Pletykarovat: Brady és Amendola újra egy csapatban?

Kép
TBDA

Brady nehezen került (ha egyáltalán került) egy hullámhosszra a 2019-es szezon elkapóival. Ez jó részt annak volt köszönhető, hogy az elkapók nem tudtak elszakadni a védőktől. Ha ezt az "apró" problémát orvosolni szeretné a csapat, lehet, hogy egy régi társat kellene adni Brady mellé. 

Az egész ötlet Doug Kyed-től származik (és állítólag ez egy megalapozott információra alapul), és arról szól, hogy Brady újra Danny Amendolával szeretne együtt játszani egy csapatban. Hogy ez a csapat a New England Patriots lesz-e, az egy nyitott kérdés, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha Brady egy olyan elkapótól várna segítséget, akivel már korábban szoros kapcsolatot és bizalmi rendszert alakított ki, és akire lehet számítani a nehéz helyzetekben. 

Amendola ugyanúgy free agent lesz az új szezonban, mint Brady, így ne lepődjünk meg, ha a két fél keresni fogja a lehetőséget, hogy együtt játszhassanak. Ez az "összeborulás" természetesen csak akkor érdekli a Patriotsot, ha a csapat, ahol játszani fognak, az történetesen egy bostoni csapat. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy Amendola finoman szólva is odaszúrt jó párszor Bill Belichicknek, szóval azért kell(ene) egy kis békülés is a nagy visszatérés előtt. Azonban volt a múltban pár játékos, akikre azt gondolhattuk, hogy ők sosem térnek vissza a csapathoz. Gondoljunk csak Jamie Collinsra, de Brain Hoyer és Deion Branch is többször volt a csapatnál. 

Ha esetleg valaki megfeledkezett volna Amendola szurka-piszkájáról, álljon itt néhány példa:

Miután az Eagles elleni SB döntő után távozott Amendola a Dolphinshoz, azt mondta, hogy " Adam Gase edző a srácokhoz tartozik, és a srácokért mindent megteszel a csapatban. New Englandben olyan volt, mintha lenne az igazgató, meg az igazgatói iroda és hasonló sz@rságok. Ezt jó és rossz értelemben is mondom".

És ezt a nyilatkozatát se felejtsük el: "Nem egyszerű [Belichick edzővel játszatni], az biztos. Néha jó nagy s€ggfej tud lenni".

Elmondta a véleményét Butler padoztatásáról is: "Utólag olyan érzése volt az embernek, hogy mi is igazán a célunk itt a döntőben? Ezt az egészet valószínűleg soha nem fogom megérteni. Kitettem a szívem lelkem a pályán, és az egyik legjobb játékosunk még csak pályára se léphetett".

Enyhítő körülmény, hogy egyébként Amendola Belichickről mindig szuperlatívuszokban beszélt, mindig a legnagyobb edzőnek nevezte, illetve kiemelte, hogy a sok negatív esemény ellenére mindig bajnokesélyes csapatot sikerült összehozni minden évben. (Szerk: itt valószínűleg a sérülésekre gondolt, legyen az Gronk, Edelman stb.) Szóval annyira senki se lepődjön meg, ha 2020-ban együtt látjuk a pályán a Brady-Edelman-Amendola triót, míg a pálya szélén Bill Belichick és JMD hívja a játékokat.

Természetesen mindig van egy "ha" a történetben, hiszen ez csak egy pletyka. De a pletykát ültessük át véleményre:

Kell-e a Patriotsnak egy olyan játékos, mint Amendola? Tételezzük fel, hogy BB tanult a 2019-es szezonból, és maga is rájött, hogy milyen nehéz jó elkapókat találni, így jelöljük meg azt a választ, hogy "Igen, kell". 

Jakobi Meyerssel, Mohamed Sanuval, és N'Keal Harryvel a Patriots elkapóbázisa nem volt túl mély, és ezek a játékosból igencsak hiányzott az a fajta ügyesség, rutin, ami ahhoz kellet volna, hogy az elkapások után first downt érjenek el, és életben tartsák a drive-okat. Ennek eredményeként a Patriots 81-szer puntolt (!!!). Ez nagyon sok punt. Ennél csak egyetlen csapat puntolt többet, a 7-9 el végző New York Jets. A többi rájátszásba jutó csapat átlagosan 63-at puntolt. Összehasonlításként, a két döntőbe jutott csapat, a Chiefs és a 49ers 48, illetve 52-szer puntolt. 

A 2014-2018 közötti időszakban a Patriots átlagosan 67-szer puntolta el a labdát. Nagyon leegyszerűsítenénk, ha azt mondanánk, hogy 14 puntnyi különbséggel meg lehetne váltani a világot. De a 2019-es szezonban ez a 14 punt biztosan világmegváltó lett volna a Patriotsnak! A Texans elleni vereségnél 4-szer puntolt a csapat, és 6 ponttal kapott ki. A következő héten a Chiefs ellen szintén 4 punt volt, és 7 ponttal kapott ki a csapat. Adjuk hozzá az egyenlethez azt is, hogy 2/5 volt  a 4. kísérleteknél a mutató, és a két mérkőzésen 11/29 volt a sikeres 3. kísérletek aránya. Ebből világosan látszik, hogy mennyire szenvedett a Patriots az első kísérletek megszerzésében.

Ha az ominózus 3&5-nél nem Dorsett, hanem Amendola van a pályán, akkor a FG helyett valószínű TD-t ér el a csapat. Ha a következő drive-ban nem Harryvan a pályán, hanem Amendola, akkor vélhetően nem Interception lesz a játékból, hanem elkapás. (Szerk:Ha emlékeztek rá, itt vesztette el az 1-1 elleni párharcot Harry, és engedte magát elsodorni úgy, hogy nem harcolt a labdáért eléggé). Ha a következő drive-ban Amendola a pályán van, akkor talán nem Meyersnek kell odadobni a labdát 3&6-nál.(Ennél a játéknál Meyers megállt, visszafordult, Brady pedig oda dobta a labdát, amerre eredetileg futott az oldalvonal mellett). És tudjátok mit? Ha Amendola lett volna Sanu helyében, akkor a 3&4-ből nem 3, hanem legalább 4 yard lett volna. (Szerk: itt Sanu üresen kapta a labdát, és ahelyett, hogy előre vetődött volna, inkább eldőlt, és így fél yard kellett volna még. A védő akkor ért oda, amikor már a földön feküdt...).

Talán így már érthető a dolog...

És hogy teljes legyen a kép, hogy Edelman-on kívül mennyire pocsékul teljesített a többi elkapó, és mennyire nem lehetett rájuk számítani, álljon itt az, hogy melyik elkapó hány first down-t szerzett:

  1. Julian Edelman: 54
  2. Jakobi Meyers: 17
  3. Philip Dorsett: 17
  4. Mohamed Sanu: 14
  5. Josh Gordon: 10
  6. N'Keal Harry: 7

 

(Szerk: Ezen az adatsoron én dobtam egy hátast. Gondoljatok bele:

Gordon 6 meccsen 36 target 20 elkapás, abból 10 first down, 287 yard
Sanu 47 target, 26 elkapás, 14 first down, 207 yard
Az újonc Meyers 41 target, 26 elkapás és 17 first down, 359 yard
Dorsett 54 target, 29 elkapás, 17 first down, 397 yard.
Edelman: 153 target, 100 elkapás, 54 first down, 1117 yard. 


Ez százalékosan így néz ki: (elkapás %, first down/elkapás, yard/elkapás):

Gordon:  55,5% , 50%, 14,4 yard
Sanu: 55,3% , 53,8%, 8,0 yard
Meyers: 63,4%, 65,4%, 13,8 yard
Dorsett: 53,7%, 58,6%, 13,7 yard
Edelman: 65,3%, 54%, 11,2 yard

A következtetéseket meghagyom Nektek).

Szóval látható, hogy a második legeredményesebb elkapó a first down terén eléggé lemaradt. Nem kicsit. 54 vs 17. Ehhez képest Amendola egymaga szerzett 36 first down-t a 2019-es szezonban a Lionsban.

(Szerk: megnéztem a teljes kép miatt az ő adatait is:

Amendola: 97 target 62 elkapás, abból 36 first down, 678 yard
A fenti statisztika nála így néz ki:
63,9%, 58%, 9,8 yard.

Az első %-al a fenti ötösből második lett volna. A második %-al a harmadik. A yard/catch-el az ötödik. De a first down-okkal ugye a második. És azt se felejtsük el, hogy neki nem egy Brady, hanem 8 meccsen Stafford, 5 meccsen az újonc Blough, és 3 meccsen Driskel dobált. Amendola kedvét úgy látszik még az sem szegte, hogy a Lions csúfos 3-13-1-el végzett, csoport utolsóként. Gondoljuk el mi lenne, ha ismét a kedvenc QB-ja dobálna neki?)

Amendola biztos, hogy nem a leggyorsabb, a legerősebb, legnagyobb elkapó. De az biztos, hogy egy hullámhosszon van/volt Bradyvel, amit nem lehet csak úgy bárkinek megtanítani. Így ért el 2017-ben 40 first downt Amendola, és ezért kapott el TD-t mindkét Superbowl győzelemnél (és egy sikeres kétpontost  az Atlanta ellen!). És emiatt volt a sarokköve a Jaguars elleni AFC döntőben a hihetetlen fordításnak is, amikor két TD-t is elkapott a negyedik negyedben, és így bejutott a Patriots a döntőbe. 

Amellett, hogy Amendola 35 éves lesz a következő szezonra, a Lionssal a második legtöbb yardot szerezte karriere során. Tette ezt úgy, hogy a fent felsorolt QB-k dobáltak neki. 

Természetesen az első és legfontosabb, hogy ez a fenti gondolatmenet értelmet nyerjen az az, hogy Tom Brady a Patriotsnál folytassa. Egészen addig ez az egész csak találgatás.

Szerk: Én nagyon szeretném látni újra a kedvenc triómat együtt. Na jó, legyen  meg a negyedik kedvenc is, gyere vissza Gronk ;)   

 

Forrás: cbs, nesn

Hozzászólás

Mielőtt kommentálnám a cikket, engedtessék meg néhány gondolat mert régen "dumcsiztunk.":

1. Szerintem Brady marad tehát a cap space nagyon alacsony lesz. Elveszítjük Thuneyt, Collinst, Van Noyt és a két Mccourtyt. Cutoljuk Sanut és Hightowert, Lacosst és Chungot. Gilmore át lesz struktúrálva picit. Az elkapósor szar.

2. Leírtak miatt kell 1 kiváló falember, remélhetőleg elég lesz 1 linebacker mert talán Hightower belemegy az fizucsökkentésbe, ha nem akkor 2 kell, 1 safety és 1 corner és 2 TE, 2 Ntackle, 2 új WR.  Ha az öreg nem bénázza el akkor ez a draftról, illetve az FA piacról ha nehezen is de megoldható. Ez 9-10 új játékos tehát nagyon kell a jó draft.

3. Mindenki a Kansast tartja jövőre a legesélyesebbnek a SB-ra , én azonban egyáltalán nem. Bongyorka új szerződést kap a nyáron amire jelenleg sincs pénzük. Legalább három meghatározó játékost vesztenek a pénzhiány miatt.

Végül a cikkhez a véleményem, hogy jöhet Amendola de nem tudom hogy 35 évesen mennyire lesz segítség. Az egész idényre biztosan nem megoldás.

Kieg embernek elférne, mondjuk WR4-nek, de nem tőle kell várni a megváltást. És egyre kevésbé JE-től. Fel kellene építeni Harryt (biztos hogy több van benne, mint amit ebben a fél szezonban mutatott), Sanunak megtalálni a helyét az offseasonben vagy cutolni és legalább egy elkapót draftolni (WR-ekben nagyon mély az idei class).

Mivel ez "találgatós" poszt, tételezzük fel, hogy TB marad és megszerezzük Dolát, akinek képességeihez nem fér kétség. Amikor Nálunk játszott, olyan Ofalunk volt, amelynek a "kiegészítő" emberei akár futásnál, akár passznál olyanok voltak, mint Gronk, Allen, Develin, akik szükség esetén akár egy hetes falat is képesek voltak alkotni, a center pedig Andrews volt. A felsorolt 4 játékos közül most egyik sincs ill. Develin és Andrews állapotáról/vissszatéréséről nincs infónk. (Én szkeptikus vagyok a visszatérésükkel kapcsolatban, de szeretnék tévedni.) Amennyiben Cajuste használható lesz és Wynn sem sérül újra meg, Thuneyt is megtartjuk, a fal elfogadható lehet, bár a C poszt enyhén szólva kicsit gyenge Karras-al és talán Johnson is tudja valamilyen elfogadható szinten pótolni Develin-t. A TE-ek viszont harmatgyengék a látott képességeik alapján, főleg a blokkolásuk az, pedig a testalkatuk megfelelő, kérdéses, hogy képezhetők-e ebben a vonatkozásban. Amennyiben nem, kell 2 jobb TE-is a FA piacról/draft-ról/trade segítségével. Amennyiben Thuney elmegy és nem sikerül megfelelő TE-eket szerezni, TB-nek jövőre is többnyire csak legfeljebb 1-2 mp-e lesz, ami alatt Dola sem tud majd csodákat csinálni. Kétségtelen, hogy kicsit megoszlana a figyelem JE és közte, de amennyiben az ellenfél 4 emberes passrush-al is sikeres lesz, fedezni tudják akár duplán is Őket. Ráadásul egy 34 és 35 éves elkapó sérüléskockázata/felépülése sem egy sima ügy. Összefoglalva, szerintem Dola csak néhány csepp lenne a támadó corps "elégedettségi poharában".

Egyébként elgondolkodtatott, az a cikkben szereplő adat, hogy Dolának a fél szezonban újonc QB-k passzoltak, sikeresen! Lehet, hogy Stidham-al is jól kijönne?

a legnagyobb következtetés, hogy JE lett keresve a legtöbbször..így nyilván háromszor annyi targetből, háromszor annyi 1st downja lesz :) Ha hozzávesszük a kulcsszitukat, 3.downoknál, akkor ott biztosan túlsúlyban van a szerepe felé menő passzokban, tehát megint a 1st downos elkapásainak a száma növekedik a többiekkel szemben.

Ha lenne Amendola, akkor a többiek száma esne be, vagy JE száma? Mert ha előbbi, akkor ugyanaz a helyzet van, hogy JE felé 3x annyi laszti repül..és ugyanekkora maradna az olló. Ha JE száma esne be, akkor meg a többiek ugyanezt hoznák csak Jules helyett Dola kapja el néha..Szóval nem változna semmi a számok szerint.

A %-os 1st down elkapásokból érdemes következtetni, nem pedig a darabszámból. Hiszen utóbbi aránytalanul torzítani fog a jelentős célbavetél szám miatt.

