Edzőtábor 2020 - 10. nap

Kép
Newton_Practice

Annak ellenére, hogy az NFL-ben is több csapat halasztotta el vagy mondta le a csütörtöki edzést a Patriots megtartotta a maga foglalkozását, ami a 10. volt a sorban.

Nem edzettek: Devin McCourty (zsinórban a második hiányzása), Lamar Miller (PUP, térd), Beau Allen (10. hiányzás zsinórban), Will Hastings (harmadik hiányzás egyhuzamban), Cassh Maluia (első távollét), Josh Uche (első távollét)

Limitáltan edzettek: Jakobi Meyers, Terez Hall, Devin Asiasi

Sérülés: Joe Thuney az edzés vége felé egy bal csukló- vagy kézsérüléssel hagyta el a pályát. Az edzők vizsgálták meg a helyzetet, majd Thuney végignézte az edzés hátralévő részét, de közben többször próbálgatta, hajlítgatta a kezét.

Megjegyzések: Kyle Dugger, Yodny Cajuste és Devin Ross már nem limitáltan edzettek, hanem közel teljes terhelést kaptak. McCourty az edzés végét a jobb lábán egy kompressziós „zoknival” nézte végig, ami egy apróbb sérülés jele lehet.

Ez volt a hatodik teljes felszerelésben végzett edzés.

Cam Newton 13/28 volt a csapat gyakorlatok során, amihez ez egy INT is párosult. A védelem megint komolyan dominálta a játékot. Az egész edzőtábor alatt komoly nyomás volt Newtonon. Tom Brady egyik kiválósága volt, hogy 2-2,5 mp alatt meg tudott szabadulni a labdától, ami nem egészen Newton játékstílusa. Ebből kifolyólag érdekes lesz megnézni, hogy a blokkolási hatékonyság milyen hatással lesz az irányító váltásra.

Newton célpontjai: Rex Burkhead (1/3), Jeff Thomas (1/1), Dalton Keene (1/2), Julian Edelman (2/5, 1 elejtett labda), J.J. Taylor (1/1), Devin Ross (1/1), James White (4/7, INT, PBU), Damien Harris (0/1), N’Keal Harry (0/2), Mohamed Sanu (1/2), Damiere Byrd (1/2, PBU). Ezen felül Newtonnak volt egy passza, ahol a labda kicsúszott a kezéből.

Newton eredményei 60/86 (69,7%) és egy INT vasárnaptól csütörtökig, ami nagyon jó. Viszont az utolsó két edzésen 23/46 (50%) és 2 INT, ami kevésbé. A „Brady standard“ szerint egy jó edzőtábor pontosság olyan 70% körül van.

Az első 11-11 elleni játéknál Harris kapta kézbe a labdát Newtontól amivel az Andrews és Thuney által nyitott óriási résen keresztül egy 65 yardos TD-t futott. Annak ellenére, hogy edzéseken – a kemény kontakt hiánya miatt – nagy futások előfordulnak, ez egy teljes értékű pontszerzés volt.

Newton INT-je is egy olyan edzés statisztika aminek akkor van értelme, ha kontextusba helyezzük. Bentley és Wise sack pozícióban voltak, de mivel csak edzés ezért Bentely csak „gyengéden” karolta át Newtont hátulról. Mivel sípszó nem érkezett ezért Newton egy a dereka magasságában indított passzal (side arm) próbálkozott White felé, ami gyengére sikerült így Brooks be tudott lépni a passz sávba és lehalászni a labdát. Összességében, ha mérkőzés szituáció van, ez nem lett volna egy jó játék a támadóknak, de nem is ért volna INT-et.

Stidham 7/14-et ért el a csapatmunka során, ami a legnagyobb foglalkoztatottsága volt Augusztus 19 óta.

Stidham célpontjai: Burkhead (4/5, PBU), Thomas (1/1), Jakob Johnson (1/1), Gunner Olszewski (1/2, PBU), Harry (0/2, PBU), Ross (0/2), Keene (0/1, PBU).

Stidham négy egymásutáni sikeres passzal zárta a napot Burkhead irányába, közte egy erős labdával egy slant útvonalon, ahol a futó / elkapó erős őrizet mellett dolgozott. Burkhead 31 elkapása a legtöbb a csapatban, ami nyolccal több mint Olszewski teljesítménye.

Brian Hoyer 6/13. 
Célpontjai: White (1/1), Burkhead (1/2), Ryan Izzo (0/1), Ross (1/3, PBU, drop), Taylor (2/3), Thomas (0/1), Olszewski (1/1) and Jake Burt (0/1).

Hoyer egy 50 yardos TD-vel találta meg Rosst egy post útvonal végén. Komoly kémia érződik kettejük között a hosszú labdáknál.

Sony Michelnek volt egy szép futása Cajuste blokkja mögött.

Isaiah Wynn szépen blokkolta ki Williams az útból egy TD futás során.

Mike Onwenu helyettesítette Thuneyt, mikor az az oldalvonal mellé szorult sérülés miatt.

QB Brian Lewerke is kapott egy kis lehetőséget, amiből 2/4 passzmutatót hozott össze.

Stephon Gilmore továbbra is dominál 1-1 elleni szituációkban, könnyedén semlegesítette Stidham passzait Sanu és Edelman irányába.

A rúgó verseny tovább folytatódik. Nick Folk 5/5 (43, 40, 50, 50, 53 yard) és Justin Rohrwasser 3/4 (43, 53, 55 és hiba 40-ről).
A héten összesítve: Folk 12/13 és Rohrwasser 8/11

Ez volt az első edzés, ahol bíráskodás is volt.

