2020-as szabálymódosítások az NFL-ben

Kép
flag

Az NFL bejelentette, hogy 4 szabálymódosítást fogadott el a tulajdonosok virtuális találkozóján, amit már a 2020-as szezonban bevezetnek.


1. (a Philadelphia javasolta): kibővítették az automatikus visszanézést, ezentúl akkor is automatikusan visszanézik a játékokat, amikor TD vagy labdaszerzést egy szabálytalanság miatt töröltek, illetve minden sikeres/sikertelen 2pontos kísérletet.


2. kibővítették a védekezésre képtelen játékos védelmére vonatkozó szabályt. Ezentúl addig tilos hozzáérni a punt illetve kezdőrúgást visszahordó játékoshoz, amíg az "futó" játékossá nem válik.


3. az új szabály meggátolja, hogy egy csapat manipulálja az órát azzal, hogy egymás után több "játékon kívüli" (vagyis mielőtt játékba hozná a támadó fél a labdát) szabálytalanságot követ el miközben az óra fut. (ezt láthattuk először a Patriots részéről alkalmazni az alapszakaszban, majd a rájátszás során a Titans pont ellenünk vetette be ugyanezt az eszközt, amivel értékes másodperceket/perceket égetett el)


4. a 2020-as szezontól 2 helyett már 3 játékos térhet vissza a sérültlistáról a szezon közben.



forrás: patriots.com

Hozzászólás

Ne is haragudjatok, de ez a valami nem zászló!

Inkább nevezném kendőnek. De mivel így ostobaság lenne lefordítani, mert egyszerűen nem hangzik jól.

Viszont az szó, hogy jelzés tökéletesen megjeleníti az értelmét ennek a dolognak.

Tehát: jel, jelzés a pályán, szabálytalanságjelzés, sárga jelzés stb. valószínűleg jobban takarja ennek a játékelemnek az elnevezését, mint azt hogy valaki anno csekély nyelvtudással tükörfordítással meglátta azt a szót, hogy "flag" és nini egy zászló kiáltott fel. És ez rögzült, csontosult be.

Azt is tudom, hogy ez egy szélmalomharc, mivel ez el van könyvelve Magyarországon, hogy ennek zászló a neve és kész.

Jó lenne, ha változna.

Az eszköz hivatalos neve penalty flag. A flag pedig zászlót jelent, bárhogy is zavar Téged. Másodlagosan sokminden más jelentése is van: karó, járdakő, szlengben még a gatyát is nevezik így, de jelzés vagy kendő jelentése nincs. Jelen esetben egy kivételesen pontos, jelentéshű fordítás a zászló. Fogadd el :) 

Egyszer erről azt olvastam, hogy sokáig sípot meg kürtöt használtak jelzésként és valamikor a második világháború idején találta ki egy bíró a sárga zászlót, mert a nagy zajban nem lehetett hallani a sípot. A furcsa formája meg attól van, hogy nehezéket tesznek bele.

 

Tökéletesen értelek.

Viszont magad magyarázod el, hogy miért is jelzés és nem zászló, de elfogadom amit írsz, engem meg lehet győzni.

Fogadjunk, hogy Te legalább 20 éve nézel amifoci meccseket. Fura ill. kicsit mókás, hogy most egy kép, ami tényleg nem egy magyar értelmezésű zászlót mutat, így kiverte a biztit Nálad. Valóban a sárga jelzés szerencsésebb lett volna anno a magyar hőskorban, de a touchdown se földetérés...

Ennek örülök, hogy nem lett földetérésre fordítva, a fejemet fognám :)

Tudod, fotelszurkolóként könnyen mondom, hogy nem is zászló amit eldobnak, megpróbáltam ezt itt elmagyarázni, de nem sikerült, nem bánkódom miatta.

Érdekes felvetés. Ha valamit megjelölsz magadnak - mondjuk egy szövegben - akkor azt lehet "flaggelni", így a jelölés is szóba jöhetne.

Amiben nem értek egyet, az, hogy ez nem is zászló.

