy a center Ted Karras megsérült, és komoly lehet a baj, mert a csapat orvosai nagyon hamar bejelentették, hogy már nem tér vissza térdsérülés miatt, ami sosem jelent jót. 

Ahogy írtam korábban, a védelmen meglátszott a betegség, sokszor szédelegtek a pályán a játékosok, ahogy az erő és a határozottság is hiányzott. Voltak nagy hibák, amik eddig idegenek voltak tőlük. Reméljük a Chiefs elleni mérkőzésre már meggyógyulnak, mert ennél sokkal több fog kelleni tőlük. Persze a játékosok a mérkőzés utáni nyilatkozatukban tagadják, hogy ez hatással lett volna rájuk, mert nem akarják, hogy azt gondolják az emberek, hogy emögé bújnak, azonban maga az a tény, hogy a csapat külön utaztatta őket, az mindent elmond a helyzetről. Még a régi újságírók sem nagyon gyakran hallottak ilyenről, már amelyik egyáltalán hallott. 

Vasárnap jön a Chiefs, és bár ők sem játszanak túlságosan meggyőzően mostanában, az biztos, hogy ennél sokkal több fog kelleni. És ha az a mérkőzés meglesz, akkor nagy eséllyel meglesz a legrosszabb esetben 2. kiemelés az AFC-ben (azért a Billst is jó lenne elkapni otthon), ami azt jelenti, hogy két mérkőzést kell játszania a csapatnak a Super Bowl-ba kerülésért, ami azt is jelenti, hogy nem kell az összes jó csapatot megverni, ahogy sokan gondolják... Véleményem szerint az AFC négy legjobb csapata jelenleg a Ravens, Patriots, Chiefs és Texans, és ha ők jutnak be a legjobb négy közé, akkor biztosan lesz egy Ravens-Chiefs/Texans mérkőzés is, ahonnan csak egy csapat juthat tovább. A Ravensnek saját kezébe került a sorsa, ha nem kapnak ki többet és bejutnak az AFC döntőbe, akkor biztosan Baltimore-ban lesz az a mérkőzés. Azonban ha a Patriots jövő héten nyer a Chiefs ellen, és mivel most kikapott a Texans ellen, még akár az is lehet, hogy lesz egy Ravens-Chiefs és Patriots-Texans AFC elődöntő. A lényeg: még van 4 mérkőzés, nyerje meg mindet a csapat, aztán kezdődjön az új bajnokság. 
 

Hozzászólás

A 3. negyed közepétől néztem a meccset, de már akkor nem láttam Sanu-t a pályán, ő is megserult a meccsen? 

Sajnos rengeteg hiba volt, és enervált volt a csapat.

Nekem Brady kimozgásai a zsebből a második félidőben reménykeltők voltak, ha ezt tudná hozni, az sokat jelenthetne a fontos meccseken

Sajnos ennyi sérülttel és beteggel a Patriots-nak a 2. hely megtartása kell legyen a cél, ami nagyon nehéz lesz, ott lohol a nyakunkban a Bills, akikkel játszunk is, és a Chiefs sem lesz egyszerű vasárnap

Az O-fal idén nagyon gyenge volt eddig, ha Karras kiesik az alapjaiban befolyásolhatja a szezont.

A D# szerintem rendben lesz, ha meggyógyúlt mindenki, de az O# minden poszton aggasztó

Meglátjuk, hogy lesz

 

 

 

 

Nem láttam a meccset, csak gyorsan látni akartam az első benyomást. Pont ettől tartottam, hogy betegen nem lehet maxigázon játszani. KVN repüljón Balrimoreba teázni Lamarral, ha lehet hívják meg Mahomest is. Az ő megfertőzésük még érhet first seedet  A számok nem olyan riasztóak, de kutya kemény meccseink lesznek. Nekem a Bills nagyon tetszik, végre nem mondhatják, hogy kutyaütő a csoport. A KC tavaly jobb volt. A playoff meg a mi hazánk. Azért a hollók támadójátékára csak ki kell találni valamit  Lehet, pont a Bills mutat receptet. De talán még BB sem fedte fel a lapjait.  Jó kis szezon ez...

A KC meccs után nagyon meg kell majd ölelgetni és lapogatni a játékosaikat, kivételesen még puszit is lehet nekik adni.:)

Sebaj. Most fújnak egy nagyot a srácok és annak ellenére, hogy innentől a média kezdi majd leírni őket, februárig/ban földbe döngölnek mindenkit!

A meccsről csak annyit, hogy bár közel nem játszott jól az O, de Fortuna Istennő is elfordult a csapattól, lásd, ahogy Danna is írta, onside/Bolden. És nem szoktam bírózni, de nem tudok elmenni a Texans 3. TD-je előtti Van Noy holding mellett  ... de az is lehet, hogy csak pats szemüvegen keresztül volt az..

DE a végén számomra megmutatták a srácok, hogy igenis van szív a csapatban és soha nem adják fel! Kis szerencsével még akár a W is meglehetett volna HA.....

