Edzőtábor 2020 - 4. nap

Kép
TC

Csütörtökön lezajlott az edzőtábor negyedik napja, ezúttal ismét teljes felszerelésben edzettek a játékosok.

HiányzókRB Sony Michel (PUP, lábsérülés), RB Lamar Miller (PUP, térd), DT Beau AllenLB/ST Brandon KingDE Tashawn BowerWR N'Keal HarryDE Derek Rivers, CB Stephon Gilmore, OT Yodny Cajuste, S Adrian Phillips

Limitáltan edzettek: WR Julian Edelman, WR Will Hastings, LB Anfernee Jennings, WR Jeff Thomas

Két újonc is teljesítette első edzését az idei TC során, Jeff Thomas és Anfernee Jennings. Egyelőre mindketten limitált edzésmunkát végeztek. Az új hiányzókról nincs információ, de egyikük sem szenvedett látványos sérülést szerdán.

Észrevételek:

 • A mai napon Cam Newton teljesített a legjobban a három irányító közül, 10/17-tel zárta a csapatgyakorlásokat. Elkapást jegyeztek a passzaiból: James White (3), Devin Ross (2), Damiere Byrd, Jakobi Meyers, Mohamed Sanu, J.J. Taylor és Rex Burkhead (1-1). Newtont néhányszor az elkapók dropjai is hátráltatták, igazából négy "rossz" passza volt összesen. Ráadásul a négy passznál is inkább a védelmet kell dicsérni, semmint az irányítót elmarasztalni. Szerencsére ezekből a dobásokból nem lett interception, nem úgy mint másik két irányítótársánál. Látszik rajta, hogy tanulja a rendszert, de biztatóan mozgott. A mai napon látszott először valaki #1 QB-nak és az Newton volt: a 8 sorozat során hatszor lépett elsőként a pályára, míg Hoyer és Stidham csak egyszer.
 • Brian Hoyer nem tudta hozni az eddigi stabil teljesítményt, mindössze hét sikeres passza volt 16 kísérletből, ráadásul dobott egy interceptiont is. Ezúttal is jól osztotta szét a labdákat, heten szereztek elkapást a passzaiból, méghozzá: Isaiah Zuber, Alex Ellis, Gunner Olszewski, Rex Burkhead, Devin Ross, Damiere Byrd és Jakob Johnson. Hoyer 0/4-gyel kezdett, ekkor dobta az INT-t is; Myles Bryant ugrott be Sanu elé. A napot legalább jól zárta, Johnsont találta meg egy touchdown passzal egy goal line játék során.
 • Jöjjön a feketeleves, Stidham ugyanis ezúttal is gyengén szerepelt. 2/6, újabb két eladott labda, három edzés alatt összesen hét. Ez nem az a statisztika, amire büszke lehet a fiatal játékos. Az első pickjénél aluldobta az elkapót (Rosst), és Bryant szerezte meg a labdát. A második eladott labdájánál nem vezette eléggé kifelé Byrdöt, emiatt tudta Bethel lehalászni a passzt. Két sikeres passzát Taylor és Ross kapták el. A legjobb passzai ettől eltekintve neki vannak, ám a rengeteg hibája sokszor hezitálásra készteti. A következő edzések során meglátjuk, mennyi lehetőséget kap az edzőktől a teljesítménye alapján. Egy alkalommal szépen mozdult ki a zsebből, amit Newton is elismerően megtapsolt.
 • Edelman az edzés egy pontján szobabiciklin tekert. Könnyen lehet, hogy a kora miatt nem végez minden nap teljes edzésmunkát, látványos sérüléssel ugyanis nem küzd.
 • A pozíciós gyakorlatok során az újonc Jeff Thomas nagy figyelmet kapott az edzőktől és jól is teljesített. Jól indult el a line of scrimmageről, jól futotta meg a routeokat. Egyszer nem értették meg egymást Hoyerrel, ő befelé indult, az irányító pedig az oldalvonal felé dobta a labdát - majdnem interception is született belőle. Jeff Howe szerint ez a hiba gyakori az újoncoknál, Thomas ráadásul sok időt is kihagyott, a következő edzéseken kiderül, hogy tud belerázódni a rendszerbe.