Az Oxford (amerikai angol) magyarázó szótár szerint a zászló:

"A piece of cloth with a special colored design on it that may be the symbol of a particular country or organization, or may have a particular meaning. A flag can be attached to a pole or held in the hand."

Tehát egy darab színes "rongy", aminek speciális jelentése van. Az ország reprezentációja meg a rúdra rögzítés csak mint lehetőség jelenik meg.

https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/american_english/flag_1?q=flag

 

Hát az 1. módosítást hozhatták volna 1 évvel korábban. (Harry TD a KS ellen.) :(

A 2. szabály számomra érthetetlen és értelmetlen! A returner egy elkapó és a védtelen elkapóra eddig is volt/van szabály. Ráadásul a returner-t, aki a play megkezdésekor nyilvánvaló hogy kicsoda, hol van, és mi a szándéka, védhetik a társai, abszurd esetben akár tízen is. Megint egy vita, mikor lesz futó, ha két kézzel már fogja a labdát, ha egy lépést már megtett, vagy kettőt... Eh...

A 3. is Nekem furcsa, egy szezonban a több 10ezer play-ből volt volt két olyan eset, amikor semmi különös nem történt, csak éltek a csapatok az órára vonatkozó szabállyal. Kérdésem, ha mégis megcsinálják a jövőben, mi lesz a büntetés?

A 4. remélem az "akárhány visszatérhet" felé tart, mert a pénzpazarlás hatalmas. A gyógyulatlanokat nyílván egyik csapat sem fogja játszatni.

 

Nekem a 2. azért furcsa inkább, mert a visszahordónak ott a lehetősége Fair Catchet kérni, ha közel vannak hozzá az ellenfél játékosai. Így ez gyakorlatilag teljesen feleslegessé válik, mert az ellenfélnek mindenképp hagynia kell hogy magabiztosan megfogja a labdát és ezzel gyakorlatilag minimum 1-2 yardot nyer, minimum. Eddig ha nagyon ritkán egy visszahordó rosszul mérte fel a helyzetet, azt az ellenfél büntetni tudta, most ez már esélytelen.
(És ugye eddig is az volt a szabály, hogy nem érhettek a visszahordóhoz hozzá mielőtt ő hozzáért volna a labdához)

Én is így látom. Szerintem befolyásolni fogja az elejtett labdák arányát is, mert a visszahordók sokkal "nyugodtabbak" lesznek, több idejük lesz kitalálni merre induljanak, ezért kevesebbet fognak hibázni. Ez nem feltétlenül baj, de szerintem csökkenni fog a puntok/kirugások "izgalmassága", pedig eddig sem ezek voltak a legkörömrágósabb pillanatok (ami szintén nem katasztrófa, de nem is lelkesedek érte).

Szerintem a 2. az jó módosítás, a returner a labdával van elfoglalva, amíg az elkapás nincs meg, így addig a saját védelmével nem tud törődni. Több olyan eset volt, amikor az elkapás utáni egytized másodpercben tarolta le a returnert a rúgó csapat embere. Nem jó az, hogy az ütközésre fel se tud készülni fizikálisan is - lélekben nyilván tudja, hogy kapni fog, de fizikailag nem tudja magát védeni. Valóban kérdéses lehet, hogy mely momentumtól válik futóvá, mikor már támadható, ezen majd agyalnak egy jót, de nekem szimpatikus, hogy a védtelen letarolásokat meg akarják előzni.

Kérdésem hozzád: a mezőnybeli elkapó nem a labdával van elfoglalva? Mégis ahogy hozzáér a labdához szerelhető. Miért kell a returner-t megkülönböztetni? Általában nem akárki alkalmas erre a szerintem bravúros, kombinált képességeket igénylő posztra (különleges magasságú és erősségű labda elkapása+futó képességek), a rossz returner csak bámul fel a levegőbe, aztán agyonverik, ha bizonytalan az elkapása, labda érintése, a jó viszont periférikusan azt is érzékeli, milyen a környezete és dönt (fair catch, nem kap el) ill. esetleg akár a kockáztatásról is. Ez a szabály szerintem a levegőbe bámuló rosszat védi...