 

Az a baj, hogy a kinti média megtanulta az utóbbi években, hogy ne károgjanak idő előtt, pedig már nagyon nekifoghatnának, nekünk az mindig jót jelent, de már nem merik.

Az a durva hogy nagyon nem játszottunk jól, és semmi sem sikerült gyakorlatilag hogy és még így is meglehetett volna a végén egy kis szerencsével. 

A Ravens sem fogja szerintem minden meccsét megnyerni. Szóval szerintem abszolút nincs gáz. (hogy is lehetne egy 10-2es csapatnál).... 

A Ravens a csúcson van,innen már nincs feljebb,A csúcson majd februárban kell lenni, nem december elsején. Majd megtudják. 

Nekünk van hová fejlodni és fogunk is biztosan. 

Láttam a Ravens meccset és ami eszembe jutott az a : FORMAIDŐZÍTÉS!!!

Nem lehet így végigtolni 19-20 hetet....

Én is néztem a ravenst és a te meglátásod mellett nekem még egy jutott eszembe. Mikor fogják úgy megütni jacksont, vagy csak úgy ráesni hogy megsérül. Mert tegnap volt pár olyan szitu, hogyha ott kicsit szerencsétlenebb akkor megy a sürgősségire. Én meg harbaught se értem, tele a playhívás olyan játékokkal, amik az előbb leírt problémát még élő is segítik. Értem én, hogy ez a rendszer a legjobb jackson számára, de newtont is így vágták tönkre. 1-2 idényt végig lehet így vinni, de 10-15 évet kizárt. Már pedig ő lenne a franchise qb, tehát ennyire tuti terveznek vele. Főleg a mostani produkciót látva. 

Abszolút így láttam én is! Csak egy Burfict, Suh féle americanus footballicus primitivus jön vele szembe és az lesz, amit írtál. Még RGIII. jutott eszembe, csóri azóta is árnyéka önmagának.

A Ravens az első félidőben jobban játszott, a másodikban a friscoiak valamire rájöhettek, mert akkor már csak egy 3 pontosra futotta nekik. Az más kérdés, hogy a SF49-nek is....
De visszagondolva a Ravens elleni meccsünkre, ahol 17:0-ra elhúztak, és onnan feljöttünk 17:10-re, és az egyenlítésért támadtunk, amikor JE elvesztette a labdát, amiből ők értek el TD-t, így egy esetleges 17:17 helyett 24:10 lett oda... Nüansz, de milyen fontos nüansz volt... Mi van akkor, ha a PO-ban ilyen nem lesz, vagy épp a mi javunkra lesz? :)

Sajnos nem láttam a meccset, ezért ma délután fogom pótolni.

Megnéztem a statisztikai adatokat és meglepődtem, hogy mind a first downok, mind a megtett yardok, mind a játékidő alapján messze jobbak voltunk, mégis vereség a vége. Kíváncsi vagyok nagyon a meccs képére.

Úgy érzem, hogy nincs veszélyben a kiemelés. Jó példa erre, hogy tavaly is rosszul kezdtük a decembert (Miami, Pittsburgh), aztán megmutatta a csapat, hogy tud egy magasabb fokozatra kapcsolni.

Ha majd megnézed, látni fogod, hogy a meccs érdemi részében megalázott Minket a Texans offense és a védelmük is jól tartotta a változatlanul fogalmatlan elkapóinkat, (4 perccel a vége előtt még 28-9 volt!) majd "megsajnált" és ostobán/könnyelműen játszva a garbage-time-ban, szorossá tette az eredményt és majdnem úgy jártak, mint Mi a Miami ellen. A győzelmet nem érdemeltük volna meg, a foci 60 percen át tart (nem Én találtam ki). A különböző stat.-okért meg soha sem járt W csak az elegendő pontért. A kiemelésre meg ne vegyél mérget...egyáltalán nem biztos, hogy a mélyponton vagyunk és csak ennél jobb lehet minden... (A Patspulpi-on a fanok már a tiebreak-et számolgatják a Bills-el. :()  Persze szeretnék tévedni, csak jelenleg nincs hozzá alapom az utóbbi heteket látva. :(

Hopi, nem akarsz egy másik csapatnak szurkolni? Jacksonville-ben ott az új srác, a Baltimore-nak is nagyon megy, sőt az NFC-ben is van számos jó csapat.

Az, hogy kikaptunk, ez előfordul. Az is lehet, hogy nem lesz kiemelésünk. Zsinórban 9-ik AFC döntőt szeretnénk elérni. A Bengals ebben az évszázadban nem nyert még rájátszás meccset.

Köszönöm a törődést és az átgondolt tippeket. Izgatottan várom, hogy a meccsel közvetlenül foglalkozó (első benyomás!)  vagy tizenegynéhány szurkoló társamnak, akik hasonló véleménnyel vannak, mit javasolsz. Sajnos a Te első benyomásodat nem találom....

Akkor is Pats szurkoló leszek, ha netán 0-16-ra végzünk majd valamikor és amikor a hozzászólók nagy része esetleg már nem. Ne reménykedjetek...

