Ups & Downs - Wild Card mérkőzés: Patriots vs Titans

Kép
Ups&Downs

Egy hullámzó szezon befejezését jelentette a Titans elleni 20-13-as vereség, több nagy sorozat is megszakadt, nehéz nem úgy nézni erre a mérkőzésre, mint valaminek a vége, és kizárólag ezt a 60 percet értékelni, én mégis megpróbálom. Lássuk, kik kerültek a szezon utolsó Ups&Downs cikkébe!

UP

Duron Harmon: Harmon a meccslezáró interceptionjei miatt vált híressé, ezúttal Tannehill passzát a negyedik negyed elején halászta le, újabb esélyt adva ezzel a támadósornak a fordításra - ami sajnos nem sikerült.

Kyle Van Noy: Van Noy jól játszott idei utolsó (vagy végleg utolsó?) meccsén a Patriotsban, elért egy sacket, valamint kiharcolt egy fumble-t is, ami kis szerencsével a Patriotsnál is kiköthetett volna.

Támadófal: A sokat kritizált támadófal a PO-ra összeállt, még ha csak ilyen kicsi is a minta. Összesen egy nyomást és 4 QB hitet engedtek, szinte mindig jó védelmet biztosítottak Brady számára. A futójátékot is jól segítették, főleg ha a szélek felé ment a play, középen azért akadtak gondok.

DOWN

Futás elleni védekezés: Erről nagyon nem kell semmit mondanom, ott futotta szét Derrick Henry a védelmet, ahol akarta, összesen 182 yarddal zárt, de a félidőben már 120+ yard volt a neve mellett... A második félidőben már jobban tudták limitálni, de a 200+ földön engedett yard ritkán jelent jót....

Terrence Brooks: Chung sajnálatos sérülése után ő foglalta el a veterán safety helyét, de egyáltalán nem játszott jól. Az első TD-t róla kapta a Patriots, és a meccs végén is engedett egy first downt, ami eldöntötte a találkozó sorsát.

Jake Bailey: Az újonc punter szezonbeli legrosszabb teljesítménye pont a rájátszás első meccsén érkezett, egy nagyon rövid puntja mellé, rúgott két touchbacket is. Mondanám, hogy a következő alkalommal lehet javítani, de az sajnos már csak augusztusban fog eljönni...

Red zone offense: Az egész szezonra jellemző játékot hozta ismét a vörös zónában a támadóegység, egyszer még egy Edelman endarounddal sikerült bejuttatni a labdát a célterületre, aztán viszont egy yardon megállt a tudomány, nem sikerült hat pontra váltani a hatalmas esélyt. Sajnos ugyanazt a támadósort láttuk a Titans ellen is, mint a szezon második felében, nem volt titkos playbook a rájátszásra. Ami számomra rendkívül furcsa volt, hogy a jól működő screen játékok teljesen eltűntek a második félidőre, pedig ígéretes yardokat hoztak ezek a playek eddig.

A szezonfelező cikkemhez hasonlóan, jövőhéten érkezni fog a szezonértékelő cikkem, ha bárkinek bármilyen kérdése van, a kommentszekcióban kérdezzen nyugodtan, megpróbálok rá válaszolni.

Hozzászólás

Hát ez az, amit nem bírok felfogni az egész idény alatt: kipróbálunk valamit, működik, majd többet nem vesszük elő. Egy dolog nem múlik el: az a középre futás. Mint a világegyetem állandói: tér, idő, meg a középre futás hülyén.

És ráadásul JMD "feje a seggében" - én is olvastam a Pats oldalán az igen szálkás szurkolói véleményeket -, de BB ezt miért hagyta egy teljes idényen át? Miért hagyta, hogy semmit, de semmit nem találtak ki a rendelkezésre álló játékosállományra hosszú hónapokig? Nem tudom, Bradyék mit és mennyit gyakoroltak az elkapóival meccsek között, de hogy a sokat emlegetett kémiát a játékuk még nyomelemekben sem tartalmazta, az biztos. Na, nekem ez a dühítő. Mire számítsunk így a következő szezonra? És érzésre kicsit BB-t is fáradtnak éreztem, márpedig egy tök új csapatot kell mostantól felépíteni, mert látva a FA listát, a magból alig marad valaki. Mondjuk izgalmas offseasonnak nézünk elébe, csak pislogni fogunk a sok változástól. Legalább erre várjunk, ha már a SB maga kicsit közömbössé vált...

GOOOOO PATS!!!

 

Tényleg azt gondolod, hogy egy play-t (pl. középre futás) önmagában lehet értékelni? Az a minimum, hogy egy drive része, de leginkább az adott meccs, sőt szezon egyetlen eleme. Lehet vele előkészíteni egy következő játékot, vagy felépíteni egy mintát. Edelman endaround TD-je, például, valószínűleg nem működött volna a korábbi középső futások nélkül; sőt, ha eljátszottuk volna ezt korábban, mondjuk a Houston ellen, akkor idén már egyáltalán nem. Az, hogy valami egyszer bejön, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy még ötször be fog jönni... Ezzel nem azt mondom, hogy JMD mindent jól csinált, mert nyilvánvalóan nem, de ennél azért picit összetettebb a dolog, minthogy "középső futás, fújj".

1 yardról ráadásul ponthogy a szélső futással sikerült hátrébb kerülni, ott bele kellett volna állni egy gyömöszölésbe még kétszer, mondjunk inkább talán Boldennel, vagy egy QB sneak-be, tök konzervatívan.

