OTA 2021 - 9. nap

Kép
OTA

Csütörtökön lezajlott az idei OTA-k utolsó nyilvános napja, az erről készült edzésriportot olvashatjátok.

Nem végzett teljes edzésmunkat (limitált vagy hiányzott): QB Cam Newton, K Nick Folk, WR Nelson Agholor, CB Stephon Gilmore, RB Brandon Bolden, RB Sony Michel, RB James White, OLB Rashod Berry, LB Cam McGrone, LB Anfernee Jennings, LB Terez Hall, S Josh Bledsoe, T Korey Cunningham, LT Isaiah Wynn, TE Jonnu Smith, WR Devin Smith, DT Lawrence Guy, DT Byron Cowart

Visszatért (a legutóbbi nyilvános edzés óta): OLB Matt Judon, WR N’Keal Harry, S Adrian Phillips, CB J.C. Jackson, S Devin McCourty, RB Damien Harris, TE Dalton Keene, RB Rhamondre Stevenson, LB Dont’a Hightower, LT Justin Herron, RT Trent Brown

Új hiányzók/limitáltak: QB Cam Newton, WR Nelson Agholor, OLB Rashod Berry, OT Korey Cunningham, DT Lawrence Guy

Megjegyzések: Keene az edzés elején külön edzett, a bal lába be is volt kötve, de a csapatgyakorlásoknál csatlakozott a többiekhez. Jennings, Cunningham és Bledsoe is az oldalvonal mellett dolgozott. Hunter Henry megsérült az edzés felénél, a bal bokáját fájlalta, az edzés hátralévő részét az pálya mellől figyelte, de nem tűnt komolynak az eset, inkább csak elővigyázatosságból hagyta ki az edzést.

Észrevételek:

  • Cam Newton hiányában Stidham lett a kezdő, mögötte pedig Hoyer és Jones volt a sorrend.
  • Stidham ezúttal 11/14-gyel zárt, jól teljesített, de annyira nem volt meggyőző mint a legutóbbi nyílt edzés során. Ezúttal sokkal többet várt a zsebben, nem voltak olyan gyorsan megdobott passzai.
  • Hoyer a második volt a sorban, ám ő inkább a cserékkel edzett együtt, 9/12-t hozott össze. 
  • Jones a harmadik helyre szorult a QB-k között, 6/8-cal zárt. Hoyerrel ellentétben viszont ő a kezdőkkel és a kezdő védelem ellen gyakorolt. Az tisztán látszik, hogy a védelem és az edzői stáb próbálja igencsak megnehezíteni a dolgát, nagyon ritkán használja a D# az alapfelállást. A csütörtöki edzés során nem csak checkdown passzokkal operált, több szép hosszabb átadása is volt, a két elrontott passza egy Wilkerson-drop és egy Stevenson felé szálló leütött screenpassz volt. Összességében elmondható, hogy az előző edzésnél jobban szerepelt.
  • Dont'a Hightower visszatért, sokkal vékonyabbnak tűnt a megszokottnál. El is mondta korábban, hogy figyelnie kell a súlyára, jobban el tudja kerülni a sérüléseket és sokoldalúbbá is válhat. Amikor a pályán volt, ő irányította a védelmet. Először láthattuk együtt a pályán a Hightower-Van Noy-Judon-Uche négyest, ami igencsak impresszívnek tűnt. 
  • Trent Brown ezúttal LT-ként szerepelt, Onwenu volt a jobb oldali tackle. Wynn ezúttal is hiányzott (ismeretlen indok miatt). Amennyiben Wynn sérült lesz a szezon során akkor minden bizonnyal ebben a felállásban (Brown-Karras-Andrews-Mason-Onwenu) fog szerepelni a támadófal.
  • Josh Uche ezúttal is megállíthatatlan volt, bár volt egy offside büntetése.
  • Hozzá hasonlóan Ronnie Perkins is jól szerepelt a pass rushban.
  • Jason Mills - bár néhányszor megégették - összességében jól teljesített.
  • Kendrick Bourne-nak volt egy dropja, de ettől eltekintve mindent elkapott, mindig üresre tudja játszani magát.
  • A védelem továbbra is remekül szerepel, komoly kihívások elé állítva a támadóegységet.
  • Ernie Adams ezúttal is ott volt az edzésen, akárcsak Robert Kraft.