Uraim ne menjünk le gurulós foci stílusba. A vélemény szabad még akkor is ha nem tetszik. Ilyenkor szabad nyomni a tetszik / nem tetszik gombot.

Nem értek ezzel egyet.
Hopi Pats szurkoló. A baj azzal van, hogy egy elrontott snap miatt már temeti a csapatot. Semmi örömöd nincs, ha így szurkolsz. Értem, hogy BB hasonló mentalitást képvisel, de ő a csapat edzője, mi meg a szurkolók vagyunk, örüljünk már annak, ha nyerünk! Most nem nyertünk, és én remélem, hogy a betegek miatt, Hopi meg biztos benne, hogy azért mert szarok vagyunk.
Kiderül januárban. De én nem vagyok hajlandó azért stresszelni, mert nem minden meccsünket 49-0-ra nyerjük.

Köszönöm, ez korrekt! Nem vagyunk egyformák! Nekem nem okoz örömöt, ha hitegetem Magamat, de a csapat a mindenem:) Én nem temetem a csapatot, de az első benyomás egy gyors vélemény és az mindig "szigorúbb" és érzelemmel telítettebb. Neked elárulom az év eleji tippelésnél 12-4 -et vártam és kimondottan utálom a 49-0-hoz hasonló eredményeket, mert ezek nem igazán értékesek. :) A Dallas elleni győzelmet, noha sovány volt, igenis értékeltem, mert sok pozitívumot láttam, de sajnos vasárnap számomra ez nem így volt. :(

Közünk nem volt a meccshez, ne vicceljetek már. Irányítónk egy közepes gimis qb szintjén tolta a meccs érdemi részében. Valami zavar lehet a fejében, mert ahogy game over lett jöttek a passzok és a játékok.

Ez így van. A meccshez kb hozzá sem tudtunk szagolni, tükörsima volt, a garbage-timeban tudtunk feljebb jönni, meg szépíteni a statisztikákat. Ha a következő meccsen kikapunk a Kansas-tól(amire azért most jó az esély), akkor még lesz egy csoportdöntőnk is a Buffalo ellen.

Szerintem ez a vereség ilyen előzmények után belefért és várható is volt. Szerintem még egyszer ki fogunk kapni - valószínűleg a Chiefstől vagy a Billstől otthon - de még azzal is meglesz a 2. seed.

Szerintem a Baltimore nem jut be az AFC döntőbe - egyetértek azokkal akik szerint ennél jobban nem tudnak játszani, innen csak lefelé vezet az út - ha mégis akkor szerintem az Öreg fejében már kezd összeállni milyen védelmi sémát kell játszani ellenük. Nagy elégtétel lesz otthon leverni őket. Tegnap a 49 eseknek majdnem sikerült, ők már helyenként nagyon jól megoldották a fut mindenki mint a barom, ha nem odapasszoljuk Andrews-nak című játékokat. Még nekem is egyre kiismerhetőbb ez a foci, nemhogy egy NFL szakinak. Továbbra sem gondolom hogy erre a fajta játékra hosszú távon lehet alapozni.

Karras sérüléséről nagy a csend, szerintem komoly lehet, bár ne lenne igazam, de szerintem lehet nem játszik már idén vagy jó pár meccset kihagy. Év elején senki nem gondolta volna hogy az O fal miatt kell izgulni.

Csak remélni tudom hogy Harry nem lesz egy óriási bust, mert eddig semmit nem lehetett látni belőle, a többi újonc azért termel rendesen /D. Samuel, Hollywood/, folyamatosan adnak életjeleket, jó lenne ha valaki mondani róla pár jó szót, hogy miért lesz ő jó nekünk, csak ne azt hogy sokáig sérült volt, vagy hogy egy nagy célpont kellett Bradynek mert azt tudom.

Meg kell mindenkinek gyógyulni aztán tégláról téglára felépíteni egy olyan támadójátékot amire lehet alapozni a playoffban. Az Offensből jelenleg hiányzik a tömeg, az erő, a sebesség és frissesség is. Tömeg már nem lesz /ezt a szezont ezzel a fostenger TE szekcióval kell lehozni és új falember sem jön/ a többit talán még van idő orvosolni, de hogy ez mire lesz elég azt nem lehet tudni. Kíváncsian várom.

GO PATS FOR EVER!!!

Mindenben egyetértek veled, de leginkább a 49es meccsre való utalásod tetszik! Magam is úgy érzem, hogy az ezen meccsből nyerhető meglátásokból/tapasztalatokból a mester az adott időben számunkra legmegfelőbb stratégiát tudja majd kidolgozni/kialakítani és így javunkra fordítani a most még bizonytalannak tűnő helyzetet. Bármikor is kényszerülünk a Ravens-el lejátszandó újabb mérkőzésünkre.

Állítólag Karras MCL sérülése nem súlyos, 1-2 hét kihagyás lehet, de ma megy MRI-re, ami véglegesíti a sérülés súlyosságát és a visszatérés esélyeit. (Patspulpit)

Nem is írnék a meccsről, mert dícsérni nem nagyon lehet, panaszkodni meg minek! Csak azt kérdem Andrewsról és Develinről van valami infó? Ez a szezon nekik már felejtős?