Szerintem a returner amiatt van kiszolgáltatottabb helyzetben, mert a rúgott labda általában magasról jön, felfelé kell nézni és pörög, így az az elkapás elég nagy koncentrációt igényel. A mezőnybeli elkapók leginkább a védővel a nyakukon mennek a szépen megdobott labdáért, ráadásul ők inkább számítanak a fizikai kontaktusra. És igen, Jules is kap elkapás közben akkorákat, csoda, hogy életben marad - na, az se tetszik, mert az elkapás pillanatában, teljes testtel kinyúlva, pláne felugorva, komoly a sérülésveszély egy teljes erejű ütközéssel. Szóval nekem nem tetszik, ami természetesen szubjektív, ezért vitatkozni sem érdemes senkivel, én nem akarok erről meggyőzni senkit. :) :) Nyugodtan lehet más vélemény, simán elfér. :)

A Fair catchből nem lehet megindulni. De ha a returner kap egy lélegzetnyi időt, amíg a védekező/futó pozícióba állhat az elkapás után, azzal tudhat yardokat szerezni. Szerintem a visszahordások is eredményesebbek lehetnek, az meg elég látványos tud lenni, éljen a támadófoci. :)

A szabály szándékát értem, de a megvalósítás szerintem pocsék.

Elkapásnál akkor válik futóvá és lehet fumble a játék vége, ha biztosítja a labdát, azzal 2-3 lépést megtesz, vagy irányváltást csinál. (valami ilyesmi amire "football move" kifejezéssel hivatkoznak)

Gondolj bele hányszor volt abból vita, hogy már futó volt és fumbli, vagy még elkapó és csak sikeretelen passz a játék eredménye.

Ezeknek az eseteknek a száma sokszorozódni fog és megy majd a mutogatás a bírókra, hogy már átváltozott vagy nem futóvá mikor megütötték. Punt és kirúgás esetén pedig általában a red-zoneban lenne a labdabirtoklás váltás.

Extrém elképzelés: a returner elkapja a labdát és nem csinál semmit, csak áll egy helyben. Mikor válik futóvá, mikortól lehet megérinteni? Ha csak 1-2 ütemet (mp-et) áll így, akkor a rúgó csapat tagjai teljes sebességgel elszaladnak mellette ő meg elindul, mert minden ellenfél már túlfutott rajta.

Még egyszer: a szabály szándékát értem és egyetértek vele, azt is megértem, hogy neked tetszik, de szerintem ez egy szörnyű kivitelezése a dolognak.

4. pont "akárhány visszatérhet" témához: szerintem azért nem arra megyünk, mert könnyű vele visszaélni. Kb. azt jelentené, hogy aki nem fér rá a rosterre azt IR-re tesszük, mert mondjuk bibis a térde, és nehogy cut után egy másik csapat elvigye. Elég komoly stratégia lehetett korábban azon gondolkodni, hogy egy kisebb sérüléssel valaki menjen-e IR-ra vagy maradjon rosteren, mert pár meccs után visszatérhet. Ezt könnyíti a 2-3 visszatérő lehetősége, de ezt univerzalisan alkalmazni olyan mintha megnövelnénk a rostert 10-zel. De lehet, hogy valamit nem veszek figyelembe...?

Szerintem az "akárhány" jóslatom, ami valószínűleg még nagyon odébb van, nem annyira veszélyes, pl a jelenleg is érvényes 8 hét (fél szezon!) kötelező várakozás azért eléggé elgondolkoztathatja a csapatokat és az is, hogyha valaki feljön a  roster-re, egy másiknak mennie kell, akit "elszipkázhatnak". És persze bevezethetnek új szabályokat is, pl. bizonyos konkrétan bizonyítható sérülések gyógyulására minimumot írnak elő. Az Én elvem az, hogy egy gyógyult és formáját visszanyert játékos kerülhessen a roster-re, ha jobb/jobbnak vélik egy ott lévő valakinél. (Természetesen az Én elveim nem számítanak. :))

Egyébként az IR lista eddig is manipulálható volt: ...Jó lenne, de most nem fér be, viszont jövőre, lehet, hogy kellhet, mert X szerződése lejár és v.színüleg elmegy vagy Y nyugdíjba megy stb., keresünk rajta egy bibit. az injury settlement-je olcsó, mert UDFA...stb. Egyébként az IR listáról a játékos saját/ügynöke kérésére akár le is jöhet és más csapathoz igazolhat. pláne, ha az jobban megfizeti.

