Az év támadó és védő játéka - Nyolcaddöntő-Első kör

Kép
Bestof8

Elérkeztünk a "rájátszáshoz", már csak 8-8 jelenet van versenyben az év legszebbje díjért. Köszönöm mindenkinek a részvételt, remélem nem csökken az érdeklődés a maradék 7 fordulóban sem. 

Hogy átlátható legyen, íme a 8 legszebb támadó és a 8 legszebb védő jelenet 1-1 képen:

Alapszakasz1

 

Alapszakasz2

(Jobb klikk megnyitás új ablakban megoldással olvashatóbb lesznek a szöveges részek!)

 

Akkor csapjunk is bele, lássuk az első párost:
 

A nyolcaddöntő első párosítása, támadó jelenetek:


Gordon 28 yardos elkapása

Az ezt megelőző játékban Brady-t meglehetősen felbosszantották, ugyanis a bírók intentional grounding zászlót dobtak rá. Ez a szabálytalanság azt jelenti, hogy az irányító szándékosan dobja a földre a labdát a sacket megelőzendő, de olyan helyre, ahol nincs elkapásra jogosult játékos. Több se kellett, harmadik és 22-nél Brady eleresztett egy labdát Gordon felé, aki valami csoda folytán lehúzta azt, és még a lábait is sikerült a vonalon belül leérintenie. Ez a játék megérdemel két visszajátszást is, hogy pontosan látszódjon, hogy is volt az elkapás.

W3T1

 

W3T2


Kecskefutam

Lehet mondani Bradyre mindent, de azt, hogy nem akar, azt nem. Minden csapat úgy van vele, hogy úgy sem fog futni, így nem kell rá Spy sem, így eggyel több védő marad védekezni. Brady itt először elmátrixolt, majd beindította a rakétákat, és meg sem állt 13 yardig! 

 

T13

 

A nyolcaddöntő első párosítása, védő jelenetek:

Gilmore pick6

Szinte hihetetlen, de ez volt Gilmore első pick6-e. A Miami megpróbálta eladni, hogy balra indul a futás, az egész faluk balra mozgott. Érdemes megnézni, hogy Butler egy pillanatig sem hitte ezt el, egyből visszalépett embert fogni, és miután Gilmore berobbant az elkapó elé, csodásan ültette le a célba vett elkapót, így esélyt sem adott rá, hogy Gilmore-t blokkolni tudja. Dicsérjük még meg Bentley-t is, aki Fitzpatrickot zavarta, és kényszerítette passzolásra.

 

W2V

 

 

DMC megint INT-t szerez

Tartsa meg jó szokását. Ez DMC-nak a negyedik mérkőzése zsinórban, ahol labdát szerzett. Jelen esetben nagyszerűen halássza le a támadó elől a labdát, és nemcsak hogy megszerezte azt, de állva tud maradni, és vissza is vitte a félpályáig a játékszert. Személy szerint én nagyon örülök neki, hogy DMC így döntött, és nem vonult vissza az előző szezon végén.

 

VW4

 

Hozzászólás

Két OFF, de talán érdekes lehet… (dőlt betűvel a saját véleményem.)

  1. NESNcom szakírója McGuire minősítette, többek között, a liga csapatainak safety állományát is úgy, hogy csapatonként legalább 4 játékost vett figyelembe, azaz a poszt mélységét is figyelembe vette. Az 1. helyen a NE Patriots safety-corps végzett DMC, Chung, Phillips, Brooks, Dugger „összeállításban” a Steelers és a Vikings előtt. (A csoportellenfelek helyezése: MIA 27.; BUF 13.; NYJ 6.)
    Ugyancsak 1. helyen végzett a CB-corps is Gilmore, JMC, Jackson, JoJo, Bethel, Williams összeállításban, a Ravens és a Chargers előtt. ( MIA 4.; BUF 6.; NYJ 25.)
    Saját vélemény: Ezek szerint Mienk a liga legjobb secondary-je. :)

  2. Tudjuk, hogy nyár közepén/alapszakasz kezdet előtt, BB szokott időnként meglepetéseket okozni egy-egy trade révén – állítja H. McKenna szakíró (Patriotswire). Idén, szerinte, 8 játékosnak van esélye arra, hogy a csapat a nyáron elcseréli, amennyiben BB-nek van ilyen szándéka. Az okok különbözőek lehetnek.


Számomra a 8-ból 3 játékos elcserélése egyáltalán nem lenne meglepetés. Thuney (kiváló, de drága), Cannon (játéka visszaesést mutat), Wise (mivel csak DE-t tud játszani, a 3-4-hez nem igazán passzol). A két Ofal játékos cseréje attól függ a szakíró szerint, hogy Cajuste és Froholdt képes-e kezdőként előlépni.
 

