Edzőtábor 2020 - 7. nap

Kép
TC

Hétfőn már az idei edzőtábor hetedik napját teljesítették a játékosok, ezúttal ismételten teljes felszerelésben. Nézzük, mi történt a nap folyamán!

Kezdjük két igazolással: K Nick Folk és DT Michael Barnett is a Patriotsban folytatja a pályafutását.

HiányzókRB Sony Michel (PUP, lábsérülés), RB Lamar Miller (PUP, térd), DT Beau AllenLB/ST Brandon KingCB Stephon GilmoreWR Jeff ThomasTE Jake Burt, OT Yodny Cajuste

Limitáltan edzettek: QB Jarrett Stidham, S Kyle Dugger, WR Jakobi Meyers, WR Will Hastings, LB Anfernee Jennings, S Adrian Phillips

Visszatértek: RB James White, RB J.J. Taylor, CB Michael Jackson, S Adrian Phillips, DE Tashawn Bower

White, Taylor és Jackson visszatértek a vasárnapi hiányzásuk után, ahogyan tegnap már volt róla szó, ők a hibás COVID-teszt miatt nem edzettek előző nap. Bower öt, míg Phillips három kihagyott edzés után tért vissza. 

Sérülések: Sajnos ezúttal két sérülés is történt az edzés során; az újonc Cassh Maluia ütközött Devin Asiasival és maradt lenn a földön. Az edzők a jobb vállát vizsgálgatták, majd a pálya széléről nézte végig az edzés hátralévő részét, de minden bizonnyal rendben lesz. Terez Hall edzése is hamarabb véget ért egy bokasérülés miatt.

Észrevételek:

  • Egyre inkább úgy tánik, hogy eldőlt az irányítókérdés, az érdemi snapek nagy részét Cam Newton kapta meg az elmúlt néhány napban és ez ma sem volt másképp.
  • Newton 15/24-gyel és egy interceptionnel zárta az edzést. Egy büntetőkört is futnia kellett egy fumble miatt - Chase Winovich ütötte ki a labdát a kezéből. Elkapást jegyeztek a passzaiból: N'Keal Harry (3), Dalton Keene (3), Julian Edelman (2), Rex Burkhead (2), Mohamed Sanu (2), Damiere Byrd (1), Gunner Olszewski (1), Devin Asiasi (1), James White (1). Keene először szerzett elkapást Newton passzából. Az újonc játékos már eddig is mutatott biztató jeleket, kíváncsian várhatjuk, hogy alapszakaszban milyen szerep jut neki. Az interceptionnél Byrd felé ptóbált meg egy hosszú passzt, ám Myles Bryant lehúzta azt az elkapó elől. Éles meccsen minden bizonnyal nem lett volna INT, mert Edelman teljesen üresen volt a pálya közepén, ám az edzéseken meg lehet próbálni az ilyen passzokat.
  • Hoyernek 13 sikeres passza volt 17 kísérletből. Sanu és Asiasi 3-3 elkapást, Olszewski kettőt, míg Ross, Keene, Edelman, Izzo és Byrd egyet-egyet szereztek a passzából.
  • Stidham ezúttal két passz erejéig beállt a csapatgyakorlások során, mindkettő sikeres volt (Ross és White felé).
  • Devin Asiasi ezúttal is biztatóan mozgott, különösen a blokkolásban teljesített kiemelkedően.
  • Damien Harris állandó pozitív szereplője az edzéseknek, ma sem volt ez másképp. Mind futásban, mind passzblokkolásban hasznos tagja a támadóegységnek. Vajon megvan a kezdő futója is a csapatnak az első hétre...?
  • N'Keal Harry sokkal jobban festett a pályán, mint az előző napon, több szép elkapást is bemutatott a tavalyi elsőkörös játékos.
  • Julian Edelman 100%-on pörgött az edzés során, látszott rajta, hogy nagyon akart. Ez a fajta harcosság kell majd az alapszakaszban is az egész csapattól.
  • Gunner Olszewski két fumblet is vétett az edzés során. Volt már róla szó korábban, hogy tavalyhoz képest komoly fejlődés vehető észre a játékában, de vannak még hiányosságai.
  • Paul Quessenberry Jakob Johnsonnal dolgozott együtt.
  • Chase Winovich remek napon van túl, 3 sacket ért el, ő volt a nap védőjátékosa. Rajta kívül Uche és Xavier Williams szerzett két sacket.
  • Uche ezúttal is sok szerepet kapott a védelemben, voltak szép játékai, ám nem volt konzisztens, néhány hiba is becsúszott nála. Ja"Whaun Bentley ismét a védelem vezéreként szerepelt. 
  • A mai napon sok 1-1 elleni párharcot gyakoroltak a játékosok, ennek többségét a védelem nyerte.
  • Justin Rohrwasser 2/3-at rúgott (34 és 46 yardról sikeres, 40 yardról sikertelen kísérlet), míg Nick Folk mindhármat értékesítette ugyanilyen távolságból. A csapatgyakorlások során Rohrwasser 41 yardról, míg Folk 33 yardról rúgta a póznák közé a labdát.

