Shilique Calhoun újra szerződtetve

Kép
Shilique Calhoun

Folytatódik a tendencia, ami jellemzi a New England Patriots offseasonjét: speciális egység kulcsjátékosokat igazolnak vagy újraigazolnak. Shilique Calhoun linebacker volt tavaly az egyik legaktívabb speciális egység játékos, emiatt nem meglepő, hogy a Patriots leigazolta egy újabb szezonra. A szerződés részletei egyelőre nem ismertek.

Coalhoun a speciális egységben a snapek 53%-ban volt pályán és csere linebackerként is pályára lépett. A Raidersben eltöltött három éve után, tavaly Pats játékosként 9 szerelést és egy kiharcolt fumblet tud felmutatni. A 6'4 magas, 260 font súlyú játékos a Michigan State játékosa volt és a 2016-os draft harmadik körében került kiválasztásra.

Azzal, hogy Kyle Van Noy, Jamie Collins és Elandon Roberts távozott a csapattól, Calhounnak esélye van arra, hogy az eddigiekhez képest több időt töltsön a pályán, mint linebacker.

Forrás: masslive.com

Hozzászólás

A jó ST meccseket dönthet el, ez nagyon fontos lesz a következő szezonra.

Calhoun nem EDGE? Hol LB-ként, hol DE-ként szerepel.

Tavaly def. snap: 26%. A ST-ben az alaptagok (Bolden,Slater,Ebner) és Wino után a legtöbb snap! A következő szezonban valóban jó esélye van a def. snap-ek jelentős növelésére.

Depth chart szerint LB - és egyébként abból nincs is már nagyon sok a rosteren... Bentley-nek nagyon jó éve kellene legyen!

OFF

A Panthers és a Jaguars után Nekünk van a legtöbb halott pénzünk ($26M) a ligában. Kicsit elkeserítő, mert ebben csapatvezetési/tervezési hiba is van. Nem tudom, álltunk-e valaha ilyen rosszul, pont most, amikor minden centre szükség lenne. :(

A fele TB után maradt, azt meg nem lehetett másként megoldani. Ha vigyorogni is akarsz, akkor nézd meg a jövő évre vetített (jelenlegi állás szerinti) felhasználható Cap helyzetet (100 millió körül). Az meg szép csapatvezetési munka.

Elsősorban hopinak, mert ő tudtommal nincs FB-on:

Ehhez nagyon fontos hozzátenni azt is, hogy amellett, hogy jól hangzik a 109 milliós cap hit jövőre, az alábbi játékosok már nem lesznek szerződés alatt (csak a nagyobb neveket sorolom):

C David Andrews
CB Jason McCourty
CB Justin Bethel
CB J.C. Jackson
DE Datrich Wise
DT Lawrence Guy
DT Adam Butler
G Joe Thuney
OLB Dont'a Hightower
RB James White
RB Brandon Bolden
WR Mohamed Sanu

Idén ennek a 12 játékosnak a cap hitje 62,8 millió. Rajtuk kívül még 24 játékos van idén szerződve, akinek jövőre nem lesz szerződése. Így nézve azért bármilyen jól fest elsőre a 109 millió, de nem biztos, hogy azért az olyan sok lesz (Hiszen a 30 játékos aki szerződés alatt áll 2021-ben visz el 99 milliót)

Igazad van, ezt is nézni kell. Azért összességében sokkal jobb lesz a helyzet mint idén. Legalábbis Én így látom. Idén ugye TB, Van Noy, Collins, Thuney, DMC, Karras, Dorsett, Slater, JMC, Shelton, Roberts, Butler és még páran voltak szerződés nélkül harmincpár millióból gazdálkodva.

Ebből a felsorolásból azért olyan sokat nem kell megtartani mindenáron..még a White resign is necces, de a Guy és JC.Jackson tűnik csak fontosnak. Butler kaphat a tenderrel hosszabbítást már idén is. Thuney tradenek tűnik egyelőre. Andrews lehet már sose játszik, JMC nem fontos. Wise meg egy tucat szint kb. Bethel fontos lehet, Sanu és Bolden mehet, talán előbbiért jöhet hátsó körös komp.pick.

