Első benyomás: 9. hét: Patriots @ Jets

Kép
EB

Egy mérkőzés, amit jól kezdett és jól is fejezett be a csapat, viszont a kettő között voltak problémák, főleg a védelemben. A végeredmény egy utolsó másodperces Folk-mezőnygólnak köszönhetően lett 30-27.

Végre született az első negyedben TD, erre még idén nem volt példa. A védelemben komoly gondok voltak a mérkőzés nagyrészében, azonban a végére összekapták ők is magukat és sikerült nulla ponton tartani a Jets-et a 4. negyedben. A védelmükben annyit azért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy olyan emberek kezdtek, akik tavaly nagy eséllyel még a gyakorlócsapatba se fértek volna be. Úgy tűnik Winovich büntetése lejárt, ma már elég sokat volt fenn a pályán. Ma Uche volt "kutyaházban". A meccs hőse Folk mellett egyértelműen Jakobi Meyers volt, ismét.

Nézzük a számokat: 

Cam Newton 35 passzkísérletéből 27 volt sikeres 274 yardért. Se TD-t, se INT-et nem dobott. Futni futott 10 alkalommal 16 yardért és 2 TD-ért.

A legeredményesebb futó Damien Harris volt, aki 14 labdacipelésből 71 yardot ért el. Őt követi Rex Burkhead, 12 labdacipelésből 56 yardot és egy TD-t ért el. A számokból nem látszik, de nagyon hasznosan játszott, sokszor ő lendítette át a csapatot a holtponton.

Az elkapók közül a korábban említett Jakobi Meyers volt a legeredményesebb, 14 alkalommal szállt felé a labda, 12-szer el is kapta 169 yardért. Őt követte Damiere Byrd, 5 elkapásból 65 yardért. James White 4-szer kapta el a labdát 24 yardért. Rex Burkheadnek is volt 3 elkapása 11 yardért, míg Jakob Johnsonnak 2 elkapása 6 yardért. 

James White karrierje során másodjára hagyta el a labdát.

A védelem nagyon hullámzó volt. Az első három negyedben sztárjátékost csináltak Flaccoból, később azonban összekapta őket Bill Belichick, J.C. Jackson pedig egy szép INT-tel javította a meccs korábbi szakaszában sorozatosan elkövetett hibáit. Ez volt sorozatban a 4. mérkőzés, amikor labdát lopott az ellenféltől. Azt nála mindenképp érdemes most megjegyezni, hogy úgy tűnik, hogy az ő kiváló játékához szükség van arra, hogy Stephon Gilmore legyen a túloldalán. 

Folk kiemelkedőet nyújt eddig, ma is 100%-os volt, háromból 3 mezőnygólt rúgott be. 

Hozzászólás

Mekkora lúzer a Jets. Azt hitték Flacco-nak minden hosszú passz bejön, dobott egy INT-et, kulcsszituációban mindig zászlót dobtak rájuk de ami mindent vitt, hogy ha 3 másodperccel a vége előtt nem érnek az elkapónkhoz akkor nincs FG sem mert letelik a játékidő.  LOL

Azért a játékosokba beégett, amint lent van egy játékos egyből ugorj rá / érj hozzá , nehogy felkeljen plusz yardokért megszokást elég nehéz abban a kivételes szituációban levetkőzni, eléggé valószínű, hogy 100 játékos közül ha egynek hirtelen eszébe jutott volna, akkor lehet sokat mondok.

A Jets-nek még volt időkérése, ezért vannak az edzők, hogy ilyenkor gondolkodjanak a játékosok helyett is. De megérdemeltük mert végig küzdöttünk. Inkább így nyerjünk mint 4-5 TD előnnyel. Jó lesz ez, a PO-nak annyi de jövőre a cap space csökkentése miatt felborul az NFL erősorrendje, ott BB lesz az Úr.

