Jimmy Garoppolo a Patriots legjobb opciója jövőre?

Kép
JG

Most minden szempár a csapatra szegeződik, hogy ki lesz “A(!) következő srác” a New England Patriotsban. Ryan Fitzpatrick kikerült a szabadügynökcpiacra, úgy mint Jacoby Brissett, Andy Dalton, Jameis Winston és Mitch Trubisky is. Talán Marcus Mariota elérhető csere útján. De az előbbi csoportnál magasabb szintet képvisel (ha egészséges!) Jimmy Garoppolo. Vajon ez azt jelenti,hogy ha a Patriots akarja őt, akkor Garoppolo szolgálataiért licitháborúba kell kezdeni más csapatokkal? Vajon a 49ers tényleg el akarja őt cserélni? Ha igen, akkor vajon mit adna fel érte a Patriots?

PÉNZÜGYEK

    Ez az aspektus a legfontosabb. Garoppolo 24.1 millió helyet foglal le 2021-re és 26.4 milliót a következő szezonra, ha 49ers játékosa marad. Azonban a szerződése át lett alakítva, így ha a 49ers kivágja vagy elcseréli őt, akkor a csapata 23.6 milliót tud felszabadítani a fizetési sapkából. Ez jelentős összeg, hiszen ha elcserélik a csapattól, akkor megnégyszereznék egy év alatt a rendelkezésükre álló szabad helyet a fizetési sapka alatt.
    Ez jelent valamit a Patriots szemszögéből?Természetesen igen. Garoppolo alapfizetése beleszámítana a fizetési sapkába, ahogyan a többi meccsenkénti bónusza is. De Bill Belichick azon kevesek egyike a csapatvezetők közül, aki Garoppolo fizetését kezelni tudják a fizetési sapkában a rendelkezésre álló jelentős összeg miatt.
    Vajon más irányítóhiányban szenvedő csapatnak van elég helye Garoppolo megszerzésére? Az Indianapolis Coltsnak és a Washington Football Teamnek van.
Azt azért jegyezzük meg, hogy a csapatnak az irányító megszerzése után van lehetősége arra, hogy újrastruktúrálja a játékos szerződését annak érdekében, hogy a fizetési sapkából más összeget foglaljon el. Úgy állunk most, hogy neki két éve van vissza a szerződéséből, az alapfizetése pedig 2022-re 24.2 millió lenne. Viszont nincsen garantált tartalom a szerződésében a következő szezonokra.

MEGVALÓSÍTHATÓ?

Először feltételezzük azt, hogy Garoppolo elérhető! Emellett mennyi helyett vinne el a sapkából és mennyi lenne az ára? 
    Az árát egyrészt meghatározza más csapatok érdeklődése is és a szándék komolysága, hogy mennyire akarja őt a csapat. Ha úgy gondolja a Colts, hogy az irányító megszerzésével igazi versenyképes csapattá válnak, akkor ők valószínűleg keményen fognak licitálni a játékosra és meg fogják fizetni az árát.
    Talán a Washington ha azt érzi, hogy van esélye megnyerni egy stabil, de nem top irányítóval a csoportját, akkor dönthetnek úgy, hogy ők is hajlandóak kemény árat fizetni Garoppoloért.
    Ha eltekintünk a csapatok igényeitől, akkor Garoppolo ára alapvetően nem lehetne túl magas. Összesen 23 mérkőzést hagyott ki a 49ersben az utóbbi három évben. Amikor végig tudna játszani a teljesen szezont, akkor viszont 2019-ben Super Bowl-ba jutott a csapatával. Arról sem feledkezzünk meg, hogy a következő szezon közepén fogja betölteni a 30-at!
    Ha megnézzük az elmúlt időszak cseréit, akkor láthatjuk, hogy a “besült” kezdőirányítók csereértéke valahol a 3. vagy 4. kör körül mozog. Ryan Tannehill elcserélése során egy 4. körös választás és egy késői kör cserélt gazdát. Teddy Bridgewater és egy 6. kör érkezett a Sainthez, akik cserébe egy 3. kört küldtek cserébe a Jetsnek.
    Garoppolo minden valószínűség szerint közel olyan kaliberű irányító, mint amilyen a Alex Smith volt 2017-ben. Smith, aki három pro bowl jelölést kapott Chiefs játékosként, 2018-ban 3. körért és egy kezdő védő játékosért került át a Washingtonba. 
    Ezek alapján kijelenthetjük,hogy megvalósítható csere a Patriots számára. Egy harmadik kör azért, hogy Garoppolo újra a Patriotsban lépjen pályára? Nem lenne probléma. Csak sajnos felmerül annak a lehetősége, hogy más csapat növelni fogja az árat.
    Ahogy már fentebb is írtam, ehhez az kell, hogy Garoppolo elérhető legyen. Mert a Ninersnek még mindig nagyon tehetséges csapata van és az egyik legjobb támadóelme hívja a játékokat. Számukra még mindig nyitva áll az ajtó, hogy megnyerjék a bajnokságot és csak azért, hogy helyett csináljanak a sapkában, nem biztos hogy elcserélik a jelenlegi kezdőirányítójukat. 
    Deshaun Watson?Vagy Kyle Shanahan kedvence Kirk Cousins? Garoppoloért áldozni kivánó csapatok abban reménykedhetnek, hogy a 49ersnél köt ki egy hasonló játékos - vagy felcserélnek a drafton egy irányítóért- így az irányító elérhetővé válik számukra.

TUD JÁTSZANI?