Viszont ha 3.-4.körös komp.pickre hajt az öreg, akkor Guy, JCJ is piacra kerülhet simán. Szóval túlfizetésektől nem kell tartani, jól fest a jövő évi cap. Az ideit meg hazavágta a TB DM. Ez van..nem feltétlenül csak a FO szólt bele, abba a dealbe, tudjuk jól.

Oke. Szoval lesz cirka 100M.

Es lesz minusz 36 jatekos. Bravo. :D plusz lesz ket draft a 21-22es szezon kezdeteig bar amennyire vakon van az oreg abbol is lesz vagy 3 aki tenyleg megeri a picket de ne legyen igazam. Valakit nyilvan meg fog tartani a 12 felsorolt jatekosbol mondjuk 4-5 embert ami azert minimum 40M-et elvisz majd. Mert nem teheti meg, hogy ez a rebuild 3-4 ev mulva erjen be mert annyi ideig szerintem nem tervez. De meglatjuk, viszont en nem vagyok elajulva attol a 100astol jovore. Az akkor mutatna jol ha meglenne a csapat gerince de ez ami most van az kb a sec-et leszamitva a wtf kategoria. Plusz nem gondolom hogy Edelmanban is tobb lenne mint ez a szezon. Szoval gyanitom ő is minusz addigra. En most ezt egy irgalmatlan kapkodasnak latom es abban sem vagyok biztos hogy tankolni akar mert akkor meg hulyeseg volt megtartani DMC-t akar. Kivancsian varom a “mágus varázslatát” ✌🏻

Biztosan nem akar tankolni, de ez a 1omillió/játékos fizu ez nem a mi receptünk, így nem kell ezzel számolni. Nálunk 6-7 ember volt eddig is megfizetve évente, a többiek 20-23 játékos egy közepes kasztba tartoznak. Ezen aligha fogunk változtatni, max egy emberrel lehet több, mert a kiesett top QB fizu helyére jöhet jövőre 2 jobban megfizetett másik játékos, ha olcsó irányítónk lenne még akkor.

Tehát nem állunk rosszul. Hozol 5-6 embert idei draftról, ugyanúgy jövő éviről. Ezek olcsók és már szereztél 10-12 embert. Majd igazolsz vagy 10 veteránt 3-5 millió/év között és a fele még mindig rendelkezésedre áll. Akivel hosszabbítasz és fontos lehet, mint pl Bethel, az se fog sokba kerülni..nagyon max 2 millió körül.

Szóval jól állunk szerintem..nyilván dőzsölés nem lesz, de bárkit elhozhatunk a piacról, bárkivel hosszabbíthatunk, akivel szeretnénk. Nyilván tucatjával értem, de az amúgy sem volt soha jellemző ránk.

Az idei csapat sem rossz amúgy...

"Lefuttattam" egy kalkulációt magamnak, hogy mennyiért lehet pótolni a játékosokat, figyelembe véve a mostani fizetési átlagokat, a spotrac alapján. 

Az átlagfizetéshez figyelembe kell venni azt, hogy minden pozició esetében benne vannak a tartalék játékosok is, így pl CB esetében benne van ugyanúgy Gilmore a maga 18 milliójával, mint D'Angelo Ross a maga 833 $-val. (Nem elírás, 833!! dollár helyet foglal!) Tehát ilyetén módon kell helyén kezelni az átlag számokat!

