2021-es NFL Draft - 1. nap

Kép
QB

Éjjel két órakor elkezdődik a 2021-es NFL Draft, ebben a cikkben követhetitek az első nap eseményeit.

4:15 - A Patriots az első kör 15. helyén a QB Mac Jonest választotta az Alabamáról. Sok szcenárió közül végül az vált valóra, hogy a saját helyén meg tudta szerezni a Patriots a sokak által Foxboroughba várt irányítót.

Jones 17 mérkőzést játszott az Alabama színeiben és mindössze 1 alkalommal szenvedett vereséget, 2019-ben 48-45-re kikaptak az Auburntól. A passzai 77,4%-a sikeres. A 17 mérkőzés alatt 4500 yardot passzolt 543 próbálkozásból, 41 TD-t dobott és mindössze csak 7 alkalommal adta el a labdát. A leggyakoribb név, akihez hasonlították: Tom Brady.

 

A Patriots eredetileg a 15. választással rendelkezik az első körben - meglátjuk lesz-e trade esetleg, illetve ki lesz a csapat első körös választottja idén.

A chaten természetesen idén is lesz kibeszélő.

Hozzászólás

Ott is van!!!!!

Öröm, boldogság!!!!

Nem lett trade, de az előzetes QB várakozások zöme alapján nem is volt rá szükség.

Hogy nem is lett volna indokolt az majd ezután kiderül. Személy szerint bízom Hoodie-ban, ha ő érdemesnek tartotta a 15. választásra, akkor megvan Jonesban az a szintű tehetség, hogy végre meglegyen az a QB, akire építhetünk a következő években.

Lance-re ugye esély sem volt, így maradt a Fields-Jones duó.  Fields közölte minden érdeklődő csapattal a gyógyszeresen kezelt epilepsziáját. Nem vagyok ilyen téren képzett, így nem tudom befolyásolhatják-e később az állapotát a mikro- ne adj Isten normál súlyú agyrázkódások, amikben jó eséllyel része lesz. Eltántoríthatott néhány csapatot, akár a Pats-et is. Az is ezt jelzi, hogy ennyire "későn" ment ki.

Én örülök Jones-nak, mert nem szeretem annyira a futkározós QB-kat. Túl sérülésveszélyes műfaj az NFL-ben, elég csak megkérdezni róla RGIII-at. Nem véletlen kérték a futás csökkentését egy idő után a vezetők a Mahomes-Wilson-Prescott hármastól sem, és Watson sem fut annyit mint egyetemen tette.

Szerintem Cam kitölti a szerződését, és a szezon első felében kezdeni fog, hacsak Stidham vagy Jones nem nyomja le a pre meccseken. Stidhamnek tavaly nem sikerült, Jones-nak meg lesz mit tanulgatni, majd kiderül mennyire gyorsan megy neki. Utána várhatóan Cam megy (nem kap hosszabbítást), Stidham meg szerintem marad cserének, ha nem keresnek az Ő helyére is addig valakit. Persze kell hozzá, hogy Jones hozza amit várnak tőle.

UP: nekünk nagyon az 😀 

DOWN: a teljes ligának --- jöhet egy újabb sikeres 20 év Mac Jonesszal

Ez a pick csere nélkül... Imádom.

Ahogy írod. Nem adtuk oda a jövőt egy bizonytalan dologért (mert ilyenkor bármelyik pick is az még), és kaptunk egy szolid tehetséget. A plafon biztos nincs olyan magasan mint Lawrence-nél vagy Wilson-nál, de az eddigi ismereteink alapján konzisztensebb lehet bármelyik újoncnál. Ha a Pats rendszer működik még, akkor szerintem a legjobban illeszkedő elemet szerezte meg a csapat. Szerintem jó alany JMD-nek.
És a legfontosabb még egyszer: nem adtunk el semmit a következő évek választási lehetőségeiből!