Százalékosan pedig a 1st downt érő elkapások sorrendjében JE a 3. mindössze 2 tizeddel megelőzve Sanut.

Az a 14 punt az 14 elkapás/16 meccs vagyis meccsenként nincs egy egész elkapás. Erre lenne White, Burkhead,a 2db tight end és a JE-n kívüli elkapók 5-en (Gordon,Meyres,Sanu,Dorsett,Harry) vagyis 9 ember. És még általában van fullback is, aki elkaphat 1-1 first dwont-t érő lasztit. Ez majdnem mindenkinél 1db elkapással jelent többet 1down-ért a pálya valamelyik részén. Nem hiszem, hogy a számaik jelentősen változnának egy 1st down catch miatt..főleg ha mondjuk ez csak 50%-os elkapási ráta lenne, mert ugyan feléjük van beírva a passz, de elkaphatatlan volt, vagy a fal miatt eleve esély se volt megfutni az útvonalat, mert nem tartottak elég ideig. Az se mindegy, ezen passzok hány százaléka ment double coveragebe pl.

És ha jobb a fal és jobban futunk, akkor aligha ezek a számok jönnek ki ezekkel az emberekkel is. Pláne ha lett volna érdemi tight end játék is, vagy full back segítség.

 

Ebben most nem értünk egyet.

Miért kellett célba venni ennyiszer JE-t? Mert ő volt szabadon+ő volt megbízható. Épp ebben hozna változást Amendola, akiben bízik Brady, és mint látszik a Patriotsos ÉS a Lionsos számaiból, el is tud szakadni, biztosabb kezű is, és nagyobb arányba szerzett first down-t.

Ezt az önmagaddal való ellentmondást nem is értem: "Ha lenne Amendola, akkor a többiek száma esne be, vagy JE száma? Mert ha előbbi, akkor ugyanaz a helyzet van, hogy JE felé 3x annyi laszti repül..és ugyanekkora maradna az olló." Ha a többiek száma csökkenne, és ezáltal Amendola száma venné át a helyét, akkor nem maradna ekkora olló, hiszen ha csak a Lionsos számait nézzük, akkor két játékosunkat helyettesítene csak Amendola egyedül (36 first down ~= Meyers+Dorsett ) . Akkor úgy nézne ki az elosztás, hogy JE 54 first down, Amendola 36, és utána jönne valaki más. Nekem ez sokkal szimpatikusabb, mint az 54-17-17, mert irreálisan nagy a terhelés JE-n és kiszámíthatóbb az egész.  Így nem lenne igaz az sem, hogy 3X maradna az olló, max 1,5.

Ha pedig JE száma csökkenne? Még kiszámíthatatlanabb lenne a támadás. Nekem pl az 54-36-14 nél jobban tetszene a 45-36-23 is. Jobban eloszlatva a passzokat, a védelemnek többfelé kellene összpontosítania.

A másik dolog: a 14 punt az nem 14 elkapás. A 14 punt helyetti 14 elkapás 14*3 lehetőséget jelent. Az bizony 42 lehetőség. Sőt, ha utána megint first down van, akkor akár 14*3*3-at, tehát akár 126 lehetőséget (persze csak akkor, ha az elkapás után csak a harmadikra sikerül a first down). Így a matekod nem helyes a 14 elkapással, ebben gondolom egyetértünk. Sokkal sokkal több lehetőséget vesztett a csapat a 14 punttal. 

 

Megbízható, biztos kezű elkapók kellenek, akikben Brady is bízik kulcs szituációkban is. Amendola ilyen Jules mellett. Én örülnék ha jönne, és nem Sanukat és Dorsetteket kellene nézegetnem.

Ráadásul ha van Jules mellett MÁSIK figyelendő elkapó, akkor Dorsett mindjárt jobb helyzetben van - én képtelen vagyok elfelejteni, hogy őt számtalanszor illettük teljesen jogosan a "mindentelkapó" jelzővel, nem tudom elhinni, hogy közben elügyeltenedett volna. Az látszik, hogy ha az első két CB vigyáz rá, akkor nem tud villogni, de volt ő korábban sokszor megmentő a lehetetlen elkapásai miatt. Én reménykedem még benne, hogy ezt a jelzőt vissza tudjuk rá akasztani.

Dorsett nem egy jó WR3. Viszont olyan WR4 akit bizonyos csomagoknál és bizonyos helyzeteknél lehet jól használni. Illetve ha a rá eső defensive back olyan hiányosságokkal van megáldva, amiket ki tud használni Dorsett. Egy valid CB ellen nem sok esélye van sajnos, ezért amikor ő brutál snapszámot kap az offenseben, akkor inkább arra lesz jó hogy mélységben egy embert elvigyen..de duplázni se fogják, és a pályát se nyújtja meg érdemben, mert a safetyk feljebb fognak lépni.

Másik figyelendő elkapó tavaly se volt a számok alapján..mármint azon számok alapján, amire a cikk hivatkozik. 1st down elkapások száma..White és Gronk volt a másik két kulcsfigura..

Tavalyi élmezőnyben sem nagyon szerepeltek jól az elkapók, pedig bajnokságot nyertünk.

Edelman 41
White 38
Gronk 34
Gordon 29
Hogan 22
Dorsett 17
Patterson 11

Tehát összesen az elkapók: 41+29+22+17+11 = 120
 Az idei szezonban pedig: 54+17+17+14+10+7= 119

Ami ebből látszik, az az Gordon+Harry az együtt hozza nagyjából a tavalyi 2.helyet. Dorsett ugyanannyi és Hogan első kísérletet érő elkapásait pótolja Meyers.

idén
White 31 ugyanúgy a második helyen
Burkhead 10

Igazából Gronk az akit nem sikerült pótolni, és az ő kulcs elkapásait JE kapta meg. Ezért lett az ő száma kiugró.

itt a 1st downt érő elkapásokat nézzük és ha JE a 3rd downokon elsöprő fölényt élvez TB-nél, akkor nem csoda hogy Gronk nélkül felé fordult.

White hozta ugyanazt nagyjából.

A 14 punt valóban 14 támadásfolytatás és ezáltal pontszerzés. Viszont a cikkbeli statisztikáknál mindössze 14 elkapás..Azokat érdemben nem javítja fel..Tehát ez a statisztika nem tudja alátámasztani, ha nem változik. Az lényegtelen a számokat elemezve, hogy később ezekből TD lett volna vagy csak FG 0db további complete passzal. Az cikk számai támasztanak alá következtetést..de valójában tavaly is mindössze 1 darab 1st downt érő elkapással volt kevesebbje az elkapóknak. innentől ez nem releváns statisztikai adat bármire is..hiszen tavaly bajnokságot nyertünk ugyanezekkel a számokkal. Ezért mondtam eddig is, hogy mindig sokkal szélesebben kell vizsgálni a statokat és csak azt lehet leszűrni tényként, ami valóban látszik. Ez pedig annyi, hogy Gronkot nem sikerült ebben az elemben (sem) pótolni és JE-re tettük rá a nyomást, amibe belerokkant az idény végére.

Amúgy pár másik csapat számait is érdemes megnézni a kulcsember elkapás számaival:

Hopkins 68 1st downt érő 2.Stills 27, Fuller 26, Fells 22, Akins 21
Futót nem vontak be hatékonyan, ellenben tight endet igen A másik 2 elkapó, akik igazán top elkapók WR2 és WR3 szerepkörben, pedig 30 alatt maradtak..

Packers
Adams 54 - Lazard 24 - Graham 23


Saints
Thomas 91 - Cook 32 - Kamara 28


49ers
kittle 53 - Samuel 32 - Sanders 24 -Bourne 23


Bills
Brown 53 - Beasley 37 - Knox 15


Seahawks
Lockett 53 - Metcalf 39 - Hollister 16

Ezek mind playoff csapatok..nem igazán térünk el tőlük, ha figyelembe vesszük Wihte számait nálunk..és hát miért ne vennnk figyelembe, ha fontos szerepe van ebben. A többi csapat a tight endeket tudta érdemben bevonni ez jól látszik, kivétel nélkül mindenhol szerepel TE a top3ban.

Szóval továbbra is tartom a cikk szémai, nem arra bizonyítékok, hogy Amendolával ez idén valóban jobb lett volna, mert darabszámra nem maradtunk el a tavalyi alapszakasz 1st downt érő elkapásoktól sem HA csak az elkapókat nézzük. Márpedig a cikk ezt elemzi. Holott jól látható, hogy a tight end elkapások hiányoztak és azok egy részét próbálta átvállalni kényszerhelyzetben JE.





 

Amúgy jók ezek az ötletek, hogy statisztikákat bontotok ki, mert gondolom a nagy többségnek ezek új számok lesznek. tehát mint kezdeményezés nagyon tetszik, annak ellenére, hogy maga a tartalomból a következtetés nem mindig tud helytálló lenni. De majd ahogy lesz egyre több ilyen kutatómunka, úgy lesz egyre nagyobb a rutin arra nézve is, hogy mit kellene még megtekinteni belőle. Szóval csak jöjjenek ezek tömegesen..akkor is hasznos, ha néhol félremegy és csak a kommentek között lesz egyenes.

Nekem tetszik ez a vonal..érthetőbbé teheti a közösségnek a látottakat, közelebb hozhatja a számok megértését és az összefüggéseket.

Azért azt hozzá kell tenni szerintem, hogy a hívások nagy részénél Brady koncepciója az volt, hogy megnézte Edelman mennyire megjátszható, majd ha egyáltalán nem volt az, akkor ment tovább az olvasásban másra, csak addigra már nem tartott a fal, vagy felzárkóztak a védők a többire stb. Nyilván nem minden esetben volt így, de mindenki másnál előrébb volt neki a fontossági sorrendben a 11-es. A baj csak az, hogy Edelman is sérülten játszotta végig a szezon nagy részét, és nyilván úgy nem tudta hozni a 100 százalékot. Nekem fura, hogy olyan elkapók mint pl Sanu vagy Gordon (aki amikor játszott azért nem egy átlagos elkapónak tűnt) sem tudták hozni Brady-vel a korábbi számaikat még csak megközelítőleg sem. Aki meg elment innen mint most Hollister, vagy Amendola (akit pedig kedvelt) más csapatokban szinte szárnyalnak ahhoz képest itt mi volt velük. De pl Meyers is igen jó volt Stidham-el az előszezonban (igen, tudom hogy nem ugyanaz), Brady meg csak akkor dobott labdát felé, ha már nagyon nem volt más, pedig nem teljesített rosszul. Olyan mintha nem bízna igazán csak a régi bevált elkapóban, vagy esetleg egy elitben - ha éppen van - mint AB. Ezt a kémia dolgot mindig is Brady egyik hátrányának tartottam, mert jó sok igazolás és draftcetli ment a levesbe az évek során emiatt. Ráadásul nem lehet meghatározni az esetében, hogy mitől van meg vagy mitől nincs, mert ha meg lehetne, akkor 20 év alatt azért csak rájöttek volna a megoldásra BB-vel. És nekem úgy tűnik az utóbbi években ez egyre inkább előjön.

Edelman logikusan azért volt előrébb Brady-nél, mint célpont, mert ő tudott rövid távon (ameddig a fal úgy-ahogy tartott) elszakadni a védőitől, elég sokszor még kettőzésben is. A többi elkapó a legtöbb esetben nem tudta megverni a védőjét, még egy emberes cover-ben sem és még azokban az esetekben sem, amikor tartott a fal. Ha egy elkapó nem szakad el a védőjétől, akkor arra az INT veszély miatt nem szerencsés dobni, de ha nem is INT jön, a sikeres elkapás esélye kicsi. Amendola szerintem elég szépen muzsikált nálunk (más csapatoknál mutatott számait tekintve is), csak akkor ugye volt előtte a WR sorban egy Edelman (amikor egészséges volt) + egy Gronk, akiket Brady a legtöbbször megtalált a passzokkal, viszont, amikor Dola-ra szükség volt, akkor Brady igenis számított rá és kereste a labdával. Sanu teljesítményét nem tudom hová tenni, én sokkal többet vártam tőle. Én úgy látom, nem nagyon akarta ő már megváltani a világot nálunk, felmarta a zsét és nagyon vigyázott, hogy lehetőleg ne sérüljön meg. AB-vel azért volt meg a "kémia", mert gyakorlatilag pár lépésen belül képes volt érdemben megverni az emberét. Érdemes megnézni, hogy amikor Edelman és AB a pályán volt együtt, hogy szétkapta Brady a védelmeket és ugye, ha őket mondjuk duplázták is, akkor nem maradt ember a többi elkapóra, így ők is tudtak labdát kapni. Az az O nagyon is ígéretes volt, meggyőződésem, ha a falból nem esnek ki meghatározó játékosok + AB és Harry meg tud maradni a csapatnál ,akkor az újabb SB győzelemre nagyon jelentős esély lett volna. 

Nekem fura, hogy a Pats-nél szinte minden elkapó elfelejt elszakadni. Egyébként amikor sikerült nekik akkor is a labda inkább Edelman felé szállt 5 yardért, ha nem verte meg a védőjét és össze is törték elkapás közben akkor is.  Olyan ez mint a negatív yardos középre futások erőltetése. Sanu szerintem bokasérüléssel játszotta végig a szezont, több meccset ki is hagyott miatta ha jól emlékszem. Harry szintén egy súlyos bokasérülésből jött vissza IR-ről, és neki egyébként sem az elszakadás az erénye, hanem a fizikális képességei, amit megint csak alig használt ki a csapat. Dorsett meg megint fura hogy elfelejtett elszakadni, mikor az elmúlt két évben még ment neki, és akkor is a 2-3. számú CB-ket is meg tudta verni. Én nem hiszek ebben az elkapók voltak csak a bénák elméletben.

Nekem is fura lenne, ha nem néztem volna vissza a mérkőzéseket hétről hétre, és nem csináltam volna teljes kimutatást hol Brady incomplete passzairól, hol az elkapók mozgásáról, vagy épp az elkapók elszakadásáról.

De ezek alapján nekem a napnál is világosabb hogy mi történt. Bradynek is volt rossz döntése, de amikor nincs kinek passzolni, mindegy ki van a labdával a kézben. Azért az minimum  gyanús, hogy vannak olyan elkapók a ligában, és vannak a mi elkapóink, akik nem.

Megnéztem az elkapások számát liga szinten, az összes pozíció között nézve.