  • Jövőre nem lesz Center, tehát kell egy. Átlagfizetés: 3,1 millió $, top fizetés 14,4 millió, 15 csapatnak a centere keres 6,2 és 14,4 millió között.  Így legyen az új centerünk fizetése 8 millió
  • Idén jelenleg 8 CB van a rosteren, jövőre egyelőre 4. Jövőre szerződés alatt van Gilmore, Jonathan Jones és Joejuan Williams. Tehát van egy CB1 és CB2/3. Tegyük fel, hogy JC Jacksont visszaigazoljuk. CB átlagfizetés 2,45 m$. Top fizetés (Gilmore) 18,6 millió, és van 35 CB, aki legalább 5 milliót keres, az első 17 pedig legalább 10 milliót. Legyen Jackson fizetése 5 millió. Igazoljunk mellé még 2 CB-t, legyen az még összesen 2 millió
  • Bethel a ST-be kelleni fog, idén 2 milliót fog keresni, ennyi kell neki jövőre is. ST átlagfizetés 1,6 millió. Tehát ez 2 millió.
  • 2020-ra van szerződtetve 7 db DE, jövőre 1 db (Winovich). Ezen a poszton az átlagfizetés 3,3 m$, top fizetés 21,9 millió, és 24 játékos van 10-21,9 millió között. Ide kell Wino mellé egy elit játékos, legyen a fizetése 9 millió, és kell még legalább 1 átlagos, és 2 alacsony fizetésű. Akkor az még 1*2 és 2*1 millió, összesen 4 millió
  • DT-ből idénre van 4 emberünk, jövőre 2 (Cowart és Beau, utóbbinak se 2020-ra, se 2021 re nincs beleszámítva még a fizetése a sapkába!). Az átlagfizetés 3 millió, top fizetés 25 m$, 28 játékos keres 5-25 millió között. Idén Beau-t nem számolva van egy 5,4 és egy 3,3 milliós játékosunk, jövőre is számoljunk legalább ennyivel, így ez jövőre kerekítve 9 millió.
  • Guard jó kérdés. Ha Thuney marad, akkor jövőre is, akkor az legalább 12 millió. Idén van 4 Guardunk (14,7+9,5+2,1+0,8 millió). Átlagfizetés a poszton 3,1 millió. Top fizetés 15 m$. Összesen 31 guard keres 5-15 millió között. Ha marad Thuney, akkor ugye 12 millió. Ha nem marad, de beválik Froholdt, akkor tök jó, ha nem akkor kell ember. Számoljunk ide erre a posztra 12+3= 15 milliót.
  • Jövőre jelen állás szerint nem lesz Hightower. A 3 féle besorolású (LB-OLB-ILB) átlagfizetés 3,2 m$. Top fizetés 26,6 millió. 41 játékos keres 5-26,6 m$ között. HT helyett egy elit LB ára 12 millió.  Jövőre egy(!) LB-ünk van, Bentley. Akkor kell még az elit mellé minimum 2 közepes (3+5 m$), és 1 csere, 1 millió. Ez LB posztra 21 millió.
  • Futó: Jövőre van Michel és Harris. Átlagfizetés a poszton 2 m$. Top fizetés 15,5 millió. 24 játékos keres 3-15,5 millió között. Nálunk White 2020-ra 4,6 milliót kapott. Őt pótolni kell, legyen ez 4,5 millió. Emellett 2020-ra van 5 futónk, 2021-re 2 db. Tehát kell még 2 tartalék, legyenek összesen 2 millióért. RB poszt így 6,5 millió
  • Elkapók: Idénre van 9 szerződés, jövőre 5. (Ebben benne van Slater is). Edelman kérdéses, hogy marad-e jövőre. Sanu sem lesz. Tehát én minimum 2 elit-közepes elkapóval számolnék. Átlagfizetés 2,5 millió. Top fizetés 21 millió. Van 46 játékos, aki 5-21 millió között keres. Számoljunk úgy, hogy az előbb említett 2 elkapó keres 12 és 6 milliót. Kell még tartalék 2 ember, ez legyen szerényen 3 millió. Erre a posztra így elmegy 21 millió.
  • Rúgó játékos még idei évre sincs. Átlagfizetés 2,2 m$. Top fizetés 5,1 m$. Van 18 rúgó, aki 2-5,1 között keres. Számoljunk egy 3,5 milliós rúgóval. 
  • Wynn mögé kell egy Tackle, ki tudja mennyire lesz egészséges idén.  Átlagfizetés LT-nél 9,7 m$.  Top fizetés 19,5, és a szerződés alatt álló 29 LT-ből 21 keres legalább 6,6 milliót. Számoljunk csere LT-vel mondjuk 3 millióval konzervatívan. 
  • Fullback sincs jövőre, oda számoljunk 1 millióval. (Átlagfizetés 1,3 millió, top fizetés 6,7 millió) 
  • UPDATE: előbb kimaradt az ominózus TE poszt. Átlagfizetés 1,9 millió. Top fizetés 12,5 millió. Van 32 db TE, aki 3-12,5 m$ között keres. Már idén is kell valamit kitalálni, mert a jelen felhozatal siralmas. Jövőre csak Izzonak van szerződése, LaCosse-nak nincs. Számoljunk ide egy jobb, és egy közepes TE-el. Ez legyen 6+3 millió, összesen 9 millió

 

Gyors számolás után ez összesen 119 millió dollár. Ebben nincs benne még a tartalék irányító Stidham mögé, ha ő marad jövőre is. És nincsenek benne a draftra elköltött pénzek, amiket idén kell kifizetni, és amit jövőre kell kifizetni. 