Én ezt egyszer korábban felvetettem valahol, jött is rá válasz, de most nem találom :)

Állítólag azt nem lehet, hogy a játékos fekszik a földön, a védők felettek állnak és pörög az óra, mert állítólag a bírók lefújják. De akkor sem értettem, így leírva most sem, hogy ez miért nem lehetséges, de valami ilyesmit írtak akkor nekem:) Mivel a szabálykönyv angolul van, annyira azért nem megy, hogy azt nézzem meg, talán lesz valaki nálam okosabb, aki ezt leírja.

Ha a játékos feladja az előre haladást, akkor a bíróknak le kell fújnia.

Ha nem érnek hozzá és próbál felállni, kúszni, gurulni, akkor csinálhatja, mert nem kontakttól van lent.

Ha lemegy, letérdel és vár, akkor a bírókon múlik, hogy mikor fújnak bele "forward progress" miatt. -> ez kb megfelel annak az esetnek, amikor a futó még a lábán van, de már nem mozdul előre, mert annyi védő (és támadó) támasztja / tolja.

Mondtam, hogy jön valaki:)

A faramuci a szituban az, hogy a játékosok 59 perc 50 másodpercig mindig arra törekednek, hogy még yardokat szerezzenek, még menjenek előre és az utolsó 10 mp-ben ez megfordul és hirtelen az a lényeg, hogy rögtön megálljon az óra. Nem érzek benne nagy következetességet, mert a mérkőzésen simán engednek tovább játékokat, ma is volt rugby-s tolongásos futás, a meccs végén meg hipp-hopp elkapás, nem megy tovább és rögtön fújás?:)

Lehet van mélyebb értelmezése is a szabálynak, ez az ami fejből volt meg. Majd megnézem ha lesz rá lehetőségem / időm.

27 pontot engedni ennek a Jetsnek és csak azért nyerni egy utolsó másodperces FG-al, mert szó szerint hagytak minket nyerni, mérsékelten megalázó. Ennél az is hasznosabb lett volna, ha tényleg kikapunk :)

Csak a 4000 : 0-ás győzelem a győzelem? A csoportellenfél a legnehezebb meccs mindenki számára. Az utolsó mondat katasztrófa.

Lehet, hogy katasztrófa, viszont ha tényleg egy újjáépítés előtt áll a csapat, akkor egy minél magasabb pick valószínűsíthetően egy jó irányítót jelentene, ami lerövidítené a  folyamatot.

A legutolsó sikeres QB húzásunkon egy futottak még kategória gyereket választottunk a 6. körben, szóval az első kör nem feltétlen elvárás. Hozott is nekünk 6 gyűrűt.

:)

Pizzaszelettel a kezében... Klottgatyában futkorászva a sörösüveg vállaival...

Most szegény nagyon szomorú képet vágott a Saints ellen, de hát láttuk már ilyen helyzet után idegállapotba gyünni...

Szerintem az idei jó teljesítményében nem kis szerepe van ennek a klub váltásnak. Itt nem arra gondolok, hogy haragszik, hanem a régi TB-re, aki "meg akarja mutatni".

Egészen pontosan 1993-ban draftolt a csapat 1/1-en egy QB-t, akinek a rookie évei után adtak egy csúcs szerződést (2001). Meg mellé draftoltak az az 6. köröset (2000).

Azért azt jegyezzük meg, hogy Bledsoe sem volt kutyaütő.

hát igen,más oldalon olvastam először elemzést.ott kicsit mást írtak róla.a fenti írás az eredmény alakulása miatt nagyon hízelgő.az nyert,amelyik ügyetlenebbül tudott veszíteni

Ebben a sportban a győzelem miért lehet megalázó? 
A Tampa, amelyik szárnyalt, most lebetlizett, és szerintem senki nem beszél náluk megalázásról...
Mennek tovább, jön az új meccs, ahogy mi is, megvolt a győzelem, és ez az akarat diadala volt, olyan hátrányból visszajöttek, és behúzták....
Én megmondom őszintén, a jelenlegi kerethez képest abszolút elégedett vagyok a játékkal, és dobjatok rám követ, nekem tetszik még Newton játéka is, bár tudom, hogy messze nem tökéletes, de akkor is szeretem, amit csinál :)

Hát ez enyhén szólva sem volt meggyőző teljesítmény. Azt előzetesen is gondoltam, hogy a Jets összekapja magát, Flacco sem olyan rossz, mint amilyennek mondják, de hogy a védelem megint ilyen átjáróház lesz... Áááááá. Tavaly ilyenkor (és kb, ilyenkorig, mert utána felpuhultak) micsoda védelmünk volt...

