A Patriots 2021-es menetrendje

Kép
Schedule

Csütörtök hajnalban az NFL közzétette az idei szezon menetrendjét, a Patriots kilenc hazai és nyolc idegenbeli meccset játszik a szezonban.

Előszezon:

1. hét: augusztus 13. péntek 1:30 - Patriots vs Football Team

2. hét: augusztus 20. péntek 1:30 - Patriots @ Eagles

3. hét: augusztus 30. hétfő 1:30 - Patriots @ Giants

Alapszakasz:

1. hét: szeptember 12. vasárnap 22:25 - Patriots vs Dolphins

2. hét: szeptember 19. vasárnap 19:00 - Patriots @ Jets

3. hét: szeptember 26. vasárnap 19:00 - Patriots vs Saints

4. hét: október 4. hétfő 2:20 - Patriots vs Buccaneers (SNF)

5. hét: október 10. vasárnap 19:00 - Patriots @ Texans

6. hét: október 17. vasárnap 22:25 - Patriots vs Cowboys

7. hét: október 24. vasárnap 19:00 - Patriots vs Jets

8. hét: október 31. vasárnap 21:05 - Patriots @ Chargers

9. hét: november 7. vasárnap 19:00 - Patriots @ Panthers

10. hét: november 14. vasárnap 19:00 - Patriots vs Browns

11. hét: november 18. péntek 2:20 - Patriots @ Falcons (TNF)

12. hét: november 28. vasárnap 19:00 - Patriots vs Titans

13. hét: december 7. kedd 2:15 - Patriots @ Bills (MNF)

14. hét: Bye Week

15. hét: december 18-19. - Patriots @ Colts (pontos időpont később)

16. hét: december 26. vasárnap 19:00 - Patriots vs Bills

17. hét: január 2. vasárnap 19:00 - Patriots vs Jaguars

18. hét: január 9. vasárnap 19:00 - Patriots @ Dolphins

Idén tehát a Patriotsnak három főműsoridős meccse lesz - mindegyikből egy. Akárcsak tavaly, idén is a Dolphins ellen kezdjük a szezont, minden bizonnyal sokan várják a negyedik heti mérkőzést is. A bye week meglehetősen későn érkezik majd a csapat számára, december elején-közepén. Ahogyan lenni szokott, a szezon végi mérkőzések időpontjai nem tekinthetőek fixnek, a szezon alakulásának függvényében ezek változhatnak.

Az időpontok magyar idő szerint értendőek, a "vs" a hazai, míg a @ az idegenbeli meccseket jelöli.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Kicsiny országunk szürke, korán munkába igyekvő dolgozó népe üdvözli a csapat eladhatósági esélyeinek 3 meccsre történő csökkenését. Egy pont a griffendélnek! 🙏🏼😃

Sima 13-4 re, esetleg 12-5-re jók vagyunk! :)

Az NFL honlapján  írtak szerint az elmúlt szezonban elért eredmények alapján nézve az ellenfeleket, az egyik legkönnyebb sorsolás a Pats-é. ( Mondjuk a Tampáé még könnyebb )

Aztán a 4-5. hét körül borul minden... Nem igazán szeretem az ilyen jellegű összehasonlítást, mert nem feltétlenül mutat reális képet, sok tényezőt nem vesznek figyelembe, csak az előző évi mérleget, ami meg szerintem igencsak becsapós. Pl. idén az ellenfeleinknek 15 nappal több jut majd pihenésre mint nekünk, három ellenféllel is úgy játszunk, hogy bye weekről jönnek stb. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az új igazolások/draftolt játékosok hogyan válnak be az egyes csapatoknál, plusz ugye a fránya sérülések. Ettől függetlenül kiindulópontnak jó lehet, de inkább egy adag szódával ajánlanám ezeket az infókat:)

Maximálisan egyetértek. Az NFL-ben nincs könnyű meccs. Minden héten (új) háború! Bizakodni persze lehet... most éppen 32 csapat teszi ezt. :) 

Nem úgy volt, hogy TB visszatér a Gillette-be...???

Én arra emlékszem, hogy a Tampa meccs hazai lesz....

OFF!

Sokat vitatkozok a másik fórumon emberekkel, sokan azt szeretik ha az amerikai módit követjük (bármelyik major sportban) és az otthon játszó csapat legyen hátul, én itt Európában nem vagyok ennek a híve, én szeretem a jól bevált módszert, hogy a hazai az első.

Pont ezért használtam a vs-t és @-t, mert így valamennyire egységesnek látszik, nem kell azon gondolkozni, vajon melyik (európai vagy amerikai) formát használtam:) 

hát igen, okt. 4-ét piros tollall fogom bekarikázni a naptárban... :)))

nekem az  a furi, h bár 18 hét lett a szezon, mégis csak szept. 12-én kezdődik... és még jan 9-én is tart...

én inkább 1 hét előrehozásra gondoltam volna... annak jobban örülnék...

B.Buchmesser szakíró (Patspulpit) „izgalmasság” szerint rangsorolta a meccseinket. (A 17. a legkevésbé izgalmas az első a legizgalmasabb):

17. NO 3. hét

16. HOU 5. hét

15. DAL 6. hét

14. CAR 9. hét

13. NYJ 7. hét

.

5. BUF 16. hét

4. MIA 18. hét

3. MIA 1. hét

2. BUF 13. hét

1. TB 4. hét

Az első helyezett, úgy gondolom, vitathatatlan és kétségtelen, hogy a két erős csoportellenfelünk meccse sem nélkülözi majd az izgalmakat, ráadásul sokkal sorsdöntőbbek, mint a Tampa elleni meccs.

A Patspulpiton M.Rewinski szakíró tippelt:

  • Gyözelem (10) – vsMIA, 2xNYJ, NO, HOU, DAL, CAR, ATL, IND, JAX

  • Vereség (7) – TB, 2xBUF, @MIA, TEN, LAC, CLE

A rajongók közel 6000 tippje közül 56% 11-13 győzelmet tippel, 36% 8-10-et.

Az Én tippem 11-6 egyelőre. :)

Csináltok Podcastot a draftról? Ill milyen szerkesztői boldolások szezon tippelések lesznek?

 

Újraigazoltuk Hoyert, csak azt nem lehet tudni minek. A legelvetemültebbek szerint azért hogy ne menjen a Jets-hez. :)

Elsőre tényleg érthetetlennek tűnik. Talán azt tudom elképzelni, hogy Ő segíti majd Jones-t a tanulásban, mert Cam esetében készülni kell a kezdésre, Stidham-nek meg lesz dolga bőven  backup-ként, ha első évben Jones-t csak képezni akarják.