Szerintem mindenhol elég konzervatívan becsültem, de nagyon szívesen várom a véleményeket, hogy hol becsültem túl vagy épp alul az adott pozíciókra igazolandó játékosokat. 

 

Válasz Croaker üzenetére

Addig még lesz két draft, ahonnan azért több poszt megoldásra kerül majd viszonylag olcsón. Csak a második körös DB-k veszélyesek BB-nél, az meg idén nincs. Falembert pl rendszeresen tud jókat választani hátrébb is, és azokon anyagilag nagyokat lehet fogni.

Ez igaz, de az azért viszonylag ritka, de nem példa nélküli, ha valakit a draftról "főszerepre" szánunk, és nincs előtte egy veterán. 2018-ban Trent Brown-t hoztuk LT-nek, egy időben Wynn első körös draftolásával. Ha nem sérül le Wynn az előszezonban, akkor is backup lett volna Brown mögött. 

Winovich előtt is voltak a sorban. Harry első körös volt, így ő azért más, mint egy hátsó választás. JouJuan Williams dettó. Harrist ki se próbáltuk első évében. Cajuste és Froholdt sorsa ismeretes. 

Ilyen szempontból a 2018-as draft sem fényes, Michel első kör, okés. Dawson kuka, aztán csak az 5. kör jön, onnan Bentley még megvan, és a 7. körös Izzo. 

2017-ből Derek Rivers..háát. Garcia nincs itt, Wise még meg van és ennyi.

2016-ból Cyrus Jones..., Thuney (na ő fogás!), van még Brissett, vannak eltűntek (Mitchell, Valentine, Grugier-Hill, Lucien), és vannak még, akik jók lettek: Karras és Elandon Roberts. 

 

Szóval szummázva a 4 draftot figyelembe véve olyan nagy reményeket ne tápláljunk, hogy sok pozit meg tudunk oldani kezdő kaliberben. Akik jók lettek: Harry(?), Wino, Williams, Thuney, Roberts, Karras. De ehhez a 6 emberhez kellett 4 évnyi draft!

(Most nézem, a fenti matekból a TE pozit kihagytam, frissítem)

Válasz Croaker üzenetére

Nagyon szép munka, nagyon jól összeszedted.

Nekem az a véleményem,hogy ezeknek a neveknek a fele menni fog a csapattól, nem csak azért mert addig lesz még két draft, hanem mert ezek közül jópáran öregszenek is, sérülésekkel ia kell számolni, telesítmény visszaesés....+ BB még kukázni is fog. 

Én nagyon szívesen kihúznék pár needet a listámról, akit draftról pótolunk. Legyünk optimisták, és váltsanak ki a draftolt játékosok 30 milliót (bár ez szerintem durva lenne). Akkor is a fentiek alapján 89 milliót elköltünk a 109-ből, a draftolt játékosok pénze nélkül + a cserék pénze nélkül. 

Azt mondom, idén a draft után már sokkal többet tudunk majd. Addig még nagyon sok minden fog történni a jelenlegi rosterrel. Szerintem lesz itt még csere, kivágás illetve szerződés módosítás/hosszabbítás. Ami nagy ráhatással lesz nem csak az idei de a jövő évi capre is. Nagyon sok játék lesz még itt a számokkal 🤔

Imádom az Offseasont! 😄

Válasz Croaker üzenetére

Amennyi magas fizut kiosztottál annyi nálunk nem lesz. Kb minden poszton túlfizettél a mi szokásainkkal ellentétben..

2019-ben összesen 8db játékos keresett nálunk 5millió felett.

Míg 7millió felett pedig csak 5!! Ellenben 2-7millió között 19 játékos!

2020-ra, tehát idénre:

6 játékosnak van 7 millió felett, ebből Thuney trade lehet. Marad 5.

20 játékosnak van fizuja 2-7millió között és 2 ember van 1,9 felett még.