Garoppolo körülbelül átlagos szintű irányítónak számít Shanahan kezei alatt, ami aggodalomra adhat okot vele kapcsolatban. Shanahan sémája és játékhívása átlag alatti irányítókból is eredményes játékosokat faragott. Jelentős playaction hívással megtámogatva, az elmúlt évek során eddig minden irányítójából top15-ös játékost faragott a passzolt yard/passz próbálkozás mutató tekintetében. Matt Schaub Houstonban 2008-ban második, 2009-ben a harmadik volt ebben a mutatóban. 2011-ben a Washingtonban Donovan McNabb 15. és Rex Grossmann 14. volt. Brian Hoyer 2014-ben a 8. a Cleveland színeiben. Shanahan rendszere ideiglenesen szupersztárt csinált Robert Griffin III-ból és Matt Ryanből (2016-os MVP)
Ebben a szezonban Garoppolo a sérülése előtt az egyik “legrövidebbet” passzoló irányító volt a ligában a 6.4-es mutatójával. Nála kisebb mutatót Smith (5.2), Drew Brees (5.9) és Nick Mullens (6.3) produkált. Irányítómutató tekintetében a 24. helyen végzett (92.4). Viszont a sikeres passzok mutatójával a mezőny jobbik felébe tartozott, ami 67,1% volt.
Az előző szezonban Garoppolo a 23. volt a sikeresen passzolt yard/passz mutatóban és a mutató 6.1. Ez mindenkinél rövidebb volt, csak Brees, Teddy Bridgewater ls Derek Carr passzol kisebb mutatóval. Garoppolo passzainak több, mint 70%-át dobta meg sikeresen 2019-ben és ezzel a 6. legjobb volt a ligában. De a Super Bowl menetelés során a passzolt yard/passz és a yard/játék mutatók azt mutatják, hogy ő inkább gamemanager irányító egy gondosan összeállított támadósorban, ahol olyan játékosok szerepeltek, akik az elkapás után tudtak még hosszabbítani az adott játékon.
Mi van ha a Patriotsnak olyan irányítót keres, aki tudja menedzselni a játékot, végre tudja hajtani a passzokat és ezzel időt tud nyerni addig, amíg meg találják a franchise következő arcát? Akkor Garoppolo a megfelelő választás. Ha viszont olyan játékost keresnek, aki köré épített tehetségeket képes felhúzni, akkor nem ő megfelelő választás, mert San Franciscoban nem bizonyította, hogy erre képes lenne. Az is sokatmondó, hogy a játékos szerződése úgy lett megírva, hogy az elmúlt naptári(!) év után bármikor nagyobb veszteség nélkül el tudjanak köszönni tőle egy Tom Brady vagy egy Matthew Staffordért cserébe.

HOGYAN ÉPÍTKEZZÜNK KÖRÉ, HOGY MÉGIS JÓL NÉZZEN KI A TELJESÍTMÉNYE?

Mondjuk azt, hogy a Patriots egy cserével megszerzi Garoppolot, és szerződést tudnak kötni a felek egymással. A jelenlegi példánkban vegyünk úgy, hogy az ellenérték egy harmadik körös választás volt és az, hogy a Niners fizetési sapkájából felszabadult 25 millió amivel már 60 millió körül járnak majd.
 Az építkezés körülbelül hasonlóképpen menne végbe, mint ha a csapat Matthew Stafford köré építkezne. Corey Davis (WR) és Jonnu Smith (TE) elérhető célpontok, az érkezésükkel Garoppolo kapna két nagy termetű játékost. A Patriots vissza tudná igazol James Whiteot és David Andrewst a megmaradó összegből.
    Ezután következne a draft. Ha Garoppolo ellenértéke a 3. körös választási jog, akkor a Patriotsnak az 1. és 2. körös jogojjal olyan játékosokat tudnak húzni, akik alapkövei lehetnek a csapatnak. Ha Stephon Gilmoret elcseréli a csapat, akkor a potenciális ellenértéke egy 2. körös választási jog lehet. Mi (szerk: nbcsports.com) az első körben Patrick Surtaint (CB) választottuk a Patriots számára. A két 2. körös cetlivel rá lehet menni egy offense tacklere (Jackson Carman a Clemson játékosa egy nagy behemót játékos, aki megfelelő lenne a jobb oldalra) és egy elkapóra (Elijah Moore az Ole Miss elkapója kicsit alulméretezett, de hatalmas sebessége van és jó lehetőség lenne vele támadni a pálya hátsó részét slot pozícióból)
    Ha ezeket mind összerakjuk, akkor Garoppolo előtt lesz egy erős támadófal, egy megbízható elkapó futó a rövid passzokra, egy atletikus tight end, egy nagy elkapó külső elkapó Davis személyében, egy dinamikus slot elkapó (Moore) és két “Z” elkapó Jakobi Meyers és Julian Edelman személyében. Ez nem az amilye Garoppolonak volt San Franciscoban, de egy irányítónak aki kevésbbé használja a pálya mélyebb területeit, annak pont olyan játékosokra van szüksége, akik elkapás után megcsinálják a játékokat...erre azért nem lesz rossz a fentebb felsorolt támadósor.

ESÉLYES, HOGY MEGTÖRTÉNIK EZ AZ EGÉSZ?

Addig nincs esély rá, amíg a 49ers nem talál jobb opciót, mint Garoppolo. De ha mégis meglépi az irányító lecserélést a 49ers, egyből az egekbe ugrik a fentebb leírt forgatókönyv megvalósulásának lehetősége.

Forrás: NBC Sports

Fordította: balimate

Hozzászólás

Közben szárnyra kapott a pletyka, hogy Luck fontolgatja, hogy esetleg visszatér. 

Rémlik valami olyasmi, hogy akkor Ő csak a Colts-ba térhetne vissza, mert érvényes szerződése volt még velük amikor visszavonult (vagy ez egy idő után letelik ilyenkor?). Gronk is azt hiszem így lett a Pats-ből a Tampa-ba cserélve amikor egy év után meggondolta magát.

Igen, én is úgy tudom, hogy a Coltsszal van érvényes szerződése, szóval oda térhetne vissza és max tradelhetnék :)

Jogos a mosoly a mondatod végén, ha mégis visszajön nincs az a helyzet amiben tradelnék szerintem. Nem tudok olyan haverról akihez Ő annyira ragaszkodna, nem úgy mint Gronk.

Az én forgatókönyvem: leigazoljuk Fitzmagic-et bridge QB-nak (és így összejön neki a teljes AFC East), a drafton pedig Bill hátra cserél (mert azt szereti igazán) 10-12 helyet és ott elhozza Mac Jones-t. A QB pozíció így rövid és hosszú távon is megoldva (talán), a sok maradék pénzt és draft cetlit pedig nagyjából úgy költeném el én is, mint a cikkben.

A jelenlegi helyzetben amikor a csapat szerintem nincs kész még SB run-ra, nem látom mi értelme lenne FA-ról igazolni QB-t és a következő években kifizetni egy átlagos (akik jelenleg elérhetőek még átlagosnak sem mondanám) QB-nak 100-150 millió dollárt? Építeni kellene a csapatot -akár a QB-n megspórolt pénzből is hosszútávra szerződni pár minőségi játékossal- és hozni a draftról irányítót. Pénzügyi szempontból hatalmas könnyebbség egy csapatnak ha újonc irányítóval tud játszani pár évet ,a Pats-nál nagyon sokáig nem volt ilyen :-).

