2020 Patriots Mock Draft 2

Kép
NFL draft

Nincs már egy hét a 2020-as NFL Draftig és a múlt heti cserék nélküli mock draft után, ezúttal egy olyan mock következik, amelyben több is van. Ez a mock a Pro Football Focus draft szimulátorában készült.

Úgy indultam neki a draftnak, hogy mindenképp kéne egy, de inkább két draftjog a második körben, hiszen nincs nagy különbség idén az első kör végi és a második körös játékosok között. Illetve megpróbáltam olyan játékosokat választani, akik nem szerepeltek a múlt heti mock draftomban.

 

1/23 – TRADE!

New England Patriots adja: 1/23

Los Angeles Rams adja: 2/20, 2/25, és 4/20

Sean McVay még sosem választott az első körben, mióta a Rams vezetőedzője. Biztos ez volt a csere hátterében. A pickkel Grant Delpitet választotta a Rams. Hát… nem tudom…

 

2/20 – Michael Pittman Jr, WR, USC

A 6’4” magas és 223 fontos elkapót az átlagos sebessége miatt sokan egy nagyobb, fizikálisabb posession elkapónak tekintenek, de ő több annál. Tudja, hogyan kell fizikálisan elszakadni az emberfogásból és utána hirtelen irányváltásaival szerez előnyt a védőjével szemben. Erőssége a váll mögötti passzok elkapása, ugyanis hirtelen be tudja behúzni a féket, így szakadva el őrzőjétől. 2019-ben 140 passzból, csak kettőt ejtett el. Tökéletes X elkapó. Ráadásul kiváló speciális csapategység játékos (17 szerelés, 3 blokkolt punt, 1 punt visszahordott TD).

 

2/25 – Cole Kmet, TE, Notre Dame

Az idei draft legjobb tight endje, de ez nem nagy szó, hiszen igen gyengének tűnik az idei felhozatal. Ami Kmet-et kiemeli a többiek közül, az a mérete (6’6” és 262), a hatékony blokkolás és a pont elégséges sebesség a seam útvonalon. Semmiben sem kiemelkedő, de minden téren rendben van, NFL kész Y tight end.

 

3/5 – TRADE! – Malik Harrison, LB, Ohio State

New England Patriots adja: 3/23, 4/20, 5/26

Carolina Panthers adja: 3/5

El kezdtek fogyni a linebackerek, márpedig a csapatnak szüksége van legalább egyre, amely már az első évében hozzá tud tenni a csapat játékához. Malik Harrison olyan linebacker, akit akár a Patriots titkos játékosösszerakó műhelyében is összeállíthattak volna. A 6’3 magas és 247 fontos játékos erőssége a futás elleni védekezés, de emellett átlag feletti az atletikussága is. A combine-on valaha megfordult összes linabacker 77%-nál jobb eredményeket produkált, ami reményt ad arra, hogy nem csak a korai downokon, hanem mind a három downon szerephez jusson. Jelenleg jó blitzelőnek tekinthető és területvédekezésben passz ellen is használható, azonban emberfogásban egyelőre elveszettnek tűnik, illetve a play action játékok felismerésében is fejlődnie kell.

 

3/34 – Matt Hennessy, OC, Temple

Bár jó hírek jönnek David Andrews felépülésével kapcsolatban, azonban a tüdőben megjelenő vérrögök azért nem vicc. A csapatnak be kell biztosítania magát a poszton, ezért is jön Matt Hennessy a harmadik kör végén. Három év alatt csak egy sacket engedélyezett és egyszámjegyű mezt kapott (3-as) a keménységéért, munkamoráljáért és a foci iránti alázatáért. Méretei és mozgékonysága inkább a zone-heavy sémába predesztinálja, de a Patriots pont a center poszton nem szokta ezeket figyelembe venni. Csak átlagos az ereje, de technikailag rendben van és látszik, hogy odafigyel a részletekre. Három évig volt csapatkapitány. Ezeket mind szereti Belichick. Minőségi csere lenne mindhárom belső posztra, de akkor sem lesz gond, ha esetleg be kell dobni a mélyvízbe.

 

3/36 – Matt Peart, OT, Connecticut

A harmadik kör vége a támadófal megerősítéséről szól. Kell minimum egy swing tackle, aki a jobb és a bal oldalon is tud játszani, ha kell. Matt Peart pont ilyen. Egyetem első két évében a bal oldalon játszott, míg az utolsó kettőn a jobb oldalon. Rettentően hosszú karjai vannak, amikkel a passz játékok során könnyedén távol tudja tartani magától a passz siettetőket. Azonban futásblokkolásban be kéne kapcsolnia az állati ösztönt. Túlságosan is jófiú, mind az életben, mind a pályán. Ez utóbbi a probléma természetesen. Nagyon jó alapanyag, hogy NFL edzők alatt tovább fejlődhessen.