A következő edzés péntek délután lesz, aminek a részletei még nem tisztázottak, de jelen információk szerint az a nyilvánosság kizárásával fog történni.

Forrás: The Athletic
 

Hozzászólás

Harry 4-ből semmi? Az se “rossz”

Volt két elfogadható napja, 3 amit kihagyott, a többi hulladék. Valószínűleg ne ő lesz az akit Newton keresni fog a pályán.

Hurrá! Végre Cajuste-ról is van egy pozitív említésre méltó hír.

A 2-2,5 mp-es passzokról meg lehet hogy lemondhatunk, de talán a meghosszabbított játékok is lesznek olyan eredményesek. Az offense meg csak "szenvedjen", örüljenek, hogy egy topvédelem ellen gyakorolhatnak. :)

Szerintem DMC nem sérült. Az ikreknek lelki gondjaik vannak a politikai események miatt.

Örülök, hogy az eddig kicsit "szürke" CB J.Williams-nak is volt két szép megmozdulása. 1-1 játéknál legyőzte Harry-t, majd Burkhead TD elkapását akadályozta meg.

Gilmore sziklaként ment el, kihagyott 4 edzést, aztán sziklaként tért vissza... :)

Szerintem pont a 2-2,5 mp es passzok hiányából lesz gond. Főleg úgy, hogy mindenki a támadófalat istenítette, illetve hogy mekkora erősség az összeszokásuk stb (még Cannon opt out előtt).

A baj csak az, hogy a támadófal "jóságának" mibenléte erősen abból adódott, hogy addig tudták tartani a védőket, amíg Brady ilyen gyorsan passzolt. Hosszabb játéknál emlékezzünk rá, hogy volt, hogy 2 (3) védő megverte az 5 falemberünket, nem egyszer, nem kétszer. 

Na most itt van CN, teljesen más stílus, nem tud (olyan) gyorsan dönteni, ráadásul futkározik is, teljesen más játékstílus. Így szerintem el lehet felejteni azt a múltbeli jó tapasztalatot, hogy jó a támadófal, mert most teljesen másra fog kelleni a fal, mint eddig.

Ettől még lehetnek jók, de nem lehet borítékolni semmit!

Azért itt kicsit összekeverednek a dolgok.

Van egy első körös LT. Két elit fizuval bíró guard. Egy csapatkapitány center, akinek a hiányát láttuk tavaly, meg egy vélhetően 3.körös RT. Ez papíron és nevek alapján is egy erős egység.

Amit írsz, hogy Brady gyorsan megszabadult a labdáktól, az igaz hogy feljavíthatja a fal értékelését egy meccs után szemteszt alapján, mert rövidebb ideig kell tartani. De elsősorban a playcall-t határozza meg, ami arra épít, hogy így nem fog érvényesülni az ellenfél D-nél a kivételes pass rush. Már amennyiben ez inkább a szélről érkezne. Egyszerűen nem kell duplázni egy Watt, Von Miller kaliberű embert, mert a playcalling megoldja a fal helyett ennek a zömét.

De ez nem jelenti, hogy hosszabb játéknál egy jó fal, középen Andrews-zal, a szélen nem Newhouse-zal, nem tudna tartani 3-3,5 mp-t, főleg ha a QB megtudja hosszabbítani a játékot vagy a playcall ne tudna segíteni ebben. Hiszen, ha nem tart a fel, kimozgathatják olyan játékhívással a QB-t ami enyhíti a nyomást kicsit. TB-vel ez nem volt kivitelezhető. Cserébe volt a villámgyors labdaelengedés.

De ennek hiánya nem jelenti azt, hogy nincs más módszer. Mert van rengeteg.

Egyelőre nem látszik, hogy bármi gond lenne a fallal. A starter QB pedig meghatározza majd a playcallt is, nem kell nekünk olyat erőltetni ami TB erénye volt. Soha senkinek nem kellett az előd skill setjét átvenni. Annyi a feladat, hogy az erősségeire építsünk mindenkinek, ahogy tesszük minden poszton minden évben. Ezért tudnak a noname nevek jó idényeket futni, majd nagy pénzt szakítani.

A QB poszt sem lesz másként. Ott is annak az erősségeire fogunk építeni, aki a kezdő lesz. Brissett esetében is ez történt amikor ő kezdett.

Semmi keveredés nincs.

Leírom röviden, egyszerűen:

Tavaly jó fal más kvalitású, stílusú QB-val nem egyenlő idén jó fal teljesen más (pl. futkározó) QB-val.

Ilyen egyszerű.

Tavaly jó CB idén is jó CB lesz. De egy fal, amit idén szögesen másra akarunk használni, azt nem lehet garantált jónak venni, csak azért, mert tavaly is jó volt. De ahogy írtam, ettől lehet még jó, de nem lehet borítékolni, hogy idén is ugyanolyan teljesítményt (nyomás, QB hit, sack, futás segítés stb stb stb.) nyújtanak. 

Nem értem miért kell egyből kötözködni, és összekeveredéseket írni. Egyszerűen semmi garancia nincs az idei teljesítményre a múltból vonatkoztatva. Nincs itt az a (GOAT) fal edző se, aki tavaly, és sok évig azelőtt ezt a teljesítményt kihozta a játékosokból. 

Egy tavalyi jó CBse biztos hogy jó lesz egy új évben..lásd pl Butler :)

értettem mit szeretnél kihozni, ezért írtam, hogy összekeveredés van. Én nem állítottam, hogy jó lesz a fal. Azt írtam az alapanyag megvan hozzá és semmiben nem fogja befolyásolni a 2.2,5 másodperces passzjátékot. Mert az nem Newton erőssége. Ezért vélhetően vele a kezdőben módosul a playcall, ami nyilván figyelembe fogja venni a fal adott képességeit is.

