Beharangozó 4. hét: Patriots @ Chiefs

Kép
chiefs

A New England Patriots (2-1) visszatért a győztesek útjára a Raiders legyőzésével, azonban most egy komoly akadállyal találja szembe magát, ugyanis a következő ellenfél a Super Bowl győztes Kansas City Chiefs (3-0) lesz. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 22:25-kor kezdődik és az Aréna4 élőben közvetíti.

 

A Patriots tehát zsinórban második mérkőzésére készül AFC West csapattal szemben. Múlt héten a Las Vegas Raiderst 36-20-ra tudta legyőzni a csapat a duójáték vezetésével. Most az Arrowhead Stadionba utazik a csapat, hogy összemérje erejét Patrick Mahomes vezette Kansas City Chiefsel. A Chiefs az előző fordulóban hétfő esti rangadót játszott a Ravens ellen, akiket viszonylag könnyedén 34-20-ra győzött le.

 

A párosítás története

A Patriots és a Chiefs zsinórban a 4. évben fog találkozni egymással az alapszakasz során. Az előző három összecsapás mindegyikét a Gillette Stadionban játszották le.

Utoljára a 2014-es szezon során játszottak mérkőzést az Arrowhead Stadionban az alapszakasz során, amikor is hatalmas meglepetésre simán, 41-14-re győzni tudott a Chiefs. Ez volt az a mérkőzés, ami után megszületett a legendás sajtótájékoztató Bill Belichickel... "We're on to Cincinnati"

Azonban 2018-as szezon rájátszásában, az AFC döntőben játszottak egy mérkőzést a Kansas City pályáján, amikor is hosszabbításban 37-31-re győzni tudott a Patriots, útban története 6. Super Bowl győzelméhez.

Az örökmérleg a Chiefs felé billen 19-14-3 arányban, ebből a Chiefs pályáján 11-3-1. Az Arrowhead Stadionban pedig 5-1-re vezet a Chiefs.

A rájátszásban eddig kétszer találkoztak egymással és mind a két mérkőzést a Patriots nyerte meg.

 

Amikor a Patriots fut

Bill Belichick és Josh McDaniels mind a három mérkőzést azzal az elképzeléssel kezdte, hogy futtatni akarják a labdát. Az első és a harmadik héten, a Dolphins és a Raiders ellen mindez nagyszerűen sikerült, azonban a második héten a Seahawks nagyon jól fogta meg a futást. Ezek után nem kell meglepődni, ha ugyanezzel a felfogással kezdi a mérkőzést a csapat. Sony Michel karriere két leghosszabb futását is múlt héten szerezte a Raiders ellen és összesen 117 yarddal fejezte be a mérkőzést. Rex Burkhead is kiváló mérkőzésen van túl, 2 TD-t is futott. És ez az egység csak még mélyebb lesz James White visszatérésével, ráadásul még Damien Harrist is aktiválhatja a csapat a sérültlistáról. Harris nagyon jól mozgott az edzőtábor során. És természetesen ott van még Cam Newton is. A Chiefs Front7-je szenved eddig a futás ellen, mérkőzésenként 157 yardot enged az ellenfeleinek. A Patriots sikeresen futott a támadófal szélei felé a Raiders ellen és a Chiefs ellen is várhatunk hasonlót.

Előny: Patriots

 

Amikor a Patriots passzol

A Chiefs passz elleni védekezése továbbra is nélkülözni kénytelen pár kulcsjátékosát, azonban ennek ellenére jól muzsikálnak eddig. A csapat kezdő CB-je, Bashaud Breeland az utolsó, 4. mérkőzését lesz kénytelen kihagyni eltiltás miatt. A másik kezdő, Charvarious Ward csuklótörés után tért vissza a pályára múlt héten, azonban nem játszott sokat még. Emiatt a Chiefs valószínűleg L'Jarius Sneedfel és Rashad Fentonnal fogja kezdeni a mérkőzést. Safety poszton pedig ott lesz Juan Thorn és Tyrann Mathieu. Az egység nagyon jól játszott a Ravens ellen és összességében a 4. legkevesebb yardot engedik mérkőzésenként. A Patriots passzjátéka továbbra is fejlődésben van, időnként nem találta a helyét Newton a Raiders ellen. A Patriots csak a 22. a ligában a passzjátékot figyelembe véve, Newton pedig a 14. legjobb irányító mutatóval rendelkezik. Ezekben mindenképpen előre kell lépni, ha elegendő pontot akarnak szerezni, hogy esély legyen a Chiefs legyőzésére. Edelman egy csendesebb estén van túl, míg Harry és Byrd továbbra is kiegyensúlyozatlan. Burkheadre nagy szerep hárult eddig és ez nem lesz másként most sem, ráadásul James White is visszatér két kihagyott mérkőzés után.