A csapatok "virtuális roster"-e így is nagy, van egy közel 300 fős választék a PS játékosok személyében, akik nagy része azért nem outsider.

Kösz a választ. Ezt a szabály kijátszasa dolgot úgy képzeltem, hogy keretszűkítésnél azt a 10-15 játékost, aki pont nem fért be, IR-re rakom. 8 hét alatt biztos lesz, aki megsérül a keretből, ők mennek IR-re, helyettük meg "visszatér" az aki az elején lemaradt. Így nincs esély arra, hogy más csapat bármelyikőjüket is elszipkázza. Mondjuk gondolom, PS-ben sem játszhatnak, meg nem edzhetnek rendesen, úgyhogy van azért hátulütője is. Illetve, ahogy írod saját kérésre lejöhet (kösz, ezt eddig nem tudtam)... ez kvázi olyan, mintha az IR listára kerülés közös megegyezés lenne.

Sajnálom, hogy egy fontos dolgot kifelejtettem az "akárhány visszatérhet" véleményemből. Természetesen azon a szabályon nem változtatnék, hogy csak az térhet vissza, aki az 53-as keretből kerül IR-re. Tavaly pl. a sérült Henry még a szeptemberi keretszűkítésnél az 53-ban volt, aztán néhány nap múlva IR-re került, hogy visszatérhessen. Egy csomó sérültünk (pl. Andrews, Froholdt, Cajuste stb.) előtte került oda, tehát nem térhettek volna vissza akkor sem, ha makkegészségesek valamikor a szezon  közben.

Egyébként IR-en lenni nem "leányálom", nem csak a sérülés, hanem az állandó "ügynök/játékos kontra csapat" csata miatt, hogy pénzügyileg mindenki "jól járjon" és/vagy meglegyen legalább a jóváírott NFL szezon. Persze ez utóbbi főleg azon játékosok esetében bonyolult, akik nem tartoznak az "értékesebbek" közé.

A PS-ből bármikor fel/el lehet kerülni az/egy 53-ba! Ez a fontosabb egy "periférián" lévő játékosnak.

OFF, DE NAGYON FONTOS!!!

Ch. Baker, Massachusetts állam kormányzója június 6.-tól engedélyezte a létesítmények megnyitását a ML csapatok előtt. Így a Pats, Bruins, Red Sox, Celtic, Revolution csapata visszatérhet a létesítményeibe a megfelelő biztonsági intézkedések megtartása mellett. A nézők egyelőre nem! A Pats tehát megtarthatja a minicamp-et június második felében (15-27-ig) az NFL előírásai szerint.

Ez azért ennyire nem egyszerű, az NFL csak akkor fogja engedélyezni a minicamp megkezdését, ha minden csapat meg tudja kezdeni ugyanakkor, tehát aligha elég egy kormányzó döntése. És ilyen helyzetben még a játékos szakszervezet is bele fog szólni a dologba. Szóval erre még elég sok mindenkinek rá kell bólintania.

Ez igaz, de nem hiszem, hogy eddig csak Massachusetts adott engedélyt. Minden állam már a nyitás valamelyik fázisában van május eleje óta és szerintem az NFL által kitűzött terminust Goddell-ék egyeztették, különben értelmetlen lett volna egy időpont kijelölése. Persze tévedhetek.

Van még addig pár hét, de még bármi lehet, így az is hogy addigra nem lesz semmilyen akadálya a kezdésnek.

OFF

A.Curran, a Boston.com szakírója szerint a következő 4 UDFA játékosnak van esélye „megkapaszkodni” az 53-ban ill. a PS-ben.