Egy sokkal jobb kerettel rendelkező csapattal is megbukott, de persze azért próbáljuk meg. Pénz és időpazarláshoz tökéletes. 👍👍👍

Nekem nem tetszik ez az nbc-s spekuláció! Tele van a bekezdéseinek többsége ha-val (12-t számoltam meg!), ráadásul Nálunk nem Kyle Shanahan a HC, és a drafton/FA-n sem az az első - szerintem, - hogy az irányítónak szerezzünk 4-5 játékost, miközben a DL szita a futás ellen. JG-vel semmi bajom, ha egészséges és megfelelően használják egy top 15 körüli QB, de mindössze az szól mellette, hogy ismeri a rendszerünket, ugyanakkor sérülékenynek tűnik és - azzal viszont egyetértek  - egy gamemanager csupán, aki játszott már annyi meccset kezdőként (35) 3 szezonban, hogy az utóbbi két dolog egyértelmű legyen. Nem igazán hiszem, hogyha kivágja a 49ers "egekbe ugrik" ezen "forgatókönyv" teljes megvalósulása, ennyi "ha" ritkán pipálható ki. Persze tévedhetek!

Nem akarom minden áron JG-t vissza, de a védelmében legyen mondva, hogy TB is ilyen gamemanager QB volt az első szezonjaiban (csak Ő nem sérült le rendszeresen).

Drága és folyamatosan sérült, részemről inkább nem.

Túl sok a HA...

DE!

Jimmy a mi kutyánk kölyke, BB választotta ki a draftról, ergo látott benne valamit. Amennyiben az elmúlt húsz év kapcsán eltekintünk attól, hogy BB vagy TB érdeme volt a siker, ki mit kezd a másik nélkül, kinek nagyobb a ....., akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy az edzőnk 20 évvel ezelőtt világsztárt csinált az egyetemen még a kezdő irányító cseréjének a cseréjének a cseréjének a cseréjéből. Abból a nyakiglág, beesett mellű, sörösüveg vállú gyerekből...

JG elcserélésekor ment a vita, hogy ki mit szeretett volna. Gondoljunk JG-re úgy, mint a világgá ment legkisebb fiúra, aki ha hazatér, átveszi a trónt. BB mester majd beviheti Jimmyt a leghátsó szertárba és feltuningolhatja, mint Ser Gregor Clegane-t Qyburn mester...

A sérüléseket, törékenységet érdemes lenne olyan szempontból is megvizsgálni, hogy mennyire tudták Frisco-ban megvédeni Jimmyt.

Gondoltam, írok valamit, de te tűpontosan megfogalmaztad azt, amit én is gondolok. :-)

Rövidebben: Bill JG-t akarta és így is lesz.

Tudod BB nem Qyburn, Ő csapatépítő. Draftolt/választott már jó néhány QB-t TB óta a draftról, (Ld. Cassel, Mallett, Brissett, Ethling, Stidham, de még Hoyer is az övé.) de egyelőre több az inkább sikertelen, mint a sikeres játékos köztük, bár a Cassel-évben 11-5 TB nélkül elgondolkoztató, több szempontból.

A JG trade idején, mivel az öreg váltást akart, Jimmy volt a soros, a QB2. Úgy vélem remélt Tőle legalább egy Cassel-évet vagy kicsit jobbat, átmenet talán megoldva, gondolta. Aztán mostanra látta milyen lett/mire vitte az elmúlt években. Kérdés, kell-e Neki így is, viszonylag drágán és többnyire sérülten, vagy egyelőre másra kell a pénz...

Persze, persze...

De azért mekkora lenne, ha BB-ben felbluggyanna, hogy TB mit ért el idén és bütykölne egy olyan irányítót, aki kifejelné bármelyik védőfalembert. Jimmy G-ből kreálna egy Jumbo G-t. 😉🤣

Ja, bilibe lóg a kezem....

Azt gondolom, hogy idén még a tavalyinál is nagyobb kérdés, hogy ki lesz a QB, akivel a csapat szeptemberben kifut a pályára. Pedig tudjuk, mit tettél tavaly nyáron... 😉

Trade útján semmiképp nem kell, ha viszont jön a cut, akkor 2 éves szerződéssel évi max 15 milióért nálam Ő lenne az első számú opció. A második lenne Darnold, de valószínűleg a Jets nem cserélné el hozzánk. A 3. lenne az öreg Fitz 1 évre 8-10 milláért.

 

Természetesen, ha valamelyik QB a drafton a top 4-ből csúszik, akkor a 49ers elé feltradelnék és elhoznám, mindegy, hogy Lance vagy Fields. Jones-ért nem adnék első körös picket.

Minél tovább haladtam a cikkben, úgy erősödött meg bennem az eddigi véleményem: őt nem szeretném. Trade útján meg főleg nem tudnám megérteni.

Mindegy is ki lesz idén az irányító, utána úgyis jön vissza Brady még 5 évre.

OFF: DMC azt nyilatkozta Tom Curran beatwriter-nek, hogy tudomása szerint mindenki visszatér a csapathoz, aki tavaly az opt-out-ot választotta.

Mivel az opt-out játékosok szerződése 1 évet csúszik, természetesen ott vannak a jövő évi roster-en. Legfeljebb arra lehet "fülese", hogy az öregek (Canon, HT, Chung) nem mennek nyugdíjba egyelőre. Hogy bő félév múlva is ott lesznek-e az 53-ban azt DMC sem tudhatja...:)

Én nem látom "jönni" JG-t huszoniksz milláért + pickekért. Maximum, ha cut-olják, akkor kap egy 1 éves CN nagyságrendű (pár milla + némi ösztönző) szerződést.

Ráadásul a 49ers oldalról sem látom a szándékot. Ok, hogy spórolnak, de mit kezdenek a huszoniksz millióval, ha ugyanott vannak, ahol eddig? Mullens RFA, szóval ha őt akarják JG helyett, akkor be kell kínálni neki is egy komolyabb és hosszabb(!) szerződést, szóval egyből eltűnt a pénz nagyobbik része és ezzel be is vállaltak egy nemjobb/nem rosszabb QB-val három szezont. Ráadásul a franc se tudja, hogy jobb-e JG-nél hosszabb távon, mert JG-nek is volt pár fellángolása. Ha ez a kérdés a 49ers részéről aktuálissá válik, akkor ennek jövőre lesz az ideje.

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy miért nem tudták stabilizálni JG jó teljesítményét? JG az oka? Van valami a háttérben? Ez azért fontos szempont a leigazolásánál is.

Úgy tippelem, hogy a 9ers a draftban gondolkozik már. Bíztak Jimmyben, fektettek is bele, de csak ésszel, aminek a következménye, hogy remek pozícióban vannak most vele szemben, és szerintem túl is adnak rajta/kivágják. Nem egy évi 25 milliós qb, és azon már rég túl vagyunk, hogy fiatalnak meg karrierje elején járó game managernek tituláljuk, meg védjük ezzel. Ha bevált franchise irányító polcon lenne akkor nem a kivágása meg az esetleges elcserélése lenne a téma, hanem az új szerződésért kampányolhatna lassan, évi 35-40 M dolláros szinten. Ettől JG szörnyen messze. 

