OTA 2021 - 6. nap

Kép
OTA

Pénteken lezajlott az idei OTA hatodik napja - ami egyben a második olyan nap volt, amelyen jelen lehettek a média képviselői is. Nézzük, mi történt az edzésen!

Kezdjük a sort egy érkezővel: WR Marvin Hallt igazolta le a Patriots. Hall több NFL-csapatban is megfordult már pályafutása során, sokan valószínűleg a Lionsből emlékeznek rá. Hall igazi deep threat elkapónak számít, valamint a visszahordásoknál is használható.

Történt egy sérülés is: Cam Newton jobbkeze sérült meg az edzés közepe táján, de szerencsére nem tört el a QB dobókeze. Az edzői stáb megvizsgálta a játékost, aki az edzés hátralévő részét a pálya mellől nézte végig.

Az edzés elején szinte mindenki Boston Bruins sapkában és kiegészítőkben jelent meg, Belichick is egy "Go B's"-zel kezdte a sajtótájékoztatót. A Bruins az NHL rájátszásában érdekelt, a New York Islanders elleni párharcban 2-1-re vezet.

Hiányzók: CB Stephon Gilmore, S Devin McCourty, LB Dont'a Hightower, LB Matt Judon, CB J.C. Jackson, TE Jonnu Smith, OT Isaiah Wynn, OT Trent Brown, WR N'Keal Harry, RB Sony Michel, RB James White, RB Brandon Bolden, RB Rhamondre Stevenson, DT Byron Cowart, LB TerezHall, WR Devin Smith, K Nick Folk

Limitáltan edzettek: S Adrian Phillips, RB Damien Harris, DE Ronnie Perkins, LB Anfernee Jennings, LB Cameron McGrone, TE Dalton Keene, S Josh Bledsoe

Visszatérők (a legutóbbi nyilvános edzés óta): LB Brandon King, CB Myles Bryant, LB Harvey Langi, OLB Chase Winovich, DT Christian Barmore, LB Kyle Van Noy, WR Tre Nixon, DT Lawrence Guy

Új hiányzók: WR N'Keal Harry, WR Devin Smith

Észrevételek:

 • Cam Newton 2/3-mal zárta a napot - Taylort és Zubert találta meg egy pontos passzal, Agholornak szánt labdája viszont az elkapó mögé érkezett.
 • Mac Jones 8/11-gyel zárt, de a múltkorinál ezúttal több gondja akadt az újonc irányítónak - igaz a támadófal sem segítette a dolgát. Jones főleg checkdownokkal operált - öt ilyen passzát kapták el a futók. Henryvel és Fumagallival volt egy-egy jó összjátéka, az utolsó passza pedig hajszál híján interception lett - Van Noy kaparintotta meg majdnem a disznóbőrt. Jones jobb bokája-vádlija be volt kötve, minden bizonnyal apróbb bokasérülésről lehet szó - ez a mozgásán is észrevehető volt.
 • Jarrett Stidham remekül élt az adódó lehetőségekkel - ezúttal ő volt a legjobb QB. 13/14-gyel zárt a csapatgyakorlások során, ám az az egy incompletion is egy Jakob Johnson-drop miatt volt. Stidham gyorsan és jól olvasta a védelmet, remekül mozgott el a pass rush elől, több szép hosszabb passza is volt.
 • Stidham mind a hat passza, ami WR-nek ment sikeres volt, míg ez az arány Jonesnál csak 2/5 volt.
 • Hoyer 7/13-mal zárt, de több drop is hátráltatta. Newton kiválásával ő lett a harmadik a sorban, majd az utolsó szériát már Jones is kiülte, így másodikként "lépett pályára".
 • Jakob Johnsonnak egyáltalán nem sikerült a mai nap - két dropja is volt.
 • Josh McDaniels sokat dolgozott külön Mac Jonesszal.
 • Gunner Olszewskit labdával a kezében roppant nehéz volt megállítani, ám elkapóként még sokat kell fejlődnie.
 • Michael Onwenu keveset játszott, főleg a csere támadófal jutott szóhoz pénteken, amelyben Cajuste és Cunningham volt a két tackle - itt is érezhető volt a két kezdő (Wynn és Brown) hiánya.
 • A pénteki napot egyértelműen a védelem nyerte, bár itt azért jóval több kezdőjátékos is szerepelt.
 • Uche, Wise, Winovich és Barmore is nagyon jól szerepeltek pass rushban, Wise-nak két, míg Barmore-nak egy sackje volt a csapatgyakorlások során, a többiek főleg az 1-1 elleni szituációkban villogtak.
 • A legfeltűnőbb különbség a védőfal és a támadófal között volt, a védelem teljes mértékben dominálta a támadófalat.
 • Dugger, Taylor, Nixon és Hall gyakorolta a visszahordásokat.
 • Az újonc Nordin egyre meggyőzőbben teljesít, könnyen lehet, hogy komoly konkurenciát fog jelenteni Folk számára, ha a veterán visszatér.
 • Jerod Mayo vezette a védelmet, de Matt Patricia és Bill Belichick is foglalkozott az edzés során a védőkkel.
 • Akárcsak a múltkor, ezúttal is ott volt az edzőpályán Ernie Adams és Robert Kraft is.
 • Az edzést a már megszokott módon a dombon fejezte be a Patriots.

A Patriots hétfőn és kedden tartja a következő edzését, ám ezeken nem lehetnek jelen a média képviselői - a következő ilyen edzés csütörtökön lesz.