 

4/4 – TRADE! - Leki Fotu, DI, UTAH

New England Patriots adja: 4/19 és 6/34

New York Giants adja: 4/4

Danny Shelton távozásával üresen maradt az NT poszt, amit ugyan Beau Allen betölthet, de csak egy évre jött és Leki Fotu nagyobb tehetségnek tűnik nála. A 6’5” magas 330 fontos játékos tökéletesen illeszkedne a játékrendszerbe és az, hogy még itt is elérhető csupán annak köszönhető, hogy az NFL pont nem az ilyen játékosok irányába halad. Rögbis háttérrel rendelkezik, így a méreteihez képest igen mozgékony, de a Patriotsban a támadófal közepének a lefoglalása lesz a dolga, hogy utat nyisson a többieknek.

 

5/10 – TRADE! – James Morgan, QB, Florida International

New England Patriots adja: 6/25, 6/33, és 7/16

San Francisco 49esr adja 5/10

Nehéz elképzelni, hogy a Patriots nem húz egy irányítót ezen a drafton. Tom Brady idejében is szinte miden második évben jött egy. Most meg ugyan Stidham kezében az esély, akit állítólag nagyon kedvelnek a csapatnál, de nem árt a verseny, főleg, ha Hoyer jövőre befejezi. Morgan pontosságán és döntéshozatalán van mit csiszolni, de intelligens, fejben erős irányítóról van szó, akinek jó testfelépítése (6’4”/229) és NFL minőségű karja van. Az utóbbiak miatt kellhet el a középső körök végén, hogy aztán az NFL-ben fejlődhessen tovább.

 

6/25 – TRADE! – Derrek Tuszka, EDGE, North Dakota State

New England Patriots adja: 6/16

San Francisco 49esr adja: 6/25 és 6/33

Két trade a Friscoval egymás után! Ezúttal ők jöttek fel és a Pats hátrébb. Az első ilyen pickkel a New England Derrek Tuszka-t választotta, akinek fejlődnie kell futás elleni védekezésben, de képzett passz siettető, aki kilő a snapnél és agresszíven támadja az irányítót. Hasznos szituációs passz siettető lehet belőle.

 

6/33 Kenny Robinson Jr., S, XFL

A West Virginian főleg single-high safety-t játszott, azaz Duron Harmon megüresedett helyét veheti esetleg át. Idén az XFL-ben mutatta meg mit tud és ez annyira jól sikerült, hogy az első olyan XFL játékos lehet, akit draftolnak az NFL-be. Remek kezei vannak, de a játék felismerésében gyorsulnia kell. Nem fél ütközni, de jópárszor mellé repül. Testfelépítése és gyorsasága megvan ahhoz, hogy pályára lépjen, de fejlődnie kell a játék olvasásában.

 

7/27 Tyler Bass, K, Georgia Southern

Mert jelenleg nincs rugó a csapatban és Blankenshipet a múlt héten választottam.

 

Játékos értékelések: Dane Brugler, The Athletic's 2020 Draft Guide és Evan Lazaar, CLNS Media

Hozzászólás

Hát ez sokkal jobban tetszik, mint a mock1.0, sőt nagyon tetszik! Gondoskodik a need-ekről, sőt a szükséges és megfelelő backup-okról is. :)

Ezt így aláírnám igazából. 

 

Mondjuk Cajuste személyében már van egy fiatal swing tackle a rosteren, szóval Peart nekem kizárólag, akkor nyerne értelmet, ha Cannon menne, mert, akkor kell egy másik OT. Esetleg, ha Thuney menne és, akkor Cajuste a helyére, Froholdt meg backup C/OG és Peart az első számú swing tackle.

sziasztok 

Nekem Pittman nagyon tetszik, az lenne a kérdésem,ha esetleg nem lenne 2. körösünk akkor bennt lehet-e még a 3.-ban vagy akkora lesz a rush a wr-ekért,hogy tuti kimegy a 2.-ban?

 

Két teljes mockot csináltam, az első így néz ki (ehhez van kb 3 verzió, ahol az első 4-5 pick különböző, de a trade-ek ugyanazok, meg az 5. picktől lefelé minden):

 

Trade down: NE 1/23 for GB 1/30 + 3/94 + 2021 5th

1/30 IOL Cesar Ruiz

Trade: Joe Thuney to MIN for 2/58

2/58 OLB Josh Uche

Trade up: NE 3/87 + 3/100 for CAR 3/69 + 2021 5th

2/69 DT Raekwon Davis

3/94 LB Willie Gay Jr.

