Hogyan alakul(hat) a Rájátszás?

Kép
Playoff

A tegnap esti mérkőzések egy része meglepően alakult, sőt, volt, ami akár kedvező is lehet a Patriots számára. Ez persze a saját véleményem (bár gondolom nem vagyok vele egyedül), hiszen tudom, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy a legerősebb ellenfeleket kapjuk, és rajtuk átgázolva nyerjünk a döntőben. Én úgy gondolom, hogy a playoff-ba jutó csapatok kiérdemelték a részvételt, és sokat nem szabad levonni abból, amit akár a közös mérkőzésen (Ravens, Chiefs, Texans, Bills), akár az adott csapat egyéb mérkőzésein láthattunk (Titans). Így a könnyebbnek gondolt ellenfél simán lehet nehezebb, mint a most nagyobb mummusnak számító csapatok (gondolok itt a Chiefre és főleg a Ravensre).

A Bostonsportjournal-on jelent meg egy cikk, ami ezzel a témával foglalkozik, ebből osztanám meg a fontosabb dolgokat:

Tegyük fel, hogy a Patriots az utolsó fordulóban nyerni tud a Miami Dolphins ellen. Ekkor biztossá válik a második kiemelés, mivel a tegnap esti Ravens győzelemmel az első kiemelés már elúszott. Ebben az esetben az első héten pihenhet a csapat, és TV-ből nézheti a Wild Card kört, ami az alábbiak szerint valószínű:

  1. Ravens
  2. Patriots
  3. Chiefs
  4. Texans
  5. Bills
  6. Titans

Ebből adódóan a párosítás a következő:

A Chiefs fogadja otthon a Titans-t, és a Texans fogadja otthon a Bills.(Szerk: És hogy ez miért lehet jó azoknak a szurkolóknak, akik tartanak a Chiefstől, esetleg a Texanstól?)

A Titans az a csapat, akivel most senki nem akar találkozni. Mielőtt kikaptak Ryan Tannehill vezetésével 3 ponttal a Texanstól, és 10 ponttal tegnap a Saintstől (sokkal szorosabb volt a meccs, mint amit az eredmény mutat, főleg, hogy ugyanaz a bíró-Jerome Boger [ismerős a név ugye?] nem fújt be egy fejre menő szándékos ütközést, amiből fumble lett), azelőtt a Titans 7 mérkőzésből 6-ot megnyert. Plusz az elmúlt két mérkőzéses nagy részében nem volt aktív RB Derrick Henry, WR Adam Humphries és CB Adoree Jackson.

Ráadásul a Titans a 10. héten 35-32-re megverte a Chiefs-et úgy, hogy Mahomes közel 450 yardot passzolt!

A Chiefs ebből adódóan tegnap valószínűleg a Steelersnek szurkolt (akik a Jetstől kaptak ki, így kiestek a rájátszásból). Sokkal szívesebben fogadták volna a Bills csapatát, mint Mike Vrabel egységét.

És itt jön az izgalmas rész. Ha a Titans megveri a Chiefs-et, akkor ők mennek a Ravenshez, és a Texans/Bills győztese jön a Patriotshoz a Chiefs helyett. 

És azt se felejtsük el, hogy a Titansnek sokkal nagyobb esélye van végül megvernie a Ravens-t, mint a Billsnek vagy a Texansnak.

Szóval (Szerk: legalábbis a szerző ajánlásával) mindenki csapjon fel Titans cheerleadernek, legalábbis addig, amíg nem találkozik velük a Patriots az AFC döntőben.

 

Ti mit gondoltok a leendő párosításokról, kit látnátok szívesen, és kit kerülnétek el mindenképpen? Vagy jöjjön a legerősebb, mindegy kit kapunk? 

 

Ezúttal szeretnék én is mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánni a magam, és a Szerkesztő társaim nevében is!

Hozzászólás

Sziasztok, először is kellemes Karácsonyt minden szurkolótársnak, a szerkesztőknek külön köszönjük az egész éves kiemelkedő színvonalú munkáját.

OFF:

Nézem az NFL honlapján, hogy a Seattle-nél meg mindig nem jelölik a playoff résztvételt, holott ha jól emlékszem az már az előző héten is megvolt Nekik. Ezt érti valaki? Köszönöm előre is.

ON:

A Playoff picture-nél be vannak jelölve tuti rájátszás csapatként, a csoportállásoknál meg nem. Ez nyilván egy hiba az oldalon.

Jöjjön akinek jönnie kell, ha úgy játszunk és olyan győzni akarás lesz a csapatban, mint a Bills ellen akkor nem kell tartanunk senkitől!

A Steelers miert szallt ki? Es meg a Raiders is lehet 6. (Igaz, ahhoz 5 meccsnek kell ugy alakulnia) Persze ha a Titans nyer, akkor ok jutnak be, mindegy mit jatszanak a tobbiek..ez igaz.