Nem akarok kötekedni, pláne azt állítani, hogy kihúztuk az új Brady-t, de a "A plafon biztos nincs olyan magasan mint Lawrence-nél vagy Wilson-nál" kijelentés szerintem pont nem igaz. Hogy hol a plafon, azt majd 2-3, esetleg 20 év múlva tudjuk meg... Bradynél még mindig nem tudjuk. Az NFL ennél sokkal kiszámíthatatlanabb sportág. Azt mondhatjuk, hogy jelenleg Lawrence és Wilson tehetségesebbnek, NFL kompatibilisebbnek tűnik.

Egyébként jól láttam a felvételeken, hogy még egy kis pocak is van Jones-on a nehéz időkre?:)

Abszolút adom amit mondassz, meglátjuk hova jut a srác - remélhetőleg jó magasra! :D

 

Egyébként személy szerint baromira sajnálom Lawrence-et és Wilsont-t is! Akármilyen tehetségesek, két ilyen szar csapathoz kerülni.... 

Pocak: emlékszel Brady a draftkor milyen girnyó volt??? 😝 Az  NFLben kap makd edzést eleget... Elfog tűnni kalácsbácsi a hásáról majd szépen lassan.

És még az idei választásokból sem kellett semmit az elsőhöz hozzádobni. Maradt bőven variációs lehetőség a csereberékre az idei draftra, vagy későbbi évekre pickeket szerezni.

Nekem tetszik! Brady utód - rendben. Felkészül JE utód - Elijah Moore.

Annyira én nem látom Meyersben a tutit, főle slotban, Moore-t meg direkt slot elkapónak olvastam, és egy csomó mockomon még bent volt 46.-ra. Amúgy mindegy, ki lesz a slot, ha ő lesz a jövő évi SB MVP... :)

Én annak örülök, hogy trade nélkül sikerült QB-t szerezni. Hogy mit húztunk a draft lottón, azt meg majd meglátjuk. Én örülni fogok, ha bejön, de a beválási statisztikákat sem feledem.

Bulvár rovat: Kár, hogy soha nem fogjuk megtudni, hogy BB csak a tulajdonosi nyomásra (, aki meg szurkolói nyomsára) tette, amit tett, vagy csak jéghideg racinalitással megvalósította a tervezett stratégiáját. Mivel nem cserélt felfele, ezért számolnia kellett azzal, hogy 1/15-re nem marad bent top QB.

Én nagyon várom ebben a szezonban a CN - aki most megmutathatja, hogy a tavalyi év csak egy pechsorozat volt -, Stidham - akiből éles meccsen, éles szituban nem láttunk semmit, de voltak reményteljes megmozdulásai is(!), amikor a mindenmindegy meccsen felmehetett a pályára -, illetve Jones - aki mégis csak a "new hope" - közötti meccset. Bár valószínűsítem, hogy eredményhirdetés 2022-ben lesz.

Szurkolói nyomás a szurkolói álmokat leszámítva nem létező dolog a profi kluboknál. Megfelelő szakemberek, különböző feladatkörben  a munkájukat végzik a sportban. A szurkoló meg véleményt formál a maga szintjén, amit tiszteletben tart a klub, de nulla szinten foglakozik vele a döntéseknél. 

Kb. minden profi sportágban bőven tudok példát hozni arra, amikor pl. a tulajdonos "szakmaiatlanul" beáldoz valamit, vagy valakit a szurkolói nyomás miatt.

Ez az üzletről szól, márpedig a pénzt a szurkoló hozza a rendszerbe, tehát nem ignorálható. Ez még akkor is igaz, ha a szurkolói akart sokszor fa*g. A siker az egyetlen dolog, amivel tompítani lehet ezt, de az vagy jön, vagy nem.

Lehet, hogy amit írsz - a vegytiszta szakmaiság -, az meg a te szurkolói álmod. Bár kétségtelenül az is igaz, hogy én is a saját saját szemüvegemen - álmaimon - keresztül próbálom látni a dolgokat.

Az öreg addig csóválta a fejét, míg csak elhozta a srácot:

https://twitter.com/MySportsUpdate/status/1376943104230576133?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1376952395528335366%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fpatriotswire.usatoday.com%2F2021%2F03%2F30%2Fpatriots-bill-belichick-watching-mac-jones-alabama-pro-day%2F

:)

Lehet arról beszéltek, hogy jól átsütve szereti-e a bélszínt az öreg. Erre rázta a fejét, hogy a véres az igazi. 