Hoyer visszafelé is tudja a playbook-ot, majd rábízzák Jones-t, hogy minél hamarabb tanulja meg legalább odafelé...:)

Aztán az 53-ért megy a csata Stidham és közte...

Emlékeim szerint több helyen azt olvastam korábban, hogy Hoyer a felkészülésnél remekül tudja utánozni az ellenfél irányítóit így sokat segít a védelemnek is. Azt gondolom, hogy nyílt a verseny a kezdő QB kapcsán, MJ nek segíthet a a fotografikus memóriája, vagy ő vagy CN fog kezdeni szerintem, Stidham meg marad amíg olcsó majd kuka.

Ha ez a gyerek tényleg annyira jó mint mondják és sokan gondolják, akkor még idén kezdővé kell válnia nem pedig tanulgatni egy évet, figyelembe véve a nem túl acélos konkurenciát. Mit gondoltok erről?

"Mondják"? Ki? 

Senki nem mondta, hogy jó, az volt a konszenzus, hogy van benne potenciál. Igen, a másik 5 topqb közül őt mondták a "legenefelkészebb"-nek, de ez nem jelenti azt, hogy instant kezdő.

Tanulnia kell, ez nyilvánvaló. És ha Cam hozza a covidja előtti formáját, akkor esélye sem lesz a kezdő közelébe kerülni. Ez most még mind csak hit és bizakodás kérdése. Szerintem jók leszünk Cammel.

Ez a "gyerek" összesen 17 meccsen volt kezdő az NCAA-ban...Lawrence pl. 36 meccsen. Piros trikósként kezdett, aztán Tua mögött ücsörgött, mert Ő valószínűleg jobb volt Nála, pedig Tua eddigi NFL szereplése minimum véleményes. Kik "mondják", "gondolják", hogy annyira jó? Hát főleg a pats fanok/szakírók természetesen. Kik bizakodjanak, bízzanak benne, ha nem Ők, ám mindig véleményes, ha valakinek folyton csak a jó tulajdonságait emlegetjük és a hiányosságait meg lesöpörjük. Ne felejtsük el 15. pick volt, tálcán kínálva, és ha tavaly CN csak ~30%-al jobban játszik és a DL se lett volna szita, egyáltalán nem biztos, hogy Őt választottuk volna. Természetesen Én is szeretném, ha már hozzánk került, beválna. Csak azt is tudom, hogy nem Kittle-k, Kelce-k, Hopkins-ok, Jones-ok várják majd a passzait kényelmes 4-5 mp-es zsebből és az NFL védelmek mellett a kollégiumi sec. védelmek szinte nullák. Persze a közel 4 hónap alatt sok minden történhet bármelyik játékossal, no meg tévedhetek is. :)

Vannak olyan dolgok amikben igazad van (szerintem). A kezdőként lejátszott meccsek alacsony száma egyértelműen nehezebbé teszi Jones dolgát. Ezen kell javítani a TC-ben, hogy meglegyen nála az a kellő tudás, tapasztalat, amivel kezdő lehet (akár már idén is). A Tuás dolog ennél sokkal bonyolultabb. Egyrészt a college fociban nagyon sokat számít a senioritási rangsor, értsd egy elsőéves soha nem fog kezdeni egy harmad-negyedéves játékos helyett. Nem csak a Patriots szakírók, szurkolók írnak pozitívan Jonesról, a draft előtt is rengeteg pozitív dolgot lehetett róla olvasni másoktól is (persze negatívokat is). A támadófal egyáltalán nem rossz, sőt... Természetesen más az NFL-szint, mint az NCAA, de a Bamán rengeteg olyan ellenféllel találkozott Jones, amiknek igen komoly védelme van, tekintve, hogy az egyetemi elsőosztályban játszott, így rengeteg olyan CB ellen dobált, akik bizony az NFL-ben is megállják/meg fogják állni a helyüket.

Elképzelhető, hogy van az NCAA-ban vmilyen íratlan senioritási sorrend, de Én úgy gondolom (lehet rosszul) Saban-nál, aki bajnokságra tör mindig, de talán a csapatok többségénél valószínűleg a jobbnak vélt játékos játszik. (Lawrence már az első évének első meccsén egyenlő játékidőt kapott, és a 4. meccsén már kezdő volt, Z.Wilson gólyaként 9 meccsen játszott és 7x kezdő volt, de Fields és Lance is játszott valamennyit az első évében, Mond és Ehlinger is kezdő lett első évében, igaz a kezdő QB megsérülése miatt. Mills, Trask, Book viszont redshort volt az első évében, azaz erre is van példa, meg arra is.)

Az Ofalunk kb. olyan lesz valószínűleg, mint tavaly, (1 jó játékos ment, 1 jó jött), de kétlem, hogy folyamatosan olyan komfortot tud biztosítani a QB-nak, mint amit Ő kapott a Bama-nál.

Az egyetemi védelmekben esetleg egy-egy jó CB akadhat, a „rengeteg" jót túlzásnak tartom, de a Smith-Waddle páros vagy akár egyikük ellen is ez kevés. A SEC csapatai egyébként nem a védelmükről „híresek”, a tavalyi def.score avg listán groteszk módon a Bama a legjobb közöttük (13.) a 2. legjobb Georgia a 17., aztán hosszú szünet. (Kétségtelen innen lettek korán draftolva CB-ek, az első 100-ba 5 játékos négy csapatból, 1 a Bamából, 2 a Georgiából. A legkorábban draftolt safety a SEC-ből 143. pick.)

Én akkor fogom MJ-t leendő franchise QB-nak tekinteni, ha jelentősen javulni fog a szekunder olvasásban, azaz amikor ki kell lépnie/kiszorítják a zsebből és megszűnik a komfort, akkor is talál használható, yardszerző megoldást. Azt „mondják” (:)) értelmes fickó, remélem a gyengeségeinek kiküszöbölése is napirenden van Nála. :)

"Az Ofalunk kb. olyan lesz valószínűleg, mint tavaly, (1 jó játékos ment, 1 jó jött), de kétlem, hogy folyamatosan olyan komfortot tud biztosítani a QB-nak, mint amit Ő kapott a Bama-nál."