Sajnos akinek a kozepso futas, csak egy kozepso futas es nem ismeri ennel osszetettebben a jatekot, annak nehez ezt szemleltetni. Ugyanugy csak 1 playt fog latni es nem egymasra epulo jatekokat, mintakat, amiket exploitalni lehet. Egyre tobb a szakmai velemenyt formalo forumozo, de addig se jut el a tobbseg, hogy ezzel akar tendecialisan felhuznak egy linebackert a LoShoz kozelebb egy kesobbi playekben, amikbol mukodni fog egy masik szamunkra tok evidens jatek.

Valóban nagyon sok egymásra épülő taktikai elem van, akár a meccs tervet, akár a játék hívást nézzük.

Most is tényleg nagyon sok “remek” egymásra épülő játékot láttam, különösen a második félidőben.

Remélem nem sértődsz meg, ha azt azért nem hiszem el, hogy azért nem vittük be 1 yardról, hogy megtévesszük, összezavarjuk az ellent és megalapozzunk egy majdani játékot, hátha eljutunk még a red zone-ba.

Általában igaz a mezőnyben, amit a középső futásokröl írsz. Amúgy ez nem egy play volt, hanem 3. Kicsit azért megvilágíthatnád, hogy ha a labda az egy yardosról indul, hová húzod fel a linebackert, amikor az end zonnal együtt eléggé szűk a terület, továbbá, ha már 2 reménytelen középső futással felhúztad esetleg akár egészen a LoS-re, ha véletlenül nem ott álltak volna fel (az első kísérletnél 7-en, a másodiknál 9-en, a harmadiknál szintén 7-en, ráadásul pontosan abban a felállásban, mint az elsőnél voltak a LoS-en ) akkor, mi értelme a 3. ugyanolyannak? Mind a háromszor ugyanaz a Titans játékos, ugyanúgy csinálta meg a szerelést. Arról nem is beszélve, hogy ezek a középső futások semmiben nem segítették elő JE td-jét, mert utána voltak, de ezt az előtted szóló írta.

Maradjunk annyiban: nem tudjuk mire gondolt a költő (JMD), de ezúttal ezt valószínűleg elszabta.

Mivel a futasunk tokeletesen mukodott az elso felidoben igy en 1 yardrol nem latom okat a futas kritizalasanak. Raadasul a Michel futas pont hogy nem a center melle probalt iranyulni. Egyik a guard es a left tackle koze full back tamogatassal. Pech hogy baromi jol vedekezett az ellenfel, foleg az az Evans, akit tobben szerettunk volna ha a Pats draftol le. A masik Wynn moge iranyult, de ott is parades vedojatek jott. A Burkhead futasnal pedig a masik oldalrol ert at az end, ami szinten nem mindennapi muvelet, plusz kellett megint Evans szembol.

A peldam az LB felhuzasaval altalanos volt, nem erre a playre iranyult. De meg sem lepodom..

Amugy ha futsz 5 yardos atlag felett egy felidoben,passzjatekod akadozik egesz evben..Sneak nem johet szoba a felallas miatt, mindket center melletti gap fogva..akkor miert lenbe hiba a 3 futas? Nem a vegeredmeny fogja legitimalni a legjobb varhato ertekkel biro dontest.

Tehat a kolto arra gondolt, hogy ha ilyen atlaggal futunk, akkor azt az 1 yardot is megoldjuk..mondjuk pont ugy ahogy a Rams elleni SB-n is ezt hivta be Michel pedig megfutotta..erdekes, azt nem kritizalta senki ;)

Ahogy a Chargers ellen is futott ilyet Michel..a Chiefs elleni elso futott TD-jere nem emlekszem, lehet az is kozeli volt kozepre..de lenyegtelen. Ha TD akkor ok, ha nem, akkor balfek hivas..logikus :)

Szerintem azzal nincs is gond, hogy elsőre futást hívott be, az általad is megvilágított okok miatt. Viszont az olyan jól sikerült, hogy hátrébb szorultunk vele. Utána még kétszer behívni szinte ugyanazt, az már nem jó döntés. Az általad említett Rams elleninél azért elsőre megcsináltuk, nem mellesleg Andrews és Develin a pályán volt. 

Az eredmény egy döntés elemzésénél bizony tud legitimáló tényező lenni, elég ha a gurulós szállóigére gondolunk: a gólt soha sem kell megmagyarázni. Persze ettől még lehet olyan, hogy előzetesen jó döntésnek tűnt valami, de ha az nem vezetett eredményre, akkor bizony nem az volt a jó döntés a pályán. Nyilván ez már csak utólagos okoskodás ilyenkor. Ami a legkönnyebb.

Itt viszont sokaknak - és nem csak fotelszurkolóknak - az a baja ezekkel a hívásokkal, hogy minimum a 3. downra már előzetesen is hiba volt ezt behívni. 

Majd ha eloallnak egy konkret play otlettel, akkor lenne errol ertelme beszelni. Mert az nem otlet, hogy passz. Konkret play kellene utvonalakkal es kulcsokkal, sorrendben.

A 3.ra futas sem volt rossz lepes. Tavaly a KC ellen passzoltunk az 1 yardosrol, aztan Gronk volt a celpont megis Int lett..mit irtak a szurkolok? Miert nem futottunk..

