Beharangozó 15. hét: Patriots @ Bengals

Kép
bengals

Elszenvedte zsinórban 2., összességében pedig 3. vereségét az idei szezonban a New England Patriots (10-3) a Chiefs ellen. Itt a lehetőség a javításra, a csapat a Cincinnati Bengals (1-12) otthonába látogat. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

A Patriots utoljára fog idegenben pályára lépni vasárnap, amikor pályára lépnek az 1/1 várományos Bengals ellen a Paul Brown Stadionban. A Patriots 5-2-es mérleggel áll idén idegenben. Utoljára 2013. Október 6.-án lépett pályára Cincinnattiben, akkor 13-6-os vereséget szenvedett a csapat.

Az örökmérleg a Patriots felé billen 16-9 arányban. Robert Kraft első alapszakasz győzelmét épp idegenben a Bengals ellen szerezte meg 1994. Szeptember 18.-án, amikor a Patriots 31-28-ra tudott győzni.

 

A párosítás története

A két csapat 26. alkalommal fog találkozni egymással. Utoljára a 2016-os szezon során csaptak össze egymással, amikor a Patriots 35-17-re le tudta győzni ellenfelét a Gillette Stadionban.

A Patriots örökmérlege mint említettem már 16-9 a Bengals ellen, az utóbbi 10 mérkőzésből ráadásul 8-at meg tudott nyerni.

Patriots mérlege hazai pályán 10-2, azonban idegenben már csak 6-7. A Paul Brown Stadionban ez 2-2.

A 2013-mas szezon során a 4-0-ás mérleggel rendelkező Patriots látogatott Cincinnatibe, ahol azonban nem tudtak TD szerezni és 13-6-os vereséget szenvedtek. Ezzel szakadt meg Tom Brady 52 mérkőzéses sorozata, amikor is minden mérkőzésen legalább egy TD passzt kiosztott. Az minden idők 2. leghosszabb ilyen sorozata.

 

Amikor a Patriots fut

Úgy tűnik hozzá kell szokni, hogy teljesen mindegy ki az ellenfél, a Patriots nem tud folyamatosan sikeresen futni. A Chiefs a 31. legjobb, vagyis a 2. legrosszabb futás elleni védelemmel rendelkezett, optimisták lehettünk, hogy Michel és a többi futó végre sikeres lesz. Azonban ez nem így történt. Igazából még csak közel sem kerültek ehhez. Michel első 3 futásából 1, 2 és 3 yardot tett meg. Összességében pedig 8 yarddal fejezte be a mérkőzést 5 kísérletből. Ez persze nagy részben nem rajta múlott, nem kapott sok segítséget a támadófaltól. Burkhead 15 yardot tett meg 7 kísérletből. Ha a támadófal nem tud réseket, nem is lyukakat nyitni még az ellen a védelem ellen sem, akkor nehéz elképzelni, hogy ez a közeljövőben meg fog változni. És akkor most érkezik a Bengals, akik a legrosszabb futás elleni védelemmel rendelkeznek. Átlagban 157.6 yardot engednek az ellenfeleknek a földön. Képes lesz Michel és Burkhead megtalálni a réseket? Nem fogadnék rá.

Előny: Bengals

 

Amikor a Patriots passzol

A Bengals passz elleni védelme már jobban teljesít, 19. legjobbnak számít. Darqueze Dennard és William Jackson egész jól teljesít a CB poszton, míg a két Safety Jessie Bates és Shawn Williams. A Bengals mindössze 7 INT-et szerzett idén, amiből Bates jegyez 3-mat. Ráadásul az irányítósiettetés sem segíti őket igazán, a Bengals 21 sacket szerzett idén amiből Geno Atkins 4.5-et, Sam Hubbard 5-öt és Carlos Dunlap 5.5-öt. A Patriots támadófala ugyanakkor nem mindig tudja megvédeni Bradyt. Bradyn folyamatosan nyomás van, így pedig nehéz folyamatosan pontos labdákat dobni. Ráadásul amikor a fal elegendő időt biztosít Brady számára, még akkor is nehezen talál célpontot Edelmanon kívül. Valahogy meg kell találni a módját, hogy a többi elkapót is játékba tudja hozni.

Előny: Patriots

 

Amikor a Bengals fut

Amikor egy csapat folyamatosan hátrányban van, nehéz a futójátékra támaszkodni. A Bengals pedig 1-12-vel áll és mindössze 85.8 yardot tesz meg a földön ennek köszönhetően. Joe Mixon egy jó képességű futó, azonban ő sem kap elég segítséget a faltól és a lehetőséget sem kapja meg sokszor az állandó hátrányban való játék miatt. Mixon 789 yardot futott idén 3 TD-vel. Gio Bernard most már csak a passzjátékok során lép pályára, mindössze 43 futási kísérlete van. Mindezek ellenére, van tehetség ebben a párosban és a Patriots ellen Zac Taylor megpróbálhatja majd a futójátékot erőltetni a mérkőzés elején. Az elmúlt hetekben a Patriots védelme jobban teljesít a futás ellen, kiküszöbölték a korábbi hibákat. Lawrence Guy és Danny Shelton nagyon jó munkát végeznek a falban.