Te meg szokás szerint veszel egy fix dolgot és arra építkezel. De hát itt ezer dolog függ össze és adja ki a végeredményt. Amire te ki akartad hegyezni, az önmagában nem állja meg a helyét. (szokás szerint :D)

 

Borítékolni semmit nem lehet, de azért egy top10-nek kinéző falban had legyen bár bizodalom. Akkor is ha nálad világvége van, ami nem szakmailag alakult ki, hanem érzelmileg. Éppen ezért szakmai következtetést nem is lehet levonni emocionális letargiából.

Igazad van, te mindent tudsz, az úgy helyes ahogy gondolod, maximális szakmaisággal tudsz megítélni mindent, hibátlan és mindent is tudó vagy. (Szokás szerint!)

Ezer elnézést. Nem is értem, hogyan nem figyeltek még fel rád az NFL csapatok. 

Ez az állandó mártírszerep és sértődés nem áll valami jól. De hát a te döntésed :)

Igyekszem a szakmaiságot, már amennyi van, nem keverni az érzelemmel. Az meg valószínűleg valós szakmai ártalom, hogy az összefüggéseket hatékonyan elemezzem és kijavítsam azokat, akik nem a teljes képből próbálnak okoskodni. Mert a te esetedben konkrétan tények nélküli okoskodás volt a letargia legmélyebb bugyrából.

és természetesen jogod van azt gondolni, hogy 2+2 az 5 és megsértődni is, ha valaki kijavítja a téveszmét.

Nagy okosságot amúgy nem írtam a reakciómban, csupán igyekeztem felhívni a figyelmed arra, mit nem sikerült belekalkulálni az eszmefuttatásodba.

Ha kocsikról cserélnénk eszmét, valószínűleg elég alulinformált és balfék lennék. Ezért vélhetően többet értenél hozzá, mégsem hiszem hogy csupán ettől a ténytől, hogy az én 1.0 alatti kocsiszakértői tudásom miatt, neked munkát kellene kapni a BMW-nél mondjuk. Az én nem tudásom hogy függ össze ezzel? Attól, mert nálam jobban értesz valamihez, akkor abban a szakma csúcsa lennél? Érdekes megközelítés..kb mint az összevetéseid. Egy nézőpont, egy infó és abból általánosítva mindenre ráhúzni. Lehet itt kezdődik a probléma és ezért nem sikerül ez valami jól..

 

Nézd. Veled semmi értelme nincs se vitatkozni, se eszmét cserélni. Egyszerűen érthetetlen vagy, nem akarod megérteni, mit mond a másik. Életelemed a kötözködés. Bele akarsz kötni az egyértelmű dolgokba ami fekete fehér, azt mondod piros. Majd ha valaki azt meri mondani, hogy az nem piros, akkor jön a nagy mellényű okoskodásod, a megkérdőjelezhetetlen szakmaiságod. Én ezt meguntam. Egyszerűen nem lehet veled beszélni, mert mindenkinél okosabbnak gondolod magadat, ez a nagy gond. 

De akkor részletezzük:

Van egy fal, ami összeszokott. Némiképpen változott, hiszen pl kiesett Cannon, de visszatért a korábbi center, Andrews.

Ez a fal jól működött Bradyvel, úgy lettek a fal tagjai kiválogatva, hogy arra a szerepre tökéletesen megfeleljenek, és elit módon tudjanak támogatni egy olyan irányítót, aki 2-2,5 másodperc alatt megszabadul a labdától, de szinte biztos, hogy nem fog futni. Ezeket a játékosokat az egyik legjobb, ha nem a legjobb falember edzette.

Idén más lesz az irányító, aki a futásairól híresebb, mint Brady. Eddig remélem elfogadható a gondolatmenet, főleg, mivel tények.

Nos, ezekből a fenti tényekből mertem azt a következtetést levonni, hogy idén nem lehet készpénznek venni egy fixen jó falat, mert idén teljesen más lesz a szerepkörük, mint a korábbi években, amiről tudjuk, hogy hogyan teljesítettek. Ehhez még azt is hozzátettem, hogy ettől még lehetnek jók, de nem lehet borítékolni ezt. Ha úgy tetszik, előbb mondanám biztosabbra, hogy jó lesz idén a fal, ha Brady lenne a QB, mint Newton, hiszen ott van már összehasonlítási alap a múlttal, míg CN esetében nincsen.

Mondod az evidens dolgokat, hogy a playcall mire jó. Köszönöm, tisztában vagyok vele. Te azt a következtétst vonod le a nevekből, és a múltból, hogy nincs semmi gond a fallal, és majd a playcall megoldja a dolgokat. Én egy szóval sem mondtam ennek az ellenkezőjét. Én azt mondtam, hogy nem lehet a múltból levonni olyan következtetést, hogy majd a teljesen más szerepkört, a más playhívást is ugyanolyan jól tudja kivitelezni a fal, mint pl. tavaly. 

Belekötsz a tavaly jó CB-idén jó CB-be. Majd felhozod példának Butlert. Bocsánat, de Butler ugyanabban a csapatban játszott a két különböző évben? Egy CB ugyanúgy fogja tudni használni azokat a skilleket, amiket tavaly kértek tőle ugyanabban a csapatban, mint előtte. De egy fal, ami nem egy, hanem 5 ember nagyon szoros munkájából áll, nem biztos, hogy ugyanúgy teljesít teljesen más szerepkörben. És kérlek, most ne oktass ki arról, hogy a CB sem egyedül van a pályán, hanem a másik CB és S és többi védő játékos egysége is kell ahhoz, hogy ő maga jó legyen. Köszönöm, de tudom magam is. Ettől függetlenül a példa szerintem megállja a helyét.

