Edzőtábor 2020 - 9. nap

Kép
TC

Szerdán ismételten az edzőpályán volt jelenésük a játékosoknak, ráadásul sok hiányzó is visszatért a csapathoz a mai napon. Nézzük, mi történt az edzés során!

Hiányzók: S Devin McCourty, DT Beau Allen, RB Lamar Miller (PUP, térd), WR Will Hastings, LB/ST Brandon King (PUP)

Limitáltan edzettekS Kyle DuggerWR Jakobi Meyers, LB Terez Hall, QB Jarrett Stidham, TE Devin Asiasi, OT Yodny Cajuste, WR Devin Ross

Visszatértek: WR Julian Edelman, WR Devin Ross, WR Jeff Thomas, OT Yodny Cajuste, S Adrian Phillips

Sony Michel szintén részt vett a mai edzésen, ami azt is jelenti egyben, hogy a Patriots levette a PUP-listáról a futót. Devin Asiasi a tegnapi sérülése után limitáltan edzett, egy külön kötést viselt a bokáján. Ezúttal nem teljes felszerelésben zajlott az edzés.

Észrevételek:

  • A támadósor és a védelem csatáját ma az utóbbiak nyerték, többször hozták nehéz helyzetbe Newtont és Hoyert.
  • Cam Newton 10/16-tal és egy eladott labdával zárt. Néhány alkalommal csak kevésen múlott az elkapás, Edelmannek két dropja is volt, Sanu pedig egy ujjhegynyivel maradt le egy 50 yardos touchdownról. Elkapást szereztek a passzaiból: Byrd (3), White (3), Burkhead (2), Sanu (1), Edelman (1). Az interception elkerülhető lett volna, ám a biztos passz helyett Newton megpróbálkozott egy kockázatosabb átadással - ez az edzőtábor során megszokott egyébként.
  • Brian Hoyer is gyengébben szerepelt a szokásosnál, csak 4/9-cel zárt. Harris kettő, míg a Zuber-Harry duó egy-egy elkapást jegyzett.
  • Jarrett Stidham csak a 7-7 elleni játék során kapott lehetőséget, de akkor 100%-os volt, mind a hat labdája pontos volt. Burkhead kettő, Izzo, Zuber, Harry és Olszewski pedig egy elkapással zárt.
  • Harrynek ma hullámzó napja volt, két szép elkapása volt. Az egyik egy fade során Michael Jackson mellett, a másik pedig Myles Bryant mellett egy slant során. Az edzés egy pontján a combját/combhajlítóját vizsgálták az edzők - valószínűleg emiatt hagyott ki néhány edzést.
  • Sony Michel visszatérése jól sikerült, bár nem teljes felszerelésben tartották az edzést, egy sérülés utáni visszatéréshez képest jól mozgott a fiatal játékos.
  • Damien Harris továbbra is az edzőtábor egyik sztárja, ma Maluia mellett csinált meg egy szép elkapást.
  • Stephon Gilmore testcselei miatt Terrence Brooks került földre a defensive backek külön edzésén. Ahogy szokták mondani, elküldte sós cukorért a safetyt, mindenki jót mulatott az eseten. Gilmore-nak emellett volt egy leütött passza és egy engedett elkapása.
  • Anfernee Jennings ezúttal is teljes edzésmunkát végzett, a sokoldalúsága pedig ismét szembetűnő volt.
  • Ja'Whaun Bentleynek volt egy szép tackle-je egy futójáték során.
  • Sacket szereztek a mai napon: Deatrich Wise Jr., Derek Rivers, Brandon Copeland.
  • A mezőnygólokat ezúttal nem gyakorolták a rúgók.
  • A puntvisszahordó csapatnak az edzés végén két alkalommal is büntetőkört kellett futnia, sőt két edzőt - Troy Brownt és Cam Achordot is így büntette Belichick.

A Patriots csütörtökön tartja a következő edzését.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

9 edzés után az elkapások száma posztonként: 
/Mark Daniels/

 WR
Olszewski: 20 
Edelman: 19 
Byrd: 19 
Sanu: 17 
Ross: 11 
Harry: 10 
Meyers: 7 
Zuber: 6

 TE
Keene: 13 
Asiasi: 12 
Izzo: 10 
Burt: 3 
Butler: 3 
Ellis: 1
 

  RB
Burkhead: 24
White: 15 
Harris: 12 
Taylor: 9 
Johnson: 5 

 

 

Köszi a stat.ot!