Off: nem tudom, hogy masnál is jelentkezik-e ez, de nekem nagyon rossz a lap tördelése androidon. A sorok eleje és vége szinte lelóg a mobilról. S elég nehéz igy olvasni. Tudtok ezzel vmit csinálni, vagy szokjam meg.

 

Sajnos ilyen, reméljük csak egyelőre. Nekem iOS-en széltől szélig tart, kicsit zavaró, de könnyen olvasható. Reméljük az összes ilyen hibát az offseasonben tudjuk javítani. 

Szigorúan első benyomás : Valószínűleg a betegséghullám nagyban belejátszott, de a védelem nagyon sok olyan hibát követett  el, amit a Houston büntetett. A támadók meg akkor tudtak pontokat csinálni, amikor már kifutottak az időból ( mondom ezt a balszerencsés Bolden megmozdulás ellenére is ) Kicsit sarkosan fogalmazva : a pihenőig gyatrábbnál gyatrább csapatok ellen játszottunk , azóta pedig akkor is kínlódunk , amikor nyerünk. Bradyéknél nem akar összejönni a szükséges összhang a fal,  az irányító, az elkapók között, hol az egyik elem, hol a másik nem működik. Nem véletlenül nyilatkozott valami olyasmit  Brady a meccs után, hogy gödörbe rakták magukat. Az AFC/1 valószínűleg elment, jön a KC, amelyik ellen muszály lesz  rendesen pontokat csinálni, mert  20 körüli feltett pont szerintem nem lesz elég ( ne legyen igazam ), jön majd  a Buffaló, amelyik egy masszív csapattá állt össze és egy elég jó szintet bármikor tud hozni, ráadásul vérszemet kapott . Ha Karras is kiesik, az tovább gyengíti a falat, Harry eddig egy nagy csalódás és a védelem is tud sebezhető lenni. Jó lenne megint érezni az erőt a csapatban, különösen a támadóknál.

Nagyon nehéz meccsek jönnek a hazai palya

jelent egy kis előnyt de Chiefs Bills ellen nagyon

Kellene egy jó offense. 

Kemeny decembernek nezunk elébe. 

A csere center nem játszott rosszul szegény Cannon_on látszott hogy nem egészséges. 

 

Ha a csapatok formáját nézzük akkor jelenleg még az is benne van a pakliban, hogy 5.kiemeltek leszünk csak. A Buffalot mindenképpen meg kell vernünk, hogy legalább a csoportgyőzelem tutira meglegyen. Az első kiemelés már elúszott, így a Kansas elleni meccs majdnem teljesen lényegtelen.

Jövő héten a Bills a Ravenst fogadja.Ha megveri,akkor van csak jelentősége a meccsnek velük,mert különben meglesz a 4.zakójuk.

Én azért még nem mernék jósolni ebben a "ki lesz az első kiemelt?"-ügyben. Igen, _ha_ a Ravens megnyeri minden meccsét, akkor ők lesznek. Ha... Erről jut eszembe egy kedves anekdota, igaz nem pont foci-témában: Amikor II Philipposz makedón király (Nagy Sándor apja) elkezdte a görög városállamok hódoltatását, ezt üzente a spártaiaknak: Azt tanácsoljuk, hogy haladéktalanul adjátok meg magatokat, mert ha hadseregemmel belépek a földetekre, elpusztítom a gazdaságotokat, megölöm az embereiteket, és lerombolom a várost. A klasszikusan lakonikus ("Lakónia" ugye) spártai válasz így szólt: "ha".

Persze, nyilván, vannak valószínűségek. A jó jós a magas (ám néha rejtett) valószínűségek alapján jósol. (A rossz jós meg csak úgy, összevissza.) Ha a Ravensnek marad ez a formája... stb. Szóval, nem tudjuk, de az biztos, hogy érdekes lesz ez még. 

Én a meccsről azt gondolom, hogy betegen nem lehet jól játszani ilyen kiélezett meccseken (meg semmilyen meccseken sem). És azt várom, hogy a Kansas ellen egy remélhetőleg már egészséges csapat megmutatja, hogy ez a Patriots.

Egyébként, pszichológiailag az sem baj, hogy most talán a Ravens kezdi "elkapatni magát", mi pedig kezdünk (remélhetőleg) jobban odafigyelni, és fegyelmezettebben feszesebben játszani. Jó tudom, pont ez nem látszott ezen a meccsen. Csalódott lennék, ha a a Chiefst nem vernénk meg. És utána az összes többit.

A Ravensnél az arc már meg is van, Earl Thomas már a Super Bowlról delirált a vasárnapi meccs előtt is. Amin ha Jimmy G nem egy töketlen idióta, simán nyerhetett volna a 9ers, a második félidőben gyakorlatilag leradírozták lamardzsekszonékat a pályáról...