Végülis csak a futás ellen talán legjobb falember Guy, a szintén futás ellen eléggé jó nem mellesleg a védelem egyik vezetőjeként funkcionáló linebacker Bentley és az első számú corner Gilmore nem volt ott tegnap. Tényleg olyan emberkék is pályára kerültek viszonylag magas snapszámmal, akik egyébként max csak szituációs vagy special team játékosok lennének.

Nos, örülnünk kell ennek is, mert a Jets mondjuk ki "megverte" saját magát...
Ezt a szezont sajnos el kell engednünk, de ez a 2020-as év nálunk (is) minden téren szopó.

Bíztató, hogy az utolsó negyedet kapott pont nélkül hoztuk le, és tudom, hogy minden meccs más,  de ez a Postások ellen (is) nagyon kevés lesz.
27 kapott pont egy nyeretlen csapattól, Cam nem veszi észre (sorozatban), hogy az elkapói tisztára játszák magukat, remélem csak erre a mérkőzésre volt igaz és a Csapat végre összekapja magát, mert a Jetsen kívül más nem hiszem, hogy kegyelmezne nekünk.
 

Hogy a Jets keze alaposan benne volt a vereségükbe azt nehéz vitatni.

De azzal valahogy sehogy sem tudok mit kezdeni, amikor valaki azt mondja, hogy adjuk fel. Most komolyan, igazából akkor minek nézed, kommenteled, stb.? Te komolyan nem azt várod a srácoktól, hogy küzdjenek? Vagy ugyan elvárod, hogy küzdjenek, de tulajdonképpen lesz*d?!

Miért kellene feladni? Ott a következő meccs, amin bármi lehet. Ott a covid, ami bármelyik abszolút esélyes csapatot pikk-pakk hazavághatja, ahogy ezt a Pats-el is megtette. De az is lehet, hogy egyszerűen a Pats annak a jó csapatnak a kriptonitja.

Azt eddig is tudtuk, hogy a futás elleni védekezés relatíve nem létező dolog nálunk, de az, hogy a passz elleni is szabin van meccsnapon... A 32. passz offfenz csereirányítóval gyakorlatilag azt csinált egész meccsen, amit akart, és ez elkeserítő volt. Nincs igazán mit mentegetni ezen, a picket a Jets/Flacco butasága okozta, nem az összeszedettség. Utána már megérkezett az a bizonyos lélektani előny, végül januári izgalmakat idézve, de meglett a W. 

Viszont a küzdésért és a tartásért jár a taps, látszódott, mennyire fontos volt a meccs, még BB is öklözött a végén egyet a levegőbe. Persze, jobb (megnyugtatóbb?) lett volna egy sima győzelem, de hosszabb távon lehet hasznosabb volt vért izzadva hozni, mint 35-7-re. És tudom, hogy sokak szerint ez a szezon "el van engedve", de én rohadtul nem ezt láttam hajnalban. A lehetőségekhez mérten ez a csapat mindent megtesz majd, hogy megfingassa a Baltimore-t, ebben biztos vagyok! Kiderül mire lesz elég. Mindenesetre Guy és Gilmore mint egy falat kenyér, Harry meg legalább a mennyiség miatt, mert két elkapóval nem lehet játszani ezt a játékot, na.