  • Edelman 100 db - 5. helyezett
  • White 72 db - Holtverseny 30. helyezett
  • Dorsett 29 db - Holtverseny 157. helyezett
  • Burkhead 27 db - Holtverseny 167. helyezett 
  • Meyers 26 db - Holtverseny 172. helyezett
  • Sanu 26 db - Holtverseny 172. helyezett

Nézzük csak a WR-eket. 162 db elkapó van, akikből az utolsónak 1 elkapása van -4 yardért. Ha az a kritérium, hogy legyen minimum 10 elkapás, akkor már csak 125 a teljes létszám. Lássuk a helyezéseket:

  • Edelman  4. helyezett
  • Dorsett  Holtverseny 81. helyezett
  • Meyers Holtverseny 90. helyezett
  • Sanu  Holtverseny 90. helyezett

Tehát van egy elit elkapónk, aki félholtan megverte az egész mezőnyt. És utána van a hátsó fertály. Dorsettnél az elkapók 64%-a volt jobb, Meyersnél és a második körös Sanunál 71,2%. Sérült volt Sanu? És? Edelman is, és még sok más elkapó a ligában, aki sokkal sokkal jobb mutatókat produkált.

Talán majd a yardokban jobb lesz az eredmény, gondolhatnánk. Hát nem sokkal.

  • Edelman 16. helyezett
  • Sanu  64. helyezett
  • ​​​​​​​Dorsett  Holtverseny 78. helyezett
  • Meyers Holtverseny 84. helyezett

Összegezve elmondhatjuk, hogy a ligában játszó elkapók 64%-a jobb elkapások számában, és az 51%-a jobb elkapott yardokban, mint a nálunk az Edelman után következő legjobb elkapó. 

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy vezettük a ligát a droppokban is. 

Nekem ennyi adat bőven elég ahhoz, hogy azt a véleményt formáljam, hogy az elkapóink (kivétel Edelman) sokkal inkább a liga utolsó 15-20 csapatába valók voltak az idén, mint egy SB-ra hajtó csapatba.

Arról fellelhető valamilyen kimutatás, hogy TB passzkisérleteinek hány százaléka melyik elkapóhoz ment? JE11-en kivüli többi WR elkapási számai, a ligában elért helyezésük a saját teljesítményük tükre vagy csak egyszerűen nem tudnak elkapás számokat termelni, ha nem megy feléjük a labda? Az általad felsorolt számokban mennyire lehet benne a második és onnan lentebbi elkapók gyengélkedése és ez mennyire múlhat a QB-WR viszony(ok)on?

Van kimutatás igen, pontosabban egy kis matek után.

TB passzkísérlet: 613 Elkapás: 373

Ebből (Target/Catch) az elkapóknál:

  • Edelman 153/100
  • Dorsett 54/29
  • Sanu 47/26
  • Meyers 41/26
  • Gordon 36/20
  • Harry 24/12
  • A. Brown 8/4
  • Olszewski (IR) 4/2

Ha ezt összeadjuk, akkor 367/219-et kapunk. 

Ez százalékosan:

  • Edelman 41,68%
  • Dorsett 14,71%
  • Sanu 12,80%
  • Meyers 11,17%
  • Gordon 9,80%
  • Harry 6,54%
  • A. Brown 2,18%
  • Olszewski (IR) 1,09% 

(Kerekítések miatt 99,97% az összeg)

Arra a kérdésre, hogy ez mennyire az egyéni teljesítmény tükre nehéz válaszolni. A számokat tudom megmutatni,ilyenre gondolok:

Dorsett 29 elkapás, 397 yard. Szintén 29 elkapással áll Taylor Gabriel, de csak 353 yardot szerzett. Ellenben 28 elkapásból John Ross III például 506 yardig jutott, Mecole Hardman 26 elkapásból 538-ig, 

Ha a Target számot nézzük, akkor pl Dorsett 54-szer lett célba véve. 55 targetet kapott Geronimo Allison, de csak 287 yardot hozott. Ugyanúgy 55-el azonban Kenny Stills például 561 yardot.

Szóval ez nehéz kérdés, vannak jobbak és rosszabbak is ugyanennyi célbavételnél és elkapásnál is. 

A legnagyobb kérdés, hogy miért (csak) ennyi célbavételt kaptak? Azért, mert nem tudtak elszakadni? Vagy azért, mert kevés játék volt rájuk hívva? Vagy mert nem tartott a fal, és a saját útvonalukat nem tudták megfutni az idő rövidsége miatt ? Vagy nem bízott bennük Brady?

Bármelyik és mindegyik is lehet. Ezért vetette fel a fenti cikk írója, hogy Bradynek olyan elkapó kell, akiben bízik szoros helyzeteknél is, mint pl Amendola. És szerintem azt el kell felejteni, mint indok, hogy azért nem kell Amendola, mert nem ő a hosszú távú megoldás. Már amennyiben a hosszú táv az 3 évtől kezdődik. Mert ha Brady 2 évet marad, ahhoz tökéletes megoldás Amendola. Utána úgyis minden megváltozik, és Danny épp nem az az elkapó, akit agyon kellene fizetni két évre, míg egy nagy néz 3+ évre éppenséggel elég drága lenne. De nagy nevet lehet találni 3 év múlva is, ha annyira kell az új QB mellé, amikor nem ilyen szoros a sapka, és nem Brady mellé keresel játszópajtást. 

Ha Brady a csapat által választott QB, akkor hozzá kell igazítani az elkapókat (is). És erre jelenleg nincs jobb a közös bizalom elvét feltételezve, mint JE és DA. (Fentiek az én véleményemet tartalmazzák, kéretik ilyen megközelítésben olvasni!)

Hú! Ez de jó volt! Köszi! Egyébként pont erre gondoltam. Szerintem az lehet egy kimenet, hogy kap TB 2 évet, de a pénzigényt visszább kell fogni, kap régi vagy új, de harapós játszótársakat egyfajta most vagy soha többé alapon és 2023. áprilistól egy új korszak kezdődik új nevekkel.

Pletykák szerint 30+milliót akar évente, ami mellett nem tudom hogyan lehetne menedzselni új ütőképes célpontokat, és még megtartani Thuney-t HT-t Collins-t McCourty-t, Van Noy-t stb. Talán ha visszajön az a 12+millió ami függőben van Hernandez és AB miatt, akkor több a mozgástér, de nem annyival amennyi megoldaná a problémát. Szerintem a KC is nagyjából eddig volt jó helyzetben, mert Mahomes-t ha megfizetik, akkor a minőségi játszópajtik egy része ugrik. Ha TB marad itt is hasonló a helyzet.

A kérdés, hogy melyik pletykának adunk nagyobb valószínűséget (csak mert mindkettő elhangzott):

- TB 43 évesen nagy pénzt akar, 30 m$/év

- TB 43 évesen ütőképes elkapógárdát akar maga mellé, és nem a pénz érdekli

Én a másodikra voksolok, hogy van valóságtartalma. Az első kiindulva a korából és az eddigi (így párezer km-ről ) reálisnak tűnő gondolkodásából adódóan szerintem valószínűtlen. 

Elhangzott a kettő együtt, nem külön. Ezért is jött ki az infó, hogy megadnánk neki a 30/évet..ha a másik verzió élne, eszünkbe se jutna ennyit ajánlani és nyilvánosan bedobni. Ez van. Vagy varázsol BB meg Caserio vagy TB megy..utóbbi esetnél ez nem a csapat döntése lesz, hanem a kecske dönt így a pénz miatt.

Elhangzott, mint pletyka. Én is tudok írni bármit, pl Brady jövőre DJ lesz a Gronk feszten. Amíg nem BB szájából hangzik el a 30 m$/év, illetve nem Brady mondja, hogy neki ennyi kell, addig nem hiszem el. Ellenben a logika is azt diktálja, hogy inkább akar TB elkapókat maga köré, és van annyi sütnivalója, hogy a cap helyzetét ismeri, így a valószínűbb igaz pletyka az az, hogy elkapókat akar. 

Rapoport bedobta ezt forrásra hivatkozva, hogy 30 m$-t akar, de nem a csapat mondta ezt. Semmi nyilvános bedobás nem volt a csapat részéről, ahogy fogalmazol. Ugyanúgy bedobta, hogy Brady erősebb elkapó gárdát akar, de ezt meg nem Brady mondta. Mindenkinek szíve joga eldönteni, mit hisz el. 

Persze, irhatod hogy DJ lesz, de azert egy beatwriter boven hihetobb barkinel..ha sok hulyeseget irna es nem belsos infokat, akkor hiteltelenne valna, akinek ez a munkaja. 

Ha TB olcson, jo celpontokkal akarna maradni, mi gatolna meg a bulit? Semmi..ehhez kepest az FA piac meg izgatja a fantaziajat..Gronk se ugy nyilatkozott, hogy teso maradj patriota..A sertodest is olyan ember erositette meg, aki Brady kozeli infokra tud hivatkozni es nem a sarki fuszeresnel pletykal rola noname modon, hanem masnap a szemebe nez az erintetteknek is akar..de a szezon soran napi szinten egeszen biztosan. Szeretne majd interjut, infot ugyanugy naprol-napra..ha ekkora bullshitet nyomna ki allna vele szoba a csapatnal? Aztan ebbol el, ez a munkaja..

Ettol meg en is szeretnem hogy a szent kecske maradjon es kapjon celpontokat is..1wr meg 2te formajaban minimum. De nem er varatlanul, ha TB fankent azt kell megelnem, hogy a GOAT elsetal..

Szerintem hogy melyik ex játékos mit mond/javasol, irreleváns, nem ez alapján hozza meg a döntés TB. Gronk azt mondja, legyen FA. Montana, az ikonja, hogy maradjon. Amendola, a barátja, hogy maradjon (más mezben nehéz lenne elképzelni,tehát ő kitart amellett hogy marad). Sokkal jobban el tudom azt képzelni, hogy a háttérben vannak olyan folyamatok, amikről semmit nem tudunk. Van neki egy igénye, hogy kiket szeretne látni új elkapóknak. Egy preferenciája, hogy kit tartana meg a FA-k közül. És ha nagyon nem úgy alakul a dolog, akkor nem itt folytatja.

Azonban nagy kapufa lenne bárki részéről elítélni őt, ha máshol mondjuk magasabb pénzt kap, mint itt, és azt mondani, hogy csak a pénz miatt ment, mert épp az ilyen háttér folyamatokról, igényekről, elvárásokról soha nem fog semmi kiderülni, és a szerződés új összege az szerintem korántsem fogja megmutatni a döntés valódi okát.

Friss sértődöttségről semmit nem olvastam. Ha tudod, azt linkeld légyszi. 

Nem friss..tavalyi!

Leginkabb elerheto a

Buday Zoli webinterju Phil. A.Perryvel NBC Sports Boston beatwriterevel.

Nyilvan o publikalta is, de ezt most nem talalom. 

Abban nem ertek egyet, ha elmegy nagy fizuert, akkor nem a penz miatt ment. Hiszen akkor pont amiatt, mert a nagy penz + kiemelkedoen jo support a palyan az nalunk nehezen kivitelezheto, pont az o penze miatt. Tehat ha nem kapja meg a supportot az a penze miatt lenne elsosorban..

Egy beatwriter nem exjatekosok social media uzikbol ir cikket. A jatekos kozeli info lehet legjobb barat, feleseg, teso, manager, edzo,uzlettars, doki barki akinek tobb infoja van es valoban tisztabban latja a helyzetet, mert beszel errol is a jatekossal, akar napi szinten. Ezek az ujsagirok ott elnek veluk kb, mindenkivel beszelnek-beszelgetnek. Jonnek az infok dogivel..es amelyik hazugsagokat irkal, azzal nem csak a csapat nem beszel, hanem a munkaadoja se feltetlenul, hiszen egy ido utan nem tud erdemi tartalmat hozni..

És szerinted ha valaki kikotyogna egy ilyen dolgot, azzal Brady vagy a csapat újra szóba állna? Ne csináld...Ezt Te sem hiheted el...Ha valaki olyan üzleti titkokat valóban kifecsegne, hogy kinek hány milliót adna a másik fél, akkor az többet nem látná a pálya környékét sem. Elég szűk réteg lehet tisztában azzal, hogy mit adna a csapat, így ezt ha elmondja valakinek valaki, nem nehéz visszakövetni. Plusz én azt sem hiszem el, hogy ha valaki ezt megírja, és tudja a csapat, hogy igaz, azt valaha is a csapat közelébe engednék újra. Nonszensz...Itt nem arról van szó, hogy fekete vagy piros cipőt hord e valaki, hanem pénzről, szándékról, ami egy akkora előnyt ad a másik félnek (Brady), amit egy csapat sem engedhet meg, nemhogy a Patriots. 

A másik amit feljebb írtál, arra reagálva, mondok egy példát:

Brady szeretné, ha lenne körülötte X+Y elkapónak, szeretné ha a falban megvédené őt Z, és a védők közül örülne Q-nak. Ebből a csapat nem tudja garantálni egyiket sem, pedig Brady maradna a példa kedvéért 20 m$/évért. 

Nem csapnak egymás kezében, mert hiába engedne Brady, a csapatnak más az elképzelése elkapók vagy bármi terén. Brady kimegy a szabad piacra, ahol a többi csapatnak fogalma sincs arról, hogy Brady kevesebbért is vállalna, mint (a szerintem kamu infóként) 30m$/év. Így valamelyik csapat ad neki 32 milliót. Akkor Te ebből azt szűröd le a fentiek alapján, hogy Brady a pénzért ment el, holott távol van ez a valóságtól, de mivel fogalmad sincs neked sem és senkinek sem (így nekem sem!), hogy mi zajlik a színfalak mögött, így azt feltételezed, hogy a pénzért ment el. Holott ez nem így van a valóságban, de csak a számokat nézed. 

Mindegy, én tartom magam ahhoz, hogy megvárom mi lesz, a valószínűbb igaz pletyka, mert az logikus is, hogy elkapókat kér maga mellé, ebben hiszek, és majd kiderül, hogy megy vagy marad. De az biztos, hogy ha megy, akkor sokakkal ellentétben azt nem a pénznek fogom betudni, mert arra nincs szüksége. 

A penz ebben a sportban = megbecsules jele. A penzre tavaly se volt szuksege, amikor 30millio garit felvette a lejaro szerzodesere..tehat igenis szamit neki a penz. Nyilvan a sertodes faktor jatszik szerepet..

Es amit a beatwriter megir, az olyan info, amit kiadott valaki. Miert a beatwriterre lenne merges barki is? Aki neki elmondja az a hibas, ott kell korbeneznie az erintettetnek, hogy ki a megbizhatatlan a kozeli koreiben. A beatwriter nem fog kitalalni storyt, de nyilvan nem 100% amit lehoz. Viszont biztos nem egy megbizhatatlan pletyit fog lehozni, hanem utana fog jarni.

Es tok mindegy hogy nfl, patriots vagy barmi mas, amig tobb szereplos egy info, addig az ki is fog szivarogni. Vannak ugynokok, edzok, scoutok, egyeb support akiknek lehet tudomasuk erzesekrol, konkret infokrol es szivesen jartatjak a szajukat. Esetleg idokozben a beatwriterrel baratok is lettek..