CN forgatókönyv azért nem lesz, mert sok olyan csapat van ahol "ész nélkül" mennek majd a pickek meg a pénzek az irányítókrízisben. Nem kell messzire menni, Stafford-deal, Wentz esetében is 2 első körről indul a licit állítólag. Remélem ilyen hülyeségekben nem szándékozunk részt venni majd, ilyen árakon. 

JG kifejezetten jó QB amikor egészséges. Nem csak a számait kell nézni, hanem azt is, hogy milyen sérülésekkel játszott amikor rontotta a statjait. És sajnos azt kell mondjam, hogy a sérülések gyakorisága miatt van benne a rizikó, nem a játéka miatt. Nagyon meg kell gondolni, hogy egy injury prone játékosnak ad-e, és mennyiért valaki esélyt.

“Kifejezetten jó amikor egészséges”

Egy Shanahan rendszerben, ami azért még kevésbé az ő kvalitásait dícséri. 

Húsz évig mondogatták ezt Brady-re a haterek, csak Shanahan helyett BB rendszerének tulajdonították a sikereit. Egyébként emlékeim szerint JG nem volt kutyaütő addig a másfél meccsig amíg BB rendszerében játszott. Lehet csak ebben a kettőben tud... Bár az nekünk elég mert itt BB rendszere van. Amúgy meg még az sem biztos, hogy egyáltalán eljön a Ninersből, nemhogy pont ide.

Gyerekek, nem kell ide senki más, idén tovább kell építeni a csapatot. STIDHAM kezébe adni a labdát aztán maximum jövőre még jobb csapattal még jobb draft pozicióval még jobb QB -t kell draftolni 😅

Nekem ez nem nagy poén (már ha annak szántad), mert ha nincs komolyabb irányító draft, akkor nálam ez az a B terv amit preferálnék. A CN-Fitzmagic tervektől meg a szőr áll fel a hátamon. Az volna csak az idő- és pénzpocsékolás gazdagon. Talán a Winston dolog még épkézláb ötlet lehet, de a Watson-ARod álmodozásokban nem hiszek, mert az nem BB stílusa (mármint a fizetendő ár kiköhögése). A Wentz-Prescott-Carr vonal meg szerintem még az aktuális csapatuknak sem tiszta, és  bármelyik is lesz a piacon azt túl fogják majd árazni.

Wentz amúgy is egy kalap sza...r, nem is értem ki az a hülye aki még picket is adna érte. Prescottot nem fogja elengedni Jerry bácsi, ott hatalmas nagyot fog szakítani Prescott. Carr cserében túl sok a változó,  nem fog összejönni szerintem, pedíg ő még egy jó opció lenne. Idén vagy draft vagy Stidham, már nem azért mert annyira elájulok tőle az eddigiek alapján, hanem mert olcsó lenne és inkább Ő mint Newton. 

Pedig milyen jó lenne ide Rodgers, láthattuk idén, hogy épkézláb megirányítő nélkül BB sem tud megütőképes egyletet megalkotni. 

Schefter szerint a következő szezonra180-181 millió usd között lesz a fizetési sapka, ha így lesz akkor kicsivel több mint 64m usd-t költhet BB, ebből - az opt outosok közül aki visszatér és a csapatnál marad. 

Jelenleg a spotrac szerint a Pats salary cap - az opt-out-osokkal együtt, hiszen élő szerződésük van jövőre, mert automatikusan csúszott - 51 főre vetítve: $135,9M, a DM-el együtt. (2020 Rollover Cap: $19,57M.)

A spotrac feltételezett $185M Cap Space-e esetén a költhető pénzünk $68,66M lenne, ez, amennyivel kevesebb a space 185-nél, annál kevesebb, azaz Schefter jól számolt. Én kicsit furcsának találnám, ha bármelyik opt-out-os a jelenlegi élő szerződését feljebb akarná srófolni, főleg az így is nagypénzű öregekre gondolok. (HT, Cannon, Chung - 3-an ~$27M-val terhelik a sapkát.)

Topin. 
-Nem ér annyit az öreg. Nem kell feladni a jövőt. A PO számít üzletileg. Nincs benne már. Ezek hangzottak el tőled 2 év távlatából.

Paul.

- Bradyt el kell cserélni. Gronkot is. Belichick meg statisztikák megmondják mi a tuti.

Mindenki más:

-Én kiléptem innen. Remélem BB eltakarodik. Ez beárazta őt. Mentegessétek csak. De okafogyott. A szuper GM beárazta magát. Kár, hogy HC-nak a legjobb de a GM munkájával elgáncsolja magát. Ezek tények a jelen tükrében. 
 

csao.

 

Aki ilyen marhaságokat ír azért nem fogunk sírni.

Nagyon örülök TB és Gronk sikerének.

De ami a legfontosabb, 2021-ben is go Pats.

Részemről maximálisan örülök TB12 illetve Gronk sikerének, természetesen nekik drukkoltam éjszaka, de a Patriots szempontjából idén nem lettünk volna sokkal előrébb ha nálunk maradt volna TB12 illetve Gronk. 

Szerintem Gronk nem is jött volna vissza, mert a Pats még kettejükkel sem lett volna a közelében sem a mostani Tampa-nak, úgy meg nem érte volna meg neki kockáztatni.

Én töröltem a kommented, remélem nem kell megmagyaráznom miért. Ha ennyire nem tetszik neked ami a csapatnál folyik, és ilyen hozzászólások formájában tudsz csak megnyilvánulni, akkor tényleg azt hiszem, hogy az lesz a legjobb ha lelépsz.

Anyám :DDDDD

Ugye neked nincs sok tapasztalatod az életben olyan dolgokban, amiben stratégiai döntést kell hoznod. Ahol nem a fekete és a fehér között kell választani? Amiben be kell árazni dolgokat, megtippelni a siker és a kudarc valószínűségét?

Én csak azt látom, hogy az elmúlt szezonban jópár hozzászólás született ebben a témában, de nem emlékszem, hogy érdemben sikerült volna érvelned ezzel kapcsolatban.

Beletrafáltál, most lehet hőzöngeni, hogy "énmegmondtam" :)

🐐🏈🐐🏈🐐🏈🐐🏈🐐🏈🐐🏈🐐🏈!

Jó volt látni!

Grate a GOAT-nak, Gronknak!!!