Tehát ahogy eddig sem, úgy ezután sem fogunk változtatni ezen. Ráadásul kiesik majd HT és akár elmehet/visszavonulhat JE is DM szempontjából. De szinte biztosan cut lesz Cannon akkor már.

2021-ben pedig eddig 8 játékos van a 2-7 millió közötti sávban mindössze, amit mi a többi csapattól eltérően teletöltünk. Tehát ide fogunk igazolni, + az újoncok és max 1 vagy 2 magasabb fizu lesz, ahogy eddig is. Nem leszenek ilyen fizuk amiket írtál. Alapvetően azt se értem, hogy 41 játékos keres LB esetben 5-26 között. És akkor ez ránk nézve miért jelentene bármit? Lesz 2 draft ahol húzhatunk kezdőt, de aligha hozunk olyan embert aki alapvetően egy első számú LB..hiszen 32 csapat van, a 41 LB azt jelenti, hogy kb a depht chartok első helyén lévők jöhetnek szóba, plusz a 9 "legjobb" második. Nekem nem rémlik, hogy sűrűn ruházunk be ilyen kvalitású emberre..

Szóval akiket majd hozunk, azok Beau Allen, Brandon Copeland féle emberek lesznek, akik illeszkednek a rendszerbe és nagyon max 2-7 millió között keresnek.

Szóval elég jól állunk a 100 millióval. két draft alatt minimum 5+5 rosterre kerülő újonc, az 10 fő nagyon max 14 millió. És hozunk kb 12 embert átlag 5 millióért (2-7 között még felfelé is húzom az átlagot) Ez 60 millió. Azt jelenti jött 22 ember aki tuti pályára kerül rotációba és elment 74 millió.

Ha Cannon cut, akkor még 30+ milliónk is marad..amit nyilván el is költünk, akár 1, akár 2 jobb 10+ milliót kereső FA-ra és voila..kész is a csapat kényelmesen.

 

A nagy kérdés az, ha nem TB dobál akkor vagy nem lesz SB esélyes a csapat akkor is ide akarnak majd jönni akár olcsóbban is játszani?

 

Ezek az emberek nem jöttek olcsóbban, ennyi a piaci áruk, vagy talán még nagyon kicsit kevesebb is. Ők azok a tucatjátékosok, akik máshol vagy nem sok vizet zavarnak, vagy felejthetőt nyújtottak, esetleg újonc/olcsóbb megoldás érkezik a helyükre. Ritkán kezdők, többnyire rotációs játékosok. Őket nem fogja zavarni hogy nincs TB, ők örülnek hogy ide jöhetnek és új esélyt kapnak a big moneyra azáltal, hogy nálunk futnak 1-2 jó évet. (Dion Lewis, Van Noy, stb)

Nagy név aki valóban a csúcson volt, eddig se nagyon érkezett. 20 év alatt 4-5 ember, az nem egy óriási tendencia. Akit meg megfizetünk mert elit, annak szintén nem lesz fontos TB jelenléte.

Emiatt szerintem nem kell aggódnunk. A szervezeti kultúra, az orgaznizáció amit a Pats megtestesít, az vonzó lesz nagyon a winning culture mellett.

Simon, Van Noy, Rowe, D.Lewis, Ayers, az 1 évre visszatérő J.Collins, Shelton, de régebben Ninkovich is mind ebbe a vonulatba tartozott..de sorolhatóak még a nevek..

A lényeg, hogy amiből BB főz, abból valamiérta többi HC nem tud és a többi GM nem nagyon gondolkozik ennyi ilyen szürke játékosban. Viszont nálunk nagyon jól látható, hogy 18-23 embert fizetünk abban a sávban, ahol a többi csapat 8-10 embert. És sokkal kevesebb a 7+milliós fizu, ami viszont a többieknél dominánsabb. 9-12 ember a standard másoknál ebben a sávban, míg nálunk 5-8. Az újoncokon kívül, így nekünk van évente rotációban bevethető 27-32 emberünk minimum. + 3 ST only is mindig van. Nyilván ezért tudjuk őket is cipelni évről-évre, mert nincs érdemben minőség romlás ha valamelyik ember a top30ból kiesik. Hiszen van mögöttük ugyanolyan színvonalú depth. Igaz nálunk klasszikus playmaker kevés van, de a rendszer nem is erre épít, nem az egyéni sklilek dominálnak, hanem a system. És ebbe keresgeti BB az elemeket.