Őszinte leszek, nem néztem meg a cikk helyességét. Jelenleg valóban így áll a helyzet, hogy a tiebreaker miatt a Titans a 6.

 

Akkor a teljesség igénye miatt így néz ki az utolsó szabad hely sorsa:

Titans:

Ők a 6.-ak, ha:

  • Nyernek a Texans ellen.
  • Vesztenek, de a Steelers is kikap a Ravenstől.

 

Steelers:

Ők a 6.-ak, ha:

  • Nyernek a Ravens ellen (kezdők lehet pihennek a Ravensnél) ÉS kikap a Titans is.

Raiders:

Ők a 6.-ak, ha:

  • Nyernek a Broncos ellen ÉS kikap a Titans ÉS kikap a Steelers ÉS nyer a Colts (Jaguars ellen) 

Tegnap Makáék azt mondták, hogy a CLE-CIN meccs is kell az OAK-nak, de az espn machineben bármelyiket jelölöm (CIN/CLE), akkor is az OAK-at hozza ki győztesnek...

Illetve ugyanitt ha a Titans és a Steelers kikap, de a JAX nyer, akkor megint a titánok mennek be.

Az a helyzet, hogy én két honlapon néztem meg mielőtt beírtam a fenti lehetőségeket, de egyik se jelölte a JAX meccset. Playoff Machine valóban hozza a Steelerst, akkor, amit írtál. Persze lehet ezt még bonyolítani. Mert ha:

Titans, Steelers kikap ÉS JAX nyer ÉS Raiders is nyer akkor viszont megint a Titans jut be. (Ugye Raidersnek 4 függő meccse van, ebből ha 3 bejön, tehát ők is nyernek, Titans+Steelers is kikap, de a Colts nem, akkor így nem jut be a Raiders, viszont a Titans igen).  

 

Sőt, továbbmegyek:

Titans + Steelers + Chiefs + Raiders vereség ÉS Jaguars győzelem esetén a Titans jut be, de a kiemelés változik, a Texans lenne a harmadik, és a Chiefs a 4. 

Persze akkor is helyet cserél a Chiefs és a Texans, ha nyer a Texans és kikap a Chiefs. 

 

El lehet ezzel szórakozni :)

A Titans-nek lenne esélye a Chiefs ellen, míg a Steelers-Raiders párost lesimáznák Mahomes-ék, így szurkolok nekik. A Bills pedig sztem eltakarítja a Texanst majd és megszorongathatják Lamarékat is.

 

OFF: BB telefonálhatna a régi cimbiknek Clevelandbe, mert nagyon ügyesen megfogták másfél meccsen keresztül a Ravens O-t. Lenne mit tanulni :)

Nem hiszem, hogy kellene, ha jól emlékszem mi voltunk azok akik először megállítottuk őket majd egy félidőn keresztül (a borzasztó kezdést követően).

A tight endek ellen vagyunk bajban, mert se DMC, se Chung nem jó opció Andrewsékra. Futásnál kiblokkolják őket a holdra, passznál meg max a YAC-ot tudják limitálni..erre leszek kíváncsi, ha összefutnánk megint, hogy mit okoskodott ki az öreg, persze limitáltak a lehetőségek, mert Harmon meg ilyen szempontból semmire nem jó..

Azért bízom abban, hogy a Cheifs vagy Titans eltakarítja őket az útból :)

Ez nem így van, idézem magam fentebbről: "Persze akkor is helyet cserél a Chiefs és a Texans, ha nyer a Texans és kikap a Chiefs. "

Ha ez a helyzet áll elő, akkor a Chiefs a 4. ,  míg a Texans a 3. kiemelt. Ebben az esetben ha mindkettő nyer, tehát továbbjut a 3. és a 4. kiemelt, akkor Ravens - Chiefs és Patriots - Texans lenne.

A Ravens nem fog mindenkit pihentetni de a játékosok is csak emberek és egy sérülés veszélyes szituacioban biztos nem fognak 100 % osan blokkolni vagy ütközni hogy a PO ra  esetleg kiessen.

A 3 hét kiesés meg lehet megtöri egy kicsit a lendületet a Hollóknál és sok játékosuknak nincs meg PO rutinja ami a szakértők szerint nagyon sokat számít. 

Aki kis sérüléssel bajlódik az tuti nem fog játszani a Steelers ez a Texansnal is benne lesz a pakliban.

A Texans Fuller nélkül eleg gyengenek tünt

a Buccaners ellen csak Winston benazasa miatt tudtak nyerni. 

 

Viszont van rivalizálás, ha el tudnák ütni a divízió ellenfelet a PO-tól az se lenne rossz, de hajlok inkább rá, hogy a pihentetésen lesz a fő hangsúly