A legnagyobb varhato erteke a stab szerint a futasnak volt..plane hogy elotte a meccsen egyszer sem fordult elo, hogy 3 jatekbol ne tudjunk 1 yardot megtenni..nem maga a futas volt rossz hivas, hanem a vegrehajtas illetve az ellenfel kiemelkedo megmozdulasai ekkor.

Na látod itt a lényeg! Nem nekünk kell konkrét playel előállni hanem annak aki az OC jelen esetben JMD. Mivel ő ismeri a playeket és ez a munkája amit NEM VÉGZETT ELÉG JÓL! Mint tudjuk. Ennyi erővel Hue Jackson is jó edző csak hát az ellenfél mindig jobb volt pedig ő a lehető legjobb játékait hívta be.... na hagyjàl már :D

Faszság volt azt annyi. Vagy neked fizetnek ezért, hogy pajzsra emelve hordozd őket pl.: JMD?

És mivel a az összes fórum összes kommentjét megvizsgáljuk nagyonnagy többségben vannak a kritizáló vélemények. 

Most vagy mindenki hülye vagy vagy helikopter...

Ó dehogynem! Amit JMD csinál azt soha semmilyen körülmények között nem lehet megkérdőjelezni. Mert az ötlet jó volt. Csak hogy ez a valóságban korántsem így van. Ha az 1yardról nem tudsz TD-d csinálni és hívsz 3 futójátékot és azért nem jön össze mert mondjuk a RB kiejti, megbotlik stb abban az esetben valóban lehetett jó elképzelés, de amikor 2ből 2szer megállítanak ráadásul egyszer negatív jardon és harmadjára is megpróbálod és nem sikerül akkor azok a hívások rosszak voltak. Ennyire egyszerű! Bele lehet magyarázni meg ki lehet rekeszteni embereket azzal a megjegyzéssel hogy nem ért hozzá és hogy akkor mondjon jobbat de sajnos ez semmi más csak elfogúltság és a megmagyarázhatatlan megmagyarázása. És figyelmen kívül hagyása a ténynek, hogy szar próbálkozás volt. Ez itt semmiféle játékok megalapozása nem volt a későbbiekre. (Nem elvitatva, hogy létezik ilyen ebben a játékban) de megalapozni  valamit nem azt jelenti, hogy halott dolgokat erőltetek. Itt pedig ez történt. Ezzel védekezni egyenértékű azzal ami itt nagyon sokat elhangzik hogy ha fos az O játékhívás az alapszakaszban az azért van mert van egy másik 7 lakat alatt őrzött playbook. Ami láthatjuk, hogy nincs. (Olyan persze van, hogy nem mutat meg többet az ember amikor nem kell, de olyan nincs hogy nem mutat meg többet amikor meg nagyonis kellene)

A kansas elleni vereség alkalmával pár yardról CSAK passzjáték lett behívva, egyetlen futás sem. Ismerjük az eredményét..Szóval nem értem mitől vagy Te vagy bárki más biztos abban hogy passzal megoldottuk volna? Miközben az egész meccsen nagyszerűen futottunk eddig a pillanatig, amikor nem is a play volt a hibás, hanem a végrehajtás és nem elsősorban a futó miatt. Volt parádés D megmozdulás 2 esetben, egynél pedig konkrét center hiba..Ezekről mit tehet JMD?

Én nem mondom hogy nem lehetett volna passzt behívni, hanem azt mondom, hogy a látottak alapján ahogy addig ment a meccs, és ahogy egész évben szenvedtünk a passzokkal a goal line szitukban és a red zoneban úgy általában, én nem értem miért gondoljuk hogy a passz jobb lett volna..vagyis tudom: azért mert a futás nem lett az, akkor biztos a passz a jobb. De ez nem igaz..ebben speciel nem látom hogy JMD balfék lett volna, akkor sem, ha hívhatott volna passzt is. Nem tette, mert úgy ítélte meg minden infóval a birtokában, hogy a futás jobb. Én ezt eltudom fogadni, megtudom érteni. Azt is eltudom fogadni, hogy passzolni is lehetett volna, de akkor valami indok legyen már mellette hogy pontosan ki az első kulcs, mi a route, hogy blokkol hozzá a fal, kell-e RB vagy fullback ehhez, a többi WR vagy TE pedig milyen útvonalon lesz, hogy legyen második és harmadik kulcs is a playben. Persze azt is értem, hogy erre a többség képtelen lenne válaszolni, mert ilyen mélységben még el sem gondolkozott egy játékhíváson..csak az a lényeg hogy passz kellett volna. De kinek a jó isten szerelmére?