Nem a Ravens elbizakodottsága, hanem a Pats O siralmas állapota a baj. Elvileg "teljes fegyverzetben" voltunk, játszott az összes futó, mind a négy elkapó, két TE, a fal szélén Wynn és Cannon meg a két first class guard. És 3 pontot csináltak három negyed alatt. A szeparálódás nem megy - Edelmanon kívül  talán még az egyébként erre alkalmatlannak kikiáltott Meyers képes valamennyire - Edelmant meg  duplázzák, mert úgyis tudják, hogy Brady a bajban ő keresi. Három interceptiont és 0 TD-t dobott Brady, amíg számított (egyet visszafújtak holding miatt - megköszönhettük - egyet pedig gyak. elejtett a védő, amikor Brady aluldobta Edelmant a hosszúnál.) De legalább 3 olyan passz volt, ahol az elkapó teljesen másfelé ment mint a passz. A futás mutat javuló tendenciát.

A végén fejben kiengedett a Texans, majdnem rá is fáztak, de amíg koncentráltak, a pályán sem voltunk.

A védelemnél a betegségek nyilván sokat számítottak, ezért nem érdemes értékelni őket, de az sem volt az igazi. 28 pontot kapni sok.

Nekem az a bajom, hogy ez az offense színvonal one and done PO szint.

Válasz Burkus üzenetére

"A védelemnél a betegségek nyilván sokat számítottak"  - tehát az O makk egészséges volt gondolom? 🤦‍♂️

A kérdés az, hogy lesz olyan amikor nem fogjuk valamire a rossz játékot?

Tényleg a sok év miatt mindenki bízik BB-ben, meg majd kinyitjuk a playbookot, de félek, hogy a PO-ban nagy pofára esés lesz.

Bár csak ne lenne igazam!

 

Jah és lehet mínuszolni:)

A report szerint Cannon és Wynn esetében volt "illness" megjelölés, sem elkapó, sem futó, sem Brady esetében nem. A D-nél Chung, Collins, HT, van Noy és Gilmore volt a listán a meghatározó játékosok közül. (Izzo TE, Williams és Eluemunor is, de az ő 100 %-os hadrafoghatóságuk nyilván nem meghatározó jelentőségű.) A fal ráadásul jobban is tartott a korábbinál, igaz, nem is támadták olyan vehemenciával, inkább a célpontokat vették le a pályáról.

Az elmúlt hetekben az volt az itteni okosság, hogy "jó, most gyengék voltunk a Philly/Cowboys/stb. ellen, de majd ha jön Wynn/Sanu/Dorsett/stb., akkor az offense régi fényében tündököl." Arra merészeltem rámutatni, hogy most mindenki ott volt, akit vártunk és nem tündökölt. (Legalábbis szerintem nem, nyilván vannak olyanok, akik a tegnapi meccsben is látták a szépséget a Pats oldaláról.)

 

Nálam az 5 fős falból ha kettő beteg, az jelent valamit. Ha még kiesik hozzá a kezdő center (aki már alapból backup volt az egész felkészülés során, mivel augusztus 31-el került Andrews IR-re), az is.

Saját vélemény, nem láttam a stat sheet-et, de szerintem a fal a múlt héten jobban tartott a passzoknál, tovább is talán. Most a fontos pillanatokban rontottak. (a 3 sack: 3 és 7 a HOU 48-asán, 3&6 a saját 34-esen, 1 &10 a saját 38-on) Cannon holding 10 yard, White holding (bár ő nem falember, de blokkolt) 10 yard. A lyukakat viszont jobban nyitották a futásnak, aminek örülni lehet.

Az elkapók ugyan betegek nem voltak, de Dorsett agyrázkódás miatt, Edelman válla miatt, Sanu bokája miatt limitált edzés.

Abban igazad van, hogy ott voltak a pályán. Az, hogy milyen minőségben, abban nem értünk egyet.

Nyilvánvaló hogy Brady is beteg.Volt egy 4 és 1 szitu,máskor simán bevetődik a labdával,most meg passzolni próbáltak.

A Texans egyébként annyira nem jó csapat,nem véletlen,hogy a Ravens megalázta.Ha a védelem egészségesebb lett volna,akkor nem csinálnak ennyi pontot.Ami viszont a mi korábbi győzelmeinket illeti,a Miami megverte a Phillyt,a Bills meg a Cowboyst.Sajnos ezek is gyenge csapatok.

Halihóóóó,

Csak röviden annyit, hogy az 1. félidő végi töketlenkedés (time-managment) eredménye egy távoli FG kísérlet lett, majd az első 2 pontos kísérlet miatt lett egy kimaradt FG, majd egy kimaradt 2 pontos is. Ezek együtt 6 pont. Na pont ennyi hiányzott a végén :)

Tudom hogy ez csak matematikailag helyes így és sajnos a meccs érdemi részében nem tudtunk ténylegesen felnőni a feladathoz, ellenfélhez, de még így is (köszönhetően a BoB faktornak) nyerési esélyünk lett egy rövidke pillanatra.

