Edzőtábor 2020 - 12. nap

Kép
TC

Elérkezett az edzőtábor utolsó nyilvános edzése, jövőhéttől már csak információmorzsákat fogunk kapni, a hétvégén pedig már jön is a keretszűkítés. Nézzük, mi történt az utolsó edzésen!

Hiányzók: RB Lamar Miller (PUP, térd), LB Chase Winovich, DT Beau Allen, CB Michael Jackson

Limitáltan edzettek: WR Julian Edelman, S Devin McCourty, S Adrian Phillips

Visszatért: LB Cassh Maluia

Az edzés során Jakobi Meyers piros non-contact mezt viselt. Az utolsó edzést nem teljes felszerelésben teljesítették a játékosok, a 12 nap alatt 6 teljes felszereléses edzést vezényelt le az edzői stáb.

Észrevételek:

  • Cam Newton 10/13-mal zárta az utolsó napot. Célpontjai: Sanu (4/4), Byrd (1/2), Olszewski (1/1), Meyers (1/2), Burkhead (1/1), Keene (1/2) és Harry (1/1). Newton ezúttal sokkal pontosabban passzolt, mint az ezt megelőző két edzés során. Meyersnek volt egy dropja, Byrd felé túl hosszú labdát dobott, majd Joejuan Williams ütötte el a labdát Keene elől. Összességében Newtonnak 130 sikeres passza volt 201 kísérletből az edzőtábor során, ez 64,7%-os pontosságot jelent, és volt 5 INT-je. Viszonyításképp Brady az elmúlt négy év során az edzőtáborban 69,1%-os pontosságot és 3 INT-t átlagolt. Newton ezzel a teljesítménnyel egyértelmű esélyessé lépett elő a kezdő QB posztra, a negyedik edzés óta kisajátította a kezdő posztot.
  • Brian Hoyer 6/9-cel zárt és volt egy eladott labdája, amit Joejuan Williams szerzett meg. Burkhead és Burt 2/2-vel, Keene és Meyers 1/1-gyel zárt a passzaiból. Olszewski felé két, míg Asiasi felé egy passz szállt, de ezekből nem lett elkapás. Hoyer összesített eredménye az edzőtáborban: 91/143, 63,6%-os pontosság, 3 INT.
  • Jarrett Stidham szintén 6/9-et teljesített, ám neki nem volt eladott labdája. Célpontjai: Meyers (2/2), Zuber (1/1), Harry (1/2), Burt (1/3), Taylor (1/1). Összességében 65/90-et, 72,2%-os pontosságot és 7 eladott labdát tudhat magáénak. A hét interceptionje három nap alatt született. Mióta visszatért a sérüléséből 29/40-et hozott össze.
  • Az utolsó öt edzésen egy kivételével Hoyernek volt több passza Stidhammel szemben. Könnyen lehet, hogy ő most az elsőszámú backup.
  • Joe Thuney egy párnázott kesztyűt viselt az edzés során a bal kezén, nem volt szükség arra a kötésre, amit pénteken viselt.
  • Jeff Thomas megmutatta, miért is tartották őt jó játékosnak sokan. Az 1-1 elleni párharcban Joejuan Williamset és Justin Bethelt ültette be a hintába, és verte meg őket sebességből. A wide receiverek között egy-két hely kiadó még a rosteren minden bizonnyal. Thomas a sérülése miatt nem igazán tudott bizonyítani eddig, ám öt edzés még hátravan a szombati keretszűkítésig. Ha ott lesz a Patriots 53-as keretében, azt minden bizonnyal a tehetségének és a benne rejlő potenciálnak köszönheti.
  • Jakobi Meyers a tavalyi offseason egyik sztárja volt, idén azonban visszafogottabb teljesítményt nyújtott a sérülése miatt. Ezúttal jól szerepelt, minden bizonnyal Olszewskivel, Byrddel és Devin Ross-szal kell megküzdeni a keretbe kerülésért.
  • N'Keal Harry is kezdi megtalálni a formáját, a nap elkapása az övé volt. Emellett volt egy dropja, ami egy hátsó vállra érkező labda után történt. J.C. Jackson remekül védekezett rajta, emiatt nem is tudta megszelídíteni a labdát a fiatal elkapó.
  • Kyle Dugger olyan kesztyűket viselt, amikkel nem tudja megragadni az elkapót, kizárólág lábmunkával tarthatja vele a lépést. Joejuan Williams is viselt ilyet az edzésen, ám ő nem végig mint Dugger. Valószínűleg a videózás során tűnt fel az edzőknek, hogy a fiatal safety sokat használja a kezét, ezért viselt ilyet.
  • Joejuan Williamsnek egy leütött passza és egy interceptionje volt, ám az előző edzésekhez képest kevesebb szerep jutott neki.
  • Tashawn Bower, J.C. Jackson és Terrence Brooks szerezhetett volna sacket.
  • Nick Folk megerősítette pozícióját a rúgók között, 33, 43 és kétszer 48 yardról is pontos volt, míg az újonc Rohrwasser csak 33 és 43 yardról talált a póznák közé, utána három rontása volt 48 yardról. Az edzés végén mindkettejüknek volt még egy lehetősége. Folk 50 yardos kísérlete előtt Belichick időt kért, majd egy fél flakon vizet öntött a labdára, a rúgó pedig a kapufát találta el. Rohrwasser 54 yardról próbálkozott, de rövid lett a rúgása. Mióta Folk a csapatnál van 17/20-at, míg Rohrwasser csak 11/20-at hozott össze.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Folk nekem amúgy is szimpatikus volt már tavaly is,nem bánnám ha Ő nyeri meg a kezdőt.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Én sem, mert ez az újonc inas eddig elég gyönge megrúgónak tűnik. 