Nézd. Én csak egy dolgot nem értek. Miért hiszi itt azt bárki, hogy nagyobb és ami fontosabb relevánsabb tudással rendelkezik bárkinél? Az, hogy te egy felrajzolt playt akarsz itt hallani bárkitől statisztikailag kielemezve levezetve az nonszensz. Se te, se én se senki itt nem ért ehhez a játékhoz jobban mint egy mezei fotelszurkoló! Ebből következik, hogy míg én nemtetszésemet fejezem ki eme adott 3 játékkal kapcsolatban az azért van mert nem sikerült! És ez a leginkább befolyásoló tényező a véleményem megalkotásában. Hidd el totàl nem érdekel, hogy melyik az a passzjáték vagy futójáték amivel megszereztük volna a TD-t csak az érdekel, hogy nem lett meg. És így joggal kritizálom, mert nem tetszik és egy szurkolónak ez a dolga vérmérséklettől függően. De az nonszensz, hogy azt mondod, hogy igen nem sikerült de ettől ez még egy jó elképzelés volt. Mert ez ellentmondás :D Ha nem sikerült rossz elképzelés volt. Ez ennyi. És nem gondolom, hogy ha te vagy én vagy bárki olyan dolgot magyaráz bele hogy (igen igen de ment a futás és hát amúgy meg lehetett volna de az xy pont odaért, a másik nem úgy blokkolt és a kansas ellen sem ment stbstb) annak bármi nemű hitele lenne. Mert a te okfejtésedet követve akkor ha jól értem azt mondod, hogy ez a 3 hívás abban az esetben a lehető legjobb 3 hívás volt. És ha így van akkor ez egy lehetetlen szituáció és soha a büdös életben nem lett volna belőle TD. De azért ezt had ne vegyük kézpénznek... Az a helyzet, hogy hívott 3 játékot ami nem jött be = szar 3 hívás volt. Ennyi amit meg lehet és innen meg is tudunk állapítani se több se kevesebb.

Csak erre mondod te azt, hogy: De nem itt a Kárpátok ölelte Magyarországon ahol a pats.hu kommentelői vannak szolgálatban! 

🤦🏻‍♂️

Nézd én pontosan látom, hogy itt azt hiszi a többség, hogy mindenki egy szinten van..de nincs. És tök mindegy hogy ki van jobban képben, az a lényeg hogy vannak, akik jobban értik amit látnak, mert szélesebb körben szereztek tudást, még ha ez elenyésző is egy valódi szakértőhöz képest. A lényeg hogy pontosan lehet látni, ki az aki csak a tévében látta a játékot, nem olvasott róla máshol szakmai cikket..(és itt nem a csapat körüli dolgokra gpndolok, hanem konkrét játékelméletről) mert átjön a kommentekből..de ez nem is lényeges addig a pontig, amíg ezek az emberek tisztában lennének ezzel és nem akarnának ráerőltetni másokra olayn dolgot, ami a 2+2=5 szintjén van. Pláne hogy startégia, játéekelméleti szinten alá sem tudják semmivel támasztani, csak a NEM SIKERÜLT és ezért nem lehet jó érvük van, ami ugye kicsit fura..

Én elég jól értek a pókerhez..persze ott is mindenki aki az asztalnál ül, ért hozzá és nem érti miért kap ki, vagy miért mondják rá hogy fish, ha éppen akkor nyert..mert oddson kivül adott meg és a minimális esélye jött be, de mivel ő ezt nem tudja mindig megfoja adni, tehát akkor is veszít amikor éppen nyer. De őt ez nem érdekli, mert neki is van véleménye és ugyanannyit érthet hozzá mindenki..de hát ez badarság. Vannak akik jobban értenek és vannak akikkevésbé. Szerintem ez tök normális..én abszolút nem értek az autókhoz, ettől még véleményem van..Mondjuk hogy a BMW jóautó, de hogy miért, azt már nem tudnám megindokolni, hiszen nem értek hozzá. Ettől még ülök kocsiba napi szinten kb..Aztán mégsincs lövésem a motorról, a karburátorról, a gyertyáról meg úgy kb semmiről, hogy mitőllesz jobb egyik kocsi a másiknál. Elfogadom, hogy nem értek hozzá így ha valaki érvekkel támasztja alá, hogy egymásik autó jobb, hát akár el is fogadhatom vagy köthetném az ebet a karóhoz, hogy nem a BMW a jobb,miközben ennyi lenne az össz érv a tarsolyomban mert a fejembe vettem.

2 dolog. 

1. Nyilván vannak akik jobban és vannak akik kevésbé értenek hozzá itt is. Viszont aki itthon jobban ért hozzá és aki nem tudás beli deficite elhanyagolható. Ha szembeállítom egy NFL edző tudásával. Ebből következik, hogy ilyen mélyen a részletekbe menő okfejtés teljesen felesleges mert az itthoni nagytudádú akárki sincs kanyarba akár egy mezei kinti ovis edzőhöz képest. De érdekes, hogy kint senki sem akarja mosdatni jelenleg JMD-t. Nem fura ez egy kicsit?

 

2. Pont te állítod ezzel az álláspontoddal azt, hogy 2+2=5. Mert meg szeretnéd magyarázni, hogy ez zseniális hívások tömkelege volt. És az eredmény ugye nem ezt igazolja.

ennyi

Hát én pont nem ezt írtam..Én ellentétben veled nem állítok semmit a playekről. Megérteni próbáltam, miért 3 futás jött. Erre ezt a logikai magyarázatot tudom a szerény képességemből felhozni, de számomra ez elegendő ahhoz, hogy azt gondoljam nem volt rossz a hívás ebben a goal line helyzetben. Hangsúlyozom nem állítom, hogy zseniális volt, vagy ne lehetett volna jobb, bár nyilván jobbat mondani nem tudnék, így hogyan kritizálnám? Az ugyanis nem jelent semmit, hogy nem sikerült..már a play hívás minőségére nézve nem számít, ugyanis nem ebből fakad a jó és rossz hívás.

