Cam Newton marad!

Kép
cn

A Boston Globe újságírója, Jim McBride információi szerint a Patriots újabb 1 éves szerződést kötött az irányító Cam Newtonnal!

A részletek egyelőre nem ismertek.

Adam Schefter és Mike Reiss is úgy értesült, hogy ez nem jelenti azt, hogy a csapat ne tenne más lépéseket is az irányító poszt megerősítése érdekében akár a drafton, akár a szabadügynök-piacon.

Schefter információi szerint a szerződés 14 millió dollárról szól. Elképzelhető, hogy alacsony garantált és magas ösztönzőkkel. Jeff Howe információi szerint a szerződés rengeteg ösztönzőt tartalmaz, és ha minden feltétel teljesül (vélhetően All-Pro és/vagy Super Bowl) akkor kereshet Newton 14 milliót, egyébként jóval kisebb lesz a fizetése. Megérkeztek a pontos információk Newton szerződéséről:

  • 2.000.000 $ - aláírási bónusz (garantált)
  • 1.500.000 $ - alapfizetés (garantált)
  • 88.235 $ - meccsenkénti rosterbónusz, összesen 1.500.000 $ (17 meccses alapszakaszra vonatkozik)
  • 500.000 $ - ha a snapek 60%-án a pályán van - ez LTBE-nek számít és beleszámít a capbe
  • 1.000.000 $ - ha a snapek 90%-án a pályán van - ez NLTBE-nek számít és nem számít bele a capbe
  • 500.000 $ - ha a snapek 60-70-80-90%-án a pályán van és rájátszásba jut a csapat (összesen 2.000.000 $)
  • 500.000 $ - Pro Bowl szereplés (szavazás útján)
  • 500.000 $ - első- vagy második csapatos All-Pro
  • 500.000 $ - minden rájátszásgyőzelemért, ha a snapek 50%-án pályán van
  • 1.500.000 $ - Super Bowl győzelem esetén, ha a snapek 50%-án a pályán van
  • 1.000.000 $ - Super Bowl MVP cím esetén
  • 100.000 $ - workout bónusz

Összességében a szerződéséből 3,5 millió dollár garantált, a cap hitje pedig 5,3 millió dollár lesz. A szerződés maximális összege 13,6 millió $.

A nap másik híre szerint a csapat több éves szerződést kötött a speciális csapategység kiválóságával, Justin Bethellel. A szerződés 3 éves és 6 millió dollárról szól.

Hozzászólás

Lesz itt élet még nagyobb :)

Nem mertem tegnap ezt a tippemet beírni az egyik hozzászólásomba, mert nem akartam, hogy megint elszabaduljon a pokol.

Szeretnék megkérni mindenkit, aki ezt a lépést kritizálni akarja, hogy ugyan írja már le, hogy ha szerinte akkora katasztrófa CN, akkor ugyan miért bízik benne egy olyan szakvezetés, aki heti hét napot dolgozott vele, és akik hétről hétre videón kielemezék minden apró mozdulatát, döntését stb. illetve akinek az asztalán ott van a fél éves orvosi vizsgálati eredménye, kórtörténete.

Nem CN volt a katasztrófa, hanem a mutatott játéka :) Azt meg hosszasan lehetne sorolni hány játékos kapott már itt szerződést, draftolták, idecserélték, rosteren tartották, és Mi mind reménykedtünk, hogy ennek valami titkos oka van, mert addig nem mutatott kiemelkedőt. Vártuk, hogy mikor lesz majd a nagy bumm, amikor megszolgálja a belé vetett hitet-pénzt-drafttőkét, mert hát a csapatvezetés többet ért hozzá és több infója van (pl Harry esetével így vagyok, és lehet szépen pofára esek). Aztán szép csendben jött a szerződés lejárta vagy a cut Mi meg néztünk ki a fejünkből. Én egyelőre pesszimistán állok a dologhoz, aztán majd kiderül igazam lesz vagy sem.

Szerintem alapvetően hibás úgy hozzáállni az egészhez, hogy BB a tutit látja bárkiben is.

Kockázatot és potenciális hasznot mérlegel.

Azok a játékosok, akik jöttek, mind rendelkeztek az árukhoz képest értelmezhető eséllyel arra, hogy beválnak, meg valamekkora eséllyel, hogy nem. A jó mendzsert nem az különbözteti meg az átlagostól, hogy nem téved, vagy hogy csak ritkán. Az különbözeteti meg, hogy valamennyivel kevesebbet téved. Ugyan az van mint mondjuk egy jó befektetőnél. Ő is fog bukni bizonyos tranzakciókon, nem is kevésen, de valamivel többön nyer, vagy a kevésen, ami bejön, jó sokat.

Harry meg azért rossz példa, mert szerintem az esetében az van, hogy a draft-kor odaadtuk érte a cetlit és ennyi. Az onnantól egy lezárt ügy. Onnantól egy dolog számít, hogy azért a pénzért, amit ki kell fizetni neki az adott évben, megéri-e vagy sem. Azért a pénzért kap-e a piacon jobb és/vagy potensebb WR-t BB, vagy sem. Cap Space technikailag (de szép szó :) ) $0-ért játszik idén, mert több a dead money utána, mint a cap hit-je. Ennyiért megéri az 53. roster spoton tartani, vagy sem?

Majd kiderül melyikük hogyan szerepel, és akkor idény után el lehet dönteni megérték a pénzüket vagy sem. Egyelőre egyikükre sem fogadnék nagy tétben a magam részéről.