Hát ha egymásmellé tesszük a két támadófalat valószínűleg a profi, és tapasztalt támadófal sokkal jobb mint a Bamaé volt. Problémát inkább a másik oladlon kell keresni, mert a védlemek sokkal nagyobb nyomást gyakorolnak, sokkal gyorsabbak e Secondarykről már ne is beszéljünk... Amennyiben a Pats Ofal egészséges tud maradni akkor nem ezen fog múlni Jones teljesítménye.

Amúgy Jones a SECben azért korrekt védelmekkel találkozott és mindegyik ellen nagyon jól helytállt. De nyílván az NFL teljesen más dimenzió... De ezzel minden újonc irányító szembesül idővel. 

 

"Én akkor fogom MJ-t leendő franchise QB-nak tekinteni, ha jelentősen javulni fog a szekunder olvasásban..." -

🙂 én meg majd akkor ha már legalább lejátszott pár szezont és bebizonyította,hogy van annyira jó hogy stabilan a csapat irányítója tud maradni és képes egymaga is győzelmeket szállítani, képes a playoffban is helytállni.

 

​​​​​​Jones egyébként nem csak az első de második olvasásban is jó... A probélma nem az olvasással van nála, mert jól olvassa a játékot, a védelmeket.l, nagyon jól és pontosan passzol, akár kis helyre is...  Inkább ott van a gond mikor összeomlik körülötte a zseb és lábon kellene megoldani akkor nem tud ösztönösen jól mozogni. Viszont a nyomást nagyon jól érzi és jól is kezeli. (Ezt amúgy saját tapasztalat alapján írom mert már minden tavalyi meccsét megnéztem)

Sajnálom, hogy két dologban félreértettél ill. lehet, hogy Én rosszul/pontatlanul fogalmaztam.

  1. Azt természetesnek vettem, hogy az Ofalunk az ellen erőssége miatt nem tud rendszeres komfortot biztosítani, és nem azért mert gyenge. (Ezt egyébként, mármint a védelmek egyre érdekesebb/trükkösebb/gyorsabb/felismerhetetlenebb felállásait egy csomó hozzászólásomba elmondtam Én is.)
  2. A szekunder olvasás alatt, egy szakírótól "lopva" a fogalmat, pontosan azt értem Én is, amit az utolsó mondatodban írtál, kiegészítve azzal, hogy a zsebből kilépve/kiszorítva a passzai is pontatlanok. Ez nem második, hanem másodlagos olvasás - figyelmetlenül fogalmaztam. (Ebben viszont egy idei stat. alapján az idén draftolt 10 QB közül a leggyengébb. (Érdekes, hogy amikor ezt a szakírói fogalmat és a statját közöltem, egyedül csak Te reflektáltál kb. annyit: érdekes, köszi. :))

Ami a kollégiumi csapatok védelmeit illeti, hát...Nekem  NFL mércéhez hasonlítva ég és föld...persze lehet,hogy nem megfelelő meccseket láttam :)

Ami a Te franchise QB minősítéshez tartozó követelményeidet illeti, hát igen kemény. Nem is tudom van-e a ligában 6-8 ilyen QB. Minden esetre Szerinted Nálunk úgy kb. 2 évig nem is lesz/lehet...:)

Márpedig ha franchiseQB magasságokról beszélünk akkor igen is nagyon magas a mérce... Hisz gondolj csak bele,hogy egy olyan irányítóról beszélünk aki 15+ évre a csapat alfája omegája. Szóval már ahhoz,hogy egyáltalán leendő Fr.QBról beszéljünk elég magas követelményeknek kell megfeleni.

Nálam ehhez minimum ,hogy folyamatos fejlődést tudjon felmutatni az első2-3 újonc évében. Eljusson arra a szintre,hogy stabilan szállítsa a győzelmeket, sőt ha kell Ő döntse el a meccseket, tudja a hátán cipelni a támadósort. Ha arra kerül a sor playoffban is kimagaslóan tudjon teljesíteni nagy mentális nyomás alatt is. A Játékát tekintve legyen nagyon pontos, endzone játékban is legyen kimagasló, és ne adja el a labdát.

 

Na ha ezeknek így megfelel akkor elfogom hinni róla,hogy franchiseQB lehet belőle. 🙂 

 

Egyébként én elhiszem róla,hogy erre képes lehet... De ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie. (Évekről beszélünk)

A legnagyobb bajom hogy már mindent is megnéztem és elolvastam Jonesról és most jön a neheze... Ki kell várni,hogy pályán láthassam. 😝

Azt gondolom, hogy kevesebb, mint 50% az esélye, hogy egyáltalán tartósan az NFL-ben ragad. Az elmúlt 10 évben az első körösök 35-40%-ból lett többé-kevésbé komolyabb tényező az NFL-ben, de azok többsége is 1/1-1/3 körül volt. Az elmúlt 10 év első körös bust-jairól is biztosan voltak csodaszép elemzések. Meg olyanok is voltak, akiről nem volt csodaszép elemzés, de mégis lett belőlük valalki. Bár ezekből igen kevés van.

A menetrend az lehet, hogy megnézik az idei felkészülési szezonban a teljesítményét, aztán eldöntik, hogy van-e benne NFL potenciál, vagy sincs (cut). Ha van, akkor eldöntik, hogy IR-re küldik valami spéci programmal, vagy rosteren tartják és tovább figyelik a szezonbeli teljesítményét. Aztán szezon közben újra döntenek, hogy merre halad a srác, mennyi potenciált látnak benne.

Nem hiszem, hogy pár cikk, youtube videó, twitter, meg 8 statisztikai mutató alapján érdemes várni a csodát, meg bármit is agyalni a srácon. Kiválasztották, mert érdemesnek tartották arra, hogy tegyen a csapat vele egy próbát, de a puding próbája az evés és kész. Én szurkolok neki is.

Előre is elnézést, de hogy egy első körös játékost -ráadásul QB-t- első évben kivágnál onnantól kezdve nevetségessé válik a hozzászólásod (is) :-)

Tőled már nem várom el, hogy egy ennyire "bonyolt" szöveget (nem az) értelmezni tudj.

A múltkor sem sikerült átmenned a szövedértési teszten. Azóta is várom az átlad hivatkozott állítások alátámasztásra, hogy idézd/linkeld a kommeneket.

