Beharangozó 1. hét: Patriots vs Dolphins

Kép
patsphins

Hosszú idő után visszatér a foci Foxboroba! Vasárnap magyar idő szerint 19:00-kor kezdődő mérkőzésen a New England Patriots a csoportrivális Miami Dolphinst fogadja majd.

 

A Patriots a Dolphins ellen kezdi meg az utat az AFC Keleti csoportjának címvédése felé. Ez az út természetesen nem lesz könnyű, a megszokottnál is több változáson ment keresztül a csapat az idei holtszezonban, amit a koronavírus miatti lerövidült előszezon sem könnyített meg. 

 

A fontosabb távozókat gyorsan meg is említeném:

LB Kyle Van Noy (Dolphins)

LB Jamie Collins (Lions)

LB Elandon Roberts (Dolphins)

DT Danny Shelton (Lions)

S Duron Harmon (Lions)

ST/S Nate Ebner (Giants)

QB Tom Brady (Buccaneers)

OG/OC Ted Karras (Dolphins)

WR Phillip Dorsett (Seahawks)

K Stephen Gostkowski (Titans)

 

Rajtuk kívül pedig többen is úgy döntöttek, hogy a koronavírus miatt kihagyják az idei szezont:

OT Marcus Cannon

S Patrick Chung

LB Dont'a Hightower

ST/RB Brandon Bolden

WR Marqise Lee

OG Najee Toran

FB Danny Vitale

TE Matt LaCosse

 

A két listából jól látszik, hogy a legnagyobb csapást a csapat LB egysége szenvedte el, a tavalyi TOP 4 LB nem játszik idén a Patriots színeiben (Hightower, Van Noy, Collins, Roberts), de mellette a csapat elvesztette a kezdő RT-jét (Cannon), a 2. és 3. számú S-jét (Chung, Harmon), rúgóját (Gostkowski) és természetesen a "pár éve" a 6. körben választott irányítóját.

Ez egy elég veretes lista. Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Patriots edzői stábjából kikerült vezetőedzők vitték el a legjobbakat, ugye kedves Flores és Patricia. De persze ehhez már hozzászokhattunk volna.
Természetesen voltak érkezők is, akik közül a legfontosabb természetesen a csapat kezdő irányítója, vagyis Cam Newton, akit nevetségesen olcsón igazolt le a csapat egy évre. A korábbi alapszakasz MVP irányító alapfizetése 1 millió dollár lesz (különböző ösztönzőkkel ez 7.5 millióra nőhet), ami nevetségesen alacsony.

Csak érdekességképpen pár név akik tudásban meg sem közelítik őt, ennek ellenére a többszörösét keresik, néhányuk mindezt 2. számúként:
- (ex-Patriots) Jacoby Brissett, aki a Colts 2. számú irányítója: 21.3 millió dollár
-  Alex Smith, a Reds... akarom mondani a Washington Football Team 2. számú irányítója: 20.3 millió dollár
-  Marcus Mariota, a Raiders 2. számú irányítója: 9.1 millió dollár
- Nick Foles, a Bears 2. számú irányítója: 6.6 millió dollár
- Taysom Hill, a Saints 2./3. számú irányítója és playmakere: 4,8 millió dollár
- a listát pedig lehet folytatni az olyan nevekkel mint AJ McCarron, Andy Dalton, Case Keenum, Chase Daniels, Matt Barkley...

Egy szó mint száz, Belichick megint gyakorlatilag megint leiskolázta a ligát ezzel a szerződéssel.
Most térjünk rá a mérkőzésre és a párosítás történelmére.

A vasárnapi összecsapás lesz a két gárda évenkénti két összecsapásának az első felvonása, amit Foxboroban rendeznek majd meg. A visszavágóra egészen december 20.-ig kell majd várnunk, amikor a Dolphins látja majd vendégül a Patriots csapatát. Tavaly mind a két csapat győzni tudott az idegenbeli mérkőzésén, a Patriots 43-0-ra tudott győzni szeptember 15.-én a Hard Rock Stadionban, míg a Dolphins 27-24-re győzött december 29.-én a Gillette Stadionban.

