Ups & Downs - 1. hét: Patriots vs Dolphins

Kép
Ups&Downs

Túlvagyunk az első alapszakasz-meccsen, amit már mindenki nagyon várt, ráadásul 21-11-es sikerrel indította a szezont a Miami Dolphins ellen. Nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

A meccset látva rendkívül nehéz dolgom volt, hiszen senki nem teljesített extrém gyengén, így a DOWN meglehetősen nehezen jött össze... Az UP-nál már más volt a helyzet, szerencsére akadt biztató teljesítmény bőven.

UP

Chase Winovich: Winovichtól én - és még jópáran - már tavaly sokat vártak, akkor még csak epizódszerep jutott neki, most azonban valósággal berobbant, mind futás, mind pedig passz ellen remekül teljesített.

Adrian Phillips: Phillipsre a szezon előtt is sleeperként tekintettem, nagyon örültem, amikor megszerezte a Patriots, aztán az edzőtábor neki sem úgy sikerült, ahogyan azt magától elvárta volna. Szerencsére a Dolphins elleni szezonnyitón remekelt. 9 tacklet (ebből egy negatív yardos) valamint egy interceptiont jegyezhettünk fel a neve mellé.

Futójáték: Szándékosan nem egy embert emeltem ki, mert az egész támadóegység odatette magát. A támadófal remekül nyitotta meg a lyukakat, az elkapók jól blokkoltak, Izzo rengeteget fejlődött. Newton és a RB-ek pedig szorgalmasan hozták a yardokat. A legnagyobb meglepetést mégis az újonc J.J. Taylor okozta, aki hihetetlen hatékonyan játszott. Damien Harrist pedig még nem is láttuk...

DOWN

Stephon Gilmore: Gilmore bár szerzett egy INT-t, nekem mégis az volt az érzésem, hogy valami nem stimmel nála. DPI-t is dobtak rá, engedett hosszabb elkapásokat is. Ettől függetlenül több alkalommal is tapadt az elkapójára, de néha az előző szezon utolsó fordulójában játszó Gilmore jutott eszembe...

N'Keal Harry fumble-je: Harry teljesítménye még mindig nem egy elsőkörös elkapóét tükrözte - bár a passzjátékra alapból nem épített a Patriots - de a fejlődés abszolút észrevehető volt, ráadásul nagyon akart is az elkapó. Sajnos ez lett a veszte is, az egyyardoson elvesztett labdája sokba került a csapatnak.

Hozzászólás

A kép kicsit obsolete :) 

Ahogy olvasom a RB C.Newton azért bekerült az up-ba, pedig közben 79%-al passzolt, ami még jobb lett volna, ha JE nem droppol és Harry nem ügyetlenkedik. Én QB-ként raktam volna be. :)

Válasz topin üzenetére

Az egyik Miami játékossal, DT Wilkinssel egész meccsen osztották egymást verbálisan, a meccs utolsó TD-jénél Newton konkrétan belevigyorgott a képébe és nyilván volt pár jó szava is hozzá. Igazából várható volt, hogy a meccs vége után is folytatni fogják, meg arra is volt esély hogy páran becsatlakoznak. Newton ilyen, ő húzni fogja az ellenfeleket meccs közben, addig egészen biztosan ameddig nem kap érte majd büntetést, mert akkor BB is büntetni fogja. 

Nem szimpi neked Newton ha jól kódolom a reakciódat. Mondjuk nyilván Newton volt az egyetlen aki trash talkot nyomott a pályán a meccs alatt, meg utána is.

máshol már dumáltunk róla, de TB szerintem soha nem trash talk-ozott, a viselkedése talán az utolsó 2 évben lett másabb, de az ellenfél arcába max akkor dumált, ha az ellenfél ment oda de ő nem kezdeményezett (remélem jól emlékszem és nem cáfoltok meg :) )

Mondjuk azért azt, hogy személyesen érintette hogy ki akarták tépni a nyakából a láncot valahogy megtudom érteni... Elég piti húzás az ilyen. Ez most nem a primadonnáskodásról szólt szerintem.

Ebben igazad van, de innentől ez egy nyilvánvaló weak spot, amivel provokálni lehet és amire utazni fognak. Ha kibillentik a fókuszból, annak bizony a csapat issza meg a levét. Nem csodálkoznék, ha jövőhéttől hatóságilag lenne eltiltva bármi viselésétől, ami nem a standard felszereléséhez tartozik.

Aztán a sajtótájékoztatóra olyan kalapban, meg olyan fuxszal megy, amiben akar, én meg jót röhögök :)

Mondjuk a JE drop egy tökéletesen végrehajtott szerelés eredménye, a védő hátulról, az elkapás közben, rendkívül jó ütemben ütötte össze JE karjait, nem volt ideje rendesen beszorítani a labdát. A passz tökéletes volt, ha a védő csak egy másodperccel érkezik később, akkor JE simán behúzza. Így meg dropnak minősül. Kicsit unfair - ráadásul valószínűleg a védő statisztikájában meg leütött passzként fog megjelenni.

Ezt újranéztem tegnap és teljesen egyetértek veled. Az az elkapás megvolt, be volt húzva a mellvéd és a két keze küzül verte ki a védő. Parádés védő megmozdulás.

En szemely szerint Gilmore down-javal nem ertek egyet. Romo is nagyon dicserte, hogy gyak jobban futja az utvonalakat mint a WR akit oriz es ilyet Revistol es dion sanderstol latott.

A masodik DPI-ja is abbol lett hogy o hamarabb tamasztott ki, de ahogy probalta megkerulni a WRt hogy labdat szerezhessen, osszeakadt a labuk.

De hatvez legyen a legnagyobb bajunk!

Gilmore mutatói egyértelműen az egyik leggyengébbek voltak. Főleg, hogy őt saját magához is mérjük, teljesen jogos a down.

7 passzt dobtak rá, abból 5 elkapás lett és 4 lett first down-t ért.
 

Majd feljavul! Most belefért. Jövő héten nem fog.

Ha jól tudom Gilmore hamstring sérüléssel bajlódott a héten. Ehhez képest, hogy engedett elkapást és volt róla DPI, nem gáz szerintem. :) 

Nálam J. Williams is UP. A számai vasárnapról:

- 24 emberező snap

- 3 célbavétel

- 1 elkapás

- 9 yardért

- 1 leütött passz.

Azaz Fitzmagic 24 alkalommal dobhatott volna az általa őrzött embernek, de ezekből csak egyetlen elkapás született. Bíztató.

Sose legyen nagyobb bajunk, minthogy downba nem tudunk mást rakni, mint Gilmore.

Nálam 1 ember down:

-Herr Kicker Folk