Két játékos cseréje számomra kisebb meglepetés lenne, és Én egyáltalán nem szeretném. Sanu és JE. Sanu-nál szeretném egyszer egészségesen látni, hogy mit tud, JE meg JE, az utolsó mohikán. (Ráadásul mindketten remekül passzolnak, a jó trükkös játékokra meg idén aztán nagyon rászorulnánk.) A szakíró szerint Sanu egy igen versenyképes/”játékéhes” WR-corps-ba került, kérdés megállja-e a helyét. A JE trade a szakíró szerint is őrült ötlet, de emlékezzünk Wes Welker-re…


Végül jöjjön az a 3 játékos, akiknek a cseréje, nemcsak meglepetés lenne számomra, hanem egyszerűen szíven ütne, mert Bennük látom a Pats védelem jövőjét: CB JC.Jackson, LB J.Bentley és CB J.Williams. A szakíró szerint a játékban lassan elit magasságok felé haladó és egyelőre „olcsó” Jackson korlátozott szabad ügynök lesz 21-ben és a Pats nem fogja tudni megtartani. Távozásával (furcsa érv) J. Williams-nak nyílna nagyobb tér. Bentley egyelőre kicsi mintán tudta bemutatni kezdő képességeit (hát az a palacsinta elég beszédes volt Nekem) és, ha az újonc LB-ek beválnak, az értéke a csapat számára lecsökken. (???) Williams-nak egyelőre nincs igazán meg a helye a csapatban, CB? S?, kicsit feleslegesnek tűnik. (Egy 193 cm-es!!! 2. körös CB, mint felesleg? Eszem megáll!)

 

Természetesen tudom, hogy 8 trade nem lesz és lehet, hogy egy se és a szakíró is csak un. esélyesekről ír, akik közül Thuney, Cannon, Wise az elképzelhető számomra.

 

Ahogy ismerem BB-t Gilmore-t előbb cseréli el mint mondjuk J.Williamst 😄😄😄

Bentley elcserélésére meg a jelenlegi LB helyzetben kb 0 esélyt látok.

JE -cserét inkább a draft előtt tudtam volna elképzelni... most,hogy az is lement és nem érkezett WR így már nem látom értelmét.

 

Thuney nálam olyan 50/50. 

Cannon és Wise sorsa szerintem csak az edzőtábor végén dőlhetel. Akkor már látják,hogy mire képes az újonc felhozatal... és ,hogy mennyien sérülnek le.

OFF, de hátha érdekel Valakit… :)

P.Perry az NBCSports Boston szakírója szerint a Pats támadásainak, TB eltávozásával, a tavalyihoz képest változnia kell. Az a véleménye, hogy amennyiben Stidham lesz a kezdő QB, a sikeres támadások, kivált a play action játékok, kulcsa a két újonc TE, Asiasi és Keene gyakori egyszerre játszatása lesz.

A szakíró részletes véleményén/indoklásán elmélkedve és reménykedve, a következőket gondolom Vele együtt: Tudjuk, néhány éve már statisztikailag is bebizonyosodott, hogy egy play sikerességének valószínűsége nagyobb, ha a 3WR-es 1 TE-es „alapfelállás” helyett, az egyik WR-t levéve a pályáról, a 2TE-es felállást (12 personnel) alkalmazza egy csapat. (Amennyiben nincs két jó TE, lehet a 2. egy elkapásban ügyes FB is, ld. SF-nál Juszczyk.)

Természetesen egyelőre a két 3. körös Pats újoncunk „még” nem Kittle, Kelce, Ertz stb. minőség, de alkatilag Asiasi igazi mai TE „méretű”, azaz nem óriás, mint Gronk, inkább Kittle, de blokkolásban, elkapásban egyaránt jó, kezdő kaliber. „Rambo” Keene pedig Önmagát nem kímélve veti Magát a játékba letarolva ellenfelét, vagy ahogy a draft idején cspeti98 írta „...Nem klasszikus TE, inkább svájci bicska, de annak kiváló...” vagy ahogy többen írták „Develin pótlás”. Ha még néhány útvonalat is megtanul, akár Juszczyk magasságokba is emelkedhet. :) Ráadásul van egy Vitale nevű FB-ünk is, aki nem ügyetlen az elkapásokban. Ha beválnak JMD-nek több csomag is rendelkezésére áll majd, lehet 12 az újoncokkal, 21 Asiasi és Vitale és 22 az újoncokkal+ Vitale.

