OTA 2021 - 3. nap

Kép
OTA

Csütörtökön megtartotta a csapat az első olyan OTA-edzést, amelyen jelen lehettek a média képviselői - ezekből szemezgettem Nektek. Természetesen az iram meg sem közelíti azt, amit az edzőtáborban vagy az előszezon-meccseken teljesítenek a játékosok, de a felkészülés egy újabb fontos állomásához érkezett el a csapat.

Kezdjünk először a csapat körüli hírekkel: egy érkező - TE Troy Fumagalli - és két távozó - LB La'Roy Reynolds és FB Danny Vitale jutott a csütörtöki napra. Fumagalli korábban a Broncosnál szerepelt, onnan a Houston gyakorlócsapatába került, majd ismét a Broncosban liftezett a gyakorlócsapat és az aktív roster között. Tipikusan offszezon igazolás az övé. Reynolds idén érkezett, a speciális egységben lett volna leginkább használható, de megvált tőle a Patriots. Vitale-t tavaly igazolta le a csapat, a COVID miatt opt outolt, így nem lépett pályára a Patriotsban - egyelőre nem is fog. Így Jakob Johnson maradt az egyetlen fullback a rosteren - bár Dalton Keene-re is gondolhatunk FB-ként.

Elég sok - összesen 30 - hiányzóval zajlott az edzés, elég sok kezdőjátékos hagyta ki a napot. Főleg a futóknál volt érezhető a hiány, ott csak Gaffney vett részt érdemben az edzésen. Néhányan megjelentek az edzőpálya mellett, előtte minden bizonnyal rehabilitációs munkát végeztek az épület belső részében.

  • A nap megmozdulása Nelson Agholor elkapása volt - Joejuan Williams mellett húzott le egy Hoyertől érkezett passzt.
  • Cam Newton 4/4-gyel, Mac Jones és Jarrett Stidham 2/3-mal, míg Hoyer 2/2-vel zárta a 7 a 7 elleni gyakorlást - ezt lehetett valamennyire kompetitívnek nevezni. Jones egyébként 3/3-mal is zárhatott volna, ám Kristian Wilkerson elejtette a passzát.
  • Az edzést az irányítók egy hordós feladattal kezdték - a 25 yardos vonalról kellett beletalálni egy hordóba, ami az endzone sarkában volt elhelyezve - mindannyian elhibázták.
  • Newton látványosan lefogyott az offszezon során, a rövid passzainál a mechanikája is javult.
  • A csütörtöki napon Newton volt az elsőszámú QB, mögötte pedig Jones, Stidham és Hoyer sorakozott. Az edzés egy pontján a QB-k különváltak, Newton és Jones Josh McDanielsszel dolgozott a pálya egyik részén, míg Stidhamék az asszisztens edzőkkel a másikon.
  • A 7-7 elleni játék során Ja'Whaun Bentley volt a védelem vezére, de Mills és Dugger is sokat szerepelt.
  • A támadófal ezúttal így nézett ki: Herron-Onwenu-Andrews-Mason-Cunningham.
  • Gunner Olszewski továbbra is az elsőszámú punt returner, mögötte J.J. Taylor és Jakobi Meyers kapott lehetőséget.
  • Aguayo és Nordin is lehetőséget kapott Folk távollétében, utóbbiról érkeztek is pozitív hírek.

Messzemenő következtetéseket ebből természetesen nem kell levonni, a passzok nagy része checkdown volt csupán, non-contact edzés révén a védelem sem állhatott bele keményebben a dologba.

A nemrégiben visszavonult Ernie Adams is ott volt a pálya szélén, akárcsak Matt Patricia és Robert Kraft.

A Patriots jövőhéten kedden és szerdán is tart OTA-edzést, ám azokat zárt kapuk mögött, a következő nyilvános edzés június 4-én lesz.

Forrás: The Athletic Boston Herald

Hozzászólás

Köszönjük a beszámolót!

Akkor az első hordó még nem döntötte el, hogy ki a legény a gáton 😄

Apa kezdődik! Végre 😁 már csak 3 hónap meg az apró! 

M.Dussault szakíró (Patriots.com) így vélekedett Henry-ről: "...A csütörtöki OTA-gyakorlat során Henry demonstrálta azt a fajta atletikusságot, amely a Patriotsnak hiányzott az elmúlt szezonban. Miközben csak könnyű edzés volt, Henry biztos kezeket és könnyű lábakat mutatott, sőt részt vett a QB-k hordóba dobáló versenyén is...."

Henry mondta: "..."Nagyon jó  ez az edzőtábor előtt...- magyarázta Henry, annak ellenére, hogy egy OTA-edzésen elszakította ACL-jét, és elvesztette a 2018-as szezonját a Chargersnél. "...Élvezem, hogy itt vagyok, szórakoztató a srácok közelében lenni, felépíteni a csapatkémiát az évadkezdetre...Nagyon sok Gronkot néztem az elmúlt két hónapban. Nyilvánvalóan az egyik legjobb TE játékos ... Megtiszteltetés, hogy ugyanabban a csapatban próbálhatom folytatni az örökségét..."

(Egy kicsit poénszerű megjegyzés: Nem tudom, hogy Meyers részt vett-e az OTA-n, de lehet, hogy Ő beletalált volna a hordóba...:)) Upgrade: Meyers ott volt, csak return-öket gyakorolt, nem ért rá. :) 

Hát még ez! A 10 QB passzból 4-et a RB T. Gaffney kapott el. Reszkessetek ifjú futók! Nem akar body camp lenni! :D

25 játékos nem vett részt csütörtökön. Négyen közülük (Wino, Hall, Brynt és JC Jackson) hétfőn még ott voltak. McGrone, Jennings, Harris megjelent, de nem edzett. Bledsoe felkötött karral az oldalvonal mellöl nézte az edzést. (Forrás: D. Kyed, nesn. com) 

D.Kyed "jóslata" a szezonra az elkapások vonatkozásában:

  • legtöbb rec: Meyers
  • legtöbb yard: Agholor
  • legtöbb TD: J.Smith

Hát örülnék Meyers előrelépésének, nekem tavaly nagyon tetszett az agilitása. Ugyanakkor én kíváncsi lennék Olszewszkire is, nekem ő nagyon hajaz Julesra, tőle én robbanást várnék, ha nem idén (még tanuljon), akkor jövőre. Én valahogy komoly potenciált érzek a srácban.

OFF

Cannon, Moncrief, Izzo, Brooks, Rivers után Börki is a Texans-ban. Ő a 14. exPatriots játékos a rosteren.

A FO is bővkedik exPatriots tagokkal, pl. Caserio, Easterby, Crennel stb. 

 

Kedveltem Burkhead játékát, de nem lepett meg, hogy lépett, ha jól látom jelenleg ugyanis 7 RB van rosteren.

Kedveltem Burkhead játékát, de nem lepett meg, hogy lépett, ha jól látom jelenleg ugyanis 7 RB van rosteren.

WR Marvin Hall az új FA fiú a rosteren... 28 éves, 178cm, 96 kg. 2016 UDFA Okland, aztán még 5 csapat, végül a 2020-ban Browns cut. Karrier: 57 rec, 772 yard, 5 TD, 657 return yard. ST? 

Cam Newton keze megsérült a tegnapi edzésen, valakinek a sisakjába ütötte be. Az OTA végéig pihentetik a biztonság kedvéért, így Jones és Stidham gyakorol az első csapattal.