Beharangozó 10. hét: Patriots vs Ravens

Kép
pre

A New England Patriots (3-5) hosszú idő után mérkőzést tudott nyerni múlt héten a New York Jets ellen. Ebben a fordulóban ez már bravúrnak számítana, az ellenfél ugyanis a Baltimore Ravens (6-2) csapata lesz a Gillette Stadionban. A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnali 2:20-kor kezdődik és az Aréna4 élőben közvetíti.

 

A Patriots az előző fordulóban a nyeretlen New York Jets ellen játszott a Monday Night Football keretein belül. A mérkőzést Nick Folk mezőnygóljával megnyerte a csapat 30-27-re. Nem biztos, hogy túl jó előjel a Ravens elleni mérkőzés előtt, ha a csapat a liga leggyengébb csapatával szoros mérkőzést játszik, még ha az egy csoportellenfél is.

A két csapat tavaly is Sunday Night Football keretein belül csapott össze egymással. A Patriots 8-0-ás mérleggel érkezett az összecsapásra, amit végül 37-20-ra a Ravens nyert meg.

A két csapat összesen 10 alkalommal találkozott egymással az alapszakasz során és 4 alkalommal a rájátszásban. Ezek közt volt 2 AFC döntő is 2011-ben és 2012-ben.

A Patriots mérlege a Ravens ellen az alapszakasz során 8-2, míg a rájátszásban 2-2.

 

A két csapat statisztikái ebben a szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

A Baltimornak már nincs az a félelmetes védelme, ami egykor volt, azonban ez az egység továbbra is erős. A Ravens védőfala Derek Wolfe-al, Brandon Williamssel és Calais Campbellel kiváló. Bár közülük Campbell nem léphet pályára sérülés miatt. Az ő helyét Justin Madubuike veszi majd át. Nagyon jól teremtik meg a lehetőséget a LB-k előtt, amit a LJ Ford, Chris Board, Mailk Harrison és Patrick Queen négyes alkot. Amikor egészséges az egység, mindössze 100 yardot enged az ellenfélnek a földön, ami a 8. legjobb a ligában. A Patriots természetesen megpróbálja majd a futójátékra helyezni a hangsúlyt Damien Harris vezérletével. Harris két remek teljesítményt tudhat maga mögött, azonban a Jets ellen összeszedett egy sérülést. Ha nem lesz játékra kész, a csapat talán aktiválhatja Sony Michelt az IR listáról. Mindenképp szükség lesz a jó futójátékra, ha esélyt akarunk a győzelemre. Cam Newton bevonása is egy opció a csapat számára. Az erős kezdés után, az elmúlt hetekben nem igazán láthattuk az irányítót futkározni.

Előny: Ravens

 

Amikor a Patriots passzol

A Ravens passz elleni védekezése is jól teljesít. Mindössze 223 yardot engednek mérkőzésenként az ellenfélnek, ami a 10. legjobb a ligában. A passzkísérletenként megtett yard még ennél is jobb, 5.8 yardos átlaggal a 2. legjobb. A csapat két kezdő CB-je Jimmy Smith és Marcus Peters, akikhez általában Marlon Humphrey csatlakozik harmadikként, azonban ő kihagyta a Colts elleni mérkőzést COVID-19 miatt. Ő valószínűleg visszatérhet a Patriots ellen. Ez az egység valószínűleg kordában tudja majd tartani a Patriots nem túl ütős elkapó egységét. Az utóbbi két hétben egyértelműen Jakobi Meyers a csapat első számú célpontja, hozzá csatlakozik Damiere Byrd. N'Keal Harris agyrázkódás miatt kihagyta az előző két mérkőzést, Julian Edelman pedig sérültlistára került. Meyers múlt héten 12 elkapásból 169 yardot szerzett. Hogy tovább nehezítsük a dolgokat, a Ravens passzsiettetése jól dolgozik idén is. A csapat összesen 24 sacknél jár és nemrég megszerezték Yannick Ngakouet a Vikingstől.

