Így látjuk mi! – korai tippek a szezonra

Kép
tippek

Mivel ez még tényleg a „kristálygömb“ kategória, ezért a végeredmények a 16-0-ás veretlen szezontól kezdve egészen az egy 5-11-es szezonig szórnak. Érdekes, hogy az 5-11 két tippelőnél is előjött.
16-0-ás szezonig egészen 2007-ig kell visszamennünk, de gyanítom ez az az évszám, amit többen tudnak fejből. Az 5-11-es már egy keményebb találós kérdés. Egy ilyen szezonhoz egészen 2000-ig kell visszamenni, ami azért kísérteties kicsit, mivel ez volt az utolsó olyan szezon, amelyben Brady nem kezdett egy mérkőzésen sem. Vajon megismétli magát a történelem ezekben a számokban? Januárra kiderül.

A 35 valós tippet összesítettem mérkőzésenként és megnéztem, hogy azokra W vagy L volt többségben a válasz, és így létrehoztam egy átlag szurkolót. Eszerint egy átlagos szurkoló még mindig pozitív szezont vár, de éppen csak, mivel itt 9-7-re jött ki a tippek összesítése, ami 0,562-es győzelmi mutató.
Ha nyersen nézzük a tippeket, akkor 343-217 a megoszlás, ami 0,613-as érték, vagyis itt közelebb vagyunk a 10 győzelemhez (9,8), ami esetleg már egy WC helyet is jelenthet.

Természetesen ennyi adat után látszik, hogy melyik mérkőzést veszi a többség fix győzelemre és hol érzi leginkább a vereség szelét.

1

A 35 szurkolóból mindösszesen ketten érzik úgy, hogy a Kansas City elleni mérkőzést be tudjuk húzni idegenben. A szinte biztos vereség kategória még a szavazatok alapján a Bill idegenben (7-en bíznak csak a sikerben) és a Ravens elleni, ami azért is érdekes, mivel a két előzővel ellentétben ezt hazai pályán veszítené el a csapat. (9-en bíznak a győzelmünkben).

A lista másik vége mutatja, hogy hol érezzük azt, hogy nyeregben lehet a csapat. Két mérkőzésen is 34 W-t tippeltünk, ezek pedig a Raiders és a Broncos elleni hazai mérkőzések. Ezeket kicsivel lemaradva követi a Jets, Dolphins és Cardinals hazai mérkőzések. Az esélyes összecsapások sorát két idegenbeli követi a Jets és a Chargers elleni. A Bills elleni hazai mérkőzés az ahol még számottevő a különbség és még lehet mondani, hogy „biztos W“-re megyünk, de egyben ez az egyik legérdekesebb párosítás is. A hazai pályát nagyon komoly faktornak érezzük, mivel míg otthon 27-8 a tippek megoszlása, addig idegenben 7-28, tehát majdnem pontosan megfordul a tippek aránya.

Maga a hazai pálya az egész tippsorra komoly ráhatással van, hiszen az 5 legbiztosabb W-t hazai környezetben szerezzük, míg a valószínűsített L-ek esetén négy is idegenben lesz az „alsó“ 5-ből.

Mivel végeredményt még sehova nem tudtam beírni, ezért az az ötletem támadt, hogy megnézzem, hogy ki a „legátlagosabb“ szurkoló. Ehhez pedig nem tettem mást, mint az általunk létrehozott „átlag szurkoló“ tippjeit beírtam végeredménynek, és így láthatóvá válik, hogy ki az aki legközelebb tippelt ehhez. 
(Fun fact: képletekből másoltam az eredményt, és így beillesztve a széthulló képlet 16db W-t illesztett be, legyen ez pozitív jel a szezonra nézve. )

Megjegyzés: ebben a táblázatban a „pipa“ és „x“ jelölés nem W/L, hanem az mutatja meg, hogy a kimenetelt eltalálta vagy nem az adott játékos.

Meglepődtem, de két telitalálatos is volt a listán, illetve további két fő 1-1 mérkőzésen tippelt mást, mit az „Átlag“. Szóval mammut és Chrysalis egyaránt átlag szurkolónak mondhatja magát, ami annyit tesz, hogy a tippelők közül az ő tippsoruk a legvalószínűbb, hogy bejöjjön.
Nem kell siránkoznia András bácsi-nak és Csizinek sem, ők 15-15 találattal lettek másodikok.