Előny: Patriots

 

Amikor a Bengals passzol

Zac Taylor újra kinevezte kezdő irányítónak Andy Daltont, azok után, hogy pár mérkőzésen az újonc Ryan Linley kapott lehetőséget. Dalton egyértelműen jobban teljesít. Dalton az egész szezon során inkonzisztensen játszik, azonban többnyire meccsben tartja a Bengalst. A Bengals 12 vereségéből 7-szer egy labdabirtoklásnyi volt a különbség. Dalton kedvenc célpontja Tyler Boyd, aki már 73 elkapással, 833 yarddal és 3 TD-vel rendelkezik, azonban az irányítónak valaki más kell majd találnia, ugyanis Gilmore jó eséllyel eltünteti majd a pályáról. John Ross épp visszatért a sérültlistáról, az elkapó 3 TD és közel 20 yardos átlagot hoztt össze az első 4 mérkőzésen amikor pályára tudott lépni. AJ Green továbbra is sérüléssel küzd és már az is biztos, hogy nem fog pályára lépni a hétvégén. Azonban ott van még Tyler Eifert akit ugyancsak be tudnak vonni a passzjátékba. A Benglas támadófala már 43 sacket engedélyezett idén. Ez valószínűleg jócskán nőni fog a Patriots irányítósiettetőivel szemben.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka

LB Ja'Whaun Bentley - térd
DL Byron Cowart - agyrázkódás
WR Julian Edelman - térd/váll
OL Tedd Karras - térd
CB Jason McCourty - ágyék
WR Mohamed Sanu - boka
DL Danny Shelton - váll

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

"Képes lesz Michel és Burkhead megtalálni a réseket?"

Ami nincs azt nagyon nehéz megtalálni. A legjobb futó sem ér semmit valamire való blokkolás nélkül. Egyébként remélem ezen a meccsen már valamit mutatnak a támadók is, mert a Bengalsé a liga egyik leggyengébb védelme, szóval ha itt sem látunk semmit akkor nincs is miről beszélni.

Egyetértek. Odakint is  általában magabiztos Pats győzelmet várnak, de hozzátszik, hogy a csapatnak - a támadóknak - most már le kell tenni valamit az asztalra, vissza kell találni a kijelölt útra, ha tényezők akarnak lenni a rájátszásban.Biztos görcsösen fog indulni a játék, egyszerűen kelleni fog néhány jól kivitelezett drive és akkor benne van a pakliban, hogy  beindulnak a dolgok.  Valahogy le kellene lazulni, miközben az a mentalitás kell végig , mint a KC meccs vége felé. A kinti szakértők is azon értetlenkednek, mi lehet az oka annak, hogy még mindig ilyen mértékű az esetlegesség Bradyék játékában. 

Pont arra gondoltam, hogy nem lesz lehengerlő a támadó sorunk.

1, eddig sem volt az

2, ezen a meccsen valószínű nem kell megszakadjanak majd, amint meg lesz a vezetés menni fognak a futások, legalábbis erőltetni fogják a futást time managment címen.

3, Valamiért az az érzésem, hogy a szükséges minimumot fogják a pályára tenni a kövi 3 meccsen.

Nyilván a Bills ellen kutya kemény lesz, de otthon meg lesz a W. Nem számítok látványos támadó játékra.

Azt gondolom hogy a következő sebességi fokozatot a PO-ra tartogatják, ami persze lehet hogy nincs, vagy kevés lesz. És ez lehet hogy nem is tudatos, inkább csak az hogy már nem lehet hibázni - és ebből fakad egy erősebb mentális töltet ami megmutatkozik a playek során

Sokkal inkább érdekel a támadók mentális hozzáállása, leginkább Brady-é.

Vajon mit fogunk látni? 

A feltüzelt vezért, vagy azt aki rezzenéstelen arccal ül a padon bármi is az eredmény.

So kíváncsian várom a meccset.

Ezt a meccset így vagy úgy, de biztosan behúzzuk.
A jövő heti lesz a kulcs. Ha a Bills ellen jól játszunk, biztató lesz a támadójáték, és jó játékkal nyerünk, akkor lehet ebben az évben is valami még. Ha marad ez a nyögvenyelős, akkor nem sok izgulni való lesz januárban.

Nyerünk és szétfutjuk őket!

Hát, meglátjuk. Várom, hogy beinduljanak a dolgok és legyen egy kényelmes 34-13, de esélyesebb egy 20-10, érdemi javulás nélkül. Mindenesetre a W muszáj, hogy meglegyen valahogy. 

(Az a 13-6 milyen botrány meccs volt, atyaég..😃)

Mi van akkor ha azonos lesz a mérlegünk a Bills-el? Megelőzhetnek minket? Kiszámolta már valaki?

Nem tudnak megelőzni mert nem lesz azonos a mérlegünk.

Ne agyalj ilyeneken mert csak idegesebb leszel tőle meg mi is. Elég idegesítő hogy magunkhoz képest milyen nézhetetlenül szar focit játszunk. :)

Nagyon izgalmas az AFC ben és az NFC ben is hátralevő 3 forduló gyakorlatilag a Baltimore_on kívűl még senki nem helyezése nem biztos sőt

még a Ravenst is érheti meglepetés a Steelers ellen. 

A Billsnek az a szerencséje hogy a Houston és a Titans 2x egymás ellen játszik így valamelyik mindenképpen lecsuszik a Wild Card helyről.

Az AFC ben is lesznek még nagyon komoly rangadók nem lehet PO ra tartalekolni senkinek. 

Go Steelers 

A Ravens 1. kiemelést szerintem be lehet írni, háromból nem fognak kétszer kikapni (szerintem egyszer sem).

A CIN engedi átlagban meccsenként a legtöbb futott és a legtöbb passzolt yard-ot a ligában. Amennyiben nem nyerünk fölényesen (Dalton ide vagy oda)...nincs mit mondanom.

Minden a tamadofalrol szol,emiatt nyogvenyelos minden(futas,passz). Ha nem sikerul osszekovacsolni oket ,denveri focsoportdonto var a csapatra. Ha sikerul ,helyreall minden kocka es hatar a csillagos eg.

 

Cowart nem utazott el, a többi korlátozott sérült elvileg játszhat, így JE vagy akár Karras is. (Patspulpit)