és Bethel is marad

Sziasztok, 

most legalább kiderül, hogy a Covid miatt volt kb értékelhetetlen pár meccsen a teljesítménye vagy már tényleg ennyit tud, én továbbra is bízom benne, a tavalyi első két meccsünk szerintem kifejezetten bíztató volt, majd jött a Covid és onnantól Áh.... 

Vagy inkább akkorra lettek meg a felvételek a Pats-es Newtonról amiket már ki lehetett elemezni és egész egyszerűen passzjátékban ennyi van benne és semmi köze a Covidhoz.

Érdekes dolgok ezek! Increay ezt írta (természetesen jól!) febr.2.-i  cikkében, idézem:

  • március 15. - A csapatok felvehetik a kapcsolatot és megkezdhetik a tárgyalásokat a korlátlan szabad ügynök (UFA) játékosokkal. Hivatalos szerződéskötésre csak március 17-e magyar idő szerint 22:00 után van lehetőség.

Ma március 12. van és már a pénzt is tudják egyesek. Vagy büntit kapunk vagy ez egy bohóc dátum...

Igen, ahogy cspeti is írta, ez más csapatok szabadügynökeire vonatkozik. David, Milano is így írt alá korábban a Bucsnál és a Billsnél.

A draftolás - akár korán is - indokolt ettől függetlenül, az csak terelés, hogy még bárki jöhet rajta kívül. A 14M nem 40, de nem is nevezném kimondott backup fizunak.

Szóval a sokak által remélt állásfoglalás úgy gondolom megtörtént. Nincs más hátra, mint visszajönni olvasgatni 😃

És ha már így alakult, annyit tennék hozzá, mint tavaly nyáron: 1ØVĒ🤟🏽

Gyorsan megnéztem a naptárt, hátha április elseje van :(

Nekem egyáltalán nem meglepetés a lépés, nagy esélyt adtam ennek már az utóbbi napokban.
Józan ésszel végiggondolva mi lehetett volna más, vagy sokkal jobb:
- BB egész évben nagy tisztelettel beszélt róla, aki emberileg megfelelt neki.
- Szerintem a bohókás öltözködésén kívül abszolút Patriot-way volt a csávó.
- Ki lehetett volna jobb:
Watson - realitása nulla
Wilson - realitása nulla
Darnold?
JimiG - Én szerettem, szeretem, szerettem volna, még úgy is hogy szinte mindenki lenézően beszél róla. Mert SF-ban nem tőle volt jó a csapat. OK. Szerintem amennyire rendszert épít Shanaham, annyira meg is köti az irányító kezét. Kicsi a merítés ami anno nálunk volt, de JMD alatt nagyon szép, változatos játékot produkált, tehát az én véleményem szerint sokkal több van benne mint ami eddig kijött.
Ja és ha SF látna jobb alternatívát, már nálunk lenne.
Szerintem nincs most olyan konstelláció, amilyen cserével (csere sorozattal) meg lehetett volna szerezni.
Trubisky - nehogy már
Fitzmagic - (mosoly)
Winston -talán, de szerintem nem megy ki a piacra, és ezt az öreg sejtheti.

Draft: Szerintem hozunk valakit, de az 1-3 legjobb elérhetetlen, aztán majd kiderül hol ki jön majd szembe. (szerintem: Newman)

Remélem az öreg valóban megerősíti az elkapó és TE posztokat, meg a védelmet, egy normális(abb) holtszezonnal a háta mögött Cam is korrektebb lehet, ha meg "érlelődik" mögötte valaki, annál jobb. Vagy megyünk az 1/1 felé, és jövőre húzunk egy reménységet.

Ha csak nem hoz egy közel 4000yardos szezont akkor ez egy hülye döntés. Szvsz a középszerűséghez pont elég lesz Newton, az öreg meg tovább halogatja hogy a jövőt építse... Nem bírja elengedni a WinNow-ot egy évre sem... 

Meh...

Mert a Win Now elengedése nem egy évre szól, hanem a legszerencsésebb esetben 3-4-ről.

Ha egy középszerű irányítóval beragadsz a középszerűségben... Akkor draftolni is a középmezőnyben fogsz... Ez is eltarthat 3-4 évig.

Amúgy nem mondtam hogy itt full rebuild kell, mindent elpasszolni betankolni.. rámenni az 1/1 re.

De ha hozol egy Newton szintű irnyátót akkor tuti hogy a draftot is arra fogod használni hogy csapatot építs köré... És nem fogsz irányítóért cserélni... De még draftolni sem a helyeden... Tehát marad a bizadalom egy középszar irányítóban.

 