Beszólsz, hogy nálam világvége van, majd letargiával és egyéb baromságokkal traktálsz. 

Lássuk alaptalan-e, nézzük a tényeket:
Idén nem lesz a csapatban, csere, FA, opt-out egyéb miatt, a teljesség igénye nélkül:

  • Brady
  • Hightower
  • Cannon
  • Collins
  • Harmon
  • Van Noy
  • Shelton
  • Bolden
  • Chung
  • Roberts

Szerintem Bradyről nem kell sokat beszélni. A védelem alapköve volt HT. Tavaly fontos szerepet játszott Collins és Van Noy abban, hogy elit volt a D. Chung bár gyengült, de mint régi motoros, fontos szerepe volt. Cannon szintén alapembere volt a támadófalnak. Bolden svájci bicska szerepe is elengedhetetlen. Roberts is felnőtt a feladathoz.

Ehhez képest idén az elkapó sorunk, ami a legrosszabbak közé tartozott sok tekintetben nem bővült érdemben. Vannak villanások, de ennyi. Megmaradt Sanu, aki műtétből épül fel. Itt van Harry, aki néha alkot valamit, néha teljesen fogalmatlan, még az edzőtáborban is. Edelman sem lesz fiatalabb, benne van minden reményem nagyjából. Ezen kívül vannak olyan játékosok, akik vagy egyáltalán nem, vagy alig láttak pályát, ha éppen nálunk tették ezt, akkor az már csoda. 

Van biztató TE sor, ami pozitívum. Viszont sérülés van futóknál is, Michel. 

Elment a legjobb faledző nyugdíjba. 

Van egy visszatérő, de egy éve nem játszó Centerünk, akiben természetesen lehet bízni, mert jó volt, de ő is Bradyvel volt jó, amiről tényként tudunk. Van egy sérülékeny Wynn, aki ki tudja, hogy kihúzza-e a szezont. Van Stidham, aki már most sérült, éles meccshelyzet nélkül. 

Elmondanád nekem, hogy miért is kellene optimistán tippelni? Elmondanád, hogy ezen fenti tények tekintetében, melyik véleményem a szezonról mellőzi a szakmaiságot? 

Miből gondolod, hogy te a teljes képből dolgozol? És persze miből gondolod, hogy más nem abból. 

Visszatérve a nyitó gondolathoz, szimplán elegem van belőled, az okoskodásaidból. Az egész fenti eszmefuttatás teljes mértékben felesleges volt, mert tényeken alapul az, hogy ha valaki jó valamiben, akkor abból nem adódik egyenesen arányosan az, hogy másban is hasonlóan jó lesz. Ha ezen túl tudtál volna lépni, és nem okoskodnál bele mindenbe, ahogy az a szokásod, nem beszélgetnénk itt tök feleslegesen. 

Miért nem tudtál annyit írni, hogy "Szerintem a fal képes lesz alkalmazkodni ahhoz, hogy más stílusú QB van, és bízom abban, hogy mivel a papírforma alapján jónak tűnnek, az új QB-val is megállják a helyüket". Ehelyett a jó francnak kell betámadni a másikat azzal, hogy összekever bármit is. Miért nem lehet leírni úgy valamit, hogy nem szállsz bele a másikba? Nehezedre esne? 

Az elejét leszámítva, ez egy teljesen értelmes hozzá(m)szólás!

Ha a fal futásblokkolásban váltana, akkor érteném miért parázol. Mert nem mindegy hogy ZBS vagy PBS, nem lesz mindenki mindegyikben jó.

Na de itt jó képességű falemberekről beszélünk, akiknek a skill setjében benne van a jó pass block. Innentől azért, nem akkora ördögtől való elképzelés, hogy alkalmazkodnak playcallhoz. Alkalmazkodott egy fal Casselhez, JG-hez, de Brissetthez is. Nem volt összeomlás, pedig egyik se 2-2,5 másodperces passzoló. Tehát ez kevésbé lesz félelmetes probléma mint bele akarod látni. Tények mutatják, teljesen más típusú irányítókkal, hogy ennek akkora köze nincs hozzá mint gondolod.

Persze, ha nem megy a futás (idén nincs erre utaló jel, és talán Froholdt is jobb lenne mint Karras volt, ha kiesne Andrews) és nincs mélységi fenyegetés (Dorsett nem volt alkalmas erre) akkor hiába van JE and co. A mi rövidpasszos és play actionre is épülő játékunk nem fog menni. De ez full összetett dolog, láttuk tavaly. Nincs köze a passz gyorsaságához, mert TB-vel se ment. A puzzle egyéb elemei miatt.

Ha ezek az elemek adottak lesznek, akkor a playcall segít nekik annyit, hogy tartsanak amennyit kell. Ez nem azt jelenti, hogy 5 másodperceket snapenként. Hanem amennyi az adott play kibontakozásához szükséges. JMD elég jól érti a dolgát, nem hiszem hogy kétségbeesne egy sokkal nagyobb repertoárból dolgozva. És ezzel nem azt mondom, hogy Newton jobb lenne, mint TB. Hiszen TB a GOAT. Azt mondom, hogy Newtonnal szélesebb lesz a tárház és ha szorul a hurok több kreatív megoldás jöhet szóba, ami TB-vel automatikusan ki volt zárva. Nem mondom hogy ez jobb helyzet a sikerre, de egy támadó koordinátornak mindenképpen nagyobb lehetőség elmaszkolni egy-egy hiányosságot. Akár a támadófalét is.