Még szerencse hogy a pats.hu-n nincs szövegértés alapján kialakított roster a kommenteléshez. :DDDDD

Nagy kár hogy nem tudsz elszakadni a felsőbbrendűségi komplexusodtól mert akkor talán rájönnél, hogy nem a szövegértelmezésemmel van a baj, hanem azzal hogy a saját véleményedtől eltérő gondolatokat élből elutasítasz és sajnos nem is érted meg mi lehet a gond :-).

"A menetrend az lehet, hogy megnézik az idei felkészülési szezonban a teljesítményét, aztán eldöntik, hogy van-e benne NFL potenciál, vagy sincs (cut)."-írod ,tehát ha nincs benne potenciál akkor kivágás.Kérlek magyarázd meg hogy hogy lehet ezt másképp értelmezni. És ráadásul az alapfelvetésed is téves, hiszen ha nem lenne benne NFL potenciál akkor nem került volna kiválasztásra. A potenciál van benne,pont. Az hogy ez mekkora, és mennyit sikerül ebből a potenciálból teljesítményre váltani az a kérdés.

Személyeskedés megy, közben meg olyan hülyeségeket írva gondolod magad szakértőnek hogy az vicc, majdnem leestem a székről én is a cutolos meg IR-es dumánál........

4 évig relatíve olcsó, beválni “ráér”. Kérdés mennyire gyorsan veszi fel a ritmust, illetve mennyire fogja erőltetni a csapat, akár idejekorán is, lásd tavaly a Dolphins Tuát. Reiss korai - egyenlő full tipp  - elmélkedése az 5-10. hét közé várja, hogy átveheti a kezdő pozíciót, amennyiben Cam elmarad a várakozásoktól. Ha nem lesz meggyőző az edzőtáborban nem tartom kizártnak az IR-t én sem.

Sziasztok, jó pár éve nem jelentkeztem itt, de azóta is szorgalmasan olvasom az oldalt. Erről a kérdésről nagyon is van véleményem, úgyhogy hozzászólnék.

Most fordulóponthoz érkezett a csapat. A dinasztia véget ért tavaly. Nyilván nem lehet más cél egy franchise számára, mint újból építeni egy legalább rájátszásra esélyes, de végső soron SB-ra is képes új keretet. Most lehetett volna egy hosszabb, több éves újraépítésben gondolkodni, vagy megpróbálni egy gyors visszapattanást.

BB (és persze Craft) sem habitusa, sem kora miatt nem lenne alkalmas egy hét szűk esztendős, szívjunk a jövőnkért, - számomra egyébként nagyon ellenszenves, - de létező első megoldásra. Így maradt a visszapattanásra kísérlet. A szokatlanul agresszív és hiperaktív free agency megmutatta, hogy nagyon szeretne erősíteni a Pats, és ez sikerült is. A megtartottak képességeit ismerjük, és bízhatunk abban, hogy az újak jelentős erősítést jelentenek majd. Az O nagyon potens a nevek alapján, az edzői kar kvalitásai pedig reményt adnak arra, hogy a feltételezett potenciál felett teljesítenek majd. TB-vel ez mindenképpen SB esélyes keretnek tekintenénk, aligha kétséges. 

Ez a keret aligha Cam Newtonnak készült. Ővele szerintem esélytelen bármilyen SB run. Sem karaktere, sem a megmaradt képességei nem elegendőek egy komolyabb idényhez, még ezzel a jobb kerettel sem. Nem tudom számomra akkor lett vége vele kapcsolatban bármilyen bizalomnak, amikor covidos lett. Ez milyen tudatosságot feltételez? El tudjuk képzelni, hogy mondjuk Brady covidos legyen az idényben? Én valahogy nem. De a decemberi (!) teljesítménye is nagyon lehangoló volt. Szerintem vele plafon egy idegenbeli wild card vereség, a várható érték egy 9-8-as idény.

Szerintem nem ezért épült ez a keret rengeteg pénz, paripa, fegyver felhasználásával. Az hogy a 2008 (!) óta a legmagasabb draft pickünkkel egy irányítót húztunk egyértelműsíti a helyzetet. Pont itt olvastam, hogy Edelman kiválasztását a 7. körben, mennyi munka előzte meg, akkor sejthetjük, hogy ez a választás mennyi előzetes értékelés eredménye. Nem azért hozták ide, hogy hátha.  Az mondjuk a két előző QB draftolására volt elmondható- Ez most egy komoly tét volt. Ettől nyilván van benne kockázat, hiszen az, hogy a jövőben hová fog kifutni minden egyes esetben bizonytalan.( Harryt és Michelt is az első körben húztuk). 

 Személy szerint én telitalálatnak érzem Jonest, illik a Patriotshoz, mint borsó meg a héja. Két dolgot emeltek ki vele kapcsolatban az intelligenciáját és a verseny szellemét. Ez ismerős volt. Az is, hogy 3. számú QB-ből lett kezdő. megnéztem az összes tavalyi meccsét, én nagyon ígéretesnek látom a játékát, hatalmas benne a potenciál, ha fel tud gyorsulni NFL szintre. Pontos, higgadt, felkészült és eredményes volt minden meccsen, és ami még nagyon jó egy évad alatt is rengeteget fejlődött. 

Az említett felgyorsulás időigényén múlik, hogy mennyit látunk belőle idén. Nem is kétséges, hogy verseny lesz a kezdőért a táborban és a preseason meccseken. Ezeken minden bizonnyal fog játszani. Ha gyors lesz a folyamat, akkor az első héttől kezdeni fog, mert szerintem a csapat sem  Newtont szeretné a kezdőben. Ha lassú, vagy ne adj isten nem is megy az átmenet, akkor persze lehet, hogy csak az előmeccsek lesznek neki idén. Ha jövőre sem lesz kezdő, akkor buktuk a projektet.

Ha kezdeni fog, akkor sem várható egy a Mahomes féle elsöprő kezdő idény, sokkal inkább kínlódós meccsek, majd egyre jobb teljesítménnyel egy PO amit legszebb álmainkban remélhetünk.

All in all, egész biztosan nem azért hozták ide, hogy tanuljon Camtől, hanem ahogy erejéből telik mielőbb átvegye a nehéz örökséget. Hoyer lenne a mentora, most már ez is kiderült.    

Aláírt OG A. Redmond és C K.Ferentz! Mélységfejlesztés?!

Mills a második mezszám változtató a csapatban. Az új mez:#2

A tavaly opt-out-os OG N.Toran cut. 

