Beharangozó 11. hét: Patriots @ Texans

Kép
PatsTexans

A New England Patriots (4-5) két győztes mérkőzés után a Houston Texans (2-7) otthonában lép pályára azért, hogy 50%-ra javítsa mutatóját. A Ravens ellen már hatékonyan futballozott a Patriots, most az eddig szintén a vártnál gyengébben szereplő texasi csapat ellen kellene begyűjteni a győzelmet. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 19:00-kor kezdődik.

A két csapat sorozatban hatodik alkalommal találkozik az alapszakaszban, az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is Houstonban. Akkor a SNF keretein belül csapott össze a két együttes december 1-én, és a mérkőzés nagy részében jobban játszó Texans 28-22-re győzött. Az elmúlt öt egymás elleni mérkőzésükön 4-1-es mutatót tudhat magáénak a foxboroughi együttes. Összességében 12 mérkőzésükön 10-2-es mutatóval rendelkezik a Patriots (8-2 az alapszakaszban, 2-0 a rájátszásban), Houstonban is pozitív a Patriots mérlege (3-2).

A két csapat statisztikái ebben a szezonban

PatsTexans

Amikor a Patriots fut

Vannak olyan mérkőzések, amikor az ideális gameplan összeállítása több időt vehet igénybe - alapjaiban véve ez a mérkőzés különböző. A Patriots futójátéka remekül működik a fizikálisan jó támadófallal, a másodéves Damien Harris eddig nagyszerűen szerepel, új életet lehelt a futójátékba, a Ravens ellen már a harmadik 100+ yardos mérkőzését teljesítette. A Patriots a ligában harmadik a meccsenkénti futott yardokat tekintve (161,1), míg a Texans konkrétan ligautolsó meccsenként 167,4 yardot engedett átlagosan az ellenfeleknek. Tökéletesen mutatja a hazaiak védelmének gyenge pontját az a tény, miszerint múlthéten a Cleveland Browns a saját három yardos vonaláról pörgette le az utolsó öt percet Kareem Hunt és Nick Chubb futásaival. Harrisre ismét nagy szerep hárulhat, mellette ki kell emelni Rex Burkheadet is, aki a futásai mellett az elkapásokkal szerezhet yardokat a Patriotsnak.

Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol

A Texans passz elleni védekezése sem sokkal jobb, passzonként átlagosan 7,35 yardot engednek az ellenfélnek, ami ligaszinten a 26. helyre elég. A meccsenkénti engedett passzolt yardokban valamivel jobbak (241,7 yard, 18. a ligában), de ez inkább abból fakadhat, hogy az ellenfelek főleg futásokkal operálnak ellenük. A két kezdő cornerbackjük Bradley Roby és Vernon Hargreaves, a két kezdő safety pedig Justin Reid és Eric Murray. Lonnie Johnson és Michael Thomas szokott még pályára lépni extra DB-ként - utóbbi ezúttal biztosan hiányozni fog sérülés miatt - de ők is szenvednek, főleg a pass rush hiánya miatt. Mindössze két interceptionje van a hazaiaknak idén. A Patriots a passzjátékra sokkal inkább kiegészítő elemként tekint, ráadásul az elmúlt meccseken Cam Newton is sokkal jobban vigyázott a labdára, mint előtte. Rendre megtalálja Meyerst és Burkheadet rövid, illetve középtávoli passzokkal, ebben főleg előbbinek van nagy szerepe. Bár az ellenfélnél két jó pass rusher is található J.J. Watt (4 sack) és Whitney Mercilus (3 sack) személyében, de egyikőjük sem tud konstans jó teljesítményt nyújtani. Valószínűleg nem a levegőben fogja eldönteni a Patriots támadósora ezt a mérkőzést, de a futójáték mellett a passzjátékra is szükség lesz vasárnap.

Előny: Patriots

Amikor a Texans fut

Ez az a párharc, ahol mindkét csapat gyengén teljesít, a hazaiak 31. az NFL-ben a futott yardokat tekintve (87,9), míg a Patriots 24. az engedett yardoknál (129,2). David Johnson sérülése után Duke Johnson lett a Houston elsőszámú futója, de ő sokkal inkább a passzjátéknál hasznos, futásonként mindössze 3 yardot átlagol. A Texans ráadásul sokszor játszik hátrányból, ami azt is jelenti, hogy inkább passzokkal kell előrehaladnia a támadósornak. A Patriots védelme a mutatók ellenére az elmúlt két héten már sokat javult a futott yardokat tekintve, a Jets és a Ravens ellen is limitálni tudták az ellenfelüket a földön. A Lawrence Guy-Carl Davis duó remekül működött a védőfal közepén, Terez Hall is jól szállt be a sérült Ja'Whaun Bentley helyén. A Patriots front7-je jó eséllyel tudja majd megállítani a Texans futásait is.