Andy Reid rögtön be is ugrik, aki 2 tackle között jószerével bárkivel megoldja, mert a playcallja olyan. Csak, hogy tényekre alapozzunk. Ebből is látszik, nem az a fal problémája, ha egy másik QB áll majd mögöttük, hanem azt tudják álmukból felébresztve is, amire épül majd a rendszer. És az meg tuti, hogy nálunk lesz módosítás a rendszerben támadó oldalon.

Elfogadom azt a tényt, hogy a védelem papíron gyengébb lett. Mondjuk szerintem nagy visszaesés nem lesz ott sem. Mindenkinek megvan a pótlása és amit tudnia kell a poszton azt úgy fest tudni is fogják a delikvensek.

Azt hogy Bolden miben fog hatékonyan hiányozni azt nem tudom, mert eddig minden roster cutnál vagy ki lett vágva az utóbbi években, vagy erősen rezgett a léc. Ha egy Bolden ennyire fontos tényező, akkor bazi jól állunk, mert idén is hasonló helyzetben lett volna.

Cannon-t én speciel nem bántam volna, ha lecseréljük Cajuste-ra. De ez egyéni elképzelés, semmi tény nem támasztja alá, hogy lett volna létjogosultsága. Hivatkozni tudok az elmúlt idénybeli formával (tudom sérült és beteg volt majdnem végig, vállát se bírta mozgatni kb) és a nagy fizuval. Mivel most jól állunk a cap alatt, így kevésbé forszíroztam volna a tradet/cutot. De nem estem volna kétségbe, ha ezt látják a vezetők és Cajuste kerül oda. Alapos indok nélkül nem szoktunk változtatgatni csak úgy érzelmi alapon.

Harmon se volt a kedvencem, szerintem pótolható "könnyedén". De ez megint ízlés dolga. Én nem esek hasra egy playtől, ha cserébe 10 benézett érkezik. De nyilván engem érzelmileg ez jobban érint, hiszen egyből vitték kvázi kezdőnek. Meglátjuk mit fog nyújtani ott. Ha nem jön be nekik, nem leszek jobb szaki Mint Patricia, az állását se fogják felajánlani. Szimplán én szimpátia alapján nem kedveltem meg őt a sok nagy rontás miatt. Ettől még nyilván jó kis NFL játékos ő. Én örülök, hogy máshová került.

Shelton féle malacot tudtunk szerezni eddig majd minden évben, különösen nagy igényeink nincsenek WIlfork óta a poszton. Ha Allen életképes, akkor tökéletesen fogja pótolni. A Tampában is felfele lógott ki a DLineból.

Chung helyettese megvan, én akkor se ejtenék könnyet, ha nem látnánk már többet Pats mezben. Szép volt, jó volt..köszönjük, ennyi. Dugger és Phillips jobb opciók a jövőre nézve, és szerintem idénre is.

Collins pótlása adottnak tűnik. Van Noyé dettó. Mindkettő olyan játékos, aki nálunk volt jó kizárólag, tehát hivatkozhatunk a rendszerre ismét. Az újonc gyerekek is tudni fogják amit ők és Copeland is ezekben a skillekben van otthon.

HT mint vezér nagy érvágás ez nem kérdés, de erős az öltöző még így is. DMC, Slater, JE például, így nem aggódok emiatt sem. A pályán sokszor már lassúnak tűnt, meglátjuk hogy csapatszinten hogy oldja meg BB a hiányát. Főleg a pass rushban mehet ez könnyen, coverageben azért már kijött a tempóveszteség.

Azt hiszem mindenkit érintettem. Én nem gondolom, hogy gyengébbek lennénk mint tavaly. És hogy ne járjunk úgy, ezért egy jobb OLine alap. Nem véletlenül jött ennyi ember oda az elmúlt 2 évben. Newhouse meg Cunningham féle arcokkal nem lehet messzire jutni. Ha ők lennének a kezdőbe, akkor osztanám az aggályod, de most egy NFL szinten is elit felé billenő egység áll bevetésre készen ott.

Ráadásul a WR sorban ismét lehet végre vertikálisan is veszélyes játékos, aki mint a falat kenyér úgy kellett volna tavaly. És van Asiasi meg Keene, akik betudnak segíteni a falnak is, ha úgy adódik, plusz tudnak élni a kreatív playcall adta lehetőségekkel is, meg a vertikálisan megnyújtott pályával és még futásblokkban is upgrade mindkettő.

Szóval én nem látom miért lenne itt para? Scar jó volt, de azért csodát nem tud tenni ő sem. Ha tudott volna, akkor a tavalyi fal sem esik össze annyira az előző évihez képest. És ha Mahomes a QB tavaly, akkor az a fal is jobban nézett volna ki, mert a középső nyomás elöl kimozgott volna és passzol futásból. Szóval egy mobilis QB még a fal bizonyos hiányosságait is maszkolni tudja, főleg ha eleve erre épít a játékhívásnál az OC.

Ettől még nem kell, hogy átmenj optimistába, csak nincs okod pesszimistának lenni a csapat egyik legjobb egységét illetően. Persze, ha nem akarod reálisan látni, az a te döntésed, csak akkor azt ne told rá a többiekre, mert te mész szembe az autópályán ez esetben :)



 

Azért legyünk realisták. Ez a védelem nem csak papíron gyengült.