Szóval szumma: kötelező pipa, jöhet a bravúr :)

Egy újabb könnyed, laza és élvezetes mérkőzés, a lassan már megszokott végkimenetellel. Ja nem, most nyertünk! 😅 Nagyon örülök a győzelemnek és a győztes FG után úgy tűnt, mintha átszakadt volna valamiféle gát a játékosokban. Úgy örültek a ligautolsó elleni utolsó másodperces győzelemnek, mintha a regnáló bajnokot ütötték volna ki 4 TD különbséggel. Másik oldalról viszont (a hiba biztos bennem van) most rosszabb kedvvel feküdtem vissza a W után, mint pl. a Seahawks elleni L után... Akkor sokkal nyugodtabb voltam. Ez számomra totális paradoxon, bár a miértjét azért sejtem. A lényeg a W és hogy remélhetőleg valami tényleg átszakadt a játékosokban és újra a szezon eleji csapatot látjuk viszont. (Ebben CN esetében még inkább bízok, mert nagyon mérges voltam rá éjjel a chaten...) Go Pats! ;)

Cam Newton teljesítménye érdekes:

Nálam a fantasyben Newton és Brees van, és több pontot hozott Newton, mint Brees, pedig mindenki azt mondaná, hogy Brees sokkal-sokkal jobban játszott a Tampa ellen, mint a mi irányítónk a Jets ellen.

Fantasy-ban Newton RB tevékenységét is pontozzák, ami pl a QB ratingben nem látszik meg. Ez lehet az eltérés alapja.

Töredelmesen bevallom, hogy elaludtam az első órát. Viszont amiért érdemes volt utána nem visszaaludni, az az izgalom és a győzelem édes íze. Viszont ez az édes íz kezd megkeseredni, amikor olvasom a fenti kommentek némelyikét. Végre győztünk és Fortuna is fogta a kezünket. Láttunk egy bravúros hajrát! 58 perc alatt elértünk húsz pontot és kettő perc alatt tízet. Most legyek szomorú? Van egy mondás, miszerint szegény ember vízzel főz. Szezon elején nem volt pénzünk, nem volt irányítónk és alapemberek mentek eü szabira. Most akarnánk SB-t nyerni? Örülnünk kellene minden sikernek, hiszen ezért a győzelemért éppen annyi pontot kapunk, mint a Saints a hengerelésért. Bennem is felmegy a pumpa egy-egy szerencsétlenkedés után, mint múlt héten az elvesztett labda után, de másnapra már újra a remény kerekedik felül és szurkolok a következő meccsért, mert a csapatért drukkolok és nem a minden évben SB-t játszóért.

 

A forduló előtt az SB-re esélyes csapatok B. Zoliéknál: KC, SEA, TB, PIT meg mégvalaki:)

Nah ezek közül a Tampával felmosták a padlót, a SEA agyondobták és kikaptak, a KC és a PIT éppen nyert. Nah szóval ennyit arról, hogy milyen könnyű nyerni.

Mivel későn ébredtem az "előalvásból" és csak a 2. félidőt láttam, így Nekem jobb meccsem volt, azaz jó, hogy nem fogadtam szót Dannának és nem aludtam vissza. :) (Persze azóta sok mindent láttam az elsőből is.)

Az lett amit a beharangozóban írva sejttettem: "Bizakodok ugyan, de keserves lesz ez a meccs is. Érdekes, de az offense-ben most jobban bízok, mint a védelemben. Guy, Bentley, Gilmore out és még ki tudja ki(k)." A W az viszont W és az NFL-ben egy-egy meccsre nincs olyan, hogy gyenge csapat, legfeljebb van, aki jobban ill rosszabbul áll a listán.

Örömmel láttam a "kukából előbújt" fiatal UDFA-ink küzdőképességét és helyenként jó játékát. A ligában az elkapások számában 101.!! Meyers uralta a pályát, eddigi stat.-ja imponáló a megbízhatóság szempontjából: 31/23, 74%! (A ligát vezető Diggs-é 69%), Mr. INT (vezeti a ligát 5-el) az egyik legküzdőképesebb játékosunk, aki mindent elkövet, hogy néha ordas hibáit kijavítsa. Olszewski is tartja a formáját, az "igazi" KOreturn-erek (legalább 12 kisérlet!) között a 6., awg: 24,1 y-al. Persze az igazi megmérettetésük jövő vasárnap lesz.

Jól játszott Börki, Byrd, Folk is és kövezzetek meg, de CN sem volt rossz, nagyon fegyelmezetten játszott és egy-egy bravúrja is volt. Viszont a Dline és "környéke" enyhén szólva szürke volt, pass rush szinte 0, még jó, hogy a végén sikerült Wise sack-je. Igaz, Thurman, Bower, Hall a PS-ből jött. Harris-ért egy kicsit aggódok.

