Patriots 2019-es draftjának értékelése (NFL.com)

Kép
Harry

Round 1: (No. 32 overall) N'Keal Harry, WR, 7 mérkőzés/5 kezdőként.
Round 2: (45) Joejuan Williams, CB, 9 mérkőzés/0 kezdőként.
Round 3: (77) Chase Winovich, DE, 16 mérkőzés/0 kezdőként; (87) Damien Harris, RB, 2 mérkőzés/0 kezdőként; (101) Yodny Cajuste, OT, 0 games/0 kezdőként.
Round 4: (118) Hjalte Froholdt, OG, 0 mérkőzés/0 kezdőként; (133) Jarrett Stidham, QB, 3 mérkőzés/0 kezdőként.
Round 5: (159) Byron Cowart, DT, 5 mérkőzés/0 kezdőként; (163) Jake Bailey, P, 16 mérkőzés/16 kezdőként.
Round 7: (252) Ken Webster, CB, 8 mérkőzés/5 kezdőként(a Dolphins játékosaként).
Notable rookie FA signings: Jakobi Meyers, WR, 15 mérkőzés/1 kezdőként; Gunner Olszewski, PR, 8 mérkőzés/0 kezdőként.

Bill Belichick először húzott elkapót a draft első körében mióta a Patriotsnál van. N'Keal Harry azzal a céllal lett kiválasztva, hogy fiatalos lendületet hozzon az elkapósorba. Miután a szezon első felét sérültlistán töltötte egy bokasérülés miatt amit még az edzőtáborban szedett össze, Harry visszatért és mindösszesen csak 14 elkapást tudott felmutatni a maradék 8 mérkőzésen, ami enyhén szólva is csalódáskeltő. Tom Brady híresen maximalista az elkapóival szemben és Harry több leszúrást kapott Bradytől, mint passzt. A Patriots szurkolói láthatták, hogy a Harry után kihúzott elkapók (A.J. Brown, DK Metcalf, Terry McLaurin, Deebo Samuel, Diontae Jonhson, Mecole Harman és Darius Slayton) mennyivel nagyobb hatással voltak csapatuk teljesítményére.

A negatív oldal után a pozitív oldal: Chase Winovich a drafton is hatalmas húzásnak(steal) számított a harmadik körben(77. hely) a Patriots részéről. A teljesítményével csak ráerősített az előzetes véleményekre: 5.5 sack és 10 QB hit csupán csak 293 snapből. A Pro Football Focus a 14. legjobbnak sorolta őt a 2019-ben kiválaszott újoncok közül.

Stidham ígéretes játékosnak tűnt az előszezonban,de nagy tévedés lenne valaki őt gondolná Tom Brady örökösének. Cajuste és Froholdt mindketten kihagyták a szezont orvosi okok miatt,de 2020-ban lehetőséget fognak kapni arra, hogy játékukkal hozzájáruljanak egy minőségi keret kialakításához.

Bailey egész évben jól teljesített, bár a Wild Card mérkőzésen mutatott rossz teljesítménye miatt a Patriots szurkolók talán rossz szájízzel gondolnak rá.

Az nfl.com értékelése: D+

A csoport további csapatának értékel:
Buffalo Bills: B
Miami Dolphins: B-
New York Jets: D

Forrás: nfl.com

Hozzászólás

Örök igazság:
A jövőnek draftolunk!

Így fáj csak igazán Harry, ahogy ezt az elkapó listát nézem, Brown, McLaurin, Samuel, ehhhh.... :(

De remélem igaz lesz a jövőnek draftolunk, és beválik idén. De hát ez ilyen. Lutri.

Idén nagyon kellene egy A minőségű draft, azonnal használható 2-3 játékossal.