Elment a LB sorból Hightower, Collins és Van Noy, akik a felsorolás sorrendjében 71,4 - 80,8 - 80,7 %-ban voltak fent a védő snappeknél. Ehhez jön még a távozó Roberts, aki  20,4%-al szerepelt.

Maradt tavalyról Bentley, Calhoun, 27,8 % illetve 26,4 %-al. Jött hozzájuk Copeland, aki Jetsben 30,3% ig jutott, és van egy másodéves játékosunk, aki nem lépett pályára, és 4 rookie. 

Ez az egység töredékére gyengült, és nem csak papíron. Egyszerűen az évek óta összeszokott csapat (HT-KVN-Roberts) kiesett, akik mellé jó volt a rendszert már ismerő Collins is. 

"Hátulról" kiesett Harmon és Chung. Ők 64,9 - 63,3 %-ban voltak fent a pályán. Van ígéretes rookie helyettesítés, illetve érkezett Philips (28,7% a Chargersben). 

Bolden a special team alapembere volt, 70,8%-os részvétellel, ő is vitathatatlanul fontos eleme volt a csapatnak. 

(Még mielőtt: tisztában vagyok azzal, hogy mit jelentenek a snap %-ok. Nem lehet egy az egyben összehasonlítani más csapatnál lévő snap számokkal, de azért mondjuk a 80,8 vs 30,3 azt jelzi, hogy míg Collins alapember volt, addig Copeland a Jetsben a 6(!) legfoglalkoztatottabb LB volt, tehát messze nem kezdő szint).

Amellett azért finoman elmentél, hogy a kezdő 3 WR-ünk ahogy írtam meglehetősen gyenge lábakon áll. Edelman tudjuk hogy játszotta végig a szezont. Harry nem képes elszakadásra, se tavaly, se az edzőtáborban. Emellett fél szezont sérült volt. Sanu szintén sérülten fejezte be a szezont műtötték. Mindhárom játékos pengeélen táncol a sérüléseket tekintve. 

Hozzájuk van ígéretként Meyers-Olszewski-Thomas-Byrd. Ez a négy játékos 420-79-0-461 snapet volt tavaly a pályán. Majdnem írhatnám, hogy összesen, de Byrd már ötödéves. De ami fix, hogy a négy játékos összesen 881 yardot szerzett karrierjük során. Tehát azért rájuk ne tegyük a házunkat, ha fogadni kellene. Ők egyelőre ígéretek.

A támadófalban van 4 alap játékos. Andrews, Mason, Thuney és Wynn. Viszont azért a cserék nem túl fényesek, de legalábbis nem tapasztaltak. 

Eluemunor tavaly 29 támadó snappet volt a pályán. Három éve alatt 27 meccsen lépett pályára, de 3-szor volt csak kezdő. 
Cunningham 60 snap-ig jutott tavaly. 7 meccsen lépett pályára életében, abból 6 Arizona-ban volt, akkor kezdett. 
Cajuste és Froholdt , Gauthier nem látott még pályát.  Érthető okokból az újonc Onwenu és Herron sem.

A TE poszt ígéretes, ezt aláírom. De egyelőre csak ígéret van, lehet bizakodni, tétmeccsen kiderül mire jutottunk.

A legendás FB-ünk Develin visszavonult. Meglátjuk lehet-e pótolni, azért a pótlása tavaly sem sikeredett.
 

Van 3 QB. Egyik (Newton) tavaly 2 meccsig bírta. Sérült volt, műtötték. Másik (Stidham) nem túl jól mutatkozott be, 2/4, 1 INT. Most is sérült. És van Hoyer, aki megbízható öreg, de vele sem lesz pozitív a szezon.

Futók: a tavalyi két legjobban foglalkoztatott futóból (Michel és White) az előbbi műtve volt, ha jól tudom a 8. edzésnapon szerepelt először. Ígéret itt is van ( Harris, tavaly 5 snap). 

 

Összegzem


QB : gyengült. A háromból egy QB hajszálra a sérüléstől, egy sérült, ki tudja mire megy, egy pedig közepes szintet képvisel.
LB: nagyot gyengült
DB: gyengült
OL: erősödött (Andrews) és gyengült (Cannon). Ha nem kell őket pótolni, akkor jó. Ha a 4-ből valaki lesérül, kapaszkodni kell a karfába.
WR: stagnált. Ide lett volna jó egy veterán elkapó, nekem ez nagy hiányérzet.
TE: erősödött
RB: gyengült, jó indulattal stagnál. 
ST: gyengült (Bolden), és még nincs fix rúgó se.
Edző kar: gyengült. Elment Scar, Judge és Bielema.  
 

Szerintem pont, hogy nincs ok optimistának lenni, és szerintem nem én megyek "szembe az autópályán". Lehet rózsaszín ködbe nézni a világot (ezzel most épp nem rád gondolok), lehet tippelni 16-0-ás szezont, de legyen mindenki őszinte magával, nézze végig a fenti felsorolást. Nem kell figyelembe venni a véleményeket hozzá, csak nézze meg mindenki, hogy milyen játékosok és edzők mentek el, kik érkeztek. Lehet reménykedni, mindenkinek szíve joga. De én inkább maradok a valóság talaján.

Ha tényleg ezek után is az a benyomás, hogy erősödött a csapat, akkor lehet, hogy én tényleg más műsort nézek, de ez is kiderül legkésőbb február elején, vagy épp december végén.