Nem veletlenul vannak kint az infok hamarabb mint a hivatalos bejelentesek..a sajtotajekoztatok targyat sem kell elore megadni, megis mindig van aki elore lehozza mi lesz a tema. Pedig ez is csak belsos korbol kerulhet ki, nem csak nfl, hanem barmikyen ceg vagy politikai sajt.taj.eseten.

Naivitas azt gondolni, hogy ezek 7 pecsetes titkok. Van akinek ez a munkaja es lathatoan jo benne, mert elismert, megbecsult a csapat koreben, vezetosegenel is. Mert nem hoz le bullshiteket, csak olyan infokat, amik keringenek nyilt titokkent. Es a csapat is hasznalja oket, dezinformalasra is akar mas csapatok fele.

Ha TB-t nem erdekelne a penz, akkor alairna vet.minimumert es megkapna az elit csapatot. De mivel o a GOAT igy ezt nem teheti meg,mert a fizu egy hatar alatt mar erosen presztizs kerdes es amikor Prescottok 40 millioert irnanak ala, akkor TB se akar lemaradni nagyon a sertodes utan..

De en is azt remekem,hogy marad. Viszont ha megy akkor azert mert annyi penzt kert, hogy a maradekbol nem jutott a supportra amit szinten kert.

Általánosságban igaz amit írsz. De 20 éve nem volt ilyen, hogy Brady FA lesz. Így arról, hogy a csapat mennyit adna neki, szerintem kb 3 ember tud. Kraft, BB, és JMD. Ez túl nagy dolog ahhoz, hogy még a szertáros is tudja, vagy az X. assistant coach. És ez egy olyan döntés, (maradjon/menjen Brady), ami a sporttörténelemben ritka pillanat, meghatározhatja az egész franchise jövőjét és megítélését. Így egy ilyen kaliberű dologban nem hiszem, hogy kikerülne olyan infó, hogy mennyit adna a csapat. Maximum kamuként, hogy a többi csapat készítse a pénztárcáját. 

Te úgy gondolod, hogy ha megy, akkor a pénz miatt. Én úgy gondolom, hogy maradna kevesebb pénzért, ha megkapja maga mellé azokat a játékosokat, akiket akar. Nekem ha megy, és magasabb pénzt kap, az nem fogja azt jelenteni, hogy a pénzre hajtott, hanem azt, hogy nem kapta meg, amit kért (és nem a fizetésére gondolok). Neked ha elmegy, és azt látod, hogy a fizetési csekkje magasabb, azt fogja jelenteni, hogy a nagy pénz kellett neki. 

Nem egyformán gondolkodunk, ezt el kell fogadni.

Termeszetesen lehet mashogy latni, csak a tobb penzert gyengebb supportba igazolas, annak fenyeben ha mi mondjuk hozunk celpontokat egy olcsobb QB szerzodesu embernek,az nem igazan jelentheti hogy nem kapta meg amit akart. Hiszen ez esetben tortenik upgrade a kiszolgalo szemelyzetben, de csak olcsobb QB fizu fer a sapi ala. Ha ennek ellenere elmegy, hogy mi hozunk celpontokat, akkor csak a penz lehet az oka..

Raadasul lassuk be, ne a QB dirigaljon, hogy kiket akar, hanem a GM es a HC. Attol mert vakaki GOAT meg ne uljon forditva a lovon, mert a franchise nem erte van. Akarmekkora egyenisege is annak..

Ha BB hoz celpontokat, marpedig ezt tavaly is eroltette Gordon rosteren tartasa az eltiltas alatt, AB problemasan is,majd Sanu 2.korert..tehat nyilvan iden se fogja mashogy latni. Vagyis celpont erkezni fog..de azert konkret nevet ne varjon mar el TB, hogy o kinezett valakit. Raadasul az elkapo piac nem kesz tul veretes. Cooper, Green, Sanders, R.Anderson es aztan Perriman es utana ilyen nevu mar nincs is kb. Es kerdes ezekbol egyaltalan ki jon ki a piacra, mert kaphatnak taget es hosszabbitas is kinezhet.

Szoval TB azon kerese hogy javuljon az elkapo szekcio, megegyezik BB torekveseivel..a fizetese a kerdes, mert elobbit BB orvosolni fogja.

Es az hogy TB FA lesz, az TB otlete volt,azzal hogy kivetette a fr.tag lehetoseget, meg a szezon elott tavaly. Szoval ha annyira maradni akart volna, nem gondolkodott volna igy. Es akkor szezon elott nem tudhatta, hogy az a szezon tamado reszlegnel ennyire felre megy. Hiszen itt volt Gordon, Wynn, Develin, D.Thomas biztosan. AB azt hiszem csak utana jott, es Andrews betegseg talan megelozte a modositast,most igy fejbol nem tudom az idopontokat.

A lenyeg hogy egy top tamado egyseg allt a rendelkezesre, amikor o igy dontott..az anyagi reszet nyilvan tudtak mivel jar idenre es egy uj dealre nezve. Olvasni olyat, hogy direkt es jol szamolt a Pats a 32 es 36 millios cap hitekkel es igy ala tudnak menni ujboli modositasnal is. De eleve nem lenne ez gond, ha TB-nek bem szamitana a penz. Es teljesen jogos, hogy szamit. A nagy diszkont egyebkent se igaz, mert kozepmezonyos fizuja harom evben volt csak. A tobbiben top10..igaz ez is kicsi diszkont, csak nehez osszevetni egy 3-4-5 eves deal utolso eveit egy nagyobb sapka alatt kotott uj deal szamaival, ami mondjuk minimum 3 evvel meghaladta a masik ember szerzodeskotesenek szamait. Nyilvan az uj dealek magasabbak lesznek es a regebbiek kiesnek a top10bol, akkor is ha megkotesuk pillanataban ott voltak.

Szoval ha nem szamitana a penz, akkor itt nincs latnivalo, mert BB is erositeni akarta es nyilvsn akarja eztan is a tamadokat..na most akkor miert nincs megis deal? Szerintem egyertelmu..

Utolsó próbálkozás, mert sajnos falra hányt borsó amit írok, aztán elengedem...

  • Gordonról a liga augusztus 30.-án döntött.
  • Brady augusztus 4-én írt alá. 
  • Gronk nem került pótlásra, ez látszott sok dologból (Watson igazolás-kitétel-újraigazolás is ezt mutatta, kapkodás)
  • Elkapó fronton sem jött erősítés, sőt. Az egész WR helyzet pocsékul sült el, Harryről már előszezonból tudni lehetett, hogy sérült.
  • Július 30-án még D.Thomasról még azt írták, hogy jó eséllyel PUP/IR en kezdi a szezont. Tehát ő sem volt még a szerződés módosítás előtt.

Mire fel kellett volna bent hagyni a tagelhetőséget, vagy miért kellett volna fizetést csökkentést vállalni akkor? Vagy idén, a mai napig milyen indokkal kellene veterán minimumért aláírnia? Csakis akkor fog engedni, ha ígéretet kap a FA beindulása előtt már. És ez teljesen jogos érv. Részemről over.

Azért, mert azt állítod nem a pénz számít..holott meg dehogynem! :) És a Tagnek a sértődéshez volt köze, nem pedig a célpontoknak..az idei kívánság.

Én is leírtam már minden lényeges infót, amiből logikailag az következik, hogy BB tavaly is és vélhetően ugyanúgy idén is erősíteni fogja az elkapó szekciót..talán idén tight endre is fordít figyelmet. Innentől kezdve ez a kérése teljesül. Minden adott, hogy aláírjon..kivéve, ha ő konkrét embereket akar, ami azért na..nem ő a GM és a HC sem. Az ilyen sztároskodás eléggé nem patriot way..(ha van ilyen konkrét kérés egyáltalán) Ha nincs konkrét akkor teljesül az óhaj. Jön új célpont nyilván. Akkor lehet aláírni..mégsem teszi. Biztos kifogyott a tinta..vagy a pénzen megy a matek..ami ugye nem számít, de azért tavaly is elrakta a 30 millát, DM ide vagy oda..mert igenis számít a pénz. Nem is értem honnan jön ez a nem számít dolog..


 

Én abból a tényből indulok ki, hogy a legutóbbi szerződését miért így alakította ki a csapat, és milyen kikötéseket tett bele TB. Az alapján nem igazán tetszett neki, hogy csak egy éves a megállapodás, és nem véletlen van benne, hogy nincs lehetőség a TAG alkalmazására a játékosnál. Kvázi a rövid idő ellentételezéseként most Brady dönt arról mit akar, és ezt nem véletlenül harcolta ki magának tavaly. Ebből bármi lehet, de nagyon diszkont, csapatbarát fizu nem nagyon szerintem. Az meg a csapatot hozná nehéz helyzetbe vagy anyagilag, vagy minőségileg.

Egyébként minden tiszteletem azért, hogy ennyire aprólékosan utánanézel a statisztikának, és videókat elemzel. Nekem erre nincs türelmem, így felületesebb ismeretek alapján alkotok véleményt, esetenként téveset.

Köszönöm az elismerést. 

Brady szerződésénél (pontosabban a jelenleg élő, módosított szerződésénél) van egy érdekesség. 

A szerződés 3 évre szólt, 2019-2020-2021. Ebből a 2019-es fizetése (az előző szerződésében foglaltakhoz képest) 15-ről 23 millióra módosult úgy, hogy 2020-ban 30, míg 2021-ben 32 milliót keresne. Ebből garantált ugye a sokat emlegetett 6,75+6,75 millió a két évre (2020-2021).

Viszont! Lehetősége van a szerződését módosítani, újratárgyalni, még a FA szakasz előtt, tehát nem feltétlen kell új szerződést kötnie. Ugyanis a Kollektív Szerződés alapján akkor lehet módosítani 1 éven belül a szerződést (azutolsó módosítás ugye 2019 augusztus), ha a szerződéses végösszeg nem növekszik. Mit jelent ez? Brady aláírt 23+30+32 millióra, tehát 85 millió a vége. Ebből 23 milliós szerződés lement, tehát a maradék 62 milliós szerződés csökkenthető azzal a feltétellel, hogy a garantált rész (tehát a 6,75+6,75 millió) nem csökkenhet. Viszont innen bármi lehet a maradék 48,5 millióval. Lehet 2020-ra ez 20 millió 2021-re 28,5 (+ értelem szerűen mindkét évhez hozzájön a 6,75 fix). Lehet ez 24,25+24,25, gyakorlatilag a lehetőségek tárháza végtelen ( a matematikai szabályokat megtartva persze).

Visszatérve amit írsz, hogy a tag-eket kivette a szerződésből, szerintem természetes. Senki nem szeretne kötelezőből maradni egy csapatnál, főleg, ha olyanokkal veszik körül (pl elkapók), akiket nem szeretne. Én ezt el tudom fogadni, ennyi kijár neki (is). 

Én optimistán úgy állok a "miért így alakította ki a csapat" kérdéshez, mert tudták, hogy ha Brady jól játszik, és szeretnék megtartani, akkor esélyük lesz tárgyalni vele mindenki más előtt, tehát nem kell megvárni hivatalosan sem a tampering periódust, mivel a szerződése a fentiek miatt újratárgyalható bármikor, tehát ma is.

Aztán lehet, hogy ez nem így van, viszont azért felmerül a kérdés, és ezt szeretném, hogy mindenki gondolja át:

Ha a jelen szerződése, tehát a 2020-ra is élő szerződése alapján 36,75 milliót keresne, (amiből 6,75 millió a garantált rész ugye), akkor mennyi plusz infót hordoz az a pletyka, hogy 30 milliót is adna érte a csapat? Hiszen a 30 millióhoz hozzá jön a 6,75, és voilá, ott tartunk, ami a jelen szerződésében is le van írval. Akkor mitől is nagy hír ez? Ez azt jelenti, hogy a csapat megadná érte azt a pénzt is, amit tavaly a szerződésben rögzítettek. (Ha a hír igaz!). Ettől még újra tárgyalhatják, de nyitottak a módosításra, aminek az alapja az akkora kialkudott szerződés, és az abban foglalt 30 milliós fizetés.

Teszek be ide egy táblázatot, ami a PatsCap-en jelent meg, ami egy ötletelést tartalmaz arra, hogy hogyan lehet módosítani a szerződését Bradynek. A felső részén szereplő verzióban a teljes cap hit 2020-ra 26,75 millió, 2021-re 36,75 millió. A lenti fejtegetés szerint 2020-ban 28,875 millió, 2021-ben 34,625.

És hogy mit lehet ebből kiolvasni (ha jól értelmezem!)? Az első esetnél a 2021-es dead cap = halott pénz 12,75 millió, a másodiknál 9,625 millió. Akkor mivel is állnánk rosszabbul jövőre, mint idén? Hiszen 12,75/9,625 millió halott pénzzel elküldhető Brady, míg idén ha megy, fixen 13,5 milliót foglal.

És a fizetése 2020-ra? Első esetben 26,75 millió, második esetben 28,875 millió. Kérdem én, ez mennyivel rosszabb, mint idehozni más irányítót? Bridgewater-re évi átlag 20 milliót írnak, Tannehill-re 30,5-et, Rivers 27,5. És ehhez akkor hozzá kell adni a Brady távozása után maradt 13,5 milliót rögtön! 

Semmivel nem járna jobban a csapat szerintem egy veterán irányítóval. Ha Bradymarad, 1 évet csúsztatjuk a halott pénz részt, de ahogy látszik, mindkét verzióban csökkenne a halott pénz jövőre az ideihez képest. 

Itt az ígért kép:
 

Brady contr

 

Ez most összezavart egy kicsit, mert Én úgy tudtam nincs szerződése csak 03.18-ig, és annak a garantált aláírási részét lehet még görgetni +2 évre elosztva. Ha lenne szerződése az beleszámítana a fizetési sapkába, tehát azzal együtt maradna 30 millió környékén cap space. Nem fájna a feje senkinek. Mindenhol az van, hogy csak márc 18-ig van szerződése, utána FA lesz ha a Pats nem hoz tető alá vele egy újat. Akkor most mi van?

Jelenleg még érvényes a szerződése, amire azt írják, hogy technikailag void=megszűnik március 18-al. Viszont azzal, hogy nem 2019-es szezon az utolsó a szerződésben, lehetőség van újratárgyalni a 3 éves szerződését. Angolul itt olvashatod: link és link

Magyarul: a 2 void év arra kell, hogy oda bele lehessen tenni a 6,75+6,75 milliót. De épp azáltal, hogy magas érték van írva cap hitnek (30+32 m$) újratárgyalható még az új szezon kezdete előtt. Így ha van megegyezés március 18 előtt, akkor maradhat a 6,75-6,75 elosztás. 

Az elkapokra sem lehet mindent rahuzni, hiszen a szezon 2.felere a coverage teljesen atalakult az ellenfel D reszrol. Es ez egy copy liga,onnantol mindenki masolta azt.