Hazai pályán a Patriots mérlege 35-18 a Dolphins ellen, míg a Gillette Stadionban a mérleg 15-3. Az érem másik oldala, hogy a Patriots mérlege idegenben 17-38. A csapat álltalában megszenved a fülledt, meleg miami idővel, főleg amikor a mérkőzés a szezon utolsó negyedében van.

 

Amikor a Patriots fut

Azok alapján amit a Patriots edzésein megfigyelhettünk a nyár folyamán, a Patriots számára a futás lesz az elsődleges. Kétségtelen, hogy ebből ki fogja venni a részét Cam Newton is irányítóként. Azonban az egésznek az alapja a támadófal és a mély futó egység lesz. A csapat első számú futója idén is Sony Michel lesz, hozzá csatlakoznak majd a többiek. A Dolphins védelme tavaly kész káosz volt, amit ugyan foltozgattak, többek közt Kyle Van Noy és Elandon Roberts leigazolásával, azonban továbbra sem tűnik egy egetrengető egységnek. A Patriots valószínűleg megpróbálja majd a futásokat erőltetni Michelel és Burkheaddel a kormánynál.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

Sok kérdőjelet találhatunk a Patriots támadóegysége kapcsán, azonban ezek közül a legnagyobb WR egység. Julian Edelman az egyetlen bizonyított játékos az elkapók között, de a 34 éves elkapó már nem lesz fiatalabb. Várhatóan N'Keal Harry és Damiere Byrd lesz a következő két opció, illetve Ryan Izzo, Devin Asiasi, Dalton Keene a TE poziciójából és természetesen James White, mint futó. Azonban Newton alig több mint két hónapja tanulja a csapat rendszerét és a Dolpnis passz elleni védekezése javult a tavalyi évhez képest. Newtonnak vigyáznia kell majd a labdára, ami időnként problémát jelentett számára az edzőtábor alatt.

Előny: Dolphins

 

Amikor a Dolphins fut

A Patriotsnak meggyűlt a baja a futás megállításával a 2019-es szezon során, és papíron nem igazán történt előrelépés ez ügyben. Danny Shelton helyére érkezett Beau Allen, aki nem edzett még a csapattal. Így a másodéves Byron Cowart maradt mint opció Lawrence Guy mellett a fal közepén. Adam Butlerre inkább passz szituációkban lehet számítani. Mögöttük egy gyakorlatilag teljesen zöldfülű LB egység játszik majd Bentley vezetésével. A fal szélén ott lesz Simon, Wise és Winovich. A Dolphins megerősítette a futóegységét a csúfos tavalyi szezon után, amikor a már szinte nyugdíjas korú Ryan Fitzpatrick futotta a legtöbb yardot az egész szezon során. Érkezett Matt Breida a 49erstől illetve Jordan Howard az Eaglestől, ők ketten pedig gondokat okozhatnak a Patriots védelme számára. Ted Karras a Dolphins kedvéért elhagyta New Englandet, és a csapat kezdő centere lesz. Rajta kívül azonban elég zsákbamacska a Miami támadófala, azonban a tény, hogy a Patriots szenvedett a futójáték megállításával tavaly nehezen feledhető.

Előny: Dolphins

 

Amikor a Dolphins passzol

Nagyban függ ez attól, hogy melyik arcát mutatja meg Ryan Fitzpatrick vasárnap. Az irányító nagyon inkonzisztensen játszott egész karrierje során, sokszor hozott meggondolatlan döntéseket. Azonban időnként egyszer, kétszer igazi sztárirányítóként játszik, mint ahogy tavaly az idényzárón a Patriots ellen. Még ha ez is fordulna elő, a Patriots passz elleni védekezése túl jó ahhoz, hogy megverje. Gilmore megszenvedett DeVante Parker őrzésével tavaly, az elkapó 8 elkapásból 137 yardot szerzett. Biztosak lehetünk benne, hogy sokszor emlékeztették erre az edzők a hét során. Mike Gesicki sokat fejlődött 3. évére. Talán extra figyelmet kaphat Joejuan Williams személyében, akinek megvannak a testi adottságai, hogy felvegye vele a versenyt. A Patriots hátsó vonala még mindig a csapat legnagyobb erőssége. Talán a legjobb és legmélyebb CB egységet alkotja a Stephon Gilmore, Jason McCourty, Jonathan Jones, JC Jackson négyes a ligában. Amíg nem bizonyítják az ellenkezőjét, ez az egység előnyt jelent.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
OL Yodny Cajuste - térd
WR Gunner Olszewski - láb