1.Totális káosz van továbbra is a logikai összefüggéseknél.
2. Én soha sehol nem mondtam, hogy 16-0 lenne, vagy contender Super Bowlra esély.
3. Ez a múlt évben ki hány snapet játszott ez mi? White ilyen alapon hogy a túróba tudott előlépni, mikor előtte pályát se látott? Collins dettó, vagy egy Van Noy, aki másik csapatban volt már eltemetve kb. Ezek teljesen lényegtelenek. Most majd azok játszanak 80%-ot akiknek tavaly kevés volt.
4. A tavalyi sérülések miért ekkora problémák? NFL játékosok lesérülnek előbb-utóbb. Mégis jön a sérülés után egy újabb jó szezon. Legalábbis nálunk nem jellemzőek a kimúlások emiatt. És az egész csapat csak nem fog kimúlni egy idényben.

Srácok!

Egy csomó számomra érdekes megjegyzést és felvetést olvastam a thread-etekben mindkét oldalról.

Ha esetleg egy kicsit kevésbé "direkt módon" fogalmaztok egymásnak, mindkét irányában, akkor a fentiek tök értékes diskurzussá válnak a magamfajta laikusnak!!!!

 

;)))))

Én is élvezettel olvastam végig a “vitátokat”

Nem igazán értem én sem a kétségbeesést.

Nagyon szépen, logikusan fejlődünk minden téren/poszton.

Ennél jobban szerintem nem lehetne kezelni a helyzetet. Elnézve más csapatokat, sok helyen fejetlenség...

Én nyugodtan, de nagyon kíváncsian várom a szezont.

Szerintem a tényeket figyelembe véve (ki távozott, ki érkezett, milyen tapasztalattal és tudással bíró játékos ment/jött) a 16-0 és az én 6-10-es tippem között annyi a különbség, hogy az én véleményem az, hogy egy olyan szezon jön, amilyen 20 éve nem fordult elő, hiszen 20 évig nem kellett különböző QB-ra optimalizálni az egész rendszert (tekintsünk el Cassel-től és a Garoppolo/Brissett meccsektől), és mindenki döntésére van bízva, hogy ugyanazokat a tény adatokat feldolgozva melyik kimenetelnek tulajdonít nagyobb valószínűséget. Az én véleményem az, hogy olyan kvalitású játékosok és edzők távoztak/opt outoltak/vonultak vissza, és helyükre olyan tapasztalatlan, vagy más csapatban elvétve szerephez jutó (lást 6/6. legtöbbet foglalkoztatott LB Copeland) játékos érkezett, ami a mérleg nyelvét nem az erősödés felé billenti, sőt, legyünk őszinték, nagyot gyengült a csapat.

És a különbség még egyszer: van, aki szerint az új QB-k, az újoncok és alig tapasztalt játékosok az idei, amúgy is nehéz, és a korábbi évekhez képest nagyon hiányos felkészülési időszak alatt ugyanolyan, (sőt valaki szerint, ha ugye erősödtünk!) jobb teljesítményt fognak nyújtani, mint tavaly és a korábbi évek során, és van, aki nem ennyire optimista, és azt mondja, hogy inkább csalódjunk pozitívan, de papíron (hiszen éles helyzetben senki nem látta se CN-t Patriots színekben, se az újoncokat nem láttuk meccshelyzetben) a csapat gyengült, és nem vár annyi győzelmet, mint korábban.

Így alakul ki a skála véleményem szerint 6-10 és 16-0 között.  

A problémám az a snapszámokkal, hogy nem feltétlenül a játéktudást mutatja meg. A séma, a poszt mélysége, a sérülések mind közrejátszanak. Van Noy el volt temetve a Lionsnél a depth chart aljára, mert nem tudták használni a skilljeit (amik nagyon hasonlóak Copelandéhez, aki szintén nem illett túlzottan a Jets elképzeléseibe, plusz ugye felmerül a kérdés, hogy ebben a 6 emberben benne vannak-e az ILB-k is). Vereen és White az első évüket kihagyták, mert volt előttük egy veterán a depth charton (Vereen előtt Woodhead, White előtt Vereen) és blokkolásban hiányosságaik voltak, ami nálunk alapelvárás, majd a második évükre jobbak lettek, mint az elődjük. Ezért gondolom azt, hogy a snapszám egy érdekes statisztika, de önmagában keveset jelent, a skillset vizsgálata szerintem tisztább képet ad arról, hogy egy új igazolás mit tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Válasz cspeti98 üzenetére

Szerintem a snapszámok azt is megmutatják, hogy ugyanazon a poszton a játékos legjobb-e a csapatában, vagy csak másod/harmadsorban számítanak-e rá. Azért nem véletlenül volt fent Eluemunor 29 snappet és Thuney 1147-et. Egyértelmű az is amit mondasz, hogy évről évre fejlődnek a játékosok (optimális esetben). A snap számokkal arra próbáltam többek között kilyukadni, hogy rengeteg kezdő játékos távozott/opt outolt, és a helyüket olyanok veszik át, akik kevésbé tapasztaltak, kevesebbet voltak pályán. 

Ha csak 1-1 ilyen csere lenne (távozó jó játékos - újonc/kis tapasztalattal bíró/tavaly nem nálunk játszó játékos) akkor más lenne a helyzet. De azért egyszerre pótolni/felérni a tudásban az elődhöz ennyi játékost egyszerre (Brady,HT,KVN,Collins,Chung stb) nem egyszerű feladat, és lehet, hogy nem egy év alatt fog menni. Mindenre lehet mondani példát, jó "kukázásra", de ugyanígy lehet olyan példát is mondani, ami nem jött be. Lehet, hogy bejön Copeland, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy Cunningham ugyanolyan jó lesz, vagy jobb, mint Cannon.