Egyértelmű, hogy per pillanat Folk jobb/megbízhatóbb...de hát a jövő, nem kajtathatunk évekig levetett öregek után. Szerintem Rohrwasser "influenzás" lesz... :)

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Előre bocsájtom, hogy rohadtul nem értek ehhez a dologhoz (Ehhez sem ;) ):

Nekem kicsit fura ebben a formában ez a Rohrwasser story. Ha jól emlékszem, a draft-kor pont az emlegették, hogy elég pontos a srác komoly szitációkban is. Namost laikusként azt mondanám, hogy pont ez a kicker pozíció tűnik annak, ahol a különbség a legkisebb lehet az egyetemi és az NFL foci között. Nem kevéssé túlegyszerűsítve: van X tizedmásodperce, nekifut és rúg, ahogy ezt már 10000000-szor megtette előtte.

Szóval mi lehet:

1. Sima bust, benézte a játékoskiválasztással foglalkozó team. Kész, pont.

2. Nem tetszik neki a Patriots way, vagy baromira nem érzi jól benne magát. Van ilyen. Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol rohadtul nem éreztem komfortosan magam. Pedig mindent megtettek, hogy maradjak.

3. Pár éve Gost-nál volt egy olyan szezonkezdet, amikor hüledeztünk, hogy mennyire pontatlanná vált. Akkor végül valami olyan hírek, vagy álhírek szolgált magyarázatul, hogy valamit megvariáltak talán a rúgó mozdulatán és ez volt az oka. Nem lehet, hogy itt is valami ilyesmiről van szó? Felpakoltak a srácra pár kg izmot és/vagy éppen "újrahúzzák" a technikáját.

4. BB kiadata a coach-nak hogy stresszelje rommá a srácot. Hogy ennek mi az értelme? Lásd elmúlt két évtized.

 

Bármi lehet a felvetéseid közül!.., de Rohrwasser a draft idején is viszonylag gyenge prospect volt 5,8 Grade-el (backup szint, most is ott van!). A draftolása idején valami olyat olvastam Róla, hogy hideg időben megbízható. (most nem ilyen idő van! :)). A waiver-ről és PS-ből sem hiszem hogy elviszik.

A Folk-al kb. egyidős és u.olyan hosszú pályafutású, de sokkal eredményesebb Gost meg, immár gyógyultan, csak ücsörög....igaz Folk (akivel semmi bajom!) szinte ingyen játszik, lehet be se fér az 51-be a pénze...alig több, mint Rohrwasser-é, ha leigazoljuk. Pats fejjel gondolkodva, jó Nekünk per pillanat ez a Folk...