Mindenesetre ezek a fiúk remélem a futásblokkolásban simán túlteljesítik a tavalyi TE-corps-ot, mert a PFF szerint a 82 minősített TE-ből tavaly LaCosse a 37., Watson 56., Izzó 81.!!! volt. Úgy gondolom BB a korábbi Gronk-AH ill. Gronk-Bennett/Allen korszakot szeretné visszahozni, kezdetben talán inkább/több futó játékkal, mint passzal. Persze ezeknek a fiúknak nemcsak az atletikusságukra, robbanékonyságukra és agresszivitásukra van szükség, hanem az ügyességükre és eszükre is, kezdve attól, hogy szükség szerint a védő belső vagy külső vállát érhessék el, figyeljék a S pozícióját és a középső szabad zónát stb.

A 7-8 tagú Oline lehetőséget ad arra is a QB-nak, hogy a zsebből kifordulva meghosszabbítsa a játékot és vagy passzoljon a CB-től végre megszabaduló WR-nek, a leváló TE-nek, hibrid RB-nek vagy Önmaga fussa meg a yard-okat. (Stidham pl. sokkal mobilisabb, mint TB.) Tudjuk azt is, hogy play action játék kulcsa a futás elhitetése, hát Nálunk ez kezdetben biztos nem lesz bonyolult, a tavalyi év alapján elég hozzá az, ha a RB Michel. :)

Amennyiben ez a két fiatal, de az se baj, ha Vitale is, mint kezdő NFL játékos elfogadhatóan és konzisztensen megoldja a fent említett feladatait, néhány évig újra nem lesz TE/FB gondunk. Én egyelőre látatlanul, de bízok Bennük...

Üdv Hopi,

jó, hogy ezeket a gondolatokat átülteted magyarra és még hozzáteszed a saját gondolataidat.

Hosszú éveken keresztül a holt szezon és főleg a draft és szezon kezdet közti időszak nem nagyon érdekelt, sok új információ nem volt, az sem túl izgalmas.

Ez a mostani tele van kérdéssel és nem kicsit izgalmas, a kinti médiát is foglalkoztatja rendesen, alig várom már, hogy kezdődjön az egész (remélem, hogy nem kap erőre ez az egész betegség mizéria, ismét egyre rosszabb hírek érkeznek onnan).

Én még azt emelném ki, hogy nyilvánvalóan a futás elsőrangúan fontos lesz (nem jönnének jól blokkoló ifjú TE-k és Vitale -akiről a GB szurkolóknak elég jó véleménye volt- szerepe is ezt mutatja), amiben nem biztos, hogy Michel lesz az első opció, én kíváncsian várom, hogy Damien Harrisnek sikerül-e elvenni a kezdő szerepet. A másik, hogy remélem, hogy Jeff Thomas rostert fog, mert returnerként is kiválóan alkalmazható, nem akarom már a 34 éves Edelmant a zúzdában látni.

Egyes vélemények szerint ez a mostani Pats offense sokkal rutintalanabb és kisebb tehetségű, mint a régebbiek (ezt nem is kel ragozni, ez így is van), de sokkal változatosabb és sokszínűbb (mobilis QB, a futás erősítésének eltökéltsége, ez a két faktor mindenképpen erősebb, mint tavaly). Meglátjuk, hogy az egyik legjobb edzői stáb mit főz ki ebből.

Az én meglátásom az, hogy az fogja megmutatni, hogy mit gondolunk (mármint a vezetés) a szezonról, hogy mit kezdünk Thuney-val a kezdet előtt. Ha úgy látják, hogy PO esélyesek vagyunk, akkor marad, ha nem annak ítélik meg, akkor már az 1. forduló előtt menni fog.

 Kedves Szurkoló Társam!

Köszönöm az elismerő szavakat és maximálisan egyetértek azzal, hogy egy izgalmas szezon előtt állunk (Talán az utóbbi 20 év legizgalmasabbja jön!). Ezért a holtszezon minden rezdülését próbálom figyelni, keresem/kutatom a biztató véleményeket és elmélkedek rajtuk, táplálom a reményemet/(reményünket) az új csapatunk tisztes helytállásában.