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Lehet hogy ez középszar lesz. Tavaly is az volt, és kevesen örültek eleve Cam-nek. De bármennyire is fájó ezt leírni, az NFL ciklikussága miatt annak is kellene lenni 15-20 év csúcsjárat után. Persze jobb lett volna azonnal egy újabb Brady-t szerezni, de pont nem sikerült.
És jól hangzik, hogy fel kell cserélni egy irányítóért, de ebben az évben szerintem a 15-ről nem lehet felcserélni tuti prospektért. 1/1 nem adja oda senkinek. 1/2 nem adja oda, de ha mégis biztos nem Pats-nek. 1/3 detto. És itt véget ért a sor, akire előzetesen csapatot lehet építeni.
1/4 Atlanta az első, aki szóba jöhet, de azért le kell tolni bokáig a gatyát, ami nem BB szokása. És amúgy ki lehet itt elérhető: Lance vagy Jones. Mi a garancia, hogy bármelyik több mint Darnold vagy Trubisky? Jones amúgy még akár 15-ön is benn lehet, vagy ha úgy hozza a sors, a Denver partner lehet 10-en. De Jones (a mai ismeretünkkel biztosan többet ad, mint a középszerűség?)
Rosszul jött ki ez az év irányító szempontból, sok csapat, ahogy a Pats is, kényszerhelyzetben van. A remény hal meg utoljára, de valszeg a középszar marad.
Igazad van, ez jövőre is kényszerhelyzetet teremt irányító szempontból. BB viszont védelmi irányultságú, úgy érzem, megint elkezd építeni valami 2000-2003 jellegű csapatot. Stabil védelemmel biztos PO csapat, kis szerencsével pedig belefut egy új irányítóba. Ha biztos védelmed van (l. pl. Chicago az elmúlt időszakban), gyenge támadórendszerrel is PO résztvevő lehetsz, ezzel a FA piacról is esetleg jobb lehetőséged lesz (jobb) irányítót szerezni. Nem törvényszerű, de működhet.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Megjegyezném, hogy CN egy éves szerződést kapott.

Az is érdekelne, hogy ha nem CN, akkor ki az akiért tud is trade-elni a Pats, és mondjuk sokkal nagyobb(!) potenciál van benne? Watson-ra szerintem nem sok esélyünk van, mert azt gyanítom, hogy BB felhívta Caseriot, hogy mi mennyi.

Ha nem 1/1, akkor milyen biztosan jobb stratégiák vannak a következő 2-3 évre?

Elfogadom, hogy neked nem a szíved csücske CN, de érdekel veled kapcsolatban is, hogy szerinted mégis mi lehet az oka, hogy BB máshogy döntött, és azokat az evidens szempontokat, amit írsz, figyelmen kjívül hagyta?

BB nem akar írányítót draftolni, és inkább próbálkozik tovább hátha sikerül SB-t nyernie egy középszerű irányítóval mert éppen ebben a helyzetben nem volt jobb. Szerintem ez az oka.

Szerintem is kb. ez van

Amúgy szerintem fog QB-t draftolni, de nem fog érte felmenni nagyon az elejére. Ha lecsorog valamelyik nagyon top olyan 10-12 -ig akkor azt még megfontolja. Akik maradnak azokat a 3/4. körnél előbb meg már nem választja

Szerintem nem tudnál most olyan QB-ét mondani, akinek van realitása, hogy le tudnánk igazolni és nem középszerű.

Én nem is szerettem volna hogy bárkit hozzunk FA-ról... Se Mariotát csere útján.

Én abban hiszek,hogy akkor már inkább próbálkozzunk a drafton mert egy első kör közepe irányítóból is lehet középszerű irányító, de az esély még mindíg ott van hogy egy jó irányító lesz belőle....

(Mint hogy abban reménykedjek egy irányítóból aki 5-6 éve nem játszott igazán jól majd most feltámad mert nem lesz korona meg lesz elkapója....)

Az meg,hogy Newton csak egy éves szerződést kapott és attól még tudunk valakit draftolni azért tartom hülyeségnek mert akkor mi a francnak fizetünk valakinek 14 milliót ha amúgy is draftolunk valakit. Valahogy ezt most nem látom jönni, de persze makd a drafton eldől.

nem fogunk Newtonnak 14 milliót fizetni, sztem kb a fele lesz a cap hitje (de majd meglátjuk a pontos számokat). biztosan tele lesz ösztönzőkkel a szerződés és 14 milliót max akkor kapna sztem, ha SB MVP lesz a szezon végén, akkor meg egye fene :)

Ha gyűrűt nyer, CN stylist-ja leszúrja magát, mert olyan outfit-et kell találnia, ami nem "nyomja el" a gyűrűt ;)

Ej Arnold, a 4000-t csak a keserűség íratja Veled, mert nem a szájad íze szerint alakultak a dolgok. Pontosan tudod, hogy ennyi yard messze nem csak az irányítón múlik...

Remélem lesz egy jobb  DLine-unk, Ofalunk, mindkettő elfogadható backup-okkal és a PO-t megcélozhatjuk...

Azért írtam 4000 yardot mert az az a szint amire azt mondom,hogy Newtonból kijött az állat és volt értelme vele még egy évet foglalkozni (akkor még egy hosszabbítást is el tudnék fogadni).

Ha ez nem jön ki belőle hanem valami 3000 +-pár száz yard akkor megint csak elment egy év és az irányító kérdés nem oldódott meg.

Hát akkor Neked Rivers és Ryan kellett volna most a megkörnyékezhető öregek közül, és az utóbbi 1-2 év újonc QB-jai közül pedig csak a nem eladó Herbert, mert csak 12-en értek el 4000+ yard-ot tavaly. Még a subNFL-es GOAT-nak is csak 12x sikerült 20 év alatt.

Hopi, légyszi nem fogsz meggyőzni róla hogy Newton egy közepesnél jobb irányító ne is erőlködj. Ezt meghagyom Newtonnak....

Felőlem lehet 1000y os éve is csak közben nyerjük meg az SB-t. :)

Nézd meg Watson mire ment a sok yarddal, csak a W illetve a SB win ami számít.

Miért!?!?!? 

Szerintem ezzel az igazolással aláírta a csapat hogy ugyanazt a középszerű sz.rt fogjuk látni mint tavaly :-( (bocsánat ha valakit megbántok mert neki tetszett amit előző évben látott). Remélem valami csoda folytán kivágásra kerül vagy max a cserepadon kap szerepet és nem ő lesz az A terv.

