Edzőtábor 2020 - 6. nap

Kép
TC

A szombati pihenőnap után vasárnap már ismét az edzőpályán volt jelenésük a játékosoknak, ám ezúttal sem edzettek teljes felszerelésben.

HiányzókRB Sony Michel (PUP, lábsérülés), RB Lamar Miller (PUP, térd), DT Beau AllenLB/ST Brandon KingDE Tashawn Bower,  CB Stephon Gilmore,  S Adrian PhillipsWR Jeff Thomas, RB James White, CB Michael Jackson, TE Jake Burt, RB J.J. Taylor

Visszatértek: WR N'Keal Harry, DE Derek Rivers, OT Yodny Cajuste, CB D'Angelo Ross

Limitáltan edzettek: S Kyle Dugger, WR Jakobi Meyers, WR Will Hastings, OT Yodny Cajuste, CB D'Angelo Ross, QB Jarrett Stidham

Információk szerint néhány COVID teszt eredménye tévesen pozitív lett az egyik laborban bekövetkezett hiba miatt, ez lehet az oka néhány játékos hiányának. Gilmore hamarosan visszatér a csapathoz, nála abszolút magánjellegű a távolmaradás oka.

Észrevételek:

  • Cam Newton egyre közelebb a kezdő QB poszthoz, ezúttal 28/39-et hozott össze. A 39 passzkísérlet a legtöbb, amit valaha egy Patriots QB edzőtáborban egy nap alatt dobott. A sok játéklehetőségből két fontos információ is leszűrhető: a vállával minden rendben van, illetve az edzői stáb komolyan fel akarja készíteni a szezonkezdetre. Edelmannel kezdi megtalálni a közös hangot, hét jó passza is volt felé. Passzt kaptak még tőle: Burkhead (6), Harris (4), Byrd (2), Izzo (2), Sanu (2), Asiasi (1), Ross (1), Johnson (1), Olszewski (1) és Zuber (1). Amellett, hogy az elkapókkal igyekszik megtalálni az összhangot, külön dolgozott a támadófallal is. Ezek is azt mutatják, hogy neki van a legnagyobb esélye az első héten kezdőként szerepelni. Összesen 10 alkalommal játszotta meg a futókat, ám ezek nem 1-2 yardos checkdownok voltak.
  • Jarrett Stidham ezúttal sem vett részt a csapatgyakorlásokon csípősérülése miatt.
  • Brian Hoyer 15/21-gyel és egy interceptionnel zárt, Justin Bethel halászta le a passzát Damiere Byrd elől. Asiasi és Burkhead 3-3, Ross és Olszewski 2-2, míg a Harry-Harris-Izzo trió egy egy passzt kapott tőle.
  • Az edzés végén a two minute drillt gyakorolta a csapat, ekkor Hoyer teljesített jobban (5/6), bár Newtonnál a támadófal nem igazán volt a helyzet magaslatán. A drive végén Sanu húzta le Newton passzát Jonathan Jones mellett. 
  • Damien Harris továbbra is a legjobb futó az edzőtábor alapján. Nem csak a futójátékok során teljesít nagyszerűen, de a passzblokkolásban és elkapásokban is kiemelkedő. Ma is volt egy 10 yardos futott TD-je, szépen blokkolta a védőt, így Newton touchdownt passzolt Izzonak. A routeokat is jól futja meg, ha a játék mindhárom elemében továbbra is ilyen kiemelkedő lesz, akkor sok snapen láthatjuk majd a pályán az alapszakasz során is.
  • Az elkapók blokkolása is sokat fejlődött az elmúlt évekhez képest, ami a mobilisabb irányítóknak különösen nagy segítség egy-egy játék meghosszabbításához.
  • Az újonc Dalton Keene is jól mozgott, blokkolásban és elkapásokban is megállta a helyét.
  • N'Keal Harrynek nem volt igazán jó napja, volt elejtett labdája, és nem igazán tudott elszakadni az őt őrző védőktől.
  • Devin Rossnak ezúttal is volt egy szép elkapása Hoyer passzából.
  • Dropok: N'Keal Harry, Paul Butler, Devin Asiasi és Devin Ross.
  • Deatrich Wise Jr. megállíthatatlan volt; a 2 minute drill során kétszer is a földre vihette volna Newtont, Tyler Gauthiert és Korey Cunninghamet verte meg. Az edzés első részében szintén "elért" egy sacket.
  • Adam Butler is szerzett sacket a kétperces drive során, de Devin McCourty is odaért egy alkalommal az irányítóhoz.
  • Kyle Dugger a pozíciós gyakorlatokon sem vett részt, egy szobabiciklin tekert.
  • A linebackerekről is essen néhány szó: Bentley és Hall is jól teljesített középen, Maluia pedig Asiasi kezéből ütötte ki a labdát. 
  • A védelem összesen egy interceptiont, egy fumblet és hét leütött labdát jegyzett.
  • Az újonc rúgónak, Justin Rohrwassernek, ezúttal volt lehetősége bizonyítani, négy mezőnygólból kettőt értékesített, de nem a normál méretű "kapura" rúgott, úgy minden bizonnyal 3/4 lett volna a mérlege. 

A Patriots hétfőn tartja a következő edzésnapot.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Ha Rohewasser kihagyogatja a mezőnygólokat, hamar öltözőn kívül találhatja magát Folk érkezését követően. Persze nem tudjuk, hogy milyen távolságról rugdosott a kisebb kapura...

Harry kapcsán továbbra sem bíztatóak a hírek, nehezen szeparálódik, ha meg sikerül, elejti a passzt. Ez szerencsétlen párosítás.

Ugyanakkor a többi elkapónkat (a TE-két is beleértve) szépen megtalálják az irányítók és szintén bíztató Harris futó teljesítménye.