OFF

T. Curran (BostonSports) cikke alapján kicsit szabadon:

  • Draft 2000. 6. kör

- Mi van ezzel a michigeni gyerekkel?

- Ücsörög.

- Hozzuk el 4. QB-nak.

  • Draft 2009. 7. kör

- Mi van ezzel az Edelmann nevű játékossal?

- Ücsörög.

- Hozzuk el, bár fogalmam sincs mit kezdünk Vele.

  • Holtszezon 2020.

- Mi van ezzel a Newton QB-val?

- Ücsörög..., pedig állítólag meggyógyult.

- Ha olcsón jön, hozzuk el.

 

Pats cserkészfilozófia: Ne azt mondjad, hogy egy játékos mit nem tud megcsinálni, hanem azt, hogy mit tud.

A legtöbben biztosra veszik, hogy CN lesz a QB, de Én azért nem vennék mérget rá. Stidham labdaeladásai a sérülése előtti három napban voltak, sem előtte sem azóta semmi. És a számai, valamint bennfentesek infói alapján a passzai és játéka is azon az időszakon kívül jobban nézett ki a riválisoknál. Szerintem nincs ez teljesen lefutva még, de lehet ezt csak az elfogultságom mondatja velem.

RB L. Miller a rosteren, visszajött az active/PUP-ről.

Kedves Szerkesztők!

Idén nem tippelünk az 53-ra? Vagy, mivel úgy tűnik a 90%-uk biztos, akkor a kimaradókról? Ha nem, nem...

Morzsák, a vihar előtti csendben:

  • Úgy tűnik, mindenre gondolunk. Az elmúlt napokban 3 LS-t és 2 P-et teszteltünk vészhelyzet esetére.
  • TE D.Asiasi mondta: "Nem akarok Gronk lenni, Asiasi akarok lenni..."
  • TE/DE R. Berry mondta:"...ez a kettős szerep némi fölényt ad mindkét oldalon, mert kb. tudom mit tenne egy TE ill. egy DE..."
  • D.Keyd (NESN) sajátságos "díjakkal" (12-vel) illette az edzőtábor egyes játékosait. Néhány érdekes díj ill. díjazott. A tábor MVP-je: CB J.C. Jackson, a tavaly óta legtöbbet javuló: WR G.Olszewski, a legkiábrándítóbb: QB J.Stidham (?), a legnagyobb meglepetés: RT J.Eluemunor, a legnagyobb story: FB/TE P. Quessenberry, a Bigfoot díjat NT B.Allen kapta. A leghektikusabban szereplő UDFA: WR J.Thomas, a legtöbbet javuló draftolt másodéves: RB D.Harris, a legjobban átalakult/megváltozott játékos: DE D.Wise.
  • (Néhány címet/díjat Én is kitaláltam(:)): A tábor Szögsziklája: Gilmore, a legnagyobb lelki traumát elszenvedők: az Ikrek, a legnagyobb "kutató/felfedező/kisérletező" páros: Slater és Bethel.)

Mi van Sanuval...?

Tényleg vagy tradeljük vag, cut???

Kicsit fura egy 2. körös csere után a szezon kezdet előtt.

Túljelentkezés biztosan nem lesz érte. Már az a 2. kör is erős túlzás volt és kb csak a szorult helyzetünknek volt köszönhető, de most hogy mindenki tisztában van vele, hogy feleslegessé vált inkább kivárják hogy lapátra tegyük. 

Úgy néz ki, hogy az edzői gárda úgy gondolja, hogy egyszerűen nincs benne annyi hogy lendítsen a játékával a csapaton és inkább valamelyik fiatal kap majd lehetőséget. Meglepő mert nekem úgy tűnt, hogy végig az első sorral gyakorolt és fontos szerepet szánnak neki. Kb ennyire lehet kitalálni, hogy mi van az öreg fejében.

Hát a szept. 2,-i rosteren már nincs ott. Sok minden lehetséges. Talán így nem kerül waiver-re? Ha nem kell sehol, berakhatjuk a PS-be, ahol idén akár 6 veterán is elhelyezhető. Persze lehet "helycsinálás" fiataloknak vagy Fournette-nek (Blount szerep?). Csak eszelek! :)

Update: Közben Fournette aláírt Tampába.