Kiderül ez is, mint sok minden más. Addig pedig mindenkinek szíve joga kételkedni, vagy bizakodni. 

(Zárójel: Szerintem KVN esete már-már kicsit urban legend kategória. 2014-ben második körben draftolták, szezon kezdete előtt pár nappal műtötték, és novemberben tért csak vissza, nem rőltették a szerepeltetését. 2015-ben Whitehead cseréje volt, ekkor valóban el volt temetve, nem sok szerepet kapott. De 2016-ban ő volt a kezdő strongside LB, és 7 meccs alatt annyi snappet kapott (274), hogy azzal még így is a 3. legtöbbet foglalkoztatott LB lett a Lionsban az egész szezonra nézve is.  Szerintem egy picit túlzás azt mondani, hogy a depth chart alján volt, hiszen a csere évében kezdő játékos volt végig a 7 mérkőzésen.)

“Addig pedig mindenkinek szíve joga kételkedni, vagy bizakodni.”

Az elmúlt 16év mióta követem a csapatot nekem soha nem adott okot kételkedésre.

A csapat folyamatosan változik, hogy nagyobb “név“ megy mint jön ezt megtudod mondani. Csak épp semmit nem jelent. Majd pár meccs után fogod tudni ezt megmondani hogy mennyire találták meg a helyét a gépezetbe. Addig csak találgatás.

A mai legjobb hír számomra: Az NFL COVID-19 listája 1 játékosra (T J.Pope, JAX) csökkent. Aug. 19. óta nem került listára játékos. (Forrás: NBCSports)

Az eddigi 9 értékelt edzésen CN stat.ja: Att. 186, Rec. 120 (65%), 5 INT. A legtöbb elkapás Tőle: JE 16, White és Burkhead 14-14.

Már jó pár edzés óta figyelem ,hogy nagyon nyomatjátok a statokat... Szerintem semmi értelme az edzések statjaival foglalkozni azon túl,hogy mondjuk ki kapja a legtöbb snappet. Jó pár videót megnéztem az edzésről... hááát Én túl sok következtetést vonnék még le belőle egyenlőre. Pár hét múlva talán mikor kialakulóban lesz a kezdő csapat.... De talán még az első pár meccs után is nehéz lesz eldönteni hol is tartunk pontosan és,hogy kitől mit várhatunk.

Érdekes, hogy az amcsi szakírók is nyomják a statokat, s a szerkesztőink ennek alapján írják a napi cikkeiket. Én hobbyból szoktam időnként egyet-egyet csinálni/közölni, többnyire hozzátéve, hogy ezeket nem szabad túlértékelni. Akit érdekel elolvassa, akit nem, átugorja. Az edzésekről tudtommal nincsenek nyilvános videók, legfeljebb az edzés egy-egy pillanatáról, ami szintén irreleváns lehet. Azért néhány staton el is lehet gondolkodni. Pl. CN aránytalanul sok passzát a futóinknak vajon mi okozza? Lehet, hogy azok többsége kényszer screen passz, mert jó a védelmünk coverage-e az elkapóinkon? De lehet más oka van...

Azért "pár hét múlva" nem kialakulóban lesz a kezdő csapat, mert bő két hét múlva már jönnek a Delfinek és fel kell állni egy konkrét csapatnak a pályára. :) Az utolsó mondatoddal viszont teljesen egyetértek!

Basszus... Már csak két hét. Jogos ☺️ igaz a kettő is csak pár 😄 

De ettől még azt gondolom,hogy az edzés az csak edzés. Nem tartom túlzottan relevánsnak,hogy mennyi elkapás, INT vagy TD születik... Még csak nem is üthetik meg egymást igazán. De persze nem akarom elvenni a kedvedet, mert jó az amit csinálsz.. jó látni,hogy mennyire szívügyed a csapat. Nemsokára jó szuroklást Hopi

beszaras mekkora itt a feszultseg, birjatok mar ki ezt a 2 hetet anélkül h legyilkolnátok valakit :-D

már véleményem sincs, mert biztosan hülyeség lenne...

A hülyeséget is büszkén kell leírni és vállalni mint véleményt, ezt akár mondhatnám az életfilozófiámnak is. :)

Patriots release WR W. Hastings.

Akkor tegnap óta nem nyilvános edzések vannak, immár a Gillette Stadionban. Infót az esetleges sajtótájékoztatókon, néhány mp-es "röpvideókon" kívül legfeljebb a vízhordó fiútól lehet majd kapni, viszont akkor kirúgják. Nyilván a roster mozgásról kapunk hírt (jön-megy, PUP, IR stb.) és az esetleges fokozatos keretszűkítésről. (Az utóbbiba csak reménykedek, mert kétségtelen nem lenne taktikus.) Érdekesnek találom, de lehet, hogy túlgondolom, Michel nem véletlenül a nem nyilvános edzésekre érkezett vissza. Drukkoljunk, hogy az elkövetkező közel 2 hétben ne érkezzen hír sérülés(ek)ről.

Az 53-ra szűkítés határideje: 2020. szept.5. 16.00 NY Time

További lényeges dátumok:

  • szept. 6. Claiming period for players placed on waivers at the final roster reduction will expire at 12:00 noon, New York Time.
  • szept. 6. 13:00-tól NY Time: a PS-ek  megalakíthatók.
  • szept. 10. 51 fő fizuja a sapka alatt legyen.
  • szept. 11. nyitó meccs HOU@KS (Nekünk éjjel fél3-kor)