A konkrét passzjátékot útvonalakkal pedig azért írtam, mert a világ legegyszerűbb dolga, kijelenteni valamiről, hogy rossz, de se megindokolni szakmailag , se jobbal előállni szakmailag nem jön senki. Márpedig úgy azért elég ingoványos elfogadni, hogy szar volt, ha nincs jobb ötlet..és az nem ötlet hogy passz, vagy futás másfelé, vagy passz a sarokba, vagy ilyen általánosságok..mert ez nem ötlet, ez beböfögés szakértelem nélkül.

Az amcsi fotelben ülők miért lennének másfélék? Ráadásul többen is vannak, így a hangosabbak is többen lesznek..ugyanúgy 1.0-n nézi a többség..legalábbis akik a környezetemben ültek, vagy a bárban, vonaton, büfében beszélgettünk velük többnyire hasonlóan vélekedtek..ha megvan a play jó, ha nincs az szar..:)

Valaki utalt rá, hogy sokan eltűntek innen a hónapok-évek alatt. Vajon véletlen? Ha megnézzük a nickeket kik ontják a tutit és veregetik egymás hátát kb ugyanazokat leírva, akkor láthatjuk mi a hangadó vonal errefelé..Szegény Croacker a belét kidolgozza a rovatával, ami a legszakmaibb magyar nyelvű rovat hazánkban és mit ad isten..oda alig érkezik komment. Véleményező szinte nulla, köszönő az igen. Véletlen lenne? Aligha..

A dicséretet köszönöm, jól esett! Igyekszem minőségi tartalmat előállítani, ha minden jól megy jövőre is ;)

" Az a helyzet, hogy hívott 3 játékot ami nem jött be = szar 3 hívás volt. Ennyi amit meg lehet és innen meg is tudunk állapítani se több se kevesebb. "

Most ez komoly? Ha nem jön be szar a hívás?? nem számít az egyén aki végrehajtja meg a védő aki megakadályozhatja? Tehát ha bejön jó, ha nem jön be rossz..akkor azt hiszem minden szakmai tudásod ki is merítettük, a továbbiakban lényegtelen reflektálni ilyesmi érvekre..

 

Adja az ég 🙏🏻

Nekem már csak egy kérdésem lenne ha már így piedesztálra emelted kétségbevonhatatlan tudásod. Mikor láthatunk akár az ncaa-ben fasza megalapozott játékokat hívni? 🤷🏻‍♂️

Sajnos akinek a középső futás csak egy középső futás és nem ismeri ennél összetettebben a játékot, annak nehéz azt szemléltetni, hogy az isteni JMD a három nyomorék középső futásával milyen jól megalapozott a következő, az előző játékokon alapuló játéknak, a draftnak... Főleg JMD találékonyságának hála 9 hellyel előrébb húzunk a 2020-as drafton, mint kellene és a tehetségének hála 4 hétig nézhetjük más csapatok játékát. Remélem kivágják végre, mint macskát szarni mielőtt csontig expoitálnák a tehetségét és remélem, hogy nem BB utódjának jött vissza, miután beégett Denverben (és kicsit St.Louis-ban) és megszívatta a Colts-ot. A zseni legalább harmadik futásra megpróbálta volna a legfizikálisabb futónkat, Boldent (aki sajna egy támadásban sem vett részt! 🤯). Lehet, hogy a titkos PO játékok forgatókönyvét a repülőn felejtette. (Ja, nem mert otthon játszottunk...)

Ha valakinek az a téveszméje lenne, hogya SB szereplés csak túlzott szurkolói elvárás, az nézze már meg, legyen szíves a csoportgyőzelemkor kiosztott pólóra mi a vihar volt írva. Plusz a górénak sem volt túl kóser ez az év....(fejek fognak hullani...) 

És légy szíves ne vitatkozz egy rétegblog főszerkesztőjével, mert rád küldi mind a két követőjét. Kövess engem és süllyedjünk bele a kisstílű fotelszurkolók Kárpát-medencei fertőjébe. Menjünk és darts-ozunk egy JMD fejű táblára, az a mi szintünk...

Mert az sokkal szakmaibb, hogy lefordítva a mondandód: Eddig ment a futás szóval jó lesz az most is 3x és ennyi szakmaiság van az állításodban nem több. Cizellálhatod ahogy akarod.

Na de én itt kiszálltam. Hagyom, hogy elmélyedj az analitikában és a játékelméletben a továbbiakban ;)

Hát elég részletesen leírtam merre, kinek blokkjain sikerült futni és ez önmagában több szakmai észrevételnek tűnik, mint a nem sikerült ezért szar és mást kellett volna..de hát már az elején jeleztem, akinek egy középre futás az csak egy középre futás, pláne ha még nem is sikerül..ott nincs miről beszélni igazából :)

Neked tényleg nincs életed? Szakmázzon az aki ért hozzá, nekem eszemben sem volt... Engem itt csak az hergelt fel, hogy olyan nagy szakinak hiszed magadat, mert utánaolvastál pár dolognak, írkálsz félévente valamit egy olyan izé,  rétegblogra, kimentél egy foxborough-i meccsre és már mindent tudsz... Ember, a földlakók 99%-a azért nézi az amcsifocit, mert imádja, ahogyan lebombázzák egymást, látványosak a pontszerzések, jó buli ezt játszani és ha kimész nézőként, akkor sokáig tart a meccs, ami alatt jókat lehet zabálni és sörözni.