2

Ha van sok zöld pipa, akkor kell lennie sok X-nek is.
Itt a sok X jelölés azt jelenti, hogy a többségtől leginkább eltérő véleménnyel van valakinek és ebben a kategóriában Pődör Pétert tudom elsőként kiemelni, akinek 7 esetben tér el a tippsora egy átlagos tippelőtől. A dobogó második fokát nagyon szélesre kell készíteni, mivel 6 eltéréssel szerepel rajta Whitealert, Zarathorn2.0, hispanic és vhs-box.

3

A 16-0-ás tippsoron sokat nem tudok elemezni, az 5-11 sokkal érdekesebb, főleg annak tekintetében, hogy két ilyen sor is érkezett.

4

Szerintük már az első mérkőzésen egy hazai vereséggel indulunk a Dolphins ellen, holott ez egy biztos W a többség szerint, hiszen rajtuk kívül, csak két fő van még, aki szerint ez L lesz az elszámolásban.
Ami meglepő, hogy ilyen negatív tipp ellenére a következő 5 mérkőzés teljesen megegyezik az átlag szurkolóval és egymással is.
A 7. mérkőzésen az idegenbeli Bills vereség esetén egyik pesszimista tippelőnk az aki a többséggel ellentétben W-t érez, de ezt egy héten belül „egyenlíti is“, hiszen a Jets ellen L-re rakja a többség áhított győzelmét. A Texans elleni mérkőzés nagyon billeg az átlagnak is, itt ők is 1-1 állásban adják W-re és L-re. A következő két mérkőzésen az Arizona és a Chargers ellen fejenként 1-1 meglepetés vereséget látnak, hiszen itt a nagy többség mondja, hogy W lesz a vége.
A tippsorban újra kiugró szerephez jut a 15. mérkőzés, hazai pályán a Bills ellen. Ahogy fentebb írtam, itt csodálatos fordulatra számít az átlag, míg jelen két tippelőnk nem látja ezt a feltámadást és L-re veszik a hazait.
Így végignézve nem is olyan negatívak ezek, csupán 1-2 meglepetés vereség van benne a többséghez képest.

Végezetül pedig a teljes tippsor és az "eredményességi" lista az átlag eredményhez mérve.

("Jobbklikk + Kép megnyitása új lapon" opcióval olvashatóak ezek a képek is)

5

 

6

Reméljük a normál menetrend szerint elindul a szezon és lesz mivel feltölteni a táblázatot, de addig is:

Ti mit tudtok még kiolvasni ebből az adat tömegből?

Kenny


 

Hozzászólás

Szeretnék megkérni mindenkit, hogy az ilyenféle megnyilvánulásokat tartsa meg magának... Ez a szituáció (Brady eligazolása, teljesítménye) sok ellenkező véleményt generál, mindkét oldal álláspontja érthető bizonyos szempontból. Az, hogy ellentétes véleményen vagytok nem jelent mást, minthogy mást gondoltok a csapat döntéséről, Bradyről stb. A véleményünket kulturált formában is le lehet írni, nem kell személyeskedni, egymást sértegetni, mert annak semmi értelme, csak további feszültséget generál. 
 

Zozo, ez nem csak Neked szólt, hanem úgy általában a közösségnek. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a szezon, mert akkor nem csak a vakvilágba való lövöldözés fog menni, ami csak felesleges konfliktusokhoz vezet minden ok nélkül, hiszen egyikőnk sem tudja mi fog majd történni. Fogadja el mindenki a másik véleményét és kész. Tőlem pl. nagyon messze áll Croaker tippje az 5-11-gyel, de értem, hogy miért gondolja ezt, emiatt nem kell egymás torkának ugrani :)

Peace!

Húúú, szinte el is felejtettem, hogy itt még tovább tart a diszkurzus, belépett ismét egy fórumtárs (szurkolótársnak nem nevezném, ha már jobban rajong egy Tompa Bay SB részvételért :-)))).

Hopi, veled vagyok, ez a bendofbrádörz hasonlat kicsapta nálam a villanyt, szemeim előtt van a kitalált kép, hogy a történtekkel ellentétben Carentan-nál a németek visszaszorítják  a szövetségeseket, és a csüggedt katonákat nézve másnap Winters felhívja az ügynökét, hogy nézzen neki egy jobban álló szakaszt, akikkel győzni is képes. Legfőképpen a géppuskásokkal van baja, mert az a f@sz tábornok nem képes olyat adni neki, akik 300-ról leszedik az előre törő fricceket.