Valahogy fel kell tölteni a 90-et, azaz leigazoltuk LS W. Farnsworth szabadügynököt. :) Verseny legyen minden poszton! :) 

Titkon reménykedem, hogy elhozzuk Julio Jones-t egy jövő évi negyedik körért.

Hát elég bonyolultnak tűnik Jones megszerzése. Trade esetén $23M a pénze, ha pedig kirúgja a Falcons a DM $40M!

Annyira nem bonyolult, mert június 1. után akarják cserélni, akkor pedig 15 milliót spórolnának rajta, és benne van, hogy ez az offseason az utolsó, amikor megfelelő ellenértéket tudnak kapni érte.

Igazad van a Falcons szempontjából, viszont trade esetén kéne Nekünk csinálni valahogy pluszban $7M-t, de biztos megoldható. Nagyszerű játékos, kár, hogy már 32 éves és az a tavalyi combhajlító sérülése kicsit aggasztó. (30 felett és 10 szezon után, minden sérülés aggasztó, a combhajlító meg alattomos.) Valahogy úgy érzem, ha lesz trade, nem Mi leszünk a partnerek.

Én is szeretnék még egy nagyobb nevet... de valamiért úgy érzem, már nincs tervbe véve. Mondjuk azért meglepetés lenne a végére még behúzni Jonest...:)

Jones-szal a legnagyobb baj, hogy emlékeim szerint már 5 éve - pluszmínusz -  játszik gyakorlatilag folyamatosan sérülten. A szeptembert letolja, onnantól mindig van valami, évek óta heti egyet edz pénteken, legalábbis a kommüniké szerint, aztán hol aktív, hol nem. Hálátlan fantasy választás az első két körben évek óta minden GM-nek :)

Persze lehet, hogy csoda történne új impulzusok hatására egy kontendernél, de ugye jelenleg a Pats azért távolról sem az. És ha én lennék Julio topcsapathoz cseréltetném magam, azt pedig kizártnak tartom, hogy nem lesz beleszólása. Már ha tényleg cserélik. 

Kicsit rosszul emlékszel, mert az előző évet nem számítva (hamstring miatt csak 9G), az azt megelőző 6 évben legalább 14-15 meccset játszott minden szezonban és legalább 1400 yard elkapása volt, meccsenként avg 6-7 rec, ez azért elég aktív szereplés. :)

Sejtettem, hogy kikockázod, rutintalan voltam 😃

Átfogalmazom: 100 százalékosan szérintem kis túlzással ő sem tudja, mikor játszott utoljára, ha levesszük a szezonok első szakaszait. Az, hogy így is jók a számai mutatja a kvalitásait, számomra Calvin Johnson óta kérdés nélkül a legjobb, legdominánsabb elkapó. Ettől még tele van kockázattal, sokba kerül, sokat kérnek érte, 32 éves. Illetve tartom, hogy kontender csapat sokkal esélyesebb a megszerzésére, ha megteremtik a helyet.

Igen, így korrekt! :) Az utolsó két mondatoddal pedig egyetértek. (Lehet, hogy kb. úgy járnánk Vele, mint Sanu-val.)

OFF

A Kormányzó feloldotta az államban a covid korlátozásokat, így május 29-től minden vállalkozás 100%-osan üzemelhet, azaz a Gillette Stadion is kinyithat. 

Folytatódik a keret feltöltése:

Patriots signed DB Adrian Colbert, formerly of the Giants. 

Colbert played for the Dolphins and ex-Patriots assistant Brian Flores in 2019, so he should have some passing familiarity with the Patriots' system. He was limited to six games in 2020 by a shoulder injury. Headed into his age-28 campaign, Colbert will be on the outside looking in of a 53-man roster spot. 

Patriots signed RB Tyler Gaffney. 

The 2014 sixth-rounder spent the past three years pursuing a career in baseball. Gaffney showed some 2018 promise in the Pirates' farm system, but the pandemic essentially stopped his long-shot bid in its tracks. As for football, Gaffney has never notched a regular season touch. Now on the wrong side of 30, Gaffney has no shot at cracking the Patriots' 53-man roster. 

A FS Colbert-et 7. körösként draftolták 17-ben, azóta 5 csapatnál fordult meg.

A most 30 éves Gaffney már játszott Nálunk 14-16-ig és 2 SB-t nyert Velünk úgy, hogy gyakorlatilag nem is játszott (sérülés v. PS) :)

Most 89 tagú a roster + Johnson

 

A CBS Boston szerint Julio Jones szívesebben játszana Cam Newton-al, mint a mostani Matt Ryan-el... Ryan 4500 yard-ot passzolt tavaly, CN 2600-at...érdekes...a PFF szerint CN a liga 6.legrosszabb kezdő QB-ja... 

Gondolom helyesen : "a PFF szerint CN a liga 6.legrosszabb kezdő QB-ja volt tavaly"

 

Ami a covid miatt közepesen mérvadó. Én még mindig csípem, de lehet hogy csak optimista vagyok vele kapcsolatban. És a tavalyi eredménynek csak egy része múlt rajta. Jobb személyzettel... reménykedem :)

Köszönöm a perfekt pontosítást! :) Nem CN kritikájának szántam, mert Én is bízok abban, hogy idén sokkal jobb lesz. hanem Inkább érdekességnek/furcsaságnak?, hogy egy elit elkapó egy viszonylag keveset passzoló QB-val játszana szívesebben.

Statiszikában béna vagyok, nem versenyeznék veled :), de Cam a pályafutása alatt is általában keveset passzoló irányító volt? Tudom, futkosni futkosott, de szerintem a tavalyi passzolási mutatója azért is volt, mert nemigen volt kinek. Meg persze (talán?) a válla is...

10 éve alatt (sérülés miatt inkább 9) 31698 y-öt passzolt és 5398 yard-ot futott 140 alapszakasz mérkőzésen, ez majdnem 6:1 arány. Ő ilyen... Ez kb. 230 y-os passzátlag, meg kb. 40 yard futás

Az NFL.com-on olvastam, hogy a Pats egyetlen teendője idén már csak Jones megszerzése. Ugyanitt, hogy erre főként azért van jó esélye, mert 16M cap space van még a csapatnál.