Előny: Patriots

Amikor a Texans passzol

A Texansnak egy igazán komoly fegyvere van a támadósorban: Deshaun Watson. A 2-7-es mutató ellenére Watson jól játszik, az ő jelenléte minden héten megadja az esélyét annak, hogy győztesen hagyják el a pályát. Idén 18 touchdownja mellé mindösszesen 5 interception társul, valamint 107-es passer rating, 68%-os pontossággal. Will Fuller és Brandin Cooks személyében két veszélyes célpontja is van a hazaiaknak, akik főleg a mélységi labdáknál a sebességükkel okozhatnak gondot a Patriots secondaryjének. Ketten együtt 9 touchdownnál tartanak már idén. Watson a passzai mellett futott yardokban is kiemelkedő, futásonként átlagosan 5 yardot szerez a csapatának. A Patriots secondaryjére a leginkább jellemző jelző az inkonzisztens. Stephon Gilmore sérülésével J.C. Jackson lett az elsőszámú cornerback, aki vezeti a ligát interceptionökben, ellenben néhány nagy játékot is csináltak már mellette. Az elmúlt héten Lamar Jackson passzai is többnyire ültek az esős foxboroughi estén, ezen javíthat majd Gilmore, aki minden bizonnyal ismét játszani fog. A Texans többnyire három elkapóval áll fel: a két szélen Fuller és Cooks, míg a slotból Randall Cobb okozhat majd kellemetlenséget a vendégeknek. Hozzájuk társul még Duke Johnson, aki a backfieldről indulva lehet veszélyes. A Texans támadófala nem tartozik a liga elitjébe - ráadásul Laremy Tunsil limitáltan edzett a héten - de a Patriots pass rushja sem tartozik a legjobbak közé. A hazaiakban megvan a lehetőség, hogy pontokat szerezzenek, de ez nagyrészt Watsontól függ.

Előny: Texans

Speciális egység

Nagyjából a special teamben egyenlő a két csapat teljesítménye, Ka'imi Fairbairnnek három elhibázott mezőnygólja van idén, míg Nick Folk öt hét után a Ravens ellen először hibázott el rúgást. Jake Bailey puntjai nagyon rendben vannak. A visszahordások tekintetében egyik csapat sem kiemelkedő, a Houston ráadásul megvált visszahordójától DeAndre Cartertől, így valószínűleg C.J. Prosise és Will Fuller lesznek a visszahordók, míg a Patriots erre Gunner Olszewskit használja.

Előny: Patriots

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka
LB Ja'Whaun Bentley - ágyék
DL Adam Butler - váll
K Nick Folk - hát
CB Stephon Gilmore - térd
DL Lawrence Guy - váll, könyök és térd
LB Terez Hall - váll
RB Damien Harris - boka és mellkas
WR N'Keal Harry - váll
TE Ryan Izzo - combhajlító, kéz
G Shaq Mason - vádli
DE John Simon - könyök
WR/ST Matthew Slater - térd
G Joe Thuney - boka
DE Deatrich Wise - kéz és térd
T Isaiah Wynn - boka

A Texansnál a safety Michael Thomas egy vállsérülés miatt nem lép pályára, továbbá hét játékos játéka kérdéses.

Forrás: Patriots.com - Game Preview Injury Report

Hozzászólás

Most vagy soha, ha akarunk még valamit... Illetve lehet aggódva figyelni, amit korábban sose tettem, a konkurenciát. (Ravens, Raiders, Miami stb...) Így izgalmas... Go Pats! :-)

Elnézve az AFC konferenciában a WC helyekért való tülekedést, innentől legjobb esetben is 7 "most vagy soha" meccsünk lesz :)

Fuss, Forest! Fuss!

Michel aktiválva, Rivers és Froholdt pedig elküldve, Terez Hall jön fel a PS-ből valszeg arra az egy helyre.

Kicsit szomorú, hogy elpasszoltunk/el kellett passzolnunk? egy 3. és egy 4. körös pick szerzeményt, de hát ez van. Kiváncsi vagyok, mi lesz Velük a waiver-en. Hall-nak nagyon drukkolok, szerintem irtózatos akaraterővel küzd, hogy minél jobb MLB legyen.

Egyrészt igen, szomorú. Másrészt viszont a legnagyobb marhaság valakit csak és kizárólag az egykori drafthelye miatt megtartani. Rivers sajnos vagy sérült volt vagy alig jutott lehetőséghez, Froholdt meg gyenge volt ha pályára került (pedig a TC-ben voltak biztató hírek vele kapcsolatban).

Hát már a draftkor (2019 nem volt túl régen)  valami sérüléssel bajlódott azt hiszem. Viszont a tehetségével elvileg nem volt gond. Mint OT beforgatható OG szerepre is, már ha egészséges. Talán ez lehet ami segíthet neki... De szerintem ha a jövő preseasont is sérüléssel kezdi akkor repülni fog.

Optimista szoktam lenni, de most kicsit félek! Győzni fogunk, de bármilyen hihetetlen, biztosabb voltam a Ravens elleni győzelembe. Viszont ez kötelező győzelemnek kellene lenni, ezért a félelmem. Bízom abban, hogy szétfutjuk őket.

Butler és Taylor vasárnap inaktív. Butler amióta Nálunk van eddig egy meccset se hagyott ki 57+7PO=64!!!, respekt. Taylor Michel miatt out. 

Taylor az előző hetekben se nagyon tudott pályára kerülni, de sokat elárul róla, hogy ennek ellenére rosteren van. Év végén White és Burkhead szerződése is lejár, szvsz maximum az egyikük marad, akkor pedig Taylor lehet az új change of pace backünk, ezért nem is próbáljuk őt visszacsempészni a PS-be.

A mai meccsre WR D. Moncrief jön fel a PS-ből! 

Nem igaz,hogy egy Texanstól  is ki tudunk kapni.....Még csak megijeszteni sem tudták Watsont....

Pedig Newton jól játszott,de a védelem csak a futást tudta eliminálni.