Thaddeus Moss, Randy Moss fia - LSU ifjú tight endje

Kép
Moss

Elindult az idei Combine Indianapolisban és a meghívott játékosok között ott van az LSU tight endje, Thaddeus Moss, Randy Moss fia. Vajon kiválasztja őt a Patriots? Randy Moss után fia is passzokat kaphatna el Tom Brady-től? Ezek a kérdések merültek fel a napokban.

Íme egy rövid cikk róla:

Thaddeus Moss nem csak nevében, hanem külső jegyeiben és “ragadós” ujjaival is hasonlít a Pro Football Hall of Famer Randy Mossra, a Patriots korábbi kiváló elkapójára. De úgy tűnik apa és fia hasonlóságai inkább a fociban merülnek ki, mint sem már területen. A köztük lévő személyiségbeli különbségek a combine újságírói kérdésekre adott válaszaiból jól tükröződnek. Az ifjabb Mosstól megkérdezték, hogy minek örülne jobban: elkapni egy passzt firts downért vagy játékával hozzá segítsen egy csapattársat a dicsőséghez.


Abszolút inkább blokkolnék. Egész évben büszke voltam erre” - nyilatkozta Moss, aki úgy döntött más módon viszony a sajtóhoz, mint azt apja korábban tette a 14 éves karrierje során.

Az összes elkapó folyamatosan azt kérdezi tőlem, hogy: Hány elkapásod lesz? Hány touchdownt szerzel? Ilyenkor rájuk nézek és csak annyit mondok, hogy engem nem érdekelnek az elkapások. Mindenkinek annyi lesz, amennyit szeretne. Én egy tight end vagyok és nem egy elkapó. Én megcsinálom a piszkos munkát és te így touchdownokat tudsz majd szerezni, megcsinálhatod a kis táncodat és egyéb dolgaidat. Megyek és blokkolok”

Moss aki 6-3 magas és 250 font súlyú, nem rendelkezik megdöbbentő atletikus felépítéssel és sebességgel, mint az apja. De felismerte azt, hogyan tudna szerződést kapni a profik között: “Szeretek blokkolni. Imádom a fizikális focit”

A fenti kijelentés nem azt jelenti, hogy nem lesz értékes elkapó játékos a csapatok számára. Moss ügyesen alkalmazta, hogy hogyan használja ki a lyukakat a zónavédekezés során. 2019-es szezonban  47 elkapása volt, 570 yardért. A 2019-es szezon volt az egyetlen szezonja az LSU színeiben, miután transzferelt a North Carolina State-ről, ahova 2016-ban kötelezte el magát. A 2018-as szezont kiülte lábsérülés miatt.

Mossnak számos nagy játéka volt 2019-ben. Négy touchdownnal vette ki a részét az LSU bajnoki meneteléséből. Ebből hármat a rájátszásban: egyet az Oklahoma ellen, kettőt pedig a döntőben a Clemson ellen.

Antonio Gates, Rob Gronkowski, Jason Witten és George Kittle képességeit próbálja beépíteni a játékába, miközben azért ezekbe próbálja bele adni a saját dolgait. Miután látta Kelcet és Kittlet játszani a Super Bowlban, megértette, hogy a tight end pozíció egyre jobban felértékelődik.

“A Super Bowl két résztvevőjének volt a liga két legjobb tight endje. A tight endeket elkezdték egyre több és több dologra használni”

Moss próbál felépülni a 15 mérkőzéses szezonja után, így nem fog gyakorlatokat végezni az idei combine alatt. Az április 3-án tartandó LSU pro day-ra fogja felkészíteni magát. Nem tart attól, hogy emiatt veszítene az értékéből. “Nincs mit rejtegetnem” - nyilatkozta. Előfordulhat viszont, hogy az elvárásaiból vissza kell vennie, annak ellenére is, hogy az idei tight end osztály nem tűnik túl acélosnak.

Rob Rang, NFL Draft elemző a USA Today Sportnál: “Mossnak nincs meg az elit sebessége és magassága, ami az apját a liga történetének egyik egyedülálló elkapójává tette. De egyből látszanak a játékoson a profikra jellemző tulajdonságok. Ezek közé tartozik a megbízhatóság az elkapások terén, valamint a meglepő fizikai képességek és versenyképesség a blokkolások alkalmával. Moss projekt akár egy Jordan Reed-féle szörny párosítás lehet a védelmek számára, ha már rendelkezni fog a megfelelő NFL-es tapasztalatokkal”

Nagyon jó mentor áll mögötte és nem éri be azzal, hogy őt “csak” Randy Moss fiaként emlegessék.