Harris esélyei, legalább is kezdetben nem rosszak, nincs Róla videó és Sony még lábadozik. Thomas esélyeit Én kicsinek látom, úgy tűnik Dugger lesz a returner. Thuney-val kapcsolatban Nekem úgy tűnik nem tudunk egy számunkra idén értékes trade-et lebonyolítani. Ki és hova kellene? Nem tudok tippeket. Nekem Thuney kell. :)

Thuney-nak nagy lehet a piaca, főleg, ha olyan sérülések történnek, mint ami nemrég az Eagles-nél volt. Ott Brandon Brooks dőlt ki Achilles szakadással, kezdő G. Helyük is van a cap alatt, 22,7 millió. Igazából az a fura az egészben, hogy miért kapott Tag-et, ha arra számítanak a felek, hogy hosszú távú szerződés lesz? Nem volt idő a két félnek tárgyalni? Dehogynem. Azóta is eltelt bőven pár nap, vírus ide vagy oda. Megnéztem, hogy mire használtuk a múltban a Franchise-tageket:

  • 2002: K Vinatieri: aláírt egy 3 éves szerződést 5,4 millióért
  • 2003: S Tebucky Jones: Tag után el lett cserélve Saintshez egy 2003-as  3. és 7. körös pickért + egy következő évi 4. ért.
  • 2005: K Vinatieri: végigjátszotta a szezont a Tag-el, majd eligazolt a Coltshoz a holtszezonban
  • 2007: CB Asante Samuel: Holdout-olt egészen augusztus végéig, majd végül játszott a szezonban Tag-el, utána eligazolt a holtszezonban az Eagles-hez.
  • 2009: QB Matt Cassel: Tag-et kapott, majd elcserélték a Chiefs-hez. A trade-hez "hozzádobták" Mike Vrabel-t is, és kaptak érte össz-vissz egy 2009-es második körös picket. 
  • 2010: DT Vince Wilfork: aláírt egy 5 év 40 millió szerződést.
  • 2011: G Logan Mankins: aláírt egy 6 év 51 milliós szerződést.
  • 2012: WR Wes Welker: végigjátszotta a szezont a Tag-el 9,5 millióért, majd eligazolt a Broncoshoz a holtszezonban
  • 2015: K Stephen Gostkowski: aláírt egy 4 év 17,2 milliós szerződést.

2016-óta nem volt Franchise Tag. Ahonnan ezeket az adatokat kiírtam, abban a cikkben úgy fogalmaznak, hogy a múltban többféle végkifejlet volt a Tag kapcsán: 

  • Tag+Trade: Jones és Cassel
  • Tag+eligazolás szezon után: Vinatieri második Tag után, Samuel, Welker
  • Tag+hosszútávú szerződés: Vinatieri első Tag, Wilfork, Mankins, Gostkowski. 

Kíváncsi voltam a "mikor-okra". Mikor írtak alá hosszabbítást?

  • Vinatieri 2002 február 10-én kapott Franchise Tag-et. Március 15-én pedig már meg is volt a 3 éves szerződés.
     
  • Wilfork elégedetlen volt azzal, hogy nem kapott szerződést, így a 2009-es holtszezonban nem is vett részt az önkéntes edzéseken sem. Játszott a szezonban, Tag-et kapott február 22-én, majd az új szezon legelső napján március 5-én már alá is írta az 5 éves hosszabbítást.
     
  • Mankins 2011 február 14-én kapott Tag-et. Abban az évben a kollektív szerződés körüli mizéria miatt Mankins és még jó pár játékos 10 millió dollárt követelt, vagy azonnali Free Agent státuszt kért, majd végül a hosszas huzavona után csak július 26-án írta alá Mankins a Franchise Tag szerződését, ami így 10 millió feletti értéket képviselt, és július 27-én jelentkezett az edzőtáborba. Pár nappal később augusztus 10-én pedig már alá is írta a 6 éves szerződését.
     
  • Gostkowski-ra március 2-án került Franchise tag, amit 6.-án alá is írt. Július 15 volt a határidő a hosszú távú szerződés-re, és órákkal a határidő lejárta előtt született meg a 4 éves hosszabbítás. 

Tudom, hogy kb. semmit nem jelent a múlt, a 9 példa. Mindenesetre 9-ből 2 trade, 3+4 játékos játszott abban az évben. Így statisztikailag esélyesebb, hogy Thuney itt játszik idén (9-ből 7-szer így volt), de csak 4-szer fordult elő, hogy több évig itt maradt a Tagelt játékos.

Ami nem hangzik jól az az, hogy a 4 hosszabbításból kettőnél szinte instant meg volt a hosszabbítás, Mankinsnél bekavart az új kollektív szerződés, és egyedül Ghost-nál hagyták az utolsó pillanatra a szerződést.

Ami a trade kapcsán jó hír, hogy mindkettő eltradelt játékos már a draft előtt új csapathoz került, és adott évi draft pickekért került új csapathoz. Már túl vagyunk az idei drafton, így talán ez bizakodásra ad okot. 