Amit sajnálok, ezzel elvesztettük JE-t is. Most már tuti, hogy Tampába megy gyűrűt nyerni. Mi lenne ha elcserélnénk Godwinra. Azért annak van bája, hogy Suh, hogy utálta Tomot, most meg együtt nyertek gyűrűt. :D Megint elő fog törni a Brady-BB összehasonlítás. Lehet, hogy most Tom vezet???:D

Nem hiszem, hogy JE befér a Bucs-hoz. Sajnos nem fiatal ő sem, és a pozíciójában a fürgeség mindennek az alapja.

Ha mégis, akkor sok szerencsét kívánok neki is.

BB-nek nyolc gyűrűje van. Kettőt még a Giants védelmi koordinátoraként nyert. Így csak két ujján nincs gyűrű, Tomnak három ujja szabad. De jövőre még behozhatja, végül is ő a GOAT.  

 

Azért kíváncsi leszek, hogy a Tampa hogyan fér be jövőre a sapka alá. Szerintem csak jelentős véráldozatok árán. 2021-re nincs szerződése: Barett, Godwin, Gronk, Brown, Suh, Succop, Fornette, hogy csak pár nevet említsek. Jelenleg kb30 millájuk van. Ez nem lesz elég ennyi sztárra. Csak Godwin és Barett önmagában 20 - 20 millió körül van. Egyszóval lesznek ott lyukak amiket be kell tömni...

Remélem megszerezzük Godwin-t. A két expatriotának gratulálok, maradt még abban a tankban. Jobb lett volna ha Brady aláír nálunk aztán egy első körért ment volna Tampába, akkor lehet kevésbé fájt volna a dolog... na mindegy ez a hajó már elment

Hát az biztos, hogy Chris (Godwin) ebben a szezonban lett talán igazán ligaelit-szint, méghozzá úgy, hogy nem játszott minden meccsen + 100% egészségesen - onnan tudom ezt, mert láttam Tom és Gronk miatt minden meccsüket :) Szóval valóban nagyon kellene ő vagy legalábbis egy ilyen kaliberű elkapó. Egyébként valóban, akiket írtál tényleg szükségesek lennének megtartásra (talán Succop és Fornette pótolható egyedül, bár utóbbi nagyot lépett most a playoff során). Arra külön kíváncsi leszek, Gronk marad még egy évet az irányítója miatt vagy elég volt neki a 4. gyűrű? :P

Fournette hozott most valami olyasmit a playoffban, mint 2 éve Michel nálunk. No és? Ha nem olcsón játszana, szerintem már ő se igen lenne nálunk, bár a szezon végén voltak jobb meccsei megint. Én bírom, de ha valaki, a futó aztán cserélhető.

Még Henry is. :)

Godwin-t állítólag mindenképpen megtartják, Gronk és AB addig maradni fog, amíg Brady, nem hiszem, hogy ez náluk pénzkérdés lesz. Suh valószínűleg elmegy, ami részben valós veszteség, viszont az öltözőn belül nyereség. Succop jó játékos, de nem pótolhatatlan, ahogy Fornette sem az. Vannak tehetséges fiataljaik, akik nem igazán, illetve ritkán jutottak eddig játéklehetőséghez. Lesz draft és szerintem jópár, olyan free agent sztárjátékos is, akiknek Brady és a gyűrűesély fontosabb, mint a pénz. Összességében én meglepődnék, ha a Tampa nem contender kerettel indulna neki a kövi szezonnak.

Sőt:

#Bucs HC Bruce Arians to @peter_king:

“Mike Evans is the most unselfish superstar I’ve ever met. He’s told us to use some of his money if we need to contracts to keep the team together.”

Azért brutál jó volt látni, hogy az all-time kedvenc játékosom (természetesen Tom) és a legjobb tight end, akit valaha láthattam játszani (Gronk) hogy lubickoltak ez ellen az agyonhype-olt és véleményem szerint többnyire nagyképű játékosokból álló KC ellen, ez a nagy zakó azért leolvasztotta a mosolyt a nagy playmaker-ek arcáról is (Mahomes, Hill, Kelce pl.) :D Remélem, jövőre Pats-Buccs döntő lesz, ami idén is a nagy álmom volt, írtam is még szezon elején! Mindenesetre jó volt látni TB 7., Gronk 4. SB-győzelmét és már a 2. félidő első támadása után nem izgultam a vége miatt, annyira egyértelművé tették - pedig elég szívbajos szoktam lenni, pl. az Atlanta elleni 25 pontos fordításnál a végén már azt hittem, mentő kell hozzám xD

Pontosan! 

Amit írtál, akár én is írhattam volna, ezért nem teszem meg újra. Így gondolom én is!

Te jó ég, mekkora lenne egy PATS-BUCS SB jövőre! : )

Na akkor lenne csak igazán "érdekes" a kommentszekció... :) Ha Super Bowl nem is jön össze (ami elég valószínű), de jön a Tampa jövőre Foxboroughba :)

Az nem érdekes lenne, hanem tudathasadásos...

Egyrészt melyik ujjamba harapjak, másrészt pedig bármelyik kimenetellel nyernék....

Tudom, mire gondolsz... én a szezon alatt végig így voltam kicsit, mindig felváltva töltöttem le/néztem meg a két csapat meccseit és az utolsó percig imádkoztam, hogy jusson ki a csapatunk a rájátszásba. Aztán már ott nyilván csak Tom-éknak drukkoltam végig és bejött :) Szóval jövőre reméljük, dupla "teher" nehezedik a vállamra és ide is - oda is végig szurkolnom "kell" majd, aztán a nagydöntőn csak hátra dőlök!

Szerintem azon Brady nem fog játszani, legalábbis nem tudom elképzelni. Ha igen akkor a meccs alatt azonnal meg kell mérni a labdákban lévő nyomást. :D:D:D

Így van és várom is nagyon! Főleg a Tom-Bill közös jeleneteket (ha lesznek, pl. a mérkőzés előtt esetleg valami pacsi vagy max. a végén egy kis interakció egymással), illetve hogy Kraft úr odamegy-e TB-hez, mert pl. Wilfork-hoz mindig odament az elkerülése után :) Aztán ha mégis meg "kell" ismételni a meccset február elején, szerintem senki sem panaszkodna miatta!

Ja és szegény Faragó Ricsi. Nyugodtan leült otthon a TV elé, sör, egy kis nasi. Önfeledten tudott volna szurkolni, aztán megint a két volt Patrióta áthúzta a számítását. Szerintem azóta beszerzett egy Brady babát és egyfolytában azt szurkálja tűkkel, mint ha Voodoo baba lenne. Valahogy ezek a srácok, mindig kicsesznek vele.:D

Ne viccelj már!