A szezon elso meccsen a Steelers a tavalyi playbookunkbol keszult es rendre felhuztak a linebackert a LoShoz es igy tokeletesen ment egymas utan a play action passz JE-nek. A Safety se tudott erdemben reagalni, mert hatul segitett a Gordon,Dorsett duora. Es JE legures terben 10+ yardokat tudott elkapni. Mindez csak azert, mert a Steelers abbol indult ki, amit latott elozo evben..

Ehhez kepest a 9.hetre ott tartottunk, hogy nem kellett blitz eleg volt az alap DLine nyomas, az is ugy hogy mindossze 3 ember ment TB-re az 5 falemberunk ellen, a DE meg elvette White opcioit..ha ehhez hozzavesszuk, hogy meg TE is maradt bent blokkolasi feladattal, de erdemben nem jutott neki ember, mert nem pressure volt a vedo celja, hanem a snap utan visszalepett coveragebe, akkor jol lathatjuk a matekbol, amit Croacker is joparszor szemleltetett, hogy 3 elkaponkra+ talan egy tight endunkre jutott minimum 7 vedo.

Na most igy szakadj el..

Es JE a kiraly meg minden, de a slotban a rovid utvonalakon azert nagyobb esely van az utempasszokra..nem veletlenul magasabb a tobbiek yard/catch mutatoja. Hanem azert,mert ok tobbnyire hosszabv utvonalakon voltak. Vagy a palya szele fele, azt szethuzva JE szamara. Mig JE semmifele teruletet nem nyit a tobbieknek, nem is ez a feladata. De a tobbiek mind nyitjak neki.

Szoval nem azert kiugro ez a szam nala, mert a tobbiek benak. Hanem, mert ot tudtuk ugy hasznalni, hogy a tobbiek routejai segitettek az o pozicionalasat a palya kozepen. De ez nem von le semmit az o erdemeibol,mert duplazva is meno volt.

Csak az o duplazasaval se nyiltak extra opciok a tobbieknek, mert a vedelmek a szezon masodik felere alapfelfogaskent nem a pressuret tettek ellenunk elso helyre X elkapo es erdemi TE jatek nelkul, hanem a coverage kerult elso helyre. Mondvan futni ugy sem fogunk tudni..amikir tudtunk, akkor jol ment a mkinek. TB-nek, elkapoknak, falnak pass vedelemben es JMDnek is. Amikor meg nem a mi dominanciank ervenyesult a LoS kornyeken akkor maradt JE vagy senki TB-nek..

Edelmannek a bordája és a válla sérült (nem is kicsit mert műteni kell), így lábon még meg tudta verni az emberét, csak az elkapáskor és utána jött neki a fekete leves (persze azon kívül, hogy rosszabbul bírta tüdővel). Sanu a bokasérülésével nem tudott rendesen irányt változtatni, tehát lábon jóval nehezebben tudta megverni az emberét, és lassúbb is volt emiatt. Egy elkapónál a lábsérülés nagy teljesítményromlással jár.  Volt mindhárom sérüléshez "szerencsém", sajnos tudom milyen. Ettől persze az elkapók is biztos vastagon benne vannak a rosszabb O szezonban, de ez igaz a falra, az FB hiányra, az erőfutó hiányára, a TE hiányra és sérülésre (ha igaz amit az achilleséről nyilatkozott), és sajnos TB teljesítményére is. Nekem az sem tetszett amilyen közömbös arccal, beszélgetve ült le TB a rájátszásmeccsen a padra egy sikertelen támadás után. Olyan volt mintha egy edzőmeccsen jött volna le a neki szánt utolsó drive után. Nagyon nem ez volt eddig a megszokott habitusa az éles meccseken, nemhogy a rájátszásban.

Tavaly, amikor SB-t nyertünk!, az elkapóink pl. yardok alapján a következő helyezést érték el:

  • JE 28.
  • Gordon 46.
  • Hogan 84.
  • Dorsett 150.
  • CP 173.

Amennyiben az idei és tavalyi 4-4 WR helyezési számát összeadjuk, tavalyi 302 sokkal rosszabb, mint az idei 242, azaz szerintem ezek a helyezési adatok irrelevánsak egy minősítéshez, hiszen idén egyértelműen gyengébb volt ez a corps is, mint tavaly.

Sokkal fontosabb, és erről eddig kevés szó esett, a TE-jeink szereplése. A tavaly leginkább blokkoló szerepet játszó Gronk 47 elkapásból 682 yardot szerzett, míg az idei 3 TE-ünk összesen 36 elkapásból 418-at és ráadásul a blokkolásuk sem volt fenomenális. (Egyébként Izzo "minőségét" az is jelzi, hogy a sérült "öreg" Watson-nal sem tudta felvenni a versenyt.)

Az idei kudarcunk legfőbb oka az volt, hogy az Oline+FB+TE csapatrész alaposan meggyengült Andrews, Gronk, Allen majd Wynn és Develin kiválásával, JE és a többi WR (Harry, Sanu, Dorsett) sérülésével, pótlásuk nem igazán sikerült, s így futni sem tudtunk jól és TB-nek is kevesebb ideje volt, meg a WR-eknek is. Tulajdonképpen nem is rossz ennek fényében az idei eredményünk, ráadásul néhány esetben, különböző okok miatt egy-egy mérkőzés kedvező momentumait sem tudtuk kihasználni.

Azért pár dolgot hozzáfűznék:

  • Tavaly Edelman úgy lett 28., hogy 12 meccset játszott, nem 16-ot.
  • Tavaly Gordon úgy lett a 46., hogy 12 meccset játszott, míg idén nálunk 6-ot.
  • Tavaly Hogan a 16 meccsen lett 84. helyezett, de akkor a 84 hely 532 yarddal volt. Idén Sanu 15 meccsen 520 yarddal lett a 90., tehát kb egál. A különbség, hogy Sanuért adtunk egy második kört, és csalódást okozott a teljesítménye (nekem).
  • Dorsett tavaly 42 lehetőségből 32-t elkapott. Idén 29/54. Yard számban valóban  jobb volt az idei (397 vs 290).

Összeadni a helyezéseket kb. teljesen értelmetlen, pont azért, mert tavaly volt TE játék. Ellenben a helyezésük egy jó képet ad arról, hogy az idei évben (illetve tavaly) hogy szerepeltek a WR-ek. És igenis nagyobb problémának tartom a meredek esést Edelman és  Sanu között (16 ról 64-re), mint 28-ról 46-ra. Főleg úgy, hogy idén a két játékos 16 illetve 15 meccset játszott, míg tavaly Edelman 12-t és Gordon is 12-t. De ha mindenképp össze akarod adni a számokat, akkor a tavalyi 28+46=74, idén pedig 16+64= 80. Csakhogy tavaly ez 24 meccs alatt jött össze, míg idén 31. Ez eléggé árulkodó.

A többivel, tehát TE+FB stb egyetértek.

OFF

vak vagyok? 

Gilmore DPOY címét sehol sem látom említve...

Off vége

Ha lehetne, az utolsó mondatra akkora like-ot nyomnék, hogy ki se férne a képernyőre.:D Persze tudjuk, hogy profi sport, stb., nincs helye a szentimentalizmusnak, de azért ahogy így olvastam leírva hogy Brady-Edelman-Amendola, egy kicsit bepárásodott a szemem.:)

Jaja, hát még a cikk utolsó mondata Gronk-ot említve... azért mekkora lenne már, ha három kedvenc célpontja is a pályán lenne Tomnak (emlékszem, a 2015-ös szezonban volt olyan, hogy ők hárman + Dion Lewis meccsről meccsre sérültek le egymás után és volt is itt statisztika arról - illetve a kommentátorok is beszélték - a különbséget, amíg ez a négy játékos volt a pályán, valamint akkor, amikor pl. maradt a Brandon LaFell-Keshawn Martin-Aaron Dobson trió ott a szezon vége felé...)! Azért nem mindegy :D

Off

Vajon ki lesz az első cut? (Mert már lehet elküldeni játékosokat ill. igazolni elküldötteket.) 

Én csak a "zsüri" vagyok, és semmit nem látok a játékospolitika útvesztőiből, ezért csak a szubjektív tetszés- nemtetszéseimről tudok szólni. Az pedig azt mondja, hogy nagyon nem szerettem, hogy Amendola elment tőlünk. Hogant is itt szerettem volna látni (bármilyen gyenge is volt az utolsó éve), sőt nekem Patterson is nagyon tetszett. Az öreg bármekkora edzőzseni is, valahogy a játékospolitikája nem mindig sikerül jól.

Ha már pletyka, itt van egy Vivian Brady-től. Állítólag azt mondta: Apu, nem megyünk sehova! 

 

OFF:

Nem tudja valaki, hogy hol lehet megnézni Belichickkel és Sabannal készített "Art of coaching" c. műsort?

Inkabb ide irom, mert mobilrol mar kovethetetlen volt nekem a Crooackerrel folytatott eszmecsere..

Szoval ha nem a penzen megy most a dumcsi TB-nel, akkor vajon hogy usszuk meg, hogy kimenjen a piacra es ne 13,5millio DM legyen? Hiszen FA nyitasig hogy tudnank barkit is hozni neki? Tehat uj celpont addig aligha lesz, aki jo nevu lenne. Innentol pedig ha alair, akkor elkapok nelkul teszi..ha pedig megvarja kiket hozunk, azzal 13,5dm keletkezik marc.18-tol. 

Ezert gondolom, hogy most jelenleg nem az a fo kerdes kivel jatszik egy csapatban,hanem hogy mennyiert. Mert a kivel az majd FA nyitas utan derul csak ki..onnantol meg 2020ra egy osszegben megy a DM.

 

Két dolog, és nincs több hozzáfűzni valóm:

1; Ennyit a 30 millióról : link  . Tök jó, hogy ez feszültséget okozott, és nehezíti a megállapodást. (kulcsszavak: a csapat miffed=megsértődött, irritated=felbosszantott, felidegesített)

2; a nickem Croaker, és nem Croacker, Crooacker. Thx!

A kerdesem arra vonatkozott, hogy ala kell irni FA elott. De addig celpontokat nem tudunk hozni neki. Tehat akkor megis miert irna ala elobb,ha szted ezen megy koztuk a csevereszes? Hatarido utan pedig 13,5 lesz a DM,mire kiderulne kiket tudunk hozni.

Akkor most miert nem ir ala? Ugysem derul ki kik lesznek a jatszopajtik FA nyitas elott..tehat kizart, hogy emiatt huzodik. Marad a penzugyi resze, ami ha rendben lesz egybol alair..a pajtik meg majd jonnek FA nyitas utan.

Vagy megvarja kiket tudunk hozni es 13,5 egy evre a DM es ha leigazolunk par embert, de neki nem tetszik akkor megsem ir ala? Vagy hogy gondoltad ezt a kimenetelt, ami mellett kardoskodsz?

 

Én három dolog mellett "kardoskodtam" az elejétől fogva.

1; Nem kell elhinni mindent a riportereknek. Lásd, mire mentek az ezek szerint kamu 30 millióval? Megy a rosszallás a valószínűleg nem valós infó miatt, és ezzel is nehezítik a megállapodást a két fél között.

2; Ha választani kell, mi a valószínűbb, hogy Brady nagy pénzt AKAR / kér maga mellé elkapókat és/vagy egyéb társakat, akkor a logika alapján a másodikra tettem le a voksom. Az, hogy a hivatalos a FA szezon mikor kezdődik, az egy dolog. De ne legyünk naivak. Vannak játékosok, akik már decemberben befejezték a szezont, sőt, van, akinek a csapata már rég kiesett novemberben, és ott is akadt bőven FA. Csak egy példa: Amendola. És én simán kinézem azt, hogy vannak varátok/rokonok/ismerősök, akik egy sör mellett megkérdezik a játékosokat a jövőről. Vagy épp Brady az otthoni telefonjáról megcsörgeti ismét példaként Amendolát, hogy szeva, mizu, jönnél? Vagy éppen kizárt, hogy a Patriots FA-i közül ne beszélne Brady akármelyikükkel is, hogy hé haver, ha én maradnék kevesebbért, mit szólnál még egy futamhoz a SB-ért? Szóval szerintem simán megvannak azok a mozgások, tervek, beszélgetések, amiknek a hivatalos ideje csak márciusban kezdődik. Akkor lehet tenni hivatalos látogatásokat, próbajáték stb. De egy korsó sör melletti beszélgetésért még senkit nem meszeltek el. Egy szóval sem mondtam azt, sehol, semelyik topicban, hogy Brady alá fog írni 18 után 13,5 milliós halott pénz mellett. De abban biztos vagyok, hogy megy az adok kapok a csapat és közte, hogy milyen számok mellett kit tud hozni és/vagy megtartani a csapat. A nyilvánosnál jobban tudják Andrews és Develin állapotát is, Brady például biztos tudja, melyik Centerrel volt jobb neki. Ezek mind olyan tényezők, amiknek egyrészt idő kell (felgyógyulás), másrészt mérlegelendő tényezők, hiszen összetöretni se akarja magát, illetve az is biztos, hogy az idén rendelkezésére elkapókkal nem volt elégedett. Simán kinézem, hogy elé teszik, hogy figyelj Tom, jövőre az elkapók lennének: JE, Harry, Sanu. Brady erre azt mondja, hogy én nem mondok le egy $ sem, ha 6,5 millióért itt marad Sanu, mert nem bízok benne. Hozzátok ide ennyiért ezt vagy azt, vagy csapjunk hozzá még X milliót, engedek én is valamennyit. 

A következő 40 nap erről fog szólni szerintem. Mit tud adni a csapat, és mit akar engedni Brady a fizetéséből. Brady felnőtt ember, ért a matekhoz, tisztában van azzal, hogy ha nagy pénzt kér, nem marad másra. De a másik fele is igaz, hogy miért adjon oda a "semmire" milliókat, ha olyanokkal akarja körülvenni a csapat, akiket ő nem tart jó társaknak ahhoz, hogy SB-t érjen el.

És akkor el is értünk a 3. ponthoz, nevezetesen ha Brady elmegy, és teszem azt keresni fog 30 milliót/év, akkor nekem nem az lesz az első (de a sokadik gondolatom se), hogy a hülye szemét, micsoda Hazafi az ilyen, elmegy nagy pénzért, hanem az, hogy nem kapta meg, amit szeretett volna, és máshol volt olyan csapat, akinek elegendő pénze volt arra, hogy neki is több pénzt adjon, ÉS még mellé legyen egy erős keret is. Mert azért az senki ne gondolja, hogy mondjuk azért menne el 25 ért máshova, és mondana le mondjuk 5 millióról, csak a poén kedvéért. Ha megkeresi más csapat, hogy ennyit kifizet, akkor ki az, aki lemondana a pénzéről, ha mellé BIZTOSÍTVA van egy erősebb keret, mint a Patriotsnál adtak volna? 