  1. DT B.Murray – 193 cm, 125 kg. Curran szerint pusztán a neve alapján helye van az 53-ban, de tudjuk BB-nél ez nem így működik. Mindenesetre valamit látnak benne, hiszen az UDFA játékosok közül a második legtöbb garantált pénzt és aláírási bónuszt kapta és az egyetem, ahonnan jött, hasonló védelmi rendszerben játszik, mint a Pats. Kiváló lenne B.Allen backup-jaként ill. a ST-ben is, mert noha DT/(NT) súlyra kicsit könnyű, de rendkívül mozgékony és ügyes, az egyetemen 10! blokkolt punt-ja volt.

  2. WR J.Thomas – 175 cm, 77 kg. Robbanásveszélyes, kiváló „testfelügyeletű”, NFL kaliberű játékos, csak hát a viselkedése...az egyetemen 2x is felfüggesztették a csapatszabályok megsértése miatt és el is küldték, majd az új edző visszavette második esélyt adva Neki, de újabb felfüggesztéseket kapott. Nem csoda, hogy a draft-on nem kelt el. Kérdés, megjön-e az „esze” a Pats „katonaságnál”.

  3. RB J.J.Taylor – 165 cm!!!, 84 kg. Az új mini Deion Lewis klón! A magasság kivételével szinte minden draft paraméterük egyezik és a könnyűlábú, cikázó-pattogó stílusuk is. A PFF draft board-ján 179.-nek rangsorolták és érthetetlennek tartják, hogy nem draftolták, noha a legszórakoztatóbb látványnak tartják a mozgását. Mivel a RB-corps a Pats-nál nagyon egyben van, csak sérülés esetén van esélye az 53-ba jutásra, a PS-be viszont igen.

  4. QB J'Mar. Smith – 183 cm, 100 kg. D.Brees méretek és Jackson/Mahomes stílus. Erős kar, atletikus felépítés, nagy mobilitás, kicsit gyenge mentalitás és a QB tevékenység finomságainak ismerethiánya jellemzi. Helyzete attól függ, hány QB lesz a roster-en, de a PS-re jó esélyei vannak.

Szerintetek tényleg annyira “egyben van” az RB corps?

Igazán problémát nem látok, tényleg csak a véleményetekre voltam kíváncsi (ennél mondjuk picit bővebb válaszra számítottam, indoklással:)). Szerintem sincs nagy baj vele, de azért elitnek sem mondanám, pedig lehet idén szükség lenne rá. Megnéztem, tavaly Mitchel 17. volt a futók között futott yardokban (és eléggé 1 dimenziós a játéka), White pedig nyilván az elkapásaival villogott (amúgy White átlag jobb volt, de gondolom ez annak köszönhető, hogy ha tényleg fut, az meglepetés). Burkhead is kifejezetten visszafogott volt tavaly (talán sérült is volt). Számok tekintetében ezt inkább átlagosnak, esetleg jónak mondanám. Klasszis teljesítményről nem igazán beszélhetünk, White-ot lehet a legjobbnak mondani (ő liga elit szerintem) de ő nem az a klasszikus futó és azért nem emlegetik a legveszélyesebb fegyverek között (értsd: nem fogja a vállán vinni a csapatot). 
Persze tudom  nem volt FB, nem volt jó a fal és az eredmények ezt is tükrözik, de biztos nem férne el  némi vérfrissítés (nem mintha lenne rá módja a csapatnak).

Kicsit telhetetlen vagy! :) A futók kapnak egy gyakorlatilag többszörös SB győztes falat!, Johnson/Vitale legalább 50%-ban pótolja Develint, Sony remélem nyáron megtanul elkapni, az új fiú (vérfrissítés) pedig Harris. Ráadásul szükség esetén (+T) ott lesz Keene. :)