A pénteki napon lezajlik az utolsó OTA-edzés (zárt kapuk mögött), majd jövőhéten hétfőtől szerdáig következik a kötelező minicamp, ami a sajtó számára nyilvános edzés lesz, így arról minden bizonnyal lesznek majd beszámolók.

Forrás: The Athletic

Hozzászólás

Ej Henry.. ne kezdjed!

Egy szakíró megjegyezte, hogy Stevenson és Taylor úgy néz ki egymás mellett, mint két ifjú testvér 5 év korkülönbséggel. :) (15 cm és 27 kg közöttük a különbség.) 

OFF

PFF a tavalyi év teljesítményei alapján rangsorolta a csapatok GM-eit. BB a 6. helyre került. (Forrás: Patspulpit)

Az első öt:

  1. Andy Reid

  2. John Harbaugh

  3. Matt LaFleur

  4. Sean McDermott

  5. Sean Payton

Persze, mint minden rangsor, ez is véleményes, egy biztos, BB-t nem igen érdekli. Én kíváncsi lettem volna az első ötből azok helyezésére, akik pl. Mahomes, ARod, Brees vagy Allen nélkül játszották volna le a szezont, a helyettes QB covidos lett volna, és 8 rosterjátékosa, köztük több kezdő, optoutolt volna. Arians vajon hányadik? :)

Akkor a lista alapján a HC-ket rangsorolták, még ha BB GM is mellette a Pats-nél. Persze ez is csak egy érdekesség, mert amire hosszú idő után is emlékeznek az az SB győzelem, a rekordok, és a HOF tagság.

Sziasztok.

Lehet, hogy lesz róla külön hír, így csak röviden: Gilmore ma nem jelent meg a kötelező minicampen, holdout-ol...

Ha fogadnom kellene arra tennék, hogy nem látjuk többet Pats mezben. BB nekem nem tűnik zsarolható fajtának.

Ugyanezt akartam írni. Ezt szerintem benézte Gilmore. A kérdés már csak annyi, melyik isten háta mögötti franchisehoz tradeli BB. Szegény, kiváló ügynök volt! 

A Patriotswire szakírója (H.McKenna), elsősorban az OTA-n látottak alapján, készített egy szerinte leendő 53-as roster-t. Nekem több meglepetést tartogatott. Szerepel rajta: WR M. Hall, OL A. Redmond (9 OL játékosa van!), CB M.Jackson sr.. Nincs rajta viszont: WR N.Harry, LB J.Bentley, CB J.Williams, RB J.J.Taylor. Természetesen azt is írja, hogy jó néhány helyért a legtöbb corpsnál nagy harc lesz és BB nincs könnyű döntési helyzetben. Az idén draftoltak közül nem került a rosterére: Bledsoe, Nixon és McGrone.

Gilmorenak szerintem is reszeltek, az öreg eltradeli az Alaska Bears-hez szertárosnak. Tavaly nem duzzogott hogy megkapta az 5 millát idén meg már hiányzik. Esküszöm befosok, csak azt nem tudom, hogy ezek nem olvasnak történelem könyvet, mit vár mi fog történni ? Kap egy 5 éves 100 milliós hosszabbítást?

Kérem kíméljetek meg a játékosnak a karrierje alatt kell megkeresni a nyugdíjra valót, meg ez egy üzlet dumától. Előre is köszi aki nem ír erről... Kb 20 milliárdot keresett eddig focival, ha minden nap magángéppel repül és le sem száll soha akkor sem tudja elkölteni.

Mondjuk nálunk a politikusok ugyanezt csinálják - a világ összes pénze sem elég nekik soha -  csak nulla mögötte a teljesítmény, ráadásul mindegyik egy bűnöző is. Ha innen nézem akkor lehet hogy Gilmore tényleg többet érdemel...nem lopott, de kurva jól focizott!