A Beau Allen, Copeland, Calhoun vonulat is ugyanezt mutatja. Utóbbi kettő több poszton is elmocorog, nincs túlfizetve, egy átlagos szintet mindig fognak tudni hozni, akármelyik is legyen fent a másik helyett. Beau meg arra kell, hogy középen álljon helyt, minden extra nélkül..erre alkalmas lesz.

Reméljük nem csak egy kivételes QB húzta fel a teljesítményeket, hanem inkább a rendszer. Idén úgy néz ki, hogy ez ki fog derülni. Illetve, attól tartok, hogy ez idén nemigen fog kiderülni, de majd meglátjuk.

A védőknél hogy húzta fel egy QB? Kiabált nekik és ettől jobban illettek a rendszerbe vagy mi? :)

Arra itt tartottuk DMC-t és Slatert. Plusz még van HT és Jules is..Szerintem az öltöző rendben lesz nálunk. Gilmore is elég jól nyilvánul meg, mint regnáló DPOY. Ezzel nem azt mondom, hogy TB nem fog hiányozni..mert egy GOAT mindenhol hiányzik és nem csak fizikai valójában, hanem szellemiségében is..de szerencsére állunk olyan lábakon, hogy messze nincs világvége helyzet..

Szerintem Te is tudod, hogy nagyban befolyásolja mindhárom csapatrész egymás teljesítményét is. Nem alapozza meg, de befolyásolja. Pl. az hogy mennyi időt kell tölteni a védőknek amiatt, hogy a támadósort rögtön leparancsolják a pályáról, vagy hogy honnan indulnak az ellenfél támadásai. Erre (is) pontos statisztikák vannak. nem azt állítom, hogy TB tutira felhúzta a védők teljesítményét, de azt állítani, hogy nincs kapcsolat, nem igaz.

Teljesen másról beszélsz..

Nem arról van szó, hogy a védelem jobb lesz vagy rosszabb TB nélkül, vagy több pontot kapunk, mert jobb helyzetből jöhet az ellenfél.

Arról folyt a beszélgetés, hogy az érkező játékosok, vagy akik itt maradtak azok a rendszerben betöltött szerepükre alkalmasak lesznek és nem egy QB fogja motiválni őket a védelemben. Bármilyen videót megnézel, láthatod hogy DMC a vezér abban a szekcióban..HT meg egy hímoroszlán kb. Nem szól, nem üvöltözik, de felügyeli a dolgokat. DMC meg a duracell nyuszi kategória..A Spec.team vezére Slater, aki amúgy az egész öltöző vezére is. Akkor is így volt, amikor TB itt volt. Tudom nehéz ezt átérezni, hiszen az egyik egy GOAT QB, a másik meg "csak" egy ST játékos..de ettől még az emberi és vezetői kvalitások nagyobbak.

Ezért nem aggódom az öltöző miatt.

Szóval tök mindegy mit fog nyújtani az új QB, az öltöző erős lesz. Az új noname játékosaink pedig ugyanúgy fognak a védelembe illeszkedni, mint eddig. Ebben nem lesz változás, mert TB nincs ráhatással a védő egyénre. Magára az egységre sincs, de az eredményre igen. Arról viszont nem a def.tehet majd, ha az offense impotens lesz. Attól még a védőjátéksok megfogják tenni a dolgukat, úgy mint előtte bárki megtette ebből az értékű halmazból..

Szóval nem arról beszéltünk, hogy jobb/rosszabb lesz az Offense és ez majd több vagy kevesebb terhet rak a D-re, mert ez nem kérdés. Jövőre a D nagyobb nyomás alatt lesz, mint tavaly. És biztosan nem lesznek korszakos számaik. De attól még a rendszer működni fog. És azoktól (is) fog működni akik a mi érték és játékrendszerünkben fontosabbak, mint a sztárok.

Erre válaszoltam:

A védőknél hogy húzta fel egy QB? Kiabált nekik és ettől jobban illettek a rendszerbe vagy mi? :)

Ehhez hogy jön az öltözői befolyás? Szerintem volt egy nagyon jó felvetés, hogy idén tisztább képünk lesz a rendszer működéséről atekintetben, hogy mennyire tette "jobbá" a rendszert egy GOAT, és vajon a rendszer önmagában mennyire hatékony. Ezt én is kíváncsian várom. De ez se lesz objektív, mert TB-n kívül több más is alapvetően változott. Szerintem a legnagyobb hatással Scar mester hiánya lesz...