Ezen felbuzdulva Én is készítettem egyet CN sikeres passzainak megoszlásáról, az elkapásra jogosult csapattagok közül. A 8 edzésen (mert volt egy limonádé is) Increay adatai alapján, Newton 158 Att, 107 rec, 68%, 4 INT. (A többiek, Hoyer: 121, 79, 65%, 2, Stidham: 67, 47, 70%, 7)

A roster-ünkön a RB+WR+TE játékosok száma: 24, ha azonban érthető okok miatt levonjuk Slater-t és Michel-t, akkor 22. Newton ebből 18! játékosnak (82%-uknak) adott legalább 1 sikeres átadást. (A kimaradók: Berry, Quessenberry, Hastings és Thomas, a legutóbbi kicsit meglepő.) A lista első 10 játékosa:

  1. JE 14 rec

  2. Burkhead 13

  3. Harris 11

  4. White 10

  5. Sanu 9

  6. Byrd 9

  7. Harry 6

  8. Olszewski 6

  9. Izzo 5

  10. Keene 5

Természetesen túl sok következtetésre nem alkalmasak ezek az adatok. (Fogalmunk sincs ki mennyit volt a pályán a snap-eknél, milyen play-t gyakoroltak stb.) Legfeljebb néhány érdekességet mutat. A WR-ek kapnak eleget és JE különösen kedvelt célpontja Neki is. A RB-ek pedig, nem is tudom, futni vagy elkapni tudnak jobban. A TE passzok még egy kicsit mérsékelt számúak.

Még bő két hét és TÁÁDÁÁÁÁÁMMMM!!!!! Elindulunk végre. Remélem nem lesz már semmi olyan különleges romlás a vírushelyzetben, ami az utolsó pillanatban leállítaná a szezont. Szerintem már MINDENKI rettenetesen várja az új csapatunk első szereplését, ennyire új már régen volt, szeretnék a tavalyihoz képest egy teljesen máshogy (no pláne jobban) működő támadósort látni. Én nagyon bízom Newtonban, hogy változatosabb támadójátékot tudunk vele kialakítani, az új elkapóinkat jobban bevonja a játékba és a futójátékunk is végre kevésbé kiszámíthatóvá válik.

GOOO PATS!!! :)

Az edzők vajon miért kapták büntit BB-től? :-)

Későn mentek fel a játékosok a pályára, nem álltak készen amikor kellett:) Brown ugye a returnerekért felelős, Achord meg az ST koordinátor:)

Sziasztok,roppant izgatottan várom a remélhetőleg elinduló szezont, továbbra is bízom BB-ben illetve az edzői stábban, hajrá Patriots! :) Az volna a kérdésem, hogy tudtommal az elején közönség nélkül fogja a Patriots illetve feltételezem más csapatok is játszani a meccseiket, és van e valami hír arról, hogy lesznek a mesterséges zajok?. Néha belenézek MLB és NBA meccsekbe, és nekem borzasztóan fura, hogy nincs szurkolás. Szerintetek ez okozhat előnyt, vagy netalán hátrányt a csapatunknak? 

Én még úgy tudom, hogy mi engedünk be nézőket, de a negyedét a tényleges befogadóképességnek: csak 13 000 néző mehet be, egymástól távol, maszkban, az első 8 sor üres marad stb. Nekem szörnyűek az üres lelátók, a műzaj az üres székekkel meg egyenesen nevetséges. Szerintem. 

Én néhány napja azt olvastam és az aznapi cikkben le is írtam: az első 4 meccsünket, köztük 2 hazait, közönség nélkül játsszuk le. Az 5-en Kansasban várható kb. 16ezer néző. 

Ok, gondolom ez az éppen aktuális információ, köszönjük!

Sajna az újabb fekete áldozat esete miatt egy új gátló tényező árnyéka bukkant fel, egyelőre kiszámíthatatlan, hogy milyen hatása lesz a tiltakozási hullámnak a szezonra, pláne a COVID helyzettel megturbózva. A Colts pl. ma nem tart edzést, hanem a helyzetről és a megoldásokról, reakcióról elmélkednek - a tulajdonosoknak, edzőknek muszáj valamit reagálni. Nem irigylem a csapatvezetőket most, mert a kb. 80 %-ban feketékből álló csapatokban kell a motivációt és a haragot valamilyen egyensúlyban tartani. 

Hát, nézem a gurulós foci meccseket, borzasztóan nézhetetlen nézők nélkül! Edzőmeccs fílingje van. Jöhetnek a dislájkok, de szerintem így nem szabadna elkezdeni a bajnokságot. Szerintem fordulóról fordulóra változni fognak a keretek a gyakori fertőzések miatt. Nálunk egy kerti party miatt x számú politikus fertőződött meg. Pesszimista vagyok, de őrülök, hogy mások nem:D

Tudod Nekem a gurulós meccsek többsége nézővel is nézhetetlen. :) Az edzőmeccs filing számomra értelmezhetetlen, vagy edzés van, vagy meccs, de ez legyen az Én gondom.

Ha a játékosok és a csapatvezetés betartja a liga előírásait (Utazás, szállás, egyéni életmód stb., a korábbi cikkekben ezeket a szabályokat leírtam) a roster-ek nem fognak számottevően változni, és ez nem az Én jövendölésem. Ez a szezon a fegyelem próbája/kísérlete lesz kb. 6-7ezer ember számára (játékosok, edzők, technikai személyzet, családtagok stb.) Pénz van rá, az nem számít.

A politikusok egy része (csak úgy mint az átlagemberek jó része) világszerte fegyelmezetlen, érinthetetlennek hiszi magát, így munkatársaival sem nagyon törődik és példát sem mutat. NFL játékos a szezon alatt semmilyen kerti partira nem mehet...

Igen, Én optimista vagyok...:) (Vagy csak nagyon vágyom már a meccsekre?)