Őrülök hogy más is így látja a dolgokat, néha azt hiszem egyedül vagyok ezekkel a gondolatokkal... jó tudni hogy nem

+1 tőlem is

 Szerintem félt hogy idén már nem tud úgy teljesíteni és nem kapna zsíros szerződést.

Gondoljatok bele... ha meglenne az önbizalma hogy idén is tudja hozni a formáját akár már év közben megkapná amit akar. Tavaly is kapott plusz gázsit.

Hátha kapunk érte egy 2. kört.

Mivel azt kérted, hogy ne írjon aki nem ért egyet vele... így könnyű csak helyeslő válaszokat begyűjteni.

Főleg úgy vicces, hogy az utolsó mondatoddal kb. ellentmondasz az összes többinek.

Nem azt írta hogy ne írjon aki nem ért egyet vele! Hanem aki azt akarná írni hogy ez üzlet meg most keresi meg a nyugdíját az ne fáradjon ezzel.

Kedves ELM! Te aztán baromira fogtad a mondandómat, ezúton is gratulálok. Jövőre nagy X-et a Fideszre, tudod, el ne feledd...

Szerintem, azért ez a Gilmore-ügy nem olyan egyszerű. A csapatvezetés kivárt a kötelező minicamp-ig, hogy bizonyosságot kapjon és a tárgyalások csak most kezdődnek igazán. A védőtársai pl. jogosnak tartják a holdout-ját és a sec. sem állna olyan fenemód jól Nélküle. Ugyanakkor a FA piacon akad néhány kezdőkaliberű CB (Sherman, Nelson), a jelenlegi roster-ről pedig talán Mills. Én úgy gondolom nem csak a pénzen megy a "vita", hanem a szerződés hosszán. Az utóbbi Gilmore szempontjából nagyon érthető.

Egyébként nem igazán értelek! Jó játékosnak tartod, de a zsebében turkálsz! Akkor most játsszon gombokért, mert szerinted már "előre túlfizettük"? Az egészséges Gilmore pillanatnyi értéke a liga CB-i között kétségtelenül több mint $7M. Szerintem még megegyezhetnek, mert Gilmore azt nyilatkozta, hogy maradni szeretne. Egy minicamp holdout nem a világ... 

 

Először is nem turkálok a zsebében senkinek.

Másodszor szeretnék én egy 7 milliós gombot magamnak, ami valójában 12 millió.

Harmadszor elegem van azokból a játékosokból - lást pl: Howard a Mimaiban - akik aláírnak hosszú távra aztán valami nem tetszik az évek során és jön a rinya meg a picsogás egy kis zsarolással fűszerezve.

Negyedszer ha valóban hosszabbítani akarsz egy Pats szintű csapattal akkor annak kurvára nem ez a módja mert BB nem kamálja a zsarolást.

Ötödször. Sherman-el nem vagyunk előbbre mert jó ha minden második meccsen tud játszani a sérülései miatt. Minden dollár pénzkidobás lenne. Tudomásul kell venni, hogy a CB  nem a vénemberek posztja

Hatodszor. Igenis legyen már elég 12 millió dollár egy magát hosszú távra elkötelező játékosnak, mert ez a folyamatos pénzhajszolás teszi tönkre a focit és az egész társadalmat. Meggyőződésem, hogy az igazi érték nem a pénz, az csak eszköz a jobb élethez de önmagában semmire nem garancia. Gilmore pedig már megkereste az esélyét a jobb élethez...most már azt akarom látni hogy ez nem csak munka hanem 12 millióért szereti is amit csinál. NE CSINÁLJUNK MÁR ÚGY MINTHA INGYEN JÁTSZANA! EDELMAN JÁTSZOTT GOMBOKÉRT NEM GILMORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kár, hogy minden bekezdésed indulatból jön, sőt a végén még kiabálsz is. :) Nem akartalak felizgatni! Elég lett volna, ha csak annyit válaszolsz, legyen minden játékos olyan szerény és alázatos, mint JE, mert utálod az öreg játékosok pénzsóvárságát, mint az NFL fertőjét. A pótlása meg simán megoldható házon belül. 