Meghallgattam a szakik értékelését az NFL.com-on. Két érdekesség volt:

1, Az egyik szaki arra kíváncsi, hogy mikor tud CN föl kerekedni Jones, mert CN nem csak jó játékos, de remek vezető szerepet tölt be a csapatban és ennek megfelelően komoly respectje van játékos és edzői oldalon. 

2, Egy másik szakértő azt mondta, hogy Jones nem rossz, de nem playmaker, hanem egy game-manager típus. 

Az első csak érdekesség, a másodikat én nem feltétlenül bánom. Egyrészről, mert Brady-t is annak tartották (GM-QB), másrészről, mert egy igazi playmaker QB (mint Mahomes mondjuk) kb. megfizethetetlen hosszú távon, míg playmaker WR-t, TE-t sokkal olcsóbban találsz, akár kettőt is 1 csoda QB áráért, és szerintem simán ugyanott vagy vele. 

Azért nagyon megnézném, mi volt itt az A, B, C terv. A nyilatkozatok alapján aligha ez volt az ideális forgatókönyv. Ez a “feltérképeztük, elérhető volt” még BB-t ismerve sem győz meg.

Miután Fields nem kellett - bealudni, lassan tárcsázni egyszer lehet, háromszor aligha -, én arra tippelek, hogy Lance csúszására számítottunk, ezért lehetett a sok megbeszélés a Carolinával is. Mivel ez borult jött az, hogy viszünk irányítót ha marad, ha nem, BPA, vagy letrade. Amennyiben mindenáron qb-t akart volna nem kockáztatja meg, hogy a WFT becseréljen elénk, miután csak Jones maradt.

Szóval nálam az érzések vegyesek. Irányító jött, aki nem Jimmy G sok pénzért, ez mindenképpen jó. És tudom, az irányító passzoljon, de ami számomra negatív a srácban, az a mobilitás teljes hiánya. Néha-néha igenis tudni kell már a mai NFL-ben lábon megcsinálni a játékokat. Bízom benne, hogy ez az oldal fejleszthető lesz, és szép időszak kezdődhet. Nagyon szurkolok neki 🙂

Azért ne úgy képzeld el Mac Jonest hogy nem tud kettőt lépni... Szóval Bradyhez képest még ő is előre lépés ha meg kell iramodni.

 

Persze Lancehez vagy Fieldshez nem lehet hasonlítani. De ezt a mobilitás hiáynt a támadórendszerrel lehet kompenzálni.

De a pontatlanságot és rossz olvasást nagyon nehéz... 

... sajnos a szekunder gyenge olvasást is. :)

QB futás alatt, pedig nem egy szimpla futást értünk, hanem pl. azt, hogy Jones-nak eszébe sem jut a futás vagy ha igen, későn vagy rossz irányba stb.. :) 

Kell egy jó támadófal és akkor nem kell futkoznia a védők elől. Elvileg pont van egy olyanunk.

Ez az erzesem nekem is. Ha Jones, vagy Fields lett volna az, akit mindenkeppen akart a csapat, akkor nem kockaztattak volna, en mar a Denver pick utan azt hittem hogy a Pats megy a Cowboys helyere iranyitoert. Megmondom oszinten en sem Jonest preferaltam, mint sokan masok, de ha mar igy alakult, nem hiszem, hogy bankodnunk kellene. Igazabol amikor felment a podiumra akkor latszott, hogy nem a szokasos sablon duma volt, hogy ebben remenykedett titkon.

Én nagyon örülök hogy Jones került a csapathoz. Személy szerint többre értékelem a pontosságot, gyors döntéshozatalt és azt hogy jól olvas snap előtt (így jellemzik legtöbb helyen) mint a mobilitást. Még az utóbbi évek SB-jei is azt igazolják hogy a QB passzoljon és ne futkározzon. Anélkül hogy mobilis lenne az irányító lehet nyerni de anélkül hogy normális passzjáték lenne szerintem nem(legalább is 90%-ban nem). Radásul ha vissza tudna térni a csapat a múltban rá jellemző a gyors,rövid passzos játékhoz akkor egyáltalán nincs szükség a QB futásokra-ebben pedig a szakik szerint rendszer fit lehet Jones.