Előny: Ravens

 

Amikor a Ravens fut

Nincs sok csapat a ligában akik ellen a Ravens futójátéka gyengébbnek tűnik az ellenfél védelménél. A Patriots szenvedő Front7-je pedig biztos nem ezek egyike. Ugyan a Ravens futójátéka visszaesett a tavalyi évhez képest, azonban még így is a liga legjobbja 170 yardos meccsenkénti átlaggal. Minden Lamar Jacksonnel kezdődik, aki továbbra is a lábácal jelenti az igazi veszélyt az ellenfelekre. Idén már 469 futott yardnál jár és 5.9 yardos átlaggal fut. Mark Ingram egy bokasérüléssel küzd, ami miatt nem lépett pályára az előző két fordulóban és most is kérdéses a játéka. Hiányában Gus Edwards és JK Dobbis osztozik a lehetőségen. Mindeközben a Patriots legjobb futás elleni védője, Lawrence Guy, több sérlüléssel is küzd egyszerre. Ja'Whaun Bentley, a csapat egyetlen igazi LB-je is sérüléssel küszködik és ki is hagyta a Jets elleni mérkőzést. A mérkőzésenként 135 yardot enged az ellenfeleknek, ami a 8. legrosszabb a ligában. Ez sem fog javulni a Ravens read-option futójátéka ellen.

Előny: Ravens

 

Amikor a Ravens passzol

Jackson akármennyire is robbanékony és jól teljesít a futójátékban, passzjátékban továbbra is rengeteget kellene fejlődnie. A passzainak mindössze a 63%-a végződik elkapással, ami nagy visszaesés a tavalyi 66%-hoz képest. Eddig mindössze 1513 yardot, 12 TD-t és 4 INT-et dobott a szezonban, ami jócskán elmarad a tavalyi teljesítményéhez képest. Marquise Brown, Mark Andrews és Willie Snead a 3 kedcenc célpontja. Nem egy rossz egység ez, azonban a Patriots védőinek le kell tudnia védekezni őket, még ha Stephon Gilmore ismételten nem léphet pályára térdsérülése miatt. A gondod a Patriots részéről az fogja jelenteni, hogy egyértelmű passzszituációba kényszerítse Jacksont és a Ravenst, ugyanis az ilyen szituációk a legnagyobb gyengeségei neki. Jacksont már 21-szer sackelték a szezonban, ezek közül sokat akkor kapott, amikor próbálta megnyújtani a játékot, hogy megtalálja a szabad elkapókat. A támadófalból hiányozni fog az All-Pro LT, Ronnie Stanley, aki sérülés miatt kihagyja a szezon további részét. Ennek ellenére a Ravens támadófala képes lehet tiszta zsebet biztosítani Jackosnnak, mivel a Patriots nem remekel idén az irányító siettetésében.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka
LB Ja'Whaun Bentley - ágyék
S Terrance Brooke - betegség
LB Shilique Calhoun - térd
S Cody Davis - vádli
DB Kyle Dugger - boka
K Nick Folk - hát
CB Stephon Gilmore - térd
DL Lawrence Guy - váll, könyök, térd
RB Damien Harris - boka, mellkas
WR N'Keal Harry - agyrázkódás
TE Ryan Izzo - combhajlító
CB Jonathan Jones - betegség
OG Shaq Mason - vádli
DE John Simon - könyök
OG Joe Thuney - boka
DE Deatrich Wise Jr - térd, kéz
OT Isaiah Wynn - boka

A Ravensnél nem lép pályára DE Calais Campbell és CB Jimmy Smith játéka is erősen kérdéses-

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Ahogy az nfl.com fogalmaz: nightmare matchup. Nehéz ezzel vitatkozni, bár remélem nem lesz olyan sima, hogy a negyedik negyedben RGIII játsszon.