Szerintem a lényeg amit fentebb feszegetett a kolléga: A játékosok szeretnének hosszú távú minél több garantáltat tartalmazó fizut. Gilmore ezt megkapta, sőt tavaly még előrehoztak neki pár millió garantáltat (nyilván win-win szitu volt, mert a csapatnak is úgy volt jó). Így a játékos nyugodtan játszhat, mert van pénz arra az esetre is, ha megsérülne, vagy valami miatt drasztikusan lecsökkenne a teljesítménye, és így az értéke (fizuja) is. Nyilván rövid távú szerződés esetén ez utóbbiak anyagilag is fájnának nem kicsit. A probléma ott van, hogy ezek a játékosok akik megkapják az áhított hosszút, a szerződés felénél általában azt látják, hogy akik frissen kötnek nagyobb zsét kapnak, és ezért elkezdik rázni a lábukat (holdoutolnak pl.). Ők azt akarják, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon, ami nyilván nem megy. Na erre mondom Én, a kollégával egyetértve, hogy elmehetnek a fenébe. A banki kölcsönöket tudnám hozni példaként: a fix kamatozású ugyanakkora futamidőre drágább havi részletet eredményez, mint a piaci kamatozású, de ugye nincs benne a kamatváltozás rizikója. Majd a kölcsön végén kiderül pontosan melyik volt a jobb, de senki nem vitatja, hogy a nagyobb biztonságért (fix kamat) valamit fel kell adni. Na a játékosok ezt a feladott összeget sajnálják a szerződés (futamidő) fele után. A Holdout kvázi azt jelenti, hogy nem teljesíti a szerződési feltételeket, olyan mintha nem fizetné a hitelét. Nem kellene elnézőnek lenni emiatt velük, a szememben gerinctelen húzás az ilyen.

Ha érzel indulatot biztosítalak hogy nem Neked szól, hanem a játékosnak és a jelenségnek,Veled pedig biztosan nem fogok kiabálni :)

Halihóóóóó,

Agyfaszt kapok az ilyenektől...

Amúgy nem értem Gilmore-t... Kapott egy 13 m$/éves szerződést 5 évre (65 m$), ami átlagát tekintve még mindig 13. legjobban fizetett CB szerződés, plusz ha a garantált pénzét (40m$), akkor még mindig a 6. legjobb CB szerződés az övé....

Mi a faszt akarhat még egy 4 éve kötött szerződéstől???


Szerződése első éveiben nagy pénzt (TOP CB) kapott és most a szerződés vége felé meg elégedetlenkedik, hogy a mostani pénze már nem TOP CB fizu...
Az agyam eldobom és nem fogok meglepődni, ha hamar Detroitba vagy valami hasonló jó helyre kell költöznie...

Azt gondolom hogy meg lehetne oldani ezeket a problémákat. A 32 tulaj megegyezne a háttérben hogy pénzügyek miatt holdout-ot alkalmazó játékost egyszerűen senki nem szerződtet le (mert lehet egyik évben jól járni egy ilyen játékossal de előbb utóbb a másik oldalra kerülhetsz). Ha jól tudom ilyenkor egy évvel tolódik a játékos szerződése, szóval lényegében következő évben is az adott csapatnál marad.És ami miatt maga a holdout nem korrekt hogy itt nem rabszolgákról beszélünk, hanem döntésképes játékosokról(aláírták a számukra elfogadhatónak tartott szerződést) akik egyszerűen zsarolják a csapatot miközben nem teljesítik az általuk elfogadott szerződés rájuk eső részét.

Azért a holdout nem "tömeges" jelenség a ligában, jó ha van évente 4-5,ami elenyésző  32x53=1696 játékos között.

Azt mondja meg valaki, miért támogatják a védőtársai, ha egyszer közülünk sokan felháborítónak tartják. 