Trade down: NE 3/98 for JAX 4/116 + 4/140

4/116 WR Antonio Gandy-Golden

Trade: NE 4/125 for TB O.J. Howard

4/140 S Julian Blackmon

Trade up: NE 5/172 + 6/204 for MIA 5/153

5/153: QB Anthony Gordon

Trade up: NE 6/195 + 6/213 for NYG 6/183

6/183 LB Markus Bailey

6/212 WR John Hightower

7/230 K Dominik Eberle

7/241 TE Jacob Breeland

Van egy pletyka, h felcserelünk a 3. helyre es megszerezzük Tua-t.

Válasz Touchdown Tom üzenetére

El is kellene adni a teljes családi ezüstöt érte. Ráadásul kéztörés-medencetörés-bokaproblémák, alacsonyabb mint a Pats elvárás, és nem is rendszer fit. Eléggé meglepődnék, és igen morcos lennék egy darabig.

Ha megvan a következő 15 év irányítója akkor nem számít mit adunk érte megéri. De a cserére nem látok semmi esélyt.

Arnold, Te is pontosan tudod, hogy a következő 15 év jelenleg fiatal irányítóját nem ismeri senki... :) ((Egyik csapatnál sem! Talán Mahomes?) 

Pletyka sok van. Tuáról én azt olvastam hogyha lejjebb csúszik feljebb mehetünk. Hogy ez mit jelenthet számszakilag adott esetben kiderül, bár tőlünk fura lenne.

Mindenesetre nem zörög a haraszt, szokták mondani. Engem egyáltalán nem lepne meg, ha qb jönne az első körben, akár mozgás árán is. Meglátjuk. Amit továbbra is kizártnak tartok, hogy a Stidham-Hoyer (sokak szerint inkább Hoyer-Stidham...) párossal menjünk a szezonnak.

Szerintem mi nagyon sokszor szivárogtatunk hülyeségeket a draft előtt, hogy picit összezavarjuk a többieket. Régebbről emlékszem Mayfieldes és talán Johnny Manzieles pletykákra is, holott esélyünk nem lett volna elhozni őket.

Btw. én örülnék Tuának, mindamellett, hogy borzasztóan kíváncsi vagyok Stidhamre, mert a tavalyi draftról őt vagy Will Griert vártam hozzánk. :) Ha Tua nem jön, akkor szerintem James Morgan vagy Jalen Hurts, igazából mindkettőnek örülnék, ha megfelelően hátul tudnánk elhozni őket. :D

Mondjuk ha mind a 11 idei picket hozzárakjuk az 1/23-hoz azzal se nagyon jutunk be top8-ba. És azért nem ártana huzigálni minimum 5-6 emberkét.

Jövő évi első kör kell a top10-be kerüléshez. Nagyon előremozgáshoz meg kell még a 2 első körünk mellé is manna..

Én is sokkal jobban örülnék, ha megigazolnánk R. Áront vagy M. Patrikot, de ők sajnos nem megérhetők, így B. Márkot is szívesen látnám, vele is lenne annyi esélyünk bármire, mint Stidham vagy Hoyer-féle óriás dankokkkal a fedélzeten. Jöhetnek a diszlájkok! :D

Nem haladnak jól a tárgyalások Thuneyval. Ebből még könnyen csere lehet és akkor újabb rés van a pajzson.

Ha nem lesz megegyezés, akkor valószínűbb az elcserélése szerintem (mondjuk egy 2. kör-ért, amiből lehet is húzni a helyére), mint a tag alatt játszatása (bár akkor meg jövőre megy és egy 2022-es 3. körös komp pick lehet belőle). Nekem úgy tűnik jó döntés volt a tag rá.

Gronk megy Tampaba egy 7. körrel és kapunk egy 4. körös picket.

 

Breaking! Gronk visszatér, DE a Bucs-hoz megy, egy 4. kört kapunk érte. 

Értem én, hogy visszavonult már és nehéz a visszatérés meg minden, de a 4. kör az nekem kevésnek tűnik Gronkért... :(

Ahhoz képest, hogy eddig ez az ügy leginkább semminek tűnt a 4.kör egy ajándék. Most aztán keményen kell majd melóznia mert hiányzik róla több mint 10 kiló izom.

Felkészül JMD?! :))))))))

Amúgy tényleg érdekelne a szerkesztők véleménye!

Mintha pár podcast-tel ezelőtt lebegtettek volna valami extended live podcast-et a draft-ra. Abból lesz valami?

 

 

Lehet, hogy a 4. kör kevésnek tűnik, de igazából milyen tárgyalási pozíciója volt ebben BB-nek?

