Új CBA a láthatáron

Kép
Pats_logo

Információk szerint jól haladnak a tárgyalások a tulajdonosok és a játékosszakszervezet között (NFLPA) a következő kollektív szerződés (CBA) ügyében. Oly annyira, hogy a tulajdonosok máris a hétre összehívtak egy rendkívüli megbeszélést New Yorkba, mivel akár már most márciusban is az új feltételek mellett kezdődhetne az új idény. Az NFLPA is próbált egy rendkívüli tanácskozást összehozni a következő két napra, azonban úgy tűnik, hogy ez nem fog egyelőre sikerülni, mivel azért ők (ellentétben a tulajdonosokkal) nem magángéppel közlekednek, így ezt nehezebb ilyen rövid időn belül megszervezni.

Két nagy változás várható: 

- 17 alapszakasz mérkőzés az eddigi 16 helyett. Az előszezonban azonban 4 helyett 3 mérkőzés lenne. Ezt várhatóan 2021 és 2023 között vezetnék be.

- A rájátszásba 7 csapat kerülne be mindkét konferenciából, azonban csak 1 kapna pihenőt a rájátszás első körében! Ezt már akár a következő szezontól bevezethetik. 

Hozzászólás

Nem rossz a CBA sem, de kicsit drága, a Coopot és a Spart jobban kultiválom. 

Kibontaná valaki a 7 csapatos rájátszást. Nem tudok rájönni, hogy lesz az igazságos 1 csapat, nyilván a konferencia első pihenőhetével. 

Én is így gondolnám, vagyis kb ugyanott lennénk ahol eddig, max este 7-kor is lennének meccsek a wc körben.

Tehát wild cardon 2-7, 3-6, 4-5, majd a leggyengébb győztes seed játszik a 1st seed otthonában, a másik kettő meg értelem szerint. Aztán konf. Döntő. Értem. Kösz. Eggyel több esély a wild cardra...