Tegnap láttunk zseniális játékokat (elkapást és védekezést egyaránt) és sírva nézős hibákat is. A játék képe nagyon inkonzisztens volt, de tényleg mit várunk el egy tök foghíjas csapattól? Azt se tudtuk, Bentley helyett kinek van a zöld pötty a sapkáján, és nem is volt vezére a védelemnek. Aztán a negyedik negyedre csak összeállt valahogy még ez a cirkuszi trupp is, ami nekem nagyon becsülendő és mutatja a csapat erejét.

Camnél valóban bosszantó, hogy általában egy célpontra néz, csak ritkán pásztázza az elkapóit, emiatt kiszámítható és nem vesz észre szabadon álló embereket.

Viszont Meyers... Hű ez a srác, méghogy nem tud elszakadni?? Pedig de. És tapad hozzá is a labda, ráadásul még sikerrel küzd további yardokért. Burkhead meg Harris megint nagyot alkotott, különösen tetszik az első kontakt utáni yardok szép száma.

Összességében a játék képe nekem még nagyon ingadozó, de ezt én betudtam a hiányzóknak. A meccs nézése is igazi érzelmi hullámvasút volt, megdolgoztatja a szurkolók mentális erejét, de volt sok örömteli pillanat, úgyhogy már megérte és a győzelem a végén volt a cseresznye a kicsit savanyú tejszínhabon.

Jó lesz ez. GOOOOO PATS!!!

 

Félve írom le, mert nincs bizonyítékom,de mivel a M(ike)LB Hall volt és Ő a legtapasztaltabb a jelenlegi LB sorban, lehet rajta volt a pötty. Az első meccsén, 2 év PS után...merész kényszer megbízatás. 

Na, az komoly. Ehhez képest kifejezetten jól működtek. Még mi sújt minket ezek után? Gyakorlatilag kríziskezelés megy hétről-hétre, igazából CSAPAT nélkül, ehhez képest tök jól játszunk. :)

Halihóóóóó!

Szerintem röviden:

  • Meyers és Byrd valid WR opciók
  • JC Jackson nem No1 CB (még)
    • ahogy nekem tűnt, úgy a rá dobott megkérdőjelezhető DPI után elvesztette a fonalat és Flacco/Perimann simán leiskolázták --- szóval fejben erősödnie kell!!!
  • Harris reménykeltő, az első érintkezés utáni yardhozási képessége messze a legjobb
    • Fingered crossed, hogy nincs nagy baja (látatlanba bordatörés)
  • Cam továbbra is lassan olvas
    • Vagy inkább csak a nagyon biztos, rövid opciót keresi, a mélyebb útvonalakat nem --- mondjuk ez a 7 db INT-vel kicsit érthető
  • Edzői tevékenységet helyenként nem értem/értjük
    • Uche padoztatása a múltkori reménykeltő bemutatkozása után?
    • Sack után miért nem kértünk időt?
    • Utolsó hívásnál miért a pálya közepe felé menő útvonalak voltak a WR-eknek? --- csak a Jets védőinek köszönhetően tudtunk időt kérni...
    • MIért kellet a 4. negyedig várni az első normális screen játékra?
  • ST az egyetlen egységünk amely kb ligaelit
    • bár azt nem értem, hogy miért éri meg kickoffnál visszahordani, ha átlag 24 yardot hord vissza Olsewski (térdelés esetén kockázat nélkül a 25-ről jönnénk...)

Kicsit fura volt nézni, hogy hogy mennyire motiváltak ellenünk a volt játékosaink :)

Nekem ez soha nem meglepetés, mindig felszívják magukat. LB H.Langi az egyik legjobb Jets védő volt (10 tackle) sajnáltam amikor elment/elküldtük. (Mivel a Jets rebuild, elhozhattuk volna ebben a LB inségben.) WR B.Berrios gyakorlatilag csak a return-ökben szerepelt, néhány yard-al gyengébb átlaggal, mint Olszewski.