Ha többet kér, nem adják meg, Gronk nem tér vissza. Az eredmény egy nagy büdös semmi.

Másrészről Gronk több szempontból is kockázatos. Sérülések, motiváció, pillanatnyi állapot, és lehet, hogy még ha össze is szedi magát, maximum egy szezon van benne. Nem beszélve arról, hogy Gronk azért nem olcsó. És mindezt a Tampa is pontosan tudja.

Na ehhez képest a 4. kör valami.

Ezt már nehezen hiszem el...

 

Ha még JE11 is eligazol, na akkor teljesen kész leszek 😕😕😕

Vajon miért nem OJ. Howard volt a cserealap...?

Tudom nincs rá cap...  Azt azonban szerintem egy hosszabbítással meg lehetett volna oldani...

Nekem is ez a véleményem, úgy ráadásul, hogy Thuney vagy hosszútávú szerződéssel marad vagy menni fog, még a cap space is javulni fog...

És igaz, hogy a semmihez képest sok a 4. kör, de Gronkhoz képest...

Kaptunk egy 4. kört egy pankrátorért, aki több mint 10 milliót vitt volna el a capből, ha nem cseréljük. Nem tudom, miért kevés ez az ellenérték.

Nem tudok róla. :D

Mondjuk ha azt nézzük, hogy Licht egyszer kiadott egy második körös picket Aguayoérg, akkor annyira nem jó üzlet. :D

Nem vitatom, hogy így is lehet nézni. :)

 

De valahogy bennem a sorsdöntő elkapások - az utolsó valami Superbowl nevű sörmeccsen - és az egész Gronk jelenség, a sok plusz amit hozzátett a csapathoz (azok a blokkok...) annyira megmaradt, hogy kevésnek érzem a 4. kört. Persze tudom, a múltat el kell felejteni, és Gronk ma csak egy leeresztett prankrátor, de azért nem zárom ki, hogy fog még jelentősen hozzátenni meccsekhez. És nagyon nehéz lesz majd végighallgatni, hogy "Brady to Gronkowski... TOUCHDOWN ---------- Buccaneers..."

Na jó, befejeztem (lehet a meggypálinka miatt lettem egy kicsit szentimentális így ma estére). A 4. körrel húzzuk ki a jövő Gronkját és mindenki elégedett lesz. ;)

6/199-nél és 7/232-nél is bújnak el néha kisebb teheségek... 10 évente bejön egyszer, épp itt az ideje újra! ;)

Miért nem az egyik TE üket kértük? Érthetetlen. BB volt jobb helyzetben. Ha nem mennek bele Gronk pihizik még egy évig.

Tampában most van 3 klasszis TE bár Gronk egészségi állapta az egész szezont tekintve finoman szólva kérdéses.

Ebből vagy SB lesz vagy oltári blama. Kiváncsian várom. Remélem Edelmanért 1 kört kérünk :)

 

Az NESN egyik szakírója, Doug Keys, érdekes összehasonlító statisztikát készített a draftolható játékosokról a következő 12 szempont (magasság, súly, kar, kéz + Combine adatok) alapján úgy, hogy összehasonlította a Pats jelenlegi roster-én lévő játékosaink átlagaival. (QB a QB-eink átlagával, futó a futóink átlagával stb.) Ha a játékos adata/eredménye egyenlő v. jobb mint a Mieink átlaga, kapott egy pontot, azaz az elérhető pontszám max. 12 pt lehetett. Az élcsoport eredményei a következők lettek:

 

  • QB: J.Herbert 10 pt, J.Love 9 pt

  • RB: J.Taylor 8 pt, D.Evans és A.J.Dillon 7-7 pt

  • WR: Ch.Claypool és D.Mims 9-9 pt

  • TE: D.Keene és A.Trautman 9-9 pt

  • OT: T.Wirfs 10 pt, E.Clevland, M.Peart, A.Jackson és A.Thomas 9-9 pt

  • iOL: J.Simpson 11 pt, C.Ruiz 10 pt

  • DL: M.Agim 11 pt, N.Coe, R.Windsor és J.Lynch 8-8 pt

  • EDGE: C.Toohill 9 pt, A.Robinson 8 pt

  • LB: M.Harrison és W.Gay jr. 9-9 pt

  • CB: M.Harper 7 pt (5 fő 6 pontos)

  • S: K.Wallace 12 pt!!!, T.Muse 11 pt

 

Kiváncsi vagyok, számít-e ez valamit a draftunknál. :)

Forrás: Patspulpit, (közvetlenül pedig az nesn honlap) ahol a komplett táblázatra is el lehet navigálni annak, akit érdekel bármelyik játékos ilyen stat.ja.