A továbbiakat illetően tán az lenne a legszerencsétlenebb kimenet, ha a Bills legyőzné jövő héten a Ravenst. Akkor nekünk utána már a csoportgyőzelemért is élet-halál lenne minden meccs. Mégha 3 hazai is, azok közül egyiksem lenne sétagalopp, SŐT (Sajnos a Miami is totál kiszámíthatatlan meccs is lehet.)!

Amit totál nem értettem, értek:

- Miért nem tudunk váltani és nem LB-t állítani egy útvonalat is futni és elkapni is képes RB-re?

- Miért meccsenként egy-egy alkalommal futnak a TE-jeink olyan útvonalakat, amikből láthatjuk szinte 100%-ban sikeres elkapás lett a szezonban?

- Miért nem hasznélunk két RB is felállásokat (többször)?

- Miért nem használunk két TE-s felállásokat (többször)?

- Miért csak a garbage time-ban volt no-huddle offense, ami láthatóan működött a szezon egyéb meccsein is?

- Miért nincsen több RB screen?

Egyre rosszabb hatékonysággal működik a passzjátékunk. A szezon elején még 65-70 százalék körül mozgott Brady passzpontossága, de az utóbbi 5 meccsből 4-szer max 55 százalék volt. Jelenleg túl sok a probléma ami ebben szerepet játszik, így én nem igazán látom mitől lesz ebben ugrásszerű javulás. A támadó fal továbbra is inkonzisztens, az elkapók nem tudnak elszakadni a védőiktől, Brady is pontatlanabb és az elkapók is sok labdát ejtenek el. És azt se felejtsük el, hogy az ellenfelek is videóznak, így tisztában vannak a gyenge pontjainkkal, amiből azért jelenleg van bőven. 

Összeszámoltam, eddig 2-2 a mérlegünk pozitív mérlegű csapatok ellen. A dallas billenti kicsit felénk, mert őket is megvertük, de ők 6-6-al állnak, kérdés ezt most ki hova veszi.

Remélem tegnap leginkább a betegségek miatt ment ennyire rosszul, viszont ezzel a játékkal szerintem egy 12-4-es mérleg a realitás az alapszakasz végére. A KC ellen ez kevés lesz, a Bills pedig nagyon felszívta magát, sőt még vérszemet is kaptak, ráadásul náluk mindig nagyon megszenvedünk idegenben. A másik kettő már csak nem fog ki rajtunk, bár a delfinek elég vicces kedvükben vannak mostanában.

Ha nyerni tudunk a KC ellen, akkor a Bills-Ravens eredménye nekünk mindenképpen jó, ha a Bills nyer, akkor visszakerülünk az AFC 1. helyre, ha pedig a Ravens, akkor kb. be lehet írni nekünk a csoportgyőzelmet.

Azt hiszem két választási lehetőség előtt állok! Vagy keresek egy másik csapatot -de ez kiesik- vagy nem jövök fel elolvasni a kommenteket! Ez sem alternatíva és így mazochistaként végigolvasom és szenvedek. A tegnapi illetve ma hajnali meccs nem kerül fel a dicsőségtáblánkra soha, de az megtörtént és jön a következő mérkőzés a KC ellen otthon. Lehet, hogy azt is elveszítjük, de akkor is tovább szurkolok a csapatnak! Elvakult szurkoló vagyok? Igen, hiszen amikor letettem a garast e csapat mellé, akkor elfogadtam azt is, hogy akkor is elfogadom az eredményeket, amikor veszítünk, amikor nem játszunk a SB-ért. Elvakultság? Fanatizmus? Igen, de ezért tartom szurkolónak magamat. A hajnali meccset kialudtam és csak a hajnali fekvés utáni fejfájás maradt. Este megnézem felvételről újra, mert tudok találni benne biztató jeleket, nekem tetsző játékokat! Hajnalban én is neki voltam búsulva, DE holtversenyben első két helyen állni a főcsoportban? Ez jó! Ezen kellene szomorkodnom? Lehet, de nem kötelező. Keresni kellene egy kórházcsapatnál a hibákat? Ezt is lehetne. Szidni azt a kontár edzői stábot, amely mennyi gyűrűt is szerzett nekünk? Megtehetném. Öregnek és lassúnak és fakezűnek titulálhatnám az irányítónkat. Persze, de akkor miért szenvedném  végig a következő vasárnap éjszakát? Nem vagyok hajlandó pesszimistaként csak a kukacokat meglátni az almában, mert úgy nem lehet drukkolni.

Uff!

Ezzel van bajom nekem is. És az első lehetőség (másik csapat) nem opció. 😉 Korábban így szoktam le a chatről, úgy néz ki, hogy a kommentekről is le kell. És ez jobban elszomorít, mint egy esetleges (vagy éppen az éjszakai) vereség. ☹️

Annyi történt, hogy leírtuk mi nem tetszett a meccsen. Ettől még szurkolunk nekik. Mindig eljátsszátok ezt a hisztit, mikor valaki leírja a negatív véleményét a csapatról.