Pontosan tudja mindhárom ember, hogy mi hogyan zajlik/zajlott a színfalak mögött. Szerintem még egy sört is megisznak a meccs után.

Na az nekem is rettenetesen jólesett hogy pont TB és Gronk vezényletével égették be a magától elszállt KC-t, ilyen simázásra senki sem számított.:)

"Britt Reid, the Kansas City Chiefs' outside linebackers coach and son of head coach Andy Reid, was involved in a multi-car accident that sent two young children to the hospital Thursday night, three days before Super Bowl LV. "

Ez biztosan nem segített

Azért ez egy külön topicot megérne, hogy mi is örülünk a csapat volt vezérének ismételt sikerének! A károgók is befejezhetnék, hogy menni fog ennek a csapatnak enélkül az úriember nélkül is, de bizony ez a 6 bajnoki cím nagyban neki köszönhető! Lám egy új csapatot is bajnoki címre tudott vinni, már az első évben, 43 esztendősen! Igen világválogatottal az oldalán, de ezeket a srácokat össze kellett dolgozni, mert úgy jártak volna, mint az európai sereg a nikápolyi csatában, azaz hatalmas veréssel a végén! Ja és 5. kiemeltként értek a nagydöntőbe, ahol ki kellett verni a Saints-et, a Packers-t és a végén a Kansas Ricsi Chiefst is! Úgy látom a dinasztia elég távol áll a Kansastől! Ez csak a nagyoknak jár, ki kell érdemelni... Nekünk volt kettő is! Mahomes-nak ma meg momentuma sem volt. Egy TD sem sikerült... Sokszor ismerkedett a tampai anyafölddel  és az Intekkel. Üdv.

Nekimentünk ennek a témának már párszor. Én nem emlékszem olyan hozzászólásra, mely szerint itt zökkenőmentesen átugrik a csapat azon, hogy TB lelép. Sőt! A vita egyedül az időzítés lehetett. Meg amit már leírtunk jópárszor, a Patsnek nem volt idén lehetősége ilyen keretet összehozni. (Valaki, aki szerint ez nem igaz, az írja már le, hogy "Szerintem ez nem igaz, mert ... " - És akkor innen jön egy cap space számokkal összegyúrt játékoslista)

És abban sem vagyok biztos, hogy TB esetében az egészben masszívan nem volt benne a csapatváltásból adódó az extra motiváció. Neki már volt pár szezonja, ahol az "azért is megmutatom" sütött belőle.

Ami engem a legjobban bánt az az,hogy hagyta a csapat ingyen lelépni. Krafték marha jófejek, nagyon szeretjük Bradyt persze.. örülök ,hogy nyeretek Gronkkal egy SB-t de azért kibaszott nagy luxus SB győztes irányítókat csak így elkótyavetyélni. 

Ha jól emlékszem, Kraft külön kiemelte,hogy Brady kivívta magának a jogot,hogy ott játszon ahol csak akar... 

Idén azért nem mutatna rosszul egy extra első köt Brady után nem???

Szerinem nem kaptunk volna érte első kört, mert bármennyire is megy a hype, az idő vasfoga TB-t sem kíméli és ezt a vevő oldal is tudja. Másrészt TB nem a piacra ment ki, hanem egy konkrét csapathoz. Harmadrészt érdekes kérdés, hogy pontosan mit is tartalmazott ezzel kapcsolatban TB szerződése (Erről lövésem sincs, nem követtem). Negyedrészt, szerintem márciusban még lövése nem volt senkinek, hogy egyáltalán lesz-e szezon.

 A Bucs szemszögéből márciusban(!) igazolhattak volna egy első körért egy olyan játkost, akivel vagy működik az apparátus és a játékosok, vagy nem. Vagy játszik a covid miatt vagy nem. Vagy lehúzza a 2. szezonját ott, vagy nem.

Nem utolsó sorban, ha TB menni akart, mégis mit lehetett csinálni. Vesszenek vele össze?

Amúgy meg ha úgy vesszük Gronk-ért kaptunk egy 4. kört ;) Ez nem lett volna, ha TB nem megy oda, (és nem olyan sz*r a 4G/5G hálózat, mint a reklámban is láthattuk tegnap)

Ja, és jelen állapot szerint ez amúgy is csak egy 1/32 lett volna, ami már nem is első kör :D

Az idő vas foga nem kíméli? Most nyert SB-t az ember! 🤣 Tavaly miért ne ért volna meg egy jövő évi első kört a Bucsnak? Ami az aktuális évben kb egy második körös pick értékének felel meg... Ne vicceljünk már. 

 

Az,hogy mit tartalmazott meg mint nem a szerződése azt nem tudom, de pont ez az ami nem tetszik, hogy  oké most mindenki jön azzal hogy de jó Brady lelépett jól tette egy győztes csapatba... De könyörgöm miért kellett olyan szerződést kötni vele,hogy ezt csak úgy megtehesse...  Főleg úgy,hogy legutóbbi szerződésekor a legjobban kereső irányítóvá tette a Pats egyik napról a másikra. Miért kellett a Patsnek olyan nagyvonalúnak lennie? 

Gondolom,hogy volt valami trade záradék a szerződésébe... Mint minden sztárnak, csak az általában annyiról szól,hogy nem cserélhetik el a beleegyezése nélkül. Most a beleegyezés meglett volna ha Brady nagyon menni akart, és a Tampa nagyon akarta volna úgyis ad érte valami komolyat.

 

Szerintem több szempontból is issza a Pats a Bradyvel való jófejkedés levét, ami egyébként Kraft uraságnak is köszönhető... Csak sokan elfelejtik így utólag. Meg most már mindegy is, csak kicsit böki a csőrömet mikor Staffordokért első köröket adnak... Watsonokért meg már 4 első körről beszélünk... Egy Brady meg csak úgy ingyé elsétált....

 

Mi az, hogy hagyta ingyen lelépni? Meg jófejség és társai? Brady Free Agent= Szabadügynök lett, oda írt alá, ahova akart. Nem lehetett cserélni sem. Mi alapján kellett volna bárkinek is ellenértéket adni érte? Nem mellesleg a kompenzációs pickeknél megkapja érte a Patriots a legmagasabb (3. körös) választási jogot. 

2018-ban és 2019-ben kellett volna gondolkodni, amikor nem kapott többéves normális szerződést. Ha ott kap egy hosszútávút, egyrészt nem megy el, másrészt akkor lehetne egyáltalán cseréről és ellenértékről beszélni. De így, lejárt szerződéssel, nem is értem mire gondoltál Arnold.

 

Nem.

"QB Tom Brady’s new deal includes a provision that does not allow NE to franchise or transition tag him for the 2020 season. The final two years automatically void on the last day of the 2019 league year, but he cannot be tagged. Brady will be a free agent."