 

Valamiért mégis úgy érzem, hogy erre az évre sok lenne Thuney-nak a 14,78 milliós dollár, ami egyébként a 3. legmagasabb a ligában a Guardok között (összesen 198 db Guard van szerződtetve a 32 csapathoz), még úgy is, hogy maximálisan megérdemel ennyi pénzt. 

Ez az év nem az lesz, amikor valós esélyekkel indulunk a SB-ért sajnos. Lehet magunkat ámítani, de felesleges. Tisztes helytállást várok, építkezéssel, amiben nem feltétlen fér bele egy extraklasszis játékos. Abból van így is szerencsére a tarsolyban, lásd Gilmore. 

Cáfoljanak rám, nem bánnám. 

Én a draft előtt láttam volna jobban értelmét elcserélni, ott nagyobb eséllyel húztunk volna a helyére kezdőt.

Most viszont már az egyetlen dolog ami dönthet,hogy megéri annyi pénzért megtartani amennyit kér. Szerintem most már tartsuk meg. Jövőre már nem lesz ez a rengeteg halott pénz és jut majd bőven Thuneyra is. És ami a lényeg vele együtt liga szinten is elit belső támadó falunk van. És ez nagyon fontos lesz az irányító helyzetet tekintve.

50/50 re teszem,hogy megy vagy marad... de ha fogadnom kellene akkor arra tennék,hogy lejátszatjuk vele ezt a szezont Tag alatt és ha az újoncok közül nem sikerül senkinek felnőni a helyére akkor majd szezon közben hosszabbítunk vele.

Amennyiben valakinek sikerül előlépnie akkor, jövőre szabad ügynök lehet és jöhet a kompenzációs pick két év múlva.

Anyagilag amit most Tag alatt keres annál amúgy se kapna sokkal kevesebbet hisz minden tekintetben elit guard és idén reális áron játszik. 

 

Jók kis hsz volt croaker👍💪

Respect a Tag-kutatásodért! Örülök azonban annak, hogy messzemenő következtetést nem vontál le az eredményekből. Az a TB-éra alatt volt, most valami más kezdődik, az új QB-nak a lehető legjobb fal kell, mert bizonyosan lassabban olvas/dönt, mint a GOAT. Kicsit "billegőnek" látom a véleményedet, úgy tűnik szeretnéd, ha maradna, u.akkor sokallod a pénzét. :)

Többnyire Arnold-al értek egyet, Thuney-re idén nagy szükség van, hacsak a Vele azonos "méretű", de nyilván szerényebb tudású dán Froholdt meg nem "táltosodik" a jelentősen megrövidült felkészülési időszakban. A többi G jelölt a jelenlegi roster-en nem látszik igazán potensnek, talán még a nigériai származású, "tank felépítésű" Onwenu (191 cm, 159 kg), akiben több szakértő bízik. Szerintem is, Thuney az idei évet lejátssza Tag-el, 21-ben pedig elengedjük. (Tévedhetek!)

Változatlanul nem kaptam tippet, hogy ha mégis "eltrédeljük", milyen posztra, melyik játékos volna cserébe jó erre a szezonra. Mert jó volna, ha az idei roster nem gyengülne. :( Ha kell a PHI-nek, adják minimum Goedert-et... :)

Én inkább úgy fogalmaznék,hogy nem lehet következtetni a korábbi Tagekből mert minden szituáció más és más. 

Szerintem ha lesz is csere akkor draftpick fog csak érkezni.

Nehéz a helyzet. Kellene a jó fal a futás miatt és az újonc QB miatt is. De valahogy úgy érzem, hogy nem ez az év lesz az, amikor fel kell használnunk egy ekkora nagy G tehetségét a nagy pénzért cserébe, mert a végkifejleten erre a szezonra nem fog annyit hozzátenni, mint amennyibe kerül. Ellenben ha jövőre már nem marad, mert nem lesz vele hosszú távú szerződés, akkor egy (nagyobb eséllyel) gyengébb szezonra top 3 fizetést adtunk egy G-nak, aki nem lesz itt, amire az akár több éves építkezés beérne. Pl jobban örülnék, ha pár játékost hibernálnánk minimum 1 évre, nem öregedne, és nem menne a szerződéséből egy év sem le, és amikor összeáll újra a csapat, akkor folytatná ott, ahol most. Itt elsősorban Gilmore-ra gondolok. Mivel erre reális esély nincsen, ezért szerintem maradni kellene az évek óta bevált taktikához, a sok közepes fizetésű játékos elvéhez. 