Tanulság az: ha sok ilyen szovjet hangulatú (bár kétség nélkül jól megcsinált) filmet nézünk, akkor hajlamosak vagyunk olyanokat képzelni, ami nincs is, aztán meg nem találunk választ arra, hogy 2001-2004 között  hogy a tökömbe nyert egy nyeretlen két évessel háromszor is egy biztosan nem az akkori qb extra vezetői és futball tudásával megáldott csapat. Valamint az, hogy a háborúkat a tábornokok nyerik, nem a Winters-ek :)

Az is jó kérdés, hogy egy legalább olyan jó és vezér alkat (többek szerint a mi "Wintersünket" játéktudásban meghaladó) Peyton hogyan csak két SB-t nyert, azokat sem saját jogán (saját kiváló játéka hiányában) , őt nem akarták követni a fellelkesült társak? Erre van válasz?

Nem Tom Brady a vállalati kultúra, hanem a NEP az, amelynek TB az egyik legfontosabb eleme volt. Eljött az az idő, amikor elment (mert már nem lehetett itt tartani, mert ilyen az amerikai foci jellege, nem pedig el lett bocsájtva) és megmutatja magát egy másmilyen típusú szervezetben (Hard Knocks-ban volt a Tampa évekkel ezelőtt, ha jól emlékszem, az maga a laza fiúk társasága, kíváncsian várom az eredmény a precíz bostoni mentalitás találkozását a floridai sun shine boy-ok stílusával, majd amikor TB közli, hogy lehet is SB-t nyerni, de akkor az fizikailag és lelkileg is kurvára fájni fog minden nap, akkor kíváncsi leszek az arcokra... apropó, de akkor mit keresnell ott Gronk, aki BB pont híresen kemény félkatonai rendszerét unta meg?).

Ez egy nagyjából 100 fős szervezet (talán több is) és bárki bármit mond, ennek a szervezetnek (piramisnak) a csúcsán jelenleg (és mindig) Bill Belichick trónol (és Kraft adja meg ennek a kereteit). Jogosan, elvitathatatlanul. Ennek a 100 ember befektetett energiájának az összhangja teremtette meg azt, hogy az évek alatt bárki távozott, mindig előre lépett valaki, ha a QB megsérült akár egész szezonra, akár csak négy meccsre, azt is átvészeltük.

Nekem könnyebb, nem TB miatt lettem NE szurkoló, bár bírtam, mert olyan fasza, ha valakit csak simán Tominak hívnak :-), de egyszerűen az a mai napig látott játék, amikor megyünk előre, mint a gép, apró, de halálos lépésekkel (semmi long pass hero ütem), azt nagyon bírtam és bírom nézni. Tom Brady sokat jelentett, de James White, DMC, JE (benne nagyon csalódnék, ha TB neki is megfújja azt az idióta vadászkürtöt és oda galoppol a Tampához), Develin (de sajnálom, hogy vége), a múltból Bruschi, Vrabel, Ninko, Wilfork stb. legalább annyit jelentenek a szervezetnek, mint ő, de ezek közül sokaknak a távozását is túl éltük, most is ez lesz.

Mert ha nem így lenne, akkor Brady befutott volna egy Matt Staffordi karriert, teljesen korrekt számokkal, de nulla eredménnyel.

Kedvencem, amikor valaki eldönti, hogy ki az igazi szurkoló és ki nem. Nyilván erre felkent személynek tartod magad :)

Ha a logikádból indulunk ki, akkor alapos megrovásban részesítheted a bostoni (és egyéb new-englandi) drukkereket is, lévén jobban fogy arrafelé a "Tompa Brady" mez, mint floridában :)

Ha nem érted, hogy Peyton hogyhogy csak 2 gyűrűt nyert, akkor nem csodálom, hogy azt sem érted, Tomnak miért volt döntő szerepe a csapatunk sikereiben. És igen bizony, az első 3-ban is. 

A közeljövőben sok mindenre választ kapunk majd, egyelőre a tény az, hogy Brady nélkül sem Kraft tulaj, sem Bill HC nem nyert még SB-t (utóbbi közelében sem járt), pedig pár évet nélküle is működtették már ezt a szervezeti kultúrát. 