Kérdéses a játéka
TE Dalton keene - nyak
LB Cassh Maluia - térd
WR N'Keal Harry - váll
DL Chase Winovich - váll

 

Mindenkinek jó szurkolást és szórakozást kívánok a szerkesztőség nevében. A mérkőzés közbeni beszélgetésre a Chat-et használjátok.

Ne felejtsétek el kitölteni a Tippjátékot, amit ide kattintva érhettek el.

 

Forrás: ESPN Boston 1, 2
 

Hozzászólás

A "fontosabb távozók" listáján én nem hetedikként említettem volna meg Brady-t...

Nem kötözködés, csak észrevétel.

Nekem úgy tűnik, szerinted Meyers nem lesz aktív. Miért gondolod így, amikor Olszewski kiesett és Keene is nyavalyás volt a héten? 

Őszintén szólva róla teljesen megfeledkeztem, de mentségemre szóljon, hogy a patriots.com-os beharangozó sem említette meg őt.

Azért kicsit várjunk ki annak megítélésével, hogy Newton leigazolása mekkora húzás BB részéről. Ha pl. gyorsan lesérül, vagy besül élesben, akkor azért nem mondanám, hogy nagy nyereség lett. Alighanem amúgy is döntő lesz a szezon szempontjából, hogy a csapatot mennyire sújtják a sérülések. Tavaly egy sokkal erősebb, mondhatni SB contender kerettel indultunk (amit az első pár meccs eredménye is igazolt) és főleg a sérülések (meg egyéb okok, pl. AB esetében) gyorsan leszűkítették a lehetőségeinket.

Hát azért a szinte 0 dolláros cap-nél CN leigazolása igenis nagy húzás volt, ennyiért még UDFA-t se kapott volna. A többit, azaz a  játékát meg majd meglátjuk. A sérülés dolgot meg nem "illik" előre figyelembe venni, mert mindenki tudja, hogy az bármelyik csapatot tönkre teheti amennyiben kulcsjáték(osai)t érint(i). Egyébként a leigazolása előtt a csapatorvosok nyilván megvizsgálták. Hogy a tavalyi szezon miért lett olyan amilyen, már kiveséztük. :)

A leigazolása után meg valószínűleg sokkal többször, még alaposabban megvizsgálták. Ha komoly baj lenne vele kirakták volna, vagy nem ő lenne a kezdő.

Nekem vannak kétségeim, sem a 2018-as, sem a 2019-es szezont nem tudta végigjátszani, elég komoly műtéteken van túl. Nem véletlen, hogy a Panthers ingyen kellett, hogy elengedje. Igaz, hogy BB-nek komoly eredményei vannak, máshol kukázott játékosok hasznosításában, szóval nem kizárt, hogy akár lehet Newton-nak még egy másodvirágzása nálunk.

Természetesen teljes mértékben igazad van abban, hogy igenis van kockázat CN állapotában. Nagy butaság lenne ezt tagadom. De azt is gondolom, hogy az elmúlt hónapokban folyamatos orvosi ellenőrzései, leletei és az abból kiolvasható kockázatok alapján döntött BB arról, hogy ő a kezdő QB. És azt is gondolom, hogy BB a lehetőségekhez képest fel van készülve arra, ha CN-nel történne valami. Legrosszabb esetben visszatér a szezon és CN előtti eredeti tervéhez :)

