Pro Bowl

Kép
nfl

Idén a csapatból 3 játékos került be a Pro Bowl választottjai közé, Jake Bailey (punter), Stephon Gilmore (CB) és Matthew Slater a speciális egység kapitánya. A COVID helyzet miatt a Pro Bowl idén nem egy gálameccs formájában kerül megrendezésre, hanem egy egész hetes virtuális rendezvény lesz. Az eseményen a tervek szerint celebek, NFL legendák és aktív játékosok küzdenek meg a Madden aktuális kiadásában (NFL 21). Eredetileg a meccs január 31-én lett volna Las Vegas külsőn a Raiders stadionjában (Allegiant Stadium), de ez elmarad, ám kárpótlásként a 2022-es meccset itt fogják megrendezni.

Mindhárman megérdemlik, hogy egy kicsit ünnepeljük őket, ha már a szezonban olyan sok okunk nincs ünnepelni. Megjegyzés: Én főleg azért szeretem az amerikai major sportokat, mert a szabályrendszerük szinte kizárja annak a lehetőségét, hogy 1-1 csapat hosszú éveken keresztül domináljon. És pont emiatt volt szinte hihetetlen ez a majd két évtized, amelyben a Patriots 6 bajnoki címet szerzett és dominálta a csoportját, valamint a főcsoportját is. Az ilyen évek, mint az idei (ráadásul a COVID helyzettel súlyosbítva) természetesek és arra jók, hogy a divatszurkolókat kirostálja.

Jake Bailey

A másodéves punternek ez az első Pro Bowl jelölése. Igazán megérdemli, mert pillanatnyilag vezeti az NFL-t a puntok nettó hosszát tekintve és az AFC-t is vezeti a 20 yardos vonalon belülre rúgott puntok számát figyelembe véve. A speciális csapatot dicséri az is, hogy összesen 46 yardnyi visszahordást értek el az ellenfelek a puntjait követően, amivel 2. az NFL-ben. A csapat rekordja még 2007-ből 75 engedett yard a puntok után, ami könnyen megdőlhet idén. Ő végzi el a kickoffokat is és ő tartja a labdát az extra pontok és a mezőnygól kísérleteknél. A jelölésével ő a második Patriots punter aki kiérdemli a Pro Bowl meghívást. Az első Rich Camarillo volt még 1983-ban.

Stephon Gilmore

Gilmorenak ez a negyedik Pro Bowlja, ebből az utóbbi három a Patriots színeiben. A kilencedik éves veterán CB idén 11 meccsen játszott és 37 szerelés, 1 interception, 3 kivédekezett passz és egy kikényszerített fumble a teljesítménye. Tavaly ő volt az év védője és akkor 20 kivédekezett passz és 6 interception volt a neve mellett.

Matthew Slater

A csapat egyik nagy „öregje”, akinek ez már a kilencedik Pro Bowlja a speciális csapat játékosaként, amellyel növelte előnyét az NFL rekordok könyvében. (Steve Tasker a második 7-el) Ezzel a kilenc jelöléssel a franchise történetében utolérte John Hannaht, csak Tom Brady van előttük 14-el. 2008-ban kezdett a csapatnál, mint 5. körös kiválasztott és 2011-ben választották meg a társai a speciális csapat csapatkapitányának. Abban az évben kapta az első Pro Bowl kiválasztását és azóta ez csak 2018-ban nem sikerült neki.

Örüljünk a játékosokkal együtt annak, hogy beválasztották őket a Pro Bowl keretbe és jó szurkolást a szezon hátralévő meccsein!

Forrás: patriots.com

Hozzászólás

Azt gondolom, szinte természetes, hogy idén a speciális csapat egység adja a pro bowler-eink “zömét”, máshol már leírtam, véleményem szerint Folk is megérdemelte volna.

Kicsit másként érzek Gilmore esetében, mert szerintem ott inkább a neve sorolta be a kiválasztottak közé, bár - talán Hopi szúrta be több alkalommal - a Gilmore-t ért kritikákat a számok többnyire kevéssé támasztották alá. Ezzel együtt kiemelkedő éve azért nem volt. Persze ettől még örülök a beválasztásának, de szerintem a védelemben voltak kimagaslóbb teljesítmények. Az is igaz ugyanakkor, hogy jó “Pecces” módon nem annyira az egyéni teljesítmények domináltak, mint a csapatmunka és a tervszerű kivitelezés.

A számok nem támasztják alá? Gilmore PFF értékelése az előző szezonban 82,8 volt, ebben a szezonban pedig 61. Ennél nagyobb visszaesés túl sok nem lehetett ebben a szezonban, 2013-ban volt utoljára ennyire gyenge szezonja. Abszolút a neve miatt jutott be, ezen nincs is mit vitatkozni, a teljesítménye a közepest is alig érte el.

A PFF értékelése nem tudom, mitől csökkent, de a coverage statjai teljesen rendben voltak. Nem volt annyira shutdown, mint tavaly, de simán pro bowl szezonja volt.

Akkor nézd meg mondjuk Gilmore mellett Xavien Howard statjait és látni fogod milyen egy pro bowler szezon és milyen egy közepes amilyen Gilmore-é.

Howard olyan statokat hozott, amikkel simán lehetne az év védője, de ettől még Gilmore szezonja messze  nem közepes. Ezek voltak a coverage statjai idén: 34 target, 15 elkapás, 211 yard, 1 TD, 1 INT, 3 PBU, meccsenként 19 yard, 62,25-ös passer rating. Ezek egyértelműen pro bowler számok, bizonyos statisztikákban pedig még jobb is, mint az előző évben.

 

Ne fukarkodjál! A többieket is Én vittem be! 24 órán át nem ettem, nem ittam, nem aludtam csak szavaztam, szavaztam. JC-t és Folk-ot is be akartam vinni, de néhány szavazat hiányzott, lehet hogy a Tied is? :D :D :D

"A csapat rekordja még 2007-ből 75 engedett yard a puntok után" - az a csapat nem nagyon puntolt, úgyhogy így még nagyobb eredmény. Illetve, ki gondolta volna, hogy lesz valami stat, amiben az idei csapat túlszárnyalja a perfect season-t? :)