Még(újra?) uborkaszezon van és a szemezgetés során rábukkantam egy cikkre:15 kérdés a New England Patriots következő szezonjáról T.E.Curran és Ph.Perry szakíróktól (Boston Sports). Hátha Valakit érdekel ill. esetleg van határozott és indokolt válasza némelyikre. :)

  1. Mi van, ha Stidham jó a felkészülés során?

  2. Melyik másodéves játéka javul ugrásszerűen?

  3. A visszatérő HT az igazi HT lesz?

  4. Mi kell ahhoz, hogy Jones kezdjen a Delfinek elleni 1. meccsen?

  5. Harry-nak ez lesz az utolsó szezonja a Pats-nál?

  6. Mit tesz a csapat a kb. $15M cap space-el?

  7. Tud érvényesülni a tavalyihoz hasonlóan J.Meyers az új elkapók ellenére?

  8. Melyik hátsó körös újonc válik be a legjobban?

  9. Dugger domináns SS-vé válik?

  10. Mi lesz a „végjáték” S.Gilmore esetében?

  11. Tartósan szilárd lesz az OT állomány?

  12. Mivel két minőségi TE jött, kell-e FB?

  13. Visszatér a Pats a tervszerű támadójátékához a tavalyi „szükségszerű” játék után?

  14. Lesz igazi és gyakori 2 TE-es játék?

  15. Lehet még többet követelni G.Olszewski-től?

 

 

    1, Akkor CN kezd. BB ebben konzervatív. Meg más edzésen jónak lenni és más meccsen, mint láttuk is.  De nem lesz jó.

    2, CN :) Tudom, ő csak a Patsben másodéves, de akkor is. 

    3,Lassabb nem lesz, az biztos.:) Amúgy mindenképp boost lesz a rutinja és a vezetői képességei miatt. Futás ellen biztos javulást jelent.

    4,Csoda

    5,Igen, de idén jobb éve lesz, mert kevésbé fognak rá figyelni a több, jobb képességű elkapó miatt.

    6, Rámegy Jones-ra és/vagy random szétosztják a veteránok között. 

    7, Nem, vissza fog esni.

    8, Az az elkapó gyerek :)... remélem. 

    9, Nincs olyan szerencsénk... de jó iparos lesz. 

    10, Szerintem el fog menni nagyobb pénzért, mint amit a Pats adna neki

    11, Igen

    12, FB soha nem árt. Jól fog kinézni 2 TE + 1 FB, azzal azért lehet futni

    13, Szerintem tavaly is tervszerű volt (legalábbis remélem). A Pats a játékosokra szabja a game-plant, nem fordítva. Ha arra vonatkozik a kérdés, hogy több passzjáték lesz-e, akkor igen, nagyon remélem. Felteszem ezért jött 4-5 elkapó/TE a csapathoz, nem a futás megerősítése miatt.

    14, Attól függ mennyire lesz erős a TE páros a valóságban, és milyen csapat ellen játszanak. Olyan játékokat fognak hívnak, amikkel a legnagyobb esélyt látják a sikerre, bármilyen meglepő. Viszont megnyugtató, hogy a lehetőség adott, tehát ha kell, olyan is lehet. 

    15. Ööö...miért? Ő főzte a kávét,vagy le kellett minden nap mosnia BB kocsiját? Micsoda kérdés ez... Ő egy NFL játékos, focizni akar, tud, és meglepő módon fog is. Minél több helyen bevethető, annál több helyen... azért szerintem a terhelése még messze nem érte el egy sztár elkapóét mondjuk. Szóval Igen.

    Ez mókás, van még ilyen?: )  

     

    1. Akkor lesz egy jó csereírányítónk, CN-t pedig el lehet küldeni és pénz felszabadítani az év közbeni cserékhez (a sok ösztönzője miatt) :-)

    2. Uche, meghatározó játékos lesz.

    3. Igen, a szervezetének jót tett az 1 év pihenés

    4. Jó előszezon, és a jövőben való befektetés(Mély vízbe dobás). Minél előbb derüljön ki hogy mennyire alkalmas kezdő QB-nek, ha pedig nem akkor következő évben lehet tovább keresni a megoldást.

    5. Nem, elsősorban red zone célpont lesz TD-kel és végre arra használjuk amire alkalmas

    6. Szezon közben 1-2 trade, a többi megy jövő évre

    7. Az esélyt szerintem meg fogja kapni, én remélem tud vele élni.

    8. Mcgrone de nem idén csak a következő évtől

    9. Tisztes "iparos" lesz, de nem lesz top a posztján

    10. Hosszabbít vele a csapat.

    11. Igen, azt gondolom az egész O fal Top3 lesz

    12. Igen red zone helyzetben fontos lehet

    13. Nagyon remélem, én továbbra is azt gondolom hogy a QB passzoljon 99%-ban.

    14. Igen de túl jól néz ki idén ez a felállás, félek tőle hogy sérülés meg fogja ezt hiúsítani.

    15. Az út adott előtte, egy 11-es játékos :-) megmutatta hogy a megalkuvást nem tűrő játék és a keménység célra vezethet.Idén viszont csak ha sérülések vannak akkor kaphat szerepet WR-ként.

    1. Akkor kerettag lesz. A Pats ebben következetes BB alatt, akit a legjobbnak tartanak azok lesznek a kezdők.Nagyon remélem nem CN lesz a kezdő, ha Jones egyértelműen jobban teljesít nála a preseasonban, akkor ő lesz, de ha Stdham akkor ő. Azért van a rosteren, mert reménykednek nála egy teljesítmény javulásban. Ha most nem bizonyít, akkor egész biztosan kimarad az 53-as keretből, utolsó esély nála. Nyilvámn jelenleg már egy csere poszthoz is nagy előrelépés kellene tőle, a papírforma cut. 

    2. A két TE valamelyikétől remélek jelentős előrelépést, illetve a két LB valamelyikétől. mondjuk Asiasi és Jennings. Dugger is előreléphet, de erre külön kérdés is van.

    3. Hát nagyon félek egy Mayo jellegű leépüléstől. Bárcsak ne történne meg!

    4. Az hogy az ellőszezonban egyértelműen fejlődjön és elérje vagy legalább nagyon megközelítse Cam szintjét. Akkor ő fog kezdeni. A csapatnak hosszútávú megoldás kell, abban a pillanatban amikor jobbnak tűnik, vagy legalább egyenértékűnek, akkor ő lesz előnyben. mint tavaly Tua a Dolphinsban. Nálunk elég bonyolult a rendszer és a felgyorsulás is egy megjósolhatatlan időigényű folyamat sőt még a sikeressége is bizonytalan, de CN sajnos messze nem egy megugorhatatlan szint. 