De a rendszerhez visszatérve:  elment Collins (csak tavaly 7 sack/karrier 24,5), Van Noy (6,5/17,5), Shelton (3/4,5), Roberts (1/4). Szumma: 17,5/50,5

Maradt (egyelőre): HT (5,5/25,5), Guy (3/11,5), Simon (4/19), Butler (6/11), Wino (5,5/5,5), Wise (2/11,5) azaz 26/84.

Eddig jött: A. Beau (0,5/2,5), B. Copeland (1,5/7)... Összesen: 2/9,5

A közepes skillekkel megáldott védő játékosok beépüléséről volt szó, a védekezéssel kapcsolatos rendszerbe. Továbbra sem értem, ehhez mi köze egy QB-nak..Mert amiről beszélsz az teljesen más dolog. Amit kiragadtál, az egy utalás..felőlem kapaszkodhatsz bele, meg olyan számokba is,amik nem jelentenek semmit. Majd megcsinálja a sacket más, vagy tízzel kevesebb sacket csinálunk..nem ezek a számok fogják meghatározni az új játékosok beépülését. Chandler Jones számait se hozta utána senki..mégis jobb lett a védelem. Nem is értem ezeket a számokat hogy lehet patika mérlegre rakni?

A téma az volt, hogy Copeland, Allen féle játékosok elfogják végezni a dolgukat, ilyen szintű és bérű  játékosok fognak érkezni a jövőben is, mert erre alapozzuk a rendszert. Akár van GOAT, akár nincs. Ugyanis TB első éveiben nem volt GOAT, mégis működött ez a rendszer. Most is működőképes marad, mert erre nincs ráhatással a QB. Arra van ráhatása egy TB szintű játékosnak, hogy a sikert is nagyobb eséllyel elérjük a végén a contender csapattal.  A rendszer működőképessége nem azon mérhető le, hogy SB-t nyersz vagy sem. Az teljesen lényegtelen ebből a szempontból..

Hogy értsed: Ninkovich teljesítményét nem húzta fel TB. Nem miatta volt jó. hanem, mert a védekezési sémánkba BB kitudta maxolni a képességeit, amikre máshol nem tudtak építeni..Van Noy se TB miatt nézett ki jól nálunk, hanem a rendszer miatt, amit BB a védelemben használ. Chandler Jones teljesítményét se húzta fel, hogy sztár is jöjjön, mert a hulla gyenge Cardinalsban is jó számokat hoz.

Amiről te beszélsz az a teljes védelem megítélése mondjuk a kapott pontok alapján. Amit nyilván behatárol az offense is, tehát nem lehet minden port elverni a védelmen, ha a támadók impotensek és folyton short fieldet kap az ellenfél. Nincs az a védelem, ami tartani tud hosszútávon ez esetben. Ezért nyilván fontos egy TB féle elit QB, de ez az egyének használhatóságára nem lesz hatással. Attól még az egyén elvégzi a dolgát, azt a laikus is látja, hogy emberfelettit kellene nyújtani ennyire extrém esetekben a bekapott pontok minimalizálásában is. De NEM erről volt szó..hanem, hogy az érkező jelenleg a Pats szurkolók körében noname játékosok, pontosan ugyanúgy fognak illeszkedni mint eddig. Hatékonyan..és erre nem lesz TB hiánya semmilyen hatással. A csapat eredményességére nyilván lesz..

 

A második legtöbb, meg AB után, aki tavaly is elvitt 10M-ot a sapkából, aminek következtében késöbb már nem is nagyon volt helyünk ugrálni (khmm, Sanu trade...).

Most már látszik, hogy az ő leigazolása egy tipikus 19-re lap húzás esete volt. Vele (mármint, ha nem csinál semmi hülyeséget, csak hozza a formáját) simán meglehetett volna az SB, de még nélküle is lett volna bőven sansz. Így viszont, hogy az a pénz ment a kukába, láttuk mi lett.