UPDATE: A cikk kikerülése után pár perccel jött ki a hír, hogy a combine fizikai felmérőjén Moss jobb lábában törést találtak és műtéti beavatkozás szükséges a gyógyulásához. A talpában az egyik ujjcsontja tört el.

Forrás: USA Today

Hozzászólás

Ha a sérülés miatt nagyon esni fog a boardokon, akkor benne van, hogy BB behúzza. Nem szokott szívbajoskodni ha sérülés miatt csúszó játékosok draftolásáról van szó (pl. Gronk, vagy akár tavaly Froholdt, de volt még jónéhány)

Ha csúszni fog az nem a sérülés miatt lesz, hiszen 6-8 hét a felépülési idő elvileg. Sokkal bajosabb, hogy alacsony és egyáltalán nem atletikus. Én speciel max egy 6. köröset adnék érte, és nálam van kb 10 másik TE előtte a sorban.

Mondjál 2-3-at. Tényleg kíváncsi vagyok kikre gondolsz a 3. körtől, mert 23.-ra szerintem nem TE-t húzunk. Köszi!

Kmet, Trautman, Hunter Bryant, Hopkins, Harrison Bryant, Albert O, Asiasi, Degaura, Parkinson...nagyjából ez a sorrendem. Bármelyik ott van az első 4-ből elviszem valamelyik comp pickkel (simán benne van, hogy egyik se lesz ott). Harrison Bryant és Albert O 4. kör. A maradék meg 5. kör és hátrébb.

Köszi, hogy megosztottad az elképzelésedet!

Az NFL Grade-k: Kmet 6,4, Trautman 6,2, Hunter Bryant 6,2, Hopkins 5,94, Harrison Bryant 6,44, Albert O. 6,2. Sajnos a Grade-k alapján legfeljebb "kényszerből" válhatnak kezdő játékossá a 6,2 értékűek. A Grade-ek szerint, ebben a nagy TE ínségben, Kmet és Harrison Bryant elérhetetlennek tűnik, de Albert O. és Trautman is jó volt a Combine-on. Nekem a  "maradékodból" a talán elérhető Parkinson tetszik valamennyire, Grade: 6,16, 200,5 cm magas, 114 kg, a 3 con drill-ben jól szerepelt és erős is. Jó útvonal futó, de sajnos gyenge futásblokkoló.  Hopkins-t Te viszonylag előre raktad. Van valami oka vagy csak szimpátia? 

A dinasztia történetének talán legalacsonyabb TE-je lenne a 188 cm-el, a súlya viszont 113 kg, azaz inkább FB alkatú, a Grade-je: 5,98 (backup/ST).  Zierlein (NFL) elemzése szerint, többek között: remek futásblokkoló, a technikájával nagyobb/súlyosabb játékosokat is fel tud tartani, nagy kezeivel megbízható elkapó, de a lábsebessége lassú, nehezen szakad el a LOS-ról útvonalra, a fogás utáni mozgása átlag alatti.

Jó futásblokkoló TE kell, a kettős "használati lehetősége" TE/FB kell (Allen/Develin utód egy személyben? :)), egy 3. kört talán megér, ha addig csúszik.

Más. Froholdt és King felgyógyult (Patspulpit), készek az edzőtáborra!

Válasz anti.pass üzenetére

Van olyan hely ahol 6-2 és van ahol 6-3 (190,5 cm :)). Az NFL honlap combine információja alapján 6-2. Akármelyik az igaz, kissé alacsony, pontosabban nem jellemzően TE magasságú játékos. Ez persze csak egy paraméter az esetleges minőséghez  és nem biztos, hogy döntő...

OFF: Úgy látszik nem volt alaptalan  Sanu bokasérülését emlegetni mint a gyengébb teljesítmény oka, mert annyira súlyosnak bizonyult, hogy műteni fogják hamarosan. Talán így lehet arra számítani, hogy a felépülése után hasznosabb lesz a pályán mint amit eddig láttunk tőle.

Ha van egy sérült testrészed és el akarod kerülni a műtétet akkor egészen biztosan nem az a legjobb módszer, hogy terheled NFL-es meccseken való részvétellel. Szóval a műtét nem biztos, hogy a sérülés mértékét minősíti, inkább azt mutatja, hogy a játékosok milyen áldozatokat hoznak a csapatukért és azért hogy játszhassanak. 

Persze, ezt is mutatja. A sérülés utáni 7 meccsén összesen tudott annyit hozni, mint az első kettőn egészségesen. Nem fokozatosan romlott az eredménye meccsről meccsre, hanem azonnal látványosan visszaesett. Limitáltan ugyan, de tudott játszani, és ez nagyon kellett az elkapóhiányos csapatnak. Ő meg volt annyira elhivatott hogy bevállalta.