    5. Igen. Sajnos.

    6. Remélem megszerzik Julio Jonest

    7. Lehetséges, de korántsem biztos. Majd kiderül mennyire volt kényszermegoldás tavaly. Ha a számai csökkenek is, kiegészítő emberként szinte biztos, hogy megtartjuk a keretben. Ha előre tudna lépni, akkor viszont hosszabb távon is számolhatnánk vele. Megérzésem  vele kapcsolatban egy határozott visszalépés lesz idén minden statisztikai mutatóban, de cáfoljon rám!

    8 Hosszabb távon, (de még nem ebben az évben) Tre Nixontól várok sokat, idén viszont W. Shermantól remélek egy erősítést a falban. Legalább bárhol bevethető csereként.

    A következő 5-öt skippelném.

    13. Igen. Nagyon remélem ismét egy passzorientált játék lesz, és a futás lesz a kiegészítő opció. Ha nem, az több szempontból is rossz lenne. Nyilván az ellenfeleken is múlik, hogy mikor mit játszunk, de a tavalyi siralmas O után remélem visszatér a TB alatt megszokott, sokkal inkább passzokra alapozó játék.

    14. Nagyon remélem lesz 3 TE-s is sok, minden bizonnyal azért draftoltunk, majd igazoltunk TE-et, mert a Gronk utáni űrt be kellett tölteni, de ha van  két jó elkapásra is alkalmas opciód ezen a poszton az hihetetlenül megnöveli a lehetőségek számát. Ha elszakadásra képes wr-ek is vannak, akkor lehetséges a szintugrás, úgyhogy ebben bizakodhatunk, hogy most ez jöhet, és kellene is, hogy jöjjön, nem véletlen, hogy a 4 elődöntős csapatból mindegyik 4300 yard illetve efölött dobált. Ha van egy Lamar (vagy Henry) akkor lehet futásra alapozni, egyébként jobbadán csak kényszermegoldás. 

    15. Lehet és fogunk is. Bízom egy JE jellegű felfutásban nála. Nála egy kitörési év lehet idén.

     

     

    Tetszik a kérdéssor, ezért beszállok én is.

    1. Attól függ, mennyire jó. Ha ő a legjobban teljesítő QB, akkor ő kezd. Szerintem egyébként Newton megnyeri ezt a csatát, még ha nem is feltétlen örülök neki.

    2. Uche breakout évet fog hozni. Már tavaly is borzasztó hatékony volt, idén pedig megkapja a megfelelő snapszámot is.

    3. Szerintem igen, és azon sem lennék meglepődve, ha jót tett volna neki a kihagyás. Az utóbbi években nem sokszor volt teljesen egészséges. 

    4. Kiváló TC, a center alóli játék elsajátítása és vezérré kell válnia. Ha ez meg van, akkor is mérlegelni kell, hogy mennyire akarjuk telepakolni a playbookot RPO-val.

    5. Inkább igen, mint nem.

    6. Julio Jones. A Falcons cserélni szeretné, mi érdeklődünk iránta, ő meg csípi Newtont. Match made in heaven.

    7. A számai valószínűleg visszaesnek kicsit, de nem az új elkapók miatt, hanem azért, mert a 2 TE érkezésével a pálya közepét nem csak rajta keresztül tudjuk majd támadni. Ennek ellenére tökéletes Edelman utód lesz.

    8. McGrone. Szerintem ő volt a draft egyik legnagyobb stealje. Idén valószínű, hogy nem játszik, de jövőre kezdő ILB lesz.

    9. Nem, de azért, mert nem klasszikus SS lesz belőle.

    10. Kap egy 1-2 éves hosszabbítást. Még mindig legalább top3 CB,  meg kell fizetni.

    11. Igen. Ha nem lesz dögrováson egyszerre a fal széle és közepe, akkor van kellő mélység. Arra meg úgysem lehet felkészülni, hogy majdnem az egész OL kidől.

    12. Kell.

    13. Nem értem a kérdést. Minden csapat offense-e tervszerű, a tervet pedig a játékosállományhoz alakítják.

    14. Gyakori lesz, és a sérüléseken kívül nem látom más akadályát annak, hogy a Smith-Henry páros hatékony legyen.

    15. Elkapóként még bőven van hova fejlődnie, úgyhogy szerintem még lehet.

    Én is beszállok, jó móka ez a kérdéssor

    1. Ha CN végig tud csinálni csak egy átlagos offseasont, Stidham nem fogja kiszoritani. Akkor már inkább Jones, bár jelenleg arra se látok túl sok esélyt.

    2. Uche, nagyon sokat várok tőle.

    3. HT sebessége nem fog már visszajönni, akár ült egy évet akár nem. De a rutinja, vezér szerepe nagyon kell ennek a védelemnek. 

    4. Hát... Ööö, ha CN még nyolcszor covidos lesz addig és teljesen rámegy a neuronjaira.

    5. Harryt én már el engedtem. Bust a srác. Lehet nem éli meg az 53at sem. Kissé negatív vagyok vele tudom, bocs érte.

    6. Megyünk Julioért, így az 5-ös kérdésre a válaszom értelmet nyer.

    7. Ha jön Julio, akkor szerintem nem. Ha nem jön akkor talán.

    8. McGrone. 

    9. Dugger jobb játékosa lesz mint Chung.

    10. Előbb - utóbb útjára ereszti a mester. 

    11. Wynn sérülékenysége egy picit aggaszt, ha ő egészséges lesz ez a fal top5 lehet az NFLben. 

    12. A két minőségi TE jelzővel még várjunk. Henry még alig játszott végig egy idényt sérülés nélkül. Smithnél meg meglátjuk, hogy egy nem Henry orientált offenseben hogy muzsikál. Erre a kérdésre térjünk vissza a 9. Hét után. Egyébként kell. Hagyomány lassan  a Patsben. 

    13. Vissza, de azt a Brady féle pusztító offenset ne várjuk Camtől. Talán annyira nem lesz már run heavy az offense, 55-45% lesz a passz:futás arány. Ha Julio jön akkor 60:40,Newton 4000 yard fölé megy. 

    14. Ha Henry egészséges tud maradni lesz.

    15. Lehet, én konkrétan a feldobja magának majd elkapja módszert gyakoroltatnám vele. Ha nem megy, mehet a dombra futni. 

    Íme az enyém:

    1. Akkor még nagyobb eséllyel lesz 3 QB a rosteren (egyébként is annyi lesz véleményem szerint). Amennyiben Stidham sokkal jobb mint CN (kétlem), akkor Newtonnak meszeltek.