Nem tudom és szurkolóként nem is ez a dolgom. Amit viszont a tavalyi teljesítmény mutatott az az hogy CN már nem egy jó QB ,sőt még csak közepesnek sem volt nevezhető.Így amit én reméltem, hogy a csapat vált QB poszton (még ha kockázatosabb is) akár egy rookie-ra is, és kipróbál valami mást. Hogy annak mi lenne az eredménye így ki sem fog derülni (vagy csak évek múlva).

Lehet hogy nem ebben a sorrenben de ilyesmit várok a drafton : DT, CB, S, WR, LB.  Közelében sem leszünk egy QB húzásnak..

De ne legyen igazam...

Ha teszel egy állítást, akkor csak van valami tipped, amivel alátámasztod. Meg hát az is nagyon szembeötlő, hogy a GM nagyon nem osztja azokat a te véleményedet. Csak elgondolkodik az ember ilyesmin, hogy ez mégis hogyan lehet.

Nem az én véleményemet kell osztania a GM-nek(ha így lenne én lennék a GM ő pedig szurkoló :-) ). De azt igenis el kell fogadni hogy a BB is képes tévedni, amire a legjobb(legrosszabb) példa hogy a 2020 SB győztes monogramja TB és nem BB. És mielőtt belekezdenénk egy végtelen vitába: nem TB-t várom vissza és nem kell megmagyarázni miért alakult így ez a story, hanem azt szeretném hogy bizakodva és reménnyel teli tudjak leülni meccset nézni. Erre pedig szerintem nagyobb esély van egy olyan játékossal akinek nem tudhatod a jövőbeli plafonját(újonc) mint egy olyannal akiről tavaly kiderült hogy lényegében képtelen egy GWD-t is végigcsinálni nem hogy megnyerni sorban a rájátszás meccseket.

Érdekes és Nekem meglepő amiket itt írsz. BB tévedhetetlenségét ezen a honlapon még úgy rémlik senki sem írta, legfeljebb azt, hogy többször nem téved, mint ahányszor igen. (Erre csak egy gyors viszonylag friss példa Onvenu, Olszewski, Meyers, Bailey, Wino, Harris kontra Harry és legyen, a tavalyi CN). Az a mondatrészed, idézem: "...legjobb(legrosszabb) példa hogy a 2020 SB győztes monogramja TB és nem BB..." szerintem egy az egyszerűsítésével félrevezető gondolat, mindkét jelzővel egyaránt, mert a 2020-as SB győztese a Tampa Bay Buccaneers csapata. Egyébként Én, amikor leülök a meccsünket nézni, az egész csapatra vagyok kíváncsi és abban reménykedek, abban bízok, hogy mind jól fognak játszani a játékosok, mert a csapat szokott győzni vagy veszíteni, de nem vagyunk egyformák. Kicsit elszomorít, hogy a következő szezonban talán nem is fogod nézni a meccseinket...

Hopi,Nem kell hogy elszomorodj ugyanúgy fogom nézni a meccseinket mint ahogy tavaly is tettem és valószínűleg még sok-sok évig nézni is fogom :-). Amit írtam azzal csak annyit akartam jelezni hogy BB CN-nel kapcsolatban is tévedhet, mint ahogyan mással kapcsolatban is megtette. Mielőtt bárki félreértené, azért sikerült 20 éven keresztül a topon lennie a csapatnak mert sokkal több jó döntést hozott meg BB mint rosszat, és örülhetünk hogy éveken keresztül láthattuk a sikereket.

Halkan jegyzem meg (bár én írtam párszor, hogy simán lehet, hogy marad), de legalább 2 szakírótól olvastam, hogy Cam simán jó "bridge" QB-nek, mert még bőven nem elveszett ember a pályán. Utoljára top 15-be sorolták a legértékesebb FA játékosok között. A statjai megközelítik a normál időszakában produkáltat , és csak futott 500 + yardot meg egy rakás TD-t. Ár érték arányban jelenleg jó választás, főleg ha tele van ösztönzőkkel a szerződése.  A másik irány, hogy csak azért ne játsszon elfogadható QB, hogy minden meccsen szívjunk az 1/1 miatt, az számomra továbbra is elfogadhatatlan, de nem vagyunk egyformák. 

Páran szerintem úgy gondolnak erre a QB kérdésre, mintha minden bokorban TB-k meg Mahomes-ok teremnének. Simán lehet, hogy 10 évig nem lesz top QB a csapatban. De már láttunk olyat, hogy top QB nélkül is lehet SB-t  nyerni, csak kicsit nehezebb. 

Lelkemből szóltál!
BB mentalitását ismerve, ez nem lesz 1/1-es csapat soha. Onnantól kezdve egy TOP 5 irányítót szerezni lutri, vagy szabadügynök piac.

Igen, de FA-ról hozni valakit mostanában kb. egyenlő azzal, hogy elásod a csapatot a következő évekre, mert befoglalja a Cap 1/4-ét. Ez csak az ilyen all-in szitukban járható, mikor azt mondod, hogy 1-2 év évig jó eséllyel SB-t játszik a csapat (mondjuk be is húz belőle egyet), utána meg mindenkit szélnek ereszthetsz és jöhet a rebuild. Na ettől a Pats nagyon messze van jelenleg.  

Egyébként Brady-vel is hosszabbítottak 1 évet. 