Én azért mellé tenném a DM-hez (meg akár a pár előző évi DM-hez) az eredményeket is. Ha a sok is a DM, de hat év alatt 4 SB részvétel és 3 SB győzelem van, akkor ez egy "szükséges" rossz is lehet. Panters? Jaguars? Merre jártak ezen időszak alatt...?

Az a rossz GM, aki sok DM mellett sem bír eredményt elérni.

Én folyamatában nézném ezt a dolgot - még akkor is, ha ez itt és most mit se számít. És természetesen a sok DM nem jó dolog semmiképpen - önmagában.

A $24M DM-ből 22-t tavaly csináltuk 4 játékossal és kiestünk a PO első, WC körében, azaz, idézlek: "Az a rossz GM, aki sok DM mellett sem bír eredményt elérni." A tavalyi év menedzselése katasztrófális volt. Kár védeni a védhetetlent!

Abból a 22ből 13 Brady... akiről 2 hete derült ki,hogy itthagyja a csapatot... szóval elhiszem,hogy tavaly tényleg semmi nem jött be amit az öreg próbált, de azért mindenről Ő sem tehet. És azért tegyük hozzá ,hogy egy "katasztrófális"évvel is a playoffban voltunk...  

Katasztrófálisnak a talán soha nem volt DM "termelésünket" értettem és bizony AB-nek, Bennett-nek nem sok köze volt a PO WC körébe jutáshoz és TB szerződése se volt valami szuper ebből a szempontból, mert, ha visszajött volna, akkor is lett volna fele annyi veszteség. A GM-DM összefüggést pedig nem Én találtam ki. :)

Croaker-ék, minden tiszteletem a munkájukért/fáradozásukért, 2021-re próbálnak biztató számításokat végezni, de Engemet egyelőre csak a következő szezon érdekel. Szerződés összegeket, draftminőséget, marad a játékos-megy a játékos akciókat stb. 2 szezonra előre elég merész megtippelni, miközben még az ideiben is sok a homály számunkra.  Részemről lezártnak tekintem ezt a DM dolgot. :)

Engem leginkább az érdekel, lesz-e egyáltalán idén még szezon... :(

(Szerintem nem, vagy csak valami télbe csúszó csonka valami)

Szerintem meg BB már tavaly tudta, hogy ez lesz TB utolsó éve és mindent megpróbált, hogy jó O legyen alatta. Most őszintén ha a 3. fordulós pats van végig, nincs az az úristen, hogy nem játszunk SB-t!

Persze dead money így is maradt volna, de gondolom egy SB után mindenki elfogadta volna, hogy totális rebuild jön. Én emiatt nem mondanám katasztrófálisnak a menedzselést. Sajnos sok kicsi apró dolog miatt lett "kuka" az év.

Azzal nem lehet vádolni BB-t ,hogy ne tett volna meg mindent azért,hogy célpontokat szerezzen Bradynek... Most elég jól "kipucolta" a rostert... jövőre több mozgástér lesz... hiába a sok lejáró szerződés jövőre... idén még lesz egy draft.. és azt sem szabad elfeljteni ,hogy most jópár évig nem kell nagy pénzt fizetni az irányítónknak (várhatóan) ez alsó hangon 25-30 milliós kiadás.

Patsenegger, jó neked, hogy imádod az offseasont, engem az Isten mentsen meg ettől, számomra unalmas, semmi nem történik, csak azt akarom, hogy guruljon már végre az az átkozott tojáslabda! Pláne korona idején, amikor mással sem lehet megütni az időt, ilyen ínséges időkben még a trallkodáshoz sincs kedve az inasnak. 

Én a szezon végére kicsit el szoktam fáradni, a SB utáni 1-2 hónapban jól esik kicsit kevesebbet a focival fogalkozni... aztán jön az FA... utána draft.... mincamp... edzőtábor.. előszezon... közbe sok hír, spekuláció.... Tökéletes 7 hónapos felvezetés a kedvenc sportomra... minden szegmensét imádom... jól ki van ez találva na.

OFF

A Houston Rockets NBA kosárlabda csapat elnök vezérigazgatójának, Tad Brown-nak, az egyik lánya a négy közül Jarrett Stidham felesége, Kennedy Stidham. A Baylor-on újságíróként végzett és az egyetemi gurulós focicsapat tagja volt. :)