Tegyünk rendbe egy dolgot, aztán sajnos majd mégegyet, mielőtt elkezdődik a szezon.
A helyzet az, hogy ma, 2020-ban, Cam Newton jobb irányító mint Tom Brady.  
Nem a fiatal vagy a még idős korában is fantasztikusan játszó Bradyre kell gondolni. A szurkolói nézőpontok, a nyilvánvaló és teljesen jogos érzelmi látásmód mellett, még ott csúsznak el, hogy az öregedést és megöregedést nem veszik figyelembe. Tom Brady 2020-ban már nem lesz olyan irányító, mint 2018-ban volt. És már 2019-ben sem olyan volt, mint 2108-ban volt. Ez a természet rendje. Ez a sportkarrierek normál alakulása. Nehezen lehet elfogadni, nehezen lehet ezt belátni. Mert ha nem így lenne, akkor 68 évesen is játszanának a sportolók. Ez a valóság. Mint ahogy Usain Boltot lefutják, mint ahogy Muhammad Alit megverik, mint ahogy Michael Schumachert megelőzik, mint ahogy Pete Samprast legyőzik, mint ahogy Eddy Merckxet leelőzik. Tom Brady 43 éves. Az idő elszállt. A karrier lehanyatlott. 
A New England Patriots jó cserét csinált. A mára kiöregedett Tom Brady helyett leigazolta a 31 éves, a karrierjében még évekig Top szinten játszani tudó Cam Newtont. Aki NFL Top 3 szintű játékra lehet képes még évekig. Ahogy szurkolótársunk jól mondta, a sérülést nem ideszámítva, mert az bárkivel bármikor előfordulhat. Ezzel a cserével a Patriots erősödött. És esélyt kapott egy sikeres évre. 
Van viszont egy fájdalmasabb dolog a Patriots szurkolóknak. Hogy ez a megöregedés már ebben a szezonban végleg és visszafordíthatatlanul elérheti Julian Edelmant. Aki már pont annyival lesz lassabb, pont annyival fordul kevésbé élesen, pont annyival lesz kevesebb benne a hallatlan életereje, hogy már dimenziókkal fog gyengébben játszani mint 2018-ban. Nála sem 2019-et írok. Mert már akkor is sokkal gyengébb volt, de azt rá lehetett fogni arra, hogy sérülten játszott. Számára a megöregedést egy nagyságrenddel növeli az, hogy nem Tom Bradyvel játszik. A Newton-Edelman játékkapcsolat soha meg sem fogja közelíteni a Brady-Edelman játékkapcsolatot. 
Ezért minden Patriots szurkolónak fel kell készülnie arra, hogy Edelman ebben az évben nem az általunk rajongott Julian Edelman lesz. De nagyon nem. És ez azt is jelenti egyben, hogyha Harryval nem történik csoda, akkor a Patriots elkapósor a liga 30-32. elkapó sora lesz.

Mivel maradhat mégis talpon a Patriots? 
Cam Newtonnal! És a futósorral. Ha Harris a mérkőzéseken is hozza azt amit az edzőtábor alatt megvillantott.  
Cam Newton az esélye a Patriotsnak, hogy ne negatív szezont zárjon. Tom Bradyvel ez lehetetlen lenne. A 43 éves Brady és ez a Patriots WR sor együtt negatív szezont tudna csak elérni. 
Mindezek tükrében megemelem a kalapom Bill Belichick előtt, hogy a távozó Brady helyére Cam Newtont ide kormányozta.

Hajrá Patriots!

"Tom Brady 43 éves. Az idő elszállt. A karrier lehanyatlott." Amúgy ezt miből vágtad le? Mihez képest hanyatlott le a karrierje? Két éve SB-t nyert velünk, azelőtt is döntőben voltunk, azelőtt egy évvel ugye szintén nyertünk. Mindezt a 40. éve után érte el velünk Brady. Amíg tavaly nem sérült szét Brady előtt a támadófal és voltak minőségi elkapói, addig szépen szétkapta az ellenfeleket.Szerintem bármelyik QB szeretne egy ennyire hanyatló karriert 40 felett. "A helyzet az, hogy ma, 2020-ban, Cam Newton jobb irányító mint Tom Brady. " Az ítéletalkotással, hogy melyik irányító, hogy teljesít ebben a szezonban, várjunk azért még pár meccset. "A mára kiöregedett Tom Brady helyett leigazolta a 31 éves, a karrierjében még évekig Top szinten játszani tudó Cam Newtont. Aki NFL Top 3 szintű játékra lehet képes még évekig." Legyen így, bár megjegyzem, hogy Cam kb. 5 éve nem játszott TOP 3 szinten. 