Maximálisan egyetértek Veled, különösen az utolsó bekezdéseddel. Sokan azt gondolják, hogy Nekünk egy elit QB csak úgy folyton jár...

Az 1/1-hez nem csak egy nem jó QB kell, mert a rossza csapatoktól is ki kell kapni, akik ugyanúgy versenyben vannak az 1/1-ért.

Másrészről nekem kicsit faramuci az a hozzáállás, hogy CN-t kritizálják, mert nem nyer eleget vele a csapat, de azt elfogadhatónak tartják, hogy a teljes szezonon keresztül bucira vernek minden meccsen. Biztos le fognak ülni ezek a szurkolók decemberben is megnézni a csapat aktuális meccsét. Ja, és ha nem jön be az 1/1-es húzás, akkor minden kezdődik előről a kövtekező szezonban.

Azt azért szeretem,hogy ha valaki egy jó irányító draftolásában gondolkozik akkor csak az 1/1 jöhet szóba... Meg a tankolás.

Lehet idei első kört jövő évire cserélni és máris kettő van. El lehet adni játékost és picket szerezni érte... Van ám lehetőség más is csak egy kicsit ügyeskedni kell...

a pletykák szerint Joe Thuney, Lawrence Guy, Adam Butler és Jason McCourty tesztelheti a piacot, Cody Davis-el tárgyal a csapat (BB igyekszik a ST-et egyben tartani)

https://www.youtube.com/watch?v=NUL8fgs1xTc

Élő dob bakker :)

Amúgy szerintem zeneileg nagyon vagány, viszont a covid időszakban nagyon szokatlan ennyi embert látni egy zárt helyen. 

Ezzel így kicsit megnyugodtam, de azért egy draftolt irányítónak idén még örülnék.

Cam Newton's contract with the #patriots has a $5 million base value, according to sources:

$2m signing bonus
$1.5m base salary (guaranteed)
$1.5m total in per-game roster bonuses

The rest ($9m) is in incentives for playoffs, Pro Bowl, All-Pro, MVP, Super Bowl MVP, etc

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Szerintem ez a szerződés kb. azt jelenti, hogy CN semmi mást nem kapott, csak egy esélyt.

Ha BB elégedetlen, akkor bármikor kiteheti különösebb pénzügyi megrázkódtatás, vagy a következő szezonra átnyúló hatás nélkül. Tulajdonképpen semmilyen elköteleződés nincs benne, rövid távon is gombokat fizet a csapat.

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Na ez így alapesetben messze nem 14 millió, csak akkor ha nagyon extrát teljesít, ám úgy bőven meg is érdemelné. Kicsit elhamarkodottan gondoltam azt a 14 millió hallatán, hogy megint CN a valószínű QB1 jövőre. Szerintem a számok alapján Ő egy vészmegoldás arra az esetre, ha nem jönne össze az a terv amit BB dédelget (pl nem tudná a drafton a kinézett QB-t húzni, vagy az nem lenne megfelelő szinten a szezonra).

Pont ezt gondolom én is, hogy ezzel biztosra akar menni BB. Szinte biztos, hogy egy teljes felkészülést követően, jobb WR és TE corps-szal CN teljesítménye is jobb lesz a tavalyinál. Így ha nem jön össze semmi a QB tervekből (igazolás vagy draft - bár BB frissen draftolt irányítót nem tudom elképzelni, hogy kezdet az alapszakasz első meccsén), akkor is valószínű jobb lesz a csapat irányító teljesítménye, mint tavaly.

Ehhez a gondolatomhoz azért hozzátenném, továbbra sem örülök (nagyon nem...) hogy visszaigazoltuk CN-t. Még Hoyer tavalyi kritikán aluli játéka láttán (ami még CN-nél is tragikusabb volt) sem szerettem volna, hogy ő legyen inkább a pályán. Sajnos én már nem tudok bízni benne, viszont továbbra sem bánnám, ha a szezon vége felé meg kellene követnem magam, amennyiben ő lesz a QB1. Go Pats!

Válasz ArnoldPatsenegger üzenetére

Mókás egy kicsit, hogy az ár/érték arány nyugtatólag hat Rád, ráadásul szerintem egyelőre az érték nagyobb. Még az is lehet, hogy elhozzuk (Neked) pl. Trask-ot és akkor hátra dőlhetsz. Sőt, az is valószínű, hogyha a felkészülés során nem CN lesz a legjobb/legbíztatóbb, elmegy, mert Ő csak QB1 akar lenni, más nem. Igen ám, de sok minden mellette szól, bármelyik fiatallal szemben.:

  • a csapat legtöbb tagja kedveli, elfogadja vezérnek

  • CN elfogadta a vezetés sajátos/katonás? fegyelmét, edzésmódszerét, büszke az edzőire

  • Harry Önmagán kívül szinte csak Benne bízik, hogy jobb tud lenni, Meyers-el meg kémia van a köbön, oda-vissza

  • Fél év van arra, hogy emlékmúzeumba rakják a subNFL-es TB-re írt, közel 20 éves playbook-ot és összeállítsanak egyet CN-nek.

Majd meglátjuk mi lesz..