A véleményem az, hogy azért egy 2. körös pick értékre jobban kellett volna vigyázni, főleg miután látványos és gyors volt a visszaesése a sérülését követően és ezeket az ellenfél is tudta/látta, azaz nem kellett volna játszatni, hiszen így legfeljebb 10,5 emberünk volt. Ki tudja mennyire javul meg a lába a műtét után? Igen, elkapó hiány volt, de másképpen kellett volna megoldani azt a néhány elkapást, amit elért, pl. RB/TE segítséggel.

Azert hoztuk hogy jatszon, mert arra az evre kellett valaki..igy ha tudta vallalni azt nem nezhetjuk, hogy 2.kort adtunk erte. Ha nincs a palyan potyara hoztuk,hiszen o nem hosszutavu befektetes lnek jott elsosorban..TE es RB passzokat leirni konnyu, de amikor Watson is serult, LaCosse egydimenzios es a coverage eleg szoros,raadasul a 4 fos DL egyik tagja elmegy a futoval pass rush helyett, akkor megvalositani nehezebb mint pusztan leirni..pont azert voltunk egysikuak playcallban es szenvedtunk a tamadooldalon mert ezer sebbol verzett a csapat (Harry, JE, Sanu, Watson is serulten, mint kiderult ebbol 3 mutetet igenylo serulessel jatszott).

Az utolsó 5 alapszakasz meccs mindegyikén 5! WR-ünk volt aktív, azaz szinte mindenki a roster-en lévők közül. Ebből Sanu-é volt 2x a legtöbb snap, 86 és 96%,de volt 82%-os is. A többiek, JE kivételével, jóval! kevesebbet kaptak, Meyers és Dorsett  különösen a két utolsón gyakorlatilag szinte semmit. Azt a 15 elkapást, amit ezeken nyújtott talán más is meg tudta volna csinálni. Nem mondtam, hogy egyszerűen. :) Én úgy vélem alaposan "kezelt" állapotban játszott...azaz nem igazán volt gyógyulóban/gyógyult a lába a szezon végére...

pont az a lényeg, hogy mennyit volt fent és nem a 15 elkapás..ha utóbbi lenne, akkor az 15 játék, bárhogy pótoljuk. De mivel a magas snapszámot is észrevetted, így abból az következik, hogy bizony ebben az állapotában is többet láttak benne, mint Dorsett,Meyers duóban..Pusztán a számok MEyers esetében nem jelentenek összehasonlítási alapot. Vizsgáld meg milyen csomagokban volt fent, az ellenfél milyen védekezést választott akkor, tehát mi ellen használtuk leginkább az őt foglalkoztató felállásokat. Majd azt, hogy az ellenfél DB sorának hányadik embere ellen hozta a számait. Sanu ugye alapból a CB2 ellen lesz fent, míg ha együtt van fent MEyers úrfival, akkor utóbbira már jóval gyengébb képességű ember jut. Főleg ha 4 elkapós csomagot használunk és Harry, vagy Dorsett kapja a CB3-t.

Önmagukban a számok nem összehasonlíthatók, mert teljesen más teljesítményt mutatnak meg, akkor is, ha ugyanabban a témakörben vannak kimazsolázva..legjobb példák erre nálunk Hogan és Dorsett..akik feljebb lépve a depth charton már képtelenek voltak a jobb kvalitású védők ellen tartósan jól szerepelni. Vagy eleve használhatatlanok a funkcióra, amit be kellene tölteni, hogy vertikálisan megnyújtsák a pályát.

Sanu egy jó 2.számú elkapó, bár soha nem volt kedvelt játékos általam..de sok területet képes megnyitni és bejátszani, ha egészséges, akkor láttuk hogy tökéletesen tud illeszkedni a rendszerünkbe. Ami utána jött az az erőlködés és a vért pisilés esete..De még ezt az erőlködést is többre tartotta a stáb, mint a többieket. Ez beszédes a többi emberre nézve és arra is hogy mennyire tartják Sanu-t és hogy azért adtak picket, hogy a pályán legyen.