Hát az biztos, hogy Newtonnak eddigi karrierje során talán egy szezonja volt amire rá lehet mondani, hogy Top 3 játékot hozott. Összesen két szezonja volt amikor 90 felett volt az irányító mutatója, ami még csak nem is egy nagy szám, minden szezonban van vagy 20 irányitó aki simán hozza. Na ez neki csak kétszer jött össze a 9 szezonjából. Én nagyon meglepődnék ha Newton jobb szezont hozta statisztikailag a "lehanyatlott" Bradynél.

A hagyományos QB ratingben nincsenek benne a futások. Van az ESPN-nek egy Total QBR ratingje, amiben már benne vannak a futások, sackkek is, a pontos megfogalmazás szerint: Adjusted total Quarterback rating, which values the quarterback on all play types on a 0-100 scale adjusted for the strength of opposing defenses faced.

Tehát itt a minimum érték 0, a max a 100. Az ESPN szerint ez így többet mond el egy QB-ról, de voltak természetesen kritikus hangok is ezzel a mérőszámmal kapcsolatban.

Az Alapszakaszokban így alakultak az értékelések:
 

  Első helyezett Tom Brady Cam Newton
2011 83,8 73,8 (4) 56,6 (14)
2012 78,9 77,2 (2) 55,7 (14)
2013 79,0 63,1 (11) 64,3 (9)
2014 79,2 77,2 (3) 56,2 (17)
2015 76,4 68,4 (5) 61,4 (11)
2016 79,6 79,4 (2) 47,1 (25)
2017 78,5 70,6 (3) 51,5 (19)
2018 80,3 68,4 (6) 53,2 (19)
2019 83,0 55,7 (17) -

A zárójelben az adott évi helyezések láthatóak.

Forrás

Nyilván a QBR se tökéletes, de sokkal tisztább képet ad, mint a passer rating, ami szvsz az egyik legrosszabb statisztika a QB-k megítélésére.

Ebből is csak az látszik, hogy Brady klasszisokkal jobb QB Newtonnál. De igazából ezt eddig is tudtuk. Newton Top 3-as képességéről szóló történet max egy városszéli legenda szintjét éri el.

De ez nem is lehet kérdés. Már eleve az a tény hogy az egyik GOAT a másik meg nem eldönti ezt a kérdést. Ettől még a mostani helyzetben jól jöhet Newton lába. Hiába zseni BB, az biztos hogy a 9SB és a 6W nem jött volna össze TB nélkül. Elévülhetetlen érdemei vannak ezekben. Ellenben a csoportgyőzelmek zöme sanszosan nélküle is meglett volna. Lehet nem ennyire dominánsan, de ennek a 80%-t be merném tippelni kb bármelyik QB-val is.

Ettől még valóban nyugodtan lehetünk sikeresek Newtonnal is, de az ő játékstílusa alapvetően sokkal kockázatosabb és ha még belevesszük a korábbi sérüléseit is, amik pont a játékstílusából adódtak, akkor a helyzet még jóval árnyaltabb. 

Az hogy GOAT az nem kérdés. 
De az élet olyan hogy egyszer mindennek vége lesz. És a sport ebben még kegyetlenebb mint a civil élet. Egy csapatnak mindig a jelent kell nézni. És Bradyben nem volt több a Patriotsban. Newtonban több lehet mint a 43 éves Bradyben. És ez a lényeg, hogy a 43 éves Brady. Nem a két játékos karrierjét hasonlítom össze, mert ezt nem is lehet, Brady annyira más dimenzió. De az idő elmúlt. Newton többet adhat 2020-ban a Patriotsnak, mint amit Brady tudna adni. 