Én leginkább azt a változást várom a RB corpstól, hogy a futójátékuk legyen kicsit változatosabb. És most nem a "középrenekiafalseggének"  futásokra gondolok, hanem arra, hogy ha Michel fent van a pályán, akkor 70%-ban futunk. Ez túl nagy előny a védelmeknek, amin tavaly nem voltunk hajlandók változtatni. Én nagyon számítok rá, hogy azt a kiismerhetőségi faktort kivesszük a játékból, lesz elég bajunk enélkül is. Remélem a fal jobban fogja támogatni a futást, remélem Harris beválik, remélem Michel megtanul elkapni, remélem sokat fogjuk variálni a futójátékot, remélem...ájjále, sok lesz ez már, na. :) :) :)

Nr. 1 Stidham

Nr. 2 Bentley (illetve a LB sor)

Nr. 3 Damien Harris

Nr. 4 N'keal Harry/Jakobi Meyers

Nr. 5 TE állomány

 

Nálam ez a top 5 akik a legjobban érdekelnek idén, és nagyon várom már a játékukat. 

Soron kívül Chase Winovich Ő iránta mindenki mellett a legnagyobb az érdeklődésem és a leagasabbak az elvárásaim.  

Az Én Nr.1. projektem: minimális legyen a sérülés, ha mégis, a backup-ok jól lépjenek elő!

A többi várakozásom többnyire megegyezik a Tieddel (és valószínűleg Sokunkéval). Szerintem Bentley már bizonyított a rookie évében, csak sajnos hamar lesérült, aztán meg tavaly jött Collins, így kiszorult, kevés lehetőséget kapott. Wino, a kevés snap-je ellenére szerintem szintén bizonyított, ennek ellenére sokan a 2.éves nagy ugrást is várják Tőle. Érdekes, de Stidham, igaz előszezonban, már bizonyított Meyers-el.

Jó lenne az első 5-6 hétben legalább 4W, mert jelenleg egy csomó játékosunkról ill. a várható játékunkról még nincs video (pl.Stidham/Hoyer, Harris, az új TE-ek stb.).

Ez a sérülés dolog nagyon furcsa, hisz erre van a csapatoknak és a játékosoknak a legkisebb ráhatása. Tudom,hogy ez egy nagyon fontos dolog de ez igazából ez csak szerencse kérdése. Ezért maximum csak bízni lehet abban,hogy idén szerencsénk lesz a sérülésekkel. 

Tudom, hogy az Én Nr.1.-em inkább egy imának tűnik, de szerintem jó néhány %-ban nem csak a szerencsén múlik, hanem a vezetőkön/edzőkön/orvosokon/ és sokszor magán a játékoson is. Sérült játékos igazolása, sérült játékos játszatása "csapatérdekből",  hogy még jobban lesérülhessen, a szerencse kísértése egyértelműen garbage-time-ban a kezdők játszatásával stb. (Tavaly pl. Sanu esete (még tart a rehabja!), ha nem játszatjuk az alapszakaszban sérülten, sántikálva vagy 6 meccsen át, ráadásul kiderült meccsről-meccsre, hogy gyakorlatilag eredménytelenül, talán meggyógyult volna az utolsó két fontos meccsünkre (MIA,TEN) és legalább úgy tudott volna játszani mint a BAL ellen.)

Azért az "imámnak" van egy olyan része is, ami a csapaton és nem a szerencsén múlik: "...ha mégis, a backup-ok jól lépjenek elő!" Fityiszt mutathatnánk a sérülés faktornak... :)

Arra,hogy egy játékos lesérül arra nincs senkinek ráhatása. Arra,hogy ezt miképp kezelik... illetve mekkora a csapat mélysége az már más tészta. Persze arra sincs ráhatás,hogy azok is lesérülnek akik pótolják a sérülteket.

 

De bízom benne,hogy idén nem lessz akkora sérülés hullám mint tavaly.

OFF

A Patspulpit-on 11 szakíró nyilatkozott arra a kérdésre válaszolva: Ki lesz a legnagyobb hatással a csapat játékára az újoncok közül a 2020-as szezonban? A legtöbb szavazatot elért játékos, noha kicsit váratlan volt számomra, mégis teljesen logikus.