Egy Rams elleni meccsen egy fura gyerek ült mellettünk a lelátón, aki nem az élőben zajló meccset nézte, hanem a közvetítést az ölében lévő tableten és a statisztikákat nézte a telóján. Ebbe annyira belemélyedt, hogy a taknya ráfolyt a tabletre....(Brrrrr!!!!)  Én inkább sörrel a kezemben ordibáltam a Patriots győzelemnek... (Nekem az is jó...)

és ez így van jól, hogy ezt tetted..én szintén :)

De mivel leírod hogy nem is értesz hozzá és utána se olvasol, akkor vajon miért állsz bele egy szakmai kérdésbe, ezt nem értem én? Véleményed lehet, ahogy mindenkinek, de azért értelmes ember tudja mihez nem ért és elfogadja ha más meg igen..És itt nem az én véleményemre utalok, hogy az szakmai lenne. Ahogy a szakmai "tudásomhoz" nincs köze a megnézett meccsnek, se a blognak..bár a jelek szerint az nagyon szúrja a szemed, de ezek szerint olvasod valamiért ha ennyire naprakész vagy belőle :)

Volt itt jó pár értelmes figura, akik aztán eltűntek..most meg veled az élen van egy hangos tömeg, aki kevésbé szakavatott, mint akik eltűntek. Ettől még tök jó, hogy írsz Te is, meg a hangos tömeg is, hiszen ez egy szurkolói oldal és nem szakmai fórum. De vannak kérdések, amikben nem a hangos tömeg lesz a mérvadó..

Én se élen nem vagyok, sem hangos nem vagyok, se tömeg nincs mögöttem, sőt, senkit nem ismerek a fórumról... Nem lehet, hogy az ilyen tudományosnak gondolt kekeckedések miatt mentek el az értelmes figurák? A folyamatos répaméregetések miatt? 

Az meg, hogy melyik kérdésben ki a mérvadó?! Az, akinek 6 gyűrű van a ujjain, na, ő mérvadó, mi meg pancsolunk az ovimedencében...

Most akkor nemigen tudom hogyan volt. A Gamebook szerint mindhárom futás a left tackle irányában volt és mindháromszor az 1.körös Titans-es ILB, Evans szerelt (A 2.-nál a NT-el közösen). Ez olyan nagyon "egykaptafás" megoldásnak tűnik, mert nem hiszem, hogy Evans mindhárom snap-et előre látta, hogyan lesz és gyorsan odaért akárhonnan. 2x pluszként Roberts és Newhause is segített, hát nem sokat értünk vele. Nem azt vitatom, hogy futni kellett-e, mert egyetértek vele, de így elég fantáziátlannak/makacsul erőltetettnek tartom ezt a 2.-3. kísérletet.

Majd ha nem a gamebookot nézed, hanem a felvételt, akkor láthatod hogy nem volt mindhárom ugyanolyan futás. teljesen más a blokkolási séma, ahogy írod is volt amelyiknél ROberts is ment takarítani, tehát JMD minden segítséget megadott a futóknak, hogy befussanak. DE A VÉDELEM IS A PÁLYÁN VAN! Ha a mi védőink szerelnek így, akkor mekkora szeni BB,Patricia,Flores, Crennel vagy aki épp hívta és mekkora zsenik a játékosok akik épp szereltek szenzációs játékot bemutatva..hát most az ellenfélnél jött Evans és a DE és kétszer is parádéztak, miközben nálunk az egyiknél Karras egyértelműen óriásit hibázott. Ugyanez a play Develin és Andrews mellett TD-t ért elsőre. De volt, hogy ugyanezzela fallal Michel is befutott, nem kell sokat visszatekerni az időben a Titans meccs előtt..Most meg sajnos nem sikerült.

Abban a driveban amiben Jules dropja volt, ott is tökéletesen lettek behívva a játékok, de Tom alul dobta az egyiket, amiben maradt yard bőven, pedig jobban volt felrajzolva mint kivitelezve..és JE dropnál is teljesen jó hívás jött, hiszen JE nem azért volt tök üres mert ő akkora zseni és ez az ő érdeme, hanem mert JMD ilyen playt tervezett meg, és ebben az egyik kulcs JE, amit Brady tökéletesen meg is dobott..aztán hiába a JMD meg TB jó döntés, ha JE elejtette..

Passzjáték volt, nem sikerült, és nem JMD miatt. Vegyük már ezeket észre, hogy nem szerencsés mantrázni valamit ennyire egyoldalúan..ha JE elkapja  a passzokat, akkor ő az isten..de aki behívja azt, megtervezte azt, az meg amúgy kit érdekel..majd ekézzük, ha valami nem sikerül. De mást nem ekézünk..

És JMD nem hibátlan, sőt voltak érdekes hívásai, de pl TB hányszor hívott át RPO játékot, amit JMD behívott, aztán az itt írkálók közül hányan hallottak róla egyáltalán? Pedig le van nyilatkozva, hogy 10+ esetben RPO lett a hívás és TB MINDBŐL sima futójátékot csinált..mégsem támadja ezért senki TB-t, mert fogalma nincs senkinek arról, hogy TB hívta át sima futásra..de ezért is JMD-t ekézzük.

Vagy azok a TB passzok amik 3rd&longnál 3-4 yardra mennek, vagy eleve a pick6 a végén, ami ha Sanu kezébe landol is game over kb, mert esély sincs kilépni, vagy haladni vele..ez se JMD, ez is TB döntés..