Az a baj, hogy ez a mobilitás dolgot nagyon sokan félreértelmezik szerintem... Fields egy mobilis QB, de nem rohangál fel alá a pályán, csak ha szükség van rá - ergo nem egy Lamar Jackson. Alapból zsebben érzi otthon magát, de ha kell lábon is megoldja. Az, hogy a Super Bowlt milyen QB nyeri teljesen irreleváns, nem egy QB-n múlik a győzelem. A Bucs sem azért nyert februárban mert Brady pocket QB, ahogyan mi sem a Rams ellen...

Jones jóval kevésbé veszélyes lábon mint a másik 4 QB, de nincs elveszve ő sem, nagyjából Jimmyhez lehetne hasonlítani. Amennyiben úgy alakul néhány yardot hozzá tud rakni a földön, nem Brady szintjén van a srác. Olyan típusú játékos idén talán Trask, de még őt is mobilisabbnak gondolom. 

Ez egy A+ pick volt.A többit majd a pályán.Nagyon régóta ez a legjobb elsö körös pickünk.Innentöl ez a draft már jutalomjáték.

Megtudjátok nekem mondani, hogy a többi talicskányi pikkel mi lesz? Hová lehet ennyi embert rakni? Mert ugye idén elég komolyan szerződtettünk is. Amennyiben feltöltjük velük a PS-t, azokat bárki elviheti onnan nem? 

Valószínűleg vagy elcseréljük jövő évi pickekért vagy valakiért majd felmegyünk és akkor odaadunk párat. 10-et tuti nem fogunk húzni.

Pillanatnyilag 77 acive player-t mutat a spotrac. Szóva technikailag a 90-es offseason rosterre simán beférne az összes pick.

Főleg a 4. körösök utáni pickek esetében az 53-as rostert már igen kevesen érik meg - bár szerencsére vannak kivételek ;) -, illetve lesz sérülés bőven a tavaszi, nyári edzéseken. Innen gondolom kb. 3 csoportra fogják őket bontani: 53-as rosterre valók, kivágandók (itt azért nem biztos, hogy valaki reménytelen, csak lehet, hogy egyszerűen csak van nála jobb), illetve a projekt játéksok, akik mondjuk IR-re kerülnek, és megnézik egy év múlva, hogy mire jutottak.

Ha meg valakire nagyon fáj a csapat foga, akkor van muníció feltrade-elni érte.

Inside the Patriots Draft Room: Drafting Mac Jones (New England Patriots)

https://www.youtube.com/watch?v=s6yogAY5xJM

 

 

Érdemes ezt a videot megnézni, talán kirajzolódik egy árnyaltabb kép az interjúkérdések kapcsán:

Exclusive draft interview with Mac Jones:

https://www.youtube.com/watch?v=4Et9_kwSmds

Megnéztem.

Az ugrott be h ennek a srácnak TB lenne az ideális mentor. Pont olyan kis "balfasznak" néz ki mint Tom anno 😁

Tulajdonképpen semmi bajom Jones-al, rendes gyereknek látszik és igyekvőnek, ahogy láttam a döntőn, csak olyan se nem hal se nem hús emberkének tűnik. A sejtetett pocakja zavar a legkevésbé, bőven lesz ideje majd leadni, a statjai pedig nem kápráztatnak el. A dínom-dánomból jött, a sokszoros bajnokcsapattól, a draftgyárból, ahol úgy tűnik, nem Ő volt idén sem a legjobb játékos, sőt a posztján is sokadik volt a proszpektekben. Olvasás, ugyan, az egyetemi liga legjobb 2 elkapója és legjobb futója mellett ez nem egy nagy kunszt, nemigen kell opciókkal vacakolni. Most nem ilyen csapathoz jött, noha egyelőre csak papíron, de kétségtelenül, az off.-ünk erősödött. Igen, Ő nem egy futkosós típus, még csak nem is kétopciós irányító (pedig jelenleg ez a sikeres, mert a legenda nem az NFL-ben játszik), Ő ki nem mozdul a zsebből, hacsak nem kényszerítik rá. Akkor viszont sajnos igen gyenge, a sikeres szekunder olvasásban az idei QB proszpektek leggyengébbje. A kulcskérdés Nála szerintem a fejleszthetősége lesz, az értékeinek megtartása mellett. Erről legkorábban az előszezonban győződhetünk meg. Addig meg van egy újabb QB ígéretünk….:)