Klasszisokkal jobb volt. Ebben nincs vita. Nem is kérdés. De a jelent kell megvizsgálni, és a jelenben nem hogy klasszisokkal nem jobb, hanem egyáltalán nem jobb.

Azzal egyet kell értenem, hogy Edelman-nak valószínűleg tényleg jobb helye lenne Tampába, az említett okok miatt. Csak ott meg egyelőre bőség van minőségi WR-ekől, TE-kből, gondolom helyük sincs már a sapka alatt. Ezzel együtt nem tartom kizártnak, ha úgy alakulnak a dolgok, hogy Tampában pl. IR-re kerül egy minőségi elkapó az átigazolási határidő előtt, akkor bejelentkeznek Edelman-ért. Ha nagyrészt futunk majd, akkor nem is hiányozna nagyon.  

Szerintem is jó csere volt a Brady-Newton. Nagyobb potenciál van már Newtonban. Az idei statjaikat összemérni nem lesz érdemes, mert teljesen más elkapó gárdával játszanak. Az egyik az nfl egyik legjobbnak tartottjával, a másik, az egyik leggyengébbjével (de reméljük megtáltosodnak) Hogy Brady mire volt képes ezzel a brigáddal, jól láthattuk tavaly az év második felében (nagyjából semmire). Azt is remekül lehetett tavaly látni, mekkora a különbség a qb teljesítménye között, ha vannak elkapói és, ha nincsenek. (Mindez cseppet sem kisebbíti TB12 korábbi érdemeit, eredményeit és nagyságát)

Az sem lepne meg, ha BB szokásához híven igazolna majd menet közben elkapót (amolyan Gordon félét), vagy mást, amikor látszanak a legnyagyobb hiányosságok.

Ezzel együtt gyanítom ez az egész szezon mindenkinek egy sötét ló (az idei Pats pedig no pláne) és a szokásos sérülések mellett a covid is erősen befolyásolhatja az évet és a végeredményt. Én elégedett leszek már azzal, ha végigmegy a szezon, minden csapat lejátsza a meccsei legalább 80%-át és pozitív mérleggel zár a Patriots.

Szóval, mint mindig, most sem érdemes a következő meccsnél előbbre nézni.

Megmondom, hogy Engem holnap nem is igazán a győzelem érdekel (persze jó lenne!), hanem az, hogy van-e teljes csapatunk. Használhatók/eredményesek vajon a LB-eink, WR-eink, TE-jeink. Mert a többi csapatrész rendben van szerintem.

Jó lenne, ha működne a passzjáték, de elképzelhetőnek tartom, hogy idén inkább futócsapat leszünk. Ami egy érdekes változás lenne a Pats utóbbi két évtizedes hagyományait tekintve. Meg ugye egy teljesen más playbook-ot igényel, mint ami eddig volt.

Bizony teljesen más playbookot igényel és teljesen más támadófalat is. A futóink semmit se fognak érni, ha a fal előttük nem képes utat nyitni - márpedig ez tavaly nem ment. Ez  lesz az egyik legfontosabb észlelés ma este, hogy a támadófalunk mennyire állt össze, mennyire képes védelmet adni mind Newtonnak mind a futóinknak. Én mindenesetre bízom abban, hogy Cam nem felejtett el passzolni, és a kezdő, tavaly alig használt elkapóink mégiscsak tudnak elszakadni és elkapni is. Naná, hogy idén is a támadásunk a legnagyobb kérdés - megy, vagy nem.

Hát majd meglátjuk. GOOOO PATS!!

én azt gondolom nem sok mindent fogunk megtudni ma. Semmit nem fog jelenteni ha vért izzadva nyerünk, vagy épp nyűglődve kikapunk. És abból sem szabad kiindulni ha lehengerlőek leszünk.