Én nem gondolom, hogy úgy ül le Brady az asztalhoz, hogy 30 millió, vagy semmi. Ez elképzelhetetlen. Megbeszélik közösen, hogy mit tud adni a csapat mellé társak formájában, megmondja a csapat, hogy ehhez mennyi az az összeg, amit ki tud neki fizetni, és mehet az alkudozás. Ha meg tudnak egyezni, akkor marad. Ha nem egyezik az elképzelés a jövőre vonatkozóan, akkor nem fog egy playoff-esélytelen csapatért lemondani a pénzről, mert neki a győzelem fontosabb annál, hogy csak úgy elvegetáljon még 1-2 szezont.

Továbbmegyek, ha TB megy, akkor JE sem fogja összetöretni magát más QB-ért. Mert hogy nem játszott volna idén sem ilyen állapotban, ha mondjuk Hoyer irányít, az szinte biztos. De ugyanígy szerintem TB függő Slater, DMC, esetleg HT visszaigazolási kedve a csapathoz, illetve az, hogy ők mennyit engednek a fizetésükből az is jelentősen összefügg azzal, hogy marad-e Brady.

Szóval szerintem a csapat sokkal többet veszíthet a 13,5 milliós instant cap hitnél Brady távozásával. A szurkolók megfogyatkozásáról, a Brand  értékének csökkenéséről, a jegy, a nézettség és egyéb merchandise eladásokról ne is beszéljünk. 

Hajszál pontosan ugyanezt gondolom, hogy mi folyik most Foxborough-ban az elkövetkezendő 2 évről. Brady engedni fog ha esély lesz az SB-re a játékosállományt tekintve, ha nem látja ezt kivitelezhetőnek és megadják Neki egy SB esélyes kerettel máshol a 30 milliót, akkor eligazol máshova. Szerintem marad, mert kiadja majd a matek. A patspulpit-on is erről írnak.

Szerintem pedig Brady nem szab feltételeket. Ha BB a saját értékítélete szerinti ár-érték arányt el tudja érni, akkor meg fog állapodni Bradyvel. Ha nem, akkor elengedi. (persze, ha Kraft nem szól bele) Nem Brady lesz az első a Patsben aki elit, de így jár, és nem ő lesz az első ikon a ligában, akinek megköszönik az eddigi fáradozásait (Favre, Manning). Egyébként is: hiába kap elkapókat, ha a fal olyan lesz előtte, mint a legutóbbi Scar nélküli.

SB esélyes csapat pedig szerintem nincs. Rájátszás esélyes esetleg. Amúgy melyik volna az az SB esélyes csapat, ahol egyedül irányító nincs a gyűrűhöz, van pénze Bradynek adni 30 misit, továbbá a jelenlegi irányítónak nem horror a halott pénze? Saints? Mert a Colts, Chargers azért az SB esélyességtől odébb van Bradyvel is szerintem. Arról nem is  beszélve, hogy feltéve, de meg nem engedve, hogy a Pats tavaly augusztus végén - szeptemberben SB esélyes csapat volt, november végére pedig fényévekre került ettől. Mert az nfl ilyen. 2 turbós cigi, pár pofon az asszonynak, nehány sérülés és volt csapat, nincs csapat. Ugyanakkor egy megfelelő csapat nem elit irányítóval is elég sokáig juthat (hogy ne menjünk messzire: Garoppolo, Tannehill)

Valamit amúgy sem értek: sokan leírták it is, ott is, hogy Bradynek nagyon fontos a “kémia”. Ez mi? Ad hoc játékok vannak az nfl egyik legbonyolultabbnak tartott támadó playbook-jában? Vagy centire, másodpercre pontosan megrajzolt? Honnan tudni, hogy bármekkora klasszis jönne, lenne kémia és nem az Ochocinco szindróma következne?

Köszönöm ezt az összefoglalót, Croaker! Ezek a gondolatok kavarogtak a fejembe, de így más által leírva is jó látni, mert megerősít benne, hogy nem egyedül hiszek ebben. Itt (is) minden mindennel és mindenki mindenkivel összefügg. Sokkal bonyolultabb hálózat ez, mint gondolnánk, de a végeredmény mégis sokkal egyszerűbben kijön, mint gondolnánk. És arról még (szerintem) senki sem beszélt, hogy a végeredmény majd a draftra is kihatással lesz, mert TB döntését követően a fentmaradó pénzből kiderül, hogy kit tudunk megtartani és kit kell esetleg a draftról pótolni (és ott már szerepe lesz az újonc fizetéssel történő spórolásnak).

Ráadásul tegnap olvastam egy eszmefuttatás egy TB - Jimmy G cseréről... 🤔😉🏈

Őszinte leszek: Garoppolo-t nem tartom jó játékosnak. Az, hogy eljutottak a SB-ban, véleményem szerint kis részben az érdeme. Megcserélve a két csapatot Brady SB-t nyert volna. Mondom ezt azért, mert védelemben mindkét csapat jól teljesített, de támadó oldalon ég és Föld a különbség. 

Tudom, hogy mindig azt kell kihasználni, ami az ellenfél gyengéje. De hozzá kell venni ehhez azt is, hogy azt sem kell erőltetni, ami a te csapatodnak nem megy. Számomra ebből a szemszögből megdöbbentő volt látni, hogy a Vikings ellen 11 sikeres passza volt Garoppolonak (19 ből) összesen 131 yardért, 1 TD és 1 INT-el, míg a GB ellen 6 sikeres passz 77 yardért a 8 ból, 0 TD 0 INT. Ez nekem kicsit olyan, hogy az irányítód nem tud passzolni és/vagy nem bízol benne, és inkább nem erőlteted. Még mielőtt valaki megjegyezné: tudom, hogy Mostert 220 yardot futott a GB ellen. De amikor megy a futás, és az 50 playből 8, azaz 8-szor hívsz passzjátékot, az gyanús. A védők szinte folyamatos futásra számítanak, és ekkor sem húzol egy váratlant, és csinálsz egy fake handoffot, és elengedsz egy bombát? Ráadásul a 77 yardból 46 yard az a második drive-ban volt (16+30 yard). További vicces fun fact: A 16 yardos passz egy - 2 yardos passz volt, amiből Samuel kihozott egy +18 yardos playt, így lett 16 yard Garoppolo neve mögött. Ezt a GB elleni passz statisztikát bármelyik draftra váró QB lehozta volna. 

Arról, hogy a SB-ban mi történt a 4. negyedben mindenki tud. Aki nem tudná: 2,8-as passer rating, ami az 1999 óta SB-ba jutó 42 irányító közül a 42. helyre elég. Pont, amikor kellett volna, csődöt mondott.

De ha már SB, ott jobb volt a yard aránya és többet passzolt.  31 kísérletből 20 jó, 219 yardért, persze a 2 INT nem túl fényes. Sajnos az NFL honlapján ehhez a meccshez nincsenek feltüntetve a YAC (yard after catch = megszerzett yardok a passz elkapása után).

Összesített rájátszás statisztika:

37/58 passz 427 yardért, mellé 2 TD és 3 INT. Hááát...nem acélos. Ráadásul amikor kellett volna, csődöt mondott.

Nézzük a szerződését: 26,6 millió 2020-ra, 26,9 millió 2021-re, és 27 millió 2022-re.
Az első évihez dobjunk hozzá rögtön 6,75 milliót, hiszen ha Brady megy, akkor a fix 6,75 mellé jön még 6,75 milliós halott pénz. Így 2020-ra máris 33,35 milliónál tartunk. Akkor mivel is járunk jobban, mint ha Brady marad, és a fent vázolt két opció közül valamelyik teljesül (26,75 millió vagy 28,875 millió 2020-ra)? Máris kevesebb pénz marad bárkit is hozni 6,6 illetve 4,475 millóval. 

Az rendben, hogy 2021-re már Brady cap hitje 36,75/34,625 lenne, míg Garoppolónak csak 26,9, tehát ott vissza jön a különbség. Kérdés az, hogy ha Garoppolo megkapná ezt a csapatot, és a kevesebb elkölthető pénzt, akkor lenne-e vele annyi esély 2020-ban, mint Bradyvel? Szerintem a válasz: nem. 

Hosszú távról pedig nehéz Garoppolo kapcsán beszélni. Emlékezzünk, hogy Patriots színekben 1,5 meccset bírt, és vállsérüléssel lement a pályáról. Első teljes évében elszakadt az ACL-je a 3. meccsen. Tehát az 5 éves 137,35 milliós szerződéséből az első éve ment a levesbe, míg a második évében a csapat, pontosabban a védelem bevitte a döntőbe, de ott felsült. Én nem cserélném el Bradyre, akiben biztos, hogy kevesebb év van már, mint Garoppoloba, de inkább látok egy Goff szerű pályát Garoppoloban, mint egy Brady szerűt. Goff-ra is azt mondták, hogy döntőbe jutott, fiatal, következő dinasztia stb stb. Döntőbe kikapott, aztán mi lett vele?  9-7, rájátszás se lett meg, 22 TD 16 INT...

Meglátjuk, szerintem soki esélye nincs a cserének, kivétel, ha lemond a csapat a 2020-ról, mert jelen szerződött kerettel, még kevesebb elkölthető pénzzel Garoppolo sem jutna semmire. 

Ez szóról szóra igaz, személy szerint szeretném, ha még két évig évig maradna TB. Csak próbál a mezei szurkoló belekapaszkodni pár szalmaszálba:

- Jimmy a mi kutyánk kölyke.

- BB látott benne valamit.

- Ez volt az első egész szezonja kezdőként, aminek a vége SB lett.

- Részt vett 3 SB-on, van 2 gyűrűje.

- 49ers meccseket nézve egy kicsit olyan TB klón érzésem van.

- Fiatal, nagyon sok év van még benne.

- TB 49ers szurkoló....

Szeretném, ha még két évig TB maradna az irányítónk!

Ezek isigaz dolgok. Azonban a korábbi híresztelésekkel ellentétben BB cserélte el Garoppolo-t, nem Kraft. Akkor úgy látta jobbnak, ha TB marad. Jól tette. Sok év van benne, de egészségessége szempontjából kételyeim vannak. A másik gond, ha hosszú távra gondolkodunk: Ha szinte null kilométeresként (hiszen játszott 5 tét nélküli meccset az első évében) rekord szerződést kapott, akkor sikeressége esetén 3 év múlva meg tudnánk fizetni? Szerintem nem. 

Nekem személy szerint a prioritás, hogy TB 2 évig Patriots játékos legyen, és utána innen vonuljon vissza. Részemről utána is ráér a rebuild. Akár rookie-val is. Csalódott lennék, ha TB nem itt folytatná. 

Hát ha nagyon leegyszerűsítjük, az SB-t tulajdonképpen a Mahomes és Garoppolo közti különbség döntötte el (kb. ezt tippeltem a meccs előtt is), előbbi megcsinálta a nagy playt amikor iszonyúan kellett, az utóbbi pedig nem.

Válasz Iron_Condor üzenetére

https://mobile.twitter.com/akashanav/status/1225836351691427840?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1225836351691427840&ref_url=https%3A%2F%2Fbowl.hu%2Fforum%2Fnfl-csapatforumok%2Fsan-francisco-49ers

 

Igy azert konnyu megcsinalni a kulcsjatekokat..es volt minimum 10 ilyen eset a meccsen..de sarga egy sem repult. Szoval Mahomes se lett volna kepes megdobni, ha a birok nem toljak a talicskat nekik..

Mivel az FA kezdetéig sörözhetnek napestig, abból konkrét dealek nem lesznek..Tehát nem tudni mit hoz ki az ügynök és később lenne-e jobb ajánlat. Azért elkapóéknál eddig se jöttek hozzánk csőstül a top játékosok egy super bowl menetre..miért lenne más most? Egy Amendola nálam nem oszt, nem szoroz ilyen szinten. Imádom, tökéletes fit a rendszerünkbe, de kizárt hogy egy ilyen néven múljon a hosszabbítása TB-nek. Ha igen, akkor abba BB is belenyugodhatna akár, bár szerintem a kecske kevésbé diktálhat ilyen kérdésekben..fura is lenne. Ez nem egy QB hatásköre.

Minden más játékos meg kimegy a piacra az ügynökével, hiába sörözgetett bárkivel. Nekünk pedig az már TB pénzénél 13,5 DM. Tehát előtte kell aláírnia, addig meg nem lesz több haveri szónál, amire se az ügynök, se BB nem bólintott rá.

Nekem ezért nem életszerű ez az elképzelés. Az idei top FA elkapók meg szinte tuti tesztelik a piacot, az meg nekünk nem lesz túl jó. A sapi meg a TB DM miatt sem..

Abban egyetértek, hogy megy a matek, azzal is, hogy azon megy, hogy legyen kecske is meg káposzta is. De azért megy a matek, mert a kecske többet szeretne, hiszen ha csak a support érdekelné, ez nem lenne téma. Olyan sok helyre nem mehet TB, contenderhez még kevesebb esély. Van ahol jók az elkapók, de romokban a fal, és van ahol jó a fal, de nincs elkapó egység. Innentől a pénz dönt, hova megy. Nyilván nem a liga utolsóhoz..de a pats deallel szemben a pénz miatt választ rosszabb eséllyel kecsegtető szezont máshol. Ezt nem értem,miért olyan nehéz belátni :) Elfogadom, hogy valakinek emocionálisan nem illeszkedik a TB nézetéhez, de Tom se szent..

Ettől nem lesz se áruló, se kisebb ikon. Egyszerűen ő is ember, ez van. De az nem a csapat sara ha elmegy, az TB döntése lesz. Viszont a megénekelt patriot waybe nem illik ez a move..ami az esetében inkább volt legenda, mint valós a fizetését illetve. A lejáró dealjeinél volt középmezőnyben a fizuja, minden más esetben a topban..és így is van ez jól. Csak akkor cikkeztek erről először, amikor pont úgy állt a szerződése a többi új kontraktot aláíró "nevenincs" QB-hoz képest. Aztán ez a story szépen urban legend lett..Ha elmegy, nálam akkor is ő a GOAT, ez nem fog változni ettől. De ha ő maradni szeretne, egy erős Patriotsban, az utolsó éveire, akkor simán megtehetné..helyette most megy a kötélhúzás..

Mellesleg a múltkor írtad ki tudhat erről..Caseriot kihagytad, meg azt a teamet, aki a konkrét szerződésszámokkal tervezetekkel dolgozik és nincs nevük a szurkolók felé..Szóval nem csak BB,Kraft meg JMD van..ezer helyről jöhet infó. Elég ha otthon valaki elmondja szupertitkosan az asszonynak..:)

Reméljük marad, a számokat meg majd meglátjuk..meg a supportot is.