Szia, ez a "nesze semmi, fogd meg jól " típusú kommentek közé tartozik. Szerintem Te ennél sokkal jobban ismered az NFL-t.

Köszönöm a bókot és sajnálom, hogy csalódás okoztam. :) Jones-ból egyelőre Nekem csak sajnos ennyire futja... 

Én az NFL-ben folyton azt látom (mondjuk talán Lamar kivételével, de Őt az előző szezonban nem is nagyon láttam játszani), hogy a QB-ra nem nagyon hívnak direkt futást a rövideken kívül. Ha muszáj, mert nincs más megoldás, akkor megiramodnak, de a legtöbb az első védő láttán lábbal előre csúszik. Nincs az a "szabadulok 2-3 szerelési kísérletből is" megiramodás mint az egyetemen, mert a profik közt az életveszély. Én értem, hogy ha mobilisabb rá kell állítani esetleg egy védőt pluszban, de pár yardos veszélyt még Jones is hordoz magában, több meg az előbb írtak alapján ritkán kell. Egyébként még pocakkal is 4.68 alatt futotta a 40 yard-ot, ha meg azt átalakítja izommá még lehet fejlődik is (a védelmet meg jól olvassa, és jól érzi a zsebet, gondolom az is megy neki merre és mikor kell előre megiramodni néha). Szerintem ez sokkal könnyebben fejleszthető terület, mint másik QB-k esetében a labdapontosság vagy a védelmek olvasása. Ha utóbbiak közül valamelyik nem nagyon megy, akkor annak a QB-nak kb lefőtt a kávé.

Azt Én is úgy gondolom, hogy a QB-kra ritkán hívnak 1-2 yard-nál hosszabb futást. Viszont, ha kikényszerítik a zsebből és a coverage jó, a yard szerzéshez futni kell. (Persze le is lehet feküdni, meg ki lehet dobni/földhöz lehet vágni a labdát, de ez egy kísérlet elherdálását eredményezi, ami egy kicsit luxus.) A megiramodások szerintem akkor végződnek általában  előrecsúszásokkal, ha a kísérlet már viszonylag elegendő yard-ot hozott, vagy mozgatta a láncokat, vagy a folytatása esélytelen. Ha csak a TD-ket nézzük, szinte minden meccsen van 1-2 hosszabb, 10-20 yard-os futott QB TD, ráadásul többségük a védőkkel folytatott nagy küzdelem után születik és nem előre csúszva. 

Jones az egyetemi döntőn csak néhányszor kényszerült futni, hiszen a passzjáték szinte akadálytalan volt, de az igen gyatra, mondhatni eredménytelen volt: 4 carry, 11 yard, long 10! Az NFL-ben azért egy meccsen ma már ennél több és sikeresebb QB futásra van szükség szerintem, a védelmek egyre rafináltabbak, gyorsabbak, trükkösebbek. Nem a futásának a sebessége az érdekes, hanem annak eldöntése. Persze reméljük, hogy a hiányosságai fejleszthetők az erényeinek megtartása mellett. :) 

Csak tavalyról Prescott bokája és Mahomes agyrázkodása like-olja ezt( mindkettő futás volt) :-).  1 kísérlet az 1 kísérlet a franchise QB meg franchise QB.

Hát az NFL olyan, mint a Biblia, abból a szempontból, hogy mindenre van példa benne, pro és kontra. Anno TB ACL sérülése vagy Brees tavalyi bordasérülése nem úgy emlékszem, hogy egy nagy megiramodás eredménye volt... :) 

Abban igazad van hogy mindenre van példa és természetes a zsebben is nagyon össze tudják törni a QB-t . Ugyanakkor odaraknak 5-6 böhöm nagy faszit hogy védjék dobás közben a QB-t míg futásnál megszűnik ez a védelem. Illetve tudom hogy szereted a statokat abból pedig szerintem ki kell derülnie hogy dobásnál és futásnál mekkora a QB sérülés esélye egy próbálkozásra vetítve.