Ma nem játszottunk jól, leírtam, el kell fogadni. Dallas ellen védtem őket, mert a fal jobban működött. Voltak futásnak tűnő dolgok, a passzok jók voltak, de a körülmények miatt nem haladtunk úgy mint kellett volna. Az a játék bizakodásra adott okot, ez a mai nem. 12. játékhéten én picit többet vártam volna...

Szerintem mindenki látja,mi nem működik és azoknak sem tetszik, akik emiatt nem húzzák le a szezont a klotyón..csupán ők megelőlegezik a csapatnak, a stábnak azt a bizalmat, amit a múltbeli hasonló esetek kapcsán már bebizonyított..tavaly is az volt a mantra, hogy "kész, vége, hatszáz.." aztán Super Bowlt nyertünk, pedig egyesek már azt is látni vélték, hogy a csapat és BB kapcsolata is oda van az 1 évvel azelőtti SB-s Butler ügy miatt.

Ez a Patriots! Bármikor összeállhat a csapat..az idei szezont számos akadály nehezíti..ha úgy lesz 13-3 alapszakasz hogy döcögtünk végig, akkor legyen úgy..úgyis csak az számít mi van januárban, februárban..nekünk kell ezt legjobban tudni, hiába a csodás16-0. Alapszakaszra nem osztanak gyűrűt..

és ha nem jutunk oda, hát ez van..azért egy ilyen ligában előfordul, hogy néha akad jobb vagy szerencsésebb csapat.

De szépen magadra vetted. Senki egy büdös szóval nem mondta, hogy ki a szurkoló és ki nem. Nem az én tisztem eldönteni. Ha már a hiszti szót említetted. A blog egyik felének a folytonos siránkozás hiszti az unalmas. A másik felének pedig, amit te írtál. Lehet írni, sőt kell is kritikát megfogalmazni. De 3 hónapja (ha csak a szezont számolom) egyfolytában minden cikk alatt ugyanazt olvasni nagyon lelombozó. Az utóbbi időben nagyítóval kell keresni az értelmes beszélgetéseket, vitákat (a cikkek minősége továbbra is pazar). Éppen emiatt írtam, hogy lehet másra kéne fordítanom az időmet, mint mindig ugyanazt olvasni. Mert elhiheted, van szemem, én is látom a problémákat: O fal, elkapósor, futójáték, a 12-es frusztráltsága, stb, de nem jövök fel minden egyes cikkhez leírni ezt. Majd mérleget vonok a szezonról az utolsó meccs (bármikor is lesz) után.

Az éjszakai meccstől nem vártam sokat (bár reméltem a győzelmet) azok után, hogy a csapat egy része másik géppel ment, mert nem akarták az egészséges játékosokat lefertőzni. (Valamint az offense egy része csak félig egészséges.) Képzelem a betegek milyen erőben lehettek és ami még fontosabb mennyire tudtak koncentrálni. Mert láttam a múlt heti meccs utáni öltözői videót, Cannon csoda, hogy be tudta magát vonszolni az öltözőbe.

Nagy nyugodtan felmegy az ember reakciókat olvasni a bowl-hu-ra, meg ide is, és olyat lát, amitől konkrétan leokádja a monitort. Elnézést kérek, amennyiben a kritikus urak és hölgyek kivétel nélkül Messik, Ronaldok és Nadalok, mert akkor ilyen sportszakmai háttérrel megengedhetőnek tartanám a hangnemet, de tartok tőle az illetők nem érik el azokat a szinteket, akkor pedig nevetséges az egész. Amikor az újságíró srác, aki még ott az egyik legnormálisabb, és csak ritkán küldi el az anyjába Belichicket, mert draftol egy Bentleyt a 4. körben, de már ő is ott tart a szünetben, hogy Bradynak annyi, akkor tényleg nincs más választás, nem kell olvasni őket, én is ezt fogom tenni. Őszintén remélem, hogy amikor lesz pár negatív szezon - mert lesz -, akkor ők már egy másik bandwagonon fognak ülni. Fel kellene végre fogni, ez nem a Real Madrid vs random spanyol kisváros meccs, ahol az egyik csapat 100x gazdagabb és minden poszton két klasszissal jobb. Az NFL-ben az erők a végletekig kiegyenlítettek, ezért is embertelen amit nyomunk az elmúlt évtizedekben. 

Nézzétek, Gronk visszavonulásával várható volt, hogy nem nagyon lesz érdemi TE játékunk, ezért próbáltunk nagyobb és fizikálisabb elkapósort építeni. Csak ugye az AB és a Gordon WR projektek bebuktak, így maradtak Edelman kivételével a talán ígéretes, de nem rutinos elkapók. Ezek az elkapók kevésébe robbanékonyak, nem tudnak a route-jaikon rövid távon elszakadni az embereiktől, sőt hosszabb távon sem, ahogy láthattuk. Persze idő sem szokott lenni erre, mert az O-fal nem tart stabilan. Edelman kivétel az elszakadás tekintetében, de őt meg minimum kettőzik a legtöbbször. Az O-fal nem tudja hatékonyan támogatni a futást, ezért a védők pontosan tudják, hogy kénytelenek vagyunk a legtöbb esetben passzolni. Brady-nek úgy kell rádobnia az elkapóira, hogy szinte mindig coverage-ben vannak, de az INT veszélyt meg el kell kerülnie, tehát folyamatosan egy vékony határon billengve kell passzolnia, ráadásul általában nyomás alatt. Ez így összességében nem jelent semmi jót az Álmoskönyv szerint sem. Nem tudom mi lenne a megoldás, de szerintem vannak olyan play-eink, amiket nem veszünk még direkt elő. Ugyanis vannak jó hibrid futóink, akikkel sokkal jobban lehetne színezni a játékot, csak szerintem ezeket a play-eket playoff-ra tartogatjuk.