Azért JMD-nek tudnia kellett, hogy Roberts nem Develin és Karras nem Andrews, sőt Gronk sincs blokkolni, de egye fene elsőre próbáljuk meg. A negatív yard-os eredménynél viszont már meg is győzödhetett róla. Nem tudom mi lett volna a helyes döntés, de szinte u.az erőltetése még 2x valahogy azt sejttette/árulta el, hogy nincs más megoldásunk. Evans is így látta. :)

Hát, a Facebook kommentek mindig is híresek voltak a kiváló szakmaiságukról bármiről is legyen szó az orvostudománytól a fiskális politikáig...

Jaaa de persze a pats pont hu kommentszekciója az NFL kamara részét képezi nem? :D

itt mindenki offense játékhívásból doktorált csak akkor azt nem értem miért nem egy nfl csapat HC-a... 🤷🏻‍♂️

Szerintem aki JMD hívásait kérdőjelezi meg a fotelből, úgy hogy semmi rálátsa nincs a játékosokra a tv-n kivül, nincs infója az egészségügyi helyzetekről, de még egy defense felállás alapján áthívni sem tudna egy playt, mert azt sem érti melyik felállás ellen, hol és hogyan kellene optimálisan támadni, azt sem tudja mi a valós playhívás és mit hív át a QB, de ezért az OC a felelős..na ott van némi szakmai túlkapás. Mert valljuk be röhej, hogy bárki megkérdőjelez egy olyan döntést, amiről neki még halvány fogalma sem lehet és hát láthatóan nincs is..

Nem csoda, hogy BB fáradtnak tűnt. A nyakába szakadt egész évre a Defense, amit biztos nem volt kis munka ilyen szintre hoznia hétről-hétre. Emellett ott volt az NFL100 műsorban végig szakértőként a szezonban, ami megint nem lehetett kis teljesítmény sem szakmai (szellemi leterheltség, azért nem mindegy mit mond főműsoridőben ország-világ előtt), sem utazás és időbeosztás szempontjából (fizikai leterheltség). És mindezek mellett nyilván neki is vannak magánéleti dolgai mint mindenki másnak.

Nyugodtan oda lehet írni a futás elleni "védekezést" is, benne BB-vel, aki most nagyon mellényúlt ezzel a meccsel a védelem megszervezése terén. 201 yardot futott Henry majdnem 6 yardos átlaggal, erre nincs, nem lehet mentség, főleg úgy, hogy a Patriots hivatalos oldalán írt - itt is megjelent - felvezetőben ott áll feketén-fehéren, hogy mit fog erőltetni a Tennessee, és hogy a Patriots mit akar majd megakadályozni: a futást. Hát marhára sikerült. Csak a meccs ment el rajta.

A futások elleni védekezés is belefért szerintem a downba, mégiscsak több mint 200 yardot futott az ellenfél.

Nálam még up Folk is. Sőt azért a szezon végére stabil lett.

Down még az edzői stáb. Főleg offense oldalon. Ami működik azt teljesen hanyagoljuk. Helyette a sok értetlen játékhívás. Remélem elviszik JMD és új offense kordinátorral kreatívabb játékhívások lesznek.

Hát nem volt könnyű kiválasztani néhány UP-ot a kevésből. Az OL egyedül egyértelmű számomra is, Harmon és KVN egy-egy villanása Nekem véleményes. Úgy gondolom White UP! Futás 1 att 14 yard, elkapás 5/5 62 yard, összesen: 76 yard. Meg Folk is! DOWN-ba elfértek volna még néhányan...sajnos. :(

Szerintem a futás elleni védekezés marhára nem a down-ba való.

A közvetítésben is elmondták, hogy a Titans pont a futást tudja jól ellenünk, mert ... mert ... tádám ...  egyszerűen megvan hozzá a tömeg fölényük, a pont erre való embereik (fal + futó), nekünk viszont nincs elég nehéz védő játékosunk a megállításához. Látszott, hogy a DL-t folyamatosan meg tudták blokkolni, és ha egy 20-30kg-vel könnyeb DMC-vel találkozik Henry, akkor pusztán a tömeg előnyéből adódóan csinál rajta +3-4 yard-ot.

Ez csak ki*tt fizika: Az nyer, akinél a tömeg x sebesség nagyobb.

A saját buta kis fejemben már a meccsen az ötlött fel, hogy igenis volt egy megvalósítható terv, ami pl. a következő lehetett. A futást megakadályozni nem lehet (van ilyen), ezért lehetőség szerint minimalizálni kell a futott yard-okat, ezzel több futás snap-et kényszeríteni őket. És hogy ezt, hogyan fordítjuk az előnyünkre? Az én teóriám az, hogy arra bazíroztunk, hogy a nagyobb tömegű sportolóknál az szokott lenni, hogy alapesetben ugyan jóval nagyobb erőkifejtésre képesek, de hosszú távon hamarabb elfáradnak, illetve lassabb a regenerációjuk. És szerintem pont ez volt, amit a második félidőben láttunk, a futás lassítás és megállítás kulcsa. Az idő múlásával, amikor fáradni látszott az O faluk, már nem volt olyan jó az összmunka, már nem mindig tudták megfelelően elnyomni a védőket, és a kisebb tömegű, ezért kicsit fittebb, jobb kondiban lévő védők már át tudtak slisszanni közöttük.