2020-ban nálunk játszik a fizetések alapján a:

  • 16. futó (White - 4,593 m$ )
  • 25. elkapó (Edelman - 9,666 m$ )
  • 22. tackle (Cannon - 9,622 m$)
  • 3. Guard ( Thuney - 14,781 m$)
  • 22. Center (Andrews - 3,4 m$)
  • 15 LB (Hightower - 12,445 m$)
  • 1. CB (Gilmore - 18,670 m$)
  • 20. S (DMC - 5,400 m$) (Ha FS-t nézem, akkor 11.)
  • 22. S (Chung - 5,133 m$) (Ha SS-t nézem, akkor 10.)

Minden poszton csak a legelső Patriots játékos került ide, kivétel a S pozíció, mert ott a Spotrac oldalon külön volt a FS és SS alapján a lista. Ez a 9 játékos (83,71 m$) elviszi a teljes idei sapka (225,774 m$) 37,08 %-át, ami nagyon durva szerintem. 

Érdekességképpen odateszem mellé a 2019-es szezonban nyújtott teljesítményt értékelő PFF helyezést:

  • 16. futó White - 12.
  • 25. elkapó Edelman - 48.
  • 22. tackle Cannon - 36.
  • 3. Guard Thuney - 5.
  • 22. Center Andrews - nem játszott
  • 15 LB Hightower - 17.
  • 1. CB Gilmore - 5.
  • 11. S DMC - 8.
  • 10. S Chung - 75.

Pusztán a számok alapján van, aki túlárazott (Chung/Cannon), és van, aki alul értékelt fizetésileg (White/DMC).

Ugyebár ez a fenti 9-es lista nem a 9 legjobban fizetett játékosa a csapatnak. A top 9 cap hit szerinti játékosok között szerepel nálunk Mason (6.) Sanu (7.), Jonathan Jones (8.) és JMC (9.). Az első 5: Gilmore-Thuney-HT-Edelman-Cannon. 

Ha összeadom a tényleges top 9 cap hit játékost, akkor a 9 ember elvisz a sapkából 91,914 m$-t, ami 40,71%!

Hogy legyen mihez viszonyítani, hogy magas-e 9 emberre a 37,08%, megnéztem a csoportriválisokat:

Bills: 85,304 m$
Dolphins: 84,402 m$
Jets: 90,237

A Billsnél nincs QB a top 9-ben, a Dolphinsnál Tua a 8., a Jetsnél Darnold az 5. 

És hogy a végére maradjon a meglepő stat: Megnéztem a tavalyi top 9-et, ahol Brady volt egymaga 21,5 millió.

A top 9 értéke 84,846 m$. Idén 91,914 m$. A tavalyi top 9-ben Brady mellett ott volt KVN és Harmon. 

Ha így nézzük, akkor 7 millióval többet költöttünk a top 9-re, de nincs benne QB, aki mindenhol viszi a pénzt általában (Garoppolo - 26,6 / Rogers 21,6 /  Brees 23,65), viszont ebből adódóan idén a top játékosokat tekintve nem mondhatjuk, hogy nem nyúltunk mélyen a zsebünkbe. Gyakorlatilag a Patriots költötte a legtöbbet jelenleg a csoportjában a top 9 fizetésű játékosára, amiben benne van Sanu is, ami önmaga abszurd szerintem. 

Álljon itt még a tavalyi legjobb 4-be jutott csapat legjobban fizetett 9 játékos fizetésének az összege, csak összehasonlításként. 

Chiefs: 136,335 m$ (durva!)
49ers: 104,69
Titans: 115,238
Packers: 119,507

Ezek a statisztikák... Ájulás van, ahányszor csak olvasom. Köszönjük és le a kalappal a munkáért! :) :)

És a Főnököknél még csak most jön a Mahomes szerződés, mert eddig újonc fizun tolta. Sanu neked nagyon csípi a szemed, pedig ha más nem, legalább az becsülendő benne, hogy egy műtétet igénylő sérüléssel lenyomta a szezont, mert nem volt jobb megoldás a csapatnak. Az első két meccse alapján amit egészségesen lejátszott (szezon közben érkezve) szerintem nem volt kutyaütő.

Respect megint a stat.bányászatért, noha az értelmezése helyenként sok mindent "eltakarva hagy" ill. kicsit csúsztat valószínűleg kedved szerint. :)

Például az idei 9 elsőből csak Thuney Tag-pénze az idei pénzköltés, a többit 2-3-4-5 évvel ezelőtt a szerződéskötésüknél már korábban elköltöttük, azaz igenis idén nem nyúltunk mélyen a zsebünkbe, amely ráadásul elég üres is volt! Gilmore, Cannon, Mason, JoJo "farnehéz" (egyeseknél 2x-es pénz a tavalyihoz képest) szerződése nem idei pénzköltés, előre számítható volt. (Sanu-t a Falcons szerződésével vettük át, tehát az is tavalyi pénzköltés.)