    2. Uche - bár ő tavaly is nagyon meggyőző volt. Idén remélem ezt a hatékonyságát nagyobb snapszám mellett is meg tudja tartani (a bivalyerős rotáció miatt nehéz dolga lesz).

    3. Mint vezér rettentő sokat fog számítani, de az idő azért rajta is látszott már, teljesen kimaradt egy év, ami azért ritkán tesz jót egy játékosnak. Nagyon hiányzott, semmi kétség, de nem lesz már olyan mint előtte - idénre azonban még tökéletes.

    4. Cam Newton borzasztó offseasonje/sérülése vagy Jonestól hibátlan teljesítmény.

    5. Remélem, hogy nem. Tavaly már kapott egy-két olyan passzt, amiben különösen jó, ezeket kell erőltetni. Ő nem fogja a pálya közepén üresre játszani magát, dobálni kell neki a fadeket és 1v1-ben a passzokat szélen. Ez Bradynél és Newtonnál is alig-alig volt felfedezhető - pedig többnyire működött.

    6. Én nem várom, hogy elhozzuk Julio-t, kétségtelen nagy upgrade lenne. Szerintem ez a csapat még nincs olyan helyzetben, hogy all-int mondjon rá. Valamennyit fel lehet használni a trade deadline-nál, a többit meg átvinni jövőre.

    7. Bourne-nal nagy csatában lesz, ha a snapszámai valamelyest vissza is esnek, de nem nagyon. A Henry-Smith páros neki is megnyithatja a területeket, szóval én hasonló szezont várok tőle nagyjából.

    8. Kérdés, honnan számítjuk a hátsó kört:) Ha az idei évre vonatkozóan nézem, akkor Sherman, egyébként pedig McGrone.

    9. Dominánssá nem, de korrekt játékos lesz a posztján (top 10-15).

    10. Hosszabbítás.

    11. Abszolút, remek kis OT-corps állt össze nálunk. Wynn-Brown kezdőként tökéletes, Herron swingbe szintén, esetleg még Shermant lehet alkalmanként itt kipróbálni, ha valamelyikőjük megsérül.

    12. Természetesen, bár én JJ-ben nem látom azt, amit sokan. Tavaly a PFF szerint konkrétan a leggyengébb fullback volt a ligában. A mozgékonyság megvan a csapatban, így Keene esélyei is csökkentek szerintem, de ettől függetlenül fontos a FB poszt.

    13. A tavalyi is tervszerű volt, azzal a kerettel teljesen más volt a terv.

    14. Persze, azért jött Henry és Smith.

    15. A WR corps igencsak mély, nem látom hogyan tudná magát oda beverekedni, de ha a speciális egységben továbbra is ilyen jól nyomja, nekem annál több nem kell :)

    Mivel Én hoztam fel a cikket illik véleményt mondani Nekem is. :)

    1. Ha jobb, mint Jones backup QB lesz. Jones megy „IR”-re, vagy 3 QB-val indulunk.

    2. Dugger vagy Uchse

    3. Az esze igen, a kondiciója/sérülékenysége kérdéses.

    4. Elsöprő fölény/dominancia az edzéseken és az előszezonban, a kezdőkkel és a backup-kal egyaránt.

    5. Szerintem ez lesz az első jó szezonja.

    6. Jones vagy valaki, akit kiszórnak a keretszűkítésnél a csapatok és kell Nekünk.

    7. Meyers idén is jó lesz, az érthetően kevesebb snap szám ellenére/arányában.

    8. Én azt szeretném, ha a swingtackle Sherman lenne az.

    9. Dugger jobb lesz, mint Chung fénykorában.

    10. Ezt a szezont még Nálunk „tölti”.

    11. Aggódok Wynn sérülékenysége miatt, de remélem Herron még jobb lesz és Sherman beválik.

    12. Kell, Johnson-al egyébként is elégedett vagyok.

    13. CN-el nem lehet teljesen a 18-19-es támadójátékot csinálni…

    14. Ha egyszer Henry képes lesz egy szezont végigjátszani, akkor gyakran…

    15. Biztos lehet, de Én megelégednék, ha idén is liga első lenne PR-ként.

    Az NFL tulajdonosok megegyeztek az idei 3 lépéses roster csökkentés menetrendjében, amely a következő:

    1. 90-ről 85-re aug. 17.
    2. 85-ről 80-ra aug 24.
    3. 80-ról 53-ra  aug 31.

    Úúú, de fog ez majd fájni... Az egyik legszomorúbb időszak (persze csak a szezonzáró után! :) ) a "MELYIKUJJAMATHARAPJAMMEG" csapatalakítás. MINDIG meg kell valamelyik kedvenctől válni.

    Talán az első két lépés nem lesz fájdalmas, a 3. annál inkább. :) Nézve a roster-t van legalább 20-25 játékos, aki tuti nem éri meg az 53-at és közülük kerül ki az első 10 cut is, de vajon ki az a többi 17-22? Ez akkor is sok, ha sajnos az edzőtábor+előszezon meccsek akár 5-10 sérülést is hozhatnak.

    Igen, az első kettő valószínűleg kevésbé lesz húsbavágó nekünk szurkolóknak, hiszen a legkevésbé fontos “alkatrészek” potyognak majd ki, kivéve talán valami rendkívüli, a mi távolságunkból előre nem látható esetet.

    Az utolsó körben már minden bizonnyal egyéni (kis)kedvencek is búcsúznak majd.

    Hogy őszinte legyek, önző módon számomra fontosabb lesz addigra, hogy rövidesen az egész “maradék” csapatot láthatom majd, mint a kiesők feletti sajnálkozás. Főleg az idei holtszezon események után, amelytől azt várom, hogy elkezdjük megalapozni a következő - BB számára vélhetően utolsó - dinasztiát. 
    Tavaly Brady távozása után sokkal kisebb kíváncsisággal tekintettem a szezonnyitóra, bár persze akkor is vártam.

    T. Szerkesztők, kérdezném, lesz cikk az OTA-ról? Mert akkor nem spoilerezek. 

    Természetesen lesz, csak napközben nem volt rá időm, éjjel kimegy a cikk, reggel (hardcore fanoknak hajnalban) olvasható :)