A Patriots kedden tartja a következő edzését.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Harry mintha meghallotta volna néhány magyar szurkoló elégedetlenségét, mert bizony ezen az edzésen, ahogy a Patspulpit szakírója fogalmazott, "ellopta a show-t". :) A lassan elitnek számító  JC.Jackson ellen volt két bravúros elkapása a 11-11 gyakorlatok során! Most legalább azt is megtudtuk konkrétan, hogy rajta a liga legjobb sec-jének valamelyike védekezik általában.

A "védekező show", nagy örömömre, Wino-é volt, de kellemes meglepetéssel olvastam az új NT jelölt X.Williams 2 sack-jéről is.

A rutinos Folk leigazolása egyelőre megnyugtató, mert az edzésekre egyébként mindig elsőként megérkező Rohrwasser teljesítménye inkonzisztensnek tűnik. (Érdekes egyébként, hogy a már felépült Gost két AFC csapat szerződési ajánlatát is visszautasította. Vajon mire vár?)

Gilmore nem sérülés miatt van távol. BB vasárnap a WEEi show műsorában azt nyilatkozta:  Gilmore mentesült a megjelenés alól, mert vannak protokollok, amelyekkel foglalkoznunk kell. Amikor képes visszatérni, visszatér. (Sejtelmes nyilatkozat!)

B.Buchmesser Patspulpit szakíró szerint az eddigi edzések alapján 3 UDFA játékosnak van esélye, hogy közülük valamelyikőjük az 53-ba kerüljön: RB J.J.Taylor, CB M.Bryant és LB D.Harris. (Az elmúlt 16 szezonban mindig volt legalább egy UDFA játékos az évad nyitó roster-én.)

Mivel lassan az edzőtábor felénél járunk, összeraktam egy korai 53-as jóslatot. Mivel a keretszűkítésig sok minden történhet, szóval biztosan változik még a véleményem, majd megpróbálok akkor is összedobni egyet.

QB: Cam Newton, Jarrett Stidham, Brian Hoyer (3)

Newton egészségesnek tűnik, ennek megfelelően gyakorlatilag megnyerte a kezdőért folytatott harcot, de én személy szerint három QB-t vinnék, mert egyáltalán nem biztos, hogy kibírja a szezon végéig, és persze Hoyer mentor szerepe se elhanyagolható.

RB: James White, Damien Harris, Rex Burkhead, J.J. Taylor, Jakob Johnson (FB) (8)

Michel PUP-on kezd, így ő nem számít bele az 53-ba, de ez úgyse számít, mert Harris lesz a kezdő futó, igazi 3 downos backről van szó: futásban, passzjátékban és blokkolásban is kiemelkedő, eddig ezt edzésen is bizonyítja, ráadásul Newton mellé is ő illik legjobban az összes futónk közül. Persze White is fontos láncszem lesz, de ő elsősorban a passzjátékban, míg Burkhead szerepe a tehermentesítés lehet. Taylor nem nagyon fog pályát látni, de egy évet tanulhat, Johnson pedig az egyetlen FB a rosteren, így az ő helye egész fix.

