Burkhead szerződésmódosítása

Kép
Burkhead

A veterán futó szerződését átstrukturálta a csapat, nagyjából 1 millió dollárnyi hely keletkezett ezzel a capben. Burkhead 550 ezer dollárt kap meg aláírási bónuszként, alapfizetése azonban 2,5 millió dollárról, 1,05 millióra csökken. Rosterbónusza is csökkent 400 ezer dollárra (500 ezerről). Mivel Cam Newton szerződtetését még hivatalosan nem jelentette be a Patriots, könnyen lehet, hogy Burkhead szerződésmódosítása után erre is hamarosan sor kerül.

Forrás: Field Yates

Hozzászólás

Alig 30 éves az inas és veterán? Mit mondunk majd reá 80 évesen?

OFF

A Sporting News meghatározta a jelenlegi szerződéseik szerinti éves átlagbérük alapján a liga 25 legjobban fizetett játékosát 2020-ban. (Közölte a garantált összeget is, mert sokak szerint ez a mérvadó.) A lista úgy a 3. helytől lefelé viszonylag érdekes és van némi Pats vonatkozása is.

  1. QB P.Mahomes $45M (Garantált $63M)

  2. QB R. Wilson $35M, ($70M)

  3. QB BigBen $34M, ($37,5M)

  4. QB A.Rogers $33,5M, ($78,7M)

  5. ...Goff

  6. ...Cousins

  7. ...Wentz

  8. ...Prescott

  9. QB M.Ryan $30M, ($94,4M) -ez a legtöbb garantált a ligában!

  10. ...Tannehill

  11. QB J.Brissett $27,9M, ($20M)

  12. QB J.Garoppolo $27,5M, ($48,7M)

Brady 15., vele együtt Brees és Rivers $25M-val. A legjobb „nem QB” 18. DE K.Mack $23,5M, ($60M). A többi „nem QB”: 20. A. Donald, 21. J.Jones, 22. L.Tunsil, 23. D.Lawrence, 24. D.Buckner.

Kicsit "mókás", hogy a valószínűleg backup Brissett többet fog idén keresni, mint Rivers. A szezonban a "kiszolgáló személyzet" sem lesz túl drága, hiszen a listán csak Jones szerepel. :)

    Érdekes, hogy az utolsó szezonjában romhalmaznak tűnő Big Ben a 3. helyen van és az "öregecskedő" Rodgers a 4. Miközben Brady és Brees a QB-k között a középmezőnyben szerénykedik. Reális, hogy ők ennyivel kevesebbet érnek, mint a másik két "öreg"? Az is érdekes, hogy mi még ennél is kevesebb fizetést ajánlottunk volna Brady-nek, ha marad. A Pitts ennyivel lojálisabb lenne az utolsó éveit (valószínűleg inkább utolsót) töltő irányítója irányába mint a Pats, vagy a Saints?

    Természetesen van érdekesség bőven, pl. BigBen-nek 20-21-re 2 éves szerződése van, azaz, ha nem történik vele valami, egyáltalán nem ez lesz az utolsó éve. :) A játékosnak adható pénzt a szerződéskötéskor jelentősen befolyásolja a cap space. Aztán kinek milyen ügynöke van (Brissett-nek nincs :)), mennyire akarja Őt a csapat és milyen távra stb. Brees és TB u.olyan 2 éves szerződést kötött 20-21-re és mindkettő 40 feletti, BigBen csak 38. :)

    Az a zárójeles rész tök jól néz ki Mahomesnak, a következő két szezonban meg kevésbé fog jól kinézni, mert szinte semmit nem fog kapni, mert annak a két szezonnak a pénzét már szinte teljesen most megkapja. Tehát komoly pénzt legközelebb 2023-ban fog kapni, addig csak aprót.

    A szerződés szerinti éves átlagbér és egy-egy évi fizetés igen eltérő lehet. A garantált pénzt  úgy tudom a szerződés időtartamára szétosztják, Ryan szerződése pl. 2018-ban kelt és még idén is fog kapni egy részt a garantáltból. Nekem úgy tűnik idén Mahomes kapott 10M aláírási bónuszt és a 2020-as cap hit-je csak 5,3M, azaz idén nem igazán kapott nagyon sok pénzt. 2021-től ugrik meg a cap hit-je: 25M, 31M, 42M...stb. A spotrac-on olvasva, érdekes, hogy ezen több tízmilliók 80-90%-a roster bónuszként szerepel, az utolsó éveket nem számítva. (Ha valamit netán rosszul értelmeztem javíts ki! Ezek a szerződések Nekem kicsit "zűrösek")

    CN a roster-en, szerződés aláírva!  Cap hit-je 37. a listánkon, de így is többet keres, mint a 40. Hoyer és a 48. Stidham. Ilyen olcsó QB állományunk talán még sohase volt, hárman kb. annyit keresnek idén, mint a frissen igazolt DT Beau Allen vagy keresett volna Burkhaed, ha nem módosítják a szerződését. :)

    CN ösztönzők Yates tweet-je szerint: "...$3.75M in playing-time incentives and a maximum value of $7.5M if the team wins the Super Bowl."