Majd összeállnak a dolgok a szezon második felére, addig nem hiszem hogy olajozottan menne minden. Kell idő a furcsa preseason után, amire beérik a munka és az elképzelések. Ezzel együtt egyre több tape lesz rólunk is, mit játszik a védelem, mit játszik a támadósor. Kezdetben ez lehet a meglepetés ereje is akár, később meg egyre több lukat fognak találni benne az ellenfelek, amikre majd reagálnunk kell.

Ezért ne várjatok tűzijátékot, meg nagy dolgokat az első héten. És ha mégis azt kapunk, akkor sem jelent semmit. Csak egy szezonnyitó meccs lesz, nem kapunk sok választ a csapat erejére. Olyanokra viszont igen, hogy mi az elképzelés a linebacker sorral, kikben lát ott megfelelő fogaskereket BB és milyen szerepkörrel. Mennyire lesz hibrid a rendszer a sok hasonló skill settel bíró LB/EDGE poszton bevethető játékossal. Dugger mennyire lesz közel hozva a boxhoz, ha lesz egyáltalán. Williams próbáljuk-e safetyként élesben. Támadó oldalon meg az a kérdés, hogy Olszewszki jön-e úgy slotba, hogy JE kimegy szélre közben. (Mondjuk erre speciel nem kapunk még választ) A két TE-s felállások mennyire lesznek gyakoriak. De az, hogy ezek milyen minőségben jelennek meg a pályán az tök lényegtelen, nem jelent semmit, nem tudunk meg belőlük semmi olyat, hogy jók leszünk vagy sem. Azt fogjuk látni mennyi meló van még ezzel, és ha tök jól néz ki, arra meg felkészülnek jövő héten vagy azután, ahogy lesz rólunk egyre több felvétel. Ezért nagy következtetéseket nem kell levonni ebből a meccsből, az eredményből meg végképp.

Szerintem azokon kívül, amiket írtál, egy csomó dolgot el fogunk kezdeni látni a csapatról. Pl. mi lesz  Michellel - megtanult-e elkapni, ha ő fenn van, akkor 90%-ban futunk-e, tényleg őt használjuk-e első futónak, vagy pl. Cam mennyire tudott összehangolódni az elkapókkal, tudtunk-e olyan játékokat kitalálni, amitől erre a gárdára jobban illik, mennyire terheljük Edelmant, a támadófal fal mennyire tud együttműködni stb. Persze senki se a decemberi formát várja, de hogy nem sokat fogunk megtudni, azzal nem tudok egyetérteni. Ráadásul ez már nem előszezon, ez bizony kőkemény tétmeccs, a mostani csapattal minden győzelmet meg kell becsülni és meg kell érte szenvedni - jobban, mint eddig. Vagyis MINDENT bele fognak tenni a játékosok, tele vagyunk újakkal, akik égnek a bizonyítási vágytól, szóval szerintem igenis sok mindent fogunk megtudni ma este az új csapatunkról.

Hát nem tudom mit tudtál meg egy bajnoki címmel végződő szezonnyitós hazai vereségnél anno. Vagy egy bajnoki címmel végződő szenvedős első 6 hét kapcsán, amikor a D szétesettnek tűnik.

Michel nem edzett, mit tudnál meg ezzel kapcsolatban? Nyilván ő az első futó Harris nélkül, milyen más opcióra vársz?

Cam és az elkapók ezzel az offseasonnal hogy lennének összeszokva? Persze ettől még nézhet ki ez a kapcsolat ma este jónak, de az semmit nem jelent, ha köv.héten meg szarul mutat majd.

Szóval ja tényleg megtudunk mindent az első héten egy ilyen kacska offseason után, új QB-val.Ja, nem :) Még a régi QB-val, elit védelemmel se tudtunk meg évtizedeken át semmit az első hónapban, mert azt is preseasonnak használta BB.

Nem mellesleg idén még közös edzés sem volt más csapatokkal, szóval az O egyedül a mi D-nket ismeri, és fordítva. Persze ez minden csapatnál így van.