Aki azt mondja, hogy inkább Tom Brady sikeréért szurkol, mint a NEP sikeréért, az is szurkoló, csak nem Patriots drukker.

Nem túl bonyolult.

félOFF,

 

Nem tudom, nézi-e valaki itt a Netflixes Last Dance minisorozatot Jordan és a Bulls utolsó évéről. Még csak 3 részt láttam, nézzétek meg, egyébként is jó és érdekes, de ahogy nézem folyamatosan a Pats lebeg a szemem előtt. Egy gyenge középcsapat draftol egy ígéretes újoncot, aki a liga vitathatatlna legjobbja lesz tizenx év alatt, 5 bajnokság után ráhajtanak a 6.ra, de egyedül nyilván nem nyerhet, kisegítő személyzet, a szervezet nyeri a meccseket, fiatalítás, nem a személyek a fontosak, feszültség az edző és a játékosok között (az edző és a GM közötti feszültség kivétel, ugye ez Bostonban pont nincs). És hát nem követem az NBA-t naprakészen mostanában, de a Bulls Jordan visszavonulásával visszahullott azt hiszem gyenge középcsapatnak, és azóta is ott vergődik...

Bárcsak ne így lenne... :)

Teljesen értelmetlen összehasonlítani a kosárlabdát az amerikai focival, egyikben 5 fő van a parketten és simán izolálnak 1:1, 2:2 elleni helyzeteket, amikből megélsz egy évtizedig is, mert csak 5 ember vesz részt benne egyszerre egy csapatban. Ha van 3 vízhordó, meg 2 sztár az elég is. De akár az 1 szupersztár faktor is működik. Malone & Stockton, LeBron uralta keletet, Kobe utolsó bajnoki címe, stb. Hogy legyen példa mindre..Ott 1 domináns ember el is dönti, hogy döntőzzél. Ellenben egy ilyen GOAT az amerikai fociban semmire nem elég.

Az NFL-ben pályán se vagy és elveszted a meccset tökéletes passer rating mellett, semmi ráhatásod nincs, mert a D vagy ST kritikán aluli. Pont erre jött rá BB, hogy nem az 9-13 túlfizetett sztár fog bajnokságot nyerni, aki a nagy név, hanem az a 30 játékos, aki a gerinc és működtetik a rendszert.

És pont ettől a rendszertől várhatjuk, hogy nem kerülünk a futottak még kategóriába. Mert a rendszer TB nélkül is működik. És TB meg ezt a rendszert minden fölé tudta emelni. Ezért lett 9SB, meg 6 Win. Nélküle ez a dominancia nincs, de ugyanúgy minden évben contender lett volna a csapat. Egy olyan QB-val lett 11-5, aki soha életében előtte nem volt kezdő sehol..Szóval én nem értem a temetkezési vállalkozókat. Azt értem, hogy nem lesz 20 év és 9SB és ezt siratjuk. De ez abszurd elvárás. Ez BB+TB+rendszer+Kraft az egész organizáció eredménye. TB nélkül nincs lehetőség erre, de ez eddig is a csoda volt maga.

Most is ugyanúgy működni fog a rendszer, de vélhetően TB nélkül nem lesz meg az a Cool vagy Clutch ember, aki hideg fejjel megcsinálja a végén majdnem mindig. Ettől még fogunk SB-t játszani valószínűleg BB-vel a fedélzeten. De az is lehet, csak konferencia döntőig jutunk csak Mahomes miatt. Vagy addig se mert Lamar féle rendszerre se lesz orvosság. Azonban könnyen lehet, hogy ezekre fénykorában lévő TB-vel se tudtunk volna ennyire dominánsan reagálni, mint ahogy uraltuk ezt a 20 évet. Azért Manning is megállított minket itt-ott.

De felesleges temetkezni, mert semmi extra nem fog történni, a csapat megy tovább azon az úton mint eddig. És Stidham story tökéletes párhuzam lehet a TB érára, akkor is, ha nem lesz/lehet ennyire sikeres. Nem is várok el ilyet, mert az nonszensz. Izgalmas jó kis meccseket fogunk játszani és többet fogunk nyerni, mint veszteni. A KC meg a Ravens most előrébb van, akkor is így lenne ha TB maradt volna. Ilyen szempontból ez az év jól is jön, nem vár senki SB-t. Nem lehet odajutni minden évben..