  1. K J.Rohrwasser 4 szavazat
  2. LB J.Uche 3 szavazat
  3. TE D.Asiasi 2 szavazat

1-1 szavazatot kapott: LB A.Jennings és QB J'Mar Smith

A kickerünk pontrúgásainak eredményessége kétségtelenül hatással lesz a csapatra ill. Neki minden meccsen pályára kell lépnie. Uche beilleszkedésének minősége/kiegyensúlyozottsága, a tapasztalt játékosokban vékony LB-sorba, szintén jelentős lesz. Asiasi vagy megújítja a tavaly kicsit "halott" TE játékot vagy...:(. Smith munkája, lehet, hogy csak a PS-ben, de mint "ellenfél QB szimulátor", igen jelentős lehet. Wilson, Mahomes, Watson, Jackson, Darnold, Allen, Murray stb. ill. esetleg Tua "utánzása" nem lesz kis feladat. A csapat valószínűleg, elsősorban ezért választotta a roster-re.

Amit én leginkább várnék a csapattól (O-tól leginkább),az az hogy tanuljunk kicsit a ligától, legalább is azt ami működik. J'Mar Smith lehetne hasonló szerepkörben mint Hill a Saints-nél. Lábon is tud veszélyes lenni (nem az első számú QB-t töretjük össze) de dobni is tud. Ha QB futásra is kell készülni jobban mehet a TE játék mint a hollóknál tavaly. A futásnál talán érdemes lenne „átvenni” néhány dolgot a 49-esektől, nem csak középre futni (tudom-tudom azért is kell hogy a védelemnek el lehessen adni a play action-t). Ha már a Brady utáni éra kezdődik megpróbálhatna sokkal sokszínűbb lenni a támadójáték, ami nagyban segítene Stidham-nak is, hiszen ha „csak” berakják TB helyére és nem változik néhány dolog akkor biztosan rosszabb teljesítményt fog hozni mint a GOAT.

Én úgy gondolom, (persze tévedhetek!), hogy amennyiben Stid lesz a QB, (de talán Hoyer esetében is), jelentősen változni (egyszerűsödni?) fog a playbook. Most mutasd meg JMD, mit tudsz kitalálni!

Szeretném azt hinni hogy JMD-ben (és a csapatban is) dolgozni fog egy "csak azért is megmutatom", hogy nem csak TB miatt futott a szekér. Aztán hogy ez mire lesz elég úgy is látni fogjuk. 

A Patspulpit egyik szakírója szerint, Hoyer esetében nem sokat módosítanának a playbook-on, egy kicsit lebutított "TB-verzió" valósulna meg, sok-sok futással, Stidham esetében viszont kreatívabb lehetne a csapat (pl. bootlegekkel, RPO-kal stb.). Nem tudjuk ki lesz a QB1, BB szerint "...ebben az évszakban nincsenek kezdők..." :)

Némiképp OFF mert nem szabályváltozás, de majdnem olyasmi: Pletykák szerint elképzelhető, hogy a jövő évre tervezett cap 40 millió dollárral kisebb lesz. A Pats esetében kevésvbé gáz, de lesznek csapatok akiknek egy ilyen a húsába vágna (pl Chiefs sem ugrálhatna annyira Mahoms szerződés után). Kíváncsi vagyok tényleg meglépi-e a liga.

OFF

Reiss (ESPN) twitter bejegyzése szerint: Stidham és Edelman "rendszeresen együtt dolgoznak, mivel mindketten Massachusettsben laknak.”. Tehát nem csak virtuálisan...

OFF, de hátha valakit érdekel.

Érdekes cikket írt B.Buchmesser a Patspulpit szakírója az előszezon mérkőzéseivel kapcsolatosan. Azt vizsgálta 2014-19 között, hogy a kezdő/szezonkezdő QB hány és hányadik előszezon meccsen játszott és ezeken hány snap-et. Természetesen ebben az időszakban TB volt a kezdő, kivéve 2016-ot, amikor 4 meccses eltiltással kezdett és JG lépett a helyére. A 4. meccsen sohasem játszott a kezdő QB, a többi így alakult:

  • 2014 2. és 3. hét; 42+22=66 snap

  • 2015 1.!!!, 2. és 3. hét; 7+9+27=33 snap

  • 2016 1.; 2. és 3. hét; 39+45+29=113 snap!