 

Egyébként, és ezt nem feltétlenül Neked írom, olvastam, hogy az amcsi középiskolákban már szinte mindenütt arra képezik a védőket/komplett védelmeket, hogy a legjobb haladást biztosító passzjátékot az opciós játékoknál (RPO, play-action), hogyan lehet úgy alakítani, hogy a QB minél többször a kisebb előre haladást biztosító futójáték választására kényszerüljön. Eljön rövidesen a futójáték reneszánsza és ezért örülök, hogy jól futunk, viszont bosszankodok, hogy a defense front7-je olyan volt, mint a szita és jobban érdekel milyen lesz jövőre, mint, hogy a QB-ünk közepes vagy jobb, hiszen egy jelenleg elit elérhetetlen. (Érdekes, hogy tavaly év közben/év végén ez a defense egység ezred annyi kritikát sem kapott, mint az offense CN-el az élen, pedig a 7-9-ben alaposan benne voltak, miközben noname futókat emeltek piedesztálra.) Ezért Én a FA piactól és a draft-tól elsősorban a def. front7-jének és az Oline-nak a megerősítését várom, komoly backup-okkal. Nekem mindegy hogy egy TD passzolt vagy futott, mert mindkettő egyaránt 6 pontot ér. Fussunk jól, az ellen meg ne, a sec.-nk egyelőre egész tűrhető… :)

Vannak jócskán CN-t utálók.
A tavalyelőtti szezon 9. hetétől, amikor a csapatból eltűntek az értelmezhető elkapók, TB ugyanazt a középszart hozta, mint CN talán még a tavalyelőttinél is gyengébb brigáddal. 4-5 vs. 7-9. Azután TB kapott egy világválogatott elkapó gárdát és odalett a középszar (csak néha jött elő).
Idén az ellennek nem nagyon kellett fárasztania magát, hogyan duplázgassa a kis jóindulattal az nfl utolsó 5-jébe tartozó patses WR-TE brigádot. Ha ez nem változik, akkor Mahomes, TB, ARod együtt is kevés ide. Ugyanazt a frusztrált képet vágnák, mint TB az utolsó szezonja második felében.
Szerintem az az utópia kategóriája, hogy BB egy újonc qb lehetséges plafonját méricskélje meccseken, amíg nem az első kettőben draftol alanyi jogon.
Ettől még simán lehet, hogy az CN plafonja, amit tavaly láttunk. Ahogyan az is, hogy messze nem.
Kiderül, ha lesz egy normális szezon normális felkészüléssel, covid nélkül (ami szabad szemmel is jól láthatóan igen sokat rontott CN teljesítményén) és lesz legalább egy közepes elkapó szekciója.
Ergo, engem hidegen hagy, hogy CN, vagy egy sosem látott ifjú titán lesz a qb, esetleg Alex Smith. Bárki lesz a kezdő az azért lesz, mert benne bízik az edzői stáb és úgy látja, hogy vele van a legtöbb esély meccset nyerni. Aki kezd, azt nézem, oszt’ vagy örülök, mint mindenki CN első 3 meccsén, vagy bosszankodok, mint a covidját követő 3-on.
A védelmet illető kritika hiányával teljesen egyetértek.

A capguru szerint CN szerződésével a space $60,37M lett. Brown és Bethel szerződése még nincs benne. 

Nem hiszem, hogy Newton máshol 5 milla garantáltat kapott volna egy évre, így ez nekem kicsit érthetetlen. Backup-ért sokallom, ergo kezdő irányítóként számol vele BB. Persze így nézve nem egy hatalmas pénz ez egy kezdő QB fizetéshez képest, amolyan TESCO gazdaságos, átmeneti megoldás megint. Én egyszerűen nem látom Newton-ban a jövőbeni franchise irányítót. Így pedig nem tudom mennyire lehet/érdemes köré O-t építeni.Szerintem BB terve egyszerűen az, hogy az O-ból kihoz egy gyenge közepes egységet, korrekt futójátékkal, viszonylag olcsóért és épít mellé egy überbrutál D-t, amivel ismét contender lehet a csapat. Ez logikusmegoldásnak tűnik, akár működhet is.

Csak 3,5 milla a garantált tartalom a szerződésében. Amikor kijöttek az első hírek, akkor én azt mondtam, hogyha 6-7 millió körül van a garantált, akkor az egy jó deal, nos annál jóval alacsonyabb. Backup QB-ért, aki azért játékban is volt, ismeri a csapatot, használható ez egyáltalán nem sok, sőt... Ott van pl. Hill esete a Saintsben, vagy Brissetté a Coltsban, jóval drágábbak. A kintiek szerint is bőven aktív lehet ettől QB fronton a csapat - akkor is ezt mondták, amikor nem tudtunk részleteket a szerződéséről, most meg pláne. Ha esetleg jön egy újonc és jobb lesz Newtonnál, akkor is simán a rosteren lehet tartani, nagy respektje van az edzők és a játékosok között is - erről tavaly is rengeteg infó jött ki. BB nem is benne látja szerintem a franchise irányítót, azért ilyen alacsony az összeg és a szerződéshossz is.

Ha CN nem lesz rajta a végső rosteren (erre kicsi esélyt látok jelenleg, de...), akkor jól gondolom, hogy $2M-ért volt egy rutinos irányítónk a felkészülés és az előszezon alatt? (Ami persze sok úgy, hogy nem játszik valaki 1 meccset sem a szezonban, de simán vállalható, ha lesz egy nála egyértelműen jobb kilátás.)

CN nem a szívem csücske de ki a f...sz jött volna ide ennyi pénzért. Azért ő lett mert másra nem volt esély se, aki tutitira jobb lenne mint ő.

Watsonra vagy Wilsonra BB anyukáját is ki kellene kifizetni meg a csapat jövőjét.