Forrás: The Athletic Boston Herald

Hozzászólás

Köszi a cikket!

H.McKenna (Patswire) néhány frappáns észrevétele a pénteki nyílt OTA edzésről:

 • A nap győztese a csapategység szempontjából: a védelem.

 • A nap vesztese: A WR corps

 • A nap egyéni legjobbja: Stidham

 • A legfurcsább pillanatok: Amikor a két, kissé körülményes (lomha?) QB, Jones és Hoyer villámléptű embereknek próbál passzolni, mint Agholor, Meyers, Olszewski.

 • A legszigorúbb pillanatok: Nagyon rossz napja volt Y.Cajuste-nek, igen gyakran kiabáltak Vele az edzők.

Egy saját vélemény: Az, hogy Stidham jobb volt, mint Jones egyelőre nem igényel magyarázatot. Azon spekulálok, hogy talán CN sérülése egyáltalán nem jelentős és azért ültetik csak a hátralévő OTA napokra, hogy a Jones-Stidham helyzetet jobban lehessen látni/tisztázni. Ne felejtsük Stidham szinte az „életéért” küzd.

CN egy sisakba csapta bele a kezét, az azért tud fájni-dagadni nagyon törés nélkül is. Hosszú távon ha Jones jobb lesz mint Stidham, akkor Jones lesz a kezdő és valószínűleg Stidham a csere. CN egyévest kapott, és Ő nem hiszem, hogy csere QB akar lenni 2022-től (valószínűleg jövőre máshová igazol, ha nem fürdik be a másik kettő teljesen).

Klasszikus június eleje, fű se nő, még Julio se lett cserélve a héten - egy órával ezelőttig, #titans -, ez volt a hét híre amerikában. Ettől még ha októberben van egy ilyen zúzódása szerdán, vasárnap játszik. Szóval mint annyi mindent az OTÁk idején, ezt is kár túlgondolkozni.

Nyilván semmi jelentősége abból a szempontból, hogy ki fog majd kezdeni szeptemberben. Azért írtam, fájhat törés nélkül is annyira, hogy leültessék kicsit, mert Én nem látom bele a dologba azt, amit Hopi fórumtárs vizionált a hozzászólása végén (csak ürügy lenne arra, hogy a két fiatalt mérlegre tegyék egymás mellett)

Szerk.: A hozzászólásod miatt gyorsan megnéztem, és látom - ahogy írtad is - végre lezárult a Julio Jones saga. Már nagyon untam, hogy Vegas-tól a szakírókig mindenki ezen rugózott a draft óta. Személy szerint nem szerettem volna, ha ilyen áron ide jön a fizujával.

A hosszú távval nem vitatkozok, nyílván a fiataloké a jövő, ha beválnak. A rövid táv, az idei szezon foglalkoztat. Tételezzük fel, hogy egyikőjük sem sérül meg szezonkezdetig és 3 QB lesz a rosteren. Akkor valószínűleg a "QB szimulátor" Hoyer cut vagy nyugdíj és kap egy asszisztensi állást. Úgy gondolom, Őt csak a felkészülésre hoztuk, meg talán Jones kezdeti mentorálására. Amennyiben Jones már idén jobb lesz mint Stidham, akkor az utóbbinak "befellegzett", örökre ülhet a padon vagy trade/cut, ezért írtam, hogy az életéért küzd. Persze CN további NFL/Patriots sorsa is idén dől el, abban teljesen egyetértve, hogy nem kíván backup QB lenni sehol. 

Ezzel CN is egyetért. Nyilatkozta is többször.:)

OFF

A PFF szerint a Pats Oline, a Browns és a Colts után, a 3.legjobbnak ígérkezik a idén a ligában. 

Ha sérülések elkerülik, akár reális is lehet. De ha "csak" top 5 lesz én már akkor is boldog leszek. 

Közben Julio a Titansé! Egy 2. meg 5. Kört megért volna nekünk is. Vagy tévedek? 

Átvették a teljes fizetését. Szerintem úgy nem. Jó lesz az a pénz, ha nem idén, jövőre. Annyit nem biztos hogy ér - persze ha 32 évesen tol egy MVP szezont, akkor tévedtem. Szerintem nem fog.

Ezt a jövőre jó lesz dolgot mások is írták, de ez tényleg működik? Azt hittem a cap egy maximum évi szinten elkölthető összeget jelent. Ha nem használod ki, egészségedre, de ez nem azt jelenti, hogy jövőre annyival többet költhetsz. Ha ez így van, miért nem csinálják azt a rosszabb csapatok, hogy csinálnak egy spórolós évet, és aztán a következő évben felvásárolják az összes jó játékost, aki csak elérhető a piacon, mert másfélszer annyi pénzük lesz. Persze egy év bukó, de még mindig vállalhatóbb, mint a suck for Luck volt.

Nem tehetik meg.

A szabály az, hogy adott 4 éves periódusokban az összes salary cap 89%-át el KELL költened. Ha nem, az elveszik. Vagyis átlagban kb. 10%-kal játszhatsz, ami sokmindenre nem elég. Esetleg 3 év folyamatos szívással lehetne egy kiugró év, de ez hülyeség, mert azzal sem garantált egyáltalán a gyűrű. Cserébe az FA-k inkább elmennek, veteránok nem jönnek (ők 1 évre csak akkor, ha nagyon nagy az esély lásd tavalyi tampa), a csapat moráljának, kultúrájának ez ritkán tesz jót. A Colts is mire ment vele...