Másrészről viszont most talán mentálisan mindennél fontosabb egy elfogadható szezonkezdet. Azért mindenki fejében ott motoszkál, ami a miénkben is, hogy ez az átalakult csapat képes-e arra, amire a régiek. Mert az elmúlt szezonokban azért ott voltak azok az arcok, akik a stabilitást, a "majd valahogy úgyis megoldjuk"-at jelentették

Fuss neki még egyszer, hátha.. ;) Ha 2nd downra se sikerül jöhet a 3.kísérlet. Ha úgy sem, akkor puntold el a francba, felesleges vele vesződnöd.

De nem kell meglepődni, ha hétről-hétre fogtok ingázni az érzelmi skálákon a meccsek után, mert az adott hetiből akartok megállapítani valamit, amit nem lehet..

Jó, majd próbálkozom, ha lesz kedvem. Köszi, hogy kinyilatkoztattad, hogy hogyan viszonyuljunk a mai meccshez. Lehet én máshogy fogom nézni, és ezzel annyira jól elvagyok... :) :)

Kedves Topin!

Elismerem, hogy sok kérdésben alaposabb a tudásod, mint a fórumozók nagy részének, csak kérlek próbáld meg olyan formában kifejteni a véleményedet, ami nem sért másokat. 

Előre is köszönjük!

Lehet, hogy az én szövegértés skill-emmel van a probléma, de ha visszaolvasol pl. ebben a thread-ben, akkor pl. itt sem ő kezdte a szurkálódást.

Ez a szándékos félreértelmezése a leírtaknak, megfűszerezve mindenféle beleképzelt marhasággal, utána a műhiszti kezd már egy kicsit nevetséges lenni.

(Most tekintsünk el attól a választól, ami valahogy úgy fog kezdődni, hogy "de máskor is ilyeneket csinált ..." mert nagyrészt azoknál is ugyanaz volt a koreográfia, mint amit az előző bekezdésekben írtam)

újabb ötlet meccsnézésre

dazn.com

 

12euro/hó de az elsö hónap ingyen van, szval ha valaki ügyesen minden honapban uj emailcímmel regisztrál akkor minden honap ingyenes.....

A 247tvstream.net, féléves előfizetés 48$, 39 sportcsatorna, teljes szezon NFL és a többi Major liga, gurulós foci Európából is.

A Pro sieben Maxx német tv ma a Pats és a Tampa meccset adja és Livestream-on is nézhető. Bár azt nem tudom, hogy Magyarországon nézhető-e.

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy lesz e normális stream vagy mit javasoltok. Én pl a gamepass-t fontolgatom,de nem igazán ismerem, ott végig lehet tolni a szezont élőben? 

Előre is köszi a segítséget

seasons4u.com 30 dollár (lehet már több, idővel növelik 1-1 dollárral), gyakorlatilag a gamepass-szal ekvivalens tarzalom. Tavaly cseréltem erre a gamepasst, teljesen meg vagyok vele elégedve, mediaplayer én is megy kodival

Jól látom, hogy csak kriptovalutával lehet fizetni? Illetve arról van infód, hogy chromecasttel kompatibilis-e?

Igen, csak kriptovaluta, de azt is viszonylag egyszerűen lehet már intézni, pár helyen van automata is, vagy utalással is lehet váltani.

Elvileg támogatja Chromecast-t s4u unlocker + player-jel, redditen van hozzá s4u név alatt support

A chat magához tért! Hurrá!

Ma New England Patriots Inactives: LB Josh Uche, LB Cassh Maluia, QB Jarrett Stidham, T Korey Cunningham, TE Dalton Keene

 

Amúgy a Discord miért nem jobb? Lehetne pl. félidőben diskurálni, önkénteseknek(!) gyors elemezni (itt nem a szarok vagyunk, tökéletesek vagyunk bináris állapotok 345132541-szor való elismétlését értem) lehetne olyan szoba, ahol mindenki szabadon pofázik, meg olyan ahol csak chat van, és mindenki eldönti, hogy hova akar menni

Sziasztok,

Tudtok streamet adni?

Sziasztok,

Tudtok streamet adni?

Hol tudok belépni a chat-be ?

Sziasztok Chat nem lesz az idén, vagy csak én vagyok béna és nem látom...