Akkor egyetértünk.

Rosszul írtam a végén a "remélem"-et talán. Hiszek én is a rendszerben, de annyira nem tudok info hiányában semmit tippelni. Ahogy a tippjátékra se írtam semmit. Jó játék, de lövésem nincs mi lesz.

Nem is gondoltam az NBA-NFL-t összehasonlítain. Talán alma-körte. Inkább érdekesség volt. Amikor Krause egy-egy nyilatkozatát néztem, olyan kísérteties volt, hogy "senki sem pótolhatatlan".  Meg egy csomó hasonló "párhuzam", de értem én, hogy nem analógia. Inkább csak fun fact. Vagy hogy mondjam. A NÉNS mintájára érdek(telen)ség... :)

Gondolom nem spoiler Neked, de párhuzamként tökéletes az, hogy kiderül, hogy ugyanúgy, ahogy a Bulls döntése katasztrofális volt (csak ott az edzőnek mondták, hogy ez az utolsó éved, ami miatt Jordan nem jött vissza), ugyanúgy romba dönti-e hosszú évekre/évtizedekre a Patriotsot TB távozása is? Gondolom erre gondoltál párhuzamként a nyitó posztban. 

 

Én értem, hogy nálad világvége van a Rókalyukba, de Jordan, Kobe, Malone, James, Barkley, de még egy Gary Payton is,  bármelyik otthagyta a csapatát, az utána megdöglött. Mert a kosárlabdában ennyire dominálhat egy ember egy korszakot. Felesleges Bulls féle összeomlást vizionálni, mert TB nélkül is nyertünk eleget ahhoz, hogy legyen minta (11-5 és 3-1 egy félkarú Brissettel a végén). Míg a kosárban a Cavs,Lakers,Jazz,Sonics,76ers de kb bármelyik franchise belerokkant a franchise player távozásába.

Ráadásul ha már Bulls. Ron Harper volt a 4.embere annak a csapatnak. Az kb minden el is mond arról a rosterről. Az ember előtte a Clippers első számú játékosa volt elöl-hátul. Kb a tavalyi Golden State szintjén voltak játéktudásban. És ott nem csak Jordan távozott, hanem a rendszer. A triangle, ami utána sikerre vitte a Lakers-t is például Jacksonnal.

Az a rendszer, ami nálunk meg itt maradt. Ezért lett volna nagyobb gáz, ha BB s JMD megy. De mivel a rendszer működött a fiatal TB-vel is, meg Cassellel is, és JG is faszán nézett ki benne, de még Brissett is nyert meccset benne, és Stidham is parádés volt a tavalyi pre seasonben ebben, így nincs oka kételkedni ebben senkinek. Más kérdés, hogy van aki nem tudja túltenni magát a GOAT távozásán..de ha elment volna Belichick, nagyobb szarban lennénk. Mondjuk mint a Bulls?

 

Többek között. Vagy csak az, hogy milyen apróságokból lesznek olyan sérelmek, amiket a nagyközönség nem, vagy alig tud, mégis jelentősen befolyásolja a csapatot vagy a játékosokat. De valóban : térjünk vissza a szezon végén a kérdésre.

Ennyire nem vagyok otthon az NBA történetében, ezért komolyan kérdezem (nem kötözködésből): Mennyit játszott még Jordan miután eljött a Bulls-ból?  Azért kérdezem, mert Brady esetében jó ha 2-3 év van még a karrierből előre láthatólag. Ha most nem megy, akkor ennyi idő után ugyanez a helyzet jött volna elő, és nem biztos hogy éppen akkor is lett volna egy ígéretes utód a láthatáron mint most. Ez olyan mint anno Favre-Rodgers vagy Manning-Luck történet, hogy elengedték, mert látták az esélyt a pótlására. Ott is a karrierük végén lévő szupersztárok lettek elengedve. Nem mondom, hogy ugyanúgy fog elsülni mint az említettek, csak azt, hogy az edzők valószínűleg látják a lehetőséget.