Muszáj lenne jól kezdeni és elbizonytalanítani őket, most tényleg kell az extra elöl-hátul. Ha gyorsan átszaladnak rajtunk kétszer vége is lehet a meccsnek nagyon korán.

Szóval ezt a forgatókönyvet végül kizárva egy 14-0-ás első negyed után 28-27-re nyerünk optimális esetben az okfejtésem nyomán :)

 

Tegyük meg, amit tudunk - itt nekem ennyi az elvárás. A Ravens egy JÓ és KOMPAKT és főleg LÉTEZŐ csapat, na, ilyen nekünk nincs. A héten éppen elérhető játékosokból álló random tömegnek kell felvenni a küzdelmet egy csapásmérő eszközzel - hát ne legyen vérengzés és főleg ne sérüljön meg tovább senki, itt nem érdemes. Nem velük szemben kell mindent beleadni, a mostani állapotunkban ez se lenne túl sokra elég, inkább figyeljünk a biztonságra, és pláne lehet próbálgatni bármit.

Nem lesz vidám meccs, de mi itt leszünk hajnalban is. Megint. Még mindig, naná. GOOO PATS!!!

“Ne sérüljön meg senki, itt nem érdemes”

Persze, ne sérüljön meg senki, de szerinted a szezon melyik szakaszára tartalékoljunk?

”Nem velük szemben kell mindent beleadni”

Nem? Akkor mikor, ki ellen? Mit kellene próbálgatni?

Nem 7-1 van vagy 0-8. Bár ezek a kijelentések nettó butaságok az NFL szezon bármely szakaszában, akárhogy nézem. 3-5 van és egy csapat amely szeretne nyerni - és életben maradni, még ha itt sokan marhára tudják, hogy a szezon kuka meg el van engedve-, főleg ebben az elmúlt 8-10 évben nagyra nőtt rivalizálásban, ráadásul végtelenül lesajnálva. 

 

Fiúk! Irigylem a pesszimizmusotokat! Pedig nyerünk és pont!

Válasz anti.pass üzenetére

Ráadásul simán. 

(Kár, hogy a 2:20-as kezdés miatt kihagyom.)

Az erősségük pont jó a gyengeségünk ellen, az ilyen meccseket nem igazán szoktuk megnyerni. Nem hiszem, hogy ebben a szezonban meg fog oldódni a futás elleni védekezésünk, szóval az ilyen csapatok ellen csak akkor nyerhetünk ha a támadóink nagyon extrát hoznak.

Logikusan végiggondoltam és csak mi nyerhetünk. Tavaly mi voltunk az esélyesek és vesztettünk. Most ők a favoritok, tehát veszítenek. Vagy esetleg mi nyerünk!

Hát... nem kell semmi extra, csak égetni az órát futással (a Ravens is ezt fogja), minden labdabirtoklásból pontot csinálni (gyerekjáték), nem hagyni gyorsan elhúzni a Ravens-t és belehajszolni őket 1-2 labdavesztésbe (ez még akár össze is jöhet). Bevállalósan kell játszani támadó oldalon (büntetések nélkül), és tartani a Ravens-el a lépést. Ha nincs sokat náluk a labda, nem tudnak sok pontot szerezni, egy ki-ki meccsen meg bármi lehet. 

Nem számítok sok punt-ra a mérkőzésen a Ravens oldaláról, szerintem majdnem mindig pontokat fognak szerezni. Ezt a mérkőzést az offense tudja csak megnyerni nekünk, azzal, hogy lépést tartanak a Ravens-el,  a defense nem lesz képes meccsben tartani a csapatot.  

Jó hír hogy a Tarr-nal is van már aréna 4!!!!

Szóval mostantol nem kell streamen nézni az ilyen meccseinket amit amúgy adtak. 

Ennek örömére remélem jó meccset játszunk. 

Go Patriots! Forever!