WR: Julian Edelman, N’Keal Harry, Mohamed Sanu, Damiere Byrd, Gunner Olszewski, Matthew Slater (ST) (14)

Edelman, Harry és Slater esetében nincs kérdés és Sanu helye is elég biztosnak néz ki. Olszewski nagyot lépett elő, pedig nem gondoltam volna, hogy rosterre kerülhet. A két speedster közül Byrd a meggyőzőbb, így sajnos Thomas nem került nálam rosterre, ahogy sajnos Meyersnek se jutott hely. Mindkettőt megpróbálnám visszacsempészni a PS-be.

TE: Devin Asiasi, Dalton Keene, Ryan Izzo (17)

Asiasi zseniális, nem kérdés, hogy ő van a depth chart tetején. Keene helye is egyértelmű, míg Izzo tűnik a legkevésbé rossznak a többi TE közül, így egy hely jut neki is.

OL: Isaiah Wynn, Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason, Yodny Cajuste, Jermaine Eluemunor, Hjalte Froholdt, Justin Herron, Michael Onwenu (26)

Na itt voltam bajban. Megpróbáltam 9 embert rosterre rakni, de sehogy nem jött ki a matek, szóval fájó szívvel váltam meg Onwenutól. Cajuste, Eluemunor és Herron között dőlhet el a kezdő RT kérdés, utóbbi kettő pedig akár guardban is bevethető, ez szólt elsősorban mellettük.

Update: mint kiderült, valahol elszámoltam magam, így befért Onwenu is.

DL: Lawrence Guy, Adam Butler, Byron Cowart, Xavier Williams, Deatrich Wise (31)

Guy és Butler helye nem kérdés, Cowart pedig úgy tűnik, rengeteget fejlődött, így ő is szinte biztos 53-as tag. Wise nálam az egyik biztos cut volt még májusban, erre hozott egy nagyon impresszív TC-t, szóval bekerült, kiszorítva Calhount. Xavier Williams Beau Allen hiányzásával komoly előnybe került, és egészségesen nagyon hasznos lehet.

EDGE: Chase Winovich, John Simon, Josh Uche, Anfernee Jennings (35)

Szerintem itt nem sok kérdés van, maximum Calhoun férhet még be ide. Haladjunk.

LB: Ja’Whaun Bentley, Brandon Copeland, Cassh Maluia, Terez Hall (39)

Na itt vannak kérdések, bár nem a roster kialakításában, hanem minőségben. Bentley-vel nem lesz gond, de mögötte elég nagy a káosz. A párja a védelem közepén az eddigi meglepően jól teljesítő Maluia vagy Hall lehet, míg Copeland inkább a pass rushból veheti ki a részét.

CB: Stephon Gilmore, J.C. Jackson, Jonathan Jones, Jason McCourty, Joejuan Williams, Justin Bethel (ST), Myles Bryant (46)

A liga legjobb CB-sora, ahova Myles Bryant nagy nehezen be tudta magát küzdeni, még ha gyakran nem is fog pályára kerülni.

S: Devin McCourty, Kyle Dugger, Adrian Phillips, Terrence Brooks (50)

DMC helye a kezdőben egyértelmű, Dugger és Phillips pedig megküzdhet Chung helyéért. Brooks minőségi csere.

ST: Jake Bailey, Joe Cardona, Justin Rohrwasser (53)

Bailey és Cardona egyértelmű, Rohrwasser helyére esetleg Folk kerülhet be, én most a rookie mellett tettem le a voksom.