Jordan megmondta, hogy nem hajlandó más keze alatt játszani, mint az akkori edző. Mivel a 98-as szezon előtt/elején kimondták a médiában, hogy ez az edző utolsó éve itt, mindenki tudta, hogy ez lesz Jordannak is az utolsó. A dokusoriban is elmondta, hogy játszott volna még, sőt, vissza jött volna minden csapattársa, de mivel elküldték az edzőt, nem játszott többet. 2001-ben visszatért a Wizardshoz, felajánlotta a teljes fizetését a 911 áldozatainak. Egyébként sok év lett volna még Jordanben, de tartotta magát a szavához, ami becsülendő. Egy nagyon elhibázott döntés volt ez a vezetés részéről, mert Jordan is kijelentette időben, hogy ha az edző megy, ő is megy. Azóta se sokra jutott a Bulls. 

Tegyük hozzá : ő kijelentette, hogy a csúcson fogja abbahagyni, vagy, inkább előbb, mint később. Nem akar addig játszani, hogy romoljon a teljesítménye. Ezt persze nyilván nehéz objektíve értékelni belülről, de ha így nézzük, és ennek is meg akart felelni, akkor olyan sok év már talán nem volt benne.

 

Tom viszont játszani akart. Pedig abban egyetérthetünk, hogy a legjobb évein túl van. Még mindig top5-top10 irányító volt, és most is az. Remélem egy új környezet, új kultúra, új csapattársak kihozzák még belőle a top3-at is.

Tökéletesen megírtad. Azért Jordan már 35 megmúlt, mire véget ért az a szezon, szerintem max. 2 év lett volna még benne a csúcson. Én is megfedeztem párhuzamot amúgy a két franchise/szituáció között. Fantasztikus sorozat, nem kérdés, hogy NFL-ben Brady a GOAT, de MJ még nála (és mindenkinél) is túltett, minden idők legjobb megsportolója, megtétlen nézze meg, aki még nem tette.

Köszönöm a válaszod. Így érthető, hogy miért látsz párhuzamot a kettő között. Én úgy gondolom ha nem is lesz olyan sikeres a csapat mint Brady-vel volt, de azt nem várom hogy vissza csússzon a liga második felébe tartósan. Ha Stidham mégsem jönne be (mert azért kell egy jó irányító a sikerességhez), akkor is nagy esély van rá, hogy találnak rövidesen egy olyat aki ismét sikerre viszi a rendszert, mert az jó. Persze Én bízom benne, hogy Stidham is képes lesz rá, és akkor nem kell fecsérelni az éveket a kereséssel (főleg BB kora miatt remélem, mert jó lenne ha meglenne a bejáratott franchise QB mire vissza akar vonulni).

Imádom mikor ugyan azokat a köröket futják az emberek újra meg újra meg újra. Olyan dolgokról akarjátok egymást meggyőzni ami körül annyi a kérdőjel,hogy nem lehet mást csak találgatni. Még van pár hónap a szezonig... addig  még párszor úgy érzem lesz itt pár vérmes beszélgetés pro - kontra irány az 1/1 vagy irány a playoff... szar a csapat jó a csapat... nincs élet Brady után - Stidham a jövő témákban. 

 

Csak így tovább srácok 😆✌️Én addig megnézek pár szép összefoglalót a dicső múltból... illetve pár elemzés a szebb jövőért 😉🤔

OFF

Gronk nyilatkozata a FOX News-nak: "...az csak "előétel" volt számomra, hogy TB Tampába ment, ahol ráadásul az időjárás is remek. A "főétel", a fő ok, hogy Tampába jöttem játszani az volt, hogy anyám 2 órányira él Tampától (Fort Myers, kb. 200 km délre). Nem kell szabadnap, hogy bármikor meglátogathassam és mind a 8 hazai mérkőzésünkön ott lehet...." Hááát...igen, Anya csak egy van. Azért talán a garantált 9M is sokat segített... :)

Azért ez így együtt elég csábító lehetett. Gronk szerintem levezetni akart, szórakozni. Tudta, hogy a Pats-ben ezt nem lehet. De szerintem ez nem baj... sem az, hogy átment bulizni, sem az, hogy a Pats nem így működik. Ezzel együtt egy "bulizós" Gronk is simán beviheti rájátszásba a csapatot a kiöregedő félben lévő TB-vel. 