 • Damien Harris folytatja remek teljesítményét, jó döntéseket hoz, lerázza magáról a védőket, valamint goal line helyzetekben is használható.
 • Damiere Byrd jegyzett egy szép elkapást Newton passzából 7 a 7 elleni játék során, Jason McCourty mellett.
 • Jermaine Eluemunor tűnik befutónak a kezdő jobboldali tackle posztra, ezúttal Lawrence Guyt sikerült egy ízben megblokkolnia, ezzel Stidhamnek adva időt egy pontos passzra.
 • Korey Cunningham takarította el Terrence Brooksot az útból, így Burkhead szerzett touchdownt.
 • J.J. Taylornak továbbra is meggyűlik a baja a labdabiztonsággal, ezúttal is volt egy fumbleje és dropja. Ha így folytatja, vajmi kevés esélye lehet az egyik rosterhelyet, vagy akár PS-helyet elcsípni.
 • Devin Asiasi, White és Sanu külön dolgoztak az irányítókkal, amíg a speciális egység volt a pályán. Asiasi főleg a támadókkal gyakorol, míg Dalton Keenere a speciális egységben (is) számít az edzői stáb.
 • Hjalte Froholdt veheti át Ted Karras szerepét az elsőszámú backup belső támadófalember posztján.
 • Will Hastings először szerepelt a csapatgyakorlások során, egyelőre limitáltan.
 • N'Keal Harry távolmaradásáról nincs bővebb információ, de azok után, hogy tavaly is kihagyott néhány augusztusi edzést, ez némiképp aggasztó lehet. Az első két napon Sanuval holtversenyben neki volt a legtöbb elkapása a wide receiverek között.
 • A nap sztárja a védők között egyértelműen a nem draftolt újonc, Myles Bryant. Két interceptionje és két leütött labdája is volt a csapatgyakorlatok során. Egy olyan napon, ahol az elsőszámú cornerback nem edzett, szükség volt valakire, aki jól teljesít. Bryant remekül élt az adódott lehetőséggel.
 • Rajta kívül Justin Bethelnek volt még egy interceptionje, J.C. Jacksonnak pedig egy leütött passza.
 • Sacket érhettek volna el: Cassh Maluia, Adam Butler, Deatrich Wise Jr.
 • Chase Winovich remekül védekezett le egy screen passzt, John Simon pedig jól teljesített a szélen.
 • Lawrence Guy és Josh Uche közösen dolgozott az edzés egy pontján. Bár nem egy poszton játszanak, de az összhang megtalálása nagyban segítheti mindkettejük játékát.
 • A gólvonal közeli játékokat többnyire a védelem nyerte, egy alkalommal Terez Hall állította meg J.J. Taylort.
 • Adam Butler Joe Thuneyt verte meg 1-1 elleni játék során, Byron Cowart pedig szintén jól teljesített a fal belsejében.
 • Sorozatban a harmadik edzésen nem gyakorolták a mezőnygólokat, így az újonc Justin Rohrwassernek még várnia kell, hogy az első nap összehozott 60%-os sikerességen javíthasson.

A következő edzés helyi idő szerint péntek délelőtt lesz, majd szombaton pihenőnap következik.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

No, az egyik régóta tekerő (Thomas) megkerült, viszont még nem az igazi a limit miatt. Lehet, hogy mégis lesz QB1? Stidham, úgy tűnik, begörcsölt az igyekezettől, de lehet, hogy csak rossz napja volt. Érdekes, hogy a 4 nap alapján Hoyer a legkonzisztensebb. De még sok idő van... Hát ez a Cajuste nagy csalódás, szegény Rivers meg az örök sérültünk... :(