 

Köszi, igazad van. Addig variáltam a 9 falemberrel, hogy végül rossz lett a matek. Akkor mégiscsak befér Onwenu. :D

A javával egyetértek, de néhány helyen más a véleményem, szigorúan az olvasottak alapján, mert látni eddig az újak közül senkit se láttunk:

  • A RB poszton szerintem a határidő előtt legalább az egyik Active/PUP-s visszatér (Miller-t gyanítom inkább), így Taylor-nak nem jut hely. Őt egyelőre kicsit szertelennek/éretlennek tartom, bár az igyekezete példamutató, a PS-ben mindenképpen helye van.
  • A RT poszt várományosa a szakírók szerint egyértelműen Eluemunor. Onwenu pedig többet mutatott eddig, mint Cajuste, aki hol van, hol nincs, az utóbbi időben inkább nincs. A neve vagy a draft pick-je alapján raktad be? Mert teljesítménye még nem volt.
  • A WR poszton Én mindenképpen beraknám Meyers-t is. Tavaly UDFA újoncként szerintem jól játszott és a playbook-ot is jól ismeri.
  • TE poszton lehet, hogy Izzo helyett R.Berry kerül be, mert képes DT-t is játszani, azaz univerzális játékos.
  • A LB poszton Én D.Harris-t választanám az eddigi szakírók infói alapján, Hall helyett.
  • A DB-eket Én másképpen osztanám meg, mert Nálad DMC-nek nincs backup-ja, azaz az "öreg" FS C.Davis-t raknám be CB M.Bryant helyett, noha az utóbbinak remek az edző tábora eddig.

Természetesen ezek az 53-as elképzelések, amelyek rövidesen jönnek egymás után, nem veszik figyelembe az idei PS új szabályait, pl azt, hogy veteránok is elhelyezhetők a listáján. Pedig a csapatvezetők biztos ilyen szempontokat is figyelembe fognak venni...

Abszolút elfogadható érvek, és nagyjából azokon a helyeken gondolkoztam sokat, amiket te is felsoroltál.

  • Taylor kapcsán nekem az a benyomásom, hogy Fears (RB edző) kedveli, és nem biztos, hogy megkockáztatnánk a PS-be csempészést. Miller mellett szól a rutin, de jelenleg még az se biztos, hogy edzésen megjelenik.
  • Cajuste amikor edzett, akkor abszolút rendben volt, és nálam az upside-ja miatt egy évet még mindenképp kapna, plusz a tackle mélység gyengébb, mint a guard, így ha muszáj lenne, inkább oda vinnék extra embert. Mint kiderült Onwenunak jutott egy hely. :)
  • Meyerst én is próbáltam, de a TC-ben eddig elég szürke és nem szívesen vennék ki egy speedstert miatta. Sajnos az elkapósorunknak jelenleg nem egy ilyen típusú játékosra van szüksége.
  • Harris és Hall nagyon hasonló teljesítményt nyújtanak, ott kb. 50-50% az esély.
  • DMC helyén szvsz Dugger is használható (vagy akár Brooks is besegíthet, még ha nem is állandó jelleggel), és akkor Bryant vagy Williams léphet eggyel hátrébb, emiatt nem aggódok a csere FS miatt, de simán el tudom képzelni, hogy végül Davis emiatt rostert fog.

Nagyon meglepne ha Meyers nem férne be, tavaly nálam az egyik legnagyobb fogás volt. Idén még többet várok tőle. 

Fears "papa" (most már a 2. legrégebbi edzői bútordarab Nálunk) minden futójára büszke és imádja/dicséri Őket, főleg, ha olyan igyekvők mint Taylor :) A PS-ekben mostantól egyformák a fizetések és ha valaki nem akar nem megy el akár roster-re se. Nekem úgy tűnik mintha Taylor Nálunk akarna játszani...de lehet, hogy ezt csak Én akarom így látni.

Szükség esetén a FS szerepet egy újoncra bízni elég nagy merészség lenne szerintem, Brooks játékát Én egy kicsit inkonzisztensnek tartom. Persze minden lehetséges! :)

Nem tudom, hogy érted azt, hogy nem Meyers típusú elkapóra van szükségünk.