Nem az igazamat keresem, hanem arról írtam, hogy mit látok a meccseken. A mai NFL tele van fiatal kétopciós irányítókkal, akik reménytelen passzhelyzetben igen gyakran futást választanak és nem 1-2 yard-ért, mert talán úgy gondolják, egy play-ben a mindenáron való yard szerzés a cél. Ma már nincs „idejük” arra, hogy olvasási/passzolási képességeiket olyan szintre fejlesszék, hogy inkább pl. kidobom a labdát, mert majd a következő play-ben behozom a veszteséget (TB vagy ARod ezt pl. megteheti.) Ezt csak akkor teszik, ha mindkét opció reménytelennek látszik. A QB futás nem erőltetett opció, ha megfelelő a szituáció, 11-11 ellen (a passzig a védők 1-el többen vannak.), gyakorlatilag az összes csapattárs blokkolhat (Igen, a fal is, mint a futásnál.) Csak gyorsan és jól kell dönteni, ami gyors helyzetfelismerés, habitus, atletikusság stb. függvénye. A kétopciós QB ma mindig nagyobb gond az ellennek (spy), mint aki folyton a zsebben van vagy aki folyton csak fut.

Ami a sérüléseket illeti, persze hogy a zsebben kisebb az esély rá, de mégis csak futnak, ha úgy ítélik meg, hogy van esély több-kevesebb yard szerzésére. Franchise QB ide vagy oda, Prescott és a többiek ezentúl is fognak futni, ha úgy ítélik meg és közben a sérülésveszélyre nem is gondolnak, mert ezt a kontakt sportot veszélyérzettel nem lehet játszani gyakorlatilag semelyik poszton sem. Én így gondolom, ha Te másképpen az persze nem baj. :)

Szerintem ez a dual threat QB túl van lihegve. Aki az egyetemen ilyen, az az NFL-ben max one and a half threat QB lesz, vagy még az sem. Prescott, Wilson, Watson és társai mind visszavettek a nagy futkorászásból. Most lehet emlegetni ilyen téren a Tua, Murray, Jackson vonalat, ahol eddig LJ mutatott valamit, de egy év után Őt is eléggé kiismerték az ellenfelek. Nem lennék meglepődve ha egy idő után ezek is visszavennének a futásból. Ha nem teszi előbb-utóbb jön majd a sérülés. Ráadásul az ilyen irányítók vagy átképzik magukat, vagy a sebességük kopásával Ők is kikopnak a ligából (bár a sérülés valószínűleg hamarabb jön).

Sajnálom, hogy félreérted a kétopciós QB tevékenységét. Minden QB természetesen passzolni szeretne elsősorban és többnyire azt is teszi, a kérdés az, mit tesz/tud tenni, ha ezt kivitelezhetetlennek látja, mert összeomlani látszik a zseb és a coverage nem engedi. A sack, lefekvés, labda le/kidobása helyett lehetőséget lát, hogy futhasson  2-3 v. több yard-ot, hogy a play-nek azért legyen vmilyen eredménye és ezt többnyire sikeresen teszi. A két opció mindössze ennyit jelent. Nem LJ-ok a minták és nem is a tavalyi CN, akiknek agyában a futás szinte egyenlő v. nagyobb belső késztetés, mint a passz. Az általad említett, nem éppen újonc Wilson a legjobb példák egyike. 9 éves pályafutása alatt egyetlen alapszakasz meccsről sem hiányzott!, átlagban egy meccsen ~6x fut, átlaga: 5,6 yard, ami futónak is becsületére válik és a tavalyi! volt a 2. legjobb átlaga (6,2 yard). Miközben passzolásban sem a liga alja…meg kikopni sem igen akar... :)

Komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán érdemes-e válaszolnom, de csak nem bírok magammal. Ha valaki egy meccsen passzol 300 yardot és fut 30-at, az nem dual-threat, mert a futás csak akkor jön, ha megnyílik előtte a fal passzjátéknál, vagy oldalra adódik neki egy lehetőség. Ennyi erővel Stidham s dual-threat lenne, mert ezt Ő is lazán megcsinálja. A dual-threat azt jelenti, hogy mindkét formában nagyjából ugyanolyan veszélyes egy QB, és rendszeresen hívnak rá alapból futójátékot az edzők.