Előny: Chiefs

 

Amikor a Chiefs fut

Általában a Chiefs nem nagyon "érdeklődött" a futójáték iránt, azonban ez egy kissé megváltozott az újonc Clyde Edwards-Helaire érkezésével. Vele sokkal kiegyensúlyozottabb a Chiefs támadójátéka, eddig 55 futókísérlete volt és 4.4 yardot átlagol. Rajta kívűl nincs másik futójátékos akinek két számjegyű futókísérlete lenne. A Chiefs a 9. legtöbb yardot futja mérkőzésenként. Ezzel szemben a Patriots továbbra is szenved a futójáték megállításában. Jelenleg csak a 19. legjobb a futás elleni védekezésben. Lawrence Guy és Byron Cowart jelentené a két nagytestű játékost a a fal közepén, azonban a csapat kénytelen egy könnyebb felállásban játszani, más posztok létszámproblémái miatt. Valószínűleg ezúttal sem lesz egyszerű dolguk a Front7 tagjainak.

Előny: Chiefs

 

Amikor a Chiefs passzol

Lehetetlen bármelyik passz elleni védelemnek az "előnyt" adni, aki Patrick Mahomesal és a Kansas City Chiefsel néz szembe. Mahomes idén is elit szinten játszik és egy szinte hibátlan Ravens elleni mérkőzésen van túl. A Patriotsé a liga egyik legjobb passzvédelme, azonban ez még nekik is nagy falat lehet. Valószínűleg Tyreek Hillt valószínűleg az egész mérkőzésen duplázni fogja Jonathan Jones és egy Safety, hogy megakadályozzák a nagy játékokat tőle. Travis Kelce is komoly gondot jelent, magasan ő lesz az eddigi legnagyobb  kihívása Joejuan Williamsnek, ha ő kapja meg ezt a szerepet. JC Jackson és Stephon Gilmore is felállhat vele szemben időnként. Rajtuk kívül ott van még természetesen Sammy Watkins is, aki okozott már komoly károkat a Patriotsnak. A 2018-as AFC döntőben 4 elkapásból 114 yardot szerzett Gilmoreal szemben. És akkor még ott van Mecole Hardman és DeMarcus Robinson is, akik közül Hardman komoly mélységi célpontot jelent gyorsaságával.

Előny: Chiefs

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
DB Cody Davis - borda

Kérdéses a játéka
DL Adam Butler - váll
WR Julian Edelman - térd
OG Shaq Mason - vádli
RB Sony Michel - comb
OT Isaiah Wynn - vádli

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

A hét meglepetéseként nyerünk 3.ponttal.

Az egész Chiefs secondary sérült vagy eltiltott vagy most tért vissza vagy szar. Mattheu kivételével nincs benne 100 % os játékos. Ott kell öket támadni...

E mellett futni is kell, hogy menjen az idő és Bongyorka a padról nézze a meccset, aztán meg lehet szurkálni őket passzal.

Remélem a sec magához tér és végre azt mutatja Jojo és Gilmore ami valóban bennük van, mert nélkülük nem jön be a jóslatom. Egy- egy be lesz mindenki egy kiváló elkapóval szóval fel kell kötne a gatyóreszt...

GO PATS FOREVER

 

No nem mintha okvetetlenkedni szeretnék kedves K1, de az általad csak lebongyorkázott P. Mahomesnak és bandájának még az se elég ha csak a padon ülnek. Mivel 1 perc alatt képesek végig menni a pályán. Az egész meccsen meg úgyse fognak a padon ülni. Ha a nyomorult Secondarynk nem tér magához irgalmatlan ronda verést fogunk kapni. Persze fussunk meg etc.,de a védelemnek most mocskosul oda kell tennie magát már ahhoz is, hogy csak partiban legyünk. Jelenleg ez a Kansas meg a seahawks a két legjobb csapat a Ligában. 

Válasz Laca86 üzenetére

Mégis partiban voltunk a Seattle-el, ha van egy jó hívás behúzzuk a meccset. Mahomes-t zsebben kell tartani és levenni az elkapókat. Mindkettő nem fog menni, de hátha. Tisztességes vereség legyen maximum.

Válasz Laca86 üzenetére

Abban igazad van, hogy a sec-től kell a teljesítmény, hogy legyen esélyünk, de azzal a vélekedéssel is hajlamos vagyok egyetérteni, hogy a Mahomes padon tartása szintén nagyon kritikus elem. De nem azért gondolom ezt, hogy addig sem varázsol - persze ebben is van igazság -, hanem azért, mert nekem a Chargers meccsből az jött le, hogy igen is lehet limitálni a KC-t, csakhogy azokhoz a D játékokhoz nagyon-nagyon komoly fizikális teljesítmény kell a D-től. A Chargers azért kapott ki, mert láthatóan elfáradt ez a csapatrész. Amit mondjuk egyáltalán nem csodálok.

Szóval mindaddig amíg lent van a KC O, addig lent van a Pats D is a padon.

Remélem, JE11 most nem csinál semmi olyat, ami miatt egy infarktust kell lábon kihordanom. Kivéve, ha ez az ára annak, hogy nyerjünk ;)

Cam Newton pozitív tesztet produkált, nem játszik holnap!

Nem lesz meccs. Legfeljebb kedden vagy elhalasztják és lesz egy 18. forduló ilyen meccsekre.

Basszus. Stidham hogy van?

Sehogy mert Hoyer játszik. Nem baj így is nyerünk :)