Mivel nem kapott olyan szerződést amit szeretett (és megérdemelt) volna, ezért beletettek egy kizárólagosságot a szerződésébe, ami alapján kizárták a "tagelést". 

Értem, köszi hogy ezt így elmagyaráztad. Valamiért az volt bennem,hogy ha akarta volna a Pats megtrathatta volna.

Megtarthatta volna, és választhatta volna azt, hogy a halott pénz felét 2020-ra, a másik felét 21-re könyvelik el, de akkor is kellett volna adni neki egy teljesen új szerződést.

De az a hajó már elment 2018-ban, 2019-ben meg már az árbóc se látszott. 

Sokan azt gondolják, hogy az idei kerettel Brady se lett volna bajnok. Ez igaz, PO is már siker lett volna. Ettől függetlenül én tartom magam ahhoz, hogy nem az idei évet és a sapka szűkösségét kell nézni a helyzet értékelésekor, mivel az összes játékos szerződését a GM=BB/csapat adta, aki/akik mondjuk egy 2-3-4(-5) éves szerződésnél dollárra pontosan ki tudta előre számolni, hogy mennyi pénz marad mondjuk 2017-18-19-20-ra. Így a vezetőségből nyilván nem ért váratlanul senkit, hogy mennyi elkölthető pénz maradt 2020-ra. 

Ugye általános érv, hogy "Brady megkapott mindent és mindenkit" 19-re. Kapott egy egyelőre csalódást keltő WR-t az első körben. Kapott egy Gordon-t, akiről tudni sem lehetett, hogy egyáltalán pályára léphet-e 2019-ben. Kapott 1 meccs erejéig egy AB-t, akinek az igazolása kapkodás eredménye, rájött a csapat, hogy a TC-ben szereplő állomány kevés lesz. Nem szeptemberben kell leigazolni egy elkapót, akivel össze kellene szokni. Aztán jött a 8. hét után Sanu, akivel szintén semmi kémia, aztán aki le is sérült. 

Nálam ez, hogy "kap" egy irányító egy újoncot, egy WR-t, aki az sem biztos, hogy játszhat, egy WR-t szeptember elején, és egy WR-t a szezon felénél, nos, ez nem a "mindent megkapott" kategória. Kapkodás. Az volt. Ráadásul Gronk pótlására erőfeszítés sem volt. Jött Izzo és LaCosse, és a 39 éves Watson? Izzo 7. körös, LaCosse draftolatlan. Ez nem pótlás, ez csak toldozás foldozás. Ráadásul úgy, hogy a Patriots mindig híres volt a TE játékaról.

Természetesen meggyőzhető vagyok, de nekem az a fura hozzáállás ezek tükrében, aki Brady ellen fordul (nem Te Arnold, nem Neked írom ezt!), és azt mondja, hogy itthagyta a csapatot, cserben hagyta stb. Nem kapott 2-3 éves normális szerződést, 19-re normális keretet sem, nem bízott benne 20 év után (sem) a csapat, és nem akart vele kockáztatni, hogy mi van, ha visszaesik a játéka a 2-3 év alatt. Hát nem esett vissza. El lett rontva a hosszútávú építkezés, ami miatt nem lett életképes keret 2020-ra. Van, amikor jól döntött a csapat (Garoppolo csere, TB megtartása, lásd nyertes és vesztes SB), és van, amikor rosszul, mint jelen esetben, amikor nem voltak hajlandóak TB-vel számolni. Nem 2020-ban, hanem már 2018-ban. 2019 már csak a végjáték volt, ahol egy gyenge O keretből kihozta TB és az edzői kar a maxot, ami a PO első köréig volt elég.

Na megint március van? Vagy még mindig? Nem is értem miért kell ezt a témát állandóan felhozni... Igen BB számolt valószínűleg előre, de azt te sem gondolhatod, hogy evidens volt, hogy Brady 43 éves korában is fog játszani - mondhatott ő akármit - egy rossz lépés és máris borul az egész. Aki Bradynek is szurkol az örül, hogy nyert egy újabb SB-t, akit meg "hidegen hagy" annak meg teljesen mindegy. 20 évig sikerült itt tartani - ezt 2000-ben bárki aláírta volna, 21 évre nem na bumm.... Jönnek ezek a mi lett volna ha, meg én úgy gondolom dolgok, ezeknek ennyi idő távlatából nulla a relevanciájuk, senki nem tudja mi történt tavaly márciusban és lassan egy év távlatából már feleslegees is. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy 43 éves QB-re nem életbiztosítás csapatot építeni, ki tudja mikor jön egy olyan dolog ami után inkább visszavonult volna vagy valami. Nem lett szerződése, elment, kész. Annyira túl van ez misztifikálva hogy elképesztő...

Nem én hoztam elő a témát. Fentebb InfiniteLoop hozta elő az idei keret milyenségének okát. Erre bátorkodtam reflektálni, ami tartalmazta az én véleményemet. 

Szerintem egyébként 1 év távlatából is igenis van helye annak, hogy véleményt formáljunk a kialakult helyzetről. Nekem ez volt a véleményem. 

Én azt gondolom,hogy érthető mind két oldal csak Brady ebből jól jött ki. A Patriots és BB csak magának köszönheti,hogy rosszul jött ki belőle. De az indok is érthető,hogy miért így alakította BB a dolgokat ahogy. Én nem azt sajnálom ,hogy Brady most sikeres mert megérdemli,hisz még mindíg van benne még ha ezt sokan nem is hitték el...  

pont az a lényeg, hogy BB rövidtávon nem jöhetett ki ebből jól. ha megtartja, ugyanúgy a wild card lett volna  a maximum, mint tavaly (és már az is bravúr lett volna, elnézve a WC-körbe jutó AFC csapatok mérlegét), cserébe TB12 szerződésének tologatásával elodázza még 1-2 évre a teljes földbeállást. ha elengedi, történhetett az, mint ami történt is: Brady győzött a dream teammel.

De még csak nem is a következő, hanem a 2022-es szezont kell majd nézni sztem. Ha akkor még játszik TB (sztem nem fog) és jobban szerepel vele a Tampa, mint a Patriots, akkor el lehet kezdeni azon gondolkodni, hogy tényleg Tibi járt jobban ezzel a lépéssel. Addig értelmetlen ez a gondolat

Szia! Én most csak a középső részre reagálnék: a 19-es évről szóló gondolatokhoz. Ahogy visszatekintek, egyre inkább úgy tűnik, hogy az egy all-in év volt Brady utolsó szezonjához egy SB run-ra. Elit Def, kitünő elkapók és OL, jó futók. Minden adott volt. Igen, AB kapkodás volt (főleg a kirúgása), de az is inkább azt erősíti, hogy most utoljára tegyünk mindent Brady alá. Nem gondolom, hogy TC-n eleve gyenge lett volna a WR állomány, a keretszűkítésnek sokkal inkább volt olyan melyik-ujjamba-harapjak érzete. Csak aztán szép lassan elfogytak, Sanu már veszett fejsze nyele igazolás volt, amolyan hátha alapon. Ha nem Brady utolsó éve lett volna, akkor nem is hiszem, hogy meglépik, annyira nem vallott BB-re.