Sajnálom, hogy félreértettelek és felbosszantottalak. Nem gondoltam, hogy Te a dual threat alatt ilyen szigorú paramétereket értesz (közel 50-50%), hiszen még LJ is minden szezonjában kétszer annyit passzolt, mint futott. Nem is tudom, persze lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de szó szerint értelmezett dual threat QB-kra az NFL-ben nem igen emlékszem, talán Vick vagy RGIII hasonlított LJ statjaira. Még egyszer elnézést! :)

Válasz hopi46 üzenetére

Miért kérsz elnézést, hisz nem bosszantottál fel. Csak azért gondolkodtam el hogy válaszoljak-e, mert szerintem nem éri meg a téma, hogy ennyit problémázzunk rajta. Én nem a yardokban nézném a dolgot, hanem inkább a futó vagy passz próbálkozások arányában. Néhány futást szinte minden irányító csinál meccsenként, ki sikeresebben ki nem. CN tavaly már nekem is dual-threat-nek számít, látszik is mire jutott vele. Ezért nem tartom sokra ezt a dolgot a QB esetében az NFL-ben. Egyetemen teljesen más a dolog.

Ok, köszi. Nem akarom tovább Én sem ragozni a témát, csak kijavítanám az előző hozzászólásom pontatlanságát: LJ-nek a passzkísérlete volt 2x annyi mint a futás kísérlete. (Ha már CN, Neki közel 3x annyi passzkísérlete volt tavaly, mint futása.) 

Remélem Joker mielőbb kiszorítja "Super" Camet.

Meg kellet húzni saját helyünkön . Hogy bevállik vagy sem ki tudja ?

Lehet h az 1/1 megy a sülyesztőbe 3-4 év múlva pl. Ez lutri. Ha úgy tetszik rá fogadtunk kevés téttel , h azért maradjon pickünk is és rámenjünk egy WR1 re pl. 

A felcserékbe bíztos vagyok .Olyan partnert keresünk akinek kellenek a pickek

Sőt még jövő évi 3-4 kört is kaphatunk pluszba.

 

Így van, butaság lett volna kihagyni.A csapatnak szüksége van egy hosszútávú megoldásra, meg kell próbálni, hátha bejön. De nagyrészt amúgy Hopi kevésbé optimista véleményével értek egyet., értek egyet. 

Laikusként csak szurkolni tudok, hogy sikeres legyen, valahogy azt érzem, hogy nála a futball intelligencia és mentális vonalat előrébb vettük, mint a fizikai (egyébként még fejleszthető) részt... lehet csak én láttam bele, de mint személyiségi jegy, nekem az nagyon tetszett, hogy Ő volt az egyetlen, aki kiszaladt az összes 'bama-s pick-nél gratulálni a csapattársainak.

 

Látok pozitivumokat Macnél, pontosak a passzai, jól látja mikor milyen dobásra van szükség és a személyisége is fitnek tünik.

Viszont ugyan csak highlightokat láttam de talán egyetlen kivételtöl eltekintve az összes dobása zéro nyomás mellett történt és az elsö számú célpontnak. Csak megvárta, hogy szabad legyen és odarakta a labdát. Persze ez sem könnyü valószínü de ez az nfl-ben nem fog igy müködni. 
Illetve lézer szerü passzz sem láttam töle és a dobások közül sok kacsázott. Nem tünik az igazinak a karereje. De gondolom ezeken még sokat fognak tudni fejleszteni ha a technikáját csiszolják.

Èn elégedett vagyok azzal is ahol, és azzal is akit választottunk. 🙂 A jövőt pedig senki sem látja. 😉 Go Pats! ;)