A Titans sok futás kísérletének igazi oka az volt, hogy az O#-ünk egyszerűen nem csinálta meg azt a mennyiségű pontot, hogy a Titans-nek váltania kelljen egy olyan játékból, amiben különben előnyben volt. Miért váltottak volna, nem nekik volt sietős.

Tulajdonképpen hány pontot kapott a D, miközben kb. 90% futás volt? Ez egy rossz teljesítmény? Ennyi kapott ponttal nem lett volna esélyünk nyerni? Nem adták elégszer vissza a labdát az O-nak?

A JMD vs "kreativitás" vs "középre futás" témakörben:

Szerintem leírtátok már százezerszer, de én is le fogom: Valaki adjon már egy életszerűnek tűnő választ arra a kérdésre, hogy vajon hogyan lehet az, hogy egy 10-40 éve több száz, meg több ezer elemzésen és meccsen túl lévő OC, HC, meg a nem tudom hány fős stábja(!!!), akik egész héten Titans-t elemeztek, ráadásul a meccsen csak ezzel foglalkoznak, hogy nem gondolnak arra, hogy "húbammeg, hát ne középre fussunk", meg "húbammeg, ez a figura bejött, akkor mást se csináljunk innentől".

Nem lehet, hogy ez egy totálisan hibás túlegyszerűsítése a dolognak? Most komolyan gondolja valaki, hogy JMD, aki tavaly a KC ellen pikk-pakk felrajzolta a győztes drive-ot, most totális amnéziát kapott és hirtelen még nálunk is kevésbé értett hozzá?

Nyilván lehet kritizálni, hogy nem találta meg a kulcsot a D feltöréséhez, amit meg talált, azt a lyukat meg betömték, de az szerintem nevetséges állítás, hogy nem tudott továbblapozni a "középre futás" játékoknál. (Amiből eleve van vagy 20 változat a playbook-ban)

14 pontot engedett a D (és nem mellesleg szerzett egy labdát). Ez kb. a fele pont  annak, amit az elmúlt 10 meccsen a többi csapat átlagolt a Titans ellen. Mindez úgy, hogy nem volt Garbage time kb az utolsó Titans drive-ig, mert egy pont volt a különbség. A futás védekezés lehet, hogy "gyenge" volt, de a védelem összességében kiváló volt. Ja, és megnéztem, még a labda birtoklásban is elhanyagolható a különbség (2 perc a TItans javára), szóval azt sem lehet mondani, hogy nagyon irányították a meccset a futásokkal. Ez a meccs nagyon durván az O# sara. 

Láttam pár cikket, amit gyorsan felhúztak erre, hogy Henry elverte a Pats-t egymaga. Szerintem ez marha nagy hülyeség. 

Port elverni egy valakin nem ildomos, pláne ilyen összetett játék esetén, de ha már le lett írva: Bailey igen gyenge volt. (Pont most) Megkockáztatom, ha ő rendben lett volna, akkor nyerünk. A punter egy lesajnált állás, miközben nem... 

Mi a baj White-al? Egy futásból hozott 14 yardot, 5-ször célozták meg, mind az 5-öt elkapta 62 yardért. Ez nem ér egy up-ot?

15 pont.

Ennyi kellett volna az offensetől. Hiába futott egy millió yardot Henry, a D 14 ponton tartotta a Titans!

4 kulcs pillanat volt. Ben Watson hatalmas elkapásánál a Cannon hiba, Edelman ki nem kényszerített dropja, Harry ki nem kényszerített dropja és az hogy 1yardról 3 kísérlet alatt nem tudtuk bevinni a labdát. Bármelyik megvan, más lehetett volna a mérkőzés. A legfájóbb az, hogy ilyen D mellett nem tudott a csapat csak 15 pontot csinálni.

Mind emellett a kulcs a Miami meccs volt. Ott ment el minden. Az az egy hét plusz nagyon hiányzott volna mindenkinek, a sérülteknek (pl. Edelman) és az egész csapatnak pihenés és taktika szempontjából is.

Ez a sportban a legszebb. Ami most fog következni. A Patriots padlóra került és innen nyeri meg 2021-ben a Super Bowlt!

Az elmúlt években azt hallottuk, hogy 5 hét lemaradásban vagyunk a többi csapathoz képest az új idény felkészülésében. 

Most csak 1 hét a hátrányuk! 

 

Jövőre sima SB győzelem! 😁

Joe Judge lett a Giants HC-ja... Fogyunk... 

Amúgy az FK-n pont ezt a JMD kritizálós play van kivesézve, éshát nem éppen arról szól, hogy JMD hibázott a hívással. Hanem az ellenfélvédelme tökéletesen játszott és minden párharcot megnyertek..(sajnos)

Halihóóóóó,

Szerintem:

UP:

  • Letudtuk az aktuális No.1 WR kulcsfontosságú droppját (remélem JE11 még ezután sokáig lesz csapattag!).
  • Hetekkel előbb kezdhetjük meg a felkészülést a következő szezonra, mint a jelenlegi 8 legjobb csapat.
  • Remélhetőleg az utolsó középre futás hívásokat láttuk JMD-től.

DOWN:

  • Már 1 héttel le vagyunk maradva a következő szezon felkészülésében 20 csapathoz képest.
  • Amikor a fagyi visszanyal a szándékos önbüntetésekkel.
  • A teljes DEF és ST, mert megint nem szereztek pontot a győzelemhez --- ez különösen a 2. félidőben tűnt fel.