Felújítod éppen a lakásod de 3/4 állapotban azt mondja a kivitelező( akivel szerződést kötsz) hogy nem fejezi be csak ha többet fizetsz(indok nélkül csak azért mert a konkurenciája már drágábban dolgozik). Szerinted ez mennyire elfogadható? Illetve a többi kivitelező támogatja-e :-) ? Ebben az esetben gondolom te is felháborodnál.

Sajnos nem ezt kérdeztem, hanem, hogy a hasonlatoddal éljek, a többi "kivitelező", (néhány csapattárs játékos) vajon miért támogatja Gilmore holdoutját? 

Egyébként soha nem a roster utolsó játékosok holdoutolnak, hanem inkább  az elitek, ld.  most ARod és Watson és nem mindig a pénzért. Egyébként ha a ligában lehet szerződést módosítani, miért ne próbálkozhatnának azok, akik úgy gondolják, még sokat/többet érnek. Érdekes, ha a csapatvezetés kezdeményez szerződés módosítást, igen gyakran inkább lefelé, nem szokott senki kiakadni. Ráadásul  egyikünk se tudja Gilmore mit akar, lehet, hogy csak szerződéshosszabbítást több évre, méltányos pénzzel, az meg nem ördögtől való. 

Miért támogatja a barát/csapatárs/munkatárs a barátját/csapatársát/munkatársát, ha nem akarod érteni nem is fogod. A csapat szerződés módosítás kérését nem kötelező elfogadni! Én és még sokan a csapatnak szurkolunk, nem egy-egy játékosoknak így elsősorban az érdekel hogy csapat érdekei érvényesüljenek, ebben az esetben van egy szerződtetett elit CB még egy évre. Lehet hogy van abban valami tervszerűség hogy a szezonkezdésre 32 éves játékost már nem akarja a csapat megfizetni? Illetve nem tudjuk mikor kezdte a "hisztizést" de ha most közölte a vezetőséggel az igényeit akkor lehet hogy a szabadügynök piac és a draft is másképp alakult volna. ARod és Watson ebben az esetben pont rossz példa mert nem pénzügyi okok miatt problémázik egyik sem.

Jó nagyot tévedsz kedves Szurkolótársam, ha azt hiszed Én nem a csapatnak drukkolok. Gilmore sorsa nem igazán érdekel, de nem hisztizik, hiszen a holdout szabályos, fizet a szerződésszegésért ($100ezer már ugrott is!), többre tartja magát és ezzel kockáztat is, az Ő dolga. Engem a jelentősen meggyengülő sec. érdekel és lehet, hogy vele szimpatizáló védőtársait is, mert szerintem legjobban Ők látják az értékét. Elképzelhetetlennek tartom, hogy BB-éket meglepetésként érte ez. Majd teszik a dolgukat, ahogy jónak látják, van vagy még 9 CB a rosteren, hátha köztük a megoldás és akkor Gilmore pá! A legérdekesebb az, hogy fogalmunk sincs, hogy Gilmore konkrétan mit akar, csak annyit tudunk, hogy elégedetlen. Részemről, jelentős infóhiány miatt, a Gilmore ügy lezárva. Megvárom a kifejletet… :)

Azt gondolom, hogy a holdoutnak bizonyos esetekben és bizonyos mértékig van/lehet értelme, de én önmagában ellenzem az ilyenfajta megmozdulásokat egy játékos részéről. Én mindig is azon az oldalon álltam, akik a csapatot egy játékos/edző fölé helyezik, legyen szó bárkiről is. Gilmore anno rekordszerződést kapott tőlünk, ő nagyon boldog volt az 5/65-tel, tavaly is kapott fizuemelést a DPOY díja után. Egy 32 éves játékosnak nyilván nehezebb szívvel ad az FO fizetésemelést. Bár nem túl sok köze van hozzá, de én Maddenben sem szívesen fizetem meg a 30+os játékosokat sok évre. Ha anno jó volt neki az ötéves kontraktus, akkor igen is tessék végigvárni hogy lejárjon, vagy köthetett volna egy-két éves szerződést is, persze abban mindig benne van a rizikó...
Ez most nem feltétlen Gilmore-nak, hanem az összes holdoutoló játékosnak szól:)