A védelemről meg konzisztensen jókat írnak.

Harry eddig ordas nagy bust-nak tűnik. Mondjuk róla már a draftolásakor is tudni lehetett, hogy az elszakadás nem éppen az erőssége, az egyetemi meccseken abból élt, hogy a testével jól ki tudta zárni a védőket. Ezzel az a gond, hogy az NFL-ben fizikálisabbak a védők, így a játékstílusával sokkal nehezebben tud érvényesülni. Talán egy elfogadható 3. vagy 4. célpont még lehet, de egy első körös játékostól ez azért elég kevés.

Felvettük vele a kapcsolatot még a draft után, de végül inkább Washingtonba ment, szóval még akár lehetne is benne ráció. Az más kérdés, hogy sokkal bentebb nem lennénk vele, egy közepes második számú TE a plafonja, de jelen pillanatban nem sokat tudna hozzátenni az offense-hez.

Hát ezzel messze nem értek egyet... Ordas nagy bust? Miért? Tavaly sérült volt, és nálunk a rookiek alapból nem szoktak brillírozni. Tavaly azért láttunk tőle olyam elkapásokat, amikhez nem igen voltunk hozzászokva az elmúlt években. Várjuk meg az idei szezont, ne 8 meccs alapján alkossunk véleményt szerintem :)

Az a baj, hogy a problámája pont ugyanaz amiről eddig is mindenki tudott, nem tud elszakadni a védőjétől. Ha mindig ott lógnak a nyakán akkor pedig nagyon nehezen megjátszható, ami az utóbbi edzés adataiból is látszott, sőt a többi edzéséből is. 1-2 elkapásai vannak átlagban, ami jó eséllyel azt fogja jelenteni, hogy nem rá fog nézni elsőnek, sőt másodiknak sem a QB éles helyzetben. Egyszerűen nem fog kialakulni a jó játékkapcsolat, mert már az edzéseken sem nagyon tudják megjátszani. És ezt az edzők is látják, így nyilván a játékok sem rá lesznek kihegyezve, hanem a tutira. Mindegy majd meglátjuk a szezonban, de én nem várok tőle túl sokat, egyszerűen marha kevés volt a bíztató jel vele kapcsolatban. 

Azért meg lehet élni az NFL-ben minimális szeparálódással is, Anquan Boldin például egész szép karriert futott be hasonló skillekkel. A mi offense-ünkben ráadásul nem kell túl sok dolgot tudnia egy X-elkapónak, LaFellből is 1000 yardos elkapó lett.

Én Veled értek egyet. (Talán a bust- szót még nem használnám, de nem az egyelőre, akit várt volna az ember egy első körösnél). Ha valaki már az edzőtáborban SEM tud elszakadni, ott, ahol nincs full kontakt, de ha van is, akkor is egy csapattárs próbál szerelni, nem egy ellenfél, akkor már gond van. Nem elsőéves játékos, még ha sérült volt is, van egy év az öve alatt. Ha másnak megy, (mert ne felejtsük el, CN mindenkinek új), akkor neki, első körösként villognia illene.

A gond az, hogy még edzőtáborban sem villog. Ha nem is bust, de egyelőre csalódás, hogy nem csak csupa jó dolgot hallunk róla, legalábbis szerintem. 

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a 6 edzésnapból 3 napon részt sem vett, így azért marha nehéz lesz összeszokni bármelyik QB-val.

Minden lehetséges, de...ebből a 6 napból gyakorlatilag semmit sem láttunk. Fogalmunk sincs, hogy egy-egy play-nél mi a felállás, ki-kit fog stb. Nem igazán hiszem, hogy a napokban villogó Ross-on folyton Gilmore vagy Jackson védekezett, Harryn pedig valamelyik camp body. Ezek a stat.ok amik eljutnak hozzánk igen becsapósak....

Harry nem egy Cooks vagy Hill kategória, nála sosem lesz olyan, hogy sebességből 10 yardot ver az ellenfélre. Ettől függetlenül persze a szeparáció fontos, de a testfelépítéséből adódóan az 50-50 labdák sokkal inkább az ő területe. Ma egyébként teljesen másképp festett, erről lesz majd szó az összefoglalóban is:)

Harry vonatkozásában Increy-el értek egyet. A bust erősen túlzó/türelmetlen vélemény, a fiú nem tűnt el a süllyesztőbe, egy újoncként elfogadható félszezont hozott úgy, hogy tulajdonképpen TB-vel össze se tudott szokni, hiszen tavaly már az edzőtáborban lesérült. Most is Engem inkább az aggaszt, hogy a 6 edzésnek csak a felén vett részt...

Ez most komoly? Elfogadható félszezon a 8 meccsen 14 elkapás 126 yardért? Szerintem ez a bármelyik draftolatlan hozza kategória.

Nincs probléma. A körülményeket figyelembe véve Én így gondolom, Te pedig nem foglalkozol a körülményekkel. Meg még volt 2(3) TD és 6 futásból 56 yard. Idén akkor vajon melyik UDFA fogja helyettesíteni... , ja lehet túloztál egy kicsit. :)

Óriási mellényúlásnak egyelőre én sem mondanám, de első körös választottként azért többet várok tőle. Főként ez a kombináció aggaszt: nehéz szeparálódás-drop-sok hiányzás. Szerencsére idén talán több célpont lesz, így mindenkit ott lehet alkalmazni, ahol kijöhetnek az erősségei. Valaki tavaly azt írta, hogy már-már TE méretekkel bír, ezért a harcos szitukban lesz helye, az elszakadósban meg ott lesznek a többiek. Mondjuk úgy tűnik, idén TE-ben is jobban állunk, mint tavaly...
Mindegy, idén bizonyítson és nem fogok reklamálni!