  • 2017 2. és 3. hét; 16+37=53 snap

  • 2018 2. és 3. hét; 39+30=69 snap

  • 2019 3. hét; 28 snap

2016-ban a mérkőzések snap-jei a szezonkezdő JG a 205 snap 55%-át birtokolta, az első két meccsen TB ült, a 3.-on 16 snap-re jött ki.

  • 1.hét 67 snap; JG 39; 58%

  • 2.hét 71 snap; JG 45; 63%

  • 3.hét 67 snap; JG 29; 43%

(Érdekesség, hogy a 4. meccsen TB a 77 snap-ből 39-et abszolvált! :))

Természetesen a 2020-as szezonkezdet nem azonos a 2016-ossal, de valószínű, hogy a kezdő QB (Stidham v. Hoyer) játszik legalább egy fél meccsnyit az első 3 mérkőzésen.

Egy saját vélemény: A vizsgált időszakban soha nem játszott olyan sok snap-et backup QB (ebben az esetben Stidham) és olyan keveset a kezdő QB (TB), mint 2019-ben, azaz tavaly. Pedig voltak újonc TE-ek, WR-ek, és C is! Nekem úgy tűnik BB már előre látott és/vagy nézett...

Nagyon furcsa volt a 2019-es idény, az biztos. Több dolog nem úgy zajlott/működött, ahogy azt megszoktuk az előző években - mintha már elindult volna az új éra. Hát most meglátjuk, mert már BENNE VAGYUNK. Már az előszezon is izgalmas lesz, sokmindent elárul a leendő csapatról és persze sokmindent nem, de MUSZÁJ látnunk, hogy Stidham félig élesben milyen és vele együtt milyen a csapatösszhang. De sok idő van még hátra... :) :) :)

Nem tudjuk az okokat, de ha tippelnem kellene, én sokkal kevésbé Stidham kvalitásainak gondolnám a sok snap-et, mint inkább TB kímélésének. Fenének kell egy sérülés már egy preseason meccsen a kecskének...

Ettől függetlenül én nagyon bízom Stidhamben, remélem beválik.

Természetesen az okokat pontosan egyikünk sem tudja, de a saját véleményem utolsó mondata szerintem logikusan következik a táblázatból: BB előre látott ill. nézett! Stidham persze, hogy nem a kvalitásai miatt kapott ilyen szokatlanul sok snap-et, hanem, mert tesztelni kellett a következő szezonra való alkalmasságát. TB-t ugyan miért kellett volna a korábbi évekhez képest  ilyen hirtelen kímélni? A megelőző szezonokban 2x annyi meccsen, több mint 2x annyi snap-et játszott, sőt amikor eltiltott volt még a 4. meccsre is beszállt! jelentős mértékben. Hidd el, BB nagyon-nagyon kicsi esélyt (vagy semmit se?) látott TB maradására és így a jövő felé kellett fordulnia, azt kellett tesztelnie, s akkor erre csak az előszezon volt alkalmas.

Vagy esetleg TB könyöke már akkor sem volt 100%-os állapotban? 🤔🤒🤕

Illetve BB már akkor arra gondolt, hogy elvágja hányatott életük közös fonalát?! 🤨🤫🤭💔

BB már a JG trade táján vágta volna a fonalat... :) TB könyökét meg nem látom komoly érvnek, az utóbbi években valamilyével mindig volt problémája és simán játszott. 

És akkor július 18-ig mi a fenét fogunk csinálni!... :( Remélem addigra a Stidham-JE duó csukott szemmel tud már akciózni... :) 

Michel viszont sajnos bejár rehabilitációra a Gillette-be, mert májusban "karbantartó" műtétet hajtottak végre a már korábban is többször problémás térdében. A gyógyulásának mértéke fogja meghatározni a státuszát az edzőtábor kezdetére (PUP?). Harris-time jön? J.J. Taylor szeme felcsillan?