A 15 elkapás tőle nem sok, és ugye még jól se játszott..de amikor nem felé ment a labda, azt szerintem nem fogod tudni megítélni, hogy mennyire jól vagy rosszul oldotta meg a feladatát, hiszen a labdát nézed. De ő még ettől elvihette az emberét, kiüríthette a a jó útvonalfutással a zónát, ahova mondjuk JE érkezett..míg mondjuk ugyanezt Dorsett nem tudta volna megtenni és ezáltal a másik játékos elkapása sincs meg. De sorolhatóak lennének a példák napestig, hogy nem az elkapás egyedül határozza meg azt, hogy hasznos volt-e a pályán és miért volt ő jobb opció nekünk a pályán így is, mintha más lett volna.

persze értem, hogy ha azt látjuk, nézzük hogy az elkapás az csak 15, akkor bizony a nézőtérről is jöhetett volna valaki..igaz, az kódorgott volna a több száz másik elkapásnál, amit meg a többiek oldottak meg ás abban a passzív játékosnak is oltári nagy szerepe van, még ha ez  nem is feltétlenül tűnik fel a labdát nézve. Max akkor, ha a passzív játékos miatt nincs elkapás, mert nem jó útvonalat fut, nem viszi el az ember, stb..

 

Értem amit írtál és szomorúan konstatálom, hogy szerinted a csapat rákényszerült egy "sánta" elkapó "agyon" játszatására, mert nem volt jobb playcall opció. Nem kívánok okoskodni és nem igazán akarom Sanu utolsó meccseit sem tanulmányozni, biztos megpróbálta megtenni azt, amit az adott play megkívánt. (Egyébként Bennem nem hagyott maradandó nyomot a Ravens meccset követően.) A véleményem mindössze annyi: egy egészséges játékosért adtunk egy 2. kört, aki aztán hamar lesérült, de aztán már egy jobb fal mellett (Wynn) annyit játszattuk, mintha teljesen egészséges lett volna s így nem gyógyult meg, műtétre kényszerült, amiből a felgyógyulás mindig kétesélyes. Szerintem egy 2.körös értéket jobban meg kell becsülni, de lehet hogy eltúlozom ezt. Dobtunk ki már az ablakon 2.kört korábban is. :)

Nem kényszerült rá, hanem ez volt a legjobb opció. Az NFL-ben bibis lábbal is tolják, lásd Ben Watson..vagy JE idén. De Alex Mack is valami töréssel nyomta egyszer a Falcons falában..rákényszerültek? Nem..csak az a választható jobb opció..Ha lett volna X elkapó, meg futójáték amit a fal nem nyiffant ki, akkor Sanu sérülten is használható lett volna, mert a védelmek nem tudják ugyanezt pályára tenni hétről-hétre..A Gordon,AB fiaskó nagyon visszaütött sajnos..mert egyszerűen nem maradt ember Dorsetten kívül erre..ő meg kb nem számított, annyira súlytalan volt ebben a szerepben.

Sérült lábú játékost "agyon" játszatni 5-6 héten át (Nem 1-2 meccsen!) útvonal futások sokaságával (Nem néhány  snap-re!), az bizony kényszer megoldás és szerintem rossz/(kegyetlen?) opció, Én nem tudom szépíteni és igazolni sem.

Ez az NFL, a szezon második felére a játékosok fele így játszik..csak van akit aztán nem kell műteni. Az adott év mindig fontosabb, ha egy játékos pályára tud lépni..mellesleg Edelman ugyanígy játszott, mert ez egy ilyen sport. Aki lépni tud az pályára kerül..

Mindezek mellett az ellenfelekről se feledkezzünk meg - nyilvánvalóan ők is pontosan tudták kb. a harmadik meccsünk után, hogy az elkapóink milyen erőt képviselnek, Sanu sérülése nem maradt titokban, a gyakorlott szemek a mozgásáról látták, vagyis a korlátozottságára lehetett építeni. Kis túlzással Edelmanre kellett dupla védelem, mondjuk az 1. meg a 4. védő, a többi elkapónkat már a második védősor teljesen limitálni tudta, nyilván tudták, hogy Sanura se kell nagyon jó embert rátenni, mert nem százas. Persze vitt el védőt, részt vett a playekben, de mindenki látta, hogy nem fényes csillag, akire nagyon kell ügyelni.

Én örülnék neki, ha maradna ÉS felépülne teljesen, hogy láthassuk őt hosszan jól játszani. Drága az a 2. kör.

Akkor lenne így, ha orrba-szájba blitzeltek volna minket, mert 1:1-ben mindenki mást levettek JE-n kívül..de pont nem ez volt, mert nem kellett sokat blitzelni, főleg nem első 2 downon..Tehát nem 1:1-ben vették le elsősorban az elkapókat, hanem a passzsávokra, zónákra figyeltek jobban akik a pressure helyett visszaléptek covaregbe és emellett volt az emberezés. mert jól működött ez ellenünk bárki is volt az ellenfél. Márpedig nekünk minden emberünk azon a területen tud hasznosan játszani, amit így túltöltött az ellenfél. Ezért hiányzott egy x elkapó..vagy egy használható TE.