    Newton ösztönzőinek nagy része tehát a játékidőhöz kapcsolódik. Ha 2020-ban a csapat támadó snap-jeinek csupán 13% -át játssza le, akkor 250 000 dollár bónuszt fog keresni, de ha a 90%-át, és PO-ba juttatja a csapatot 3,75 millió dolláros bónuszt kap. (13% és 90% között 10%-onként nő az ösztönző.)

    Newton 700 000 dollárt kap, ha mind a 16 meccsen aktív listán van, és 500 000 dollár bónuszt kap Pro Bowl/All Pro szereplésért..

    OFF...de hátha valakit érdekel.

    A Patspulpit szakírója, B.Buchmesser szerint BB az egyik úttörője az NFL új védekező filozófiájának, amely minimálisra mérsékeli a defense alap felállását (pl. Nálunk 3-4) és a rendelkezésre álló védőjátékosok képességeihez valamint az ellenfél támadóihoz igazodva különböző sub felállás variánsokat alkalmaz. 2019-ben a csapatunk védekező snap-jei a következőképpen alakultak:

    • Nickel (2-4-5): 26.7%
    • 3-4 Base: 16.4% - a ligaátlag: 27%!
    • Big Dime (1-4-6): 15.4%
    • Big Nickel (2-4-5): 12.7%
    • Big Dime (2-3-6): 10%
    • Other (short yardage/goal line/heavy): 6.4%
    • 4 CB Dime (1-4-6 or 2-3-6): 6.1%
    • Quarter (1-3-7): 4.1%
    • Nickel (3-3-5): 2.2%

    Tobzódtunk az 5 DB-es nickel (41,6%) és a 6 DB-es dime (31,5%) felállásban, ami összeségében 73,1%!. Nekem úgy tűnik, idén is meglehet az 5-6 DB-es felállás, hiszen mindenki maradt (Gilmore, Jackson, JoJo, DMC, JMC, Chung, Williams, Brooks?) és erősödtünk SS Dugger és SS Phillips révén. Ebből akár egy "atomsec" is lehet. :) Már csak a futást kéne jobban megfogni, ami szerintem elsősorban a SS-einken is fog múlni, no meg a sok új LB-eken és a NT Allen-en is. (Bentley-nek nagy éve lesz! :)) Guy, Butler, Wino, Simon meg nagyon rendben van.:)

    Az biztos, hogy a Titans típusú futójátékra kell valami orvosság. A nagy és nehéz futót a DB-k csak 3-5 yard után tudták csak megállítani a tömegbeli különbség miatt. Vagy mondjuk kell egy olyan O, aki tud pontot csinálni.

    Az igazság szerintem a Vagy kezdetű utolsó mondatodban van. Chubb és Mixon is futott vagy 130 yard-ot ellenünk (Henry 182), mind 5,4 körüli átlaggal, mégis nyertünk. A Titans ellen a híres LB és DL sorunk is gyenge volt, néha ketten alig bírták levinni Henry-t és a futása mintegy harmadánál JoJo,DMC könnyűsúlyú versenyzők (-20 kg!) kényszerültek valahogy megállítani. Chung hamar kiesett, Harmon lett a SS, hát...Eh... Elcseszett szezonvég volt, spongyát rá! :)

    Ja-ja. Már anno is írtam a meccs után, hogy ugyan mindenki azon rugózott, hogy a jaj, a D nem volt képes megállítani, de szerintem igazából kimaxolták a fizikumukból adódó lehetőségeiket, és egyszerűen a katasztrófa az volt, hogy az O nem tudott pontot csinálni a második félidőben.

    Az NFL és az NFLPA között folyó tárgyalások során felvetődött az, és ebben mindkét fél egyetért, hogy azok a játékosok, akik valamilyen oknál fogva (családi helyzet, egészségi állapot stb.) nem kívánnak játszani ebben a Covid-19-es szezonban, a 2020-as évre felmondási lehetőséget (kilépést) kaphassanak. A tervek szerint erre lesz egy meghatározott határidő. A részleteket (fizetés, hitel, munkajogi helyzet stb.) persze még ki kell dolgozni.

    Nálunk elég veszélyes egészségileg Andrews helyzete (vérrög volt a tüdőben), vajon hogyan dönt?

    Ő azt nyilatkozta korábban, hogy teljesen rendben van, és játszani akar. A vérrög probléma egy általa szedett gyógyszer mellékhatásaként alakult ki. Azt mondta, hogy azt már nem szedi. Szerinte bármikor bárkivel előfordulhat hasonló, még akár vele is újra más miatt, de ezen nem aggodalmaskodik mert felesleges. Nem szó szerint, de nagyjából ez volt a lényeg ha jól emlékszem. Ez a szezonkihagyás dolog szerintem arra vonatkozik, ha valaki a Covid miatt tartaná kockázatosnak a játékot.

    Közben a csapat visszakapott 6.55 millió dollárt a sapkába AB és Hernandez után.