Kérdés 1: mi értelme lenne aláírni február 8-án, ha megtehetik március 15-én is? Mivel lenne jobb? Hiszen FA úgy sem írhat alá ettől a ténytől hamarabb.

Kérdés 2: honnan tudjuk, hogy nincs közös szám már?

Kérdés 3: Azzal, hogy nem tudja a többi QB igényű csapat, hogy szabad lesz-e Brady, nem kerülnek-e hátrányba? Nyilván készülnek arra is, ha Brady marad, de ez a bizonytalanság nekik is hátráltató tényező, nem csak a Patriotsnak.

Kérdés 4: Te vakon belecsapnál valakinek a tenyerébe úgy, hogy nem tudod mit kapsz? Kérdezhetem úgy is, hogy lemondanál egy fillérről is úgy, hogy nem tudod, hogy mire számíthatsz? Hogy lesz-e SB esélyes csapat körülötted? Brady tudni akarja előre, hogy mi miatt mond le arról, ami jár. Ha FA lesz, akkor olyan helyre megy, ahol tudja ki lesz körülötte. A pénz része ott másodrangú. De ha belefér úgy is a keretbe, hogy nagyobb összeget kap, miért mondjon le bármiről? Nem jótékonysági intézmény. 

A múltbeli fizetéséről: tegnap (vagy ma hajnalban?) olvastam épp, hogy karrierje során 30-100 millió között mondott le a fizetéséből, hogy jobb support legyen. De lehet, hogy 50-100, most nem találom. Ebben nincs urban legend. 

A 2018-as évet úgy játszotta le, hogy bevállalta, hogy a 20 milliós fizetéséből 5 millió teljesítményhez kötött. 2019-re 15 milliót keresett volna, amit módosítottak úgy, hogy lecsökkentették az alapfizetését 2,75 millióra, de 20,25 millió dollárt kapott 3 évre leosztva még garantáltan (2019-2020-2021, 3*6,75 m$) És itt jön az, hogy miért kellett a franchise tag kitiltása a szerződésből. Idézem : "By lowering his cap figure it technically also would have made it even easier for the Patriots to franchise tag him after the year, hence the no tag provision in the contract."

Ergo ha nem teszi bele a kikötést a Tag-ról, akkor megint a Patriots nyer rajta, hiszen olcsóbban tagelhették volna. Ez nem sértődöttségről szól, hanem józan észről.

1.kerdes: Eddigi karrierje alatt se huzta el, mi ertelme pont most? De ezt a brand epites es a social media miatt el lehet fogadni, hogy meg van a deal, csak toljak a hangulatkeltest, amig a csovon kifer..

2.kerdes: nem tudjuk, lehet, hogy van. Bar errol biztosan nem csak 2-3 ember tudna..Guerreiro is tuti ertesulne pl. akit eddig kihagytunk a felsorolasbol pl.

3.Akar hatranyba is kerulhetnek, de kizart, hogy csak TB lenne celpontja ezen csapatoknak. Hiszen Dalton, Tannehill, Mariota, Bridgewater, Rivers es Winston is lehet jelolt. Sot akar Fitzpatrick is..Mivel targyalni majd csak marcius kozepen lehet, a Patsnek addig meg szerzodnie kellene Tommal, igy ez akkora hatrany nem lehet.

4.kerdes: Vakon kell bekecsapnia, hiszen FA utan mar egy osszegu a DM..szoval ezt nem ertem, akar sorozik Amendolaval, akar nem. Azok nem lesznek szerzodesek es nem TB dont errol, magan uton, hogy ki jojjon az kb 100%. Innentol FA elott vakon ir ala..ha megteszi, azert teszi, mert tetszenek neki a szamok es nem a nevek miatt. Mert azok nem lesznek..

 

 

A fizujanal nem azt mondtam, hogy eves atlagban nincs minimalis engedmeny. Hiszen neki mindig top3 fizu dukalt volna. Azt mondtam hogy mindossze a teljes karrierje akatt, ami lassan 20 ev, elenyeszo szamban (2-3) fordult elo, higy nem top fizuja van. 20 ev alatt a 30-40millio diszkont az 1,5-2 millio evente. De ha ez mondjuk 4, abbol se jon ki egy elit jatekos eves bontasban..tehat az urban legend hogy konkretan ettol ide tudott jonni kozvetlenul valaki. Nyilvan ugy van hatasa, hogy csak 6 millionk lett volna barkire, igy meg tudtunk adni 8-t. De valojaban a nagy fizetesek szama a csapatunkban elenyeszo mennyiseguek igy ez sem mervado..kozepes emberek jottek mindig. Akikre most is esely lenne, de ugye itt nevekrol van szo..egy 3 millios elkapotol aligha jonne lazba..

Mivel ez reszedrol hit vitanak tunik, mert valamiert abban hiszel, hogy FA elott lesznek celpont nevek konkretizalva es ezert ir ala, igy nem fogunk kozelebb jutni egymashoz. Eltudom fogadni a sorozest, de en logikailag azt latom a csapatnak az erdeke mielobb alairni, TBnek pedig minel kesobb. Akar a nevek miatt, akar a penz miatt. 

Na ettől megyek a falnak, ha valaki ráadásul hülyeségeket állít. Azt hittem legalább Te utána néztél a dolgoknak, az eddigiek alapján alaposabb embernek gondoltalak. 

Olyan számítás nincsen, hogy elosztom a 30-40 milliót 20 évvel, és azt mondom, hogy évi 1,5-2 milliót engedett el. Ez nevetséges. Ez olyan, mintha összehasonlítanád a 20 évvel ezelőtti fizetésedet forintban a maival, majd elosztanád 20-al, és azt mondanád, hogy mondok egy számot 120.000 ft. Akkor 20 éve igen jól éltél, ma meg nem futja semmire. Kb ennyi értelme van annak, amit írtál. Alma a körtével tipikus esete.

Csináltam egy táblázatot, ahol az látszik, hogy alakult a Cap, és mennyit keresett Brady ahhoz képest, illetve ez hány %-a a capnek, és 2011-2018 között ezzel hányadik helyen volt a QB-k között. Mert ez a másik, ami csak duma, hogy neki top fizetése volt. Ez is minimum pontatlan, de inkább óriási tévedés.

 

Év Cap Brady keresete Brady fiz/Cap Rangsor QB-k között
2000 62,172 m$ 0,231 m$ 0,37%  
2001 67,405 m$ 0,372 m$ 0,55%  
2002 71,101 m$ 3,878 m$ 5,45%  
2003 75,007 m$ 9,129 m$ 12,17%  
2004 80,582 m$ 6,004 m$ 7,45%  
2005 85,500 m$ 12,004 m$ 14,04%  
2006 102,000 m$ 14,004 m$ 13,73%  
2007 109,000 m$ 12,505 m$ 11,47%  
2008 116,000 m$ 8,001 m$ 6,89%  
2009 123,000 m$ 8,000 m$ 6,50%  
2010 Nem volt 16,500 m$ -  
2011 120,000 m$ 19,750 m$ 16,46% 4.
2012 120,600 m$  12,000 m$ 9,95% Holtverseny 8.
2013 123,000 m$ 13,000 m$ 10,57% 8.
2014 133,000 m$ 19,000 m$ 14,28% Holtverseny 3.
2015 143,280 m$ 13,010 m$ 9,08% 11.
2016 155,270 m$ 14,774 m$ 9,51% 16.
2017 167,000 m$ 15,000 m$ 8,98% 12.
2018 177,200 m$ 15,000 m$ 8,46% 19.
2019 188,200 m$ 23,000 m$ 12,2%*  

*: Ha ehhez hozzáadom a 13,5 milliót, akkor 19,40 %-ra módosul. 

(Csak megjegyzésként: Gilmore 2020-as cap hitje a teljes Cap 9,13%-a)

Magyarul 2011-2018 közötti 8 évben Brady egyszer volt top 3 fizetéssel, 4-szer volt benne egyáltalán a top 10-ben. Miről beszélünk, hogy ő top fizetésért játszott? Ráadásul a 2013-as év előtt úgy alakította át a szerződését a csapattal, hogy 2013-ra a csapat 8 millió, 2014-ben 7 millió cap spacehez jutott. Ez akkor a sapka 6,5 illetve 5,26 %-a volt!! Hogy tovább képbe helyezzük magunkat, amikor Brady 3 évre hosszabbított 2013-ban 27 millióért, akkor írt alá Kirk Cousins 3 évre 84 millióért, amiből mind garantált volt! 

Ha ez nem lenne elég, megmutatok még egy táblázatot amit csináltam. Ebben Brady, Peyton Manning, Eli Manning és Drew Brees carrier earningsei szerepelnek. Aztán akkor gondolkodjunk el újra, hogy ki kapott top fizetést, mi volt a teljesítmény, és ki miről mondott le. Vastagon szedtem a top fizetést négyük közül. 

 

Év T. Brady P. Manning E. Manning D. Brees
2000 0,231 m$ 11,066 m$ - -
2001 0,372 m$ 4,452 m$ - 2,165 m$
2002 3,878 m$ 6,298 m$ - 0,400 m$
2003 9,129 m$ 11,342 m$ - 0,980 m$
2004 6,004 m$ 35,035 m$ 4,744 m$ 1,560 m$
2005 12,004 m$ 0,665 m$ 9,305 m$ 8,078 m$
2006 14,004 m$ 10,000 m$ 9,021 m$ 22,000 m$
2007 12,505 m$ 11,000 m$ 13,350 m$ 3,000 m$
2008 8,001 m$ 11,500 m$ 10,950 m$ 5,000 m$
2009 8,000 m$ 14,000 m$ 21,500 m$ 12,989 m$
2010 16,500 m$ 15,800 m$ 32,500 m$ 6,689 m$
2011 19,750 m$ 26,400 m$ 9,000 m$ 7,593 m$
2012 12,000 m$  18,000 m$ 11,250 m$ 40,000 m$
2013 13,000 m$ 25,000 m$ 13,500 m$ 10,000 m$
2014 19,000 m$ 15,000 m$ 15,650 m$ 11,000 m$
2015 13,010 m$ 19,000 m$ 37,010 m$ 19,005 m$
2016 14,774 m$ - 18,000 m$ 31,250 m$
2017 15,000 m$ - 13,500 m$ 13,000 m$
2018 15,000 m$ - 16,000 m$ 27,000 m$
2019 23,000 m$ - 17,000 m$ 23,000 m$

 

20 szezon alatt 3 első hely, a negyedik elsőség holtversenyben. 

Szummázás:

  • T. Brady 20 szezon: 235,166 m$
  • P.Manning 18 szezon: 248,723 m$
  • E. Manning 16 szezon: 252,280 m$
  • D. Brees: 19 szezon: 244,710 m$

Brady a legtöbb szezon alatt a legkevesebbet kereste a fenti irányítók közül, a legtöbb eredmény ellenére. Remélem ezek után többet sehol se olvasok olyanról, hogy Brady alig mondott le valamiről, és hogy urban legend az egész...Köszönöm!

Pff-n van egy cikk a fizukrol, amiben van grafikai megjelenites..sajnos telorol keptelenseg linkelni valamiert, igy akit erdekel kenytelen guglizni..

2019ben pl top top5 fizetes az ove a strukturalas utan.. es 2010 utan mindossze 4 evben kozepmezony. Ezt valoban rosszul irtam emlekezetbol..

Most nem tudok ranezni a fizu statjaira, de nekem ilyen 15% koruli szam remlik..az ilyen 6%-os ertekek erosen felrevezetoek. Foleg hogy 2008 es 2009ben is elol van a QB fizu listan a cap hitet nezve..

Guglizhatod ezt bárhogyan. Tény szám, hogy mennyit keresett, tény szám, hogy mennyi a cap, és tény szám, ha elosztod egymással a kettőt.

Szó szerint ezt írtad: "a teljes karrierje akatt, ami lassan 20 ev, elenyeszo szamban (2-3) fordult elo, higy nem top fizuja van". Ez egyszerűen nem igaz.  Kivétel, ha a top-ot mondjuk legjobb 15-nek definiálod. Ellenkező esetben a 8 felsorolt évben egyszer volt top 3. Egyszer 4. Kétszer 8. Ezen kívül négyszer 10 feletti, tehát 11,12,16,19. Már itt bukik az általad állított 2-3 alkalom. Ha hozzáadom a többi esetet a 8 ból, akkor 8-ból 7-szer nem volt top 3 fizetése. (Azért gondolom, hogy top3-ra gondolsz, mert pár sorral feljebb azt írod, hogy "neki mindig top3 fizu dukalt volna")

2019-ben sem volt top 3-ban a fizetése, ugyanis a 23 millióval holtversenyben a 7. volt Brees-el együtt. Ha átlagfizetést nézel 2019-2020-2021-re, akkor sem volt top fizetése, és mivel az utolsó 2 éve void, így ez semmit nem jelent (még ha top lenne akkor sem). A lényeg az, hogy mennyit kap meg abból. Jelen esetben 23+13,5-et, de azt nem 1 év alatt kapta, hanem 3 évre elosztva, és nem is kapja meg egy összegben, így nem is számolhatod 1 évre sem. 

  • 2019-re, ha a Cap hitet nézed, akkor Brady a 11. volt az irányítók közül 21,5 millióval. Nem top 5, ahogy írtad.
  • 2019-re, ha a total cash-t nézed, akkor Brady a 10. volt Brees-el együtt. Nem top 5. 
  • 2019-re, ha alapfizetést nézed, Brady holtversenyben a 27., 1,75 millióval.Nem top 5.
  • 2019-re, ha a teljes contract value-t nézed, akkor Brady szintén a 27. a 23 millióval. Nem top 5.

Megpróbáltam összeszedni infókat a cap hitjéről is (a fenti táblázat a kifizetett cash-et tartalmazza). Az alapján még inkább nem a 15%-hoz közelítenek az értékek. A lenti számok 2016-ig vannak meg. Vastagon jelöltem, ahol a cap hit több, mint amennyit megkeresett, ezáltal nőtt a capből Bradyre felhasznált %. 

