Az év támadó és védő játéka - Döntő

Kép
Döntő

Elérkeztünk a döntőhöz, nincs más hátra, mint kiválasztani azt az 1-1 jelenetet, ami a legjobban tetszett az elmúlt szezonban.

Mivel elérkeztünk az utolsó fordulóhoz, itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott a szezonban is és az elmúlt hetek során is, és segített a legszebb jelenetek kiválasztásában! Bízom benne, hogy a 2020-as szezonban is hasonló szép megmozdulásokkal örvendeztetnek meg minket a játékosok. A késő ősszel gyarapodó családom, és az ebből fakadó elfoglaltságom miatt ugyan nem általam kerülnek bemutatásra a heti legszebb jelenetek, abban teljesen biztos vagyok, hogy a szavazatok akkor sem maradnak el, és jövőre is kiosztásra kerülhet majd a megtisztelő "Év legszebb jelenete" cím! 

Még egyszer köszönöm, és szavazásra fel! Győzzön a legszebb!

 

A döntő végső párosa, támadó jelenetek:

Roberts TD-t érő elkapása

Erre senki nem fogadott volna a szezon előtt. Roberts, a sokat kritizált védő idén előlépett, és immár a támadóknál (is) nagyon fontos munkát végez: a takarító. Azonban most nem FB minőségben törte az utat a futó előtt, hanem kihasználva, hogy nem számít rá senki, szépen "elosont" a jobb oldalon, és még a későn érkező védőt is lerázta magáról, így egy 38 yardos TD-t szerzett!

 

W17T

 

Edelman tökéletes passza

Nem volt egy gyalogg galopp ez a játék. Az Eagles védője lefülelte hamar, hogy Edelmannál a labda, így nem volt idő hosszas töprengésre JE részéről, azonnal dobnia kellett a labdát. Ha megnézzük alaposan, két passz opciója volt, illetve harmadik verzióként futhatott volna a labdával, de erre ugye nem volt ideje. Egyrészt a passz szállhatott Dorsett felé, másrészt a fal balra blokkolt és tolódott, így White várta ott a labdát, mintegy B tervként. Szerencsére az A működött, bárcsak ne lett volna belőle sérülés.

W11T1

 

W11T2

 

A döntő végső párosa, védő jelenetek:

Gilmore pick6

Szinte hihetetlen, de ez volt Gilmore első pick6-e. A Miami megpróbálta eladni, hogy balra indul a futás, az egész faluk balra mozgott. Érdemes megnézni, hogy Butler egy pillanatig sem hitte ezt el, egyből visszalépett embert fogni, és miután Gilmore berobbant az elkapó elé, csodásan ültette le a célba vett elkapót, így esélyt sem adott rá, hogy Gilmore-t blokkolni tudja. Dicsérjük még meg Bentley-t is, aki Fitzpatrickot zavarta, és kényszerítette passzolásra.

 

W2V

 

Hatalmas mentés JoJo-tól

Elhibázott szerelés hegyek a védelemtől, amihez nem vagyunk hozzászokva. Chubb megiramodik, és már csak 15-16 yard kellett volna a TD-ig ,amikor érkezik hátulról Jonathan Jones, és a lehető legjobb ütemben ököllel kiüti a labdát a futó kezéből. A legszebb az egészben, hogy a kipattanó labdát a Patriots szedte össze, így ismét jöhettek a támadók a pályára. (Ajánlom figyelmetekbe Sheltont, aki pehely súlyával kicsi a rakást játszva felpattan a "hegy" tetejére" :) )

 

W8V

 

Hozzászólás

A negyeddöntő második köréből mindkét esetben a kevésbé szép jelenet jutott tovább, úgyhogy kényszerből a Roberts TD-re szavaztam. Jojo mentése volt olyan jó, hogy megérdemelje akár a győzelmet is.
De hogy nem jutott tovább a flea flicker???
Edelmantól már láttunk passzt, ez is szép volt, de nem akkora epic mint a flea flicker.

Egyetértek a tippeddel! Noha úgy tűnik a Roberts TD nem nyer, szerintem ez volt az év legötletesebb támadó play-e. Flea flicker-t viszonylag többször játszunk, de ilyet...a backfield-en most RB-ként felálló LB WR-é válik, miközben a többiek a teljes védelmet elküldik a másik oldalra...azért JMD-nek vannak jó ötletei, TB játékolvasása pedig páratlanul  nagyszerű és gyors. JoJo meg a legjobb megoldást választotta, függetlenül attól, hogy nem tudhatta, a fumble kié lesz. Csak így volt esély (50-50%) a TD megakadályozására. Edelman-t meg, ha "kikopik" a WR posztról, lehet hogy felhasználjuk QB-ként, alig idősebb CN-nél...:)

Ja és Croaker-nek nagy respect és köszönet a munkájáért!

OFF

Sanu visszatért a roster-re az activ/PUP listáról. 

Croaker, mi köszönjük a sok beletett munkát, hogy a tré szezon után inkább a kedves emlékek maradjanak meg!

Nagyon fontos ez a szekció!!! :) :) :)

OFF

Az inasom visszatért külföldről és csatlakozott az itthoni aktív/intenzív listás tövezők táborához! 

OFF, de nem árt, ha tudjuk...

USA Today (A.Jones) írta tegnap: Az NFL és az NFLPA a koronavírus terjedésének felderítésére és megakadályozására, a bajnoki erőfeszítések szigorú betartása érdekében fegyelmi rendszert hozott létre.

A leglényegesebb intézkedések: Azok a játékosok, aki megtagadják a vírus ellenőrzést vagy ahol előírt, nem használják a maszkot vagy az egyéb közelségmegfigyelő eszközt, elsőre írásbeli figyelmeztetést, ismétlődés(ek) esetén max. $50ezer büntetést kapnak.

Pénzbírságot és felfüggesztést kap az a játékos, aki magas kockázatúnak minősített tevékenységekben vesz részt. Ezek a következők:

  • ha 10 főnél nagyobb vendégszámú klubban/bárban nem visel maszkot,

  • ha beltéri zenei eseményen (koncert) vesz részt,

  • ha 15 főnél nagyobb lakás összejövetelen nem visel maszkot,

  • ha egy nem saját profi sporteseményen úgy vesz részt, hogy nem visel maszkot és nem ül elkülönített helyen,

  • ha helyi/állami korlátozásokat sértő eseményen/rendezvényen vesz részt.

Egymás után "szivárognak vissza" a korábban 80+ miatt elküldöttek. A legújabb játékos WR I.Zuber. Viszont egyelőre így is csak 73 fős a roster (wiki, aug.5.), a liga csapatai közül a legszűkebb.