Az a baj, hogy Meyershez hasonló lassabb, inkább a precíz route-jaiból élő elkapónk van bőven (Edelman, Sanu, Olszewski), akik eddig jobban teljesítenek, míg igazi speedster nem igazán. Ha még egy elkapót vinnék valamelyik poszt kárára, akkor inkább egy olyan embert raknék rosterre, aki Byrdhöz hasonlóan vertikálisan is veszélyt jelent (Thomas, Zuber).

Arra gondol, hogy Meyers skill setjéhez fogható van több is. Tehát amit ő tud, amire ő használható, azt tudja más is, így más játékhívás variáció se várható ha valaki helyére érkezne.

Ellenben Byrd más skill settel bír, ha ő pályára kerül bármilyen csomagban, akkor sokkal változatosabb lehet a playcalling.

 

Teljesen jó meglátás. A kéréds, hogy lemond-e BB Meyersről, mert PS-ből vélhetően elviszik. Esetleg más poszton leszünk karcsúbbak, egy plusz WR helyért.

Értem amit írtatok és respektálom is, de  "erőlködök" egy kicsit Meyers érdekében. :) Nem elvenni akarok cspeti WR corps-jából, hanem hozzátenni. A pontos route "szentsége" változatlanul fontos lesz és az ebben jobbak/tapasztaltabbak kicsit öregek, sérülékenyebbek is (JE,Sanu), nem ártana kímélni Őket. Meyers ha tovább fejlődik átveheti valamelyikük szerepét. Az edzőtábori híreket pedig helyén kell kezelni, Thomas és Zuber, akik ellen semmi kifogásom nincs azon kívül, hogy Őket még érthetően sohasem láttam NFL meccsen, meg a drafton se keltek el, a munkájáért harcol kíméletlenül, Meyers szerintem óvatosabb, ezért kevesebb Róla a hír. A PS-ből hamar eltünne...

Persze fogalmunk sincs mi lesz a play-ek többsége, hogyan válik be a futó játék és a TE játék. Ha menni fog, lehet sok 12, 21 és akár 22 felállás is és akkor a WR corps bőven megvan. Meyers meg...ki tudja?...

Meyers nem teheti meg, hogy nem szakad meg, mert erősen a depth alján van. Itt nem a JE,Sanu,Harry trió küzd az állásáért.

Szerintem Peti is vinné magával Meyerst, de egyszerűen más posztokon már nem tudott spórolni. Ettől még Meyers bőven mehet rosterre, akár Byrd helyére is, vagy vihetünk 1 elkapóval többet. Igaz utóbbi esetben valahol máshol szorít majd a cipő és kell fájó cutot elszenvedni.

Azt gondolom, itt majdnem mindenki Meyers párti és kedveli. Peti is és Én is! De ő most úgy tudta kialakítani a keretet, hogy abba már nem fért bele a srác. Majd kiderül mit gondol az öreg.

Persze a helye ott van, ahogy nagyon sok másik játékosnak, akikről jókat olvasunk és a depth végén vannak a posztjukon.

De ettől még nem lesz több helyünk, és azt kell mérlegelni, kivel mennyire nyílik ki a tárháza a játékhívásnak. Ezért nagyon egyoldalú WR sor sem lehet, azt láttuk tavaly az X elkapók kiesése/elküldése után, hogy mire volt elég. Mindenképpen kellene egy speedster, aki vertikálisan megnyújtja a pályát, valós veszélyt jelent, nem Dorsett szintet és így több helye marad a többieknek. HA pedig nem figyelnek rá eléggé, akkor ahogy Peti is utalt rá, LaFell is ezer yardos lett. Pedig nem volt ő sem "annyira jó", de inkább a többiekre figyeltek érthetően, mint rá. Dorsett ezt nem tudta megoldani.

Na ezek már igazi futball témák, köszönöm mindegyikőtöknek a roster tippeket, érveket. 👍🏻

Ahhoz az én informáltságom kevés, hogy nekifussak egy komplett összeállításnak, de a pro és kontra vélemények nagyon hasznosak és érdekesek számomra, remélem, lesznek még újabbak is.