Egyébként nem értek egyet azzal, hogy aki szurkol nekik az nem lehet Pats drukker. Ha a Pats a Tampa ellen játszik, akkor a Patriotsnak szurkolok. A Tampa meccseken meg mindig a Tampának, sőt, ha nem a Pats nyeri az SB-t, akkor kívánom, hogy a Tampa nyerjen. A szurkolás nálam nem olyan, hogy van a csapatom és mindenki mást utálok (ami elég gáz hozzáállás szerintem). Van egy sorrend, hogy melyik csapat mennyire szimpatikus, ebben a sorrendben emelkedett a Tampa a középmezőnyből a 2. helyre... közvetlenül a Browns elé, mert azok is nyerjenek már egyszer. :) 

Azért ezt még nem olyan bonyolult. 

Megint OFF, de Nekem kicsit biztató:

Az amcsi fogadóirodák az Év Edzőjének 12x-es pénzzel BB-t és McCharty-t (DAL) várják. Utánuk 14x-es pénzzel Reich (IND) és Arians (TB) következik. Valahol olvastam, hogy a fogadó irodák nem szoktak nagyot tévedni... :)

Ez jó előjel szerintem is. Elvégre a fogadóirodák ebből élnek... gondolom utánanéznek az esélyeknek mielőtt kitalálják az oddsokat. :)

OFF, de talán van, akit érdekel.

A szakírók, és Mi is, elsősorban, érthetően, az offense-el foglalkozunk, hiszen akár Stid, akár Hoyer lesz a kezdő QB, „új fiú” lesz. Most már ebben a „QB vetélkedésben” olyan verziót is olvastam, hogy amennyiben 0 lehetőség lesz a felkészülésre és az előszezon is elmarad, az első 4 meccsen Hoyer kezd (2-2?!) és Stidham-ot a Denver ellen vetjük be először. (Állítólag ráadásul kb. hasonló várható Burrow és Tua esetében is.)

Vannak azonban olyan szakírók is, akik „BB védelmének” leendő/várható összetételét vizsgálták (pl. M.McAuliffe, SI.comPatriotMaven), és azt állapították meg, hogy a FA piacot és a draftot a védelem szempontjából BB úgy használta ki, hogy a defense az RPO támadójáték (pl. KS, BAL, HOU) ellen hatékonyabb legyen. Miután a D-line-ban Shelton-t pótolta Allen-el az első jel a gyors SS A.Phillips (2018-ban All-pro ST) leigazolása volt, majd a drafton jött a sokoldalú (boksz S/mély S) és robbanékony, erős ugyancsak SS Dugger és a szintén sokoldalú (remek passrush/jó coverage) LB Uchse. A „klasszikus” 4 LB-es felállásnál a két MLB HT és Bentley képviselné középen a „méretet”, erőt, a másik két LB pl. a FA Jennings és Uchse lenne. RPO „veszély” esetén a széleken pedig Phillips és Dugger a két mozgékony LB/S hibrid játszana, azaz tulajdonképpen dime felállásunk lenne. A szakírók állítják, hogy az RPO ellen középen a „méret”, a széleken az atletikusság és sokoldalúság a lehetséges ellenszer. Természetesen, ennek idei megvalósítása/sikeressége nagyban függ a felkészülési lehetőségektől.

Korrekt meglátások.

Most láttam FB-n egy vicces képet, amin annyi állt, hogy Drew Bledsole végre visszakaphatja a munkáját. Tehát Őt sem zárhatjuk ki a lehetséges kezdők közül! :)

OFF, de talán fontos!

Egy Yahoo info alapján a csapatok június 15-27-ig betervezhetik a szokásos minicamp-ot, de csak akkor hajthatják végre, ha az államukban érvényes járványügyi védekezés ezt engedi.

Massachusetts-ben jelenleg egy 4 fokozatú un. újranyitás érvényes. A Gillette stadion csak a 4.fázisban (New normal) nyitható meg, amit viszont ahhoz kötött, hogy megfelelő vakcína ill. hatékony terápia legyen. (Az USA úgy gondolja legkésőbb őszre lesz vakcína. Én meg remélem, hogy a Gillette "nyitás" a nézőkre vonatkozik.) Noha június második fele még a jelentős korlátozásokat tartalmazó 2. v. 3. fázisba esik, a Pats jó kapcsolata az állam kormányzatával valószínűleg lehetővé teszi, hogy kisebb megszorításokkal, de a kitűzött időintervallumban megvalósulhasson a minicamp.  :)