TE játékról Gronk-Hernandez duó óta híres a csapat. Nekem rémlik olyan, hogy BB feltalálta a TE nélküli játékot a korábbi években, még utánozni is próbálták. Na, ez speciel 19-ben nem jött be.

A Facebook oldalra kiment reggel egy poszt, itt az oldalon nem lesz külön cikk, egyszerűen azért mert bizonyos szempontból semmi köze a Patriotshoz, olyan szempontból semmiképp sem, hogy külön cikk szülessen róla. Ettől függetlenül persze itt a kommentszekcióban mehet az eszmecsere :)

Minden bántás nélkül, csak annyit jegyeznék meg, hogy a fejlécen található 5 emberből a bal szélső még mindig ő....... 😉 12 🏈🐐

Nos, megértem mindkét oldal álláspontját és higgyétek el: én ennél jobban nem is tudnék "kettészakadni", ahogy a szezon során voltam, hisz Tom a kedvenc játékosom és a Pats a kedvenc csapatom, amióta csak NFL-t nézek! Bár gondolom, vagyunk így még jó páran :) Viszont ha megszabad jegyeznem: remélem, a fejlécből nem fog kikerülni soha, mert egész egyszerűen egybeforrt a neve a csapattal függetlenül a jelen körülményektől!

Csak arra gondoltam, hogy ha a fejlécen megmaradt a fotója, akkor egy tízsoros "Szép volt, Tommy@Gronk!" belefért volna...

Láttam a FB-on... De erre a felületre gondoltam, bár a fentiek után érzékelem az irányt.

 

Remélem azért, amit itt leirtál, azóta már elszégyellted magadat. Ha mégsem, akkor legalább én átélem helyetted - és a pats.hu helyett a szekunder szégyent. 

A patriots.com nem átallott egész cikket szentelni Brady 7. győzelmének, de a pats.hu náluk is jobban tudja minek van köze a csapathoz. Annyira magyar...

A minimum lett volna egy külön cikk. 

Vagy legyen innentől kezdve minden héten elemezve a Tampa meccs is :-). Sőt rögtön legyen az oldal új neve Tombrady.hu vagy Tampabay.hu. :-).

Vagy mondjuk tanulj meg gondolkodni és értelmezni egy szöveget. De inkább neked egy Hungarian New England Patriots csapat kellene nem :D

Szerintem ird meg rendkívül épületes hozzászólásodat a Patriots-nak is, javasolva saját hivatalos oldaluk névváltoztatását, mert ahogy leírtam - nyilván túl bonyolultan fogalmazva, mert neked pl. nem ment át - a CSAPATUNK (igen, pont az, akire ti hivatkoztok, hogy mi köze van hozzájuk) kiemelten foglalkozott a saját oldalán Brady 7. győzelmével. Világosítsd fel kérlek őket is, hogy mihez van, illetve nincs közük, mert teljes sötétségben tapogatóznak.

Kiemelten 😀.1db cikkben. De látom sok idő lesz mire jó páran "kiszerelmesednek" TB-ből.Csak azt nem értem ha annyira érdekel ez a téma akkor nem találsz elég tartalmat amit el tudsz olvasni?

Hát figyelj, mint írtam én mindkét oldalt megértem, mert én pl. kettészakadtam érzelmileg Tom kilépése óta... és habár ez a csapatom örökké, ő lesz - már most tudom - életem végéig a kedvenc irányítóm, sőt: NFL-játékosom! Ráadásul ezt az elmúlt 20 évet semmi nem törölheti ki, szóval ez már csak így van :) Miért, Te pl. más szemmel tekintesz rá most? Nem kötekedésből, esküszöm, csak tényleg érdekel, hogy ennyi dicső pillanat/szép emlék után egy csapatváltás mennyit vesz le másoknál az ő értékéből.

Akkor röviden, igen más szemmel tekintek rá-mint ahogyan sokan mások is. Nem utálom és megvan a tisztelet is- ha már ezt a szót keresem :-), de el kell fogadni hogy ő most már nincs a csapatnál. Sok minden jobban érdekel a csapattal kapcsolatban mint hogy mi történik Tampában és szívesebben olvasok azokról a dolgokról- innen is megköszönve a szerkesztők munkáját- és nem pedig követelem hogy hol van a cikk az exjátékosokkal kapcsolatban. Azt pedig engedjétek meg hogy ne nézzem jó szemmel hogy többen is pl a jövő évi meccsel kapcsolatban már előre inkább TB-nek szurkolnak mint a csapatnak.Ezt a beszélgetést én itt részemről lezártam (mert a személyeskedésnek nincs értelme) és bízom benne hogy jövőre egy méretes zakóval küldjük haza a kalózokat.  

Nem szégyelltem el magam. Az oldalon a Patriotsszal foglalkozunk, a Facebookra pedig reggel kikerült a gratuláló poszt. A hivatalos oldalon egyébként pedig nem csak erről a Super Bowlról készült a cikk - benne volt a másik 6 is. Mi teljesen a szabadidőnkból fordítunk, írunk Számotokra cikkeket, Danna évek óta önerőből viszi a financiális részét, nagyon elszomorító látni, ami az utóbbi időben zajlik...

Egyébként sokan azt gondolják, hogy néhányan nem örültek Brady győzelmének - többek között én sem. Ez abszolút hülyeség. De azt gondolom, hogy nem tudtunk volna abba a cikkbe sem sokkal többet írni, minthogy Gratulálunk.

Bár hatalmas TB rajongó vagyok, könnyen elismerem, hogy Mahomes egészen kíváló QB. Az, hogy kvázi támadófal nélkül kellett játszania nem az ő hibája. És hogy momentuma sem lett volna? Tíz éve nézek NFL-t, de az a röptében eldobott tökéletesen pontos dobásához fogható megmozdulást még sosem láttam..., sőt el sem tudok képzelni más irányítótól.

Ilyen jó védelmet ezen a meccsen, mint a Buccs-é, régen láttam, talán utoljára a Rams elleni döntőnkön. Ha az megvan, TB mindig győz. :)