A liga 16 csapatánál (a felénél) a QB pénz nem éri el a 10M-t és az említetteken kívül nem sokan kerülnek be csapatuk top3 pénzű játékosai közé, az említetteken kivül még TB, Carr, Ryan, Bridgewater, Prescott, Stafford, Rivers, Goff, Cousins, Wentz, BigBen, Wilson, Tannehill. A fele valaminek Nekem nem fedi az "általában" szót. (Elnézést, ha szegény A.Smith jelenleg kicsit groteszk pénzét, helyezését nem vettem figyelembe.)

Azért ez nem ennyire fekete-fehér. A hosszabb szerződés kialakítása, ahogyan helyesen írod is egy több összetevős, több évből álló számsorozat. Amikor adsz valakinek egy több éves szerződést, akkor úgy, mint egy sakk játszmánál, előre tudod, hogy mi lesz a következő 2-3 vagy több lépésed, így amikor kötsz egy évben több emberrel hosszú távra, akkor már előre tudod, hogy 1-2-3 stb év múlva mennyit fog keresni. Amúgy épp itt volt a hiba a rendszerben, aminek az eredménye lett az idei cap. És ennek csak egy kis eleme Brady fizetése, mivel ha korábbi években a többi szerződés nem így lett volna kialakítva, (és hozzá a 2019 es elrontott szerződések ugye, ami ugyan vita tárgya sokaknál, de szerintem nem egy balhés és nem egy drogos visszaeső játékosra kellett volna építeni a szezont), akkor Brady csak 7,5-es dead cap-et okozott volna. 

Visszatérve: mivel erősen valószínű, mondjuk 100 %, hogy amikor az általad felsorolt játékosok szerződésével a megkötésekor tisztában voltak azzal, hogy nagyjából egy időben "érik be" a nagy pénz, ezért szerintem igenis elmondható, hogy legalábbis a top 9 játékos tekintetében , hogy nem adtunk kevés pénzt idén a top játékosoknak. Nem állítottam, hogy a top 9 idei költés egy szóval sem. Azt mondtam, hogy átalakulni látszik a rendszer, és a nagy pénzű kevés játékos viszi a nagyobb pénzt, mint pl tavaly.

De nézhetjük más határokkal is. Tavaly 24 játékos keresett 2 millió feletti cap hittel. Idén 26. Ez nem nagy különbség, de nincs benne QB, ami viszont már hatalmas különbséget jelent. Ezen kívül, ha összeadom a 24 illetve a 26 játékos fizetését, akkor a még szembetűnőbb, hogy miről beszélek: 

Tavaly 129,468 millió dollár volt, idén ez a szám 147,672 millió. Ez +14%!.

De akkor mondanád, hogy önkényesen választottam 2 milliós fizetést, miért pont 2. Oké, legyen 1 milliós fizetés felett.

Akkor tavaly volt ilyenből 31 játékos, idén 37. Még nagyobb a különbség. Fizetésben?

Tavaly 139,654 millió dollár, idén 166,373. Ez +19,13%.

Csak hogy teljes legyen a számsor:

3 millió fölött tavaly 17 játékos, idén 17.
4 millió fölött tavaly 13 játékos, idén 13.
5 millió fölött tavaly 8 játékos, idén 12.
6 millió fölött tavaly 6 játékos, idén 7.

Tehát egyrészt nagyot emelkedett a magasabb fizetésű játékosok száma (5 millió felett), ami mellé még az alacsonyabb fizetésűek szumma fizetése (2 millió felettiek, vagy épp 1 és 2 millió közötti) is 14, illetve 19%-al emelkedett. 

A másik: sehol sem mondtam, hogy a QB-k fizetése általában a top 3-ban van! Azt írtam, hogy "Ha így nézzük, akkor 7 millióval többet költöttünk a top 9-re, de nincs benne QB, aki mindenhol viszi a pénzt általában". Top 9-ről beszéltem.

Lássuk:

  • Cardinals: 9.
  • Falcons: 2.
  • Ravens: nincs benne
  • Bills: nincs benne
  • Panthers: 2.
  • Bears: 7.
  • Bengals: nincs benne
  • Browns: 7.
  • Cowboys: 1.
  • Broncos: nincs benne
  • Lions: 1.
  • Packers: 1.
  • Texans: nincs benne
  • Colts: 1.
  • Jaguars: nincs benne
  • Chiefs: nincs benne
  • Raiders: 2.
  • Chargers: 8.  
  • Rams:1.
  • Dolphins: 5.
  • Vikings: 1.
  • Patriots: nincs benne
  • Saints: 1.
  • Giants: 9.
  • Jets: 5.
  • Eagles: 2.
  • Steelers: 1.
  • 49ers: 1.
  • Seahawks: 1.
  • Buccaneers: 1.
  • Titans: 1.
  • Redskins: 1.