Nagyon sajnálom, hogy pont most nincs előszezonmeccs... Akármennyire is feleslegesnek tartják sokan, teljesen más mint egy edzés. Jó lenne megnézni, hogy mit tudnak a srácok (minden poszton), ráadásul azok, akik a keretbe kerülésért harcolnak sokkal motiváltabbak, mint egy-egy játékos alapszakasz meccsen. Hoyert egyébként szerintem azért is hozták ide, mert tudták, hogy konzisztens. Hármójuk közül neki van a legalacsonyabban a plafonja, de egy biztos szintet majdnem mindig tud hozni. Cajusteot én is sajnálom, az egyetemi teljesítménye alapján simán esélyes lenne a RT posztra (még talán akkor is, ha Cannon nem optoutol), de úgytűnik nála valami nem okés... Hátha a mai edzésen már lesz, és az "ok nélküli" hiányzók is visszatérnek :)

Stidhamnél valamilyen lábsérülésről lehet hallani, amely befolyásolhatja a teljesítményét ☹️
Ráadásul Hoyer is most játszott a leggyengébben, ha ez így marad, gyorsan letisztázódhat a QB kérdés Newton javára.

Most azt mondják lehet nem is lábsérülés, hanem csípő. Néhány hét kihagyásról szólnak a pletykák. A jelenlegi helyzetben ez nagyon nem jött jól neki.

Állítólag ebből kifolyólag lehettek az alul dobálásai amikből INT-ek születtek. De azt is olvastam korábban, hogy a 6 INT-et a két olyan elkapónak dobta akikkel még össze kellene szoknia. Lehet a két dolog így összesen adta. Amúgy CN sem hasít annyira a számok ellenére, mert a számok csak egy dolog, de összességében még nincs Stidham szintjén a mozgása és a passzai a rendszerben (persze egy év hátrányban is van, tehát nem csoda). Ezek alapján szerintem kár hogy sérülés van, mert most így nincs igazi versenyhelyzet.

Igen, közben csípő sérülésre módosult. McDaniels állítólag optimista, de hogy ez mennyire kincstári, majd kiderül

OFF

Csütörtök este mindössze 5 játékos volt covidos listán a ligában...Az NFLPA azt szeretné, hogy a napi tesztelés ne csak szept. 5-ig tartson, hanem terjedjen ki az alapszakaszra is! Ezt kivitelezhetővé teszik a legutóbb kifejlesztett olcsó és egyszerűen alkalmazható nyáltesztek, pl. a Yale-teszt, amelynek bevezetését az NFL is fontolgatja. Az alapszakasz új kihívásokat hoz, de amennyiben a csapatok valamennyien betartják az utazás, szállás stb. előírásait kicsi a valószínűsége annak, hogy egy játéknapon egy csapatnál olyan "kitörés" lépjen fel, hogy az X számú pozitív teszt miatt a mérkőzést el kelljen halasztani. (Forrás: D.Graziano, ESPN)

 

Az NBA által finanszírozott, a Yale laboratóriumában kifejlesztett nyáltesztet már jelentős mintán kipróbálták és az eredmény teljesen azonos lett, mint a jelenleg használt orrváladék teszt. Ez a teszt nemcsak olcsóbb (kb. $20), hanem a mintavétel is egyszerűbb, gyorsabb és az akkreditált laboratórium közelségétől függően akár néhány óra alatt kiértékelhető. A Yale-teszt eltávolítja az egyik nehézkes és költséges lépést - az RNS extrahálását a mintákból -, amely az NBA által Orlandóban jelenleg is használt orrváladék-teszt alapvető része. (Én nem tudom ez mit jelent, de fontosnak tűnik!) Forrás: Zach Lowe, ESPN

Jelenleg az Usa összesített "napi új fertőzés" adatok folyamatos csökkenésben vannak. Napi 70-75 ezer fő csúcstól ami pér hete volt, mostanra lement napi 45 ezer fő környékére. Ha eddig úgy gondolták legyen szezon, akkor a számok alapján úgy tűnik tényleg lesz. Persze ehhez az kell, hogy a tendencia folytatódjon, és ne legyen rendkívül nagy számú lokális fertőződés csapatokon belül, mert akkor átértékelhetik nyilván.