Darnold egy vicc, Mariota a pénzével szintén, JG pedig örülhet ha 10 meccsre egészséges tud maradni.

Felcserélni baromság, hátul is lehet jót húzni , ezért kár feláldozni 2-3 elsö kört. Én se tenném soha. Nézzétek Tua-t, Darnoldot vagy Rozent stb.

Szóval nem kell háborogni. BB az elérhető legjobbat hozta el szarért hugyért. Én se kamálom de ez van ez a csapat. Lapozzunk. Nézzük az új szerződéseket, igazolásokat és a draftot. Ennek elégnek kell lennie a playoffhoz, ott pedig bármi lehet.

Go Pats

Nekem az a meglepő, hogy a legutóbbi kb szuper QB fizetések, 40m usd per év körül olyan irányítóknak mentek, Dak, Watson akiknek a csapata távolról sem annyira eredményes, szerintem hosszútávon nagyon rosszul tudnak kijönni belőle.  

Ma olvastam, az USA-ban már több mint százmillió ember megkapta az oltást, valószínű, hogy a következő szezon már normális keretek között fog zajlani. Vélhetően normálisan tudnak majd edzeni a csapatok is, rendes felkészüléssel tudnak indulni. Ez a Pats-nál különösen fontos .

CN  mielőtt megkapta a vírust, egészen bíztatóan játszott, utána a passzjátéka tényleg nem volt valami fenomenális.

Én is csatlakozom azokhoz, akik megkérdezik az őt semmibe vevőket : Kik azok az irányítók, akik egyrészt megvehetőek és akiket biztosan érdemes megvenni , akiknek az ár-teljesítmény aránya megfelelő lesz , akik garantáltan valódi erősítés lennének a csapatnak?  ( Kéretik a realitások talaján állni )

Egy erős fal mögött, egy egészséges Edelman-nel, megerősített támadósorral CN is sokkal többre lehet képes. Én is eltudnék képzelni mást a helyén, de ha ő marad se temetném már  most a csapatot. BB úgy néz ki, a sok pénzt inkább több poszt megerősítésére szánja, mint 2-3 emberre elkölteni.

 

JimmyG-re állítólag komolyan rástartolt BB, de végül a Niners úgy döntött nem akarják elcserélni. Mondjuk ez akármikor változhat, de BB azonnal ráment a B opcióra és leszerződtette CN-t. Az biztos, hogy nekik is vannak erős kétségeik vele kapcsolatban, mert nem véletlen az alacsony garantált, és a szinte elérhetetlen bónuszok. Kb csere irányító fizu. Ez alapján esélyes egy QB draft, csak kérdés összejön-e az akit szeretnének, és ha nem akkor ott van CN. Az egészséges Edelman az utóbbi években a fehér holló kategória, így Én kevésbé mernék arra tervezni.

Miért ne lenne ennyiért, hiszen az sem biztos, hogy azonnal bevethető lesz akit akarnak (ha egyáltalán lesz QB draft). Én látom, hogy csíped CN-t, és ezzel semmi baj mert nem vagyunk sem egyformák, sem tévedhetetlenek. Én jelenleg nem érzem CN-ben az SB run-t, főleg ha visszagondolok rá amikor pályája csúcsán volt, MVP lett, az SB-n meg hááát... azt jobb nem felhozni. Ha tudnám mi lesz szorgalmasan töltögetném a fogadási szelvényeket :)

A fenti megjegyzésemmel csak arra akartam reflektálni, hogy egy esetleges a QB draft bármit is befolyásolna. Az "Ez alapján esélyes egy QB draft ..." kezdetű mondatodra gondolok

CN-t, mint embert csípem - bár nem a ruháit és kalap vásárláson sem töröm a fejem -, de ha a dolgok máshogy alakulnak, és pl. Mariota lenne most nálunk, akkor is ugyanazt gondolom. Bárki is jön a draft-ról egy szezonra mindenképpen kell egy NFL szempontból bejáratott QB a rosterre. Bárki más lenne az, akkor neki szurkolnék. Nem mellesleg, ha CN idén sem lesz jó, akkor el küldeni és ennyi.

Egyetértünk, hogy idén a QB draft szükségszerű, szinte bárki is van a rosteren. Sőt, szerintem egyszerűen nincs olyan verzió, ahol ettől el lehetne tekinteni. Jöhet bárki, de hogy egyáltalán egyből beválna, NFL kompatibilis lenne, jó teljesítményt hozna és pikk-pakk tudná a playbook-ot az irreális elvárás. Az NFL QB draft története és "beválási statisztikája" egyszerűen nem ezt mutatja a draftolt játékosoknál. Ráadásul Stidham-ről is dönteni kell, mert jövőre ő is az utolsó évébe lép. De legalábbis megversenyeztetni. Na meg ott van, hogy mégis mi a franc baj lenne abból, ha hirtelen lenne két potens QB is lenne a rosteren, főleg úgy, hogy mindkettő gombokért játszik.