Jelenleg nem túl bonyolult levédekezni az O-t. Futással nem halad a csapat, TE játék nincs, duplázni kell JE-t, és elvenni White-ot. Nincs mélységi játék, ezáltal a rövid útvonalakra tudnak koncentrálni az ellenfelek.  Biztos vagyok benne, hogy ezeket az edzők is látják, amit nem értek hogy miért nem változtatnak. Hetek óta megy a nem tudnak elszakadni az elkapók. Ebben azt gondolom annyi az igazság, hogy a jelenlegi útvonalak nem alkalmasak az elszakadásra. Mindenki Brady-re, az elkapókra meg falra fog minden hibát pedig elsősorban JMD-nek kellene változtatnia. Amikor ez megtörténik(mert meg fog 😊) egycsapásra potens O-t láthatunk majd, addig meg marad a szurkolás hogy a D hozza a meccseket.

Nah most megint előjött a probléma, segítsetek ebben. Látom az oldalon, hogy van 2 új hsz. Rákattintok, rá is ugrott az újra, ahogy szokott. De a következő új, már a második lapon van, ha átmegyek rá, ott viszont nem látom új jelöléssel, csak az idő alapján találom meg ki volt az elkövető. Én szúrok el valamit?

 

Sajnos nem, jeleztem ezt korábban a honlap létrehozójának, amire talán a megoldás az lenne, ha nem 50, hanem pl. 100 hozzászólás férne el egy oldalon. Meglátjuk, át tudja-e állítani.

Karrasrol van már valami hír nem nézett ki jól ?

 

Egyelőre inkább rándulásnak, vagy ficamnak (sprain) hiszik, mint szakadásnak. Gondolom, holnapra lesz meg az orvosi diagnózis. Ha ez igaz, akkor még visszatérhet idén.

(fentebb hopi is írta)

Sajnos egy felsőléguti megbetegedés,vagy influenza nagyon legyengiti a szervezetet és igy játszani ilyen szinten minden elismerést megérdemel.Ne csodálkozzunk hogy lemaradtak a védőink,bizonytalankodtak a támadoink és nem tudtak elszakadni,mert most lassabbak voltak és dekoncentráltak! Gondoljunk csak arra hogy érezzük magunkat egy ilyen betegség alatt és a lábadozási időszakban.Játszani pedig kellett! Minden körülményt figyelembe véve minden tiszteletem a csapatunké !!!  HAJRÁ HAZAFIAK !

Én csak azt nem értem, hogy miért gondolják sokan, hogy az edzői stáb (és maguk a játékosok is) nem látja, hogy hol van a hiba. Gondolom dolgoznak rajta! A csapat 10-2-vel el, néhány együttes kivételével mindenki megnyalná a 10 ujját, sőt s szomszédét is, egy ilyen eredmény miatt. Majd akkor siránkozzunk, ha véget ér a szezon és mondjuk egy lelketlen játékkal kapunk ki.

Nekem az első és a második benyomásom is az, hogy semmilyen esély nem volt a győzelemre. Akkor sem HA az onside kick véletlenül sikeres. Utána még át kellett volna menni a pályán, ami a meccsen - a garbage time kivételével - nem nagyon ment. Most egyszerűen jobb volt a Texans.

Nagyon úgy néz ki, hogy az idei támadósor nem az, amit többnyire láttam az elmúlt 20 évben. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy a védelem - ahogyan egy védelem sem - nem tud 16+ meccset ugyanazon a ligaelit szinten lehozni. Érthető, hogy időnként a fáradtság jeleit mutatják (főleg betegen). Ettől még a védelem képes SB szintre. A támadókkal kapcsolatban már vannak kétségeim. Innen nézve, ahol ülök úgy tűnik, hogy Harry-Meyers még messze nem AB-Gordon. Az sem megnyugtató, hogy a 3. számú centerrel kell játszani.

A kiemelésekkel, no pláne a rájátszással kapcsolatban tippelgetni érdekes, de szerintem teljesen felesleges. Elég megnézni a közelmúlt meglepetéseit. Láttam én már az utolsó 2-3 fordulóban kifulladó Pats-et, ahogyan veretlenül a Super Bowl-ba masírozót és ott a rájátszásba éppen csak bejutótól kikapót. No és persze meglepetésre gyűrűt nyerőt is. Szóval az NFL-ben csak a következő meccsig érdemes előre nézni.