Magyarán 32 csapatból 24-nél benne van a QB a top9 fizetésben. Ez a 75% nálam bőven belefér az "általában" kategóriába. Sehol sem mondtam top3-at, sehol sem említettem minimum 10 milliós fizetést. 

Azt hiszem, nem én csúsztatok.

Azt gondolom,hogy az idei Cap gazdálkodásunkat nagyban behatárolta az elmúlt év(ek) WinNow-ja,végül a rengeteg halottpénzt eredményezve.

És az,hogy idén is sok játékos van magasabb szerződéssel teljesen normális,hisz amikor ezeket a szerződéseket megkötötték azzal számoltak,hogy lesz egy Brady a csapatban akivel még mindíg WinNowban leszünk.... 

(Persze most hogy Brady lelépett nem kell,hogy megint mindent a 0ról építsen fel BB. Legyen bárki az irányító egy erős csapatra akkor is szükség van.

Azt pl amit egy Jaguars vagy Browns csinál évek óta ,hogy minden alkalommal új csapatot építenek és minden 3.ik éven elkezdik a nulláról semmi érteleme... ahogy az eredmények is bizonyítják.)

Jövőre sokkal nagyobb mozgásterünk lesz.

Ahogy nézem már egy telejes irreleváns  dologról akarjátok egymást meggyőzni Hopival. 

Nem írtam volna össze ennyi számot, ha nem ad a számba olyan dolgokat, és vádol ferdítéssel, ami nem hangzott el még csak véletlenül sem tőlem. Ha valamire ugrok, akkor az ez. 

Sajnálom, hogy nem értetted meg vagy nem akartad megérteni egyik észrevételemet sem.

Te azt írtad, hogy "költöttünk" Én meg azt, hogy "költenünk kellett", az egyik egy ez  évi tervezés, a másik egy ez évi kényszer! A kettő között a jelenre vonatkozóan óriási a különbség.

Én nem számoltam %-okat, de véleményem szerint, ha nincs a QB a top3-ba a csapatánál, akkor nem éri el az általad zárójelben példaként felsorolt 3 QB több, mint 20%-os részesedését a cap-ból, ami nyilvánvalóan az "általában" kijelentésed megerősítésére szolgált. (De Te majd biztos kiszámolod, legalább meglátom, tévedtem-e.)

Azt meg végképpen nem tudom, hogy a "bűvös" 9 posztból miért maradt ki a TE, DL, DE...

Én, többek között Arnold javaslatára, ejtem a témát a továbbiakban...

 

Biztos, hogy nem számolok ki semmit. Egyszerűen nem érdekel. 9 játékosról beszéltem az egész kommentben. Soha nem írtam top 3-at. Sem 10 milliós fizetést. Erre bemutatod nekem, hogy csak a fele csapatnál van 10 milliós feletti QB fizetés. Bocs, de ki kérdezte ezt? Ki szólt erről bármit is? Én top 9 fizetésről beszéltem, erre most is azt erőlteted, hogy top 3. 

Megnézted a TE,DL,DE posztokat? Megnézted hogy a nálunk lévő játékosok a fizetésükkel liga szinten hogy állnak? Gondolom nem. Nézd meg, és akkor megérted, hogy az egész mondandó miért 9 játékosról szólt. Ha nem, nem.

Azért nem érdemes veled belemenni bármilyen eszmecserébe, mert sokadszorra csinálod ezt, mint most. Megmagyarázod a saját dolgaidat, olyanokkal alátámasztva, amit a másik soha nem mondott, vagy állítod, ezzel a másik felet hülyének állítod be. Ilyenkor jut eszembe, hogy de jó is lesz ősztől, hogy nem fogok ráérni se cikkeket csinálni, se kommentelni. Kár energiát belefektetni az adatok kigyűjtésébe, amikor valaki úgyis úgy köt bele, hogy kiforgatva a szavaimat belemagyaráz olyan dolgokat, amiket nem állítottam. 

Részemről is vége, sajnálom az időt amit beleöltem az amúgy szemmel is látható, és a számok által is alátámasztott tények bemutatására. 

Most jött ki egy cikk arról, hogy a márciusi TAG aláírás óta egy kicsit sem jutott előrébb a dolog a hosszútávú megállapodás irányába.