 

Év Cap Brady keresete Brady fiz/Cap Brady Cap hit Brady cap hit/cap
2000 62,172 m$ 0,231 m$ 0,37% 0,205 m$ 0,33%
2001 67,405 m$ 0,372 m$ 0,55% 0,314 m$ 0,46%
2002 71,101 m$ 3,878 m$ 5,45% 1,091 m$ 1,53%
2003 75,007 m$ 9,129 m$ 12,17% 3,323 m$ 4,43%
2004 80,582 m$ 6,004 m$ 7,45% 5,062 m$ 6,28%
2005 85,500 m$ 12,004 m$ 14,04% 8,427 m$ 9,85%
2006 102,000 m$ 14,004 m$ 13,73% 13,828 m$ 13,55%
2007 109,000 m$ 12,505 m$ 11,47% 7,345 m$ 6,73%
2008 116,000 m$ 8,001 m$ 6,89% 14,621 m$ 12,60%
2009 123,000 m$ 8,000 m$ 6,50% 14,620 m$ 11,88%
2010 Nem volt 16,500 m$ - 17,420 m$ -
2011 120,000 m$ 19,750 m$ 16,46% 13,200 m$ 11,00%
2012 120,600 m$  12,000 m$ 9,95% 8,000 m$ 6,63%
2013 123,000 m$ 13,000 m$ 10,57% 13,800 m$ 11,22%
2014 133,000 m$ 19,000 m$ 14,28% 14,800 m$ 11,12%
2015 143,280 m$ 13,010 m$ 9,08% 14,000 m$ 9,77%
2016 155,270 m$ 14,774 m$ 9,51% 14,000 m$ 9,01%
2017 167,000 m$ 15,000 m$ 8,98%    
2018 177,200 m$ 15,000 m$ 8,46%    
2019 188,200 m$ 23,000 m$ 12,2%*    

Tehát a 16 szezonból 4-szer nőtt csak a korábbi táblázatban bemutatott számhoz képest Brady cap hitjének az aránya, és 12 szer csökkent. Érdekes, de 2016-ig bezárólag sehol egy 15 %, mint amit emlegetsz.

Tényleg nem bántásból, de szerintem kár a gőzért. Egyszerűen sem kifizetett pénzben, se cap hitben nem volt top 3 játékos nem hogy 20/17-18 alkalommal, de még háromszor sem! A tények azok tények, a számok számok. Azon lehet vitatkozni, hogy miért nem írt már alá. De ami évekkel ezelőtt lezárult, arról kár. 

https://www.pff.com/news/nfl-tom-bradys-contract-help-the-new-england-patriots-dynasty

Picit mas szamokkal dolgoznak mint amiket talaltal..

Pontosan ugyanezekkel a számokkal dolgoznak. Az én forrásom az Capspace (@patscap), ahol Miguel Benzan 2000 óta a Patriots Cap számaival foglalkozik. A legtöbb oldal tőle veszi át az infókat.

Nézd meg az ábrát amit linkeltél, olvasd le róla, hogy a kék pöttyök hány milliós sávnál vannak. Tökéletesen ugyanez van a táblázatomban, a cap hit oszlopban. 

Brady earned less

Az egyedüli eltérés 2019-nél van, viszont az biztosan hibás ezen az ábrán, mivel a cap hitje 21,5 millió volt, és nem 27 körül, mint itt. Link

De tételezzük fel, hogy te ennek az ábrának hiszel. Nem nézel semmi mást, csak a pöttyök számát. Megszámolod, hogy melyik évben hány szürke pötty van a kék felett. 2006-on kívül, hol van olyan, hogy Brady az első? Vagy egyáltalán top fizetésben? 2008-2009-2010-nél nem derül ki, hogy hány pöttyöt takar ki a kék (nagyobb pötty). Az összes többinél tök egyértelmű, hogy köze nincs a top fizetéshez, holott neked az volt az alap állításod, hogy "elenyeszo szamban (2-3) fordult elo, higy nem top fizuja van".

Mi lenne, ha csak simán beismernéd, hogy bocs, nem volt igazam, Brady marhára nem top fizetésekért volt a Patriotsnál, és elég sokról lemondott a csapat miatt? Nehéz lenne? Gondolom igen...Csak magadat röhögetetted ki ezzel a cikkel is, hiszen még az ábrán is leolvasható évenként a cap hit, és ugyanazok vannak benne, mint a táblázatomban...De ha gondolod, folytathatjuk, de jobban járnál egy beismeréssel szerintem.

Nos ha megengeded en eltudom donteni, nekem mi szamit top fizetesnek. De persze lehet csak azt gondolhatom errol,amit te..Utaltam ra korabban is,hogy nem a top3 az amirol en beszelek. Neked ez szamit annak, masnak meg nem. Tobb cikk is talalhato arrol, hogy valojaban egy egy atstrukturalasnal nem jart rosszul TB. En nem veszem ebbe a kategoriaba,ha felszabadit penzt de ezert vagy azonnal, vagy masik evben cserebe jobban jar. Guglizni er, ha nem olvastad azokat..

A cap hitje melle elore felvett osszegek nem latszodnak a tablazatokban,amiket atalakitasnal megkapott. Pont ez volt a lenyege az atalakitasoknak,hogy azonnali garantalt tartalomma valt jovobeli penz.

Amugy pedig nyilvan tevedek tobb esetben is, nem vagyok tokeletes :) De abban biztosan nem,hogy TB top10 fizetesben volt majdnem vegig. Ami jelent nemi kedvezmenyt,mondjuk a top5 fizuhoz kepest, de korantsem akkora diszkont,mint amirol kering a legenda. Persze ahogy irtam korabban is, egy GOAT kereshetne jobban es lehetne vegig az elitben penzugyileg is.

Raadasul az egesz TB fizetes engedmeny csak azert jott szoba,mert szerinted nem a penzen megy a huzavona koztuk..hanem a supporton. Es azt gondolodmajd sorozes kozben epiti TB a csapatot FA elott..ami hogy is mondjam..nem tul realis elkepzeles. Plane amig BB van a kormanynal..ahogy FA nyitas elott igazolni se tudunk senkit,ezert a support nem fog kiderulni addig.Onnantol meg 13,5 a DM.  Es elkepzelni se tudod hogy a szent kecske a penz miatt menjen el..marpedig ha elmegy azzal a kifogassal, hogy nincs jo support,az azert lesz mert a fizu igenye miatt nalunk nem futna jo supportra. 

De mivel mindketten TBvel latnank szivesen a csapatot,igy a tovabbiakban sztem okafogyott ezen diskurzus folytatasa..mar mindenki tobbszor elmondta ugyanazt. Mas kerdes,hogy en dragan a jovot sujtva nem feltetlenul ragaszkodom a kecskehez..ahogy nalam az se kerdeses,hogy ha elmegy,akkor a penz miatt tavozik..leirom megegyszer hogy nem ugy ertem,hogy mashol tobbet kap es ezert elmegy akarhova,hanem nalunk nem enged a fizu igenyebol es igy nem futna jo kiszolgalo egysegre plusz vedok potlasa. Marpedig ha nem ad akkora diszkontot hogy erre lehetoseg legyen,akkor hiaba mutogat barki az allomanyra az a fizu igeny okozata lenne csak.

Orulnek hogy olcson maradjon? Igen

Orulnek ha dragan maradna es jovo evekben szipkaznank meg? Nem

Orulnek ha dragan maradna, de gyengulne a keret? Nem tudom..de talan inkabb nem.

Barmelyik is lesz,orokre a kedvenc marad..

Tegyuk fel nincs DM es total uj deal jonne..

Hosszabbit 2evre 50 millio100% garantalt osszegu szerzodest. Ezt 2020ben a caphitnel 25 millioval fogod latni, 21ben szinten. Utobbinal mar kevesebb lesz a cap hit szazalekosan,mert novekszik a cap. Raadasul ha visszavonul 21ben, akkor ugye ez valohaban egy 50 millios 1 eves deal,csak a konyvelesben latszik mashogy.

Pont ugy mint a 2019esvagy elotte az osszes strukturalasa, amikor garantalt tartalmat kapott meg a hatralevo evekbol, amikre uj deal lett kotve kesobb.

Ez penzugyileg neki,teljesen mas mint a csapat konyvelese.

Es iden a DM miatt van a gond, mert azzal is kezdeni kell valamit, a kora miatt meg nem lehet csak ugy konyvelgetni elore mint eddig. Mert hazavagja a capet..

De persze csinalhatsz ujabb tabkazatokat is ;)

Sajnálom, hogy még mindig nem érted. Ahelyett, hogy beismernéd a hülyeséget, amit írtál, még folytatod, és hárítasz, illetve visszatámadsz azzal, hogy én mit gondolok a JELEN szerződésének folytatásáról. 

Még egyszer leírom, hátha leesik. Ezt írod "A cap hitje melle elore felvett osszegek nem latszodnak a tablazatokban,amiket atalakitasnal megkapott. "

Értsd már meg légy szíves, hogy ez hülyeség! A táblázat harmadik oszlopa azt tartalmazza, hogy karrierje során hány dollárt keresett. Ha ezt az oszlopot megérted, akkor nem mondasz ilyen sületlenséget, hogy a felvett összegeket nem tartalmazza a táblázat. Pontosan azt tartalmazza. Melyik évben mennyi pénzt keresett. Ebbe benne van a garantált fizetése, benne van az incentive-ből összeszedett fizetése, de az is, amit az átalakítások miatt megkapott, mint pl a mostani DM ként jelentkező 13,5 millió. Ott van megcsillagozva az utolsó szám, leírtam. Ha nekem nem hiszel, nézd meg a spotrac oldalon. Íme a link. Ha a spotracnak sem hiszel, nézd meg a cap számait az overthecap oldalon a History fülön. Íme a link. Bámulatos, de 5 m$ eltéréssel az egész karrierjében keresett összeg is stimmel az én korábbi táblázatommal. Mik nincsenek.....

Ha ezt nem bírod megérteni, ne foglalkozz számokkal szerintem, és ne okoskodj bele a tényekbe, mert akár hogy csavarod, akár hogyan guglizod, akár hogy támadsz vissza más témával, hogy tereld a szót, egyszerűen nem lesz igazad. Marha nehéz beismerni ezt, látom....

Ha van meg valami ne tartsd vissza, en leirtam mindent, amit gondoltam. Ujat nem tudok..ha szuksegszerunek erzed az utolso szo jogat, nyugodtan irjad ki magadbol. Reszemrol mar igy is tobb ido es energia ment bele mint egeszseges..;)

 

A Gyalog Galoppból jutott eszembe a Fekete Lovag. Levágták már mindenedet, de még így is a döntetlenbe akarsz kiegyezni. 

Sok sikert, de ezzel nem leszel hosszútávon jóban senkivel (ahogy eddig sem sikerült ahogy észrevettem ezen az oldalon sem), ha nem ismered be, ha hibáztál. Pedig az is egy erény. Csak valakiből hiányzik. 

Én azt olvastam, hogy topin néhány hozzászólással korábban ezt írta: "...Amugy pedig nyilvan tevedek tobb esetben is, nem vagyok tokeletes..." :)

Igen...és utána megint írja a nyilvánvaló tévedéseit ("De abban biztosan nem,hogy TB top10 fizetesben volt majdnem vegig."), rögeszmésen, mintha a fent leírtak, és a saját maga által belinkelt oldal nem a teljesen ellenkezőjét állítaná. 

Olyan, mint ha azt mondanád, hogy oké, tévedhetek sok dologban, a Vénusz valóban közelebb van a Naphoz, mint a Föld, de amúgy meg a Szaturnusz van a legközelebb, ebben biztos vagyok...

Két dolog, és nincs több hozzáfűzni valóm erről az egész "belső infós" tuti számról:

1; Ennyit a 30 millióról : link  . Tök jó, hogy ez feszültséget okozott, és nehezíti a megállapodást. (kulcsszavak: a csapat miffed=megsértődött, irritated=felbosszantott, felidegesített)

2; a nickem Croaker, és nem Croacker, Crooacker. Thx!

(Ha valakit érdekel magyarul a fenti link, lefordítom szívesen)

A PATRIOTSWIRE honlap egyik szakírója, feltételezve TB maradását, 5 FA elkapót ajánl a Pats figyelmébe. A kiválasztottaknál valószínűleg az is számított, hogy a játékosoknak mennyi a becsült piaci értéke, ismerve a csapat szűkös cap space helyzetét.

  • A.J.Green 31 éves, 9 M/év
  • E.Sanders 32 éves, 10 M/év
  • D.Amendola 34 éves, 4-5 M/év
  • R.Anderson 26 éves, 12 M/év
  • R.Cobb 29 éves, 7 M/év

Dolán kívül nem ártana még egy játékos, talán a két fiatalabb közül az egyik. Anderson játéka/képessége nyitott könyv BB-ék számára és talán köthető vele egy farnehéz szerződés. Anderson nem sérülékeny, 191 cm magas, tavaly 96 tgts 52 rec, 779 yard, avg 15 yard.

 

Amúgy nem tudja valaki, hogy Brady-nek mi a minimálbér? Ha jól tudom, akkor a ligában eltöltött évek sokat számítanak, a minimum folyamatosan nő, TB-nek meg évekből van már elég :) Ergo "bagóért" ha akarna, sem tudna aláírni, nem? 

Kicsit off, de érdekes "adalék" lehet a Pats passz támadásaival, elsősorban egy TE elkapó szerepével kapcsolatban.

A Patspulpit szakírója interjút készített Gronk-al a kezdő évének elkapó szerepével kapcsolatban, ami nehezen indult (Első 8 meccs 14/21 (67%), 148 yard (10,6 YPC ), 3 TD 1 fumble), de aztán nagyon belelendült (Második 8 meccs, 28/ 38 (74%) 398 yard (14,2 YPC ), 7 TD 0 fumble). Gronk, többek között, ezt mondta:

"...a Pats sokrétű támadójátékának egyik legfontosabb tényezője TE szempontból a safety-k olvasásának megtanulása. A helyzetüktől függően (felhúzódnak a LOS közelébe vagy sem) a behívott játéknál Nekem két útvonal opció közül kellett választanom, sokszor ezek nagyon hasonlóak voltak csak pl. rövidebbek vagy hosszabbak. ...Az első meccseimen erre nem figyeltem eléggé csak futottam az egyik útvonalat, többnyire nem tudtam elszakadni, mire TB alaposan leszidott és közölte, ha erre nem figyelek, nem kapok labdát...Bevetettem tehát mindent, filmnézés, edzői megbeszélések, az adott meccs "előelemzése" stb. és egyszer csak eljött a pillanat, amikor gondolkodnom se kellett mit tegyek egy play-nél..."

Nem tudom, de úgy gondolom, hogy a WR-eknek is vannak/lehetnek opcióik, azaz nemcsak a QB-nak, hanem minden jogosult elkapónak nagyon kell figyelnie a védelem felállását egy passzjátéknál, ráadásul egyformán kell olvasniuk azt. Úgy tűnik idén ez sem sikerült igazán.

(A cikk apropója az volt, hogy Harry, aki TE szerű felépítésű, kevés meccset tudott játszani ahhoz, hogy a játék olvasását alaposan elsajátítsa.)

Ez jó adalék, és egyet is értek vele. Bradynek szerintem elvárás (nyilván nem a 0. pillanattól, főleg nem egy rookie-nál 0 km-nél), hogy jól olvassa a védelmeket, és mivel maximalista, ezért mástól is elvárja azt a befektetett munkát, amit ő beletesz az edzéseken, és a mérkőzések előtt. Aki ezt a munkát nem teszi bele, nem kap labdát.