Az sb runt szerintem felejtsd el egy ideig. Talán a playoff esélyes csapatért szurkolhatunk, bár elnézve a csoportot lehet, hogy pár évig az is kérdéses lesz. Úgy tűnik a Bills sokkal, a Dolphins kicsit előttünk jár és nagy kérdés, hogy a Jets draftja (irányítója) hogyan válik be.
Én is reménykedtem sokáig, hogy a Saint-Etienne újra bajnok lesz, de aztán megöregedtem 😁

Március 12-i New York Times cikk szerint 66 millió ember kapta meg az első adagot, kB 35 pedig már mindkét szurit. Itt a link is https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/covid-19-vaccine-doses.html

A probléma az USA ban is az, hogy az oltási kedv kezd csökkenni, az kapta meg aki amúgy is akarta. Plusz a különböző Államok átoltottsága is nagyon különböző, amit az alábbi link szintén tartalmaz. Normális kerékvágásba továbbra sem fog menni az élet a következő idényben, ami alatt értsd, hogy nem lesznek fullra megtöltött stadionok. Legalábbis nem mindenhol. Lesz olyan állam ahol akár fullon, máshol mondjuk a kapacitás 30%án, valahol meg nézők nélkül játszanak majd. A normális kerékvágás talán 2-3 év múlva térhet vissza. Nagyon valószínű, hogy bármiféle rendezvényen való részvétel az usaban is oltáshoz lesz kötve (CDCnél dolgozó kollégától belső infó). Szóval a normál élet azért még messze van. De már affelé tendálunk. 

Én kíváncsi vagyok JE teljesítményére. Sajnos nem lepődnék meg, ha lejtmenet indulna a karrierjében. Egyébként érte még kaphatna is valamit a csapat... akár cserét is el tudok képzelni, mondjuk a Bucs- hoz.

Már a tavalyi szezonjára is rá lehet fogni, hogy elindult a lejtmenet a karrierjében és az ő korában sajnos már nem könnyű az ilyen trendeket megfordítani. Minél inkább lassul, annál több ütést kap, annál több lesz a sérülése, amitől tovább lassul. Márpedig az ő játéka a fürgeségről szól.

A motivációt sem könnyű már megtalálnia. A pajtik befejezték, vagy máshol játszanak, és van 3 gyűrűje, amiről az NFL játékosok 99%-a csak álmodik. Sőt, a többség már eggyel is beérné.

Nem tudom hogy a "esze" megvan-e hozzá,vagy vannak-e ilyen irányú tervei, de őt egy "levezető" év után szívesen látnám edzőként a csapatnál. Az ha a mentalitását át tudná akár csak részben adni a jövőbeli játékosoknak már nagy haszon lenne.

Egyelőre nincs semmi bíztató. Az állapota simán bajos lehet, semmi pozitív nincs az elmúlt időszakban...

Egy apró érdekesség: CN szerződését a Pats részéről M. Patrícia írta alá... 

Tényleg érdekes... Arról van információ, hogy eddig ez hogyan történt? BB a GM is, nekem az lenne a természetes, hogy ő írja alá a szerződéseket, mint a Pats képviselője. DE lehet, hogy csak nyaralni van, és Patricia helyettesítette. :)

Ó, ez kedves, köszönöm! :-)

Itt vagyok és olvasom az oldalt folyamatosan, de én nem vagyok szakértő, inkább nem beszélek bele, csak tátott szájjal olvaslak titeket, mennyi forrást olvastok, mennyi tudás van itt felhalmozva, mennyi okosság hangzik el - nagyon komoly hely ez, na. Csak így tovább!!

Nos, ezzel szerintem vagyunk így néhányan, de mivé lenne az oldal nélkülünk, csupa szakértő, yardok, útvonalak, pickek, “2005-ben a Broncos ellen az a belső futás 1:42-vel a vége előtt csak a fal balra tolódásával működött a 32-es felállásban” és hasonlók... szóval igazán ne fogd vissza magad 😃

Cam Newton kérdés! Mit is mondott Minarik Ede? Kell egy csapat! Valljuk be, hogy a tavalyi szezonban nem igazán éreztük azt, hogy nagy kompakt csapatunk lenne. Az irányító a legfontosabb tagja a gépezetnek, de egyedül ő is kevés. Alsómágocs csapatával sem Ronaldó, sem Messi nem tudna magyar bajnokcsapatot csinálni. Nem nagyon voltak toppon az elkapóink és a futásaink sem ültek úgy mint régen és hát a védelmünk sem volt dobogós helyen. Mentségek vannak, hiszen Brady elment és a sztárok egy része is. A maradók egy része kiült. Sajnos a szezon összeállításában még Mahommes sem tudott volna csodát tenni, de még Brady sem. Azt hiszem, hogy CN továbbszerződtetése megint egy pótcselekvés ugyan, de szükséges. Nem akkora összeg, amit ne tudna a cég kiperkázni és van egy olyan irányítónk, akiben van potenciál, már csak csapat kell mellé.Igazolás nem opció, hiszen vagy hozunk egy közepes irányítót közepesen horror fizetésért vagy egy jobbat aki elviszi a pénzügyi kertet jó részét és ott fogunk állni mint pár csapat, hogy a csapat egyéb területeit nem tudjuk megerősíteni a kívánt mértékben.Nagyon elszaladtak az irányító fizetések és azokhoz képest nem is fizetünk neki sokat. Mondjuk szívesen adnám -hiszen amúgy sem az én pénzem- azt a 2,5 milliót amit SB győzelem után és ott az MVP cím elnyeréséért kitűztek.A lehetőségünk tehát az újoncok között találni egy gyöngyszemet. A mostani tartalékok között azt hiszem nincs igazán bevethető irányító.Stidham nem tűnik jó megoldásnak, de amennyiben sokat fejlődik, akkor talán. Ez az ami a nagyobb baj és ezért jó és biztosan bevethető Cam Newton.

Cannon trade a Texanshoz! Az ellenérték: a 4., 5. és 6. körös pickeket cseréljük.